Orijinalini görmek için tıklayınız : 2017 Baskanlik Referandumu
Oyunuz nedir?
Baskanlik sistemine yonelik gerceklesecek referandumda ne oy vereceksiniz?
Mumkunse herkesin, (gerekcelerini aciklasin yada aciklamasin) ankete katilimini rica ediyorum.
Buyrun ankete bekliyoruz.
Ilk oy benden;
H A Y I R ..
YUZBIN KERE H A Y I R !!
Dincilige, yobazlige gericilige diktatorluge somuruye cinayetlere, taciz ve kadin cinayetletine, cocuk işçiliğine,
BURNU HAVADA OLAN PARA BABALARINA..
Asgari ucrete, sizin kendini begenmisliginize
Igrenc takim elbiselerinize, yukariya kuyruk sallayip buyuk adam rollerinize,
Hukmetme HIRSINIZA,
yalanlariniza...
TUM PISLIGINIZE
HAYIR..
Hayır diyorum gerekçem CHP'nin mecliste çoğu kez TV'de yayınlanmayan mücadelesinde gösterdiği gerekçelerle aynıdır.
Boykot etmek evet demektir.
Oyunuz nedir?
Baskanlik sistemine yonelik gerceklesecek referandumda ne oy vereceksiniz?
Mumkunse herkesin, (gerekcelerini aciklasin yada aciklamasin) ankete katilimini rica ediyorum.
Buyrun ankete bekliyoruz.
Beklentilerimi karşılamadığı için oy kullanmayacağım.
Sistemin değişmesini istiyorum.Mevcut sistemde başbakanı ve bakanları seçemiyoruz.Hatta yasama organına dahi seçmediklerimiz bakan olabiliyor.Vali emniyet müdürü gibi bürokratları seçemiyoruz.Yöneticilerin ve bazı bürokratların doğrudan halk tarafından seçilmesi taraftarıyım.Hatta ülkenin idari yapılanmasının değiştirilmesi taraftarıyım.Evetçiler de hayırcılar da bunlardan yana olmadığı için oy kullanmayacağım.
Boykot etmek evet demektir.
Niye! Boykot hayır demekte olabilir.Evet diyecek bir kişi sandığa gidemezse de evet oyu kullanmış mı sayılacak.
Niye! Boykot hayır demekte olabilir.Evet diyecek bir kişi sandığa gidemezse de evet oyu kullanmış mı sayılacak.
Boykot edenler büyük ihtimal benimle aynı düşüncede ve tek adamlığa o da karşı buna rağmen saçma sapan bir nedenden boykot ediyor ama bunun geri dönüşü yok farkında değil.
Cortex A15
19-02-2017, 23:00
Şimdilik ortadoğu coğrafyasını kendilerine göre şekillendirirken,Ülkemizin Ulusal Bütünlüğünü din maskesi takmış kuklalar ile parçalamak isteyenlerin heveslerini kırmak ve ABD ileri karakol pozisyonumuzun ilelebet sürmemesi için HAYIR.
Din temelli cahil,yalaka,yılışık,onursuz vs.vs. ümmetçi bir milletin ferdi olmamak için Kocaman bir HAYIR daha. :boink:
Vefik Sami
19-02-2017, 23:07
Benim oyum da HAYIR.
Fakat ma'alesef, % 60 civârı "evet" çıkacağını tahmin ediyorum.
AKP % 50 seçmen desteğine sâhip iken sonucu belli olmayacak bir hayâle kapılıp da mevcut gücünü törpületmez.
Hiç bir siyâsi iktidar, - ebleh değilse veya mecbur kalmamışsa - kendi ayağına kurşun sıkmaz.
Benim oyum da HAYIR.
Fakat ma'alesef, % 60 civârı "evet" çıkacağını tahmin ediyorum.
AKP % 50 seçmen desteğine sâhip iken sonucu belli olmayacak bir hayâle kapılıp da mevcut gücünü törpületmez.
Hiç bir siyâsi iktidar, - ebleh değilse veya mecbur kalmamışsa - kendi ayağına kurşun sıkmaz.
7 Haziran'da da kendilerinden emindiler.
NickMickyok
19-02-2017, 23:35
Kararsızım..
https://s13.postimg.org/h8atspp2v/no_002.jpg
Vefik Sami
20-02-2017, 10:55
7 Haziran'da da kendilerinden emindiler.
Bahsettiğiniz seçim siyasi iktidarın kararıyla gerçekleşmedi.
Periyodik olarak - dört yılda bir - yapılması gereken genel seçim idi.
Şimdiki "referandum" onceden hazırlanmış, plânlanmış görünüyor.
bu referandum başkanlık olsun mu olmasın mı değil, eğer öyle olsaydı başkanlığa evet az çıkardı çünkü milletin bilmediği birşey olduğundan pek rağbet görmezdi, bu tayyip erdoğanın yanında mısın değilmisin referandumu aslında. insanların büyük çoğunluğu bu düşünceyle oy kullanacak ve t. erdoğan büyük olasılıkla kazanacak malesef.
benim oyum hayır!
İlahimasal
21-02-2017, 12:15
16 Nisan referandumunda büyük ihtimalle HAYIR oyları daha yüksek çıkacak. Referandumun sonucunu etkileyecek olanMhp tabanı yüksek oranda HAYIR diyecekler .Bu net bir şekilde etkileyecek.
Bu durumu EVET tarafı net bir şekilde görüyor .EVET tarafı bu durumu kendi lehine çevirmek için 1 Kasım seçimlerine etki eden terör kaos yöntemini tekrar kullanacak.
Bu yöntemi uygulama da en büyük partneri pekaka ismindeki terör örgütünü kullanacak. Yani pekaka ya haber uçurup terörü misliyle artırmasını isteyecekler. Pekaka bu duruma dünden zaten hazırlıklı. Pekaka denen terör örgütünün amaçlarına ulaşması için tek yol başkanlık olduğu için EVET çıkması için 7 haziran sonrası yaptıklarının aynısını misliyle , imralı daki , abd deki ve Türkiye deki EVET cilerin bir işareti ile tekrar yapacaklar.
Referandumdan önce HAYIR çıkma durumunun kesinleştiği anda pekaka devreye girecek. Bu durumuda hep beraber göreceğiz.Zaten Mart ve Nisan ayları onların kış uykusundan uyandığı zamanlar ki ortam da onlar için çok uygun olucak.
Bu durumu gören mhp tabanı bu zokayı yine yutarmı? Referandum gecesi göreceğiz.
pekaka akp ye hizmet etmekde asla geri durmaz . Amaçları bir.
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=37868
Bu durum tekrar ettiğinde , olan yine fakirin oğlu askere ve bölgedeki sivil halka olacak.Dolayısıyla Tüm halka dır.
İmralı da ki it , kandil deki itler, Amerika daki itler ve benzeri itler yok edilmediği sürece bu halka huzur yok.
Referandumda hayır çıksa ne olur. Evet çıksa ne olur .Yukarı yazdığım it tayfası bitmediği sürece bu halk sürekli bir şeylere zorlanır.
Vefik Sami
22-02-2017, 11:21
Dün akşam düşünüyordum kendi kendime. Diyordum ki 'Bizim insanımızın % 40-50 veya daha üstünün siyasi partilerden birisine aynı teveccühü göstermesi mümkün değil. Çünki; fikren ve siyâseten bu oranda bir bilinçlenme gerçekleşmedi henüz. Her cenahta hâlen sürü psikolojisi etken. CHP'lilere sorsanız "Neden CHP ?" diye, kurabildiği üç-beş cümle sonrasında "ıhımm, şeyy, kem-küm"ler başlar. Muhafazakâr diye vasıflandırılan sağ cenahtakilerin ekseriyetinin üç-beş cümle kurabileceklerinden de emin değilim. CHP tabanı büyük ölçüde alevi nüfusa dayanır. Alevilerin Osmanlı idâresinde nasıl ezildikleri hatırlanırsa, Mustafa Kemâl Atatürk'e ve devrimlerine neden sahip çıktıklarını anlamak zor olmaz. Sünni kesimden de batı ile ticari ilişkiler kurmuş, bu ortamdan servet edinmiş insanlar ve bunlara eklemlenmiş kesimler batılılaşmanın önemini bir biçimde kavramışlardır. Bu itibarla "şeriat" diye bas bas bağıran güruh yanında saf tutmazlar.
"Muhafazakâr" olarak nitelenenlere gelince; bunlar, geçmişten gelen kültürel normların etkisiyle hareket ederler. Bu hareket, bilinçli bir tercihten ziyâde 'şartlı refleks' biçimindedir. Sosyal kimlik ve âidiyet duygusu, davranışlara yön veren temel etkendir. Buna ek; ekonomik ihtiyaçların güdülemesi siyaseten "saf" tutmada en mühim fatkördür. Mahallelerde başıboş gezen sokak köpeklerini herkes bilir. Bunlar, nerede "ekmek" bulursa oraya koşar. İçlerinden birisine birkaç gün yiyecek verin; artık, sizin kapıdan ayrılmaz. 90'li yılarda sağda DYP ve ANAP diye iki parti vardı. Sağ seçmenin bir kısmı DYP'ye diğer kısmı ANAP'a teveccüh etmişti. Siyaset felsefesi anlamında birbirinden zerre frkı olmayan iki partinin etrafında ayrışmış insanlar görürüdük.
Peki neden ?
Bu iki parti de çevresinde toplanan insanlara devlet kapısında garanti iş vaad etmekte, daha kalburüstü kesime ise, ihâle, banka kredisi, milletvekiliği, üst düzey bürokratlık imkânları sunmaktaydı. Bu gün AKP'ye destek verenlerin kahır ekseriyeti, bahse konu desteğin fikri temellerini açıklayamaz. Çünki yoktur. Bir şekilde oğluna ya da kızına iş bulmuştur. Bu kapıda yemlenmeye alıştığı için, daha sonraları oluşabilecek ihtiyaçları noktasında aynı "kapı"yı çalıp, istediklerini elde edebileceğinen emindir. "Makarna-kömür-yağ" muhabbetinin altı boş değildir yâni. İşte bu "insan"(!)lar mevcut konjonktür'den zıkkımlandıkları müddetçe, parlamenter demokrasi imiş, 'başkanlık'mış, hattâ 'şeriat'miş; hiç umurlarında olmaz, olmayacaktır.
"Hayır"cıların yüreklerine su serpen uyduruk anketlere aldırış etmeyin !..
Türkiye gibi siyâsetin çok basit ve seviyesizce yapıldığı geri kalmış ülkelerde, vatandaşın nabızını ölçmek için anket yapmaya ihtiyaç yoktur. Biraz etrafta olup bitenleri tâkip, biraz da analtik zihinsel faaliyet, kâfidir. Okuma-yazma oranı son derece düşük, vatandaşlık bilinci oluşmamış, bu bilince paralel olarak kollektif şuurun henüz ortaya çıkmadığı yığınlarda, Demokrasi ve Cumhuriyet gibi kavramları bir çırpıda yerleştirmeye çabalamak, yeni ürettiğiniz ve fakat yüzebileceğinden aslâ emin olamadığınız bir gemiyi denize indirmek gibidir. O "Gemi" birkaç defa yan yatacak, hattâ batacak; neden yattığı ve battığı araştırılıp sorun giderildikten sonra "gemi" yüzmeye başlayacaktır. Bizde araştırma, sorun çözme yok. Yan yatan gemiyi "vinç" ile doğrultup yüzdürme uğraşındayız. Biz gemi yüzdürmeye çabalarken, başkaları dünyanın çevresinde epey tur attılar.