PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suriye'yi terk edenler korkak mı?

Ahlaksız
28-02-2017, 20:41
Suriye'deki iç savaş yüzünden ülkelerini terk edenlerin ''korkak'' veya ''hain'' oldukları söyleniyor..Acaba öyle mi?

Afrika'da tura katıldınız diyelim..Arabadan indiniz ve karşınıza bir aslan çıkıverdi..Yanınızda,tüfek filan da yok..Aslan size saldırdı ve siz de aslandan kaçtınız diyelim..Şimdi siz korkak mı oluyorsunuz?

Fareden veya küçük bir köpekten kaçmakla,aslandan kaçmak aynı şey mi?

Geçmişte savaşlar kılıçla yapılırdı..Sende kılıç var,karşındakinde de kılıç var..Bu durumda ülken veya ailen için savaşmadan oradan uzaklaşman ''korkaklık'' olarak belirtilebilir ama bu gün Suriye'deki insanların elinde en fazla bıçak varken ve karşı taraftaki insanlarda uçak,tank,roketatar,ak47 varken;bu insanlara ''neden kaçtınız?'' demek rasyonel mi?

Suriyelilere hainler veya korkaklar diyenler,gerçeklerden bihaber olanlardır..

Suriyelilerde ulus bilincinin olup olmaması veya Suriyelileri Türkiye'ye kabul edip etmememiz ayrı konu..Bahsettiğim şey sadece Suriyeliler içinde geçerli değildir,herkes için geçerlidir..
Diyelim ki bir sitede oturuyorsunuz..Cuma günü karşı binayı f16 bombalıyor..Cumartesi yan binayı roketler yerle bir ediyor..Pazar arkanızdaki binayı tank yerle bir ediyor..Pazartesi orada durmanın ne manası var?!

manas
28-02-2017, 22:48
savaşan savaşıyor kaçmıyor. istense de istenmese de savaş başlamış, ister muhalifi olsun ister rejim yandaşı olsun herşeyi göze alıp kalıp savaşmalılar, silahımız yok kaçıyoruz bahane olamaz, silaha bir şekilde ulaşılıyor. kaçarsa işid gibi insanlık düşmanı örgütlerin önünü açmış olursun, yarın öbür gün ülkene dönmek istersen dönemezsin. kaçan korkaktır.

bilgivehis
28-02-2017, 23:44
Her kaçan olmasa da çogu vatan hainidir, korkaktır.
Ülkenin bir bölgesinden başka bölgeye kaçmakla başka ülkeye kaçmak aynı şey değildir. Başka ülkeye kaçsan dahi bu ancak geçici olmalı, vatanını korumalısın, bomba-silah -ölüm de olsa ülkeyi terk etmemelisin. Bağımsızlık öyle kaçmakla vermezler adama. Bağımsızlık tarihleri hiç okumadın mı bu ülkeler nice bedel vererek oluştu. Kaçanı mazlum gösterirsek vatanı için vuruşanlar ne oluyor, enayi mi?

Ahlaksız
01-03-2017, 18:49
8 apartman olan bir sitenin,1 nolu apartmanındayım..

2 nolu apartmanı Esad'n ordusu tankla bombalıyor..3 nolu apartmanı İran Hizbullahı Rpg ile bombalıyor..4 nolu apartmanı ÖSO kurşun yağmuruna tutuyor..5 nolu apartmanı Işid havaya uçuruyor..6 nolu apartmanı Abd'nin insansız hava aracı vuruyor..7 nolu apartmanı Rus uçakları bombalıyor..8 nolu apartmanı Suudlar bombalıyor..

Kiminle savaşacağım ben?
Hadi ben savaşırım veya sen savaşırsın..Ya çocuklar,ya engelliler,ya yaşlılar,ya kadınlar..Silahsız ne yapsın bu insanlar?

Suriye'den kaçmak son derece normaldir..

NoOneCares
02-03-2017, 00:35
Ben muslumanlar açısından ikiyüzlülük olarak görüyorum...

Ve evet Korkaklıktır FAKAT her insan korkabilir ve bu gayet normaldir.

- korkaklık
- ailesini korumaya alma adına mantıklı olan fakat özünde yine korkaklık yatan kaçış.
- çaresizlikten korkup kaçmak vbvb

Adına ne dersen de, özünde korku var Bu kaçışın! Ve bence mantıklı da olabilir çoğunun ülkeyi terk etmesi...

Fakat "hani herşey allahtandı" sorusu bu iki yüzlülüğü ortaya saçar.
Herşeyi geçtim, Bu nasıl bi adiliktir ki kendi ülkeleri cehalet saçan dinlerin pisliklerinde boğulurken oradan kaçıp ta sığındıkları ülkeleri istila edip yine aynı dini istedikleri naraları atabilirler?

yani korkaklık olup olmaması pekte önemli değil bence. Bence problem gittikleri yeri b.ka çevirme hevesleri ve ikiyüzlülükleri...

Cercis Hz Circis
02-03-2017, 10:04
NoOneCares doğru diyor. Gelenler islam inancına haiz insanlar. Kaçtıkları suriye'den inançlarını getirmişler ama o inanç onlara, suriye'de kalıp şehit olmaları imkanı tanımış. Suriyeliler burada müslüman takılmasalar neyse ama hem müslüman hem şehitlikten kaçmak aynı anda olmaz.

İlahimasal
02-03-2017, 11:54
Osmanlı taht sahibi ,halife , allahın yeryüzündeki gölgesi padişahın , ingilizler in İstanbulu işgali esnasında beylik silahını çekip cihat için ingilizin karşısına dikilip Şehid olmak yerine , bir İngiliz gemisine binip vatanı terk etmesi kadar vahim bir durum Suriyeli müslümanların yurtlarından kaçıp , burada alaakbaağ demeleri.

Hakikaten bu halife neden şehitlik mertebesine ulaşmak için ingilizlerin sarayının karşısına gelip silahlarını allahın gölgesine doğrultması karşısında cihat edemedi ? Şehit düşmedi?

Suriye liler gibi korktu mu ?
Allahına mı güvenemedi?
Yaşam tatlı mı geldi?
İngiliz gemisine binmeyi , Cennet denen yerin baş köşesine oturmaya tercih mi etti?

Osmanlıcılara sorsan halifeleri yiğitmiş, kahramanmış, öndermiş!

Ahlaksız
02-03-2017, 18:57
Müslümanların ne olduğu ayrı konu arkadaşlar..

Ben Türkiye'de bir tane yabancı insan bile görmek istemiyorum..Bu da ayrı konu..Turizme filan da karşıyım..
Bugün Türkiye'de milyonlarca emekli dolmuş parası bile bulamıyorken,yabancıların Türkiye'de kral gibi ağırlanmasına veya karavanlarla Türkiye turu yapmasına veya Türkiye'den ev almalarına karşıyım..

Suriyeliler mahvolmuş bu ülkeyi,yaşanmayacak bir yer haline getirecekler..Türkiye bence umutsuz vakadır..

Benim dikkat çektiğim nokta,Suriye'de 7-8 farklı kesimin kan dökmesi ve buna tepki olarak insanların oradan uzaklaşması..
Bu gayet doğal bir durum..Sonuçta insan dediğiniz şey bir hayvan..İnsan toplulukları,bir hayvan sürüsü gibi düşünülmeli..Bir grup insanın Türkiye'ye kaçması,sürünün o mevkilerinde bulunan insanlarını da harekete geçirmiştir ve 3,5 milyonluk sürü Türkiye'ye yerleşmiştir..
Burada bir suçlu aranacaksa o hükümettir..Suriye'den kaçanlar değil..!

İlahimasal
02-03-2017, 19:16
Nolan seyahat özgürlüğüne yasak koyma fikrine karşıyım. İnsanların nereden ne satın almak istemesine yasak koymana da karşıyım.

İnsanların dolmuş parası bulamamasının bu söylediklerinle alakası yok. Bu konu başka türlü değerlendirilebilir.

Suriyelilerin durumu içler acısı üzülmemek elde deil ancak dediğin gibi hükümetin bu politikasını görünce de neredeyse oh olsun diyoruz. Birde Suriyelilerin uyumsuz hallerine ve müslüman tavırlarına bakınca ,görmemezlikten geliyoruz.
Adamlar hem içler acısı durumda hemde Müslümanlık kuyrukları dik gezip binlerce yaşam garantisi sıfır olan bebekleri dünyaya getiriyorlar.

Buradaki müslüman halk onları ay ne kadar ciciymiş ( müslüman bizden) diyerek seviyorlar . Gram yardım etmiyorlar. Komşuları olmalarına rağmen , onlar açken kendileri tok yatıyorlar.

Müslümanların her işi mi çelişkili ve uyumsuz olur ?