PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kimlik değişimi

NickMickyok
09-03-2017, 22:51
Bugün yeni çipli kimlik için başvuru yaptım. Görevli bayan, din hanesine ne yazalım, dedi.
Başım belaya girmesin, dindar değilim ama islam kalsın, dedim,
Bizim gibiler yüzünden %99 müslüman ibaresi ortaya atılıyor.

Natan
09-03-2017, 23:29
Ben yeni kimligi almadim. Cevremde alana da rastlamadim. 10 yil once din hanesindeki islam yazisini sildirip, bos biraktim. Hic bir problem yasamadim. Yeni kimlik karti icin basvuru mu yapiliyor? Ben gittigimde ayni dakikalarda hem sildirdim hem yenisini almistim.

Ayni sekilde olmuyor mu?

Once basvuru mu yapiliyor? Bu surec nasil isliyor?

NickMickyok
10-03-2017, 00:01
Biyometrik foto çektiriyorsun,sonra nüfus müdürlüğüne gidiyorsun. Parmak izi alıyorlar, avuç içinin izini alıyorlar.Bu arada bana bayağı ahiret soruları da sordular. Dayılarımın, teyzelerimin isimlerini hatta onların eşlerinin isimlerini sordular..Doğru söyleyip söylemediğimi sistemden teyit ediyordu.
Yeni kimliğini alana kadar geçerli olacak bir geçici kimlik veriyorlar.Muhtarların ikametgah kağıdı gibi...Kimliğin gelmesi ise 2 ay kadar sürecekmiş.

Natan
10-03-2017, 00:18
Biyometrik foto çektiriyorsun,sonra nüfus müdürlüğüne gidiyorsun. Parmak izi alıyorlar, avuç içinin izini alıyorlar.Bu arada bana bayağı ahiret soruları da sordular. Dayılarımın, teyzelerimin isimlerini hatta onların eşlerinin isimlerini sordular..Doğru söyleyip söylemediğimi sistemden teyit ediyordu.
Yeni kimliğini alana kadar geçerli olacak bir geçici kimlik veriyorlar.Muhtarların ikametgah kağıdı gibi...Kimliğin gelmesi ise 2 ay kadar sürecekmiş.

Bayagi ugrastiriyorlar desene. Ben simdilik degistirmeyeyim. Zaten uygulama yayginlastikca biraz daha hafifletirler meseleyi. Peki bu yeni kimlik kartinda eskisi gibi din hanesi var mi? Yada din hanesi olmak zorunda miy mis?

Bir ara tartisiliyordu cunku: din hanesi kalkacak diye. Oyle olur diye saniyordum.

NickMickyok
10-03-2017, 00:59
Bir arkadaş boş bırakmış, bir başkası Şamanist yazdırmış.En azından bana öyle dediler

Natan
10-03-2017, 01:40
Bir arkadaş boş bırakmış, bir başkası Şamanist yazdırmış.En azından bana öyle dediler

:D

Ulke galiba demokratiklesiyor. Bu nasil bir celiskidir boyle ..thor da seni guldursun.. :)

Ben o zaman yine bos birakacagim.

kartopu
10-03-2017, 11:28
Ben henüz baş vurmadım , ama Din hanesi boş olacak