Orijinalini görmek için tıklayınız : Türbelerde YGS İzdihamı
YGS sınavı için yine insanlar, türbelere koşmuşlar. Merak ettiğim acaba hangi süreyi okuyorlar ve okuduklarının anlamını biliyorlar mı? Ve YGS sınavında başarılı olmakla ne alakası var? Çalışırsan başarılı olursan, diğer türlü neye dua edersen et ne olacak ki?
Ben de iki sene önce girmiştim; ygs lys.
Hayır ama çok saçma yani. Nasıl bir mantık?
Benzer bir şey geldi aklıma.Acaba, Suudi Arabistan'da da türbe veya bir yerlere gidip üni.sınavlarında başarılı olmak için ritüeller var mı? Bu teist zihinler gerçekten çok garip.
Oldu, loto çıksın diye de dua etsinler türbelerde; aynı şey değil mı?
Save The Day
10-03-2017, 20:29
Denemekten zarar gelmez. Hadi gerçek olmadığını varsaysak bile plasebo etkisi ile sınavda başarı sağlayabilir.
bilgivehis
10-03-2017, 20:54
Denemekten zarar gelmez. Hadi gerçek olmadığını varsaysak bile plasebo etkisi ile sınavda başarı sağlayabilir.
Save The Day, denemekten zarar gelmez diyerek konuyu basitleştiriyorsun :)
Burada gelecek neslin hem de üniversitelilerin saçmalıgı söz konusu.
Onları bu saçmalıga yönelten zihniyetin varlıgı söz konusu.
Bu iş öyle rast gele veya gönül meselesiyle olmuyor, birileri bu zihniyeti dayatıyor ama kendileri istiyor gibi görünüyor. Çaput bağlayan, türbe inancıyla oraya giden bir üniversiteliden ne gibi hayır gelebilir, koskoca bir hiç. Akp'nin dindar nesil politikasından sonra öğrencilerin dünya sonuncusu geldiginden haberin var mı?...
(...)Nasıl bir mantık?
Türbeler, evliyânın derecesine bağlı olarak, günde 70,000'e (yet-miş-bin) kadar melek tarafından tavaf edilebilen, Allah dostlarının mekânlarıdır. Allah dostlarının mekânlarına gidip kendilerine dua etmeniz karşılığında, onlar da sizin "şefaatçiniz" olurlar; "Ey Allahım, bu kulun bana geldi, dua etti, sen de onun işini gör". Bunun üzerine meleklerden birkaçı hemen Allah katına yükselerek durumu kendisine arz ederler, böylece siz de Allah'ın gözüne girersiniz, o da sınav esnasında "OL" diyerek, sizin zihninizi açar, ve geçmenizi sağlar..
İlahimasal
10-03-2017, 21:51
Sınav kazandırma oranı en yüksek olan türbe hangisi?
Save The Day
10-03-2017, 22:22
Save The Day, denemekten zarar gelmez diyerek konuyu basitleştiriyorsun :)
Burada gelecek neslin hem de üniversitelilerin saçmalıgı söz konusu.
Onları bu saçmalıga yönelten zihniyetin varlıgı söz konusu.
Bu iş öyle rast gele veya gönül meselesiyle olmuyor, birileri bu zihniyeti dayatıyor ama kendileri istiyor gibi görünüyor. Çaput bağlayan, türbe inancıyla oraya giden bir üniversiteliden ne gibi hayır gelebilir, koskoca bir hiç. Akp'nin dindar nesil politikasından sonra öğrencilerin dünya sonuncusu geldiginden haberin var mı?...
Dostum sana göre saçmalık fakat onlara göre de değil. İşe yarayıp yaramadığı denemeden bilinemez ki. Bilim bilim demiyor musunuz. Bilimde sınama var. Tamam işte bu sınav kazanma ile ilgili büyü veyahut dua gibi şeylere yönelik sınayabilirler. İşe yarıyorsa devam ederler, yaramıyorsa bırakırlar. Dediğim gibi gerçek olmayıp plasebo olsa bile başarı sağlıyorsa devam edilebilir. Bi zarar geleceğini sanmam. Dostum kimseden hayır bekleme. Herkes kendini düşünüyor ve adam gibi yaşamaya çalışıyor. Bu gibi şeyler de zaten zarar verecek şeyler değil.
Ahlaksız
10-03-2017, 22:35
Save the day;yine kendi çizginde yorumlar yapmışsın:)
Denemeden bilinemez filan:)
Duanın işe yarama ihtimali var yani..
Duanın işe yaramadığı bilimsel olarak kanıtlamıştır..Sanırım Dawkins'in tanrı yanılgısı kitabında bu konu işlenmişti..Google'a da bakabilirsiniz..
Save The Day
10-03-2017, 22:44
Save the day;yine kendi çizginde yorumlar yapmışsın:)
Denemeden bilinemez filan:)
Duanın işe yarama ihtimali var yani..
Duanın işe yaramadığı bilimsel olarak kanıtlamıştır..Sanırım Dawkins'in tanrı yanılgısı kitabında bu konu işlenmişti..Google'a da bakabilirsiniz..
Dostum insanlar kanıtlara bakarak farklı sonuçlara varabilirler. ''Kesin olarak doğru budur'' nasıl denecek ki? Bilimde bile birçok tartışma var. Kesinliği en çok isteyen benim yahu ama olmuyor yok olmuyor.
Dostum insanlar kanıtlara bakarak farklı sonuçlara varabilirler. ''Kesin olarak doğru budur'' nasıl denecek ki? Bilimde bile birçok tartışma var. Kesinliği en çok isteyen benim yahu ama olmuyor yok olmuyor.
Öyel bile olsa kesinliği olmayan şeyler yok kabul edilir.Dolayısıyla Tanrı yoktur.Duanın da etkisi yoktur.
Ahlaksız
10-03-2017, 23:01
Save the day;DUANIN BİR HALTA YARAMADIĞI KESİN OLARAK KANITLANMIŞTIR..
Doğru hatırlamışım..Dawkins bu konuyu kitabında işlemişti..Kitabı okuma aman..Sen Caner Taslaman oku:)
Bari şu videoyu izle;
https://www.youtube.com/watch?v=Yd4GKTOhCIg
Dostum sana göre saçmalık fakat onlara göre de değil. İşe yarayıp yaramadığı denemeden bilinemez ki. Bilim bilim demiyor musunuz. Bilimde sınama var. Tamam işte bu sınav kazanma ile ilgili büyü veyahut dua gibi şeylere yönelik sınayabilirler. İşe yarıyorsa devam ederler, yaramıyorsa bırakırlar. Dediğim gibi gerçek olmayıp plasebo olsa bile başarı sağlıyorsa devam edilebilir. Bi zarar geleceğini sanmam. Dostum kimseden hayır bekleme. Herkes kendini düşünüyor ve adam gibi yaşamaya çalışıyor. Bu gibi şeyler de zaten zarar verecek şeyler değil.
Yani demek istediğiniz ne? İnanmak başarı mı sağlar? Mesela, dua ederek bunun kendisine zeka bilgi sağlayacağına inanan biri başarılı mı oluyor? Bilim adamları inançlarla mı birşeyleri başarıyorlar?
Save The Day
10-03-2017, 23:30
Öyel bile olsa kesinliği olmayan şeyler yok kabul edilir.Dolayısıyla Tanrı yoktur.Duanın da etkisi yoktur.
O zaman her şeyi yok kabul etmen lazım. Kabul edilecek bir şey kalmıyor neredeyse :)
Save The Day
10-03-2017, 23:36
Save the day;DUANIN BİR HALTA YARAMADIĞI KESİN OLARAK KANITLANMIŞTIR..
Doğru hatırlamışım..Dawkins bu konuyu kitabında işlemişti..Kitabı okuma aman..Sen Caner Taslaman oku:)
Bari şu videoyu izle;
https://www.youtube.com/watch?v=Yd4GKTOhCIg
Dostum orada değişkenler var. Bikere hastalar birbirinden farklı. Kusursuz bir deney yapamıyorsun ki. İyileşme veya kötüleşme olayında dua dışındaki faktörler de etkiyebilir. Sadece dua faktörü yokki orada, birsürü faktör var. İlk başta zaten o kişiler hasta. Birsürü faktör etkiyebiliyor. O faktörlerin hepsini durdurup sadece dua faktörünü devreye sokmak lazım düzgün bir deney için. Yani bütün hastalar aynı olacak, bütün faktörler ve koşullar aynı olacak ve dua edilen ve edilmeyenler olarak ayrılacaklar. Ancak bu şekilde kesin sonuç veya kesine yakın sonuç elde edilir. Öbür türlü birsürü değişken var, çıkan sonuçlar duanın sonucu değil, diğer faktörlerin de sonucu olabilir. Dua yüzünden oldu veya olmadı diyemiyoruz çünkü orada başka faktörler de var. Bağımsız değişken falan diye bişeyler vardı ondan bahsediyorum. Diğerlerini aynı tutacaksın ve sadece dua farklı olması lazım ki öyle bi deney mümkün değil.
Ahlaksız
11-03-2017, 00:05
Save the day;Dawkins'den daha iyi bu konulara hakim olduğunu,ya da Dawkins'ten daha iyi deney yapabileceğini ya da Dawkins'in tam anlamadığı bir deneyi gerçek gibi sunabileceğini mi söylemek istiyorsun?
İnanıyorsun,anladık..
bilgivehis
11-03-2017, 00:06
Save the day kendini kandırdıgın hiç oldu mu?
O zaman her şeyi yok kabul etmen lazım. Kabul edilecek bir şey kalmıyor neredeyse :)
Off kıvırmayın artık. Bilimsel kesinliği olmayan hiçbir var kabul edilmez bu kadar basit bilim de nihai gerçek vaat etmez scientific fact dediğimiz bilimsel gerçeği yani en elle tutulur en çok sınanmış bilgiyi vaat eder. Kabul etmiyorsa bilim düşmanısın basit .
Save The Day
11-03-2017, 00:29
Off kıvırmayın artık. Bilimsel kesinliği olmayan hiçbir var kabul edilmez bu kadar basit bilim de nihai gerçek vaat etmez scientific fact dediğimiz bilimsel gerçeği yani en elle tutulur en çok sınanmış bilgiyi vaat eder. Kabul etmiyorsa bilim düşmanısın basit .
Aslında soru şu; bilimde kesinlik var mı yok mu?
Save The Day
11-03-2017, 00:33
Save the day;Dawkins'den daha iyi bu konulara hakim olduğunu,ya da Dawkins'ten daha iyi deney yapabileceğini ya da Dawkins'in tam anlamadığı bir deneyi gerçek gibi sunabileceğini mi söylemek istiyorsun?
İnanıyorsun,anladık..
Richard Dawkins dünyaca ünlü bir bilim adamıdır ve profesördür. Çok iyi eğitim görmüş biri kendisi. Kendimi Dawkinsle kıyas etmiyorum. Dawkins'e saygı duyarım, ve ondan iyi olduğumu falan iddia etmiyorum. Ama bazı şeyleri insan gözden kaçırabilir. Dawkins meseleye basit yaklaşıyor zannımca. Yani bu forumdaki felsefe ile uğraşan arkadaşlar çok daha teknik ve profesyonel yaklaşıyor gibi. Dawkins acaba halka indirmek için mi basitleştiriyor?
Aslında soru şu; bilimde kesinlik var mı yok mu?
Hiçbir şey nihai olarak kesin değildir bilim de bunu vaat etmez ama bugüne kadar sahip olduğumzu bilgi türleri arasında bize en çok fayda sağlayan en çok geliştiren en çok ufuk açan bilgi türüdür dolayısıyla diğer hiçbir bilgi türünün yapamayacağı kadar kesin ve sınanmış sonuçlar verir bilimsel gerçekler nihai gerçek değildir ama nihai gerçeğe en yakın bilgilerdir.
Save The Day
11-03-2017, 00:34
Save the day kendini kandırdıgın hiç oldu mu?
Mutlaka olmuştur dostum. İnsan neler yaşamıyor ki..
Save The Day
11-03-2017, 00:38
Hiçbir şey nihai olarak kesin değildir bilim de bunu vaat etmez ama bugüne kadar sahip olduğumzu bilgi türleri arasında bize en çok fayda sağlayan en çok geliştiren en çok ufuk açan bilgi türüdür dolayısıyla diğer hiçbir bilgi türünün yapamayacağı kadar kesin ve sınanmış sonuçlar verir bilimsel gerçekler nihai gerçek değildir ama nihai gerçeğe en yakın bilgilerdir.
Kesin: Şüphe ve duraksamaya yer bırakmayan veya geri dönülmeyen, değişmez, mutlak, kati, maktu
Yani nihai ile kesini birbirinden ayıramayız. Bak geri dönülmeyen diyor yani nihai olur zaten kesin. Aslında bi öyle bi böyle diyor insanlar. Hem kesin bilgi yoktur diyor hem de kanıtlanmıştır falan diyebiliyor insanlar. Kanıtlanmış ise kesindir. Kesinse nihaidir. Bi öyle bi böyle olmaz. Evrim ağacı da kanıtlanmaz falan diyor ama evrim doğa yasasıdır diyebiliyor. Ve hiç şüphe duymuyorlar acaba doğa yasası mı değil mi diye. Hani evrim başka teori ve yasalarla kıyaslanırya, işte efenim bunlar kadar kesin değil diye. O kıyaslanan şeylerin de kesin olmadığını belirtip evrimi onlarla aynı kefeye koymak için kesinlik yok denebiliyor. Yeri geldi mi kesin ve kanıtlanmış, yeri geldi mi nihai değil ve kesin değil.
Kesin: Şüphe ve duraksamaya yer bırakmayan veya geri dönülmeyen, değişmez, mutlak, kati, maktu
Yani nihai ile kesini birbirinden ayıramayız. Bak geri dönülmeyen diyor yani nihai olur zaten kesin. Aslında bi öyle bi böyle diyor insanlar. Hem kesin bilgi yoktur diyor hem de kanıtlanmıştır falan diyebiliyor insanlar. Kanıtlanmış ise kesindir. Kesinse nihaidir. Bi öyle bi böyle olmaz. Evrim ağacı da kanıtlanmaz falan diyor ama evrim doğa yasasıdır diyebiliyor. Ve hiç şüphe duymuyorlar acaba doğa yasası mı değil mi diye. Hani evrim başka teori ve yasalarla kıyaslanırya, işte efenim bunlar kadar kesin değil diye. O kıyaslanan şeylerin de kesin olmadığını belirtip evrimi onlarla aynı kefeye koymak için kesinlik yok denebiliyor. Yeri geldi mi kesin ve kanıtlanmış, yeri geldi mi nihai değil ve kesin değil.
Yemin ederim size bir şey anlatırken için için yaşlanıyorum. Kesin derken nihai gerçek olduğunu kastetmiyoruz bilimsel kesinlikten bahsediyoruz nihai gerçeğe en yakın olan bilgi türü diyoruz. Evrim ağacı haklı doğa yasaları kesindir bilimsel olarak vardırlar ama neden nihai gerçek değildir çünkü belki biz Matrixteyizdir ve bunların hiçbiri gerçek değildir sırf bu absürd olasılıklar yüzünden nihai gerçek diyemiyoruz yoksa hepsi her doğa yasası gerçektir ama nihai diyemiyoruz yani mütevazılık edip dilimizi ısırıyoruz biraz.
Save The Day
11-03-2017, 00:53
Yemin ederim size bir şey anlatırken için için yaşlanıyorum. Kesin derken nihai gerçek olduğunu kastetmiyoruz bilimsel kesinlikten bahsediyoruz nihai gerçeğe en yakın olan bilgi türü diyoruz. Evrim ağacı haklı doğa yasaları kesindir bilimsel olarak vardırlar ama neden nihai gerçek değildir çünkü belki biz Matrixteyizdir ve bunların hiçbiri gerçek değildir sırf bu absürd olasılıklar yüzünden nihai gerçek diyemiyoruz yoksa hepsi her doğa yasası gerçektir ama nihai diyemiyoruz yani mütevazılık edip dilimizi ısırıyoruz biraz.
Nihai: sf. (niha:i:) esk. İşi sona erdiren, işi kesen, son, sonuncu.
Kesin: sf. 1. Şüphe ve duraksamaya yer bırakmayan veya geri dönülmeyen, değişmez, mutlak, kati, maktu: Sevmem kesin sözleri, bir kesin söz duydum mu tersine söylemek gelir içimden. -N. Ataç. 2. zf. Kesinlikle.
Bunlar TDK'nın tanımları. İkisini nasıl birbirinden ayıracaksın ki? Şüpheye yer bırakmayıp geri dönülmüyorsa sondur o yahu. Sonuncudur. Öyle olmasa idi kesin olmazdı zaten. Yalıtıyorsun ve farklı mana veriyorsun kelimelere. Ayrıca şunu söylemek isterim kanıtın yokluğu, yokluğun kanıtı değildir. Dua ve büyü konusundan nerelere geldik. Denersin, işe yarıyorsa devam edersin, yaramıyorsa bırakırsın bu kadar basit.
bilgivehis
11-03-2017, 00:55
Save The Day, bilime dahi şüpheyle bakıyorsun ama somut olmayan, birileri tarafından uydurulan, çıkar amaçlı kullanılan, insanların uyutulması için peydahlanan, bilimsel bir katkısı olmayan aksine bilime sürekli zarar veren, adına dua denen sahtekârlıga "Olabilir" diyorsun.
O kadar saçmalıyorsun ki, bu senin olabilir mantıgınla dahi çelişiyor. Hani olmuşa şüpheyle bakıp da olmamışa olabilir demek, kesinlik arayan biri için saçmalamadan başka bir şey değildir.
O yüzden sordum "Hiç kendini kandırdıgın oldu mu?" diye, çünkü kendini kandırıyorsun...
Nihai: sf. (niha:i:) esk. İşi sona erdiren, işi kesen, son, sonuncu.
Kesin: sf. 1. Şüphe ve duraksamaya yer bırakmayan veya geri dönülmeyen, değişmez, mutlak, kati, maktu: "Sevmem kesin sözleri, bir kesin söz duydum mu tersine söylemek gelir içimden." -N. Ataç. 2. zf. Kesinlikle.
Bunlar TDK'nın tanımları. İkisini nasıl birbirinden ayıracaksın ki? Şüpheye yer bırakmayıp geri dönülmüyorsa sondur o yahu. Sonuncudur. Öyle olmasa idi kesin olmazdı zaten. Yalıtıyorsun ve farklı mana veriyorsun kelimelere. Ayrıca şunu söylemek isterim kanıtın yokluğu, yokluğun kanıtı değildir. Dua ve büyü konusundan nerelere geldik. Denersin, işe yarıyorsa devam edersin, yaramıyorsa bırakırsın bu kadar basit.
Verdiğin tanımların birbiriyle alakası yok kesin derken bilimsel olarak kesin dediğimi bile bile manipule ediyorsun mesajlarımı.Nihai yani yüzdeyüz gerçek diyemememizin sebebini de söyledim her şey hayal olabilir bir bitkinin rüyası da olabiliriz sadece senin beynin de bu hayatı kurgulamış olabbilir sırf bu olasılıksız gibi görünen olasılıklar yüzünden bilime nihai gerçek diyemiyoruz.
Kanıtın yokluğu yokluğun kanıtıdır. Kanıt yoksa o şey bilimsel olarak yoktur hayal dünyanızda varsa o sizin sorununuz. Eğer kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir saçmalığına inanacak olsaydık bugün Noel Baba uçan deniz atı tek boynuzlu at Allah falan hepsi vardı.Hayal inanmayın ben desem bile inanmayın masal.
NickMickyok
11-03-2017, 01:22
Öyle her türbeye gidilmez ki.YGS ve her türlü sınav için 3-4 türbe var. Nasıl ki kalbinde sorun olan kişi üroloğa ya da kadın doğumcuya gitmezse, ygs için de bu konuda uzmanlaşmış türbelere gidilmeli.
Mesela izmirde ali baba türbesi, yabancı dil sınavına girmek isteyenler için ideal. Adam yaşarken 3-4 dil biliyormuş, öldükten sonra da bu konuda ruhani destek oluyor.
Hazreti Numan türbesi ise matematik ve fen öğrencileri için.
Rasgele bir türbeye gitmek fayda sağlamaz.Çoğu kişi bunu bilmiyor maalesef
bilgivehis
11-03-2017, 01:47
Öyle her türbeye gidilmez ki.YGS ve her türlü sınav için 3-4 türbe var. Nasıl ki kalbinde sorun olan kişi üroloğa ya da kadın doğumcuya gitmezse, ygs için de bu konuda uzmanlaşmış türbelere gidilmeli.
Mesela izmirde ali baba türbesi, yabancı dil sınavına girmek isteyenler için ideal. Adam yaşarken 3-4 dil biliyormuş, öldükten sonra da bu konuda ruhani destek oluyor.
Hazreti Numan türbesi ise matematik ve fen öğrencileri için.
Rasgele bir türbeye gitmek fayda sağlamaz.Çoğu kişi bunu bilmiyor maalesef
Sayın arkadaşım, dalga mı geçiyorsun ciddi mi?
Biz duanın sahtekârlıgından bahsederken sen de menüsünden bahsediyorsun, umarım şakadır...
Engse Hohol
11-03-2017, 10:57
Nihat Hatipoğlu, ATV ekranlarında YGS'ye girecek öğrencilere sınavdan önce okumaları için bir dua tavsiye etti. Nihat Hatipoğlu'nun YGS öncesi zihin açan ve başarıyı yükselten dua tavsiyesi verdi.
kG7Fra64XxQ
Nihat Hatipoğlu'ndan ygs sınavı öncesi okunması tavsiye edilen dualar bunlar. işte bu Nihat Hatipoğlu YÖK'e akademisyen olarak atandı (http://odatv.com/bilim-ona-emanet-1103171200.html). Ben 2 saattir kendime gelemedim. Bugün günlerden pazar sanıyordum meğer cumartesi imiş. Hatipoğlu çarptı beni.
NickMickyok
11-03-2017, 11:08
Geçen yaz Londraya gittiğimde, Bertrand Russell ın, The Scientific Outlook isimli eserini almıştım.Aylardır kitaplığımda duruyordu, 2 gün önce okumaya başladım.
Galileo nun deneylerinin o dönemin akademik çevrelerinde bile nasıl karşılandığını anlatıyordu giriş kısmında. İnsanı merkez alan ve herşey insan içindir anlayışının zararlı sonuçlarından bahsediyordu.Bu arada Darwin'den, Pavlovdan vs..bahsediyor.Bilim insanlarının neler çektiğini anlatıyor. En azından şimdilik bu kadarını okudum.
Batı, bedeller ödeyerek kısmen aştı bunu ama görünen o ki, biz ortaçağa sürüklendik bile.
Bu arada kitapta birşey dikkatimi çekti. Türkiyedeki yayınlarda, GALİLEO nun, savunmasını yaparken, ama Dünya gene de dönüyor ifadesini söylediği hep yazar. Bu çok yaygındır.Bertrand Russell bunun uydurma olduğunu,Galileo'nun özrünü dileyip kenara çekildiğini ve bilimsel çalışmalarını askıya aldığını söylüyor.
İlahimasal
11-03-2017, 16:41
İddia sahibi müslümanlar ve dayanakları da kurandaki ayetler .
Madem öyle
Bir türbe ye dahi gitmeden
Allahın allah belasını versin desem !?? Sonuç olarak allah kendi belasını kendi verecekmi ? Bu dua kabul olurmu?
Bir türbeye gidip
Allah bu müslümanların tamamını yerin dibine soksun, islam yok olsun gitsin diye dua etsem bu dua kabul görürmü?
Müslümanların tepkilerini duyabiliyorum.
" itin duası kabul olsa gökten kemik yağardı" !
Gökden helva mı , bıldırcın mı , kemik mi yağar bilemem ama müslümanların YGS duası kadar benim duamda olabilirlik arz ediyor.
Hani biri diyor ya " denemekten zarar gelmez"
Allahın ve müslüman takipçilerinin için türbeledeki DUA ne kadar geçerliyse , YGS sınav duası ve benim fantazi duam da o kadar geçerlidir. PLESEBOOO
Ne kadar gerici ve işeyaramaz yöntemi bu Dua .
Ahlaksız
11-03-2017, 19:06
Richard Dawkins dünyaca ünlü bir bilim adamıdır ve profesördür. Çok iyi eğitim görmüş biri kendisi. Kendimi Dawkinsle kıyas etmiyorum. Dawkins'e saygı duyarım, ve ondan iyi olduğumu falan iddia etmiyorum. Ama bazı şeyleri insan gözden kaçırabilir. Dawkins meseleye basit yaklaşıyor zannımca. Yani bu forumdaki felsefe ile uğraşan arkadaşlar çok daha teknik ve profesyonel yaklaşıyor gibi. Dawkins acaba halka indirmek için mi basitleştiriyor?
Bu forumda felsefeyle uğraşan ve Dawkins'ten daha teknik ve profesyonel olan kimmiş?
Bu forumdaki herkesi toplasan bir Dawkins etmez..Sen Caner Taslaman'ı filozof sandığın için,Dawkins'i böyle aşağılaman çok da doğal aslında..Adam bilim adamlığını felsefe ile yoğurarak tüm Dünya'da ses getirmiş birisi..Bu forumdaki birkaç yazar mı Dawkins'den daha profesyonel?
Save the day;çocuk filan mısın?Yaşın bana çok ufak geliyor da..
Caner'e filozof diyorsun,evrimi reddediyorsun,Dawkins'i aşağılıyorsun..Nedir bu tavırlar?
Ya çocuksun,ya trol..Başka bir seçenek gelmiyor aklıma..
Dawkins'in TANRI YANILGISI kitabı Dünya çapında satılmış bir kitap ve bu kitabın içinde dua konusu yapılan deneylerle işlenmiş..Sen bu deneyleri yok sayamazsın..Eğer yok sayıyorsan,bu senin sorunun..
Bu deneylerin kesinliği ise,Dünya'nın döndüğü kadar kesindir..
Zaten deneye filan da gerek yoktur ama adamlar yapmış işte..
Yani duanın işe yaramadığını anlamak için bilime ihtiyacımız yok,azıcık zekaya ihtiyacımız var..