Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateist/dinsizler için söylenenler
Bu ülkede ateist veya dinsizler için çok şey söyleniyor.
Bu komünist, bu bu gavur, bu ahlaksız, toplumdan kopuk ve düşman, bunlar büyük şehirlerde türemiştir (anadolu insanı ateist olamazmış gibi), bir insan allahsızsa vicdansız ve kötü karakterli gibi yakıştırmalar... İstisnalar olabilir ama geneli asla. İnançsız insanlardan zarar gelmez, toplumun kültürüne uyum sağlar.. Bağnazlığa karşıdırlar topluma değil.
Siz Ne dersiniz? Bu ön yargı nasıl kırılır?
- Ateistler ahlaksizdir.
- Ateistler zekidir.
Gibi ketegorik tamlamalara sikca rastliyorum ben. Her ateist ahlakli (baska bir yonuyle etik duygusundan yoksun) yada zeki degildir. Konuyu bu iki olgusal kavrama indirgeyip tanimlamada bulunmak basliga haksizlik etmek olur. Ben, benim algimda yansiyan bu momenti ele alip orneklendirdim.
Ahlak, en basit haliyle, icinde etik, ideolojik, yerlesik duygudurum ve dinsel ogeler barindirip, bu fenomenlerden beslenebilir ve karsimiza bir cesit toplumsal sozlesme olarak cikabilir. Bu olguyu sahiplenip sahiplenmemek ne kadar dogal ise, ayni haliyle dogrusal, rasyonel, analitik zekaya sahip olma zorunlulugu da yoktur. Bu; standart bir olcut yada baskilama olmamalidir.
Bir ateistin ne oldugu, yada ne olmadigi baskalari tarafindan tanimlanamaz. Ateizm bir etiket yada nitel bir kategorik sinif tamlamasi degildir. Yada olmamalidir. Iste burada akilda tutulmasi gereken sey, bireyselliktir. Toplumcu yaklasimin yerine bireysel gozluk takilmali, o sekilde degerlendirilmeli.
Bireyler tek tek ele alinmali.
Tipki birer esya gibi..
Natan döktürmüşsün yine Derin felsefenle ama Bilimin söylediğinin ne önemi var biz halktan toplumdan bahsediyoruz, halk ne anlasın bilimden.. bir insan dinsizse komünist, toplum düşmanı yani kötü adamdır nokta halk bunu söyler ve bizde bu halktanız içinde yaşıyoruz.
Ahlaksız
18-03-2017, 18:26
Önyargıyı ortadan kaldırmak çok zor..
İnsanların kendileri gibi olmayanları dışlaması/aşağılaması aslında normal bir durum..Hayvani bir içgüdü bu..Sürünün devamını/geleceğini düşünen bir hayvan,sürüdeki farklılığın sürüyü tehlikeye atacağını düşünebilir..Bugün Türkiye'deki hayvanların yaptığı da budur..
Ateistlere TERÖRİST diyorlar..Açıkça bağırıyorlar..Hem de en tepedeki isimler..Halkta bunları alkışlıyor..
Halbuki sürüdeki çeşitlilik,en çok bu hayvanların işine yarar ama bunun farkında değiller..Kendileri gibi olmayan herkesi yok etmek istiyorlar..Tüm Dünya'nın kendileri gibi düşünmesini istiyorlar..3 çocuk,o da yetmez,5 çocuk yapın ve düşüncemizi/kimliğimizi yayın diyorlar..Bir virüs gibi Dünya'yı ele geçirmek istiyorlar..Cihat yapıyorlar..!
Sonra da evrime karşı çıkıp,okullarda evrim teorisini yasaklıyorlar..
Hem tamamen hayvansal davranıp,hem de hayvan olmadıklarını inkar etmeleri çok komik:)
bilgivehis
18-03-2017, 21:10
Sekiz yaşındaki çocuklara tecavüzü meşru sayanlar, kendi belirledikleri her türlü ahlaksızlığı yine kendi yapanlar, bilime-gelişime engel olanlar, cins ayrımı yaparak kadını bir meta görenler, sorgulamanın yasak olduğu bir dine tapanların ateistleri sorgulaması kadar daha komik bir şey yoktur herhalde...
Ahlaksız
18-03-2017, 22:34
Korkuyorlar..Bizlerden deli gibi korkuyorlar..Bizlerden birinin gücü ele geçirip,tüm din adamlarını yok etmesinden,tüm ibadethaneleri yok etmesinden korkuyorlar..Bu korku onları mahvediyor..
Bu korkularında haklılar mı?
Bence haklılar..
Bugün birilerini faşist/diktatör olarak suçluyoruz ama güç elimize geçince ne yapacağımızı bilemeyiz..Düşünüyorum da,acaba din adamlarına böyle bir durumda ne yaparım?!
Diyeceğim herkes herkesi kendi gibi görmek ister..Bir ülkenin başına dindar biri geçerse,o ülkede dinsizler için yaşam zorlaşır..Bir ülkenin başına ateist biri geçerse de,o ülkede dindarlar için yaşam zorlaşır..
Yalnız şöyle bir şey var..Ateist,geçmişte dindar biri olduğu için EMPATİ yapabilir ama dindar bunu yapamaz..
O yüzden dindarların yönettiği ülkelerde kaos/savaş var..!
Dincilerin hak ve hukukuna onlarin zihnine tecavuz ediyorlar,
Biz kalkip itiraz ediyoruz.
Onlarin umrunda bile degil.
Bu durumda biz mi hataliyiz?
15 IQ'lu aptal takımının söyledikleri değersizdir.
Ateistler'den korkmalari normal, zira bircogu hukuku savunuyor, ahlaki savunanlarin tersine.
NickMickyok
20-03-2017, 08:54
Çok ilginç. Böyle şeyleri gerçekten takıyor musunuz?
Benim hiç umrum olmaz.
Ne siyasi ideolojime, ne de dini inancıma yönelik lafları hiç sallamam bile. Doğru olduğuna inandığım müddetçe, insanların ne dedikleri umrum bile olmaz.
Benim hiç umrum olmaz.
Ne siyasi ideolojime, ne de dini inancıma yönelik lafları hiç sallamam bile. Doğru olduğuna inandığım müddetçe, insanların ne dedikleri umrum bile olmaz. İnsanların ne dedikleri umrunda değil,diyorsunuz ama Onlar dediklerini eyleme dökebilir.Söylemler tehlikeli olaylara sebep olabilir.
Benim hiç umrum olmaz.
Ne siyasi ideolojime, ne de dini inancıma yönelik lafları hiç sallamam bile. Doğru olduğuna inandığım müddetçe, insanların ne dedikleri umrum bile olmaz.
Bu ülkede dinsizler, devrimciler, komünistler, aleviler için söylenen sözler sadece bu güne ait değildir.
Hep söylendi bu günde söyleniyor.
Ama 1970 li yılları hatırlayanlar varsa bu sözle o yıllarda söylenmiyordu hatta düşünenler bile dile getiremiyorlardı. Niçin o gün söylenemeyen sözler bu gün söylenebiliyor.
Bana göre devrimciler komünistler umut olmaktan çıktılar. Zaten aleviler, dinsizler ancak ve ancak devrimcilerin umut olduğu alanlarda toplumdan itibar görür.
O tarihi hatılamayanlar veya daha genç olanlar o tarihi okuduklarında toplum o devrimcilerin peşinde ikbal aramakta idi ve devrimcilerin önü emperyalistlerle iş birliği yapan ordu tekelci kapitalist itifakı ile kesildi.
O zaman toplumda hiç kimse devrimciye dinin ne demiyordu gerekte duymuyordu.
İşte sorun toplum ve cahiliyet değil güç olmak ve olamamaktır.
Yıldıztozu
21-03-2017, 10:49
Toplum ateizme karşı sempati duymaya başlarsa ben de ateizmin doğruluğuna karşı şüphe duymaya başlardım.
Zira toplumun her hareketi, bakış açısı, kararı kusurlu ya da aptalca olmalıdır. Çünkü toplumda yeterli akıl yoktur.
Topluluklar bazen doğru karar verebilir, ama bu kararı gerçek sebeplerin bilincinde olarak vermez. Toplum doğru seçeneğe yönelmiş olsa bile bunu farkında olmadan ve aklını kullanmadan gerçekleştirmiştir.
Dün gece bununla ilgili bir başlık açmıştım.
Toplum günlük işlerle ilgilenir daha ileri gidecek ne eğitimi ne isteği vardır. Toplumu ileri seviyeye taşıyacak toplum liderleri veya onlar öncülük eden örgütler vardır.
Bu gün Ateizm elit kişilerin beyninde 100 yıllar önce dinde öyle idi. Bunlar çok mesele değil çokta uğraş alanı değil .
Evet başlığı gördüm ama içerik yok niçin toplum akıldan uzak bunu sebepleri ne bu konuda bir derin yazıya rastlamadım.