PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Siteye Saldırı Var

Save The Day
26-03-2017, 17:47
Arkadaşlar siteye saldırı düzenleniyor. Site bir süre kapalı kaldı ve şu an girilebiliyor. Sitenin akıbeti ne olacak? Yine bir kaç ay kapalı kalacak mı yoksa hep mi kapalı kalacak? Spartacus'un durum değerlendirmesi yapması yerinde olur.

Ahlaksız
26-03-2017, 17:52
Düşünce ve ifade özgürlüğünün olduğu bu ortama saldırı yapılması gayet normaldir..
Saldırı yapan arkadaşlara seslenmek istiyorum..Lütfen bu forumda benim karşıma gelin ve benimle dini konularda tartışmaya çalışın..Bunu yaparsanız,hem siz sevap kazanmış olursunuz,hem de ben zihinsel egzersiz yapmış olurum..En bilgiliniz,en zekiniz gelsin lütfen..Olursa dinler tarihçisi bir profesör olsun..Gelsin de,hakkı/hakikatı göstersin bana..

Save The Day
26-03-2017, 18:21
Düşünce ve ifade özgürlüğünün olduğu bu ortama saldırı yapılması gayet normaldir..
Saldırı yapan arkadaşlara seslenmek istiyorum..Lütfen bu forumda benim karşıma gelin ve benimle dini konularda tartışmaya çalışın..Bunu yaparsanız,hem siz sevap kazanmış olursunuz,hem de ben zihinsel egzersiz yapmış olurum..En bilgiliniz,en zekiniz gelsin lütfen..Olursa dinler tarihçisi bir profesör olsun..Gelsin de,hakkı/hakikatı göstersin bana..

İşin ilginç yanı adamlar siteyi çökertmek için ellerinden geleni yapıyorlar fakat üye olup da tartışamıyorlar. Tartışmak bu kadar korkunç bir şey değil yahu. Kimse siteyi görmesin, okumasın diye çökertmeye çalışıyorlar. Mürtedin öldürülmesi gerektiğini savunan adamlar bunu yapıyordur. Kafa yapıları bu.

Ahlaksız
26-03-2017, 18:23
Seninle aynı cennete gidecekler:)

Save The Day
26-03-2017, 18:28
Seninle aynı cennete gidecekler:)

Bak aslında olay o da değil. Adamlar inanıyor ve inanmıyor diye suçlayamayız fakat siteyi çökertmeye çalışmaları kötü bir davranış. Bildiğin saldırıyorlar siteye. Güzel güzel gelseler de tartışsalar olmuyor muymuş? Tek bir kişiyi bile gönderemiyorlar mı? Aralarında hiç mi kendine güvenen vatandaş yok? Bir de şöyle bir şey var halkın huzuruna çıkış konuşma yapmayacak ki. Bilgisayarın arkasından yazacak. Kimliği şusu busu hiçbir şeyi belli değil. Korkacak ne var ben anlayamıyorum. Bu kadar da olmaz ki ama. Bu sitenin duruşu, görüşü yanlışsa buyursun göstersin. İspat etsin. Kaçak dövüşüyorlar. Kurallı dövüşte kural dışı hareketleri yapmak gibi. Karşısındaki adamın testislerine tekme atmak gibi. Böyle saldırganlık yapmaya gerek yok.

Ahlaksız
26-03-2017, 18:32
Müslümanlar sonuçta..Kendilerine hakim olamıyorlar:)
Buraya gelipte benim gibi ahlaksız bir ateisti sonsuza kadar yanmaktan kurtarmak istememeleri,benim açımdan kötü..Sonuçta yanacak olan benim..Gelseler de bana bir iyilik yapsalar,kötü mü olur:)
Belki de senin uzun mesajlarından sıkıldılar save:)

Save The Day
26-03-2017, 18:42
Müslümanlar sonuçta..Kendilerine hakim olamıyorlar:)
Buraya gelipte benim gibi ahlaksız bir ateisti sonsuza kadar yanmaktan kurtarmak istememeleri,benim açımdan kötü..Sonuçta yanacak olan benim..Gelseler de bana bir iyilik yapsalar,kötü mü olur:)
Belki de senin uzun mesajlarından sıkıldılar save:)

Lafla peynir gemisi yürümez diye konu açıp tartışmıştım. Sanırım oradaki düşünce yapısına sahipler. Yani laf maf işe yaramaz, direk dalalım gibi düşünüyor olabilirler. Lafla her şey söylenebiliyor, atış serbest, o zaman somut zarar vereyim diyebilirler. Sırf saldırmakla da olmaz kanımca. Yani saldırınca kendi görüşleri doğrulanmış olmuyor. Yani Allah'ın varlığına artı puan kazandırmaz sitenin çökmesi. Varsa zaten kimse engelleyemez. Siteye saldırabildiklerine göre bilgizi değillerdir. Üniversite görmüş vatandaşlar mutlaka vardır aralarında. Birikimi, donanımı yok mu tartışmaya gelecek? Acaba mesajları tek tek okuyorlar mı yoksa içinde ne konuşmalar geçtiğine pek dikkat etmeden sadece siteye saldırıyı mı amaçlıyorlar? Biz gelsinler falan filan burada diyoruz ama okuyorlar mı ki?

Dostum bu arada site ne zamandır sessiz sakin. Tartışmalar yaşanmıyor. Adam akıllı teist gelmesi lazım. Site popüler değil, o yüzden bi kaç kişi takılıyor. Tamam onlar da çok kaliteli üyeler fakat karşıt görüşten adam lazım tartışma olması için. Entellektüel gibi gözüken ve ateistlerle tartıştım diye havalı konuşan bir arkadaşı davet etmiştim. Siteye üye oldu ve 1 mesaj yazdı. Fakat devamını getirmedi. Ya zamanı yok ya da geri duruyor tartışmaktan. Bazı başlıkları önerdim ve biraz göz attı. Zamanda tesadüf konusunun linkini atmıştım arkadaşa. İşte ilerki günlerde el atarım demişti. Günler geçti ses seda yok. Gerçekten teist getirmek lazım. Edip Yüksel'e de mail attım fakat bi kere cevap veriyor, sonra bidaha cevap vermiyor. 1-2 haftaya gelebilirim kitap bitince diyordu. Haftalar oldu hiç ses çıkmadı. Kitap bitti mi falan diye bi kaç tane mail attım fakat hiçbir geri dönüş olmadı. Tartışmaya pek yanaşmıyorlar. Entellektüel, bilgili, yetkin, donanımlı sağlam teist bulmamız lazım. Teizmi çok iyi savunması lazım. Efsane tartışma olur. 10-20 kişiyle aynanda tartışmasına gerek yok. Yani hepsiyle nasıl tartışacam diye dert ediyorsa seçilen 1-2 kişi tartışır sadece. Peki nerden bulacağız tartışacak adamı?

Ahlaksız
26-03-2017, 18:55
Sen bir tane en iyisinden bul,ben burdayım save..Şaka yapmıyorum..En kralını getir buraya..
''Erkekseniz şu ahlaksızın karşısına geçin'' de:)

Save The Day
26-03-2017, 18:57
Sen bir tane en iyisinden bul,ben burdayım save..Şaka yapmıyorum..En kralını getir buraya..
''Erkekseniz şu ahlaksızın karşısına geçin'' de:)

Nerden bulacağımı bilmiyorum ki. Youtube yorumlarında ahkam kesen vatandaşlar gelmiyorlar. Tartışacak sağlam teist nerden bulunur ki? Sen yer söyle ben davet edeyim adamı.

Ahlaksız
26-03-2017, 19:24
Camiye git:pop2:

bilgivehis
26-03-2017, 20:20
Kafanı yorma save, yedegimiz var, susturamazlar, burdan batar yedekten çıkarız :)

Götü yiyen dinci gelir, çok da önemli değil, zaten yıllardan beri çeşitli kılıklarla gelmişler, boyunun ölçüsünü alıp gitmişler, korkuları var, rezil olacaklarını biliyorlar, senin taslamanın delikanlıysa öyle prof bozuntularıyla tvde tartışmak kolay bura gelsin görelim, tabi burada ajitasyon yapamayacağını biliyor.
Forumda dinciler neden az veya yok işte bunun için, söktüremiyorlar, zaten dincilerin haklı veya doğru olma gibi bir dertleri yok, onların derdi sistemden nemalanmak, bunu da faşizm kendilerine sağlıyor...

spartacus
26-03-2017, 21:39
Saldırı her zaman var, yeni değil ve bazen kendini çok akıllı sananlar çıkıyor, kurnaz yeni yollar deniyor, tabi denemelerden kısa sürelide olsa etkilenme durumu doğuyor... Müdahale edilmezse dahi, saldırganların, saldırıları, sistem normal üye ile saldırgan arasında seçim yapabilmek zorundadır, saldırganları tanıyana kadar etkili olur, bu kaçınılmaz, ama tanıma işlemi gerçekleştikten, saldırganların bilgileri sistemce depolandıktan sonra, ilgili IP adreslerine erişim hakkı kapatılır.

benden detay açıklaması beklemeyin, açıklamalarda bulunursam bu saldırganlar için koz olur dahi teknik açıklamaları, kodları anlayacak insan sayısı bir elin parmağını geçmez.

aşağıdaki yolu, ".com"dan sonra olduğu gibi adres satırına ekleyin ve açmaya çalışın(link vermiyorum çünkü link arama motorlarınca kaydedilmesin), bu saldırının ne olduğu nasıl engellediğimi açıklayabilir miyim? açıklayamam, deşifre edemem... Ama alacağınız bakım modu mesajı otomatiktir, yani linkle, saldırganın sunucudan yapmasını istediği işlemler sunucu tarafından yapılmaz(hadi oradan durumu, çok ısrar ederse de bir süre sonra banlanır), böylece saldırı bertaraf olur, peki nasıl engelledi, açıklarsam, hmmm bu tür saldırıları böyle engelliyorlar, o zaman şunu, bunu deneyim durumları doğar. (deneselerde bir süre etkili olurlar ilk paragrafta ifade ettiğim gibi)

/forumlar/misc.php?show=latestposts&resultsnr=8000&HFY3=CNO

Şu an, ortalama dakikada 50-60 adet civarı seyreden saldırılar devam ediyor, ama sistem etkileniyor mu? Hayır...

http://turandursun.com/forumlar/attachment.php?attachmentid=12&stc=1&d=1490552957

Save The Day
30-03-2017, 10:31
Ellerine sağlık spartacus. Site tekrar yayında!