PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uçağımızı bulmuşlar.

Vefik Sami
12-04-2017, 13:35
Erdoğan, kendisini Sevr mağrasında gizlenen İslâm peygamberine benzetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün ATV – A Haber ortak yayınında gençlerin sorularını yanıtladı. Erdoğan programda, 15 Temmuz gecesine ilişkin şimdiye kadar hiç ortaya çıkmamış bir ayrıntıyı da ‘peygamber örneği' vererek anlattı.

İşte Erdoğan'ın o açıklaması;

"Bizden önce meğerse Dalaman'a gelmişler, bizim uçağı incelemişler. Fakat çok ilginç şeyler oluyor ve uçağa girmişler, bakmışlar çıkmışlar. Bizim bunlardan haberimiz yok. Biz indik, hemen uçağa geçtik daha sonra öğreniyoruz. Ki bunların gelip gitmesi hani Nur Mağarası'ndaydı değil mi? Hani geliyorlar sevgili peygamberimiz Ebubekir Sıddık ile orada ama mağaranın kapısını örümcek örüyor ve gelip bakıyorlar ki örümcek ağ örmüş, ‘Burada örümcek ağ ördüğüne göre herhalde buraya kimse girip çıkmış değildir' diyorlar ve kapıdan müşrikler dönüp gidiyor. Şimdi bunlar da gelip bakıyorlar filan kimseyi görmeyince uçağın içinde dönüp gidiyorlar"

Haber (http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/erdogandan-15-temmuz-icin-hz-muhammedli-ornek-1788456/)

Yahu "Reis" hakkaten havaya girmiş.
Avânesi, "Tayyip peygamberdir" dedikçe, kendisini İslâm poeygamberine benzetmeye başlamış.

Eğer darbe cumhurbaşkanını yakalamakla, esir almakla başarılı olacaksa, neden bu 'ahmak' darbeciler her şeyi davul çala çala yaptılar ? Istanbulda boğaz köprüsü trafiğini tek yönlü keserek, Ankarada savaş uçakları ile "alçak uçuş" yaparak, boş meclisin duvarını delip, saray bahçesine koftiden "bomba" atarak darbe mi olur ? Hiç kimseye sezdirmeden Reis'i ve başbakanı kontrol altına alsalar - bu mantığa göre - her şey bitmiş olurdu değil mi ?

İşin tuhaf tarafı da ne bilir misiniz ?

Bu kadar basit şeyleri ben bile düşünebilirken, beni suya götürüp susuz getirecek zekâya sâhip milyonlar, "kifâyetsiz müsterih" modunda 'anlamamış' gibi salağa yatıyorlar.

Bu Tayyip muhipleri bir süre sonra "Kendim ettim, kendim buldum" türküsünü çığırmaya başlarlar da...
Ma'alesef; 'kuru'nun yanında 'yaş'da yanacak !..

RollingStones
12-04-2017, 14:50
Mağaranın adını da yanlış söyledi galiba. Nur mağarası, vahiy aldığı sevr mağarası değil miydi?
Halbuki bahsettiği mağara başka.

bilgivehis
12-04-2017, 15:00
Bu Tayyip muhipleri bir süre sonra "Kendim ettim, kendim buldum" türküsünü çığırmaya başlarlar da...
Ma'alesef; 'kuru'nun yanında 'yaş'da yanacak !..

Aslında toplumlar her türlü eziyete alıştırılabiliyor, zaman içinde de o eziyetler sıradanlaşıyor-yaşam biçimi haline geliyor. Daha sonra da müridi olduğu liderleri osursa da onlara esans gibi geliyor.

Bu tayyip müritleri bu kitleden oluşuyor, o yüzden de osuruktan esansı ayırt etmeleri dahi garanti değil...

Vefik Sami
12-04-2017, 18:56
Mağaranın adını da yanlış söyledi galiba. Nur mağarası, vahiy aldığı sevr mağarası değil miydi?
Halbuki bahsettiği mağara başka.

Vahiy aldığı ileri sürülen mağara; Hira mağarası.
Ebubekir ile birlikte bir müddet saklandıkları mağara ise Sevr mağarası.
Sürç-ü lisan olabilir de bu kadar basit hatânın hemen farkedilip düzeltilmesi gerekirdi.

Ama; tabii, "Reis" bu.
Hikmetinden sual olunmaz.

kartopu
13-04-2017, 08:21
İslam peygamberi mağaraya girmiş yanında ebu bekir de varmış mürşikler de peygamberi arıyormuş o ara örümcek mağaranın kapısına ağ örmüş mürşitleri yanıltıp peygamberin hayatını kurtarmış.

Erdoğanı da ölümden dalaman hava alanındaki uçak kurtarmış.

Bu iki olayda ne gibi bağlantı var. Enişte ne işe yaramış. Birinci ordu komutanından niçin güvence istenmiş.

İşimiz hikayelere kaldı. En azından bir hikaye anlatacaksan bir bilene sor. Hiç bulamadın Google deki arşive sor.