Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkleri Kürtler de kurtaramadı
bilgivehis
18-04-2017, 16:36
Orta Anadolulu Türklerin özgürlüğü ret ederek esarete evet demesine karşılık Kürtler hayır dedi. Doğu, Batı, Akdeniz ve Eğe aynı noktada buluşurken, Orta Anadolulu Türkler yalnız kaldı. Türkler bu kararla sadece esareti değil, ülkenin bölünmesinin de önünü açmış oldu.
Doğu halkı "Ben köleliğe hayır dedim" diyerek ayrı bir devlet kurma talebinde haklı duruma geldi. Aynı keza Batı, Akdeniz ve Eğe halkının da ayrı bir devlet kurma hakkı doğdu. Üstelik ve ilginçtir bu durum Bop projesiyle de örtüşüyor.
Bir başka ilginçlik de Bop projesine göre Doğu halkının evet demesi gerekiyordu ama tersi oldu. Ancak yine de Bop kazandı...
Osmanlının çok uzun süre yaşaması, Bop projesinin uygulanması, ümmetçiliğin yaşatılması, Cumhuriyetin yıkılması ve ne kadar yobazlık, gericilik varsa hepsinin günümüze kadar sürdürülmesinde baş aktör Orta Anadolulu Türkler olmuştur...
Marmara, Eğe, Akdeniz, ayrı ve tek devlet olmadığı müddetçe bu yobazlardan kurtulma şansımız yok!...
NickMickyok
18-04-2017, 16:58
İç Anadolu ve Orta Anadoluda (ve Doğunun bazı şehirlerinde) MHP-AKP arasında gidip gelen bir kitle var.
Bazı Karadeniz şehirleri, ayrıca Erzurum,Erzincan, Sivas,Yozgat vb..iller MHP kökenli olmasına rağmen on küsur yıldır AKPye yöneldiler. Ve bu referandumda EVET dediler.
Nasıl bir kölelik anlayışıdır anlamıyorum. Konuşmaya gelince Vatan Millet Sakarya giderler, ama referandumda Kürtler kadar dik duramadılar.
Güneydoğudaki mühürsüz milyona yakın EVET lere rağmen, yine de Kürtlerin oyu o bölgelerin çoğunda HAYIR ı baskın çıkardı.
İç Anadolu,Doğu Anadolu ve Orta Anadoludaki çoğu yerdeki Türklerdeki bu AKP sevgisini anlamış değilim.
Erdoğan, yeri geldi, Türklere demediğini bırakmadı. Ama adamlar da Erdoğan sevgisi var.
Sosyologlar incelemeli bu durumu.
Vefik Sami
18-04-2017, 17:35
Erdoğan, yeri geldi, Türklere demediğini bırakmadı. Ama adamlar da Erdoğan sevgisi var.
Sosyologlar incelemeli bu durumu.
Türk demiyoruz, tek millet diyoruz" diyen birinin peşine, "Türkçü-Miliyetçi" olduğu rivâyet olunan Devlet Bahçeli ve avânesinin takılıp gitmesine, Sosyologlardan önce psikiyatr'ların müdâhele etmesi gerekir.
MHP'yi bırakıp, AKP'ye postu seren ve bakan olan Tuğrul Türkeş, "Dâvâyı sattınız" diyen Ülkü ocakları başkanına "Ağzı salyalı köpek" demiş. Benim bildiğim, Kurt özgürlüğüne düşkündür. "Bakanlık" tasmasını boğazına geçirip, AKP'nin "cümle kapsı" önünde gelene geçene havlayanların, Ülkü Ocakları Başkanına "köpek" demesi için, aklından zoru olması gerekir.
Eskiler, "Dünyanın çivisi çıkmış" derlerdi.
Bizler, o "çıkan çivi"yi tekrar yerinne takmak için uğraşıp duruyoruz
da...
'Çivi'yi görebilene helâl olsun.
bilgivehis
18-04-2017, 19:10
Kılıçdaroğlu, "Bu seçimi tanımıyoruz!" dedi.
http://odatv.com/bu-secimi-tanimiyoruz-1804171200.html
Kılıçdaroğlu'nun bu duruşu hayırcılar tarafından destek görür gibi görünüyor ama ben ciddi anlamda destek görmeyeceğini, sözden öte gitmeyeceğini düşünüyorum.
Çünkü hayırcılar her ne kadar özgürlükçü olsa da Gezi dışında bugüne kadar gösterdikleri tepkiler söz ve etkisiz sokak protestosundan öte gitmemiştir.
Bu da gidişi durdurmada psikoloji dışında bir etkisi olmamıştır.
Tabi bundan sonra olmayacağı anlamına gelmese de en azından bir müddet rahatlarını bozmayacakları ve bu süre içinde atı alanın üsküdarı geçme durumu da söz konusudur.
Ancak bundan sonra ne gibi bir hareketlilik olursa olsun ülkenin bölünme olasılığının gerçekleşmesi söz konusu hale gelmiştir.
Bölünme bir Bop projesi olsa da bahsettiğimiz gibi bu projenin yürümesini sağlayan baş aktör Anadolu Türkleridir.
Oysa ne ilginçtir ki, bugüne kadar bölünmeye karşı en ciddi muhalif olan Orta Anadolu Türkleri evet demekle aynı zamanda bölünmenin önünü açan da kendisi olmuştur...:confused:
Kılıçdaroğlu, "Bu seçimi tanımıyoruz!" dedi.
http://odatv.com/bu-secimi-tanimiyoruz-1804171200.html
Kılıçdaroğlu'nun bu duruşu hayırcılar tarafından destek görür gibi görünüyor ama ben ciddi anlamda destek görmeyeceğini, sözden öte gitmeyeceğini düşünüyorum.
Çünkü hayırcılar her ne kadar özgürlükçü olsa da Gezi dışında bugüne kadar gösterdikleri tepkiler söz ve etkisiz sokak protestosundan öte gitmemiştir.
Bu da gidişi durdurmada psikoloji dışında bir etkisi olmamıştır.
Tabi bundan sonra olmayacağı anlamına gelmese de en azından bir müddet rahatlarını bozmayacakları ve bu süre içinde atı alanın üsküdarı geçme durumu da söz konusudur.
Ancak bundan sonra ne gibi bir hareketlilik olursa olsun ülkenin bölünme olasılığının gerçekleşmesi söz konusu hale gelmiştir.
Bölünme bir Bop projesi olsa da bahsettiğimiz gibi bu projenin yürümesini sağlayan baş aktör Anadolu Türkleridir.
Oysa ne ilginçtir ki, bugüne kadar bölünmeye karşı en ciddi muhalif olan Orta Anadolu Türkleri evet demekle aynı zamanda bölünmenin önünü açan da kendisi olmuştur...:confused:
Öküz Anadolulu.
Sundance
18-04-2017, 20:08
Orta Anadolulu Türklerin özgürlüğü ret ederek esarete evet demesine karşılık Kürtler hayır dedi. Doğu, Batı, Akdeniz ve Eğe aynı noktada buluşurken, Orta Anadolulu Türkler yalnız kaldı. Türkler bu kararla sadece esareti değil, ülkenin bölünmesinin de önünü açmış oldu.
Doğu halkı "Ben köleliğe hayır dedim" diyerek ayrı bir devlet kurma talebinde haklı duruma geldi. Aynı keza Batı, Akdeniz ve Eğe halkının da ayrı bir devlet kurma hakkı doğdu. Üstelik ve ilginçtir bu durum Bop projesiyle de örtüşüyor.
Bir başka ilginçlik de Bop projesine göre Doğu halkının evet demesi gerekiyordu ama tersi oldu. Ancak yine de Bop kazandı...
Osmanlının çok uzun süre yaşaması, Bop projesinin uygulanması, ümmetçiliğin yaşatılması, Cumhuriyetin yıkılması ve ne kadar yobazlık, gericilik varsa hepsinin günümüze kadar sürdürülmesinde baş aktör Orta Anadolulu Türkler olmuştur...
Marmara, Eğe, Akdeniz, ayrı ve tek devlet olmadığı müddetçe bu yobazlardan kurtulma şansımız yok!...
Güneydoğu bölgesinde AKP'ye çok daha az oy çıkacağı beklentisi vardı.
Siirt %48 evet
Batman %36 evet
Diyarbakır %32 evet
Mardin %41 evet
Van %43 evet
Hakkari %32,4 evet
Ağrı %43 evet
Iğdır %35 evet
Kars %51 evet
Muş %51 evet
Bitlis %59 evet
Kasım 2015 seçim sonuçları
Siirt %37 AKP
Batman %28 AKP
Diyarbakır %21 AKP
Mardin %28 AKP
Van %30 AKP
Hakkari %13 AKP
Ağrı %27 AKP
Iğdır %31 AKP
Kars %36 AKP
Muş %34 AKP
Bitlis %44 AKP
bilgivehis
18-04-2017, 20:46
Güneydoğu bölgesinde AKP'ye çok daha az oy çıkacağı beklentisi vardı.
Siirt %48 evet
Batman %36 evet
Diyarbakır %32 evet
Mardin %41 evet
Van %43 evet
Hakkari %32,4 evet
Ağrı %43 evet
Iğdır %35 evet
Kars %51 evet
Muş %51 evet
Bitlis %59 evet
Kasım 2015 seçim sonuçları
Siirt %37 AKP
Batman %28 AKP
Diyarbakır %21 AKP
Mardin %28 AKP
Van %30 AKP
Hakkari %13 AKP
Ağrı %27 AKP
Iğdır %31 AKP
Kars %36 AKP
Muş %34 AKP
Bitlis %44 AKP
Bu kadar açık hile ve dolaplardan sonra resmi sonuçlar geçerliliğini yitirmiştir. Doğu halkının resmi sonuçlardan çok daha hayır verdiğini ortaya çıkaran gizli çekilmiş görüntüler, YSK başkanının açıklamasından sonra 2 milyona yakın yasal olmayan oyların evete gitmesi ve bunları gördükten sonra evet için bilmediğimiz daha nice dolapların döndüğünü de eklersek Doğu ve diğer bölgelerde hayırın açık ara önde olduğunu söylemek mümkündür.
Ayrıca Orta Anadolu Türklerinin yüzlerce yıllık ümmet-tebaa-köleci zihniyet tutumunun değişmediğini, aksine özgürlükten köleliğe evet diyen ilk millet olduğu artık aşikardır...
Şurada (#7 (http://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=599602&postcount=7)) Anadolu halkının 100 yıl öncesine ihanet ettiğini belirtmiştim. Hem de 1 kez (2017 Referandumu) değil, her seçimde (Bkz. #7 (http://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=599602&postcount=7)'deki ilk resmin üzerine tıkladığınızda önceki seçimlerdeki oy dağılım haritaları ile ikinci haritanın örtüştüğü görülmektedir). Ama bunun keşfini orada forumdaşlara bırakmıştım.
Evet, Anadolu halkı her seçimde 100 yıl önceki dedelerine ihanet içersinde olmuşlardır.
Çok ilginçtir; Anadolu halkının dilinden en iyi Mustafa Kemal değil, İngilizler anlamıştır. Çünkü kurban celladına aşık olmuştur!
İşte Anadolu halkı onun için AKP'ye destek veriyor!
Şurada (#7 (http://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=599602&postcount=7)) Anadolu halkının 100 yıl öncesine ihanet ettiğini belirtmiştim. Hem de 1 kez (2017 Referandumu) değil, her seçimde (Bkz. #7 (http://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=599602&postcount=7)'deki ilk resmin üzerine tıkladığınızda önceki seçimlerdeki oy dağılım haritaları ile ikinci haritanın örtüştüğü görülmektedir). Ama bunun keşfini orada forumdaşlara bırakmıştım.
Evet, Anadolu halkı her seçimde 100 yıl önceki dedelerine ihanet içersinde olmuşlardır.
Çok ilginçtir; Anadolu halkının dilinden en iyi Mustafa Kemal değil, İngilizler anlamıştır. Çünkü kurban celladına aşık olmuştur!
CHP'nin erken dönemindeki vekil Anadolu'yu çözmüştür. Sonra Aziz Nesin ve Aysun Kayacı fark etmiştir.
http://www.turkiyehabermerkezi.com/images/upload/Ekran_AlYntYsY_2.png
Bence bu tür bölücü ve kışkırtıcı cümleler kurulmamalı.
Bu gün ne Nevzat Tandoğan var ne düşüncesi. CHP bile o düşüncenin tarih olduğunu söylüyor. Tandoğan defteri açılırsa Şeh Sait defteri de açılır ki kimseye faydası olmaz.
Bu ülkede laik demokrat ve ilericiler hile yolu ile yenildi, kazananarsa gerici diktatörlük isteyenler olmaktadır.
Bence konu bu kadar açık ve gerçek.
Sundance
19-04-2017, 19:43
Bu kadar açık hile ve dolaplardan sonra resmi sonuçlar geçerliliğini yitirmiştir. Doğu halkının resmi sonuçlardan çok daha hayır verdiğini ortaya çıkaran gizli çekilmiş görüntüler, YSK başkanının açıklamasından sonra 2 milyona yakın yasal olmayan oyların evete gitmesi ve bunları gördükten sonra evet için bilmediğimiz daha nice dolapların döndüğünü de eklersek Doğu ve diğer bölgelerde hayırın açık ara önde olduğunu söylemek mümkündür.
Ayrıca Orta Anadolu Türklerinin yüzlerce yıllık ümmet-tebaa-köleci zihniyet tutumunun değişmediğini, aksine özgürlükten köleliğe evet diyen ilk millet olduğu artık aşikardır...
Doğru söylüyorsunuz.
Güneydoğu'daki tanıdıklarımız da o bölgede yoğun hile olduğunu söylüyor.
Mühürsüz oyların dağılımına bakılırsa Güneydoğu'daki oy oranlarındaki değişimin nedeni anlaşılıyor.
http://siyasihaber3.org/muhursuz-oy-haritasi-yayinladi-kurt-illeri-ilk-sirada
bilgivehis
19-04-2017, 19:48
Türkler ezelden beri biat geleneği ile yaşamış.
Türkler yabancılara öyle fazla köle olmamış ama tarihin ve tarih öncesinin en büyük köleliği kendi içinde yaşamış ve günümüze kadar bu sürmüştür.
Bugün tek adamlığa geçişin asıl nedeni de Türklerin içerden köleliğe alışmış olmasıdır. Bunlar genelde Orta Anadoluda yaşayanlardır.
Bunların özelliği dıştan gelen silahlı düşmana karşı koymalarıdır, içerden her türlü köleliği normal yaşam biçimi saymalarıdır.
Bunun üzerine dini de eklediğimizde hiç bir zaman değişmeyecek bir Orta Anadolu Türkleri karşımıza çıkıyor.
İşte ABD-AB bu zayıf halkadan vurdu...
Şüpheci Dinsiz
20-04-2017, 19:37
Cumhuriyet.com.tr (http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/724460/_Kurtler_Evet_dedi__safsatasi.html)
‘Kürtler Evet dedi' safsatası
http://www.cumhuriyet.com.tr/ext/images/yazarlar/yazar200.png
Aslı Aydıntaşbaş
Referandum sonrası Kürt'ün oyu, herkesin derdi oldu.
İktidar partisine yakın isimler, kendi propagandalarına inanmak eğiliminde oldukları için, televizyonlarda sanki Evet'ler Doğu ve Güneydoğu'da büyük bir oy patlaması yapmış gibi konuşuyorlar. Oysa Türkiye'nin Batı'sında hayal bile edemeyeceğimiz uygulama ve baskılara rağmen, HDP'nin eli kolu bağlanmış olmasına rağmen, Kürtler bu seçimde ‘Hayır' dedi. Bu böyle biline!
Tabii tek kızdığım yandaşlar değil. Bir de Hayır'cılardan bir grup var ki, onlar beni daha da çıldırtıyor. Beyaz Türk kibiriyle konuşup "Kürtler sattı" cümlesini kuran bile var. Bu ne saçmalık. Nasılsa İzmir yüzde 68 Hayır verince "Yaşşşaaa!", Diyarbakır yüzde 68 Hayır deyince "Tüh!" deniyor.
Yahu delirdiniz mi? Bu referandum sürecindeki en büyük şaibe, Doğu ve Güneydoğu'da yaşandı. Kanıt mı arıyorsunuz? Şehirler ve kırsal kesim arasındaki oy farkına bakın. İnsanların özgürce oy kullandığı şehir merkezlerinde HDP oyunu büyük ölçüde korumuş; kırsal kesimde, ağanın ve kolluk gücünün baskısı her saniye hissedilen küçük yerlerde, Evet'ler yükselmiş.
Örneğin güvenlik güçleri ve PKK'yle operasyonlar sonrasında aylarca sokağa çıkma yasağı uygulanan, bazı mahalleleri Google Earth'den silinen Şırnak'ta Evet'lerin, AKP'nin oylarının iki katına çıkması mantıklı mı sizce? Bırakın siyaseti, insan doğasına bile uygun olmayan bir refleks değil mi bu?
Bir de insan "Kürtler yüzünü AKP'ye döndü" demeden önce biraz araştırmaz mı ne oluyor diye? Ana akım medya, sağ olsun, Kürt'ün evi başına yıkılırken yok, yarım milyon insan göçe zorlanırken yok, vekilleri tutuklanırken, HDP'li sandık müşahitleri sapır sapır elenirken yok, sonra da "Kürtler bizi sattı!" muhabbeti yapıyor. Ayıplıyorum. (Burada Cumhuriyet gazetesini ayrı tutuyorum. Bu gazete, ezelden beri, Yaşar Kemal'in Nadir Nadi'yi arayıp Van'da Ahtamar'ın yıkımını durdurduğu dönemlerden beri hak ihlallerine duyarlı oldu. Bizim kuşak Kürt meselesini Celal Başlangıç'ın en baskıcı dönemlerde yazdığı yazılardan öğrendi.)
Urfa, iyi-kötü bildiğim bir yer. Yıllardır "blok oy" sorunu vardır: Bazı bölgelerde aşiretler tüm köy için oy verir. Yine de Urfa'da Evet'lerde büyük artış var. Merak edip bölgeyi iyi tanıyan ve yıllarca il başkanlığı yapmış HDP Urfa milletvekili İbrahim Ayhan'ı aradım. "Her seçimde yaşanan klasikler, yani açık oy, blok oy, mükerrer oy bu sefer göz göre göre oldu" diye söze başladı:
"Bizler doğru dürüst çalışma bile yapamadık. Ben koskoca Urfa'da ufak bir minibüsle dolaştım. Birçok HDP'li gözaltında. Seçim için her gittiğimiz yerde panzerler var. Halk konuşmaya bile çekiniyor. Buna rağmen oyumuzu koruduk. Ama kırsal kesime hiç gidemedik. Kırsalla ilişkimizi kopardılar. Tam bir seferberlik atmosferi vardı. Valiler, kaymakamlar devredeydi. Ufak köylerde böyle tehditler çok etkili oluyor. İnsanlar haklı olarak korkuyor." Peki HDP'li müşahitler yok muydu? "Köylerde bizimkileri sandık binalarına bırakmamışlar" diyor.
Bu bölümü Kürt oyları üzerine kelam edenlerin özellikle okumasını istiyorum:
"Örneğin seçim günü Suruç'taydım. 20-30 kişi bir AKP milletvekilinin peşine takılmış, her sandıkta oy kullanıyorlar. Ve tüm ilçe farkında. Benim gittiğim okula öğlen 100 tane mühürsüz zarf geldi. 355 seçmen var, 405 oy çıktı. Tutanakta 240 imza var. Bazı yerlerde imzalar hep aynı. Birçok sandıkta durum böyle."
Bütün bunlara rağmen, Doğu'daki AKP oylarında Evet'ler, toplamda yüzde 10 artış yapmış. Türkiye genelinde seçim sonucunu değiştirebilecek bir rakam değil.
Kimse faturayı Kürt'e kesmeye kalkmasın...