PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : enel hak...

beelzbb
22-04-2007, 16:07
Sevgili dolfen, hallac'la yazdığın yazı, aklıma bir şey getirdi.
* * *Osmanlı Tarihi'nde *VAKAY-I HAYRİYYE *(Yeni çeri ocağının lağvi) olayından sonra kurulan *ASAKİR-İ
MANSURE-İ MUHAMMEDİYYE (1826) * adlı orduya, Fransa'dan *eğitmen subaylar getirirler ve orduya kıyafet olarakta bir üniforma ihdas ederler. Başlarınada FAS'ın fez şehrinden mülhem FES takarlar.
* * Bildiğimiz *, O kafa ve onların her tarafı boklu maşaları , fes için dinimiz elden gidiyor, diye homurdanırlar.
* * Neyse osmanlı yıkılır, * köprünün altından çok sular akar. Anadolu Devrimi olur, cumhuriyet kurulur.
* * *25 kasım 1925 *mecliste şapka kanunu kabul edilir. *Yine aynı borazanlar baştan *çıkan fes için ''dinimiz elden gidiyor'' diye malum yerlerini yırtarlar.

* *Bu fes ne hikmetli bir LİBAS 'tır ki (elbise giyecek) giyince ,din elden gidiyor, çıkarınca da din elden gidiyor.
* *Buraya gelipte ,müslümanlık taslayan, kendilerinin çok büyük donanımlarının olduğunu ,zanneden, bilgi fukaralarına, bu yüzden kızıyorum. Yaşamlarını ve fikirlerini bir vehim üstüne kurup , bağlandığı dini görüşlerinin
tartışılmaz reddedilmez safi gerçekler olduğunu zannediyorlar.
* * Osmanlı padişahlarının bir çoğunun piyano çalıp vals yaptığını *bilmez, çoğunun iyi bir içici olduğunu bilmez
bilmez de bilmez. onuların gözünde bir tek'' ulu'' hakanlar, meratipi vardır.
* *Hani bir hadis varya ''benim ashabım gökteki yıldızlar gibidir ,hangisine uysanız doğru yolu ve Mehmet Ağarı
bulursunuz'' *amma bunlar bilmez ki ashaptan Muaviye'nin sarayında, su gibi şarapların aktığını, kimin eli kimin cebinde dolaştığını.
*ÖMER'İ ADALETLİ *diye yerlere göklere sığdıramazlar. ama bilmezlerki son derece zalim, kılıcından kan damlayan bir tiran olduğunu. onların tuttuğu her takım final oynar. aksi olamaz.
* *II. mahmut ordunun adını esasında asaki-ri *mansure, koyacaktı bu yobazların şirretinden korktuğu için
sonuna muhammed'i ekledi.
* *Gelelim HALLAC'a (858-922) . hallac o çağlarda enel -hak dediği için aynı malatyada yapılan gibi ,organları
parçalandı sonrada asıldı.
* *Amma bu günün Türkiye'sinde ise yere göğe sığmayan, bir sufi olarak saygı görüyor ve üzerine doktora tezleri yapılıyor. Şimdi ulu bir, vahdet-i vucutçu olarak tanımlanıyor.
* * Yüz kişiden doksan dokuzu bilmez ki vahdeti ''vucud''çuluk islama yunan antik felsefesinden gelmiştir.
* *islamın orijinal bir fikri değildir.
* bana inanmayanlar Cemil Sena'nın hz. muhammed'in felsefesi adlı kitabına bakabilirler.

* Bir başlık altında birde yeni çeriyi yazmam gerek.

Evet özgür abiye sonuna kadar katiliyorum.H.z Ömer'in adalet ve hoşgörü anlayışı dışında.Vahdeti Vücut saçmaliği islamın dışındadır.Sapkınlıktır.Sapıkçadır.Allah C.C herşeyden(varlık-madde) bağımsızdır.Yaratandır çünkü...

Ben tanrıyım diyen bir zihniyet artık tanrı olmuştur ve dolayısı ile onu bağlayan hiçbirşey kalmamıştır.Ancak bu onun derisini yüzmeyi gerektirmez.Deli muamelesi yapmak ve kaale almamak yeterlidir onun için.Bırakın takılsın öyle...

SAYGILAR