Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaşasın 1 Mayıs
yarın 1 mayıs.
müslümanları, emek sermaye çelişkisinin farkına varmaya, ve bu çelişkide asıl üretici olan ve ürettiğine binbir türlü hokkabazlıkla el konulan, emek ve emekçilerin yanında yer almaya davet ediyorum.
müslümanları;
kapitalizmi çözümlemeye kapitalist sömürü biçiminin farkına vararak karşı tavır almaya davet ediyorum.
kapitalizmin yegane anti-tezi olan emekten yana olmanın tek mümkün pratiği olan sosyalizme davet ediyorum.
bu bir insanlık sorunudur.felsefi bir sorun değildir.
evreni bir tanrının varettiği fikrinden vazgeçemiyor bile olsanız, hiç olmazsa sömürüye karşı olabilirsiniz.
kapitalizmin insanlık düşmanı olduğunu farkedebilir ve kapitalizme verdiğiniz destekten vazgeçebilirsiniz.
insanlığın evriminin kapitalizm ve benzeri sömürü biçimlerini ortadan kaldırıp barış özgürlük ve adalet için sosyalizmde uzlaşacaklarını umut ederek tüm emekçilerin bayramını kutluyorum.
Len Terani
30-04-2010, 14:01
Bize hergün 1 mayis...
UlulElbab
30-04-2010, 14:49
yarın 1 mayıs.
müslümanları, emek sermaye çelişkisinin farkına varmaya, ve bu çelişkide asıl üretici olan ve ürettiğine binbir türlü hokkabazlıkla el konulan, emek ve emekçilerin yanında yer almaya davet ediyorum.
müslümanları;
kapitalizmi çözümlemeye kapitalist sömürü biçiminin farkına vararak karşı tavır almaya davet ediyorum.
kapitalizmin yegane anti-tezi olan emekten yana olmanın tek mümkün pratiği olan sosyalizme davet ediyorum.
evreni bir tanrının varettiği fikrinden vazgeçemiyor bile olsanız, hiç olmazsa sömürüye karşı olabilirsiniz.
kapitalizmin insanlık düşmanı olduğunu farkedebilir ve kapitalizme verdiğiniz destekten vazgeçebilirsiniz.
insanlığın evriminin kapitalizm ve benzeri sömürü biçimlerini ortadan kaldırıp barış özgürlük ve adalet için sosyalizmde uzlaşacaklarını umut ederek tüm emekçilerin bayramını kutluyorum.
Sevgili Yoldaşım Anarchist,
Öncelikle tüm Proleter dostlarımın/kardeşlerimin bayramını kutlarım.
Onlara yürek dolusu sevgi ve selamlar gönderiyorum...
1Mayısta Oglumuda alıp soluğu Taksimde alacağım:)
EMEĞE ve Emekciye Saygı ve Sevgi duymayan birey "MALDIR" kabaca ve kısaca bu böyle...Yani Mal gibidir:) düşünmüyordur...
Aşağıda ki Linkte sana cevap yazmıştım ama sanırım okumadın
:)
Selamlar...
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=302732&postcount=295
Tüm müslüman emekçilerin ve emekten yana taraf olan samimi, dürüst müslümanların 1 Mayıs işçi bayramını kutlarım.
1 Mayısta emekçilerin gücünü ve dayanışmasını dosta düşmana göstermek için alanlara çıkalım.
Saygılar.
Tüm müslüman emekçilerin ve emekten yana taraf olan samimi, dürüst müslümanların 1 Mayıs işçi bayramını kutlarım.
1 Mayısta emekçilerin gücünü ve dayanışmasını dosta düşmana göstermek için alanlara çıkalım.
Saygılar.
Keşke söylediğiniz gibi emek ve emekçiler doldursa alanları,güzel bir işçi bayramı kutlasak.
Fakat cahil halkımız bununda gıkını her sene çıkarmıştır.Nasıl dini yanlış anlıyan yobaz ve cahil kitleler var diyorsak,emeği ve emeğe saygıyıda idrak edemeyen cahil kimseler sokaklara akacak.
Yine törör odaklı vatansatarların,çirkin gösterilerini göreceğiz.
1 Mayıs her zaman bu tür şeyler arayan,çirkin gruplarıda içine alarak,o güzel emek ve emekçi gününü rezil eder duruam sokuyor.
İnşallah yanılırım ve bu sene olaysız,terörsüz,güzel bir 1 Mayıs gerçekleşir.
Emeğe ve Emekçiye Selam Olsun...
Saygılarımla...
güneşinzaptıyakın
30-04-2010, 23:06
Bayramda alanlarda yine hep birlikte tek bir yürek olacağız. Emek ve emekçi bayramı herkeze kutlu olsun...
insan_olmak
30-04-2010, 23:09
tüm emekçilerin ve emeklerine sahip çıkanların bayramı kutlu olsun...
yarın 1 mayıs.
müslümanları;
Sevgili anarchist,güzel bir yazi ,kutlarim,alt kattaki en büyük gücü din baronlari mevcut sistemin dogrultusunda kullaniyor ,bu gücü leyhe cevirmek icin gerekirse yalvarmak bile gerek,benim sahsen hicbir sorunum yok ama sömürüye kesinlikle karsiyim, bence güzel yasamak emek verenlerin hakki.
Eğer bu dünyada birşeyi illaki kutsal kabul etmek gerekirse
Bu;
Emek ten başka bir şey olamaz, olmamalıdır.
Emek harcanan zamandır ve ne telafi edilebir ne de karşılığı verilebilir.
Tüm emekçilerin bayramını kutlarım.
fazla bi zarar yapmasalar bari.. saygılar.
Havacılık sitesi (http://forum.meydangorusu.com/)
Felsefeci 87
01-05-2010, 19:24
Bütün emekçilerin, alın terine sahip çıkanların ve yılmadan mücadele edenlerin 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun.
evrensel-insan
01-05-2010, 22:36
Saygideger arkadaslar;
Tum dunya emekcilerinin bayrami kutlu olsun. Dusunuyorum da, emegin karsiligi var midir?, nedir acaba?
Bir de bu baslik, neden islam formunda?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygideger arkadaslar;
Tum dunya emekcilerinin bayrami kutlu olsun. Dusunuyorum da, emegin karsiligi var midir?, nedir acaba?
Bir de bu baslik, neden islam formunda?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sayın Evrensel, konu başlığındaki sevgili Anarchist'in ve ardından benim mesajımı okursanız, müslüman emekçilerin 1 Mayıs işçi bayramını kutladığımızı görürsünüz. Ardıl mesajlar biraz konu dışına çıkma eğilimini tetikledi kanaatindeyim.
Yaşasın 1 mayıs.
Saygılar.
evrensel-insan
01-05-2010, 23:39
Saygideger saroz;
Bence emekcileri, ideolojik inancsal dogrulari temelinde ayirmamak gerekir. Emegini kullanan herkes, hangi ideolojik inancsal dogruyu sahiplenirse, sahiplensin, sabitleyip mucadelesini verirse versin, sonucta emekcidir ve emegiyle hayatini kazaniyordur.
Oyuzden ben emekcilerin, ideolojik inancsal dogrular bazinda ayrimciligindan yana degilim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
İşçi -emekçi bayramımız kutlu olsun .:car:
Sevgili Evrensel, bizde tamda bunu yapıyoruz. Emekçileri din, milliyet, siyasal tercih vs. ayırmadığımızı anlatmak için islam sayfasında müslüman işçilerin 1 mayıs bayramını kutladık.
Aynı başlığı hıristiyan forumda açmamak bir eksiklik diyerek özeleştiri veriyorum.
saygılar.
fazla bi zarar yapmasalar bari.. saygılar.
Havacılık sitesi (http://forum.meydangorusu.com/)
Devlet güçleri halkı provake etmediği sürece kimsenin kimseye zarar vermediği bu 1 mayısta bir kere daha anlaşıldı.
2010 1 Mayıs işçi sınıfının bayram havasında nasıl kutlamalar yaptığını gösterdi.
Devletin gizli ve açık güçleri, kışkırtmadığı (istemediği) sürece şiddet olayları yaşanmaz.
Devlet güçleri halkı provake etmediği sürece kimsenin kimseye zarar vermediği bu 1 mayısta bir kere daha anlaşıldı.
2010 1 Mayıs işçi sınıfının bayram havasında nasıl kutlamalar yaptığını gösterdi.
Devletin gizli ve açık güçleri, kışkırtmadığı (istemediği) sürece şiddet olayları yaşanmaz.
Evet çok sevindirici bir olay bu,güzel ve sorunsuz bir 1 Mayıs kutlanması.Umarım hep bölye olur bundan sonra ve 1 Mayıs Emeğin ve Emekçinin bayramı olur herzaman,teröristin,provakatörün değil.
Saygılarımla...
Kadri Gürsel'in Milliyetteki yazisi (http://www.milliyet.com.tr/taksim-de-1-mayis-turkiye-nin-miladidir/kadri-gursel/dunya/yazardetay/02.05.2010/1232554/default.htm)
Orda degildim, ama gördügüm kadariyla 1 Mayis'ta Taksim'in halini cok iyi tasvir ettigini saniyorum.
Artık akıllı çocuklarırız.
Halk topyekün güdülür hale gelmiş,
Toplumun hafızası yok edilmiştir.
Gençlik bilgisayar,flört ve çikolata çocuğu olmuştur.
Öğrenciler doğadan uzak,hantal,sosyal ilişkileri olmayan yakışıklı oğlan ve güzel kızlara dönüştürülmüşlerdir.
İşçinin azcık var olan sınıf bilinci ve mücadelesi kaybolmuştur.
Çiftçinin sendikası allah olmuştur.
ne bileleyim ekleyin gitsin işte.
Hasılı oğlan hadım
gıza bişii idemez.
Böyle akıllı çocukları babaları,durup dururken dövmez.
muhteşem bir atmosfer vardı taksimde işçi sınıfı ordaydı, coşku harikaydı alana sığılmadı taştı aktı binlerce insan...
ve işçi sınıfını satan sendika ağaları konuşturulmadı!
kitlelerin sürü haline dönüştürülerek köleleleştirildiği, sömürünün derinleştirilip sürüdürülebilir hale getirildiği bir süreçte ; birşeylerin bir günden bir güne kolayca değişeceğini beklemek akıllıca değil.
karşımızda varolan sömürü düzeninin devamını sağlmak adına her şeyi yapabilecek örgütlü bir güç var.
burjuva sınıfı aptal değil.
tam tersine gerekeni yapmakta hem kararlı hem akıllı hemde pek çok kullanışlı alete sahip.
bu ideolojik bir savaş.
bir yanda gerçek; üreten ve üretttiğine el konulan kitleler, diğer yanda da bu sürecin çarpıtılıp sömürünün sürdürülebilir olmasını sağlayan burjuva ideolojisini örtbas ederek saklanmasına yardım eden din ve miliyetçilik.
bu başlığı açmaktaki amacım, kitlelerin hassasiyetlerinin kendi aleyhlerine olacak şekilde nasıl kullanıldığına vurgu yapmaktı.
ben bir materyalist sosyalist olarak;
dindar bir emekçiyi, burjuva bir ateistten daha fazla kendime yakın görüyorum.
pek çok insanla pek çok paydam var.
ancak asıl paydam emekten yana olmak.
o nedenle dinine milliyetine bakmadan tüm emekçileri emek bilincine davet ettim.
bunda yanlış anlaşılacak bir şey olduğunu da düşünmüyorum.
benzeri bir başlığı hristiyan altbaşlıkta açmamak üzerinden özeleştiriyi de gereksiz görüyorum.
bu bağlamda müslüman yada hristiyan ayrımı yapmıyorum çünkü.
bu başlığı katılımın çok olacağını düşünerek tercih ettim.
din ve milliyetçilik gerçeğe dayalı hak arama mücadelesinin boşa çıkarılmasına yardım edecek bir ideolojik alet olarak kullanılmaktadır.
bu durumu ençok dindar emekçilerin farkederek karşı tavır koymalarını bekliyorum.
bu tavır ancak kapitalizmin ne olduğunun çözümlenmesiyle mümkün.
dindarların kapitalizmi çözümlemesi engelleniyor.
bundan sonra bir üst yapı kurumu olan dinin kendisiyle yaptığım mücadeleye daha az emek ayırarak , daha öncelikli olarak kapitalizmin ve sömürünün mekanizmalarını tahlil edebilmeye emek vereceğim.
işin bu kısmı daha zor ve daha sinir bozucu.
çünkü geçmişte müslüman işçilerin nasıl sosyalizmin karşısında yer alıp burjuva ideolojisine dinsel kökenli destekler geliştirdiğini defalarca gördüm.
ama yine de bu yolu tercih edeceğim.
üst yapının kendisinden daha çok altyapının deşifresini öne alacağım.
burdaki tüm sosyalistleri de buna davet ediyorum.
insan_olmak
02-05-2010, 17:10
sayın anarchist bencede kişi dinlerden özgür olup burjuva olacağına emekçi müslüman olsun daha iyi.
ama şu vardır sorgulayan kişi sadece dini değil sistemide sorgulayacaktır.Bugün
sosyalistlerin ve komünistlerin çoğu dinlerden özgür insanlardır.
yani dini sorgulamak eleştirmek ilk adımdır bunun mutlaka arkası gelecektir.
benim bu sitede bulunma amacımda insanlara birşeyleri sorgulatabilmektir.
dinlerde karşıyım çünkü kapitalizm en büyük kılıflarından biridir tıpkı ırkçılık gibi..
saygılar
tüm işçi, emekçi ve yoldaşlarımın emek ve dayanışma gününü en içten devrimci anarşist duygularımla selamlıyorum.
Amele bayramınız kutlu olsun.
VFLizkRKOG4
İlahimasal
01-05-2015, 21:11
en büyük amele, ilk mescid yapılırken kerpiç taşıyan ameledir.
tüm emekci lere selamlar.
Mücadele her şekilde bğyütülür bu örnekler artmalı.
Peki komünistler Taksim'e nasıl çıktı?
1 Mayıs nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alınarak giriş çıkışın imkansız hale getirildiği Taksim Meydanı'na Komünist Parti üyelerinin girmesi gün boyunca çok tartışıldı. Peki bu eylem nasıl yapıldı? Taksim'deki polis ablukasını delen KP'lilerle konuştuk.
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/styles/newsimagestyle_615x410/public/unnamed_2_16_0.jpg?itok=pJtWcP4b
Haber Merkezi
Cuma, 01 Mayıs 2015 22:48
(http://twitter.com/share?text=Peki+kom%C3%BCnistler+Taksim%27e+nas%C4 %B1l+%C3%A7%C4%B1kt%C4%B1%3F&url=http://haber.sol.org.tr/turkiye/peki-komunistler-taksime-nasil-cikti-115321&via=solhaberportali) (https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http://haber.sol.org.tr/turkiye/peki-komunistler-taksime-nasil-cikti-115321) (https://plus.google.com/share?url=http://haber.sol.org.tr/turkiye/peki-komunistler-taksime-nasil-cikti-115321)
Medyada yer alan değerlendirmelerden biri eylemcilerin meydandaki otellerin birinden çıktığıydı. Eyleme katılanlara "otelde mi kaldınız?" sorusunu yönelttiğimizde şu yanıtı aldık:
(Gülerek) Biz Genç Sivil miyiz ki o otelde geceleyip sabah eylem yapalım?! Medyanın otel vurgusu iki sebepten kaynaklanıyor: Birincisi, eylemimizin emekçi karakterine dair bir yanılsama yaratma gayreti. 1 Mayıs'ta sokağa çıkmayın diyen medyanın eylemi bu şekilde haberleştirmesi şaşırtıcı değil. Diğer kısmı ise, medyanın hazırcılığı ve bizim kadar yaratıcı olamaması. İlk akıllarına geleni yazıyorlar.
İşin aslını ve oldukça detaylı planı ise şu şekilde anlatıyorlar:
Taksim konusunda AKP'nin yine emekçilerle inatlaşacağı belli olduktan sonra bir "B planı" ihtiyacımız olacağını düşünerek bir dizi plan yaptık. Bu planlar arasında Taksim'de oldukça kısa süreliğine bir daire tutulması da vardı. Uzun süre uygun bir yer aradık ve nihayet bugün pankart da astığımız işhanındaki ofisi tuttuk. Binanın kaldığımız bölgesindeki camlarını içeriyi göstermeyecek şekilde yeniden düzenledik. Bütün bunları yaparken Fethullahçıların tasfiyesine güvenmedik ve olabildiğince telefon kullanmadık (Gülüyorlar). Bir gün önceden saat 14:00 gibi eyleme katılan yoldaşlarımız binaya girmeye başladı. Toplamda 80 kişi civarındaydık. 50-60 metrekarelik bir alanda bir tam gün geçirdik. Bizim açımızdan da gayet iyi oldu. Yoldaşlarımızla yakın ve yoğun bir mesai geçirmiş olduk. Şaka bir yana. Fiziki olarak zorlu bir deneyimdi. Alan çok dar olduğu için ve pencereleri açamadığımızdan havasızlık en büyük sorunumuz oldu. Hatta kimi arkadaşlarımız bayıldı ancak kimse eylemden vazgeçmedi. Uygun anda son düzenlemeler yapılarak dışarı çıkıldı.
Sonrasını zaten siz de gördünüz. Kararlılığımız karşısında barikatlar birer birer yıkıldı. Bir yandan barikatları aşıyor bir yandan da polislerin tuttuğu yoldaşlarımızı ellerinden alıyorduk. Polisin saldırganlık düzeyi öngörülebilecek düzeyde değildi. Sonunda anıta vardık.
Bu eylemin kazanımının ne olduğunu sorduğumuzda verilen yanıt ise şuydu:
Solcuları, emekçileri istediği zaman dövebileceğini, keyfince kentteki hayatı kilitleyebileceğini düşünen AKP'ye, polisine ve diktatöre net bir yanıt vermiş olduk. 34 yoldaşımız gözaltına alındı ancak diktatörün ve AKP'nin karizması sıfırlandı. Tabii bu oldukça sembolik bir eylem. Mücadele ise uzun soluklu. Bunu biliyoruz. Bu nedenle bizim gibi Türkiye'nin her yerinde diktatöre karşı sokağa çıkan emekçilere teşekkür ediyor, hepsinin 1 Mayıslarını yeniden kutluyoruz.
Eylemcilere eylem sonrasında ne yaptıklarını da sorduk. Aldığımız yanıt oldukça ilginçti: "Eylemin ardından biraz dinlendikten sonra soL gazetesi satışına çıktık."
http://haber.sol.org.tr/turkiye/peki-komunistler-taksime-nasil-cikti-115321
Tabii bu oldukça sembolik bir eylem.
Sembolik bir eylem olsa da, gayet anlamliydi. Halka acik alanlara dair,abluka, yasak nereye kadar?
Emek ve Dayanışma gününüz kutlu olsun.
bu günü miras bırakan Haymarket komplosunda idam edilen Anarşist yoldaşlarımı selamlıyorum.
Emek ve Dayanışma gününüz kutlu olsun.
bu günü miras bırakan Haymarket komplosunda idam edilen Anarşist yoldaşlarımı selamlıyorum.
Haymarket şehitlerine ve ekmek adalet mücadelesinde hayatlarını kaybedenlere selam olsun.
Şüpheci Dinsiz
04-05-2017, 15:34
Anarşizm niye var?
YonreCozAPQ
bilgivehis
04-05-2017, 15:46
Arkadaşlar bana kızacaksınız ama artık işçi bayramını kutlamıyorum.
Bu ülkede işçiler biz komünistleri sattılar, ne bize ne de kendi değerlerine hiç bir zaman sahip çıkmadılar. Onların tek derdi iktidarlara yalakalık yapmak ve zam almak oldu. Oysa onların değeri için nice canlar bedel ödedi, hep bizlere komünist diyerek dışladılar. Onlar hakkını alsın diye, bir çok hakları kazanmaları için öldürülen, işkencelerden geçen, gençliğini-geleceğini heba eden devrimcileri hep arkadan vurdular. Hiç birimizin cenazesine dahi sahip çıkmadılar, bir gün olsun onlar için ölenleri anmadılar. Oysa bu ülkede yüz yıldır onlar için insanlar mücadele etti, onları bilinçlendirmek için hayatını feda etti ama onlar evren dediler, feto dediler, tayyip dediler, hep zamana-güce köle oldular. Yok arkadaş artık kutlamıyorum, varsın onlar eğlensinler, tayyiplerin kıçında ceviz kırsınlar...
Bu konuyu daha geniş boyutlu konuşmak gerekir Sn bilgivehis.
Koministlerin kuracağı dünya sadece kendilerine ait dünya değildir. O kurulacak dünyada herkesten çok işçi sınıfının hakkı vardır İşçi sınıfı olmadan böyle bir dünya kurulamaz.
1 mayıs her ne kadar işçi sınıfı için adlandırılmış günde olsa aslında bütün insanlığa vaad edilen özgürlükçü bir programın adıdır.
1 mayıs bayram değildir mücadelenin adıdır. Bir gün bayram olduğunda işte o zaman başarılmış hak edilmiş olacaktır.
Bize egemen güçler bu günü anmayı tamamen yasak etse bili biz onu gönlümüzde ve bir avuç dost arasında anacağız.
İşte bu inançtır ve komünistler bu inanca ölümüne bağlıdır.
bilgivehis
08-05-2017, 12:28
Bu konuyu daha geniş boyutlu konuşmak gerekir Sn bilgivehis.
Koministlerin kuracağı dünya sadece kendilerine ait dünya değildir. O kurulacak dünyada herkesten çok işçi sınıfının hakkı vardır İşçi sınıfı olmadan böyle bir dünya kurulamaz.
1 mayıs her ne kadar işçi sınıfı için adlandırılmış günde olsa aslında bütün insanlığa vaad edilen özgürlükçü bir programın adıdır.
1 mayıs bayram değildir mücadelenin adıdır. Bir gün bayram olduğunda işte o zaman başarılmış hak edilmiş olacaktır.
Bize egemen güçler bu günü anmayı tamamen yasak etse bili biz onu gönlümüzde ve bir avuç dost arasında anacağız.
İşte bu inançtır ve komünistler bu inanca ölümüne bağlıdır.
Sevgili kartopu, bu yolda ölmedim ama ölümden daha beter bedeller ödedim.
Kızgınlığım aslında kendime, bütün mücadelem toplum içindi, yanlış yapmışım, oysa bunu kendim için yapmam gerekiyormuş, gerçeği anladım ama çok geç anladım. Hani verdiğim mücadele yanlış değildi, yanlış olan bunu tamamen toplum için yapmamdı, zerre kadar kendimi düşünmüş olsaydım zoruma gitmezdi. Toplumun iki yüzlü, güce tapan ve nankör olduğunu biliyordum ama az da olsa kendi değerine sahip çıkacağını bekliyordum, yanılmışım, bu yüzden kimseyi değil kendimi suçluyorum...
gungormez
08-05-2017, 13:04
bütün mücadelem toplum içindi, yanlış yapmışım, oysa bunu kendim için yapmam gerekiyormuş, gerçeği anladım ama çok geç
Bu cümleyi kullandığınız için rahamısınız?
Kurtuluş yok,tek başına,
Ya hep beraber ya hiç birimiz.
Yeni bir evren teslimiyetsiz bir süreçle kurulacak,halka kızarak,onları dönüştürmek diye bir şey yok.
Ümitlenmek için çok sebebimiz var,halkın arayışı başladımı,durduramazlar.,Halk arayışta görmüyormusun?
İdam sehpalarında Denizleri düşün..
İişkencede Kaypakkayaları ,Hayrullahoğullarını düşün.
Savaşarak ölen Mahirleri düşün.
Ömrü ceza evlerinde geçen ,vatanına hasret ölen Nazımları düşün.
Hiç olmassa Ali İsmailleri düşün.
"Galoş giy"dediği için Polisçe öldürülen kızımızı düşün.
Ölmüş bebeğini dolaplarda saklayan anneleri düşün.
tecavüz edilen devrimci cestlerini düşün.
Sıvasta bir otelde yakılarak ölen devrimci aydınları düşün.
Düşündüysen,utandınmı?
İşçiler 1 mayısta alanlarda olmayı öğrenmeli,örgütlenmeli?
Alanlarda değillerse "daha çok işimiz var"deriz.
Yola düşeriz.
Küsmek,ağlamak,yılmak devrimciye yaraşmaz.
Sevgili kartopu, bu yolda ölmedim ama ölümden daha beter bedeller ödedim.
Kızgınlığım aslında kendime, bütün mücadelem toplum içindi, yanlış yapmışım, oysa bunu kendim için yapmam gerekiyormuş, gerçeği anladım ama çok geç anladım. Hani verdiğim mücadele yanlış değildi, yanlış olan bunu tamamen toplum için yapmamdı, zerre kadar kendimi düşünmüş olsaydım zoruma gitmezdi. Toplumun iki yüzlü, güce tapan ve nankör olduğunu biliyordum ama az da olsa kendi değerine sahip çıkacağını bekliyordum, yanılmışım, bu yüzden kimseyi değil kendimi suçluyorum...
Haklısın kardeş çok haklısın.
Sevgili bilgivehis.
Ama bu verilen mücadele sadece toplum için değildi birde kendimize yaptığı katkıları düşünelim. Bu mücadelenin içinde olmasaydık şimdi kiminle nerelerde olacaktık.
İnsan bazen çok kırılıyor bunları hiç hak etmediğini düşünüyor ama bütün alttaki sınıflar böyle dünya böyle.
Marx felsefenin eleştirisinde şöyle diyor. En alttaki sınıflarda ve en üstteki sınıflarda ahlak yoktur, ahlak orta sınıfların kültürüdür diyor.
Düşün en alttaki sınıflar neyi varsa satıyor en üstekilerde satın alıyor.
Evet bende zaman zaman bu toplum oportonist düşünüyorum ama hangi toplum değil ki.
Hiç kendini suçlama Topluma da gücenme yeniden başlarız bu sefer daha deneyimliyiz.
Şüpheci Dinsiz
30-04-2019, 19:05
Sol'un modası geçmiş bir ideoloji olduğunu söyleyen kişiler, bu gün sahip olduğunuz bütün hakları bu mücadeleyi korkusuzca veren, bedelini canları-kanlarıyla ödeyen devrimcilere borçlusunuz.
rJuN8PP6o54
Haklısın kardeş çok haklısın.
Sevgili bilgivehis.
Ama bu verilen mücadele sadece toplum için değildi birde kendimize yaptığı katkıları düşünelim. Bu mücadelenin içinde olmasaydık şimdi kiminle nerelerde olacaktık.
İnsan bazen çok kırılıyor bunları hiç hak etmediğini düşünüyor ama bütün alttaki sınıflar böyle dünya böyle.
Marx felsefenin eleştirisinde şöyle diyor. En alttaki sınıflarda ve en üstteki sınıflarda ahlak yoktur, ahlak orta sınıfların kültürüdür diyor.
Düşün en alttaki sınıflar neyi varsa satıyor en üstekilerde satın alıyor.
Evet bende zaman zaman bu toplum oportonist düşünüyorum ama hangi toplum değil ki.
Hiç kendini suçlama Topluma da gücenme yeniden başlarız bu sefer daha deneyimliyiz.
sevgili dostlarım
bunu kendinize yapmayın
yanlış perspektifler yanlış duygu durumlar üretir
yanlış duygular da en sonunda teslimiyete çıkar
yakın zamana kadar deneyimleyip yaşadığım bir durum bu
düşünmeyi kitaplardan değil
yaşadığı somut durumun tahlilinden çıkaran bir adam olarak diyorum
toplum için değil mücadelemiz
sadece kendimiz için
kendi özgürlüğümüz için
özgürlüğümüz paha biçilmez
o yüzden ihanete uğramamız da söz konusu olamaz
benim özgürlüğüm sizinkinin bittiği yerde başlamaz
sizinkiyle aynı yerde başlar
tam da o nedenle sizin özgürlüğünüz için vereceğim mücadele kendi özgürlüğüm içindir
herkes özgür değilse hiç kimse özgür değildir
efendi-köle ilişkisi varsa birilerinin efendisi olan birilerinin de kölesidir
bu ilişki tümden yok edilmeden ne ben ne sen ne bir başkası bu ilişkiden azade olmaz
toplum için mücadele etmek, bedel ödemek gibi varsayımlar
sonu iyi biten düşünceler değil
doğru perspektif değil
verdiğiniz mücadelenin ödediğiniz bedelin öznesini doğru belirleyin
o zaman daha sağlam durabiliriz
karakedi
30-04-2019, 19:58
Istanbul buyuksehir belediyesi AKP deyken, erkek cocuklarimiza tecavuz eden Ensar vakfina 30 trilyon, egitimde yobaz müfredati savunan Tugva ve Turgeve toplam 130 trilyon, osmanlida okçuluk yaycilik vakfina bile 17 trilyon para aktirikmis. Yani bizim gibi yoksul emekci insanlardan toplanan vegileri buralara aktarmislar. Artik bilal ne kadarini yedi bilmiyorum ama bilalin su an kofteci yusufu satin aldigi konusuluyor.
Bugun ise saracoglunda belediyenin onunde 1 mayis aciklamasi yapildi ve 1 mayis marsi calindi. Eger insanlar bu degisimin bizzat sahiplenir ve ensesinde boza pisirircesine takipcisi olursa ben bu ulkede umu goruyorum. Yok eger kulagimizin ustune yatarsak bu bilal milal bizi sogana cevirir.
Şüpheci Dinsiz
30-04-2019, 21:58
uFYUuvrRM-Q
Baskoylu
01-05-2020, 17:28
Corona Virus adi altinda Kutlanmasini yassaklamayi kafasina koyan,
ISCI VE EMEKCILER ADINA BASIN ACIKLAMASI YAPMAYA CALISANLARI FASIST SIDDET ILE TUTUKLIYAN MANTIK FASIST DUZEN VE FASIST MANTIGIN KENDISIDIR.
Dunya Birlik, Dayanisma Isci ve Emekcinin Bayramini, Fasist Irkci, Milliyetci, Gerici ve Bagnaz yapilanmalarinizla engelliyebilirsiniz.
Ama Iscinin, Emekcinin ve Duyarli Genis Kitle Yiginlarin Beyninde Yasiyan 1 MAYIS ISCI VE EMEKCI BAYRAMINI SILEMEZSINIZ.....
1 Mayis; Isci ve Emekcinin kanini iliklerine kadar emen, sirtindan kar ustune kar yapan Somurucu egmenlere karsi verilen, Sen Vermezsen Biz Aliriz Zor ile, Isci ve Emekcinin Mucadele Bayramidir.
1 Mayis; Ezilenin, Sumurulenin, Durunca Hayatin Duracagi Dunya Isci ve Emekcinin Ozgurluk ve Dayanisma Bayramidir
1 Mayis; Evde tek basina birakamayacagi bebegini sirtina almasi gibi, dunyayi sitina alan Emekci Annenin tertemiz alin teridir.
1 Mayis Dunya Isci ve Emekci Bayramini,
Gericilige, Bagnazliga, Irkciliga, Milliyetcilige, Kan Emici Egemenlere Hizmet Amacli Olarak, 1 Mayis Bahar Bayramina Ceviren ve Onun Gibi Fasist Mantiga Karsi Mucdale Veren, Ozgurluk Savascilarin Emekcilerin, Iscilerin Mucadelesidir.
1 Mayis Dunya Isci ve Emekci Bayraminin bir uzantisi olan Erdogan denilen Fasist kiligin Mesaji,
ISCILERE IS BULMAYA CALISTIK yalani ile basliyan
işçilerimizin hakkının, hukukunun korunması doğrultusunda yapılacak her türlü samimi çalışmayı desteklemeye devam edecek, işçilerimizle, çalışanlarımızla sonuna kadar kol kola, omuz omuza yürüyeceğiz. Tüm dünyada işçilerin birlik ve dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs'ın, hakkaniyetli ve adil şartlarda bir çalışma ortamına vesile olmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."
Sonlandiran Yalanci, iki yuzlu riyakar ve sahtekarlarin yuzunu gormemek icin KOR OLMASI GEREKIR.
1 Hafta sonlari ve ozell bayramlarin oldugu gunleri SOKAGA CIKMA YASAGINI UYGULIYAN MANTIK, Isci ve Emekciye sozum ona bazilarina odemeye calistigi 1.100 TL, akabinde Goz boyamak adina Isci Cikarma Yasagini Getirip hemen akabinde butun isverenlerin isci ve emekciye Ucretsiz suresiz izin verilebilecegini.
Uyguladigi Sokaga cikma yasagindan once ve sonra daha kalabalik bir toplulugun olustugunun ve buna onlem alma gibi hic bir onlem alinmadigi, iscilerin ve Emekcilerin is`e gitmeleri, is yerlerinde mesafe sorununa ufak bir mudahale edilmemesi.
ISCI VE EMEKCI BAYRAMI ICIN SADECE BASIN ACIKLAMASINA DAHI TAHMULU OLMIYAN, DISK GENEL BASKANINI VE BU UGURDA BASIN ACIKLAMASI YAPMAK ISTIYENLERI GOZ ALTINA ALAN MANTIK..
BU ULKEDE 1923 DE KURULAN FASIZMIN DEVAMI OLDUGUNUN EN GUZEL ISPATIDIR.....
SAN OLSUN; 1 MAYIS DUNYA BIRLIK, DAYANISMA, ISCI VE EMEKCILER BAYRAMI.
Baskoylu
01-05-2020, 19:48
Saygıdeğer arkadaşlar;
Bu yıl 1 Mayıs'ı, üzgünüz ki meydanlarda, sloganlarımızı haykırarak, mücadele içinde kutlayamıyoruz…
Bilimin buyruğu böyle davranmaya mecbur ediyor bizi…
Bilindiği gibi insanlığa karşı dünya çapında saldırıya geçmiş bir ölümcül virüsle karşı karşıyayız. Yani bir doğal afetle yüz yüzeyiz.
Her doğal afet gibi bu da geçecek, kuşkusuz. Ama bu geçiş biraz zaman alacak. Bir süreç oluşturacak. İşte bu süreci en az can kaybıyla, en az hasarla atlatabilmek için konunun uzmanı bilim insanlarımızın nasıl davranmamız gerektiğine dair uyarı, öneri ve buyrukları var. Bizim de bilime ve özgürce-aydınlık düşünebilen, sorgulayabilen, akla inanan, bunları rehber edinen insanlar olarak oradan gelen sese kulak vermemiz, söylenenlere harfiyen uymamız gerekir.
Ne diyor o ses?
İmkânların elverdiği ölçüde evde kal. Dışarı çıkman, çalışman, işine devam etmen durumunda da korunma tedbirlerine başvur… Gerekli korunmanın sağlanması için patronunla mücadele et…
Yani özetçe; bu Kovid-19 denen virüsle karşılaşmamaya çalış. Hastalığın sana bulaşmamasına çalış.
Ve de beden ve ruh direncini sağlam tut… Bunun için de yine bilimin önerilerine uy…
Çünkü bu lanet virüs, direnci-savunma mekanizması güçlü olan insanlara genç olsunlar, yaşlı olsunlar bir şey yapamıyor… Veya çok az şey yapabiliyor… Bu da önemsiz oluyor…
İşte bu sebeplerden dolayı bu 1 Mayıs'ı meydanlarda, mücadelenin huzur ve hazzı içinde kutlayamıyoruz…
Proletarya İktidarını uluslararası çapta temsil eden iki ülkeden biri olan Küba Halk Cumhuriyeti de, aldığı bir kararla aynen bizim gibi 1 Mayıs'ı Havana'daki devasa Che figürünün göründüğü Devrim Meydanı'nda kutlamamaktadır.
Bildiğimiz gibi 1 Mayıs'ın iki yönü vardır:
1- İşçi Sınıfının Uluslararası Bayramıdır 1 Mayıs…
Onun birliğinin, durumu ve çıkarlarının ve de düşmanlarının aynı olduğunun, kurtuluş için de mücadelesinin uluslararası olması gerektiğinin bir kez daha bilince çıkarıldığı gündür…
İşçi Sınıfı Hareketi işte bu nedenle uluslararası bir harekettir özünde.
1 Mayıs, İşçi Sınıfı Hareketinin en sonunda dünya çapında zafere ulaşacağının ve kendisiyle birlikte tüm insanlığı da, insanın insanı ezip sömürdüğü bu hayvanlık konağından kesince kurtarıp Gerçek İnsanlık Konağına sıçratacağının müjdesini verir.
Yani insanlık, İşçi Sınıfı yanından kurtuluşa ulaşacaktır…
2- 1 Mayıs, sömürücülere karşı, insanı yük hayvanları olarak gören Parababalarına karşı, Uluslararası Emperyalistlere ve onların yerel işbirlikçilerine karşı mücadele günüdür.
ABD-AB Emperyalist Haydutlarının dünyayı kan ve ateşe boğduğu bu günlerde, 1 Mayıs'ın mücadele yönü daha da öne çıkar.
Bu tepeden tırnağa suça batmış, din maskeli bir soygun ve ihanet çetesinden başka hiçbir şey olmayan, ABD yapımı ve ABD taşeronu Tayyipgiller iktidarına karşı mücadele elbette ki en öncelikli siyasi görevimizdir.
Bu görevi büyük oranda internet ortamında-sanal ortamda, ya da sosyal medyada vermek zorunda kalıyoruz bu günlerde…
Fakat bu günler de geçecektir. Meydanlarda sloganlarımızın yankılanacağı zaman gelecektir, kuşkusuz…
Bu Kovid-19 virüsü ya kendi kendine mutasyona uğrayıp ölümcül olmaktan çıkacak, ya aşısı bulunacak, ya da toplumun büyük çoğunluğuna bulaşıp en güçsüzleri öldürecek, geriye kalanları da bağışık kılarak, "sürü bağışıklığı" oluşturarak defolup gidecektir gündemimizden, ülkemizden…
O gün gelinceye kadar da bilime ve bilim insanlarının dediklerine uyup, en az yarayla, hasarla atlatabilmemiz için bu süreci, 1 Mayıs'ı bu yıl böyle kutlamak durumunda kaldık…
Isciyiz, Emekciyiz, Halkız, Haklıyız, Kazanacagiz.!
1 mayıs işçi sınıfının bayramı mı Gerçekten
İşçi sınıfı o gün bayram mı etmeli. İşçiler İş zamanlarının kısaltılması için mücadele ettiler 14.16 saat çalışmakta olan işçiler Çalışma saatlerinin 8 saate inmesini istediler Peki onlar istedi de onlara o istediklerini verdiler mi. Yani bayram yapmaları için bir sebep var mı. 1 Mayıs gerçekten bayram mı. Bu gün işçi sınıfı 8 saat mi çalışıyor evet bu konuda yasa var ama uygulanıyor mu ne kadar uygulanıyor
1856 da avusturalyada başlayan bu macera 1886 da ABD nin Chicago şehrinde büyük gösteri ile devam etti Bu macera aslında Fransa da 1848 de başladı Ama ABD de 4 sendikacının asılması sonucu katliama dönüştü.
1890 yılında 2. Enternasyonel in isteği ile 1 mayıs İşçi sınıfının birlik ve mücadele günü olarak teklif verildi ve kabul gördü.
Yani 1.Mayıs bayram değil mücadele günü.
Peki işçi sınıfı bu mücadeleyi kazandı mı da bayram yapmalı. Bence henüz Bayram ilan edecek kadar zafer kazanılmadı.
Bu gün Türkiyede hala 1 mayıs yasaklı hala işçişer 8 saatin üstünde çalışıyor çalışan işçi nufusunun % 48 i askari ücretli çalışma yaşı 8 yaşına kadar inmiş durumda sosyal güvencesiz işçi çalışan işçi sayısının % 20 si.
Bu durumda bayram mı olur.
1.Mayıs ilan edilmiş ama kazanılmamış bayram yani bu bayramı yasakçılar ilan etmiş. Bu ülke yani cumhuriyet tarihinden bu yana yasaklarla geçmiş demokrasi parça parça ancak o da belki 10 yıl kadar dır. gerisi yasaklarla geçen zaman.
Yani işçi sınıfı matemden çıkıp bayram yapamamış Bayram yapanlar belli her dönem Hükümet e yakın olanlar.
Bunu 1 mayıs 2020 de de gördük sendikacıları paketleyip kara kola götürdüler.
Baskoylu
02-05-2020, 22:32
2020 yılı 1 Mayıs'ını koronavirüs salgınının dünyayı ve ülkemizi birçok yönden etkisi altına aldığı koşullarda karşılıyoruz.
Dünyanın dört bir yanında başta işçi sınıfı olmak üzere emekçi ve ezilenlere dönük saldırılar yoğunlaşırken, emperyalist merkezlerde dahil tüm dünya büyük çaplı krizin tam ortasına düşmüştür. Halkın yaşam ve gelecek sorunu derinleşmiş, virüs salgınıyla beraber tüm sorun ve çelişkiler daha büyük boyutta ayyuka çıkmıştır. Virüs için alındığı söylenen sokağa çıkma yasakları, patronların karını düşürmemek ve egemenlerin politik-ideolojik tahakkümüne hizmet edecek şekilde gerçekleşmektedir. Ülkemizde virüs nedeniyle işini kaybeden ya da kaybetme tehlikesi olanların sayısı 4 milyonu aşmışken emperyalist ABD'de bu rakam 22 milyona yaklaşmıştır. Türkiye gibi ülkelerde işçi sınıfı ve emekçiler salgının yarattığı en ağır tabloyla karşı karşıya olsa da salgının büyüttüğü kriz tüm dünya işçi sınıfını ve halk kitlelerini sarıp sarmalamaktadır.
Salgının derinleştirdiği kriz ve bu krize karşı egemenlerin aldığı tutum göstermektedir ki ilerleyen dönemde işçi sınıfı ve yoksul kitleleri daha yoğun bir biçimde açlık, kıtlık, işsizlik, azgın sömürü ve hastalık beklemektedir. Emekleri, ülkeleri sömürülen ve salgının ölümcül risklerine feda edilen işçi sınıfı ve dünya halkları, kapitalist-emperyalist sisteme karşı örgütlü mücadelesini yükseltmek, sistemin krizini, sistemi alt etmenin bir aracına dönüştürmek zorundadır. İşçi sınıfı tüm maddi değerleri ve yaşamı üretenin kendisi olduğu bilinciyle çarkları durdurmadan ne salgından ne azgın sömürüden ne de işsizlik ve açlıktan kendisini koruyamayacaktır.
İşçi sınıfına sefalet ve ölüm; egemen sınıflara sefahat ve şatafat
Ülkemizde ise Türk hakim sınıfları da salgının yarattığı yangında ayakta kalabilmek için sermayeyi kurtarmaya odaklanıyor, patronlar için "tedbir" paketleri açıklıyor. İşçi sınıfı ve geniş emekçi kesimler ise yangının orta yerine atılarak emekleri ve yaşamları bu yangına feda ediliyor. Salgın gerekçesiyle işçiler için uygulandığı söylenen "kısa çalışma" ve "gelir desteği" gibi adımlar dahi işçinin işsizlik sigortasından kesilerek patronlara bir desteğe dönüştürülüyor. "Tedbir" diye açıklanan yasa ve uygulamalar işçi sınıfına bir saldırı içerirken kazanılmış hakları gasp ediliyor, işçi sınıfı ve emekçilere ya işsizlik ve açlık ya da daha ağır çalışma şartları ve sömürü reva görülüyor.
Faşist diktatörlük yaşanan krizin büyümesinden duyduğu korku ile salgının yayılmasını engelleyecek tedbirler almak yerine her ne pahasına olursa olsun üretim ve sömürünün devam etmesine yönelmiştir. İşçi ve emekçiler lehine hiçbir ekonomik-sosyal paket söz konusu değildir. Tam tersine "biz bize yeteriz" sloganıyla, halktan para toplama kampanyası başlatılmıştır. Bu tutum, devletin kriz karşısındaki iflasının hem de krizin faturasını halka kesmesinin ilk adımları olarak görülmelidir. İşçi ve emekçiler bağışa zorlanmış, maaşlarından bu kampanyaya katkı amacıyla kesintiler yapılmıştır. Hakim sınıfların "biz bize" açıklamasında işçi sınıfı ve halk yoktur. Hakim sınıflar ve halk aynı gemide gösterilmek istense de aynı gemide değildir. "Biz bize" sloganı; siz işçiler ucunda ölüm de olsa çalışmalı, artı-değer üretmeye devam etmelisiniz biz egemenler ise sermayemizi ve devletimizi korumalıyız anlamına gelmektedir.
İşçi sınıfına sefalet ve ölüm dayatılmakta egemen sınıflara ise sefahat ve şatafat sunulmaktadır.
Bu krizde, Kürt ulusu ve ezilen ulusların, göçmenlerin, mültecilerin payına daha katmerli bir ayrımcılık, baskı ve sömürü; Alevilere ve ezilen inançlara ise asimilasyon ve ekonomik-sosyal dışlanma düşmektedir. Kadınlara, LGBTİ+'lara daha fazla şiddet, cinayet ve sömürü reva görülürken halk gençliğini ise yeni ucuz işgücü olarak geleceksizlik beklemektedir. Tarımda şirketler hakim kılınarak, maliyetler artırılarak köylülere daha fazla yoksulluk sunulurken halkın gıda ve beslenme ihtiyacı yok sayılarak tüm emekçiler yoksulluğun ve kıtlığın pençesine atılmaktadır.
Bu koşullarda 1 Mayıs'ın tarihsel anlamı daha da önem kazanmakta, proleter devrimcilere ve sendikalara önemli görevler yüklenmektedir. İşçi sınıfı ilk defa salgınlarla ve kriz bahanesiyle yoğunlaştırılan saldırılarla karşılaşmıyor. Tarihsel deneyimlerimiz bize göstermektedir ki her kriz dönemi işçi sınıfı için bir saldırı olduğu gibi devrimci fırsatlar dönemidir. Eğer hastalanmak ya da aç kalmak, yaşamak ya da ölmek bu kadar net bir çelişki olarak karşımızda duruyorsa işçi sınıfı da sınıf düşmanlarına karşı bu netlikte mücadele etmek zorundadır. Bugün ve gelecekte bunun yolu üretimden gelen güçle birlikte hesap soruculuktur. İşçi sınıfının mücadele silahları grev, direniş ve fiili-meşru eylemlerdir.
Ülkemizde sarı, işbirlikçi sendika konfederasyonlarının 1 Mayıs'ı sembolik anmalara, balkonlara ve sosyal medyaya hapseden tutumlarına karşı işçi sınıfı ve emekçiler bulundukları tüm alanlarda; fabrikalarda, şantiyelerde, sokaklarda, mahallelerde 1 Mayıs'ın kızıllığıyla üretimi durdurmalı eyleme geçmelidir. Eğer işçiler "evde kalamıyor", salgına ve patronların kâr hırsına feda ediliyorsa işçi sınıfı da eylemsiz kalmayacaktır.
İşçi sınıfı, bu sömürü düzenini yıkacak, bir avuç asalağın hüküm sürdüğü bu düzeni alaşağı edecek yegane sınıftır. İşte, 1 Mayıs işçi sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü bu şekilleniş ve tarihsel misyonda vücut bulmuştur.
2020 yılı 1 Mayıs'ını kutlama alanlarımız salgın günlerinde üretimin devam ettirildiği fabrikalar olacak!
2020 yılı 1 Mayıs kutlama alanımız salgın günlerinde çalıştırılan inşaat alanları, şantiyeler olacak!
2020 yılı 1 Mayıs kutlama alanımız, salgın günlerinde üretime devam eden atölyeler olacak!
2020 yılı 1 Mayıs kutlama alanımız, işçi ve emekçilerin yaşam alanları olan yoksul mahalleler olacak!
Bu alanların tümünde başta örgütlenme olmak üzere haklı taleplerimizi haykıracak ya açlık ya da ölümle yaşamaya mahkum edildiğimiz bu düzene öfkemizi haykıracağız. İşçi sınıfının Birlik-Dayanışma-Mücadele günü olan 1 Mayıs'ı, yarını kazanma kararlılığı, kavgayı büyütme andı ile kutlayacağız.
– "YA AÇLIK YA SALGIN" DAYATMASINA KARŞI ÖRGÜTLENELİM!
– SALGIN GÜNLERİNDE ÜRETİM DEĞİL ÜCRETLİ İZİN!
– KRİZİN FATURASINI ÖDEMEYECEĞİZ!
– SELAM OLSUN İŞÇİ SINIFININ BİRLİK-DAYANIŞMA VE MÜCADELE GÜNÜ 1 MAYIS'A!
– 1 MAYIS KIZILDIR KIZIL KALACAK!
Yıldıztozu
01-05-2021, 13:21
Sistemde beni rahatsız eden bir şeyler var.
Emekçilere iş yaptırmaktan rahatsızlık duyuyorum.
Markette balık reyonunda çalışan adama şunun kılçıklarını temizler misin demekten rahatsızlık duyuyorum.
Eve damacana su taşıyan adama iş yaptırmaktan da rahatsızlık duyuyorum.
İçgüdüsel bir rahatsızlık bu. Sanırım ben iyi bir insanım ondan.
Zengin patronlar da bu rahatsızlığı hissediyor mudur acaba.
Etraflarında her işini yapan hizmetçileri var.
Hizmetçilere iş yaptırmak o patronda hiç rahatsızlık uyandırmıyor mudur acaba.
Yoksa bencilliğin zirvesindeler mi.
Şüpheci Dinsiz
30-04-2023, 13:56
Gönder gelsin.
https://twitter.com/DevrimZamani4/status/1652586644187250688
Şüpheci Dinsiz
01-05-2025, 00:06
1 Mayıs Marşı - Cem Karaca
4byABdfvsnE
https://x.com/bsmkolektif/status/1917497319521452194
1930'ların 1 Mayıs haberleri, bu ülke kuruluşundan beri antikomünist.
Tweet dizisini X'den okuyun.
https://x.com/GunlukhafZa/status/1917344428546744906
Baskoylu
01-05-2025, 09:29
Ezilen, Somurulen Dunya Halklarinin
1 Mayis Emek ve Dayanisma Gunu kutlu olsun.
Basta Islam ulkeleri olmak uzere dunyada bir cok ulke isci ve emekcisi farkinda olmadan ve anlamini bilmeden alanlara dokulup 1 Mayis Emek ve Dayanisma Gununu Kutlamaya Calisir.
Bilincsiz, Birikimsiz Bilgisiz Yiginla isci, koylu ve emekci yiginlar, Kendi dini inaclarina ve ideolojik dusuncelerine ters geldiginin bile farkinda degildir.
1 Mayis Isci ve Emekci Bayrami, Somuruye, Arti-degere, Baskiya, Zulume Karsi Mucadele Gunudur.
Ornegin; Fasist Kemalist mantigi savunur, ulu basbug, ulu onder gorup kesintisiz savunur!!!
Akabinde 1 Mayis`da alanlara gidip 1 Mayisi kutlamaya calisir!!!
Bir Mayis Emek Ve Dayanisma Bayramini YASSAKLIYAN,
1 Mayis Bahar Bayrami yapan, Adolf Hitler, Mussolini ve Franco gibi irkci fasistlerin ustasi olan Irkci Milliyetci ve Gerici Fasist Ataturk`tur.
Mustafa Suphi ve 14 Yoldasini planli olarak getirtirip Karadenizde Hunarca Katlettiren Irkci, Milliyetci ve Gerici Fasist Ataturk`tur.
Yani, hem Irkci, Milliyetci, Gerici Fasist Mantigi Savunacaksin!!!!
Hemde Devrimci, Demokrat ve ilerici gorunup alanlara gideceksin!!!!
Sinif bilincini kavramiyanlar, Marxizmi, Leninizmi, Komunizmi, Sosyalizmi, Kavramiyanlar,
Fasizmin nedir ne degildir anlamini bilmiyenler, kendisini devrimci, demokrat, ilerici, aydin, sosyal demokrat gormeye calisarak, kendisini odullendirmeye calismaktan oteye gidemezler.
Bugun MHP den Farksiz olan CHP,
1 Mayis Emek ve Dayanisma Gununu Kutliyan veya kutlamaya calisan bir olusum haline gelmisse!!!
Riyakarlik ve iki yuzluluk yapmaktadir.
Hem Irkci, Milliyetci, Gerici Fasist Olacaksin!!!!
Hemde Sosyal Demokrat Gorunmeye Calisacaksin!!!!
Demokrasinin ne anlama geldigini tahlilini yapamiyan veya anlamini bilmiyen bir mantik ve O mantigin pesinden gidip savunmaya calilsanlar...
1 Mayis`da Alanlara gitmiyen, teorik olarak karsi gelenlerden daha tehlikelidirler....
SAN OLSUN 1 MAYIS ISCI VE EMEKCI BAYRAMI.
SAN OLSUN 1 MAYIS EMEK VE DAYANISMA BAYRAMI.
SAN OLSUN DUNYA HALKLARININ KARDESLIGI.
Saygi ve Insani Sevgilerimle
bilgivehis
01-05-2025, 10:33
Atatürk karşıtlığı, Atatürk karşıtı akp ile aynı görüşte olmak demektir.
Atatürk dünyaya gelmiş en büyük devrimcidir.
Şu anda Atatürk olsaydı kesin sosyalizmi kurmak için mücadele ederdi.
1 mayıs emek ve dayanışma günü kutlu olsun.
Şüpheci Dinsiz
01-05-2026, 11:32
1 Mayıs emek ve dayanışma günümüz kutlu olsun.
https://x.com/LivaneliZulfu/status/2050113160137367842
https://x.com/anarsizmtarih/status/2050094515722080504
https://x.com/CHDistanbul_/status/2049587975726514673
Baskoylu
01-05-2026, 14:48
Ezilen, Somurulen, Iscilerin, Emekcilerin Dayanisma Bayrami Olan,
Butun Dunya Isci ve Emekcilerin Bayramini Kutluyorum.
"Zafer" Uretenlerin ve Yaratici olanlarin olacaktir.
Ezen ve Ezileni bir birinden ayrit edemiyenler.
Somuren ve Sumurulenleri bir birinden ayrit edemiyenler.
Arti deger ve Kar`in ne oldugunu kavramiyanlarin...
Yobaz, Dinci, Irkci, Milliyetci ve Herturden gericilige hizmet ettiginin farkinda degilse.
Ya duzenin gorevlendirdigi DUZENIN ITIDIR. Ya`da tek kelime ile Aptaldir.
Feodal ve Bagnaz gordugumuz Osmanli doneminde bile, 1 Mayis Isci, Emekci ve Dayanisma bayrami kutlanirken.
Kan emici Irkci, Milliyetci ve Gerici Bagnaz Fasist ATATURK denilen caniyi savunanlar ve savunmaya calisanlari, Neo Naziler bile bunlarin ellerine su dokemez.
Bunlar Devrimci, Ilerici, Aydin, Demokrat ve Sosyal demokrat gibi olusumlar icine girerek, Yukarida saydigim ve sayamadigim olusumlara inanilmaz zarar veren, Isci ve Emekci dusmanlaridir.
Bunlar iki yuzlu Sahtekar, Riyakar, Onursuz ve Kahpelik yapanlardir.
Adolf Hitler ile Ustasi Olan Kan Emici Ataturk arasindaki kiyaslamaya gelelim.
>Adolf Hitler`in kurdugu parti. "Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi"
>Ataturk`un kurdugu parti. HALK FIRKRASI
FIKRASI: Fırka, Arapça kökenli olup sözlükte "bölüm, insan grubu, ayırma, topluluk, parti" anlamına gelir. İslam düşüncesinde siyasi veya itikadi görüş ayrılıklarına dayalı gruplar (mezhepler) için kullanılırken, genel anlamda siyasi parti, hizip, fraksiyon veya askeri bölük (tümen) manalarına gelmektedir. !!!!!!!
Dunya genelinde Mahkum edilen FASIST oldugu soylenen Adolf Hitler ile Onun ustasi konumunda olan Kan Emici olan Adolf Hitleri 10 a katlian Ataturkun yasadigi sure icinde yaptiklarina bakacak olursak, Adolf Hitler FASISTIR. AMA ATATURK AZILI FASISTTIR.
>Fasist Adolf Hitler, 1 Mayis Isci ve Emekci Dayanisma gununu yasaklamamistir.
>Kan Emici AZILI FASIST ATATURK. 1923 Yılında "İşçi Bayramı' olarak kutlanan 1 Mayıs, 1924'te yasaklandı.!!!!!!!!! BU AZILI IRKCI FASIST TARAFINDAN, Yerine 1 MAYIS BAHAR BAYRAMI OLARAK YASALLASTIRDI!!!!!!!!!
>Fasist Adolf Hitler 2nci dunya savasinda yaptigi katliamlarla sinirli kalip sonunda hak ettigi yere gitti.
AZILI IRKCI FASIST ATATURK. Yasadigi sure icinde 37 katliam yapmistir.
Insanlari Agillarda cayir cayir yakmistir.
Magaralara doldurarak Gene denilen bitkiyi magaranin onune koyarak yakmis ve insanlari icerde dumandan hunarca bogarak oldurmustur.
Insanlari kursuna dizmistir.
Mustafa Suphi ve 14 yoldasini kandirarak getirtirip Kara Denizde hunarca katletmistir.
Yiginla katliam ve cinayetlerde kullandigi ve Yaverligini yaptirdigi, Topal Osman`in catismada kafasi koptugundan dolayi, Tandogan meydaninda idam edilmesini istemis, kafasi olmadigindan idam edilmesinin mumkunu olmadigi soylenmesinin ardindan.
Cesedi Tandogan meydaninda Ayaklarindan asimistir.....
Fasist Adolf Hitler, Almanya icin, "Deutschland" (Halkin Ulkesi) anlaminda kullanmistir.
KAN EMICI AZILI FASIST ATATURK, Turkiye Cumhuriyeti. "Turklerin Ulkesi" Cumhuriyet, egemenliğin doğrudan halka veya seçtiği temsilcilere ait olduğu, devlet başkanının seçimle iş başına geldiği demokratik bir yönetim biçimidir. Arapça "halk/topluluk" (cumhur) kökünden gelen bu sistemde, monarşinin aksine yönetim babadan oğula geçmez, hukukun üstünlüğü ve güçler ayrılığı esastır. Yani Irkci, Milliyetci ve Gerici mantigin hukum surecegi FASIST BIR YONETIM SEKLI.
Fasist Adolf Hitler, fasist "Neo Nazi" disinda olan herkes tarafindan MAHKUM EDILDI.
Fasist Mussolini, Italyan halki tarafindan Mahkum edildi...
Fasist Francisco Franco, Ispanya halki tarafindan Mahkum edildi.
IRKCILIK VE MILLIYETCILIKTE BUNLARIN USTASI OLAN, KAN EMICI AZILI IRKCI, MILLIYETCI VE GERICI "ATATURK" Halen bu aptal toplumun ULU ONDER BASBUGU olmaya devam ediyor.....
Bundan dolayidir, tarihin gerisinde kalmaktan kurtulamiyor.......
KAHROLSUN FASIZM VE HER TURDEN GERICILIK.
YASSASIN HALKLARIN KARDESLIGI.......
Saygi ve Insani Sevgilerimle
Baskoylu
01-05-2026, 15:01
Atatürk karşıtlığı, Atatürk karşıtı akp ile aynı görüşte olmak demektir.
Atatürk dünyaya gelmiş en büyük devrimcidir.
Şu anda Atatürk olsaydı kesin sosyalizmi kurmak için mücadele ederdi.
Sana Kor Olasin Demiyorum. Ama Kor Olma da Gor Gercekleri.
MHP ile CHP arasindaki fark. Bas harfleridir. Yani M harfi ile C harfidir. Ikiside bu ulkenin Fasist Irkci, Milliyetci ve Gerici yapilanmasidir.
CHP Yani IRKCI, MILLIYETCI VE AZILI FASIST ATATURK`UN YAPILANMASIDIR.
CHP ile AKP arasindaki fark ise, AKP biraz daha Bagnaz Dincidir.
Yukarida yazmis oldugun mesnetsiz ve gereksiz yorumlarina,
Yorumlarimla sen ve senin gibilere gereken cevabi vermis oldugumu dusunuyorum. Sen ve senin gibilerde Dusunecek ve algiliyacak beyin olmadikca.
birer insanlik dusmanligi yapmaktan oteye gidemezsiniz....
Devrimcilerin, Sosyalistlerin, Ilericilerin, Sosyal Demokratlarin icine sizmis, Fasist yapilanmadan oteye gidemezsiniz......
Saygi ve Insani Sevgilerimle.
Şüpheci Dinsiz
01-05-2026, 15:40
Tam 48 yıl önce 28 Nisan 1977'de, 1 Mayıs'a üç gün kala, Galatasaray Mühendislik Okulu'ndan üç kız çıkar.
Mehlika, Şükran ve Çiğdem.
Bugün Şişli ve Çağlayan'da gözaltıların devam ettiği bölgede evlerine gitmek üzere otobüs durağına doğru yürürler.
Sınavdan çıkmışlardır.
Bir anda üzerlerine kurşunlar yağar.
O esnada orada pusuya yatmış 34 TZ 993 plakalı kırmızı bir Anadol'dan ateş açılmıştır.
Mehlika ve Şükran yaralanır.
Şişli Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan Çiğdem ise ne yazık ki kurtarılamaz.
Bu saldırıdan üç gün sonra Taksim Meydanı'nda ise tarihe "Kanlı 1 Mayıs" olarak geçen olaylar yaşanır.
Çıkan izdihamda 34 kişi ölür.
Oğlundan dinlediği üç kızın hikayesine çok üzülen Ruhi Su daha sonra şarkıya dönüşecek şiiri yazmaya başlar:
"Şişli Meydanı'nda üç kız, biri Çiğdem biri Nergis"
rfCq2tvvtbg
"sabahın bir sahibi var
sorarlar bir gün sorarlar
biter bu dertler acılar
sararlar bir gün sararlar"
Olaydan bir hafta önce aşağıdaki fotoğrafı çektiren o üç kız için, Mehlika, Şükran ve Çiğdem için yazılmaya başlanan bu şiir Kanlı 1 Mayıs'la birlikte başka bir sonla biter:
"beş yüz bin emekçi vardı
taksim meydanı'na girdi
öyle bir istanbul gördük
sorarlar bir gün sorarlar"
1 Mayıs "emek ve dayanışma günü" değildir.
1 Mayıs İşçi Bayramı'dır.
İnsanın zamanını ve emeğini para karşılığı yok pahasına satmak zorunda kaldığı bir dünyada işçilerin haklı mücadelesinin sembolüdür.
1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun!
#1MAYIS
https://x.com/ErayOzer/status/1917882928186433558