PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünya düz, bildiğiniz gibi

Singularity
03-05-2017, 13:20
Maalesef yerleşik dini inançlar dünyanın yuvarlak olduğunu savunduğu için bağnaz ve yobaz çevreler tarafından dikte edildiğinin aksine dünya düzdür. Dünyanın yuvarlak olması bir safsatadır.

Madem bilim forumundayız, lütfen bilimsel hareket edelim. Dünyanın 1000rpm dönüşüne göre her bir maddenin bir yöne doğru ivmelenmesi gerekir. En azından biraz çalkalanması gerekir. Ama böyle bir çalkalanma göremiyoruz. Öte yandan mesela şöyle şeyler var:

https://www.youtube.com/watch?v=IAcp3BFBYw4

Gördüğümüz üzere çarpma anında bir "cupss" sesi duymaktayız. Çarpma olarak tarif etmemin sebebi şu: Fizik olarak motorun durması ya da aşağı yönde aniden hareketlenmesi olsa dahi, sabit hızda giden bir kütlenin hem düşey hızının, hem de özellikle dönüş hızının aniden durmasının, "çarpma" dışında mantıklı bir açıklaması yoktur.

Ancak onlar şöyle diyor: "Nasa ve bizim dinimiz bize dünya yuvarlaktır" diyor. Bu açıdan bakarsak, Allah insana akıl fikir vermiş. Bir başka ifadeyle, doğa insanı akıl yönünde evrimleştirmiş. Eğer aklını kullanmazsan körelir ve aklın yok olur.

https://i.ytimg.com/vi/wSQTVbfnsOU/hqdefault.jpg

Öte yandan, "van allen kuşağını nasıl geçtiğinizi laboratuvar ortamında kanıtlayın" dediğimiz zaman aldığımız yanıtlar bir takım hakaretlerden başka bir şey değil. Veyahut, "aydan geri dönüş için çekilen ve ayda kalan video, o zamanın teknolojisine göre odaklanıp aracı takip etmeyeceğine göre" kim tarafından çekildi. Videoyu çeken şahıs hala ayda mı, gibi sorularımıza tutarlı yanıtlar alamıyoruz.

Bir insanın, "dünyanın yuvarlak olduğu", "aya gidildiği" gibi, hiç bir bilimsel izahı olmayan safsatalara inanması için gerçekten gerici, tutucu ve bağnaz olması gerekir.

Ben şunu baştan kabul ediyorum; dünyanın yuvarlak, yani spheroid ya da küre olmaması, düz olmasının kanıtı olamaz. Ancak bir "başkaldırı" olarak dünyanın düz olduğunu iddia etmek, dinlere baş kaldırmak kadar devrimci bir çıkıştır.

Buyrun, yerleşik inanca hep birlikte baş kaldıralım.

bilgivehis
03-05-2017, 13:37
Yanılıyorsun dünya ağaç şeklindedir biz gölgesinde yaşıyoruz.
Ama bu ağacın meyvelerini gerici yobazlar topluyor, sayın yobaz olmayan arkadaşım :fish2:(?)

hoatzin
03-05-2017, 14:51
Yani şimdi ne desem ki. Sonra burada ateistler Kur'an da dünya düz yazıyor diyince kızıyoruz.

Dünyanın şekli; 1149-1209 yılları arasında yaşayan bilim adamı, kuran tefsircisi Razi'den gelsin.

"Bazı kimselere göre, yerküresinin yayılmış olarak sergilenmesi, onun küre şeklinde olmamasını gerektirir. Bu yanlış bir düşüncedir. Çünkü yuvarlak bir cisim büyük olduğu takdirde, bir sergi gibi üzerinde yaşanmaya müsait olur. Nitekim yerin (yuvarlağımsı) direkleri hükmünde olan dağların üzerinde de mükemmel bir şekilde durulabilmekte ve yaşanabilmektedir. Dünyanın konumu bundan daha uygundur.” (Râzî, Mefatihu’l-gayb, 2/104)

gungormez
03-05-2017, 15:27
Güneşin ,çamurlu bir çukurda battığını kuran keşfetmiştir.
Yıldızlar şeytana atılacak minik taşlardır,islamın bilime katkısı sınırsızdır,islam bilgidir.
Köpekler uzaydan bahsetse ,daha azı olmaz,mümin köpeklerden bilim!beklerim.

Ahlaksız
03-05-2017, 16:53
Bu arkadaşın kafa güzel..Daha önce açtığı konuyu tekrar açmış..Yönetim iki konuyu birleştirip,konuyu bilim bölümünden kaldırabilir bence..
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=38358

aliyarasfal
03-05-2017, 16:57
Tamam, başımı kaldırdım, mutlu olduysan gidiyoz biz:)

Şimdilik saygımla gittim...

Amon yarebbi
03-05-2017, 17:18
Bende baş kaldırıyorum.

Bu tepsi gibi düz olan dünyanın alanı ne?
Kaç ......?

Kalınlığını sorma hakkı mı saklı tutuyorum.

FleXoR
03-05-2017, 20:59
Bu neyin kafası be kardeşim. Ciddi misiniz siz ya? 2017 yılındayız, yapmayın etmeyin.
Cevap yazmaya erindim.

NickMickyok
03-05-2017, 22:48
Dünya düzdür diyenler, neden aynı anda tüm Dünyada gece yaşanmadığını ya da aynı anda gündüzün yaşanmadığını-ve tabi bu esnada Güneş in ne yaptığını da- anlatsınlar bir zahmet.

Ayrıca istedikleri ülkeye ya da ülkelere uçarak hatta birden fazla kez uçaklara binerek , düz olan Dünyanın sınırlarını bizlere göstersinler bakalım.

Yine ayrıca,Dünya düz ise, bunun bir tam orta merkezi olmalı. Kütle çekim orada çok yoğun olurdu.Neden avustralya da, amerikada da, çinde de ya da Japonya da yere düşen bir cisim diğerlerinden %50 -%60-%80 vs..daha hızlı ya da yavaş kütle çekime uğramıyor? Düz olan Dünyanın sınırlarında kütle çekim çok düşük, merkezde ise çok yoğun olmalıydı.Dünya bu derece belirgin fark göremiyoruz.

Maalesef yeni bir nesil türedi.Sırf farklı olmak adına, fizik formüllerini alakasız yerlerde kullanarak fizik bilmeyenlerin gözünü korkutarak, bilim yapıyor imajı vermeye çalışıyorlar.Ama kendileri bilmiyor:)

archimedes
03-05-2017, 23:00
İlk iletideki videoda kamera neden ufuk çizgisini göstermemiş?

aliyarasfal
03-05-2017, 23:35
Ciddi ciddi yazıyor musunuz bu başlığa?

Zeus çarpa sizi:)

Kurana göre düzdür, gerçeğinden size ne:)

Şimdilik saygımla gittim...

FurkanErol
04-06-2017, 16:19
Maalesef yerleşik dini inançlar dünyanın yuvarlak olduğunu savunduğu için bağnaz ve yobaz çevreler tarafından dikte edildiğinin aksine dünya düzdür. Dünyanın yuvarlak olması bir safsatadır.

Madem bilim forumundayız, lütfen bilimsel hareket edelim. Dünyanın 1000rpm dönüşüne göre her bir maddenin bir yöne doğru ivmelenmesi gerekir. En azından biraz çalkalanması gerekir. Ama böyle bir çalkalanma göremiyoruz. Öte yandan mesela şöyle şeyler var:

https://www.youtube.com/watch?v=IAcp3BFBYw4

Gördüğümüz üzere çarpma anında bir "cupss" sesi duymaktayız. Çarpma olarak tarif etmemin sebebi şu: Fizik olarak motorun durması ya da aşağı yönde aniden hareketlenmesi olsa dahi, sabit hızda giden bir kütlenin hem düşey hızının, hem de özellikle dönüş hızının aniden durmasının, "çarpma" dışında mantıklı bir açıklaması yoktur.

Ancak onlar şöyle diyor: "Nasa ve bizim dinimiz bize dünya yuvarlaktır" diyor. Bu açıdan bakarsak, Allah insana akıl fikir vermiş. Bir başka ifadeyle, doğa insanı akıl yönünde evrimleştirmiş. Eğer aklını kullanmazsan körelir ve aklın yok olur.

https://i.ytimg.com/vi/wSQTVbfnsOU/hqdefault.jpg

Öte yandan, "van allen kuşağını nasıl geçtiğinizi laboratuvar ortamında kanıtlayın" dediğimiz zaman aldığımız yanıtlar bir takım hakaretlerden başka bir şey değil. Veyahut, "aydan geri dönüş için çekilen ve ayda kalan video, o zamanın teknolojisine göre odaklanıp aracı takip etmeyeceğine göre" kim tarafından çekildi. Videoyu çeken şahıs hala ayda mı, gibi sorularımıza tutarlı yanıtlar alamıyoruz.

Bir insanın, "dünyanın yuvarlak olduğu", "aya gidildiği" gibi, hiç bir bilimsel izahı olmayan safsatalara inanması için gerçekten gerici, tutucu ve bağnaz olması gerekir.

Ben şunu baştan kabul ediyorum; dünyanın yuvarlak, yani spheroid ya da küre olmaması, düz olmasının kanıtı olamaz. Ancak bir "başkaldırı" olarak dünyanın düz olduğunu iddia etmek, dinlere baş kaldırmak kadar devrimci bir çıkıştır.

Buyrun, yerleşik inanca hep birlikte baş kaldıralım.

Dikkat edin dostum, bu iddialarınız bilimsel bir iddia değildir, yani bilimsel bir teori değildir. Yalnızca komplo teorisidir. Dolayısıyla sizin kanıtlamanız gereken şey ilk önce NASA'nın dediğiniz şeyleri yapmasıdır. Dünya'nın yuvarlak olduğu Battani, Newton, Biruni, Kopernik, Batlamyus gibi insanlar tarafından zaten biliniyordu ki Antik Yunan'da da bilinirdi. Bir adam kuyunun yanında beklerken, 21 Haziran'da Güneş'in tam dik olduğu zamanda tapınak sütunlarının gölgesi çıkıyor. Ama, Güneş tam dik bir açıyla duruyorsa gölgenin olmayışı mantıklı değil midir? Eratosthenes bununla ilgili papirüsü okurken de "Acaba doğru mu?" deyip kendi olduğu yerde de gözlemini yapmış. Ve Asvan'a kadar adam yollamış, olduğu yerle(İskenderiye) Asvan'ın arasındaki mesafeyi ölçtürmüş ve bu da hemen hemen 5000 stadyum çıkmış. Oradan hareketle de dünyanın çevresini hesaplamış Eratosthenes. Bu hesap bugünün hesabıyla yaklaşık %1.5'luk bir sapmaya sahip.

Dediğim üzere, bu bilimsel bir teori değil, komplo teorisidir.

"ictenlik"
25-09-2018, 16:40
Adam Deizme Yolculuk diye bir facebook grubuna "Düz dünya hakkındaki fikirlerinizi ( Deistlerin düz dünya hakkındaki fikirlerini) öğrenebilir miyim vs. diye başlık açmış.
Sonra da çok fazla tepki oluşunca şunu yazmış.
Ben bir düz dünya grubunun adminiyim. Bizim gruba gelip deist olduğunu söyleyenler (çok fazla) oldu ben de deizmin ne olduğunu merak ettim ve araştırmaya geldim . Bizim gruba gelen Deist arkadaşa kimse saldırmadı. Siz neden saldırıyorsunuz?

Hala bunu düşünüyorum....

http://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=626520&postcount=364

noob1
18-10-2018, 17:28
saçma diyorum, flat earth society.

-van allen kuşağını bulan adam yani van allen, kendisi, bu kuşak geçilemez mi demiş ? dememiş. onu bulan hesaplayan mı bilir yoksa -düzcüler mi ?

-merkezkaç kuvveti ile yerçekimi kuvveti birbirine denk ki diğer maddeler (bizde içindeyiz) bu kuvveti hissetmiyor. muhteşem denge.

-eğer dünya düz diyorsan git everestin en tepesine (8 km kadar) çık bir selfie çek. göreceğin şu ;
https://i0.wp.com/apopsilive.gr/wp-content/uploads/2018/04/1-123.jpg?resize=728%2C491

Velhelebe
18-10-2018, 18:42
saçma diyorum, flat earth society.

-van allen kuşağını bulan adam yani van allen, kendisi, bu kuşak geçilemez mi demiş ? dememiş. onu bulan hesaplayan mı bilir yoksa -düzcüler mi ?

-merkezkaç kuvveti ile yerçekimi kuvveti birbirine denk ki diğer maddeler (bizde içindeyiz) bu kuvveti hissetmiyor. muhteşem denge.

-eğer dünya düz diyorsan git everestin en tepesine (8 km kadar) çık bir selfie çek. göreceğin şu ;
https://i0.wp.com/apopsilive.gr/wp-content/uploads/2018/04/1-123.jpg?resize=728%2C491

Her şey göründüğü gibi olmayabilir. Bilim geliştikçe cevaplar değişebilir değil mi?

Karanlıktan aydınlığa
19-10-2018, 01:26
Her şey göründüğü gibi olmayabilir. Bilim geliştikçe cevaplar değişebilir değil mi?

Balıkgözü Kamera.

007
05-12-2019, 03:53
Geceleyin güneş neden gözükmüyor diye sorunca bir tane cevap verebilen düz dünyacı çıkmadı daha.

Singularity
19-12-2020, 16:24
Geceleyin güneş neden gözükmüyor diye sorunca bir tane cevap verebilen düz dünyacı çıkmadı daha.
Işığın suyla hava arasındaki kırıma indisi nedeniyle güneş daima olduğundan daha aşağıda görünür ve yaklaşık 30 derecenin altına indiğinde batmaktadır. Teknik çizimi şurada (https://www.theflatearthsociety.org/forum/index.php?topic=66236.msg2180361#msg2180361) yapılmıştır, sizin mesajınız yayınlanmadan 6 ay kadar önce yayınlandı. ayrıca eğer video çalışıyorsa bir de video olacak. video linki kırılmışsa resimlerde anlatıldı. yeterli ingilizceyle inceleyebilirsiniz. Yoksa burada da anlatabiliriz sorun yok. :confused:

Linke girerseniz hazır girmişken daha aşağıda simülasyon teorisiyle ilgili çizimlere de göz atmanızı öneririm.

Not: "1"

"ictenlik"
13-06-2021, 02:24
Düz ne demek yuvarlak ne demek?

Gerçeklik üçboyutludur,, olgu budur , algı budur. Siz gerçeği üç boyutlu algılamıyor musunuz? Olgu budur

Dünyanın biçimini tartışarak vakit kaybetmeyin

Düz açık değildir
doğru gibi
Burada kendimce bir şey yazdım paylaşmak isterim

http://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=649772&postcount=76

Bunun dışında hayvanların siyah beyaz görmesi ; yılanın dış dünyayı termal algılaması gibi şeyler var ve belki de bu hayvanların bazıları iki boyutlu hareket akışı algılıyor. Nasıl algılıyorlar asla bilmiyoruz.

Bu bizim, insanların çevreyi evreni, hareketi, uzay zamanı üç boyutlu algıladığımızı ve temel olarak üç boyutlu bir gerçeklik çerçevesine sahip olduğumuzu değiştirmiyor.
Dış uzayda herşey küredir/küreseldir ya da böyle algılanır. Bu nihai bir biçimde ifade etmeyebilir. Küresel görürüz budur, bildiğimiz bu yani... Göz merceği küredir ışık toplar küresel toplar. Alan üç boyutludur, algı böyle yapılandırır. Ben bunu biliyorum. Biçim nedir?

Düz Dünya Sorunu

Bu düz dünya sorununu şöyle olduğunu düşünüyorum. Bunu nasıl açıklayacağımı bilmiyorum ama bir gün whataspp ınıza bir fotograf gelir: "Sizce bu pembe mi yeşil mi?"
İki kişi bakar biri gerçekten pembe diğeri de yeşil görür.

Bu düz dünyacı denilen grubun değişik bir algısı olduğunu ben kesin olarak algılıyorum bu grup diğeriyle çatışmamalı.
Yukarıdaki gibi bir algı farkı ilkesi benimsemeli.

Düz algıladığınıza benzer bir şeye ya da teknik bir algı farkı vb ne ben kesin ikna oldum ama bundan fazlası değil
ve dünya biçimi ben asla tartışmam, saçmasapan komple vakit kaybıdır

Hayır bu bir şeyi mi açıklayacak bu neyi açıklayacak
Eğer açıklanan yukarıdaki pembe yeşil farkı gibi bir şeyse düz dünyacıların düz vb. algıladığına, alan derinliğini kavramını diğerleri kadar ya da ortalama bir insan kadar yapılandıramadığına ben ikna oldum.

Mesela herkes matematik anlamıyor; herkes denklem kuramıyor. Herkes sanat yapamaz. Herkes felsefe de yapamaz.

Sorun buna benzer bir şeydir asla bilimsel bir paradigma değişimi ya da diğerlerinin inanması ya da bir gün haklı görülmesi gibi bir bağlama gitmeyecek .Bir gün gelip daha derin algılayacaksanız. Alan derinliği algınız genişleyecek..

spartacus
14-06-2021, 15:18
Bu bizim, insanların çevreyi evreni, hareketi, uzay zamanı üç boyutlu algıladığımızı ve temel olarak üç boyutlu bir gerçeklik çerçevesine sahip olduğumuzu değiştirmiyor.
Dış uzayda herşey küredir/küreseldir ya da böyle algılanır. Bu nihai bir biçimde ifade etmeyebilir. Küresel görürüz budur, bildiğimiz bu yani... Göz merceği küredir ışık toplar küresel toplar. Alan üç boyutludur, algı böyle yapılandırır. Ben bunu biliyorum. Biçim nedir?

Düz Dünya Sorunu

Bu düz dünya sorununu şöyle olduğunu düşünüyorum. Bunu nasıl açıklayacağımı bilmiyorum ama bir gün whataspp ınıza bir fotograf gelir: "Sizce bu pembe mi yeşil mi?"
İki kişi bakar biri gerçekten pembe diğeri de yeşil görür.

Bu düz dünyacı denilen grubun değişik bir algısı olduğunu ben kesin olarak algılıyorum bu grup diğeriyle çatışmamalı.
Yukarıdaki gibi bir algı farkı ilkesi benimsemeli.

monitorünü küre biçiminde mi görüyorsun...

renk,zevk, tad gibi kişiye göre değişen şeylere olgu denmiyor, bu türden örneklerise aldatıcı rol oynar...

sadece görmek degil, dokunma, işitme vs.de mevcut. bir miskete dokunurken düz mü algiliyorsunuz...

neyse boş başlık, zaman israfı...

copernicus
14-06-2021, 15:20
Adam oturmuş fatiha için tefsir kitabı yazmış. Topu topu 6-7 cümle.

Allak' çılar gibisin derken. Üfürmüyorum. Olanı söylüyorum.

Düz ne demek yuvarlak ne demek?

Bunun tefsiri olur mu? Olmaz. Yoruma kapalı. Bu cümleyi manalandıramazsınız...
Düz dikeyde/düşeyde/yatay olur. Cismin yuvarlaklığı başka meseledir. Elma armut ikiside meyvedir. Meyve olmasına ama ikisi çok farklı birimdir. Velhasılı kelam...

Arap "tanrı" sözde kitabında söylenenler çok açıktır. Tepsi gibi, yayılıp döşenmiş bir dünya, kubbemsi tavan, tavanda lambalar(kandiller(yıldızlar). 1400 sene önce akledebilse bunların gerçekte böyle olmadığını söylemez. Foyası ortaya çıkmazdı. Şimdi işte bu sözde islamcı modernistler. Bu sözde ayetleri mana bağlam ile eğip bükerek, karmaşıklaştırmaya çalışarak kurtarmaya çalışıyorlar. Siz dincimisiniz? Ortada mesele yok iken mesele yaratmaya çalışıyorsunuz?

Aynı devletler/hükümetler gibisiniz. Beyinleri özgürleştireceğinizi iddia ediyorsunuz. Ama köleleştiriyorsunuz.

"ictenlik"
16-02-2022, 18:40
Maalesef yerleşik dini inançlar dünyanın yuvarlak olduğunu savunduğu için bağnaz ve yobaz çevreler tarafından dikte edildiğinin aksine dünya düzdür. .

Şimdi üç boyutlu alan derinliğinde kendi kütlesi, hacmi varlığı olan, kapalı bir alan şöyle isimlendirilir. Küre, küp, koni, piramit, silindir, dikdörtgenküp vs

Düz ne demektir? Düz bir biçim değildir. Düzlem kavramı ve yüzey için bir isimlendirme . Mesela bize göre üçgen bir piramitin yüzeyleri düzdür.
Yani dünya düzdür diyenler daha bu düzlemde değil.

Düz ne demektir onu da bilmiyorum. Dünya düz diyenler ne diyor onu da bilmiyorum

Dünyanın yuvarlak olduğunu savunmuyorum. Bizim algımıza göre optik bir küre gibi olması olağan. Tersinde bağımsız kendi alanı bütünlüğü olan kapalı bir alan olarak dünya isimlendirmesi bile yapamazsı n ve uzay mekan kavrmaını değiştirmen gerekir. Yani ortada böyle bir terminoloji de yoktur. Olması için binlerce yıl geçmişe gitmek gerekecek.

Tersinde bağımsız kendi alanı bütünlüğü olan kapalı bir alan olarak dünya isimlendirmesi bile yapamazsı n

Tersi durumda temel olarak sonsuz bir yer/yeryüzü -sonsuz bir gökyüzü gibi bir bölümleme ama o bile uygun değil buna bütün bir biçim tanımlayamazsın, onu kuşatamazdın ve kapatamazdın

Yani biçim olarak düz isimlendirmesini bir anlamı da olmazdı

Kaldı ki üzerinde yaşanan şeyin yüzeyi düzlemsel olsun. Yine de biçimi bu değil.

"ictenlik"
24-04-2022, 23:36
Samanyolu'na göre sabitlenen kamera, gezegenimizin dönüşünü gösteriyor.

https://twitter.com/errorworldoff/status/1517931834813915138

PUSikH0FfdA

Singularity
25-04-2022, 10:24
Bu görüntü dünyanın dönüşünü kanıtlamıyor ki, dönseydi böyle olurdu manasında. Dönmediği için o görüntü bir fantaaziden ibaret.

"ictenlik"
25-04-2022, 20:56
Bu görüntü dünyanın dönüşünü kanıtlamıyor ki, dönseydi böyle olurdu manasında. Dönmediği için o görüntü bir fantaaziden ibaret.

Videoya twitter da rastladım ve foruma uygun olacağını düşünüp paylaştım
Dininden dönen az bulunur .Bunun gibi düzcülükten dönerciliğe ya da yuvarlakçılığa/küreciliğe felan aranızda geçen olmuş mudur merak etmedim değil ama asıl söylemek istediğim bu değil.
Eminim ve sanırım dünyanın düz vb olduğu ve sınırlı bir grubun bunun farkında olduğu diğerlerinin kafası karışık olduğu, bilmediği, uyuduğu, basit bir gerçeği reddettiği vb görülüp sanılıyor olmalı. Empati çok yönlüdür. Genel ve çoğunluk bu tip düşünceleri olan azınlığa dönüp bakarak tam az önce saydığıma benzer bir şey görür. Ayna gibi düşünün.
Esasen insanın iletişim bağlamı oldukça buhranlı.. Bu düzcülük olayı Tellioğulları Seferoğulları olayı gibi mi ya da ne bilmem anlamam. Yani ya da neden düz görülüyor ya da sanılıyor ve böyle bir iddia var tam anlayabilmiş değilim o yüzden ne deneceğini bilmiyorum. Gerçi insanın bütün işleri böyledir. Bunun dışında düz diyen biriyle küre oluşunda sanırım anlaşılamaz ve herhangi veriyle bir adım öteye gidilemezdi ama hadi diyelim ki küre oluşta anlaşıldı bu ne işe yarar, ne ifade eder, kime ne yararı olur onu da bilmem. Dünyanın biçimi üzerine bir tartışma zaman yitiminden ve emek zaiyatından başkası değil gibi...

Ben yukarıda kanıt gibi bir ifade kullanmadım aslında hiç bir ifade kullanmadım ama madem ifade edildi şunu diyebilirim.
Biz göre dönüyor. Bize göre küresele yakın
Size göre düz ve dönmez oluşunu anlamakla birlikte kanıt gibi ifadelerin bağlamını anlamış değilim
Söylenebilecek bir şey varsa bize göre küresel bize göre dönüyor

5Oy9kEpUzo8

9UflOHiqwaU

"ictenlik"
25-04-2022, 21:25
dönseydi böyle olurdu manasında.

dönseydi -öyle olurdu'dan ziyade döndüğü için öyle..

Singularity
26-04-2022, 11:13
dönseydi -öyle olurdu'dan ziyade döndüğü için öyle..

O senin kendi yorumun. Sonuçta videoyu hazırlamak için duran bir dünyada, dönen bir gökyüzünde, gökyüzünü sabit tutan bir kamera düzeneği dünyada hareket ederek bu görüntü oluşturulmuş. Oluşturulan görüntü sahte yani, anlatabiliyor muyum? Bu zaten böyle olduğu için filan demen bir şey ifade etmiyor, bunlar hayal gücü. Gerçek ne? Dünya dönseydi gök sabit olsaydı anlardın, böyle birileri kamera hilesiyle seni keklemeye kalkmazdı.

Dünya küredir demekle, küreselci olmak, insanları aşıyla öldürmek, şimdi gıda kıtlığıyla öldürmek filan ben hepsini aynı görüyorum, hatta bunlara dinlerdeki masallar filan da ortaktır yani. Hepsi, her şey aynı yalanın parçası. Birazını reddedip geri kalanına hizmet etmek olmaz.

Yani sana din diye bir şey kaktırıp kandırıyorlar da, bilimi doğru anlatacak da ona rakip olasın öyle mi? Buna inanıyorsun öyle mi? Dinler bir yalansa, bilim dediğin şey on yalan. Ne tarih doğru, ne biyoloji, ne tıp, ne coğrafya, ne astronomi, alayı, hepsi yalan. Niye yalan? İşte bak dinler niye yalansa aynı nedenden dolayı. Niye doğru şeyleri bilesin ki? Senin her şeyi bilmen ya da, çok şey bilmenin, dünyayı yöneten şizofrenlere ne katkısı olacak? Hiç bir katkısı olmayacak, hatta çok şey bilirsen sen de onun kadar güçlü olup rakip olabilirsin. Ne gerek var ki?

Sen cahil kal, sen dünya dönüyor zannet, sen atom bombası var zannet, sen ABD ve Rusya uzaya, aya gidiyor, Marsa Venüse gidiyor, onlar çok güçlü zannet, onlara biat et, uslu uslu dur işte. Koyun gibi otur işte. Hem koyunları eleştir ama kendin de koyun gibi otur. Onların istediği bu zaten. Bu zihniyetle NWO hizmetindesin, hayırlı işler. Bundan kurtulmak ancak, "ne atom bombası kardeşim, elinizde olsaydı Vietnama atardınız, kıçınızı tuta tuta kaçtığınız Vietnam'a. Japonlarla derdiniz neydi? Japonlar Çin'le uğraşıyordu. Lann bırakın" demek lazım. Sizde o cesaret nerdee. Yanlış anlamayın bak, cesur değilsiniz manasında demiyorum. Ama burada artık devrimci bir çıkış yapıp kendine "bilim kurulu" adını veren engizisyonlara karşı dik durup, diklenip, ben hiç birinize tabi olmuyorum, kendi özgür bilim yolumdan gideceğim karşı çıkışını yapmak lazım. Onu yapmayınca işte, ya cehaletten, ya da korkudan demek ki, ben böyle anlıyorum. Cahil olmadığınızı, işin aslını -illaki- bildiğinizi var saydığım için, o karşı çıkışı yapacak cesareti sizde göremiyorum.

Ha uydurulan din, ha uydurulan bilim, ne farkı var? İkisi de safsata.

"ictenlik"
26-04-2022, 13:02
O senin kendi yorumun. Sonuçta videoyu hazırlamak için duran bir dünyada, dönen bir gökyüzünde, gökyüzünü sabit tutan bir kamera düzeneği dünyada hareket ederek bu görüntü oluşturulmuş. Oluşturulan görüntü sahte yani, anlatabiliyor muyum? .

Anlatamıyorsun

Bunlar senin kendi yorumun

Dünya küredir demekle, küreselci olmak, insanları aşıyla öldürmek, şimdi gıda kıtlığıyla öldürmek filan ben hepsini aynı görüyorum, hatta bunlara dinlerdeki masallar filan da ortaktır yani. Hepsi, her şey aynı yalanın parçası. Birazını reddedip geri kalanına hizmet etmek olmaz. .

Dünyayı küre ya da düz zannetmenin ve ya da ikisinden biri olmasının ve hangisi olduğunun önemi ne?

Sen cahil kal, sen dünya dönüyor zannet, sen atom bombası var zannet, sen ABD ve Rusya uzaya, aya gidiyor, Marsa Venüse gidiyor, onlar çok güçlü zannet, onlara biat et, uslu uslu dur işte. Koyun gibi otur işte. Hem koyunları eleştir ama kendin de koyun gibi otur. Onların istediği bu zaten..

Böyle bir üsluba ancak şu yazılabilir

Sen cahil kal dönmüyor felan zannet ama cümle ve üslup bana ait ve uygun değil
Ben öyle demezdim

Hayır siz bunların tersini bilerek 'ussuz' mu(?) duruyordunuz?

Bir vide paylaştım , şöyle. Videoya twitter da rastladım. Forum günlük uğrak alanım içinde, doğal çağrışım oldu. Doğal olarak, sonuç olarak; bir şeylerin aklınızın harekete geçirebileceğine olan inanç ya da empatiyle ve videoyu beğenerek paylaşma bilinciyle elele bir paylaşım

Konunun yayıldığı zeminin ya da süren ifade bütünlüğünün bana mesajı ya da verdiği mesaj şu.
Bu mesajlara (gönderilere hiç) bulaşma ve bu tip başlıklara daha içerik yorum felan paylaşma ,amaçsız sonuçsuz polemiğe girme ya da polemik oluşmasın.

Yani videoyu ekleyerek (ki bana göre iyi bir şey yapmış olarak/hissederek paylaşma bilinciyle eklendi) yanlış bir şey yapmış gereksiz yargılanmış vs hissettim

Yazılandan tek anladığım ve çıkardığım bir yukarıdaki paragraf

Keyifli forumlar

Singularity
26-04-2022, 14:24
Anlatamıyorsun

Bunlar senin kendi yorumun

Dünyayı küre ya da düz zannetmenin ve ya da ikisinden biri olmasının ve hangisi olduğunun önemi ne?

Böyle bir üsluba ancak şu yazılabilir

Sen cahil kal dönmüyor felan zannet ama cümle ve üslup bana ait ve uygun değil
Ben öyle demezdim

Hayır siz bunların tersini bilerek 'ussuz' mu(?) duruyordunuz?

Bir vide paylaştım , şöyle. Videoya twitter da rastladım. Forum günlük uğrak alanım içinde, doğal çağrışım oldu. Doğal olarak, sonuç olarak; bir şeylerin aklınızın harekete geçirebileceğine olan inanç ya da empatiyle ve videoyu beğenerek paylaşma bilinciyle elele bir paylaşım

Konunun yayıldığı zeminin ya da süren ifade bütünlüğünün bana mesajı ya da verdiği mesaj şu.
Bu mesajlara (gönderilere hiç) bulaşma ve bu tip başlıklara daha içerik yorum felan paylaşma ,amaçsız sonuçsuz polemiğe girme ya da polemik oluşmasın.

Yani videoyu ekleyerek (ki bana göre iyi bir şey yapmış olarak/hissederek paylaşma bilinciyle eklendi) yanlış bir şey yapmış gereksiz yargılanmış vs hissettim

Yazılandan tek anladığım ve çıkardığım bir yukarıdaki paragraf

Keyifli forumlar

Bir kez daha üstüne basa basa yapılmamasını istediğim şeyi yapıyor ve içeriklerimi bölerek yanıtlıyorsunuz. O zaman anlam kaybı olur, siz o zaman benden alıntı yapmış olmuyorsunuz, kendi kendinize alıntı yapmış olursunuz. Bu durumda, yani bana ait içeriği parça parça alıntıladığınızda hiç değilse bunun artık bana ait olmadığı var sayımıyla isimden değil de anonim alıntı şeklinde yaparsanız daha az rahatsız edici olacaktır. Dolayısıyla üzerime alınmadığım bir yanıtı tekrardan yanıtlamaya da gerek yok. Bu tartışma üslubunu reddettiğimden dolayı, ben öyle bire bir yanıt şeklinde değil de, yazınızın genel fikirleri ve ana fikrine göre ortaya öyle karışık yazacağım.

Şimdi bu videoları biz daha önce defalarca gördük geçirdik, tartıştık, defalarca tartıştık, hep de küreselciler "bak yaa görmüyon mu" veya "look, can't you see that?" edasıyla geldiler. Her seferinde bunların bir şeyleri kanıtlamadığını anlattık. Bir kez, beş kez, on kez, yüz kez, her seferinde "sihirli bir şekilde" dünyanın düz olmadığını, yuvarlak olduğunu ve döndüğünü "kanıtlayan" birisi ortaya atladı ve her seferinde bu yazdıklarının ya kesin kanıtlar olmadığı, ya da hatalı olduğu ortaya konulduğu halde bu birden bire ortaya çıkışlar devam etti.

Dolayısıyla sizin bu çıkışınız da kendi açınızdan makul gerekçelere dayanıyor olsa dahi, bizler açısından "yine yeni bir küreselci saldırısı" olarak görülmeye devam edecektir. Buna engel olamayız. Hangi taşın nereden geleceğini, dostun uyarı atışı mı yaptığını, düşmanın kafamızı mı yarmaya çalıştığını bilemeyiz. Ama taş gelince ondan sakınmak için gerekeni yaparız, yapacak bir şey yok.

Neden dünyayı küre şeklinde algılamamızı istiyorlar: Dünyada genel olarak yaratılan, yaratılmak istenen algı, dünyanın küre oluşudur, ya da geoid, her neyse. Dünya küreyse, o zaman her yer zaten keşfedilmiştir, o halde fazla keşfedecek bir şey yoktur, komşularımızla huzur içinde bu dünyada yaşamalıyız. Elimizdekiler 40bin çeşit hayvan, 200bin çeşit bitki, renk renk insanlar, hava, su, orman, tahta, ateş, elektrik, vsvs. O zaman ne yapacağız? Elde avuçta bunlar var, bu saydığım tüm elemanlarla iyi geçineceğiz, dünyayı daha yaşanılır yer yapacağız. Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek, kendimiz açısından daha yaşanılır bir yer haline getirmek için de "MECBUREN" bu dünyadaki küresel güçlerle işbirliği yapacağız. Ya bu deveyi güdeceksin, ya da bu diyardan gideceksin. Doğda Çin'den ötesi yok, Batıda ABD'den ötesi yok, ortalarında Japonya var. Kuzeyde Arktika, güneyde Antarktika var. İçinde ABD ve Rus orduları her yerde egemen. Boyun eğeceksin, bu düzende haddini bileceksin, sana gösterilen yerde otlayacaksın. Bakın ben siz böylesiniz demiyorum, onların bakış açısı bu diyorum, yapmaya çalıştıkları şey bu diyorum. Siz yanlış anlıyorsunuz.

Peki dünya düzse o zaman ne vardır? Keşfedecek çok şey vardır. Hani (sözde) dinazorlar diyorsunuz ya, birden bire kayboldular, işte eğer -100 derecelik Antarktika buzdan bir duvarsa ve ötesinde başka şeyler varsa belki dinazorları orada aramak lazım. Penguenlerin kanatları sadece yüzmek için mi, yoksa Antarktika'nın ötesinde, daha yoğun hava kitlesi olup da onların uçmasına da izin veriyor mu. Bunları bilemiyoruz. Çünkü keşfetme dürtümüz köreltiliyor.

Dünyanın düz ve küre olması arasındaki en büyük fark da elbette dünyayı küre şeklinde kabul edince küresel güçleri kabul etmektir. Çünkü dünyanın küresel olması iddiası tek başına gelmez, yanında NASA'nın ay yalanı, iklim değişikliği yalanı, NWO, vs set olarak gelir. Bunları kabul edince zaten gerek ülke olarak, gerek toplum olarak, gerek birey olarak ABD'nin ve onun iş birlikçilerinin küresel gücüne teslim olmaya kendinizi zorunlu hissedersiniz. Şimdi olduğu gibi.

Küreselciliğe karşı çıkış, dinlere karşı çıkıştan çok da farklı değil. Aynı grup, aynı algı operatörleri, din de din diyordu, tamam, dünya küre de küre diyor. Niye desin ki?

Çocuk oyuncaklarına bakın, kanallarına bakın, yarısında her gün düzenli "dünya küredir" algısı var. Ya kahramanlardan biri uzaya gitmiştir, ya aya gitmiştir, ya birisi küre şeklinde bir dünyanın içinde bir şeyler yapar durur. Hatta oyunlara bakın çoğunda dünyanın küre olduğu işlenir durur. İyi de, durup dururken bu "KIYMETLİ" bilgiye erişmen için neden bu kadar masraf yapsınlar ki? Zorları ne? Burda herkes hayatın içinden, gerektiği kadar uyanık ve zeki kişiler. Yemezler yani. O halde neden kür dünya konusundaki bu ısrar?

Emin olunuz, dünya küre şeklinde olsaydı bunu bilmeni istemezlerdi.

noob1
02-05-2023, 14:42
gökkubeden dışarı çıkılamadı. olayı anlattım. tekrar anlatabilirim.

willaim
02-05-2023, 20:52
Physicists will find it shocking, but there are plenty of people around the world who genuinely believe the Earth is flat. Rachel Brazil explores why such views are increasingly taking hold and how the physics community should best respondIn 2017 the US rapper B.o.B (real name Bobby Ray Simmons Jr) started a crowd-funding campaign to launch a satellite. The rapper, a vocal proponent of "flat-Earth theory", wanted to seek evidence that our planet is a disc, not a globe. His aim was to raise $200,000 (later upped to $1m) on the GoFundMe website, with the aim of sending one or more craft into space to help him "find the curve" – the term that "flat-Earthers" use to describe the edge of our supposed disc-shaped planet.

The rapper's quest may seem like a joke or publicity stunt. Indeed, there's currently no evidence that B.o.B raised much money or got anywhere near his goal. However, in the last few years there has been an alarming rise in the number of people who, like B.o.B, believe in flat-Earth theories. There's now an annual flat-Earth conference in the US – the most recent of which was attended by more than 600 people – while YouTube is full of videos purporting to provide evidence that the Earth is flat.