PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürk'e hakarete hapis cezası verilmesi

Ahlaksız
13-05-2017, 21:45
Televizyonda birkaç kişi Atatürk'e birşeyler demişler..Hemen soruşturma açılmış ve bu kişiler için gözaltı kararı çıkmış..Birini yakalayıp hapse atmışlar..Atatürkçüler de programın yapıldığı tvnetin önüne koşup eylem yapmışlar..

Şu rezalete bakar mısınız?
Sövsün ulan,ne olacak?
Atatürk'ün değeri mi azalacak?
Ama ''başkaları da sövmesin'' diye mi yapılıyor?
Gelecekte olabilecek bir şey için,bugünden bir insan hapse mi atılıyor yani?
Nedir ulan bu zeka geriliğinizin nedeni?

Tayyip'i şiir okudu diye içeri tıktılar ve sonra ne oldu?
15 senede ülke Afganistan'a dönüştü..
Niye bu kadar balık hafızalısın,ey Türk..!
Tvnetin önüne gidip,bu ülkeyi mi kurtaracaksınız,ey zavallı Atatürkçüler..
Heee..
Ne olacak ulan,eylem yaptığınızda?
Başörtüsü için eylem yapan gerici Müslümanlardan ne farkınız var?
Bir taraf Muhammed'e tapıyor,bir taraf Atatürk'e..

Sen şimdi Atatürk'e laf edenleri hapse atarsan,sanalda Muhammed'e laf edenleri de hapse atman lazım..O zaman toplasın savcılar bizi..
Böyle şey mi olur?!

Bir insan,eyleme geçmediği halde neden hapse atılır?
Hapis ulan,dört duvar..Köpek durmaz orada..!

Söz söyleyeni hapse atarsan,düşüneni de at o zaman..
Farklı düşünen herkesi yolla hapse..
Dışarıda kim kalacak?!

Atatürk'e dil uzattı filan..Çevir kanalı,izleme..
Muhammed'e dil uzattı filan..Sanane ulan..Muhammed'in avukatı mısın sen?''Allah belasını versin'' de ve geç..
İlla hapse tıktıracaksın değil mi?
İlla kendin gibi düşünmeyi sokacaksın o deliğe..

Yok baba..Bu ülkede kimsede beyin filan yok..Bu kadar basit şeyleri bile düşünemiyorlar..

Adam ''b.kunda boğul Türkiye'' dedi diye,adamı linç edeceklerdi..Hapse attılar adamı..Böyle bir şey var mı ya?!

Adam tvde bir laf etmiş..Devlet olarak çaktırmadan uyarırsın..''Kanıtsız sallama'' filan dersin..Anlamıyorsa,bir daha uyarırsın..Yine anlamıyorsa,tvye çıkarmazsın adamı..
HAPİS NE LAN?!

Bırak herkes düşündüğünü söylesin,söven sövsün,herkes içindekini dışarı çıkarsın..
RAHAT BIRAKIN LAN İNSANLARI..!

Ben mankurtum ama Atatürk'e hayranım..Bu hayranlığım hiçte bitmez..Bu ülkedeki Atatürkçüler Atatürk'e tapıyor,karşı tarafta Atatürk'e sövmek istiyor ama bunu yapamıyorlar..

İsteyen Muhammed'e saydırsın,isteyen Atatürk'e..Eyleme kalkışmadıktan sonra,kimse bu kişilere bir ceza veremez,vermemeli..
Adam eline benzin bidonunu alır,gider ezan okuyan imamı yakarsa;o zaman cezasını ver ama adam gidip cami imamına ezan okuyor diye küfrederse;sen bu kişiye ceza filan veremezsin..
Böyle hukuk olmaz..

Yani öyle iğrenç bir durumda ki ülke,yaz yaz bitmez..

Adam kalkıp Atatürk'e AYYAŞ diyor,ceza filan yok..Başka bir adam Atatürk'ün anasına bir şey dedi diye hapse atılıyor..
Ya da Atatürk'ün heykelini söküyor belediye,kimse karışamıyor;Sonra tvnete hücum ediliyor..

Bu ülkenin en tepesindeki isim ateistlere terörist diyor..Hani ceza?
Muhalefette bu konuda tepkisiz..
Bana bu ülke terörist gözüyle bakıyor ama kimse ceza filan almıyor..Ben alsın demiyorum ama öbür taraftan ölmüş insanlara laf edildi diye veya bir devlet aşağılandı diye hapis cezaları veriliyor..
Bu ülkede yaşayan bir insanın hakkı yok ama devlet ve kurucusu dokunulmaz..
Devlete,devletin kurucusuna,devletin başındakine,devletin içindeki insanların genelinin inandığı dine laf edemezsin..Çünkü tapılıyor bunlara..
Bu çok büyük bir sorun..Bu sorun,bu ülkeyi mahvetti/mahvedecek..

Engse Hohol
13-05-2017, 22:21
Benim açımdan akp ve bekir bozdağ adlı adalet bakanı varken umulmadık birşey idi ama yerinde oldu. Yaşanılanlara bakınca;

✔ (http://odatv.com/trtye-danisman-cikti-1305171200.html) TRT'nin resmii danışmanı Mustafa Armağan'ın Tvnet'te yayımlanan Derin Tarih programında Atatürk'ün manevi kızı Afet İnan'ı, Atatürk'ün sevgilisi ve metresi olarak tanıttılar. Mustafa Armağan ve Süleyman Yeşilyurt adlı sözümona tarihçiler, Adnan Menderes'in metreslerinden Suzan Sözen ile Atatürk'ün manevi kızı Afet İnan'ı bir tutarak aynı kefeye koydular.

✔ (http://odatv.com/hulusi-akardan-yeni-akit-yazarina-gecmis-olsun-ziyareti-1305171200.html) Atatürk'ün manevi kızı Afet İnan'ı, Atatürk'ün metresi olarak gösterilmesine Ahmet Hakan tepki gösterir iken (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/735936/Ahmet_Hakan_i_cildirtan_hadsizlik__insanliga_sigma yacak_bir_yavsaklik.html), Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Akit yazarı Mehtap Yılmaz'ı hastanede ziyaret etti. Mehtap Yılmaz'ın Atatürk ve Afet İnan yörebinde iftira yazıları, Mustafa Armağan yörebinde ise övgü yazıları var şöyle;

"Afet İnan'ın çankaya köşkündeki odası Atatürk'ün odasının yanı başındaydı. Birlikte ama yalnız. Atatürk'ün kendisine önce nargile sonra alkol içirdiğini, sonra da çocuk yaşta nasıl birlikte olduklarını"...

Akit yazarı Mehtap Yılmaz'ın Fetullah Gülen yörebinde ise övgü dolu yazılarından biri şöyle;
"Hocaefendinin olası vefat gününü kurtuluş bayramı ilan edecek kadar psikopatik bir düşmanlıkları var. Bu 1 ruh hastalığı".

http://odatv.com/images/resimler/Ekran%20Resmi%202017-05-13%2019_04_36.png
http://odatv.com/images/resimler/Ekran%20Resmi%202017-05-13%2019_05_06.png
http://odatv.com/images/resimler/Ekran%20Resmi%202017-05-13%2019_05_34.png

Shutur Nahundi
13-05-2017, 22:42
Süleyman Yeşilyurt'u tutuklamaları bir şeymiş gibi görünebilir ama bu sadece sıcak ortamda hararet yaratmamak için yapımış bir tutuklamadır. Süleyman Yeşilyurt akp başta olmasaydı o iftiraları asla gerçekten söyleyemezdi. İçsesiyle bile söyleyemezdi. Son başbakan Yıldırım Avrupa'dan yeni geldi ve yatırım çekmek için ne gülünç laflar etti. AKp kendi zihniyetine tahammül edemiyor görüntüsünü ekonomiyi daha da batırmamak için yapılıyor. AKP Atatürk'ü sahipleniyor algısına kimse kapılmasın.

Tumagü İskicap
13-05-2017, 23:52
Atatürk'e hakaret etmekte sınır tanımayan sözde tarihçi Mustafa Armağan akp'li belediyelerin değişmez konuğudur ve el üstünde tutulmaya devam etmektedir. AKP'li belediyeler, hemen her organizasyonlarına çağırdıkları Mustafa Armağan'ın bütün kitaplarını satın alarak ona kaynak aktarıyorlar, bir de Mustafa Armağan, Payitaht Abdülhamid adlı trt dizisinin tarih danışmanlığını yapıyor. Süleyman Yeşilyurt tek başına günah keçisi oldu, Mustafa Armağan yırttı bu olaylardan.

manas
14-05-2017, 01:36
sevgili ahlaksız bence hapis mapis olayı muhalefetin gazını almadır; tamda başkanlık arifesinde sorun çıkmasın diye şirin gözükmek adına yapılmıştır diye düşünüyorum yoksa şimdiye kadar atatürke kaç kere sövüldü sayıldı birşey yapılmadı. aslında söylediklerinizde haksız sayılmazsınız, eğer bir suça ceza varsa her işleyene verilmeli,ona verilmeli buna verilmemeli olmamalı. eleştiriye de açık olunmalı tabi ama ister atatürkçü kesim ister muhammedi kesim hassas olduğu için toplumsal bir kargaşaya meyil vermemek için cezai uygulama yapılıyor sanırım, sorun toplumda .ok alıngan davasına toz konduramıyor işte.

manas
14-05-2017, 01:41
evet atatürk bekar adamdı kadınları severdi ilişkileri olmuştur insan sonuçta doğal birşey, bundan kime ne. yani bunu bir saldırı aracı olarak görmekte neyin kafası. eleştirileri anlarım da kin kusar gibi açıklama yapmak vicdansızlıktır, ayıptır be.

Cercis Hz Circis
14-05-2017, 05:41
Amaç saptırıldı sadece. Mustafa Armağan tutuklanmadıkça Atatürk'e hakaret suçu esas alınarak tutuklama yapıldığına kimse ikna olmaz.

bilgivehis
14-05-2017, 11:28
Televizyonda birkaç kişi Atatürk'e birşeyler demişler..Hemen soruşturma açılmış ve bu kişiler için gözaltı kararı çıkmış..Birini yakalayıp hapse atmışlar..Atatürkçüler de programın yapıldığı tvnetin önüne koşup eylem yapmışlar..

Şu rezalete bakar mısınız?
Sövsün ulan,ne olacak?
Atatürk'ün değeri mi azalacak?
Ama ''başkaları da sövmesin'' diye mi yapılıyor?
Gelecekte olabilecek bir şey için,bugünden bir insan hapse mi atılıyor yani?
Nedir ulan bu zeka geriliğinizin nedeni?

Tayyip'i şiir okudu diye içeri tıktılar ve sonra ne oldu?
15 senede ülke Afganistan'a dönüştü..
Niye bu kadar balık hafızalısın,ey Türk..!
Tvnetin önüne gidip,bu ülkeyi mi kurtaracaksınız,ey zavallı Atatürkçüler..
Heee..
Ne olacak ulan,eylem yaptığınızda?
Başörtüsü için eylem yapan gerici Müslümanlardan ne farkınız var?
Bir taraf Muhammed'e tapıyor,bir taraf Atatürk'e..

Sen şimdi Atatürk'e laf edenleri hapse atarsan,sanalda Muhammed'e laf edenleri de hapse atman lazım..O zaman toplasın savcılar bizi..
Böyle şey mi olur?!

Bir insan,eyleme geçmediği halde neden hapse atılır?
Hapis ulan,dört duvar..Köpek durmaz orada..!

Söz söyleyeni hapse atarsan,düşüneni de at o zaman..
Farklı düşünen herkesi yolla hapse..
Dışarıda kim kalacak?!

Atatürk'e dil uzattı filan..Çevir kanalı,izleme..
Muhammed'e dil uzattı filan..Sanane ulan..Muhammed'in avukatı mısın sen?''Allah belasını versin'' de ve geç..
İlla hapse tıktıracaksın değil mi?
İlla kendin gibi düşünmeyi sokacaksın o deliğe..

Yok baba..Bu ülkede kimsede beyin filan yok..Bu kadar basit şeyleri bile düşünemiyorlar..

Adam ''b.kunda boğul Türkiye'' dedi diye,adamı linç edeceklerdi..Hapse attılar adamı..Böyle bir şey var mı ya?!

Adam tvde bir laf etmiş..Devlet olarak çaktırmadan uyarırsın..''Kanıtsız sallama'' filan dersin..Anlamıyorsa,bir daha uyarırsın..Yine anlamıyorsa,tvye çıkarmazsın adamı..
HAPİS NE LAN?!

Bırak herkes düşündüğünü söylesin,söven sövsün,herkes içindekini dışarı çıkarsın..
RAHAT BIRAKIN LAN İNSANLARI..!

Ben mankurtum ama Atatürk'e hayranım..Bu hayranlığım hiçte bitmez..Bu ülkedeki Atatürkçüler Atatürk'e tapıyor,karşı tarafta Atatürk'e sövmek istiyor ama bunu yapamıyorlar..

İsteyen Muhammed'e saydırsın,isteyen Atatürk'e..Eyleme kalkışmadıktan sonra,kimse bu kişilere bir ceza veremez,vermemeli..
Adam eline benzin bidonunu alır,gider ezan okuyan imamı yakarsa;o zaman cezasını ver ama adam gidip cami imamına ezan okuyor diye küfrederse;sen bu kişiye ceza filan veremezsin..
Böyle hukuk olmaz..

Yani öyle iğrenç bir durumda ki ülke,yaz yaz bitmez..

Adam kalkıp Atatürk'e AYYAŞ diyor,ceza filan yok..Başka bir adam Atatürk'ün anasına bir şey dedi diye hapse atılıyor..
Ya da Atatürk'ün heykelini söküyor belediye,kimse karışamıyor;Sonra tvnete hücum ediliyor..

Bu ülkenin en tepesindeki isim ateistlere terörist diyor..Hani ceza?
Muhalefette bu konuda tepkisiz..
Bana bu ülke terörist gözüyle bakıyor ama kimse ceza filan almıyor..Ben alsın demiyorum ama öbür taraftan ölmüş insanlara laf edildi diye veya bir devlet aşağılandı diye hapis cezaları veriliyor..
Bu ülkede yaşayan bir insanın hakkı yok ama devlet ve kurucusu dokunulmaz..
Devlete,devletin kurucusuna,devletin başındakine,devletin içindeki insanların genelinin inandığı dine laf edemezsin..Çünkü tapılıyor bunlara..
Bu çok büyük bir sorun..Bu sorun,bu ülkeyi mahvetti/mahvedecek..

Her şeyi birbirine karıştırıp tatsız bir çorba yapmışsın.
Sana, annene küfür-hakaret etseler, ne yapacaksın, kanal mı değiştireceksin?
Bir uyardın, iki , üç, ya sonra, kaderimdir çekerim mi diyeceksin?
Yoksa adam düşüncesinde özgür istediği kadar küfür etsin mi diyeceksin?
Üstelik bahsettiğin konuda sadece Atatürk'e değil, Atatürk'ün kurduğu sisteme ve milyonlarca Atatürkçüye de küfür-hakaret edilmiş oluyor, hem de bir tv yayınında milyonların önünde. Üstelik asıl ceza verilmesi gerekene değil de formalite gereği bir başkasına.
Durdun durdun hak savunuculuğun faşist-gerici-dinci uşaklarında mı kabardı?
Hani bilinç düzeyi yüksek bir toplum olur da bu konu belki tartışılabilir ama ülke yobaz, dinci, faşist kaynarken ve aynı kesimler küfürü bir propaganda aracı olarak kullanırken küfür-hakaret özgürlüğüne soyunmanız hiç de uygun bir davranış olmamış...

Amon yarebbi
14-05-2017, 12:02
Bu üye özgür iradesiyle bir yazı yazmış.

Bu yazıdan anladığım korkusunu yada çekindiğini dile gettirmeye çalışmış.

Dinlerden özgür insanlar fikirlerini söylüyor ancak eylem yok diyerek kendince bir savunma mekanizması geliştirmiş.

Atatürk' e isnat edilen olayın bir benzerini bizler de yapıyoruz ve bunun sonucunda savcılar bizi toplar korkusu ve çekincesi oluşmuş kendisine de. Gayet normal bir durum bu. İnsani bir durum yani.

Yalnız şöyle bir durum var . Atatürke isnat edilen bu sözler temelsiz. Dinsel eleştiriler ise kutsal denilen kitapların da, hadis külliyatın da kutsal bir hale gelmiş , dinci tayfanın kabul ettiği ve namaz kılarken bile okudukları , sosyal yaşamlarını da uyguladıkları şeyleri biz eleştiriyoruz.
Örnek olarak Aişe denen 6 yaşında ki kız çocuğunun nikahlanıp , 9 yaşında ilişkiye girilmesi. Bu durumu dünya biliyor ve konuşuyor.

Atatürk gerçekten iyi bir lider. Hatalarını konuşabiliriz. Ancak çocukla yattı diyerek onu karalamaya çalışmak temelsiz bir iftira olur. Bu durum kabullenilemez ve hukuken cezası varsa verilir.

Atatürk'e saldırıp itibarsızlaştıracak hiç bir argümanları da kalmadı. Bittiler diyebiliriz. Bundan sonra da yapacakları bir şey yok.

Atatürkü seviyorum be. Atatürkü sevmemem için her şeyi yapıyorlar. Hemde kendi kurduğu devletin imkanlarıyla . Yine de sonuç alamıyorlar. Alamazlar da.

Öyle bir hale geldiler ki . Ordusunun başına koydukları adam Atatürkün düşmanı olduğu halde, yine sonuç alamıyorlar. Alamazlar da.

Cercis Hz Circis
14-05-2017, 12:21
İşin ironik tarafı; Atatürk 9 yaşındaki bir kız çocuğuyla dini nikah kıyarak evlenseydi ve gerçekten gerdeğe girseydi, islamcıların bu iftiralarına maruz kalmayacaktı. Çünkü o şekilde muhammed'in sünnetini uyguluyor olacaktı yani muhammed'in yaptığının aynısını yapmış olmakla islamcıların sempatisini kazanacaktı. Ne var ki Atatürk, simsiyah bir poşete sokulmuşcasına ortalıkta dolanan müslüman kadınları, o cilbab poşetinden çıkartarak insan kılığına soktu, makam kazandırdı, seçmen yaptı, seçilebilmesiyle başbakan yaptı. Pragmatik olarak aldığı islami değerlerin sorgulanabileceğini öğretti ama kadınların mâlesef çoğu nankör bu konuda.

osman41
14-05-2017, 16:50
ATATÜRK ALEYHiNE iŞLENEN SUÇLAR
HAKKINDA KANUN
Kanun Numarası : 5816
Kabul Tarihi : 25/7/1951
Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 31/7/1951 Sayı : 7872
Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 32 Sayfa : 1842
Madde 1 – Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile
cezalandırılır.
Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten
kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
Yukarki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.
Madde 2 – Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya
umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır.
Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa
verilecek ceza bir misli artırılır.
Madde 3 – Bu kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır.
Madde 4 – Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Madde 5 – Bu kanunu Adalet Bakanı yürütür

İşte yukarıda yazdığım, 1951 yılında çıkarılan yasa nedeniyle bu suçu işleyenler cezalandırılıyor.Bilginize.

world
14-05-2017, 18:55
Ben olsam İstiklal Mahkemesi'ne çıkarırım bunları kanıtsız yere kişiye iftira atmaktan.

Ahlaksız
14-05-2017, 19:16
Adamı attın hapse,ne olacak?
Yasa varmış,kanun varmış..Tamam da ne olacak?
Sonuç ne?

Ben Atatürk'ün dokunulmaz olmasını istemiyorum..Bırakın dokunsun gerici pislikler..Bırakın içlerindeki öfkeyi kussunlar..Kussunlar da,neyle karşı karşıya olduğunuzu görün..İnsanların iki yüzlü davranmamasının önü açılsın..Bu dokunulmaz tutum,insanları riyakar yaptı/yapıyor..Atatürk'e küfredenler,Anıtkabir'e gidiyor..Bunu engellemek bu ülkenin aklı başındaki kişilerin göreviydi ama bunu yapamadılar..Atatürk'e resmen düşmanlık edenler,Atatürk sevdalısı oldu çıktı ama tamamen görüntü de..!

Hapisten söz ediyoruz bir de..Bunu hafife almayın..

Tvde Atatürk'e sallamışlar..Sende geç karşısına,bunun yanlış bir şey olduğunu anlat..Atatürkçü böyle olur..Atatürkçü faşist olmaz..Söz söyleyenin hapse girmesini istemez..Bu Atatürkçülük değil,gericilik..

Forumlarda bana söven çok oldu..Beni ölümle tehdit eden de..Gidipte birini şikayet etmedim..Şikayet etsem ne olacak?Zaman kaybedeceğim,biraz para kaybedeceğim,canım sıkılacak..vb

Atatürk'e iftira atanı hapse attığımız zaman ne olacak?
Bana bunu söyleyin..Hapis dediğiniz şey,insanları bir yola sokmak için varsa eğer;bu hapse giren kişi veya kişiler;hapisten çıkınca Atatürkçü mü olacak?

world
14-05-2017, 19:20
Adamı attın hapse,ne olacak?
Yasa varmış,kanun varmış..Tamam da ne olacak?
Sonuç ne?

Ben Atatürk'ün dokunulmaz olmasını istemiyorum..Bırakın dokunsun gerici pislikler..Bırakın içlerindeki öfkeyi kussunlar..Kussunlar da,neyle karşı karşıya olduğunuzu görün..İnsanların iki yüzlü davranmamasının önü açılsın..Bu dokunulmaz tutum,insanları riyakar yaptı/yapıyor..Atatürk'e küfredenler,Anıtkabir'e gidiyor..Bunu engellemek bu ülkenin aklı başındaki kişilerin göreviydi ama bunu yapamadılar..Atatürk'e resmen düşmanlık edenler,Atatürk sevdalısı oldu çıktı ama tamamen görüntü de..!

Hapisten söz ediyoruz bir de..Bunu hafife almayın..

Tvde Atatürk'e sallamışlar..Sende geç karşısına,bunun yanlış bir şey olduğunu anlat..Atatürkçü böyle olur..Atatürkçü faşist olmaz..Söz söyleyenin hapse girmesini istemez..Bu Atatürkçülük değil,gericilik..

Forumlarda bana söven çok oldu..Beni ölümle tehdit eden de..Gidipte birini şikayet etmedim..Şikayet etsem ne olacak?Zaman kaybedeceğim,biraz para kaybedeceğim,canım sıkılacak..vb

Atatürk'e iftira atanı hapse attığımız zaman ne olacak?
Bana bunu söyleyin..Hapis dediğiniz şey,insanları bir yola sokmak için varsa eğer;bu hapse giren kişi veya kişiler;hapisten çıkınca Atatürkçü mü olacak?

Atatürk'e sövmek suçtur çünkü herhangi bir insana haksız yere sövmek de suçtur hele ölmüş gitmiş bir insana özellikle devletin kurucu değeriyse önüne gelen öyle sallayamaz.

Ben faşist falan değilim ama açıkçası üzülüyorum Atatürk biraz daha merhametsiz olsaydı da bu cinslerin türdeşleri İstiklal Mahkemesi'nden çıkamasaydı.

Ahlaksız
14-05-2017, 19:28
World;madem öyle..Seni de alır savcılar..Alsınlar mı?
Madem o kadar yasa sevdalısın..Senin şuradaki iki mesajını örnek gösterip hapse atabilirler seni..
Türkiye ve yasa..Komik olmayın..

Faşist değilim diyorsun,keşke istiklal mahkemelerinde bunların kökü kurusaydı diyorsun..Çok süpermişsin:)

world
14-05-2017, 19:30
World;madem öyle..Seni de alır savcılar..Alsınlar mı?
Madem o kadar yasa sevdalısın..Senin şuradaki iki mesajını örnek gösterip hapse atabilirler seni..
Türkiye ve yasa..Komik olmayın..

Faşist değilim diyorsun,keşke istiklal mahkemelerinde bunların kökü kurusaydı diyorsun..Çok süpermişsin:)

Türkiye din devleti değil öyle olsaydı ilk hapse giren Atatürk olurdu sen şeriat aleyhine hatta din aleyhine neler söylediğini biliyorsun Atatürk'ün.

Türkiye din devleti değildir laiktir ama milli,ulusal bir devlettir. Olması gereken budur yani olması gereken tıpkı adalet terazisini tutan gözleri kapalı kadın gibi devletin tüm inançlara ve inançsızlıklara kör yaklaşmasıdır ama olması gereken mevcut olan maalesef bu değil.

NickMickyok
14-05-2017, 22:06
Atatürkçülük ya da Akp devleti..Fark etmiyor, gücü alan azınlığı hep bir dönüştürme telaşında.
Kürdü Türkleştirme, Aleviyi Sünnileştirme, Solcuyu Sağcı yapma, ateisti Dindarlaştırma...
İnsanları olduğu gibi kabul edemedi hiçbir baskın düşünce.
Böyle olunca da millette nefret, kamplaşma.

world
14-05-2017, 22:21
Atatürkçülük ya da Akp devleti..Fark etmiyor, gücü alan azınlığı hep bir dönüştürme telaşında.
Kürdü Türkleştirme, Aleviyi Sünnileştirme, Solcuyu Sağcı yapma, ateisti Dindarlaştırma...
İnsanları olduğu gibi kabul edemedi hiçbir baskın düşünce.
Böyle olunca da millette nefret, kamplaşma.

Siz iyice zıvanadan çıktınız Marx bile Fransız Devrimine laf atmazken siz aydınlıkçı Atatürk devrimini ve ideolojisini yobaz AKP ile bir tutuyorsunuz. Bu ülke adam olmayacak ateisti liboş, ateisti vatansız komunizmi savundukça bir şey olmaz bu ülkeden.

Ahlaksız
14-05-2017, 23:41
World;Atatürkçülerle akpliler arasında mantalite anlamında fazla bir fark yok..
Akpliler b.kunda boğul Türkiye diyeni hapse atıyor..
Atatürkçü savcılar da Atatürk'e hakaret edenleri hapse atıyor..
İkisi de yanlış..
Tayyip'in ne olduğu malum..Tayyip'in karşısındaki Atatürkçü Kılıçdaroğlu,Tayyip'ten farksız mı?
Aynı kafa yapısına sahipler..Biri Allah diyor,öbürü Atatürk diyor..Kılıçdaroğlu,referandum öncesinde kendisine şarkı vermeyen birinin sanatçı olmadığını söylemişti..Bu kafa mı Atatürkçü kafası?
Sende Atatürkçüsün ve istiklal mahkemelerinde herkesi sallandırsalardı diyorsun..Gezi'de gençleri katleden polise ikramiye veren Tayyip'ten ne farkın var?

NickMickyok
15-05-2017, 08:57
World;Atatürkçülerle akpliler arasında mantalite anlamında fazla bir fark yok..
Akpliler b.kunda boğul Türkiye diyeni hapse atıyor..
Atatürkçü savcılar da Atatürk'e hakaret edenleri hapse atıyor..
İkisi de yanlış..

Yazacak çok şey var.
Ama bu yazılanlar gayet güzel özetliyor.

Ayrıca Atatürkçüler sanıldığı kadar milli değil. Sadece ego tatmini. Yoksa çoğu, Nutuk adlı eseri bile okumamıştır.
Atatürkçüler kompleksli, batı hayranı bir grup.
Aralarında hiçbir fark yok. Birinini lideri Atatürk, diğerini Erdoğan.
Biri Atatürk e toz kondurmuyor, diğeri Erdoğan a.

Amon yarebbi
15-05-2017, 09:48
Yazacak çok şey var.
Ama bu yazılanlar gayet güzel özetliyor.

Ayrıca Atatürkçüler sanıldığı kadar milli değil. Sadece ego tatmini. Yoksa çoğu, Nutuk adlı eseri bile okumamıştır.
Atatürkçüler kompleksli, batı hayranı bir grup.
Aralarında hiçbir fark yok. Birinini lideri Atatürk, diğerini Erdoğan.
Biri Atatürk e toz kondurmuyor, diğeri Erdoğan a.

Hadi Atatürk' e toz konduralım.!!!

Kondur .Neymiş konuşalım.

Nutuk dedin ya. Hadi oradan gel.

Tayyipi geç.

NickMickyok
15-05-2017, 10:41
Hadi Atatürk' e toz konduralım.!!!

Kondur .Neymiş konuşalım.

Nutuk dedin ya. Hadi oradan gel.

Tayyipi geç.

Şu kendinizi akıllı, zeki ve entellektüel sanmaktan bir vazgeçin artık.
Benzerini Erdoğancılarda yapıyor. Hadi Erdoğanda kusur bul, eleştirelim diyorlar.
Sonra da ne desen kabul etmiyorlar.
Kelime oyunları yaparak akıllarınca kurnazlık yaptıklarını sanıyorlar. Ne dersek diyelim, dönüp dolaşıp Erdoğanın siyasi zekasıın ürünü diyorlar(Ne garip ki Atatürkçülerle aynı)

Bu yüzden diyorum ya. İki aptal kesimin farklı yüzlerisiniz.
Hiçbir birikiminiz olmadığı halde, kendinizi akıllı, entellektüel, hazır cevap sanıyorsunuz. Ama öyle değilsiniz. Haberiniz olsun.

Güleyim mi halinize, acıyayım mı karar veremiyorum.

Amon yarebbi
15-05-2017, 11:42
Enteli danteli geç.

Aç bir başlık Atatürkü eleştirelim. İstersen buradan devam et.

Elinde hiç toz yokmu ?

Bak mesela ben Atatürkün Diyanet denen kurumu devlet bünyesinden parasal olarak beslenmesi için yapılandırmasını Atatürkün bir hatası olarak görüyorum.

Bu kurumdan yetişen tipler ve bunların uzantıları Kendisini var eden kişiyi itibarsızlaştırmak için iftiralar atıyorlar. Hemde devletten bol miktarda maaş olarak aldıkları parayla. İşde bu konuda Atatürk çok büyük bir hata yapmış.

Diyanet denen kurum devlet hazinesinden MAAŞ almasalar o görevi icra ETMEZLER.

BU durum mu hata diyeceksiniz . Hayır hatanın ve öngörüzüzlüğün bir kısmı bu. Diğer kısmı ise, Laik olan bir devlette din devlet yapılanması altında beslenmez. Kontrol edilir.

Bu kurumu sadece bir kesimin inanç hizmetlerini karşılasın diye kurmadıysa bile bir inanç kesimin bu kurumu ele geçirip , o kesime hizmet edeceğini öngörememiş ve sigorta sını koymamış.

Bu ülke de ki insanların bir kısmı belli bir inanç sistemine dahil değilken bile , o kesimin inanç sisteminin hizmet bedelini tıkır tıkır ödüyor. O inanç mensupları bu durumdan şikayetçi olmadıkları gibi birde kendilerinin dışında ki tüm inanç kesimlerini hem dışlıyor hemde hakaret ediyorlar. Öyle ki ıslamın içinde oluşan mezhepsel bazda ki görüşlere bile söz hakkı vermiyorlar. Örnek şialar, Sünni kesimden şafiler, adlarını duymaya tahammül dahi edemedikleri aleviler, dinen kabul ettikleri fakat gavur diye aşşağıladıkları hristiyan ve yahudiler , kesinlikle yok edilmesi gerektiğini düşündükleri ateistler. Bu belirttiğim insanların tamamının gelirinden pay alıp zerre kadar hizmet vermeyen bu kurum ATATÜRKÜN en büyük hatalarından biridir.

Bu kurum bir anca devletten ayrıştırılıp, her inaç kesiminin inançlarını ve hiç bir şeye inanmayan insanların düşüncelerini koruma altına almak durumu bir an evvel yapılmalı.Laik bir devlette olması gereken budur. Ben neden ıslamın belli bir kesiminin hizmet bedelini ödeyeyim.

Zaten bu diyanetin paralı memurları devletten para almadıkları taktirde o inanç kesimine hizmet etmeyecekleri de KESİNDİR. O inanç mensuplarının da o memurlara ceplerinden hizmet bedeli ödemeyecekleri de kesindir.

Atatürk bu durumu nasıl ön göreme di bu durum da Atatürke saygı duyan insanları şaşırtıyor..

Bak Atatürkü seven birisi olarak TOZ kondurdum. Sıra sende .

bilgivehis
15-05-2017, 12:11
Şu kendinizi akıllı, zeki ve entellektüel sanmaktan bir vazgeçin artık.
Benzerini Erdoğancılarda yapıyor. Hadi Erdoğanda kusur bul, eleştirelim diyorlar.
Sonra da ne desen kabul etmiyorlar.
Kelime oyunları yaparak akıllarınca kurnazlık yaptıklarını sanıyorlar. Ne dersek diyelim, dönüp dolaşıp Erdoğanın siyasi zekasıın ürünü diyorlar(Ne garip ki Atatürkçülerle aynı)

Bu yüzden diyorum ya. İki aptal kesimin farklı yüzlerisiniz.
Hiçbir birikiminiz olmadığı halde, kendinizi akıllı, entellektüel, hazır cevap sanıyorsunuz. Ama öyle değilsiniz. Haberiniz olsun.

Güleyim mi halinize, acıyayım mı karar veremiyorum.

Sevgili Nick, tamam dediğin kısmen doğru ama tamamen zıt anlayış olduğunu da belirtseydin iyi olurdu.

Biri kendi için diğeri halk için çalıştı.

Tayyip azınlık için vardır ve faşisttir, Atatürk çoğunluk için vardır ve halkçıdır, hangisi işine gelirse...

Ancak özellikle şu noktayı ciddiye almanızı öneririm, Atatürk'ün kurduğu sistem onunla birlikte öldü, 38'den sonraki sistem bir göz boyama cumhuriyetiydi, Atatürk'ün sistemi değildi, ancak ONUN SİSTEMİ DİYE YUTTURULDU...

bilgivehis
15-05-2017, 12:18
Enteli danteli geç.

Aç bir başlık Atatürkü eleştirelim. İstersen buradan devam et.

Elinde hiç toz yokmu ?

Bak mesela ben Atatürkün Diyanet denen kurumu devlet bünyesinden parasal olarak beslenmesi için yapılandırmasını Atatürkün bir hatası olarak görüyorum.

Bu kurumdan yetişen tipler ve bunların uzantıları Kendisini var eden kişiyi itibarsızlaştırmak için iftiralar atıyorlar. Hemde devletten bol miktarda maaş olarak aldıkları parayla. İşde bu konuda Atatürk çok büyük bir hata yapmış.

Diyanet denen kurum devlet hazinesinden MAAŞ almasalar o görevi icra ETMEZLER.

BU durum mu hata diyeceksiniz . Hayır hatanın ve öngörüzüzlüğün bir kısmı bu. Diğer kısmı ise, Laik olan bir devlette din devlet yapılanması altında beslenmez. Kontrol edilir.

Bu kurumu sadece bir kesimin inanç hizmetlerini karşılasın diye kurmadıysa bile bir inanç kesimin bu kurumu ele geçirip , o kesime hizmet edeceğini öngörememiş ve sigorta sını koymamış.

Bu ülke de ki insanların bir kısmı belli bir inanç sistemine dahil değilken bile , o kesimin inanç sisteminin hizmet bedelini tıkır tıkır ödüyor. O inanç mensupları bu durumdan şikayetçi olmadıkları gibi birde kendilerinin dışında ki tüm inanç kesimlerini hem dışlıyor hemde hakaret ediyorlar. Öyle ki ıslamın içinde oluşan mezhepsel bazda ki görüşlere bile söz hakkı vermiyorlar. Örnek şialar, Sünni kesimden şafiler, adlarını duymaya tahammül dahi edemedikleri aleviler, dinen kabul ettikleri fakat gavur diye aşşağıladıkları hristiyan ve yahudiler , kesinlikle yok edilmesi gerektiğini düşündükleri ateistler. Bu belirttiğim insanların tamamının gelirinden pay alıp zerre kadar hizmet vermeyen bu kurum ATATÜRKÜN en büyük hatalarından biridir.

Bu kurum bir anca devletten ayrıştırılıp, her inaç kesiminin inançlarını ve hiç bir şeye inanmayan insanların düşüncelerini koruma altına almak durumu bir an evvel yapılmalı.Laik bir devlette olması gereken budur. Ben neden ıslamın belli bir kesiminin hizmet bedelini ödeyeyim.

Zaten bu diyanetin paralı memurları devletten para almadıkları taktirde o inanç kesimine hizmet etmeyecekleri de KESİNDİR. O inanç mensuplarının da o memurlara ceplerinden hizmet bedeli ödemeyecekleri de kesindir.

Atatürk bu durumu nasıl ön göreme di bu durum da Atatürke saygı duyan insanları şaşırtıyor..

Bak Atatürkü seven birisi olarak TOZ kondurdum. Sıra sende .

Atatürk, din şıhların, hocaların, tekelinden kurtulsun diye diyaneti önerdi ancak Atatürkçülüğü tekelinde tutanlar dincilerle işbirliği yapınca durum daha kötü oldu ve bu hale geldi. Eğer Atatürkçülük çıkarcıların tekelinde olmasaydı dinciler diyaneti ele geçiremezdi. Aslında halk Cumhuriyeti daha anlamadan Cumhuriyet yıkıldı. 38'den sonraki Cumhuriyet bir çıkar gurubunun elinde kendi çıkarları için bir figür olarak sürdü ve tayyibe teslim edildi...

Amon yarebbi
15-05-2017, 15:38
Atatürk, din şıhların, hocaların, tekelinden kurtulsun diye diyaneti önerdi ancak Atatürkçülüğü tekelinde tutanlar dincilerle işbirliği yapınca durum daha kötü oldu ve bu hale geldi. Eğer Atatürkçülük çıkarcıların tekelinde olmasaydı dinciler diyaneti ele geçiremezdi. Aslında halk Cumhuriyeti daha anlamadan Cumhuriyet yıkıldı. 38'den sonraki Cumhuriyet bir çıkar gurubunun elinde kendi çıkarları için bir figür olarak sürdü ve tayyibe teslim edildi...

Cumhuriyetin yıkıldığını söyleyemeyiz ancak Menderes ile başlayan abd jandarmalığından beri cumhuriyetin boğazı sıkılıyor. Bu günlerde nefesi kesilmek istense de ,tüm düşmanları üzerine çökse de , ordusunun başına Atatürk düşmanı birisi geçse de can vermiyor. Güçleri yetmiyor. Yetmeyecek gibi de görünmüyor.

Kurucu fikri yıkmak için her yol denendi. Halk müsade etmiyor. Ellerinde tek yol kaldı . Bu yol da kamplaştırdıkları halkı silahla karşı karşıya getirmek.

Bu oyuna halk gelir mi bilinmez.

Cumhuriyeti yıkmak isteyenler bu duruma göz yumar ve oyunu sahneye koyarlar mı ? Sanmam çünkü hepsi bu gemide gidiyorlar . Gemi batsın istemezler.

Buradan bir üye şöyle bir örnek vermişti." Tahterevalli" işde bu Tahterevalli halk tarafından dengeye konulmak zorun da. Bu durum da çok yakın gibi görünüyor. Bu halk tahterevalinin alta çökmüş tarafın da ne din oyunu ile nede milliyetçilik oyunu ile artık kandırılma durumunun son kertesin de , daha fazla müsade etmez. Onların alta çökmesi için tahterevalinin üzerinden kalkar.

Nereye kadar..

Geçen tv de izlediğim bir vatandaş 9 lu yaşlardaki bir kızının eksik olan iğnelerini , gücü yetmediği için haberi yapılan kanal aracılığı ile hem devletten hemde duyarlı insanlardan DİLENİYOR. BU vatandaşın iğnesinin tanesi 2700 lira , 10 adet lazım, toplam 27000 lira , bunu bu devletin karşılaması MECBURİDİR. Bu vatandaşı ve küçük kızını devlet mağdur ediyorsa YARGILANMALIDIR. oysa ne diyorlar ? Yol yaptık, havalimanı yaptık diye "BATI BİZİ KISKANIYOR " diyorlar. İşin garip tarafı bu küçük kızın iğnesi BİZİ KISKANAN BATILI ÜLKELERDE ÜRETİLİYOR ve ithal edilen bir tıbbı ihtiyaç.

Bu küçük kız çocuğunu ölüme mahkum etmek HALKIN TAHTEREVALLİDEN kalkmasının yolunu açıyor. Nereye kadar bu insanlar " milletin a.koyacaz " diyenlerin değirmenine şu taşıyanları yüksekte tutacak.

Bu sadece örneklerden birisi. Vatan da neler oluyor neler. Asker , vekil, polis, diyanet imamları , memurlar devletten nemalanan devlet işçileri paraları ve ihtiyaçları verilene kadar tahterevalinin üstünde otururlar. Ya devlette hiç bir neması olmayan HALK? bunlara da gına gelecek . Din min sökmeyecek. Halk sadece çocuklarının geleceğine bakar. Halkın çocuklarını dilendirmeye başlarsanız. O halk sizi yukarıdan çok sert düşürür.

Cumhuriyetin Halk için olduğunu anlayacakları günün yakın olduğunu düşünüyorum ve umuyorum.

Bu Cumhuriyet Halk ve diğer taraftaki nemalananlar arasın da dengeye gelmek zorunda . Cumhuriyet bir avuç seçilmişin malı değildir.

Ahlaksız
15-05-2017, 19:04
Postalabd;Atatürk'ün diyaneti kurması,Atatürk'ün bir hatası filan değildir..
Ben Atatürk'ün eleştirilebilecek bir yanını göremiyorum ve Atatürkçü de değilim..
Kendi kendime 15 temmuz sonrasında Atatürkçülüğümden istifa ettim..Atatürk'e küfredenleri,Atatürkçülerin kucaklamasını hazmedemedim..Atatürkçülerin OMURGASIZ halleri,beni çileden çıkardı..Homo erectus kadar bile dik duramayan bu Atatürkçüler,bu ülkeyi Atatürk düşmanları ile beraber felakete sürükledi/sürüklüyor..

Ben Tayyip'e ne kadar karşıysam,15 temmuz sonrasında Atatürkçüleri de karşıyım artık..
Bana göre Tayyipçiler Müslüman değil,Türkiye'deki Atatürkçüler de Atatürkçü değil..

Gerçekten Atatürkçü olan çok az insan var bu ülkede..Onlar da pasifler..Çünkü aktif olmalarına izin verilmiyor..
Bu ülkede gerçekten Müslüman olan da çok az insan var..Bu kişiler de pasifler..Çünkü sistem bu kişileri istemiyor..
Gerçekten Müslüman olmaktan kastım,faizden/şiddetten/yalandan/hırsızlıktan uzak duran,islamın asıl yanını,yani gnostik/mistik yanını yaşayanlardır..
(Aslında gerçek Müslüman veya gerçek islam diye bir şey yoktur ama toplumsal/sosyolojik anlamda,müslümanlığa yakışmayan hareketlerde bulunanların Müslüman olduğunu söylemek zordur..)

Gerçekten Atatürkçü olanlar da,bilimden/sanattan/hoşgörüden/medeniyetten yana olanlardır..
Bu ülkedeki Atatürkçü kesimin büyük çoğunluğu CHP içerisindedir ve bu parti,tıpkı Akp gibi zorbalıktan yanadır..
Kılıçdaroğlu,tıpkı Tayyip gibi;kendisi gibi düşünmeyen bir kaç isim hariç herkesi partiden uzaklaştırmaktadır..
Medeniyetten yana olan birisi,akp karşısındaki chpyi destekleyemez..Bu mümkün değil..
CHP seçmeni ile akp seçmeni arasında zerre fark yoktur..

world
15-05-2017, 19:52
Atatürk'ü eleştiricem derken Atatürk'e Hitler'den beterdi diyen ateistler gördüm ben forumlarda. İnsaflı olun ve düşmanlık yapmayın isterseniz Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti bile eleştirin.

manas
14-06-2017, 01:35
Atatürk'ü eleştiricem derken Atatürk'e Hitler'den beterdi diyen ateistler gördüm ben forumlarda. İnsaflı olun ve düşmanlık yapmayın isterseniz Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti bile eleştirin.

bir insan ateist yada dinsiz diye atatürk yanlısı olacak diye birşey yok, bir ideolojileri vardır, o ateistler ya sosyalist ya kürtçü ya anarşist ya bu ülkenin değerlerine düşman ne olduğu meçhul biridir...