Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürk'e nefret arttı...
bilgivehis
14-05-2017, 19:20
T-D forumda Atatürk'e nefret ve hakaret, faşistlere, kapitalistlere, dincilere yapılandan daha fazla.
T-D forumun özgür anlayışını suistimal ederek Atatürk'e nefret kusmak için kullanılıyor adeta.
T-D forum yöneticilerinin Atatürk karşıtı olmasını fırsat sayanlar neredeyse alakasız başlıklarda dahi Atatürk'ü katarak onun aleyhinde yazıyorlar.
Oysa Atatürk'e küfür, hakaret eden onu karalayan yüz binlerce site var ama yine de doymuyorlar.
İşte Cumhuriyet yıkıldı, Atatürk de bir figur durumunda, daha ondan ne istiyorsunuz, anlamak mümkün değil.
Burası daha ziyade bir din sitesi, burada din tartışılır ama din başlıklarında dahi bir şekilde Atatürk'e laf söylemeden yapamıyorlar.
Atatürk bizimle yaşıyor ondan mı korkuyorsunuz, hani olur da Atatürk dirilir mirilir de dinci-faşizminiz yıkılır korkusu mu yaşıyorsunuz?
Eğer bütün derdiniz buysa haklısınız, Atatürk hiç bir zaman ölmez!..
Atatürk'ü enternasyonel solcular, sosyal demokratların bazıları, Kürtçüler, liberaller, İslamcılar sevmez peki bu adamların şimdiye dek ülkeye pozitif bir katkısı var mı? Yok. Atatürk'se bir devrim yaptı ve bu devrim İslam'ın kokuşmuş coğrafyasında hala ışıl ışıl aydınlık onu yok etseler de tarihe altın harflerle geçti.
Cercis Hz Circis
14-05-2017, 19:49
Atatürk'e nefret duygusu besleyenlerin ortaya çıkması, ulusalcıların kaygı nedeni olmamalı bence. Hakâret dozajında laflar etmedikçe herkes gibi Atatürk de eleştirilebilir. T-D forumu Atatürk'e laf etmede ateistforum'dan kötü değil, iyi. Adam var orada Atatürk'ü övüyor mu, sövüyor mu bellli değil. En azından o tip insanlar burada yok.
bilgivehis
14-05-2017, 20:02
Atatürk'e nefret duygusu besleyenlerin ortaya çıkması, ulusalcıların kaygı nedeni olmamalı bence. Hakâret dozajında laflar etmedikçe herkes gibi Atatürk de eleştirilebilir. T-D forumu Atatürk'e laf etmede ateistforum'dan kötü değil, iyi. Adam var orada Atatürk'ü övüyor mu, sövüyor mu bellli değil. En azından o tip insanlar burada yok.
Kaygı mı kaygı da nereden çıktı, Atatürk'e küfür, hakaret, iftira, karalama işini bilinçli yapıyorlar, biz de yutmadığımızı söylüyoruz.
Salt eleştiriye bir diyeceğimiz yok, herkes eleştirilebilir ama eleştiri de yerinde ve zamanında yapılır.
Üstelik filan forumdan iyi olması, usulsuz eleştiri ve hakareti doğru yapmaz...
Engse Hohol
15-05-2017, 18:23
Ben de tam aksini düşünüyorum. Komünistler, Kürt sosyalistleri ve mhp'nin akp'ye uzak veya mesafeli duran kanadı, Atatürk'ün devrimlerine daha bi sağlam haklılık payı verir oldular ve Atatürk'ün islami düzende ıslah ettiklerini eleştirmeyi bıraktılar.
Ben de tam aksini düşünüyorum. Komünistler, Kürt sosyalistleri ve mhp'nin akp'ye uzak veya mesafeli duran kanadı, Atatürk'ün devrimlerine daha bi sağlam haklılık payı verir oldular ve Atatürk'ün islami düzende ıslah ettiklerini eleştirmeyi bıraktılar.
Komunizm ve sosyalizmin Türkiye'de 2 kanadı var. Birinci kanat ''burjuva Kemal'' diye Atatürk'ü yerden yere vurup ona hakaret edenler 2.si Enver Aysever, Daniz Gezmiş gibi Kemalist Devrimi Siyasal İslam'a karşı ölümüne savunup onu daha da ileriye götürmeye ve nihai hedefleri olan sosyalist-komunist düzene geçmeye çalışanlar. 2. grup İslamcılar Atatürk'e saldırdığında bir Kemalistten daha çok Kemalist olur.
Atatürk'ten nefret édenler bellidir. Daha öñce de bu konuda kısa bir ileti yazmıştım, yinelemiş olayım. Öñcelikle herkes şunu bilsin ki bu mesele etnik bir meseledir. Atatürk'ten nefret édenleriñ büyük çoğunluğu etnik olarak Türk değildir, etnik olarak Türk olup da yine de Atatürk'ten nefret édenlere baktığımızda, artık o kişileriñ de Türk olmayıp, Araplaşmış kişiler olduklarını görürüz, yani bu kişileriñ de soyca Türk olmalarınıñ bir önemi yoktur, bu kişiler öz dilleri Türkçeden bile nefret éder hâle gelmiş mankurtlardır.
Tabii ki etnik olarak Türk olmayıp Atatürk'ü seven hatta Atatürkçü olanlar da vardır, zekî ve aydıñ kişiniñ hâli başka olur.
Bizim konumuz bu zekâ sahibi aydıñ kişiler değil. Konumuz, etnik olarak Türk olmayıp, içlerinde Türklere karşı kin, haset, çekemezlik, kıskançlık ve nefret olan kişiler. Bu kişiler, bu tür duygularını açık açık söyleyemezler, çünkü ırkçı oldukları belli olur. Bu nedenle ya İslamcı ya da solcu kisvesine bürünürler. Böylelikle içlerindeki Türk nefretini rahat rahat kusabilirler. İlgili kişi İslamcı kisvesine bürünmüşse, "İslam'da kavmiyetçilik yoktur" sloganı ile içindeki Türk nefretini dışa vurur, Türkçeye karşı olan kin ve nefretini de Arapçayı yücelterek gidermeye çalışır. İlgili kişi solcu kisvesine bürünmüşse de, "Enternasyonellik" adı altında Türklüğe olan olumsuz duygularını dışa vurur, Türkçe alerjisini de İngilizceyi ya da bir başka batı dilini yüceleyerek ortaya döker.
Bu kişilerden örnek olarak kimi ünlü adlar sayacak olursak, söz gelimi Kadir Mısıroğlu, kendisi soyca Lezgi'dir. Lezgiler bir kuzeydoğu Kafkas halkıdırlar, Türklükle eñ ufak bir ilgileri yoktur. Mısıroğlu tek kelime Lezgice bilmez, Lezgi kimliğiyle de yaşayamayan biridir, bu nedenle kendi kimliği ile yaşayan ve kendi dilini konuşan Türklere karşı deriñ bir kıskançlık ve nefret besler, ister ki herkes kendisi gibi öz kimliğini yitirsin, Osmanlı kimliği altında, bol Arapçalı bir lisan altında birleşsin, böylece rahat édecektir.
Soñ günlerde adı sıkça duyulan bir diğer isim Mustafa Armağan. Kendisi Siirtli bir Arap'tır. 600 yıl boyunca, Arap emperyalizmi altında bizlere zorla dayatılmış olan Arap alfabesiniñ değiştirilmesi, dilimize zorla sokuşturulmuş olan çoğu Arapça sözüñ eski Türkçeleriniñ yazı dilimize yeñiden kazandırılması elbette bu Arap arkadaşı rahatsız édecektir. Tüm bunlara vesile olan o yüce Türk Başbuğu'na elbette gıcık olacaktır, añlaşılır bir durum.
Biraz da soldan gidelim. Roni Margulies, Marksçı bir ağabeyimiz, Kadir Mısıroğlu'nuñ Marksçı versiyonu. Kendisi Saferad Yahudisi'dir. Atatürk'e neden bu deñli nefret duyduğunu añlayabilmeñiz için fazla düşünmeñize gerek yok.
Sevan Nişanyan, eñ azılı Atatürk düşmanlarınıñ başında gelen bir diğer ağabey. Kendisi Ermenidir, bu ağabeyiñ de Atatürk ve Türk nefretiniñ nedenini bulmak için fazla düşünmeñize gerek yok.
Mustafa Akyol. Bu arkadaş da liberal takılan ancak özünde İslamcı bir arkadaş. Ülkemizdeki öñde gelen Atatürk karşıtlarından. Bu kardeşimiz Taha Akyol'uñ oğludur, soy olarak kökenleri Çerkes'tir, Adıge...
Şimdilik bu kadar isim örneği yeterli sanırım. Bu listeye daha nice Çerkes, Arnavut, Boşnak, Kürt, Pontus Rum'u eklenebilir.
Bu forumda da bu gruplara dahil nice isim var, söz gelimi NickMickYok adlı arkadaş da adım gibi eminim ki bu etnik kökenden birinden gelen bir arkadaş, Takiyiddin mi ne vardı bir de, o da, kendisi Arap taklidi yapıyor :) geçenlerde banlanan Postalmarx'ı da unutmayalım, o da muhtemelen bu kökenlerden birinden geliyor.
Şimdi baña yazacaklarını da söyleyeyim size: "Irkçısıñ sen" :) halbuki tam tersi, ırkçı olan kendileri. Benim bu forumda herhangi bir etnik köken için ya da herhangi bir dil ya da kültür için aşağılayıcı, dışlayıcı bir şey yazdığımı gören var mı? Varsa kopyalayıp göstersiñler. Ancak bu rumuzlarını yazdığım arkadaşlarıñ Türkler hakkında yazdığı bir yığın aşağılayıcı ve ırkçı ifâdeler var, yani durum ortada. Bir insan ırkçı da olabilir, Türklerden nefret de édebilir, olabilir yani ne yapalım? Ancak bunu çıkıp açık açık yazsalar neyse, İslamcılık ya da solculuk kisvesine bürünmeleri mertçe değil. Ben kültürel bazda Türkçüyüm örneğin, siyasal ya da ideolojik añlamda Türkçülüğe ise karşıyım (Atsız, Gökalp, Türkeş vb.) bakıñ biz açıkça ne olduğumuzu yazıyoruz, siz de mert oluñ ne iseñiz açıkça yazıñ.
Türk Ulusunuñ önderi Başbuğ (baş-komutan'ıñ Türkçesi) Mustafa Kemâl Atatürk'tür. Türk Ulusu'na da, önderine de saygı duymayı öğreneceksiñiz, başka yoluñuz yok.
NickMickyok
15-05-2017, 23:18
Ang, yazacak çok şeyim var ama forumlarda tartışmama karar aldım.
Ama sana tavsiyem, Genetik soy ağacını çıkart, biraz masraflı ama buna değer.
Senin gibi Türkçülük yapan bir arkadaş Genetik soy ağacını Rum saflarında buldu.
Gerçi birşey değişmedi, Türkçülük yaparken şimdi de Rumculuk yapıyor ama olsun.Gerçeklerden korkma.Araştır ve bizimle Paylaş.
Batı hayranlığını ise inanılmaz düzeyde Atatürkçüler yapıyor. Ben hayatımda Atatürkçüler kadar kompleksli bir güruh görmedim.
Bu arada kültürel Türkçülerle sorunum yok.Ben seni ülkücü ya da onun türevlerinden birisi sandığım için konunu baltaladım.
Atatürkçülere düşmanlığım yok.Çevremde çok arkadaşım Atatürkçü zaten.
Ama çok aptallar.Slogandan öteye gidemiyorlar ve her AKP zafer seçiminden sonra, Atam Atam sen kalk ben yatam modundalar. Dünyayı okuyamıyorlar.
Sanal alemdeki Atatürkçülerde böyle. İngilizce nik ve İngilizce imza kullanınca, Batılı sanıyorlar kendilerini. Sloganda Atatürkçülük, gönülde Batı hayranlığı.
Erbakancılar eğer Atatürkçülerden 100 kat daha milli değilseler ben de neyim:)
Takiyiddin
15-05-2017, 23:35
................
Atatürk'ten nefret édenler bellidir. Daha öñce de bu konuda kısa bir ileti yazmıştım, yinelemiş olayım. Öñcelikle herkes şunu bilsin ki bu mesele etnik bir meseledir. Atatürk'ten nefret édenleriñ büyük çoğunluğu etnik olarak Türk değildir, etnik olarak Türk olup da yine de Atatürk'ten nefret édenlere baktığımızda, artık o kişileriñ de Türk olmayıp, Araplaşmış kişiler olduklarını görürüz, yani bu kişileriñ de soyca Türk olmalarınıñ bir önemi yoktur, bu kişiler öz dilleri Türkçeden bile nefret éder hâle gelmiş mankurtlardır.
Tabii ki etnik olarak Türk olmayıp Atatürk'ü seven hatta Atatürkçü olanlar da vardır, zekî ve aydıñ kişiniñ hâli başka olur.
Bizim konumuz bu zekâ sahibi aydıñ kişiler değil. Konumuz, etnik olarak Türk olmayıp, içlerinde Türklere karşı kin, haset, çekemezlik, kıskançlık ve nefret olan kişiler. Bu kişiler, bu tür duygularını açık açık söyleyemezler, çünkü ırkçı oldukları belli olur. Bu nedenle ya İslamcı ya da solcu kisvesine bürünürler. Böylelikle içlerindeki Türk nefretini rahat rahat kusabilirler. İlgili kişi İslamcı kisvesine bürünmüşse, "İslam'da kavmiyetçilik yoktur" sloganı ile içindeki Türk nefretini dışa vurur, Türkçeye karşı olan kin ve nefretini de Arapçayı yücelterek gidermeye çalışır. İlgili kişi solcu kisvesine bürünmüşse de, "Enternasyonellik" adı altında Türklüğe olan olumsuz duygularını dışa vurur, Türkçe alerjisini de İngilizceyi ya da bir başka batı dilini yüceleyerek ortaya döker.
Bu kişilerden örnek olarak kimi ünlü adlar sayacak olursak, söz gelimi Kadir Mısıroğlu, kendisi soyca Lezgi'dir. Lezgiler bir kuzeydoğu Kafkas halkıdırlar, Türklükle eñ ufak bir ilgileri yoktur. Mısıroğlu tek kelime Lezgice bilmez, Lezgi kimliğiyle de yaşayamayan biridir, bu nedenle kendi kimliği ile yaşayan ve kendi dilini konuşan Türklere karşı deriñ bir kıskançlık ve nefret besler, ister ki herkes kendisi gibi öz kimliğini yitirsin, Osmanlı kimliği altında, bol Arapçalı bir lisan altında birleşsin, böylece rahat édecektir.
Soñ günlerde adı sıkça duyulan bir diğer isim Mustafa Armağan. Kendisi Siirtli bir Arap'tır. 600 yıl boyunca, Arap emperyalizmi altında bizlere zorla dayatılmış olan Arap alfabesiniñ değiştirilmesi, dilimize zorla sokuşturulmuş olan çoğu Arapça sözüñ eski Türkçeleriniñ yazı dilimize yeñiden kazandırılması elbette bu Arap arkadaşı rahatsız édecektir. Tüm bunlara vesile olan o yüce Türk Başbuğu'na elbette gıcık olacaktır, añlaşılır bir durum.
Biraz da soldan gidelim. Roni Margulies, Marksçı bir ağabeyimiz, Kadir Mısıroğlu'nuñ Marksçı versiyonu. Kendisi Saferad Yahudisi'dir. Atatürk'e neden bu deñli nefret duyduğunu añlayabilmeñiz için fazla düşünmeñize gerek yok.
Sevan Nişanyan, eñ azılı Atatürk düşmanlarınıñ başında gelen bir diğer ağabey. Kendisi Ermenidir, bu ağabeyiñ de Atatürk ve Türk nefretiniñ nedenini bulmak için fazla düşünmeñize gerek yok.
Mustafa Akyol. Bu arkadaş da liberal takılan ancak özünde İslamcı bir arkadaş. Ülkemizdeki öñde gelen Atatürk karşıtlarından. Bu kardeşimiz Taha Akyol'uñ oğludur, soy olarak kökenleri Çerkes'tir, Adıge...
Şimdilik bu kadar isim örneği yeterli sanırım. Bu listeye daha nice Çerkes, Arnavut, Boşnak, Kürt, Pontus Rum'u eklenebilir.
Bu forumda da bu gruplara dahil nice isim var, söz gelimi NickMickYok adlı arkadaş da adım gibi eminim ki bu etnik kökenden birinden gelen bir arkadaş, Takiyiddin mi ne vardı bir de, o da, kendisi Arap taklidi yapıyor :) geçenlerde banlanan Postalmarx'ı da unutmayalım, o da muhtemelen bu kökenlerden birinden geliyor.
Şimdi baña yazacaklarını da söyleyeyim size: "Irkçısıñ sen" :) halbuki tam tersi, ırkçı olan kendileri. Benim bu forumda herhangi bir etnik köken için ya da herhangi bir dil ya da kültür için aşağılayıcı, dışlayıcı bir şey yazdığımı gören var mı? Varsa kopyalayıp göstersiñler. Ancak bu rumuzlarını yazdığım arkadaşlarıñ Türkler hakkında yazdığı bir yığın aşağılayıcı ve ırkçı ifâdeler var, yani durum ortada. Bir insan ırkçı da olabilir, Türklerden nefret de édebilir, olabilir yani ne yapalım? Ancak bunu çıkıp açık açık yazsalar neyse, İslamcılık ya da solculuk kisvesine bürünmeleri mertçe değil. Ben kültürel bazda Türkçüyüm örneğin, siyasal ya da ideolojik añlamda Türkçülüğe ise karşıyım (Atsız, Gökalp, Türkeş vb.) bakıñ biz açıkça ne olduğumuzu yazıyoruz, siz de mert oluñ ne iseñiz açıkça yazıñ.
Türk Ulusunuñ önderi Başbuğ (baş-komutan'ıñ Türkçesi) Mustafa Kemâl Atatürk'tür. Türk Ulusu'na da, önderine de saygı duymayı öğreneceksiñiz, başka yoluñuz yok.
Aynı mantık Kürtlere nefret besleyenler içinde kurulabilir.Devşirmeler kendi topluluklarını ret edip Türkleşmedikleri için Kürtlere kıskançlık duyuyor olabilirler.Biz Türkleştik bunlar niye özlerini muhafaza ediyor diye kıskançlık besliyorlardır.
Tabi bu durum devşirmelerin kendi sorunu Kürtlerin özgürlüğüne özlerini muhafaza etmelerine saygı duymayı öğrenecekler başka yolu yok.
spartacus
16-05-2017, 00:00
T-D forumda Atatürk'e nefret ve hakaret, faşistlere, kapitalistlere, dincilere yapılandan daha fazla.
T-D forumun özgür anlayışını suistimal ederek Atatürk'e nefret kusmak için kullanılıyor adeta.
T-D forum yöneticilerinin Atatürk karşıtı olmasını fırsat sayanlar neredeyse alakasız başlıklarda dahi Atatürk'ü katarak onun aleyhinde yazıyorlar.
Oysa Atatürk'e küfür, hakaret eden onu karalayan yüz binlerce site var ama yine de doymuyorlar.
İşte Cumhuriyet yıkıldı, Atatürk de bir figur durumunda, daha ondan ne istiyorsunuz, anlamak mümkün değil.
Burası daha ziyade bir din sitesi, burada din tartışılır ama din başlıklarında dahi bir şekilde Atatürk'e laf söylemeden yapamıyorlar.
Atatürk bizimle yaşıyor ondan mı korkuyorsunuz, hani olur da Atatürk dirilir mirilir de dinci-faşizminiz yıkılır korkusu mu yaşıyorsunuz?
Eğer bütün derdiniz buysa haklısınız, Atatürk hiç bir zaman ölmez!..
Ben bir şey anlamıyorum, kim nerede nasıl hakaret edip küfrediyor, link verin...
Yok iş, Hazreti peygamberim, hz dememek küfretmektir noktasında olacaksa, bunun anlamı, amacı ne? Bu sitede ayetlerde eleştirilir, sözde peygamberlerde, beğenilir veya beğenilmez, bu tür başlıklar hoş durmuyor ve aslında eleştirilerde tarihsel kişilere, kişiliklere değildir, genelde çok azdır böylesi eleştiriler, daha çok muhtapalrın kendilerine ait görüşleri, dayatımları, söylemleri esas alınır(ama onlar hemen kutsalıma hakaret mi ediyon diye, istismarın en kötüsünü kullanır)...
Kimse kimseden ne icazet almak zorunda ne kimse, kimsenin amentüsünü okumak zorunda, değil mi ama, aksi bağnazlık olur ve belkide daha kötüsü cehalet. Eğer her fikrimizi, veya şu bu kulvarda konumumuzu veya tuttuğumuz takımı(illa spor değil kastım siyasi, inançsal, ideolojik grupçuluk da dahil) vb tartışmasız kılmak adına tarihe mal olmuş insanların isimlerini istismar ediyorsak, hangi görüşten olursak olalım, hiç bir önemi yok, asıl hakareti böylece biz yapmış oluruz, ortada hiç bir değer bırakmamış oluruz, bunun sonuda işte Türkiye gayet net bir örnek, sitsimarın kanatları nefret söylemlerinden ve garip bir metafizik-dini(illa din inancı değil!) sloganlarla öteye geçmemiştir....
Kimse kimseye biat etmek zorunda olmadığı gibi, hiç kimsede bir başkasının kutsallarını benimsemek zorunda değil ama bunu dayatım yolu istismara dönerse işte orada cehalet 4 ayak üstü olup, kuyruklanıp güdülerle sürülür...
Yine hiç kimse, hiç bir görüşü, kişilerin şahsını hedef alan, isimler üzerinden dezenformasyon, değersizleştirme-ad-hominem yapar ürettiği safsatadır ama kim ki bunu hakaret düzeyine çıkartır gereği yapılır.
Amaa, her görüş ya da fanatik tarafgirliğie, bir çok değeri istismar etmek ve kendini tartışılmaz kılmak namına istismara yönelinmişse, bu tutumun hakim olduğu yerde bir gül bile bitmez, çkır dikeniyle yatar, çakır dikenleriyle kalkar, çakır dikeni eker, çakır dikeni biçer... örneği Afganistandır, Ortadoğudur ve hatta Türkiye'dir, kimin, neyin istismar edilip, kutsallaştırılıp, işi sloganik siyasete, ayete, amentüye indirgediğinin önemi yok, bu kanserli vaka bir kez yayıldı mı önünü almak çok zor.
peygamber efendimiz şunu buyrumuş, peki uymak zorunda mıyız? hayır!
O buyruğu iliğine kadar masaya yatırıp sorgularsak, hakaret mi etmiş oluruz? hayır.
Bir muhammedist çıkıp, kendi bağımlı sloganını atarda veya geçersiz bir laf ederde, bizde kendisini sorgular, eleştirir veya görüşüne katılmaz veya itiraz eder veya ret edersek, hemen karşımıza çıkıp sen nasıl Muhammed'e, A'ya, B'ye laf edersin, küfredersin vs havasına giriyorsa, o kişi tam bir aptaldır, zira ele alınan şu ya da bu şahsiyet değildir, aptalın görüşleridir veya tersi -yukarıda dile getirdim- aptal, bir görüşü, bir düşünceyi, şu ya da bu şahsın kaşı, gözü veya ismini kullanarak-ad-hominem tarzında- üzerinden mahkum etme yolunu seçiyorsa farklı değildir... Bu paragrafı herkes idrak edebilir mi sanmıyorum, bu kafaların sonu yok, öyle ki, dünyada 3 kişi kalsalar, aynı görüşün fanatiği olsalar, 3 dakika sürmez "ben daha çok bilmem neciyim, sen daha az, ben o'nun için(tarihte yaşamış birisi veya bir ideoloji) daha çok çalışyorum sen daha az, ben her gün şuradaki eyleme gidiyorum, sen işimden olurum diyor gelmiyorsun-korkaksın, yalancı savunucun vs ben ne dersem o olacak itiraz ederseniz siz bilmem neci değilsiniz"le 3 parça olurlar... Bu zihniyet o noktaya varır ki, sana düşman, bana düşman, düşünen insana düşman noktasına varır, kendisine de düşman olur çıkar ve anlayış-sorgu vasfını kaybeder, o artık dünyaya gözlerii kulakları kapalı bakmakta olan bir papağanlık baş, omuzdan aşağı el ve koldan ibarettir...
Bu mesajımda tek ama tek bir tane olsun herhangi tarihsel bir şahsiyete-değere(örn: Atatürk, Lenin, Muhammed, Washington) dair bir ifadem olmadı, bakalım yanlış anlayan çıkacak mı?
bilgivehis
16-05-2017, 10:21
Sevgili spartacus, burada bir ismi tabulaştırma gibi bir düşüncem yok, öyle bir anlayışa da karşı olanların başında geliyorum.
Komünistim ama her yoruma Marx'ın-Lenin'in katılmasına karşıyım.
Atatürkçüyüm ama her cümleye Atatürk'ü katmak onu ilahlaştırır.
Aynısı karşı olduğum ideolojiler veya kişiler içinde geçerlidir.
İslamı, Muhammedi, Hitler'i, ABD'yi eleştirirken de onların olumlu tarafını araştıran bir yapıya sahibim.
Her şeyi yerinde ve zamanında değerlendirmeye özen gösteririm.
Dostun da düşmanında artı ve eksilerini görmeye çalışırım.
Bu yüzden Atatürkçü olduğum halde Atatürkçülerle genelde anlaşamam.
Bu yüzden komünist olduğum halde komünistlerle genelde anlaşamam.
Tutucu, katı, ilahlaştırıcı, tabulaştırıcı her şeye karşı olduğum için insanlarla genelde anlaşamam.
Çoğunluğa göre tersim, örneğin kendi çıkarımı hiç bir zaman diğerlerinin üstünde tutmam, bu da bana eksi olarak döner ama yapım bu, değiştiremem.
Maalesef toplumcuyum, toplumun çıkarını topluma rağmen savunan biri toplumda yer edinemez!.
Toplum tarafından en çok ret edilenler kişi bazında; Marx, Lenin, Stalin, Atatürk, Mao, Denizler, Castro, Che ve toplum tarafından en çok ret edilenler sistem bazında; Komünizm, Sosyalizm, Laiklik, MDD...
Bunlar toplum içindi ama toplum ret etti, ne için, Şeriat, Diktatörlük, Kapitalizm, Liberalizm, Kapital demokrasi ve Faşizm için.
Toplum güncel çıkarına ve bilinç düzeyine göre yaşar, bu yüzden topluma rağmen toplum için olan sistemde ısrar ediyoruz.
Çünkü biliyoruz ki, güncel çıkar ve bilinç toplumun değil kapitalizmin elindedir...
Ret edilenler listesinde bulunan Atatürk'e saldıranlar kapitalizm ve ona bağlı listeye mensup olanlardır.
Günümüzde bu saldırılar sınırsız artmıştır, buna karşın özgür bir platform olan T-D forumda bilimden-dinlere, ideolojilerden her türlü konuya varana kadar düşüncelerimizi paylaşabiliyorsak, konu kaydırma, alakasız yorumlar gibi bu saldırıların bir parçası olan trollere fırsat vermek buradaki özgürlüğümüzün de baltalanması demektir. Forumda Atatürk karşıtının çok olması değil söz konusu olan, başlıkları kirleterek, konudan alakasız yorumlarla bunu fırsat saymalarıdır asıl sorun.
Daha dün takiyyiddin rumuzlu trol, "Bir kemalistten ne beklenir " diyerek, fırsatı ganimet yapmıştır. Oysa Perinçek denen şahıs tayyipçi olduğunu bas bas bağırıyor, "Atatürk katliam yapmıştır" diye bas bas bağırıyor. Bunun kemalizmle ne alakası var?
NickMickyok
16-05-2017, 11:59
Atatürk, Atatürkçülere harcatılmaması gerektiği kadar önemli bir isim.
bilgivehis
16-05-2017, 13:54
Yılın sözü diye iste buna derim :)
Sevgili Nick duruyon ama tam yerinde vuruyon :)
Buna bir ekleme yapayım, sadece Atatürk değil, her ideoloji, her kişi kendi değerinde makuldur. Ancak insanlar her içinde olanı essahtan ondan zanediyorlar...
Amon yarebbi
16-05-2017, 14:35
Atatürkü benimsemiş insanlar Atatürkü harcamıyorlar. Devrimlerinin yaşamasını ve geliştirilmesini istiyorlar.
Atatürkün , Atatürkü harcadıkları fikri sende nasıl oluştu bilemem ama Atatürkü harcayacak bir tek kişi dahi göremiyorum.
Senin bu söylemin , Atatürkü benimsemiş insanların , Atatürkü bırakması için bir temenni olarak duruyor. Çok beklersiniz.
Atatürk Halk lideridir. Benimseme mecburiyeti olmadığı gibi , Devrimlerinin takipçisi olmak zorunda da değilsiniz.
Atatürkü seven insanlara bu kadar takıntın olmasın. Sen Atatürk ve devrimlerine kökten karşı olan tipleri takıntı yap derim.
gungormez
16-05-2017, 14:51
Soyalistler Dünyadaki tüm devrimcileri bağrına basar .Bunda anlaşılmıyacak hiçbir nokta yoktur.Bismark'ta Cromvel'de Fidel kastro'da,Spartaküs'te ,Mustafa Kemal'de Tarih tekerini ileri çevirmiştir,Onlar biim kahramnlarımızdır ve kimseye çiğnetmeyiz.
Fakat bizim tarih tekerleğini onlardan ileriye sürmek gibi soylu bir amacımız var ve olmalı.
Devrimler asla bitmez,durmadan daha ileriye,taaa.. komünizme ve daha ileriye....daha iyiye... daha yükseğe.
bilgivehis
16-05-2017, 15:08
Atatürkü benimsemiş insanlar Atatürkü harcamıyorlar. Devrimlerinin yaşamasını ve geliştirilmesini istiyorlar.
Atatürkün , Atatürkü harcadıkları fikri sende nasıl oluştu bilemem ama Atatürkü harcayacak bir tek kişi dahi göremiyorum.
Senin bu söylemin , Atatürkü benimsemiş insanların , Atatürkü bırakması için bir temenni olarak duruyor. Çok beklersiniz.
Atatürk Halk lideridir. Benimseme mecburiyeti olmadığı gibi , Devrimlerinin takipçisi olmak zorunda da değilsiniz.
Atatürkü seven insanlara bu kadar takıntın olmasın. Sen Atatürk ve devrimlerine kökten karşı olan tipleri takıntı yap derim.
Sayın Postal, Nick arkadaşımız hangi niyetle söylerse söylesin ama son derece doğru bir tespitte bulunmuş.
Atatürk'ü bugünkü hale getirenler salt ona karşı olanlar değil, aksine asıl darbeyi vuranlar Atatürkçü görünenlerdir. Dünden beri ne kadar Atatürkçü adı altında örgüt varsa hepsinin yönetim kademesi Atatürk'ü kullanmıştır. Ya onu yüceltmiş tabu hale getirmiş ya da onun sistemini kendi çıkarı için kullanmıştır.
Bu durum aynı zamanda psikolojik bir operasyon neticesidir.
Örneğin Kenan Evren Atatürk düşmanı olduğu halde Atatürkçü görünerek hergün kuran kursu açmış, fetonun askeriye içindeki faaliyetine izin vermiş ve gerçek Atatürkçüleri zindanlarda çürütmüştür, diğerleri de ondan farklı değildir.
CHP'nin başına gelenleri zaten görüyorsun, Abdullah Gül CHP'nin başına gelsin diyecek kadar gerçek yüzlerini göstermişlerdir. ADD desen zaten hiç bir zaman gerçek Atatürkçülerin yönetiminde olmadı. Velhasıl sendikalara varana kadar sadece onu kullandılar...
İşte bunun için Nickmick'in niyeti önemli değil, onun söylediği söz Atatürkçü yapılanmanın pratikteki gerçek halini çok doğru yansıtmış...
bilgivehis
16-05-2017, 15:09
Devrimler asla bitmez,durmadan daha ileriye,taaa.. komünizme ve daha ileriye....daha iyiye... daha yükseğe.
:):):)
Amon yarebbi
16-05-2017, 15:24
Sayın Postal, Nick arkadaşımız hangi niyetle söylerse söylesin ama son derece doğru bir tespitte bulunmuş.
Atatürk'ü bugünkü hale getirenler salt ona karşı olanlar değil, aksine asıl darbeyi vuranlar Atatürkçü görünenlerdir. Dünden beri ne kadar Atatürkçü adı altında örgüt varsa hepsinin yönetim kademesi Atatürk'ü kullanmıştır. Ya onu yüceltmiş tabu hale getirmiş ya da onun sistemini kendi çıkarı için kullanmıştır.
Bu durum aynı zamanda psikolojik bir operasyon neticesidir.
Örneğin Kenan Evren Atatürk düşmanı olduğu halde Atatürkçü görünerek hergün kuran kursu açmış, fetonun askeriye içindeki faaliyetine izin vermiş ve gerçek Atatürkçüleri zindanlarda çürütmüştür, diğerleri de ondan farklı değildir.
CHP'nin başına gelenleri zaten görüyorsun, Abdullah Gül CHP'nin başına gelsin diyecek kadar gerçek yüzlerini göstermişlerdir. ADD desen zaten hiç bir zaman gerçek Atatürkçülerin yönetiminde olmadı. Velhasıl sendikalara varana kadar sadece onu kullandılar...
İşte bunun için Nickmick'in niyeti önemli değil, onun söylediği söz Atatürkçü yapılanmanın pratikteki gerçek halini çok doğru yansıtmış...
Bilgivehis bende o ismini andıklarını işaret etmedim. İşaret ettiklerimin adını da yazdım. HALK dedim.
O ismini andıklarından büyük bir kesimi TAKİYECİ , bir bölümü de çıkarcı menfaatçi. Bunlar deşifre oldular zaten . Deşifre olmayan ve Devletin yüksek makamlarını işgal etmiş kripto ATATÜRK ve CUMHURİYET düşmanlarını da işaret etmek lazım.
Mesela ordunun başına geçmiş olan adam tam bir ATATÜRK ve CUMHURİYET düşmanı. Bu adam vücuda yerleşmiş kanserli hücre gibi duruyor . Tesbit edilip bu kanserli hücre vücuttan sökülmeli. Keza bahçeli denen zevat. Diğerleri zaten fikirlerini açık açık söylüyorlar. Biliyorsunuz.
Güngörmez in işaret ettiği zevat
da bu duruma dahildir.
gungormez
16-05-2017, 15:29
Perinçeki göz ardı etmeyin.Atatürkün ileri sistemini içeriden kabak gibi oyan Made in Abd patentli Maskeli Atatürkçü!!!!
Amon yarebbi
16-05-2017, 15:39
Perinçeki göz ardı etmeyin.Atatürkün ileri sistemini içeriden kabak gibi oyan Made in Abd patentli Maskeli Atatürkçü!!!!
Perinçek, Özal ,Fetoş, Demirel, Tansu. ......
Erbakan dünya görüşü bana taban tabana zıt olsa da kendisini hiç sevmesem de , Atatürkü kesinlikle kabul etmeyen birisi de olsa hepsinden delikanlı adammış. Ayrı tutarak eleştiriyorum.
NickMickyok
16-05-2017, 15:42
Eğer ben Atatürk ü, Atatürkçülere bakarak tanısaydım, Dünyadaki en büyük Atatürk düşmanı olurdum.
Ama Allahtan iyi kötü araştırıp onun sözlerine ulaşabiliyor, Atatürkçülerin dışındaki Atatürk ü tanıyabiliyoruz.
Atatürk ü kendime en yakın lider görürürüm çoğu özelliği ile.
Her zaman icraatlerine yansımasa da, Atatürk ün dinsiz oluşu...Bilimi tek kurtuluş olarak görmesi...Bağımsızlık yanlısı, emperyalizm karşıtı olması...
Kısacası, birçok özelliği, onunla duygusal anlamda yakınlaşmamı sağladı.
Atatürkçüler ise, sabah akşam Atatürk Atatürk derler...Ama halen Hatay ın kurtuluşu ile Atatürk ün ölüm tarihini karıştıran, ya da Atatürk sağken Hatay bağımsız oldu sanan çok Atatürkçü var.
Eline bir kez Nutuk adlı kitabı alıp, ya bu adam ne demiş, neler yazmış kendi ağzından dur bir okuyayım demeyen, belki milyonlarca Atatürkçü var.
Slogan milliyetçiliğinden nefret ediyorum. Maalesef bunu en üst düzeyde Atatürkçülerde görüyorum.
Bizi kurtaracak olan, AKP seçmenin kafa yapısı değil. Atatürk ün kafa yapısı. Ama Atatürkçülerin seneden seneye 10 Kasımda saygı duruşu yaparak görevlerini yaptıklarını sanmalarından, ve kendilerini vatansever görüp kendilerinden 100 kat daha fazla bu ülkeye hizmet eden diğer etnik köken ve farklı düşüncedeki insanları vatan haini görmelerinden gına geldi artık.
AKP,nin hayır oyu veren vatan hainidir lafının başka versiyonu...
Yoksa özünde kimseye aşırı düşmanlığım yok. Ben sağlıkçıyım, belli başlı bazı hastalıklar üzerine çalışıyorum. Amerikada bir süre çalışmıştım Türkiyeye döndüm, 10 gün kadar sonra tekrar gidiyorum. Orada çalışacağım, muhtemelen uzun yıllar dönmeyeceğim.
Ama köklerimiz burada, Anadoluda. Bu coğrafyada...
Bir gün dirimiz gelmese, ölümüz gelecek Anadoluya.
Daha yaşanası bir Anadolu kalır umarım gelecek nesillere...
Bunun için önce Atatürkçülerin bilinçlenmesi gerekecek.
Amon yarebbi
16-05-2017, 16:00
Eğer ben Atatürk ü, Atatürkçülere bakarak tanısaydım, Dünyadaki en büyük Atatürk düşmanı olurdum.
Ama Allahtan iyi kötü araştırıp onun sözlerine ulaşabiliyor, Atatürkçülerin dışındaki Atatürk ü tanıyabiliyoruz.
Atatürk ü kendime en yakın lider görürürüm çoğu özelliği ile.
Her zaman icraatlerine yansımasa da, Atatürk ün dinsiz oluşu...Bilimi tek kurtuluş olarak görmesi...Bağımsızlık yanlısı, emperyalizm karşıtı olması...
Kısacası, birçok özelliği, onunla duygusal anlamda yakınlaşmamı sağladı.
Atatürkçüler ise, sabah akşam Atatürk Atatürk derler...Ama halen Hatay ın kurtuluşu ile Atatürk ün ölüm tarihini karıştıran, ya da Atatürk sağken Hatay bağımsız oldu sanan çok Atatürkçü var.
Eline bir kez Nutuk adlı kitabı alıp, ya bu adam ne demiş, neler yazmış kendi ağzından dur bir okuyayım demeyen, belki milyonlarca Atatürkçü var.
Slogan milliyetçiliğinden nefret ediyorum. Maalesef bunu en üst düzeyde Atatürkçülerde görüyorum.
Bizi kurtaracak olan, AKP seçmenin kafa yapısı değil. Atatürk ün kafa yapısı. Ama Atatürkçülerin seneden seneye 10 Kasımda saygı duruşu yaparak görevlerini yaptıklarını sanmalarından, ve kendilerini vatansever görüp kendilerinden 100 kat daha fazla bu ülkeye hizmet eden diğer etnik köken ve farklı düşüncedeki insanları vatan haini görmelerinden gına geldi artık.
AKP,nin hayır oyu veren vatan hainidir lafının başka versiyonu...
Yoksa özünde kimseye aşırı düşmanlığım yok. Ben sağlıkçıyım, belli başlı bazı hastalıklar üzerine çalışıyorum. Amerikada bir süre çalışmıştım Türkiyeye döndüm, 10 gün kadar sonra tekrar gidiyorum. Orada çalışacağım, muhtemelen uzun yıllar dönmeyeceğim.
Ama köklerimiz burada, Anadoluda. Bu coğrafyada...
Bir gün dirimiz gelmese, ölümüz gelecek Anadoluya.
Daha yaşanası bir Anadolu kalır umarım gelecek nesillere...
Bunun için önce Atatürkçülerin bilinçlenmesi gerekecek.
Slogan konusun da çok haklısın ancak eğitimli büyük bir kesim de var . Ben o eğitimli kesimden değilim . Slogan da attım , öğrenip anlamaya da çalıştım.
Öğretmenler akademisyenler elinden geleni yapıyorlar fakat ne derece etkiliyor bilemiyorum . Adamlar bir din adamı ve hurafeler ile o insanları itibarsızlaştırıp , yok etmeye çalışıyorlar.
Köy enstitülerinden kalan eğitimci tanıdıklarım var. Harika insanlar . Onlar artık yok. Bu devrimler halk içinden henüz anlaşılmadan abd denen devletin parmağı girince durum değişdi. Menfaatçi ler, beceriksiz yöneticiler ve dediğin gibi slogan tayfasının öngöremezliği devrimlerin durumunu bu hale koydu.
Bu ülkede yaptığı hukuksuzluğu ve hırsızlığı " ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ" diyerek kabullendiren insanlar var iken slogan mı atalım, falakaya mı yatalım, zindan da mı çürüyelim, kör kurşuna mı gidelim, birbirimizi mi yiyelim bilemedim.
Sana da gittiğin yerde başarılar dilerim.
Etin kemikten ayrıldığı zamanı yaşıyoruz. Her şey ayrışıyor kardeş kavgaları çok yakın gibi görülüyor Kimse kimseyi ikna etmek gibi bir davranış içine girmiyor girmek istemiyor, her kes kendi tarafını güçlendiriyor. Bilim yerlerde sürünüyor.
Bu gibi zamanlarda ancak güç toplama eylemlerine girilebilir.
Atatürk e küfür içerikli eleştirilerde zamanın ürünleri.
Bu zaman biraz uzun geçecek gibi. Bu küfürlü saldırılar yakın zamanda eylemsel saldırılara dönüşebilir. Bu durum devlet in bütün halkı yönetme yeteneklerini kaybettiğinde meydana çıkar . Devlet artık devlet niteliğini kaybetti sadece kendi taraftarını koruma altına aldı.
Bu durumda devletin şemsiyesi altında olmayanlar kendileri için şemsiye açmak zorundalar İşte devlet olmayan müdafa örgütleri artık zorunlu olmaya başladı.Şehirler mahalleler sokaklar değişecek gibi görünüyor her kes ancak kendine benzeyenlerle birlikte olduğunda güvende olacak gibi görünüyor.
Devlet milletten uzaklaştığında sadece kendi taraftarını yanına aldığında güven biter hukuk zaten bitmiştir kaos dur ortada gezen.
Eleştiriye küfür karıştığında tartışa bitmiştir Tartışmanın bittiği yerde kavga başlar.
Ya acil müdahale ya karanlık günlere hazır olmak gerekmektedir.
Ang, yazacak çok şeyim var ama forumlarda tartışmama karar aldım.
Ama sana tavsiyem, Genetik soy ağacını çıkart, biraz masraflı ama buna değer.
Senin gibi Türkçülük yapan bir arkadaş Genetik soy ağacını Rum saflarında buldu.
Gerçi birşey değişmedi, Türkçülük yaparken şimdi de Rumculuk yapıyor ama olsun.Gerçeklerden korkma.Araştır ve bizimle Paylaş.
Batı hayranlığını ise inanılmaz düzeyde Atatürkçüler yapıyor. Ben hayatımda Atatürkçüler kadar kompleksli bir güruh görmedim.
Bu arada kültürel Türkçülerle sorunum yok.Ben seni ülkücü ya da onun türevlerinden birisi sandığım için konunu baltaladım.
Atatürkçülere düşmanlığım yok.Çevremde çok arkadaşım Atatürkçü zaten.
Ama çok aptallar.Slogandan öteye gidemiyorlar ve her AKP zafer seçiminden sonra, Atam Atam sen kalk ben yatam modundalar. Dünyayı okuyamıyorlar.
Sanal alemdeki Atatürkçülerde böyle. İngilizce nik ve İngilizce imza kullanınca, Batılı sanıyorlar kendilerini. Sloganda Atatürkçülük, gönülde Batı hayranlığı.
Erbakancılar eğer Atatürkçülerden 100 kat daha milli değilseler ben de neyim:)
Genetik konusuyla ilgileniyorsañız blogumda yazdığım şu yazıyı okumanıñızı öneririm > http://yanitliyorum.blogspot.com.tr/2017/02/serdar-kayaya-yant-2.html
Anadolu'da yaşamakta olan Oğuzlar olarak, Orta Asya'daki Türkçül halklarla oldukça yakınız genetik olarak, özellikle de Uygurlar'la. Uygurlarda eñ çok görülen genler %34 ile J2 haplogurubu, bu grup Oğuz grubudur. Ta Doğu Türkistan'da bu deñli yüksek J2 nereden ve nasıl gelmiş olabilir? O coğrafyadaki hiçbir komşu halkta bu deñli yüksek J2 de yok. Bu sorunuñ yanıtı oldukça kolay > Oğuzlarla Karluklarıñ (Uygur) karışması. Milyonlarca Oğuz Karluklarla (Uygur) karışarak Uygurlaşmıştır, işte Uygurlardaki bu deñli yüksek orandaki J2 genleri, bu Oğuzlardan gelmektedir.
Genetik test yaptırmadım, yaptırmayı da düşünmüyorum, böylesi boş bir iş için onca para véremem doğrusu, ancak tahminlerime göre Oğuzlarda eñ çok görülen J2, özellikle de J2a olsam gerek déye düşünüyorum.
Tipik bir Oğuz (J2a) örneği > doktor Mehmet Öz
http://imganaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages/YeniFotoAnaliz/315/Mehmet%20%C3%96z%27den%20Y%C4%B1lba%C5%9F%C4%B1%20 ve%20k%C4%B1%C5%9F%20depresyonu%20%C3%B6nerileri/s16_mehmet%20(1).jpg
https://i.hizliresim.com/AL41RQ.jpg
Aynı mantık Kürtlere nefret besleyenler içinde kurulabilir.Devşirmeler kendi topluluklarını ret edip Türkleşmedikleri için Kürtlere kıskançlık duyuyor olabilirler.Biz Türkleştik bunlar niye özlerini muhafaza ediyor diye kıskançlık besliyorlardır.
Tabi bu durum devşirmelerin kendi sorunu Kürtlerin özgürlüğüne özlerini muhafaza etmelerine saygı duymayı öğrenecekler başka yolu yok.
Doğrudur. Eñ şiddetli Kürt düşmanlarına bakıñız, bu kişileriñ aynı zamanda Atatürk/Türk karşıtı olan Osmanlıcı/Siyasal İslamcılar olduklarını görürsüñüz. Örnek: Lezgi kökenli Kadir Mısıroğlu. Bu kişiler, özlerine iye (sahip) çıkmaya çalışan herkese düşmandırlar, Türk, Kürt, Laz, Çerkes vb. fark étmez. Araplaşmayı, Osmanlılaşmayı red éden herkese düşmandırlar.
Örneğin aşağıya koyacağım videoda, özünü yitirmiş bir Lezgi olan Mısıroğlu, özlerini korumak isteyen Lazlara da saldırıyor. Kendisi Lezgi olduğu için, Lazları da Lezgi ve Türk ilân édiyor. Oysa Lazla ile Lezgileriñ hiçbir ilgisi yoktur. Lezgiler bir Kuzeydoğu Kafkas halkıdırlar, akrabaları Darginler, Laklar, Avarlardır. Lazlar ise Güney Kafkas halkıdır, Gürcüler, Svanlar ve Megrellerle akrabadırlar. Lazlarıñ ve Lezgileriñ ne birbirleriyle ilgileri vardır ne de Türklerle.
https://www.youtube.com/watch?v=OAZ4SJmiGU8
Elinde Lazca bir dergi tuttuğu hâlde hâlâ Lazlar Türktür déyebiliyor. Lazca déye bir dil olması Lazlarıñ Türk olmasına engel değilmiş :) aynı mantıkla, İngilizce déye bir dil olması İngilizleriñ Türk olmalarına engel değildir de dénebilir :)
Arapçalaşmış, özünden uzaklaşmış bir dil olan, hatta bir kreol olan Osmanlıca'yı benimsemeyen herkese düşmandır bu özünü yitirmiş Siyasal İslamcılar, kim özüne iye çıkıyorsa düşmandırlar.
Bu konuda kısaca bir iki şey daha karalamak isterim. Araplaşma yanlısı olanlar Türklüğü Atatürk ile eşitliyorlar, bunu yalñızca onlar değil, çoğu Atatürkçü de yapıyor, bu durum işi biraz çıkmaza sokuyor. Yani, Türkleriñ öñüne iki seçenek koyuluyor:
1) Araplaş, Osmanlılaş
2) Atatürkçü ol, batılılaş
Oysa Türk ulusu bu ikileme sıkışmak durumunda değil, bizler ne Arab'ız ne de batılı. İsteyenler tabii ki Araplaşmakta ya da batılılaşmakta özgürdür, kimseyi zorla Türkleştirmek de olmaz. Ancak, Türk ulusuna, Oğuz soyuna bir üçüncü seçenek sunulmalı, o da doğal olarak Türk olmak.
O ne démek? :) Şu démek, söz gelimi bir Ermeni, istediği gibi Ermeni olabilir, yani Ermeni olmak için bir doktrine, ideolojiye gerek yoktur. Çünkü hiçbir Ermeni özünü ret étmez, özüne, diline, atalarına düşmanlaşmamıştır. Örneğin hiçbir Ermeni şöyle şeyler démez: "Ya bırakın şu bir tek adamıñ uydurduğu alfabeyi kullanmayı, Mesrop adlı bir Papaz, oturmuş tek başına alfabe uydurmuş, bırakın bu işleri. Madem ki Hristiyanız, kutsal Süryani alfabesini kullanmalıyız, alfabemizi çaldılar". Ya da hiçbir Ermeni, Ermeni diline, kutsal dil, eñ eski Hristiyan dili olarak görülen Süryanice sözcükleri doldurmayı savunmaz, öz ve eski Ermenice sözcüklere adeta düşmanlık étmez.
Böyle olunca da hiçbir Ermeni'niñ çıkıp da "Ermenicilik" yapmasına gerek olmaz. Çünkü bütün Ermeniler dillerini savunur, kendi dilini aşağılayan bir tek Ermeni yoktur, Ermeniler kendi dilleriyle, kendi kültürleriyle, kendi alfabeleriyle, kendi millî kiliseleriyle var olan bir millettir, tüm bunlar olduğu için bir grubuñ çıkıp da Ermenici olmasına gerek yoktur, çünkü özünden ayrılmayı savunan, özüne düşman olmuş bir tek Ermeni yoktur.
Bu durum Gürcüler, Yunanlar, Araplar, Ruslar vb. pek çok halk için de geçerlidir. Bu gibi halklardan gelip de hâlâ daha "milliyetçi" olanlar varsa, bu durum, o ilgili kişileriñ kendi sorunudur. Oysa biz Türklere durum böyle değil. Ben, kültürel bazda Türkçüyüm, daha öñce de yazmıştım. Türkçülüğü siyasî ya da ideolojik alañda savunmam, çünkü bence bir kavram siyasete bulaştı mı kirlenir, yozlaşır. Ben, Türkçü olmak zorundayım. Çünkü dilim, kimliğim, kültürüm saldırı altında. Türkleriñ ciddi bir kısmı Araplaşmış, ciddi bir kısmı ise daha da Araplaşmak için âdeta can atıyor, her şeyini bu uğurda vérmeye bile hazır. Bir grup Türk de, kendini batılı sanıyor, Türk olmaya burun kıvırıyor. Böyle bir ortamda Türkçü olmaktan başka çare yoktur, ancak yine de yukarıda yazdığım gibi, Araplaşmak isteyeni zorla Türk yapamayız, bırakıñ Araplaşsın bize ne, kendi seçimidir. Batılı olmak isteyen de batılılaşsın, bizi ilgilendirmez. Biz, kendi işimize bakalım. Ancak bu işe siyaset, ırkçılık, millietçilik, ideoloji bulaştıranlar var, bu hem gereksiz bir şey hem de yolumuza taş koyan bir şey. Yani sen Türk olurken, kendi dilini, kimliğini korumaya çalışırken, aynı zamanda Kürd'e, Laz'a, Ermeni'ye düşman olman gerekmez ki? Sana ne diğer halklardan? Sen kendi işine bak. Benim görüşüm bu, bir Rum'uñ Rum olması, kendi kimliğiyle yaşaması bana zarar vérmez, neden adama düşman olayım ki?
Konumuza dönersek, Atatürk = Türklük de değildir. Evet, ben de Atatürk'e sevgi ve saygı duyan biriyim, ancak her şeyi Atatürk'e dayandırmak da yañlıştır. İslamcılar sanıyorlar ki Atatürk olmasaydı bugün hepimiz Kadir Mısıroğlu çizgisinde Osmanlıcı olacaktık, hepimiz fesle gezecektik, ah şu Selanikli kripto Yahudi çıktı her şeyi bozdu :) İslamcı-Osmanlıcı tayfa olaya böyle bakıyor. Oysa öyle değil, Atatürk déye biri hiç ortaya çıkmasaydı da yine Araplaşma karşısında direnen bir Türk kitlesi çıkacaktı, tarih boyunca çıkmış, Kızılbaşlar kimdir? Börklüce Mustafa kimdir? Öz be öz Oğuz oğullarıdır. Tañrı'nıñ takdiri. Börklüce'niñ Mustafa'sı, Torlak'ıñ Kemal'i yüzyıllar soñra Araplaşma sevdâlılarınıñ karşısına Mustafa Kemal olarak çıktı... Nasıl diyoğ siz Araplağ: "tevâfuk" :)
Engse Hohol
27-08-2017, 23:09
http://im.haberturk.com/2017/08/26/ver1503766034/1612164_940x531.jpg
✔ (http://odatv.com/ataturk-heykeline-saldirida-karar-2708171200.html) Eskişehir'de 50 yaşındaki Osman M. adlı müslüman bir adam, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi hizmet binası önünde bulunan Atatürk heykelinin mermer kaidesindeki "Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım Bilim ve Akıldır" tümcesine, yeşil sprey boya sıkıp çarpı işareti yaptı.
Sanki cahillik Türkiye'nin kaderi olsun isterlermişcesine, kasıt ile noktasal eylem yapmaları, tevafuktan fazlasını çağrıştırıyor bende.
Vefik Sami
28-08-2017, 11:54
Sorun şu ki; İslâm'ın ne olduğunu bilmeden, araştırıp-öğrenmeden, insanlık için "kurtuluş" olduğunu zannedenler; sırf İslâm'a muhalefet ediyor diye, doğru-iyi-güzel olan her düşünceye karşı çıkıyorlar.
Bir işletim sistemine güvenlik programı yüklendiğinde, o sisteme zarar verecek yazılımlar-programlar otomatikman ayırd edilip dışlanıyor.
Kendisini "Dindar" zanneden insan ise hâkim kültür tarafından zihinlerine yüklenmiş "işletim sistemi"ne uyan hemen her şeyi kolaylıkla alıp içselleştiriyor.
Yeter ki menfa'atleri ile paralel olsun bu "yükleme"ler.
İnandığı dinin adı ne olursa olsun, kültür dindarlarının kahır ekseriyetinin, bir PC kadar haysiyeti yok ma'alesef !..
İnanç her ne kadar subjektif olsa da bir araştırma ve sorgulamanın, neredeyse bu uğurda harcanan bir ömrün sonucu olmalıdır.
Samimi bir inanç, kültürel mirasla elde edilebilecek sığlıkta değildir.
İnancını, içine doğduğu toplumun kültüründen ayırd etmeyi bilmeyen insanlar, egemenlerin azad kabul etmez köleleridirler.
Bunlardan herhangi birisi ister ilkokul terk olsun, ister ordinaryüs profesör; farketmez.
İnsanlık için, özgürlük için, adâlet için, ahlâki değerler için mücâdele ettiklerini, savaştıklarını, öldürdüklerini veyâ öldüklerini zannetseler de gerçekte sıradan birer piyondurlar.
Mevzu; Atatürk, Lenin, Hitler mevzûsu değldir.
Hep birlikte barış içerisinde yaşanabilir bir dünya için çalışma noktasında ne ölçüde samimi ve istekliyiz ?
Bütün mes'ele buradadır.
İnsanları Atatürkten nefret ettiren Kemalistlerdir onların Atatürk ü putlaştırması Atatürk e tanrısal bir güç vermesi Asıl Atatürk düşmanlarına yaramaktadır.
Ben 1970 lerde Atatürk ü hiç sevmezdim ailemde sevmezdi 12 eylül geldi bu halkın nefreti daha da büyüdü. Elbette bunu sebebi Atatürk değildi kendini Atatürkçü ilan eden okumuş cahillerdi.
Bir insana olduğundan fazla (tanrısal)güç yüklersen dostunu da düşmanının da çoğaltırsın. İşte Atatürkçüler yıllardır bunu yaptı.
Bu günde aynısını İslamcılar yapıyor dinden nefret ettiriyor insanları. Bu önlenmezse yakın zamanda bu ülkede başka din ortaya çıkıp büyüyebilir.
Baskoylu
29-08-2017, 05:10
Saygideger Dostlar.
Insanlari Politik, Ideolojik, Siyasi, Inanc, Irk, Millet Mezsep vs vs yonlendiren yasadiklari ortam, cevre, etnik koken ve ulkedeki siyasi baski ve ogretilerden ibarettir...
Cocuklugumda ve lise caglarimda bile koyu bir Ataturkcuydum... Milli bayramlarda gur sesimden dolayi bulundugum okulda Siir okyanlarin basinda gelirdim.
Zamanla genis arastirma ve Cumhurriyet tarihini cok iyi incelemeden sonra, gercekleri ve dogrulari gordukce zamanla dusuncelerimin degismesine ragmen, uzun bir donem Ataturkcu olma piskolojisinden cikamadim, Cunku beyinlere kazilmis, yanlis, eksik ve hatali da olsa onun adi Ataturk`tu.....
Cumhurriyet tarihinde tek bir MARASAL var...
onun adi Fevzi Cakmak,
Turk ordusunda 3 meydan savasindan zaferle donen ve kazanan Turk Silahli Kuvvetleri icin en az Orgeneral, Oramiral rutbesine sahip subaylara TBMM tarafindan verilen askeri bir unvandir (rutbedir)
Bu konuda tek basarili olan Subay Fevzi Cakmak`tir. Ataturk hic bir savasa katilmamistir... aksine siyasi lider olarak korunmus ve lider olarak her hangi bir suikast girisimine karsi SIKI onlemler alinmistir....
Dolayisiyla Marasal unvanina sahip degildir. Ataturk`un olumunden sonra Meclisten odul olarak verilen bir rutbedir, sadece abartmak ve yuceltmek adina yapilmis bir harekettir...
Ataturk`u savunurken veya savunmaya calisirken abartilarla, olmiyanlari olmus gibi gostermeye calisarak, Yapilmamasi ve olmamasi gereken, olmus olan gercekleri, O yapmadi Unonu, Celal Bayar, Cemal Gursel Su veya bu yapti yalanlarla koruma ve kollama adi altinda ATAM SEN KALK BEN YATAM NUTUKLARI ILE, VATAN MILLET SAKARYA NARALARI ILE Gercekler ve dogrular oldugu gibi aciklanmadigi gibi, ona yonelik ufak bir soylem bir yana onu anarken bile ayaga kalkmiyan`a 3 aydan 3 yila kadar cezalar verilirdi...
Ornegin, Osmanlinin iflas etmesi sonucu, Ingiltere, Almanya, Italya ve Fransa gibi ulkeler tarafindan paylasma ve isgal etmelerine karsi Turkiye halklarin topyekun Isgalcileri ve yagmacilari ulkeden kararli bir sekilde mucadele vererek, bu onderligin icinde ve basinda rol alan Ataturk`un verdigi mucadele taktire sayandir.
Osmanli Imparatorlugun saltanatina son verip Imparatorluk yerine CUMHURIYETI kurmasi da ilerici bir adimdir.
Gelelim Cumhuriyetin kurulusundan sonra Osmanli saltanatina son vermesi icin yaptigi yenilikler (Devrimler)
1. Bir toplumun yaşamında önemli işlevi olan kurumların hızlı ve geniş kapsamlı bir biçimde kökten değiştirilmesi ya da yenileştirilmesi, yeniden biçimlendirilmesi ya da belli bir alanda birdenbire gerçekleşen kökten değişiklik.
2. Herhangi bir olaydaki hızlı ve geniş kapsamlı niteliksel değişme.
Burada onemli olan halk ve halklara yonelik Devrimlermidir.
Yoksa Belirli bir kesime hizmet eden, milli burjuva devrimlermidir.
1. Sapka Devrimi.
2. Harf Devrimi.
3. Kilik kiyafet Devrimi.
Olmasi gereken yukaridaki 3 ayri yeniliklermidir yoksa onemli olan asagida yeniliklermidir. (Devrimlermidir)
1. Kultur Devrimi.
2. Sanayi Devrimi.
3. Toprak Devrimi
Buradaki amac, Turkiyede yasiyan halklarin gelecegi, bagimsizligi, refahi ve ozgurlugu icin degildir.
Sadece dar bir mantikla Osmanlinin yeniden hortlamamasi,
Yerine Ulu Onder Basbug Mustafa Kemal Ataturk`un liderligi onderligi ile ulkenin basina gecmesidir.
Asil sorun bundan sonra basliyor... Turkiyede Katliamlarin, Soykirimlarin, Cinayetlerin, Yargisiz Infazlarin, Idamlarin, Fasist Irkci Yasalarin, Toplu tutuklanmalarin ve Ulkeyi Emperyalizme peskes cekilmesi ve gunumuze kadar gelen nice haksizliklarin mimari yine bu Generaller tayfasinin eseridir....
Yapilmis ve yapilan dogrulari savunmamiz gerektigi gibi, yapilmis ve yapilmiya devam edilen yanlislari da mahkum etmek duyarli ve insan olmanin temel kosullaridir.
Sonuc olarak gelen butun elestirileri ve tepkileri siddet ve kinayi olarak karsilik vermektense, Aklin yolu ile taraf tutmadan insani degerlerimizle en iyi sekilde arastirip, yanlislari mahkum etmek, dogrulari almaktir.. Tapmak, Tapinak, Kutsallastirmak, Olumsuzlestirmek yerine, Artilarini gordugumuz gibi abartilan olmiyan sozde artilarin arti olmadigini onun eksi hanesine yazmak onu kotulemez....
Aksine yaptigi dogrularida aciga cikarmis olur...
Kemalizmi kavramak, tarafsiz birer birey olmak ve TC tarihini cok iyi incelemekten gecer...
Irkcilik, Milliyetcilik ve Gericilik Insanlik dusmanligi ise.... Bunlarin nitelik ve niceliklerini kavriyalim.
Daha sonra.
YASAMAK BIR AGAC GIBI TEK VE HUR VE BIR ORMAN GIBI KARDESCESINE ilkesini savunabilelim...
Unutmiyalimki. Turk degilde Kurt olabilirdik, Sunni Degilde Alevi olabilirdik, Laz olabilirdik, Turkmen olabilirdik, Cingene olabilirdik, Yoruk olabilirdik, Ermeni olabilirdik, Suryani olabilirdik.....
Herseyden once INSAN OLDUGUMUZU KAVRAMALIYIZ.... ki baskasina karsi haksizliklarimizi, yanlislarimizi, eksiklerimizi ve butun olumsuzluklarimizi gorebilelim.
Saygi ve Insani Sevgilerimle.
Engse Hohol
15-11-2017, 20:25
Tayyip 10 kasım'da Atatürk hakkında ilk kez olumlu söylem kullanınca, "600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" mesajının sahibi AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu bile afalladı.
✔ (http://www.hurriyet.com.tr/ak-partili-vekil-90-yillik-reklam-arasi-sona-erdi-27972573) Tülay Babuşcu 2015; "600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi."
✔ (http://odatv.com/cumhuriyete-90-yillik-reklam-arasi-diyordu-1511171200.html) Tülay Babuşcu 2017; "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Atatürk. Her 10 Kasım'da yeniden doğar."
https://pbs.twimg.com/media/DOqTeE1X0AAIo0O.jpg
Kandırma ve kandırılma konusunda marifet sahibi akp'liler, mustafa kemal yerine Atatürk adı ile ne diyorlarsa anlayın ki gönülden demiyorlar.
AKP diye bir parti var mı Kağıt üstünde var .Peki kendi iradesi olan fikri olan üyeleri ve yöneticileri var mı. Bence 2 AKP li gurup var
1.Çıkar ve menfaat gurubu.
2.T. Erdoğan ın müridleri gurubu.
Böyle bir partide tek ses çıkar diğerleri aynı sesi yüksek sesle tekrarlarlar.
1. Sapka Devrimi.
2. Harf Devrimi.
3. Kilik kiyafet Devrimi.
Olmasi gereken yukaridaki 3 ayri yeniliklermidir yoksa onemli olan asagida yeniliklermidir. (Devrimlermidir)
1. Kultur Devrimi.
2. Sanayi Devrimi.
3. Toprak Devrimi
Sn Baskoylu
Olması gerekenle olan arasında ne fark var
Şapka devrimi Eski monarşık düzenin kıyafeti yerine yeni modern düzenin kıyafeti.
Harf Devrimi ESKİ farsça arapça karışımı harflerle dünyanın da kabul ettiği matematik ve latin harflere geçilmesi.
Cumhuriyetin ilanı ile birlikte parlementer sisteme geçilmesi.
Bence siz Kemalizm konusunda bilinçli eleştiri yerine ön yargınızı kullanıyorsunuz.
YASAMAK BIR AGAC GIBI TEK VE HUR VE BIR ORMAN GIBI KARDESCESINE ilkesini savunabilelim...
Bu ilke olarak savunulabilir ama buraya varmak için epey yol kat etmek gerekir İşte bu yolun başlangıcı Modern bir sistemdir.
Bu sistem ya devlet eli ile kurulacak ya insanların yarattığı sınıfsal farklılıklarla.Sömürü olmadan sermaye birikimi sağlanmaz Sermaye birikimi olmadan sınıfsal kavgalar olmaz sınıfsal kavgalar olmadan teknolojik ilerleme sağlanmaz. Teknolojik ilerleme olmadan yaşamak bir ağaç gibi hür bir orman gibi kardeş çesine olmaz.
Hepsi birbirine bağlı verdiven basamaklarıdır.