PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürk ve Sabateyistler

world
22-05-2017, 17:58
Hem iç hem dış kaynaklarda okuduğum kadarıyla Selanik taraflarında birçok Sabetayist'in yaşadığını öğrendim. Sabetay Sevi'nin hikayesini biliyorsunuzdur zaten bu adama inananlar kendilerini Müslüman olarak gösterip iç dünyalarında Sabetaycı bir Yahudi olarak kalıyorlarmış.

Ben bir Kemalist olarak bu tür iddiaları umursamıyorum isterse Atatürk Nakşibendi Tarikatı'nın Halidi kolundan olsun umrumda değil ama bilenler varsa sizce Atatürk Sabetayist miydi öyleyse neden değilse bu iddiaların kaynağı nedir? Bunun yanısıra ilkokul öğretmenlerinden ve okula da adı verilen Şemsi Efendi'nin gerçek adının Şimon Zvi olduğu sıkça dile getirilir. Sizce gerçekliği nedir bu tür iddiaların?

bilgivehis
22-05-2017, 20:27
Atatürk'e atılan iftiraların sayısı belirsiz, bütün amaçları onu halkın gözünde itibarsızlaştırmak.
Ataürk, sabateyist olsa ne yazar müslüman olsa ne değişir, onun yaptıkları ve hedefi önemlidir.
Üstelik onun öyle bir örgüte ihtiyacı da yoktu, Cumhuriyet kurmak ve altı ok hedeflemek için dinsel içerikli bir örgütle ilşkilendirmek dahi mantıksızdır.
Sabateyist denen örgüt kapitalizmin bir koludur, sözde Yahudi kaynaklı dinsel ve illegal bir örgüt diye geçer ama hiç de öyle gizli-mizli değildir.
Abd devleti ne yapıyorsa sabateyistlerin yaptığı da odur.
Ayrıca bu ülkede Abd-Ab ve Akp'den ödül almak veya makam-mevki sahibi olmak ya da baş tacı edilmek için Atatürk'e iftira atmak yeterlidir.
Örneğin Atatürk büstünü kırmak iyi bir işe yerleşmektir, Tv'de karalamak mertebe atlamaktır, belirli bir sayıda Atatürk karşıtı oluşturmak bir kurumun başına geçmektir.
Cumhuriyeti yıkmak Yahudi örgütlerinden madalya almaktır, forumlarda karalamak asgari ücrete tabidir ve trol mertebesine yükselmektir.
Ama iş tayyibin Bop eş başkanı olduğunu söylemeye geldiğinde veya Kılıçdaroğlunun bir kapitalist kurum olan Tesev kurucusu olduğunu söylediğinde vay başına gelenler...