Orijinalini görmek için tıklayınız : Kafa Dinginliği İçin Tavsiyeleriniz
İnternetteki yazılar, sayfa, kitaplar,üniversite derken kafam balon gibi oldu. Ramazanda da içki içilemeyen bir ortamda yaşıyorum linç ederler yani en azından sözlü olarak. Bu yüzden kafa dinginliğine ihtiyacım var tavsiyeleriniz var mıdır ? Ulu Manitu aşkına kitap demeyin kitabın beni dinlendirdiği falan yok kitapta bilmediğim bir terim geçtiği zaman dakikalarca o terimin ne demek olduğunu zihnime yerleştirmek için internette gezinme ihtiyacı hissediyorum .Kitap okumayı pek sevmesem de kendimi zorlayıp bu 3 ayda 700 sayfa bilimsel terimlerle dolu kitap okudum.
Benim durum şu dostlar internette eğleneyim diyorum karşıma Youtube'ta size önerilenler kısmı çıkıyor merakım beni yine alanım olan bir konu hakkında video izlemeye zorluyor dayanamayıp açıyorum ve yine uzun uzun o konudaki eksikleri gidermek için araştırma yapıyorum. Mesela karşıma Sabiilik ile ilgili bir yazı veya video mu çıktı iişin yoksa Sabiiler'in Kutsal Kitabı hakkında İngilizce Türkçe bilgi topla sırf meraktan boşluk kalmaması için o konu hakkında uğraşıp duruyorum.
Bu olaya benzer bir şeyi Sabetay Sevi konusunda yaşadım. Sabetay Sevi hakkında bir yazı okudum o yazı beni Kabala'nın Gematria konusunu okumaya, anlamaya yönlendirdi, mecburen o konuyu da okudum ,kafam bir ordan bir burdan okumalar ve araştırmalarla dolu, zihnim adeta çatlayacak gibi. Hazmetmem için kafa dinginliği gerekiyor.
Bugün de Hristiyanforumdaki eski mesajlarımdan birinde Kumran yazıtlarıyla ilgili bir mesajıma denk geldim mesajımı okuyunca ''ulan bu mesajı ben mi yazdım yazdığım şeyi şu an sorsan yazamam'' diyip o konuyu tekrar araştırdım işin yoksa Kumran yazılarını İngilizce'den aç oku falan 1 saat bu şekilde geçtikten sonra sıkıldım bıraktım.
Ne yapmam gerekiyor hem merak var, araştırma merakı ,hem de aşırı zihin karmaşıklığı zihin karmaşıklığı ve kafa yorgunluğu olmadan öğrenmenin bir yolu yok mudur, yok mudur kafa dinginliğinin bir yolu?
Yıldıztozu
01-06-2017, 23:21
Bir hafta internetten ve kitaplardan uzak kal. Mümkünse ortam değiştirerek doğal güzellikleri olan bir yere git. Orada gökyüzüne ve denize bakarken bir yandan güzel müzikler aç bir yandan içki iç.
Belki mümkünse hoş bir kadınla seks. Bir de belki farklı ilgi alanları olan farklı insanlarla diyalog kurmak. Çocuklarla, bebeklerle veya hayvanlarla iletişim kurmak da rahatlatabilir.
spartacus
01-06-2017, 23:34
Ne yapmam gerekiyor hem merak var, araştırma merakı ,hem de aşırı zihin karmaşıklığı zihin karmaşıklığı ve kafa yorgunluğu olmadan öğrenmenin bir yolu yok mudur, yok mudur kafa dinginliğinin bir yolu?
var, cehalet pınarından her gün bir bardak atman yeterli..
Önerilen videolara bakma, izlemediğin filmler varsa izle, oruçlular aleminden uzak olabileceğin yerler varsa, arada bir doğaya çık, imkanın varsa, bisiklete bin, bu iyi bir yoldur, bir süre kitaplardan uzak dur...
Bir zamanlar ben de -okul yılları-, o zaman internet yoktu, kütüphaelerdeydim, her gün eve bir kitapla gelirdim, kitapçılara girerdim bir dolu kitap alırdım, internet yoktu, okurken, okurken illa bitirmeye çalışırdım, elde sözlükler ayrı bir dert, bir kitaba başlayıp, hemen 10 dakika sonra diğerine atlamak hissi, o düzeye gelmişti ki, hem kitap okuyup hem de çevremdekilerle sohbet eder veya onları dinler hale gelmiştim. kafamda 3 ayrı düşünce, 3 ayrı konuda düşünür dururdu, diğer taraftan da bir tarafım şarkılar söylerdi vs, arkadaşım ve hayli bilinçli olan psikologa gittim, kitaplardan uzak dur dedi. Elbette sorun kitaplar değil sensin, içindeki açlığı yatıştıracağım derken farkında olmadan her geçen gün daha oburlaşıyor ve daha aç hissediyorsun bu da seni dağılmaya sevk ediyor, o kadar çok alana yayılıyor, dallanıyor ki, dağılıyorsun, kontrolü kalmıyor... Artık günün deli dana veya bir maymun gibi daldan dala atlamalara dönüşüyor.
var, cehalet pınarından her gün bir bardak atman yeterli..
Önerilen videolara bakma, izlemediğin filmler varsa izle, oruçlular aleminden uzak olabileceğin yerler varsa, arada bir doğaya çık, imkanın varsa, bisiklete bin, bu iyi bir yoldur, bir süre kitaplardan uzak dur...
Bir zamanlar ben de -okul yılları-, o zaman internet yoktu, kütüphaelerdeydim, her gün eve bir kitapla gelirdim, kitapçılara girerdim bir dolu kitap alırdım, internet yoktu, okurken, okurken illa bitirmeye çalışırdım, elde sözlükler ayrı bir dert, bir kitaba başlayıp, hemen 10 dakika sonra diğerine atlamak hissi, o düzeye gelmişti ki, hem kitap okuyup hem de çevremdekilerle sohbet eder veya onları dinler hale gelmiştim. kafamda 3 ayrı düşünce, 3 ayrı konuda düşünür dururdu, diğer taraftan da bir tarafım şarkılar söylerdi vs, piskologa gittim, kitaplardan uzak dur dedi. Elbette sorun kitaplar değil sensin, içindeki açlığı yatıştıracağım derken farkında olmadan her geçen gün daha oburlaşıyor ve daha aç hissediyorsun bu da seni dağılmaya sevk ediyor, o kadar çok alana yayılıyor, dallanıyor ki, dağılıyorsun, kontrolü kalmıyor... Artık günün deli dana veya bir maymun gibi daldan dala atmalamlara dönüşüyor.
Bilgiyi istemek sanırım bir kadını istemek gibi o yüzden mitolojide ilahi bilgi çoğu zaman dişil philosophy'deki sophy dahi kız ismi olmuş . Aşkla bilginin ilgisi var elbet tasavvufçular Kabalistler Carl Sagan gibi bilim insanları inanmayı değil bilmeyi istemişler hep. Bilmek aşk gibi ama ,ona uzak olduğumuzu, her defasında yakınlaştım nihayet ona derken, aslında uzak olduğumuzu fark ettiğimizde onu daha çok istiyor ve yıpranıyoruz onu ararken.
merak ettiğin ama yapmadığın bir uğraş varsa onu dene, bu maket yapımı da olur,çizim de olur.. ben bir ara can sıkıntısından hep merak ettiğim ilginç yemekler yapma işini denedim evde, biraz dağıttım döktüm ama ortaya birşeyler çıkarmıştım kafamı sakinleştirmiştim. el kamerasıyla kendi çapımda belgeseler de çekmiştim beğenmedim sildim başka çekimler yaptım sildim çektim...
En güzel kafa dinleme doğaya açılmakla olur. Tek bir ağaç bile insanı rahatlatabilir. Yeter ki ona bak ve onu gör. Yakınlarda ormanlık bir alan varsa veya bir deniz kenarına yakınsan en güzeli orada bir süre inzivaya çekilmek olur.
Biz doğadan geldik. Milyonlarca yıl öncesinde oranın bir parçasıydık. Genlerimize işlemiş. O nedenle bu kadar özlem duyuyor ve orada bu kadar rahatlıyoruz.
Bir de uzaydan da geldik. O nedenle de gece ışık kirliliği yokken yıldızlara baktığımızda içimiz bir tuhaf oluyor. :)
Şehirde dinginlik pek mümkün değil world, bir kaç gün kendine ayır, sırt çantanı topla, uzaklaş.
https://www.decathlon.com.tr/C-529720-kamp-malzemeleri
http://triphints.ru/media/uploads/articles/577e715085f17c38545d8a74921faf9d/article_53f4805d7d0bd2.78736374.jpeg
Ahlaksız
02-06-2017, 19:44
Spor yap..
bakkalmahmud
02-06-2017, 21:27
Bir probleme cözüm bulmak icin önce problemi tanimak lazim,tibbi terimde hastaligin ilacini vermeden hastaligi tesbit etmek gerek bunuda en iyi sen yaparsin,kiscasi problemin cözümü sende,saygilar.
Amon yarebbi
02-06-2017, 23:34
Hiç bir konu da , Sorumluluk almayacaksın. Vurdum duymaz olacaksın .
Bunları yapabilirsen ki ; imkansıza yakındır.
Diğer tavsiyeler gelip geçicidir. Tekrar başa dönersin.