Orijinalini görmek için tıklayınız : Rektör, öğretmen eşini Enstitü Sekreteri olarak atadı.
Vefik Sami
02-06-2017, 23:07
"Denizli'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından vekaleten Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan, ardından 19 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından asaleten rektörlük ataması yapılan Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Bereketli İmam Hatip Ortaokulu'nda öğretmen olarak görev yapan eşi Derya Bağ'ı, Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü'ne Enstitü Sekreteri olarak atadı. Eleştirileri yanıtlayan Rektör Bağ, eşini göreve yetkin olduğu için getirdiğini belirtti."
Haber (http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/rektor-ogretmen-esini-enstitu-sekreteri-olarak-atadi-1879154/)
Yeyin efendiler yeyin.
Bu hân-ı iştihâ sizin.
Reis açmış yolunuzu,
Sokun her tarafa burnunuzu.
Engse Hohol
03-06-2017, 00:03
Böylesine arsız insanları görünce, ilkin aklıma, utanma, ar etme duygularını nasıl yok ettikleri geliyor. Başarı çünkü.
✔ (http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/atanamayan-ogretmen-intihar-etti-h30359.html) İzmir Çiğli'de atanamayan coğrafya öğretmeni 27 yaşındaki İbrahim Yeşilbağ intihar etti. Cebinden 6 TL para ve bir cep telefonu çıkan İbrahim Yeşilbağ'ın cesedi, gecekondu evinde tavana asılı olarak bulundu.
Devletin öğretmenlik sınavlarını kazanarak öğretmenliğe yetkin olduğunu yasal yoldan ispatlayan 27 yaşındaki İbrahim Yeşilbağ, mesleğine atanamadığı için cebinde parası yok ve morali hayli bozuk şekilde bekemekten bıkıp usanarak intihar ediyor. Diğer taraftan aynı gün Rektörün yaptığına bakın! Tanrı'nın vicdanı olsa elbet birşeyler yapardı. Öylesine insanın yürekleri sızlıyor ki, ben tanrı olsam birşeyler yapmam gereken yerlerden birisi tam da burası olurdu diye düşünüyorum şu an.
Engse Hohol
06-06-2017, 22:32
✔ (http://odatv.com/kim-sizdirdi-tasfiyesi-0606171200.html) Derya Bağ istifa etti. Kocası Prof Hüseyin Bağ ise, eşinin enstitü sekreteri olarak atanmasına ilişkin resmi yazıya ulaşma yetkisi olan birimlerin yöneticilerinin görev yerlerini değiştirdi. Pamukkale Üniversitesinde 11 kişi görevlerinden alındı.
Prof Hüseyin Bağ, kendisini üniversiteye bağlı olan Teknokent’e Genel Müdür, Eğitim Fakültesi'ne de Dekan yaptı. Kendisine Teknokent den aylık 9,500 TL maaş bağlayan Hüseyin Bağ’ın, hem Pamukkale Üniversitesinde hem de Teknokent’te danışmanı olan Ali Turhan'ın ise, sadece Teknokent’ten aylık 7 bin 500 lira maaş aldığı ortaya çıktı. Danışman Ali Turhan’a Şubat 2017’de Teknokent’in hesabından 25 bin TL ödeme yapılması dikkati çekti.
Yeyin gari, dönem sizin yeme döneminiz!
Shutur Nahundi
07-06-2017, 07:08
Sosyal toplumlarda vatandaşın cebine giren para, canlı ekonomi demektir. Devlet kasasında duran hareketsiz paranın canlandırılması açısından rektörü ödüle layık görebilirler. Böyle bir şeyle karşılaşırsam bana sürpriz olmaz.
Şaka bi tarafa, atanamadığı için intihar eden öğretmen kendine yazık etmiş, başkasına değil. Mühendislik okumak varken öğretmenlik neden okuyorlar bunu da anlamış değilim. Hükümet, öğretmenlik branşının taban puanını 70'den yukarı kaydırması lazım veya muhandislikle aynı puanda tutması lazım ki öğretmenliğe talep azalsın. Yoksa yazık oluyor böyle. Sabah sabah 27 yaşında intiharı seçmenin haberini duymak bile hüzünlendiriyor insanı.
Sosyal toplumlarda vatandaşın cebine giren para, canlı ekonomi demektir. Devlet kasasında duran hareketsiz paranın canlandırılması açısından rektörü ödüle layık görebilirler. Böyle bir şeyle karşılaşırsam bana sürpriz olmaz.
Şaka bi tarafa, atanamadığı için intihar eden öğretmen kendine yazık etmiş, başkasına değil. Mühendislik okumak varken .
Her şakanın arkasında bir gerçek vardır derler.
Bence ekonomik tahlilin yanlış.
Sn Nahundi.
Ekonomi bu ülkede borçlandırılarak yürümekte. Öyle devletin kasasında hareketsiz bir sermaye (para) yok.
Son dönemlerde devlette borç yükünü büyütmekte TRT için kesilen paylara baktığında adam çıldıracak gibi oluyor.
Bir öğretmen niçin intihar eder bunu ancak o tür yaşayan toplumdan itilen ailesi tarafından gözünün içine bakılan bulunduğu toplumda fazlalık gibi görünenlere soracaksın.
Devlet insanlara müşteri gibi bakıyor eğitim denilen şey yok gibi Bu ülkede adalet sarayları var içinde adelet yok dev okullar her şehirde ünversiteler var eğitim yok
Hastanelerinde sağlık yok görüntü var öz yok, böyle bir ülkede insan boşluktadır hangi rüzgarın kimi nereye sürükleyeceği belli değil.
Hegelin mantık teorisi şöyle der. Her maddenin içinde öz vardır Ruh bağımsızdır Ruhun görevi özün özgürleştirilmesidir, der.
Ruh devlettir, öz insan, madde bir ülkede olanların hepsi.
İşte bir öğretmen niçin intihar eder anla. Cünkü devlet ruh olacak güya ama görevini yapmıyor.
Adam para harcamış zaman harcamış meslek edinmiş mesleğini yapamıyor.
Bu ülkede devlet ve yasaları adam gibi olsa hiç kimse atama diye o stersli (KPSS) girmez Çünkü özel sektörde devletten (Soayal haklar açısından) geri değildir.
Devletin işi herkese sopa sallamak değildir planlama ve organizasyondur.