PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Zihniyetin Anatomisi

ozgur_beyin
24-04-2007, 11:31
Birilerini felaketinden zevk almayı ,psikoloji nasıl tanımlar ,bilmiyorum. Herhalde buda fikirsel, VANDALİZM
olsa gerekir. İslamı hoş görünün zirvesinde, göstermek isteyen ,VİCDANI KARA, Â*İRFANI KARA Â* her şeye hınç duyan, içi kinle dolu, gücünün yettiğinde, hem maddi hemde manevi intikam peşinde olan, kompleksli zavallılar var.
Â* Â*Birinin ölümünü bayram olarak görebilen biri İNSAN olabilirmi. Eğer bu kişi kendini insan olarak tanımlıyabiliyorsa geride kalanları nasıl tanımlıyabiliriz.
Â* Bu sitede islam buğdayları filizlensin diye her yere pervasızca savuran, poleo- castro (namı diğer troyya)
nun sitesindeki bir aklı evvelin Â*BORİS YELTSİN'in ölümünün ardından yazdıklarına bakın.Ahlak, ahlak diye bir yerlerini yırtan bu ahlak fakirleri, beni kurayza katliamına savunma yazarlar ama1400 yıl sonrada kureyza katliamına uygun duygularda serdetmekten kaçınmazlar. BU müslümanlık mı ?bu insanlık mı? bu nedir? NEDİR BU?

Â* işte ,bu müslümanın YAZDIKLARI

Â* Â* çocuk bayramı asıl bana bayram oldu.(dünyadan bir rus daha eksildi). Â*

*Arkadaşlar bu gün 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı. Evet ulusal egemenlik gerçekten de büyük ehemmiyet arz ediyor. Ama bu gün aldığım bir haber beni bu bayramdan daha çok sevindirdi. Bayram bayrama benzedi yani.... rusya eski devlet başkanı(boris siyersin) Hakkın rahmetine! Â*kavuştu.... Â*. Kendisine Hak'tan hayırlı azaplar diliyorum.

* *..............................

*Bu saksağan BORİS YELTSİN'in adını doğru *olarak ya yazamamış, yada doğrusunu bilmiyor.BORİS SİYERSİN
diye yazmış. Adını bile doğru dürüst bilmediğin adamın ,ölümüne niye sevinirsin, be adam!

hiramusta
24-04-2007, 11:38
Binlerce masum insanın katlinden sorumlu olan bir caninin ardından kendisini hayırla yadetmek normal bir davranış mıdır,Özgür kardeş?

24-04-2007, 11:40
Sevgili özgür_beyin
Sanırım anatomi konusunda,sitemiz sakinlerinden sevgili liopleurodon gibi arkadaşlar,bilimsel olarak bizlerden daha iyi tanım yapabilirler.
Ancak senin işaret ettiğin bu zihniyetin anatomisi bana hilkat garibesi gibi göründü.

ozgur_beyin
24-04-2007, 11:48
Sevgili hira lafın bittiği yer burası galiba, susuyorum.

* Ben diyorum ,Çanakkale Boğazı, sen diyorsun ki ordan gemi geçmez.

24-04-2007, 11:49
Sevgili hiramusta;
İnsanlık bilincinin yükselmesi maalesef ki *:( savaşlar,vahşet,kan,zulüm neticesindeki bir çok ölümün ardından olmakta görünümü veriyor.
İçinde bulunduğum sosyal durum dolayısı ile Rusya ile olan ilişkimden biliyorum ki Ruslar hala Mihail Gorbaçov ile Boris Yeltsin'i affetmemelerine rağmen iddia ediyorum ki (Müsamereye gidecek oğluna bunu söyleyebilirsin gözlemlemesi için)gelecekte tüm dünya,dünyada barışın önünü açan iki adam diye söz edecekler bunlardan.
Ama Adil olma konumundan kaynaklı adalet var ise;İnsanlığa üstün hizmetleri olan bazı kişilerin sırf Hıristiyan oldukları için cehenneme gideceği,Her türlü herzeyi yemiş kötülüğü yapmış birilerininde sırf şahadet getirip Müslüman olmaları hesabı ile cennete gidebileceğini düşünen bir zihniyet hem adaleti zedeliyor hemde hilkat garibesi adını hak ediyor.
Sevgilerimle

spartacus
24-04-2007, 12:28
Evet Hiramusta yine beni yanıltmadın, Malatya olaylarında bana haksızlık ediyorsun demiştin, oysa Sen kendine haksızlık ediyorsun ben farkındalık oluşturuyorum... Senin bakışından dolayıda az kalsın götürü yapıp, başka insanlarıda aynı basitlikle bakmaktan suçlamış olma üzüntüsünü yaşayacaktım :)

Konuya bak, adam bayram yapıyor deniyor. Ozgür_Beyin'in yazı aldığı o site, Muaviyeyi(Yeltsin siyasi bir çalkantı sürecinde, bu ise dünyayı fethetmek ve zenginliğine zenginlik çin kan dökmekle meşguldü) tam bir Hz. yapmış. İdol dedim bende, ilk insanların yapıp, insan üstü güçler beklediği heykelcik.

Boris Müslüman olsa idi tam tersi olacaktı. Sorun bu, yani öz bu, yani mantık bu ve ölen birisi ardınca, kimlerden olduğunabakarak sevinç çığlıkları atmak, tam bir cehalet yanılıyormuyum Ozgur_Beyin. Hiramusta Açı ölçerin bozulmuş açılmıyor, buda çöle atılan bir taştır : )

Diğeri bayram yapıyor ama tek nedeni ölenin Müslüman olmaması bence. Müslüman olsa tam tersi olacaktı, Aynen Irak ve İran biribirisi ile savaşırken, bu 2 ülkenin Müslüman olmadığı gibi. Mesala Afganistan'ında satanist olması gibi

Mesala Ali ile Ayşe arasındaki savaşta ölen 10.000 kişininde Mecusi(olabilir ha) olması gibi...

ozgur_beyin
24-04-2007, 12:41
Boris Müslüman olsa idi tam tersi olacaktı. Sorun bu, yani öz bu, yani mantık bu ve ölen birisi ardınca, kimlerden olduğunabakarak sevinç çığlıkları atmak, tam bir cehalet yanılıyormuyum Ozgur_Beyin.

* Çorum civarında bir deyim var.

* DOĞRU SÖZE HACI EMMİN NE DESİN?

*Ne diyem spartacus?

commandante
24-04-2007, 12:49
Sevgili hiramusta;
İnsanlık bilincinin yükselmesi maalesef ki Â*:( savaşlar,vahşet,kan,zulüm neticesindeki bir çok ölümün ardından olmakta görünümü veriyor.
İçinde bulunduğum sosyal durum dolayısı ile Rusya ile olan ilişkimden biliyorum ki Ruslar hala Mihail Gorbaçov ile Boris Yeltsin'i affetmemelerine rağmen iddia ediyorum ki (Müsamereye gidecek oğluna bunu söyleyebilirsin gözlemlemesi için)gelecekte tüm dünya,dünyada barışın önünü açan iki adam diye söz edecekler bunlardan.
Ama Adil olma konumundan kaynaklı adalet var ise;İnsanlığa üstün hizmetleri olan bazı kişilerin sırf Hıristiyan oldukları için cehenneme gideceği,Her türlü herzeyi yemiş kötülüğü yapmış birilerininde sırf şahadet getirip Müslüman olmaları hesabı ile cennete gidebileceğini düşünen bir zihniyet hem adaleti zedeliyor hemde hilkat garibesi adını hak ediyor.
Sevgilerimle

psiko abim o iki malum insanın dünyada barışın önünü açan insanlar değilde dünyadaki dengeyi emperyalist kapitalistler lehine bozan iki adam olarak nitelendirmek daha yerinde olur.biz komünistler açısından düşündüğümüzde sahip olduğumuz en büyük kaleyi düşüren yönetmeden aciz iki yönetici olarak düşünmek daha yerinde olur sanısındayım.ayrıca ismi lazım olamyan bu şahıslara baktığımda bugün Türkiyede dolaşan birkaç acizi görüyorum.

24-04-2007, 13:47
Sevgili commandante;
Güzel kardeşim benim.Şu an için bakılınca senin doğru söylüyor olduğun görünecektir.Ancak hepimizin bildiği gibi Batlamyus faraziyesinin hüküm sürdüğü dönemlerde Bruno'nun ve Galileo'nun durumları anımsanabilirse;
"iddia ediyorum ki (Müsamereye gidecek oğluna bunu söyleyebilirsin gözlemlemesi için)gelecekte ......." *sözüm anlaşılabilir.

Sevgilerimle

hiramusta
24-04-2007, 14:25
Değerli arkadaşlar ,ben arkadaşımızın yazısının tamamını okumadım.Ne dediğini bilmiyorum.Açıkçası merakta etmiyorum.ben sadece Yeltsin'in ölümüyle ilgili olarak duygumu ifade ettim.Bunu ifade ederkende hiçbir şekilde din ve millet ögesi belirtmedim.Evet Yeltsin binlerce masum insanın ölümünden sorumlu cani ve katil birisidir.Tıpkı Saddam,H.Esad,Hitler,Ladin,Şaron,Bush gibi.Bunlardan ölenlerin hiçbirisini hayırla anmadım.Ölecek olanların hiçbirisini de hayırla anmayacağım.Bu kadar basit bir anlatımı sosyolojik tahliller içerisine girerek çarpıtmanın hiçbir faydası yok kanaatindeyim.Benim için öncelik insandır.Müslüman,ateist ya da hristiyan değildir.

commandante
24-04-2007, 14:30
uygun bie karşılaştırma olmadığını düşünyorum .galileo ve bruno ile karşılaştırmak bence çok yanlış bir tutum çünkü o insanlar o kadar saygın değiller

spartacus
24-04-2007, 14:52
Hiramusta

Demek ki arkadaşın yazdıklarını okumadığınız için kendi düşüncenizi söylemiş oldunuz. Tabi konuyu asıl yönlendiren o arkadaşın yazdıkları olunca doğal olarak açı farkı oluştu..

Ne diyeyim ben Saddam öldürüldüğündede alkış tutmadım, sevinç çığlıkları atmadım. Bu gün gelinen noktada Irak'ın durumu belli, Şeyhler farklı bir şey yapmıyorlar ve hangi güce hükmettiklerini çok iyi biliyorlar, aynen tarihde ağababalarının yaptığı gibi, bunların etkisinde kalanlara ise insanların kimden olup olmadığına bakarak alkış çalmak kalıyor. Çünkü zaten biz ve onlar, siz ve biz... düzleminde insanlara aşılananda bu, insanlardan beklenende bu.

Yoksa şeyhlerin eteği ne işe yarardı değil mi?

24-04-2007, 14:56
Sevgili commandante;
Sence yaşıyorlar iken veya ölümlerinden kısa zaman sonra Bruno ve Galileo da saygınlar mıydı ?
Yoksa bu saygınlık sonradan mı verildi onlara ?

commandante
24-04-2007, 19:50
psiko abi bu adam mı galileo ile eş

Gorbaçov itiraf etmiş bir hain

*

Mihail Gorbaçov: "Tüm arzum komünizmi tasfiye etmekti"

*

"Tüm arzum komünizmi, tüm halk üzerindeki diktatörlüğü tasfiye etmekti. Beni bu misyonumda destekleyen ve teşvik eden karımdı. O bu görüşe benden önce ulaşmıştı. Bunu ancak üst düzey bir yönetici mevkiine gelerek yapabileceğimi biliyordum. Bu yolda karım beni en üst makama kadar tırmanmaya teşvik etti. Batıyı iyice tanıdıktan sonra kesin kararımı verdim. Tüm SBKP ve SSCB aygıtının yok edilmesi gerektiğine karar verdim. Aynı zamanda bunu diğer tüm sosyalist ülkelerde de yapmalıydım. Benim idealim sosyal demokrasiye giden yoldu. Ancak bu sistem halka yararlı olabilir. Bu arayışı sonuna kadar götürmeye karar verdim. Benimle aynı görüşte olan Yakovlev ve Şevardnadze gibi bazı arkadaşlar buldum. Hepsi SSCB ve komünizmin dağıtılması işinde teşekkürü haketmişlerdir.

*

Komünizm olmadan dünya daha iyiye gitmektedir. 2000 yılından sonra dünya daha iyi olacak, çünkü gelişecek ve zenginleşecek. Ancak buna karşı direnecek ülkeler vardır. Çin bunlardan biri. Tienanmen Meydanı olayları sırasında Pekin'de bulunuyordum, orada komünizmin Çin'de gerçekten çökeceğini düşündüm. Çinli liderlere ısrarla protestoculara hitap etmek istediğimi bildirdim ama bunu yapmama izin vermediler. Komünizm Çin'de düşerse, tüm dünya daha iyi olacaktı ve dünya barışına daha çok yaklaşılmış olacaktı. SSCB'yi kurtarmak istedim ama sosyal demokrasinin gelmesi koşuluyla. Bu yapılamadı. Yeltsin iktidar istedi, demokrasi ya da benim yapmak istediklerim hakkında hiçbir şey bilmiyordu. Biz hakların ve özgürlüğün olduğu demokratik SSCB'yi istiyorduk.

*

Yeltsin SSCB'yi dağıttı ve o sırada ben Kremlin'de değildim. Tüm gazetelerden muhabirler gelip bana ağlayıp ağlamadığımı sordular? Ağlamamıştım, çünkü de SSCB'de Komünizmi yok etmeyi gerçekten başarmıştım ve Avrupadaki diğer sosyalist ülkelerde de. Ağlamadım çünkü esas amacıma ulaşmıştım, ki o da Avrupa'da komünizmin yenilgisiydi. Ancak şunu da bilmelisiniz, komünizm Asya'da da yenilmelidir. Tüm dünyada demokrasi ve özgürlüğe daha çabuk geçiş ancak böyle mümkün olabilir.

*

SSCB'nin tasfiyesi ABD'nin çıkarına olmamıştır. Çünkü ortaya benim Bağımsız Egemen Cumhuriyetler Birliği adını vermek istediğim güçlü bir demokratik ülke çıkmadı. Bunların tümünü başaramadım. Tüm küçük ülkeler şimdi ABD'ye yardımından dolayı teşekkür ediyorlar. Komünizm belasını ortadan kaldırarak ABD ve eski SSCB'nin partnerler haline gelmesini sağlamak istedim. Bu ikisi dünyayı yönetecek iki ülke olabilirdi. Demokrasiye giden yol uzun olacak, ama hızla ilerleniyor. Şimdi tüm dünya komünizmin son kalıntılarını temizlemeli!

(Mihail Gorbaçov'un 1995 yılında Türkiye ziyareti sırasında Ankara'da gazetecilerle yaptığı toplantıdan. kaynak: Revolutionary Democracy, Nisan 2000 http://www.revolutionarydemocracy.org/rdv6n1/gorbach.htm)