Orijinalini görmek için tıklayınız : Otobüs duracakmış, namaz kılacakmış..!
Ahlaksız
11-06-2017, 20:27
Bu homo erectuslar,iyice delirdiler;
https://www.59saniye.com/metro-turizmdeki-mola-tartismasi/
bakkalmahmud
11-06-2017, 22:25
Birincisi bunlar homo muhammedius:sad: ikincisi.....
5 "Dua ettiğiniz zaman ikiyüzlüler gibi olmayın. Onlar, herkes kendilerini görsün diye havralarda ve caddelerin köşe başlarında dikilip dua etmekten zevk alırlar. Size doğrusunu söyleyeyim, onlar ödüllerini almışlardır. 6 Ama siz dua edeceğiniz zaman iç odanıza çekilip kapıyı örtün ve gizlide olan Babanız'a dua edin. Gizlilik içinde yapılanı gören Babanız sizi ödüllendirecektir. 7 Dua ettiğinizde, putperestler gibi boş sözler tekrarlayıp durmayın. Onlar söz kalabalığıyla seslerini duyurabileceklerini sanırlar. 8 Siz onlara benzemeyin! Çünkü Babanız nelere gereksinmeniz olduğunu siz daha O'ndan dilemeden önce bilir
Ücüncüsü..... ucagi en yakin havaalanina indirin benim namaz vaktim geliyor
:biggrin1:
Ahlaksız
11-06-2017, 23:21
Antika;şoförün aklına uçak gelseymiş,iyi olurmuş:)
Ben hocayım,otobüste namaz olmaz diyor ya;aslında olur..Yalan söylüyor ama bilmeme ihtimali de var..
Bunların hocalığı da bu kadar işte..
Bunun gibi kendini hoca ilan edenlerin ya psikolojik sorunları vardır,ya geçim sıkıntısı,ya toplumsal baskı artmıştır,ya da geçmişte işlenen günahların korkusu..Benim üstümde de bir hoca var..Daha düne kadar mini etek giyerdi..G.tü gözükürdü resmen..Şimdi de hocalık yapıyor..!
Bu da böyle birşeydir..
bakkalmahmud
11-06-2017, 23:30
Antika;şoförün aklına uçak gelseymiş,iyi olurmuş:)
Ben hocayım,otobüste namaz olmaz diyor ya;aslında olur..Yalan söylüyor ama bilmeme ihtimali de var..
Bunların hocalığı da bu kadar işte..
Bunun gibi kendini hoca ilan edenlerin ya psikolojik sorunları vardır,ya geçim sıkıntısı,ya toplumsal baskı artmıştır,ya da geçmişte işlenen günahların korkusu..Benim üstümde de bir hoca var..Daha düne kadar mini etek giyerdi..G.tü gözükürdü resmen..Şimdi de hocalık yapıyor..!
Bu da böyle birşeydir..
Vefik abimin isaya hayranligi beni sasirtmiyor cünkü ona yakin bende o kadar hayranim,,cünkü yobazlarin (kötülerin diyer adiyla seytanlarin yada seytani fikirlilerin)agzinin payini düsünmeden veriyor:sad:
Ahlaksız
11-06-2017, 23:39
Antika,siz inançlı mısınız?Eğer değilseniz,İsa'ya neden hayransınız?İsa,sonuçta bir mitolojik figür..Bir hayalete hayran olmak doğru mu sizce?
bakkalmahmud
11-06-2017, 23:52
Antika,siz inançlı mısınız?Eğer değilseniz,İsa'ya neden hayransınız?İsa,sonuçta bir mitolojik figür..Bir hayalete hayran olmak doğru mu sizce?
Deistim,isanin mitolojik figür oldugunu uzun yillardir biliyorum ama karakter olarak hala yasiyor ve hep yasiyacak,muhammedde karakter olarak yasiyor eminim uygun karakter yakin cevrende bile vardir.Hic tanimadigi insanlara güzel hayat yasatmak icin canini feda edenler hep isa karakterliler.saygilar
kazasını kılarsın ablacım ne şov yapıyorsun,yaptığın egoistlik başka birşey değil. hayatın bir akışı var senin gibiler için durdurulamaz, diğer insanlara saygılı olmayı deneyin.
Cercis Hz Circis
12-06-2017, 00:55
Şehirler arası yolculukta namaz kılınmaz zaten müslüman seferi olur.
Seferi olan müslümanın namazıdır tabi, müslümanın tuvaleti seferi olmaz.
Kadın cadalozluğu biliyor bunu mu bilmiyor?
Birileri Tranway ı durdurur da o otobüsü durduramaz mı. Yarın uçağı metroyu da durdurmak isteyenler de çıkabilir. İktidar ellerinde hayatı durdursunlar.
bakkalmahmud
12-06-2017, 16:16
En tehlikeli insanlar en dindar görünmek isteyenlerdir birde organize olup güc kazandilarmi hayatini mahvetmiyecekleri canli kalmaz.alberto rivero
Alberto abim hakli,islam ülkelerinde zerre hakki olmayan bi kari laik ülkede otobüsün tümünün hayatini mahvedebiliyor.
Yarin,namaz kilicam,ya kibleye dönün yada ucagida indirin diyecekler(gerci dünyadayken kible yönüde apayri bi dert ama olsun imamin gösterdiyi yön dogru :biggrin1:)
Ahlaksız
12-06-2017, 19:20
Metro,bu şoförü işten atmış..İşte bir Türkiye gerçeği daha..
Engse Hohol
30-08-2017, 06:56
https://www.youtube.com/watch?v=osW2i7Q_lsM
Namaz için otobüsü durdurmadın kavgasında kadın haksız, çünkü seferi.
Metro otobüsü şoförü: Namazını otobüste kılsana!
Yolcu Kadın: Ben hocayım. Namaz otobüste kılınmıyor.
Madem hocasın sen, 90 km.lik yolculuk yapan kişi seferi olur, bilmiyor musun da namaz için 40 yolculu otobüsü durduruyorsun?
Hocası böyle olunca siz talebesini düşünün. Şımardılar.
Çingeneye bir saatliğine padişahlık vermişler tutmuş babasını asmış. Otobüs te namaz kılınmıyorsa ne işin var o otobüste gideceğin yere deve ile git.
Metro,bu şoförü işten atmış..İşte bir Türkiye gerçeği daha..
İşte yeni Türkiye nin hali birde bu AKP hala nasıl seçim kazanıyor diye soruyorlar. İşte ölçü
Karanlıktan aydınlığa
30-08-2017, 11:04
''Rasulüllah (sav)`in çok çamurlu bir hengamda bir merkep üzerinde farz kıldığını nakleder. Buna göre namaz vakitlerinde durmayan bir otobüs yolcusu koltugunda ima ile farzlarını kılabilecek ve bu, şehir dışı için bir ruhsat olmuş olacaktır. Ima ederken ön koltuga secde etme yerine, dönebildiği kadar kıbleye dönüp, rükü için biraz, secde için ise biraz daha fazla eğilerek kılacaktır. Oturduğu koltugun pis olması zarar vermez. Ama yolcu işin fetvasından önce azimeti deneyecek, şöförü güzellikle iknaya çalışacak, gerekirse yolculardan da destek arayacak, duraklarda namaz kılmayanları huzursuz edecek şekilde geç kalmayacak, diğerlerini namazdan ve namaz kılandan nefret ettirmeyecektir. Böyle bir endişe söz konusu ise bütün sünnetleri bırakıp sadece farzları kılacaktır. Ama şöföre hatırlatma işini her seferinde yapacak ve gerekirse tutumunu, ilerideki yolculuklarında firma seçimi için ölçü alacağını sezdirecek, ama kesinlikle çekişmeye ve tartışmaya girmeyecektir. Güzel bir ikazı nazarı itibara almayan şöför, huysuz bineğe fevkalade kıyas edilir ve bu, farzı arabada kılmak için bir özür sayılabilir. (Allah u a`lem).''
abdestsizse bunuda yapamaz.tahmin ediyorum kadının namaz abdesti yoktu.telaşı bu yüzden.
Amon yarebbi
30-08-2017, 11:12
Provakasyondan başka bir şey değil.
- bu kadını , hükümete karşı kullanmak
Yada .
- bu kadını , belli bir kesimin dine karşı olan tutumunu provake etmek için......
Bu kadın bu derece şimarık olamaz. Birileri tepe tepe kullanmış bu ortada.
Bence bu kadın bir tarikata veya bir cemaate mensup Eğer otobüsü durdurup namazı kılsa idi bu eylemi ile birilerine caka satacaktı.
Kuranda namaz sanırım 80 civarında bazı ayetlerde geçiyor ama şekli şamali nerden kılanacağı veya kılınmayacağı konusunda çok bilgi yok rekat ve vakit olarak net bilgi de yok.
İslam da namaz allahla yek vücut (vahdet i vücut) olmaktır bunu otobüste de, devenin üstünde de, uçakta da, yerde postakinin üstünde de yapabilirsin.
Bu kadın bir yerden aldığı güçle şımarıklık yapmış bu tür vakalar ilk defa olmuyor bundan sonrada olacak gibi görünüyor bir zamanlar izmir de tren de durdurmuştu şımarığın biri.
Buna güç zehirlenmesi deniyor.
Vefik Sami
30-08-2017, 11:48
Bu tip tezgâhlar yeni ve bilinmeyen şeyler değil.
Üstelik, tek merkezden üretilmiyor.
Refah-yol hükûmetini köşeye sıkıştırmak için, birden bire yeşil sarıklı-sakallı kimseler, etraflarına topladıkları avâneleri ile meydanlarda "Tekbiiiiirr-Allahuakbar" diye feryad-figan bağrışırlardı. Nasreddin Hoca'nın "Yorgan gitti, kavga bitti" hesâbı, Erbakan Hükûmeti düşürülünce bu adamlar da kaybolup gittiler.
Şimdi yobazlar, tv kanalarında açıktan Gâzi Paşa'ya küfrediyor, büstlerine saldırılıyor; TSK'nın kudretli generalerinden çıt çıkmıyor. Sincan sokaklarında yürütlen üç-beş tankın oluşturduğu sarsıntı, bir hükûmeti devirmeye yetmişti. Ancak; şimdi "şeriatçilik "in" Atatürkçülük "Out" oldu; ne hikmetse bütün bunlar "olağan" karşılanıyor.
Bu forumda daha önce de yazmıştım.
Örgütlenmesini tamamlamamış hiç bir toplumda seçim sandığı siyâsi iktidarlara bu kadar güç sağlayamaz.
AKP'nin 15 yıldır bu milletin tepesinde "boza" pişiriyor olmasında başka bir etken var.
Ne olduğunu bilemem.
Şu an tahmin edebildiğim tek şey; tüm olanların arka plânında ABD'nin bulunduğudur.
ABD ile AKP arasında var olduğu zannedilen "sıkıntı" tamâmen bir perdelemedir; kayıkçı dövüşüdür.
Şu an tahmin edebildiğim tek şey; tüm olanların arka plânında ABD'nin bulunduğudur.
ABD ile AKP arasında var olduğu zannedilen "sıkıntı" tamâmen bir perdelemedir; kayıkçı dövüşüdür.
Nedir yani Sn Vekif Sami anlayamadım.
Bu tezgahları ABD mi kuruyor veya AKP ile birlikte bu ülkeye bir oyun mu oynanıyor. Bu kadar basit mi bir kadının otobüsü durdurmak istemesi ve bir manyağın treni durdurması kadar basit mi bu ABD nin oyunu.
Bence fazla büyütmüşsün gibi .
Vefik Sami
30-08-2017, 12:10
Nedir yani Sn Vekif Sami anlayamadım.
Bu tezgahları ABD mi kuruyor veya AKP ile birlikte bu ülkeye bir oyun mu oynanıyor. Bu kadar basit mi bir kadının otobüsü durdurmak istemesi ve bir manyağın treni durdurması kadar basit mi bu ABD nin oyunu.
Benim kafam bu kadarına basıyor diyelim.
Vasatî zekâya sahip birisi olarak ben "basit"leri yazayım.
Çok daha zeki üyeler de daha karmaşık ve çetrefilli hususları yazsınlar. :)
Bence ABD .akp den vaz geçti .Liberalleri takip ettiğinde ABD nin siyasetini anlıyor insan.
Liberaller İslam dan demokrat olmuyormuş dedi ve yanlış yaptıklarını açıkladı. Belki yeni bir sağ parti arayışı içine girmiş olabilirler.
Bana göre AKP ve Erdoğan Rusya, Katar, İran ve Çin ittifakına dahil olmak istiyor onun için güven yaratmaya çalışıyor .Tabii yaratabilirse.
Vefik Sami
30-08-2017, 17:31
Bence ABD .akp den vaz geçti .Liberalleri takip ettiğinde ABD nin siyasetini anlıyor insan.
Liberaller İslam dan demokrat olmuyormuş dedi ve yanlış yaptıklarını açıkladı. Belki yeni bir sağ parti arayışı içine girmiş olabilirler.
Bana göre AKP ve Erdoğan Rusya, Katar, İran ve Çin ittifakına dahil olmak istiyor onun için güven yaratmaya çalışıyor .Tabii yaratabilirse.
ABD, AKP iktidarından kurtulmak isterse bu, onlar için son derece basittir. Döviz, faizler yükseltilir; hayat pahalı hâle gelir. AKP altı ayda havlu atar. AKP, ABD ile ters düşecek de uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları, Türkiye ekonomisi için vasat veya iyi puanlar verecekler, öyle mi ?
I. Cihan Harbi öncesinde İngiltere ve Çarlık Rusyası Osmanlı devletini kendi aralarında pay ettiler. Daha savaş başlamadan, Osmanlı devleti İngiltereye müâcaat edip İtilâf devletleri safında yer almak istedi. Ancak; çok önceden karara bağlanmış paylaşım nedeniyle, bu istek kabul edilmedi. Osmanlı da başına ne geleceğini bildiğinden, ittifak devletleri grubuna dâhil oldu. Bunlar savaşı kazanırsa en azından yaşamak için bir şansı olacaktı.
Ben şu an da ABD ve Rusya arasında benzer bir "anlaşma" olduğunu düşünüyorum. Bizim 'İrecep'in manevralarına adamlar bir tarafları ile gülüyorlardır muhtemelen. "Reyis"i bu denli "Karizmatik" gösterme çabaları, oynanan oyunun kamuflâjı için gerekli olmasından kaynaklanıyor. Adam dün dediklerini bu gün inkâr ediyor. Yalapaladıkça oy oranı yükseliyor.
Bu, mantıklı mı ?
Rusya, Türkiye'nin kendisine neden yanaştığını bilemeyecek kadar saf mı ?
Benim tahminim; Türkiye'yi bölecekler. Irak'ın kuzyinde bir Kürd devleti oluşumu, ABD-Pkk işbirliği, güneydoğu sınırımızı tehdit ediyor. Bu coğrafyada yeni devletlerin oluşumu, yeni konjonktür demektir. Sevr'e benzer bir anlaşma ile bize kalacak topraklarda şeriat idâresinde yeni bir devlet kuracaklar. Bu şekilde hem jeopolitik öneme sâhip boğazları kontrol edecek, hem de bölgede diş gösterebilecek herhangi bir yapı bırakmayacaklar.
Şimdilik kaydıyla İran'a dokunmaları mümkün görünmüyor.