Orijinalini görmek için tıklayınız : Sen Tanrının egemenliğinden uzak değilsin..
selam herkeze. *yazılan yazıları *takıp ediyorum. görüyorum ki bir çok dinden mesup kişiler var. ataist bile var, çok mantıklı, kusura bakmayın ama çok saçma aptalca yazılarda görüyorum. Sanırım bu beyınde kı cevabını bulamamış kişilerin sürüklendiği bir yol. Ben hristiyan dininin mesubuyum. ünüversitedeyım. ve şunu söyliyim bu yaşıma kadar dinimi hep gizledim, söylediğim zamanlarda hep alay konusu oldum. neden ise müslümanlar beni ürkütüyo. Açıkçası korkuyorum onlardan. Yaşadığım ülkeme saygısızlık etmiyorum, kişiselleştirmıyorum da, ama malesefki gerçek bu. bizi kurtaran lütuftur ve bunu iman yoluyla alırız.müjdesi bütün insanlara saygı duymamızı ve elden geldiğince bütün insanlarla barış içinde yaşamamızı buyurmaktadır. Aynı zamanda insanları sevmek, hatta düşmanı bile sevmek baş sorumluluklarımızdandır. Başka inançtan insanlarla evlenmemek onları aşağı görmek, kabul etmemek anlamına gelmez. Çünkü Müjde’nin bütününe baktığımızda gördüğümüz bütün insanlara saygı ve sevgi ile bakmamız gerekiyor.
bu dünya inanıyorum ki bir gün gerçek ışığına kavuşucak. gerçek hiç bir zaman gizlenemıycek. kim ne yaparsa yapsın. esenlikler...
anula müslüman *olarak sana ve inandığın dine saygı göstermek ,bizim boynumuzun borcudur.
h.z isa a.s da çok sevmekteyiz. bunun aksini söleyen bir müslümanda mutlaka bunu ödeyecektir.
sna saygılarımı sunuyorum.
Merhaba Anula,
Dinlerden özgürlüğe hoş geldiniz. Hıristiyan dostlarımız pek fazla yok sitemizde.
Dininizin bütün insanlara sevgi ve saygı ile baktığını söylemişsiniz. Müjde'den örnekler verebilir misiniz?
Bir de Hıristiyan inancındaki kişiler İslamiyet dininin Hak din olduğunu, Muhammed'in tıpkı İsa gibi bir peygamber olduğunu kabul ediyorlar mı?
Sizin inancınızın islamiyet'e bakışı nedir?
Dinleri bilmesek hepsinin sevgi kaynağı olduğunu yuturacaklar ...
spartacus
27-04-2007, 17:30
Değerli Anula
"aptalca yazılarda görüyorum."
Bu sözünüz anlattıklarınıza hiç bir ağırlık, katkı, haklılık kazandırmıyor. Gördüğünüz başlıklarda fikrinizi yazabilirsiniz, ama bence genel birkaç söylemin önün ebunu koymanız bundan sonra söyleyeceklerinizi pekiştirmez.
"sevmek, hatta düşmanı bile sevmek baş sorumluluklarımızdandır"
Benim böyle bir sorumluluğum yok, sevmek benim doğamdır, bu yerine getirilecek bir buyruk değildir. Ben sobaya elleme dendiği için değil elim yandığı için dokunmuyorum, bana insanları sev diye birileri emir verdiği için değil, zaten tabiatımda sevgi olduğu için seviyorum. Hiç bir sembolüm yok, insana ancak insan olarak bakabiliyorum, A, B ayrımım yok ve ben benden olan küçük bir azınlıkla avunmaksa tüm insanlığın sevinci ile mutlu olabiliyorum.
Bir zamanlar Romamalılar İsa için Atesit demişlerdi, çünkü O'nun Tanrısı yoktu onlara göre, ne görünüyordu, nede temsili vardı. Hayatın cilvesi işte, şimdide siz bana ateist diyeceksiniz
Ne olmuş sizde Teistsiniz ve benim için ist dedikleriniz salt bir durum tanımıdır, konum tanımlar ama insanlığımı, insan olduğumu asla tanımlayamaz. Kısaca insan ist eki almaz, -an(Müslüm-Hıristiy-AN) ekide ve hiç bir biçimde insanların yazılarındaki aptallık düzeyini, kişinin hangi an ekine, diğerininde hangi an eki yada ist ekine bakarak ölçemezsiniz, ölçemeyiz.
Bir çok konu var forumlarda, dilediğinize dilediğinizce yorum getirebilir, irdeleyebilir, okuyabilirsiniz, özgürce fikrinizi ifade edebilirsiniz.
Siz kendinizi gizlemeye devam edin, berikinin olduğu yerde ötekine hayat şansı pek yoktur. Benim aptalcafikrimi sorarsanız, din, tabular, zoraki aidiyetlikler vs insanı ötekileştirmektende ibarettir. Öteki kaldığınız ve diğerleride sizleri öteki gördüğü sürece, şu ana kadarki çekinceniz yerindedir ve kimseyede aldanmayın, helede TEKTABELA düşünceli kimselere hiç aldanmayın... Henüz bizim toplumda öteki ve berikinin politikası egemendir, hatta politikasından tutunda ekmeğine kadar!
Hoşgeldiniz.
hımmm.... bende KATOLİĞİM !! :D :D heheh
:lol: hımmm.... bende KATOLİĞİM !! :D :D heheh
Bende haranlıyım ne olmuş *:lol:
antimuhammed
27-04-2007, 19:24
Bende ortodoks Ateist im.. :)
antimuhammed abi pardon hz. diycektim...
bu ortodox ate de noleki abim...
yaw anladıysam müslüman olayım.
yani ortadamı kaldın abi...
uzat elinide seni bu yane çekem...
kurtaram seni bu beladan....
Aynı zamanda insanları sevmek, hatta düşmanı bile sevmek baş sorumluluklarımızdandır
* * Malatya katliamını yapanlar Müslüman ve din adına Hıristiyanların bogazlarını kestiklerini söylüyorlar. Ama sitedeki Müslümanlara bakarsanız bu bir vahşet ve İslamiyet bir sevgi dini ve hoşgörü dini.
* * Sizin sevginin baş sorumluluklarımızdandır dediginiz İevi inancı son 2000 senedir sevgi adına ne yapmış acaba. Haçlı seferleri, engizisyon, St Berthelmy katliamı benim ismim adına yapılmadı herhalde.
* * *Haaa anladım, sizi de tüm inananlar gibi bunlar bizi baglamaz, bizim dinimiz şöyle ya da böyle diyeceksiniz. Her ne hikmetse inançlı tarafa göre hep şimdiye kadarki pratikte Tanrı lafını anlamayanlar bu işin uygulayımcısı olmuşlar.
* * * Sayın dostum, burada kimliginizi gizlemek zorunda degilsiniz. Sizin aranızda bir müslüman, müslümanların arasında da siz kimliklerinizi gizlemeden yaşayamazsınız. Neden mi dinlerinizin geregi bu. Ama merak etmeyin bizler dinlerden özgür insanlarız ve size de fikirlerinizi savunmak için en geniş platformu tanırız. Neden mi, çünkü ne bu dünyada ne de öbür dünyada bizlerin bir efendisi yok, olmadı ve olmayacak. Şuradaki amacımız da bir efendiye köleligi insan onuruyla bagdaştırabilenlerin bir nebze bile olsa gözlerini açabilmek.
* * * *Ne yaşamda, ne de ölümden sonra efendilerin ve kölelerin bulunmadıgı, bulunamayacagı bir düşünsel platform adına size hoş geldiniz derim.
* * * * saygılarımla
fransadaki protestan katliamı, katharları ve begomil mezhebinden olanların ateş ve çelikle yok edilmelerini emreden papa fetvası ve ölen binlerce masum, engizisyon sonunda yakılarak öldürülen yüzbinler, işkenceden geçirilenler, haçlı seferleri yok edilen Maya, İnka,Aztek imparatorlukları, yüzyıllardır sömürülen afrika, haşhaşa alıştırılan milyonlarca çinli, ilk önde gidenler kimlerdi KATOLİK PAPAZLAR....
* Protestan katliamaı öncesi paris kardinali şövalyelere emir verir..." Hepsini öldüreceksiniz" Bir şövalye sorar, " masumları nasıl ayırt edeceğiz" Kardinal cevaplar, "Siz hepsini öldürün Tanrı masumları ayırt edecektir"
antimuhammed
27-04-2007, 22:52
Dolfen Modaya uyayım dedim. Elbette latife ettim.. İllaki ismimim başına Hz.ve CC ekleri isterim. Yoksa dediklerini dikkate almam.
* *Değerli Anula... Dinlerin hepsi şiddet içeriklidir. O daha çok bu daha az içerir diye bir ayrım yapamayız. İsa sevgi demiş te ne olmuş? Engizisyon, cadı diye yakılanlar, proteston, katolik çatışmaları, Jean D'Arc, tarihte hem Müslümanlara gerekse sapkın olarak gördüğü diğer din ve düşüncelere karşı Haçlı Seferlerini icat eden, iki büyük dünya savaşının tarafları olarak karşı karşıya gelip milyonlarca kişinin katledilmesine neden olan, sömürge dönemi ve sonrasında Amerika, Okyanusya, Afrika ve Asya kıtalarında birçok yerli kültürü ve halkı yok eden, yakın zamanlarda Ön Asya’da ve Balkanlarda ölüm tarlaları oluşturan ve günümüzde petrol derdine onca insanın ölümüne arka çıkan Hıristiyan uluslar ve kilise çevreleri, bu tutumlarını "sevgi ve barış" ilkesiyle nasıl örtüştürebilmektedirler?
* * İkilem... !!!
anula/buda neola abim hoşgeldin.*?.decem deyemiyom..
hoşgelmedinde kendine çook beyenerek geldin..hayırlı olsun..hayırlı olsun..
**selam herkeze*nin cevabı alekümselam abim hoşgeldin..Keşke kibirsis ve alçak gönüllü geleydinde,,başkaları seni yükselyseydi..
Aldostu amcamın bi lafı vardın tam hatırlamıyom ama şölecemeydin..
"Başkalarına alaçaltarak *kendine yüksek görenner*sadecekendini aldatannardır*
sende ne yazıkki bu guruba girdin..SOBEeeeeee..
*selam *herkeze. * yazılan *yazıları * takıp *ediyorum. *görüyorum *ki *bir *çok *dinden *mesup *kişiler *var. *ataist *bile *var, *çok *mantıklı, *kusura *bakmayın *ama *çok *saçma *aptalca *yazılarda *görüyorum.
Aptalca yazılara bir ilave et yaŞŞar...pilav et sulu ossun... :lol: *
Sanırım *bu *beyınde *kı *cevabını *bulamamış *kişilerin *sürüklendiği *bir *yol. **Sen maşşallah çook doru bi yoldasın..hiç sorgu suval yapmadan devam et canım abim..Yüz metre ilerden sola sap..karşına toslıcaan duvar çıkcek... :lol:
Ben *hristiyan *dininin *mesubuyum.
Abim hıristan dini *mesupluun*hayırlı ossun.Sende benim gimi *Türke özürlüsün heraldem.. :lol:
ünüversitedeyım...abim bende ünüfersitede pırofum.. :roll:
* ve *şunu *söyliyim *bu *yaşıma *kadar *dinimi *hep *gizledim, *söylediğim *zamanlarda *hep *alay *konusu *oldum. *işte burda gerçek sölüyom üzüldüm.Abim herkeş kendi inacında hürdür.Ama ilkel müslüman içine düşünce dinini*inacını açıklıyamassın.Bu bizim ayıbımız.özür dileerim.gerçekten
neden *ise *müslümanlar *beni *ürkütüyo. *Açıkçası *korkuyorum *onlardan. *Yaşadığım *ülkeme *saygısızlık *etmiyorum, *kişiselleştirmıyorum *da, *ama *malesefki *gerçek *bu. *bizi *kurtaran *lütuftur *ve *bunu *iman *yoluyla *alırız.müjdesi *bütün *insanlara *saygı *duymamızı *ve *elden *geldiğince *bütün *insanlarla *barış *içinde *yaşamamızı *buyurmaktadır. *
abim inanmayannarı*içinde şeytan var deyikazıa geçirtmek..kuru odun ateşinde yakmakda
sizin dindarların yaptıı maskaralıklardan deilmi..üzgünüm ama..evet..
Neyseme onnarın pislii senin inancına kirletmes..
canım kardeşim ..cail sana akıl kesti kusura bakma.. :wink:
ceMaL..sitenin bşk. adayı ve yrd. adayım yaŞŞar..(kendisi deVedir)
fihr_ist_
28-04-2007, 04:53
yaşşarrr abeeee
edebiyatına hayran kaldım.bi an için unutuvecem bak ati liğini.
arkandayın abee bşk kanda sen ol yardımcısı da inaşallahh
anula/buda neola abim hoşgeldin.*?.decem deyemiyom..
hoşgelmedinde kendine çook beyenerek geldin..hayırlı olsun..hayırlı olsun..
**selam herkeze..
Demıssın cemal. kendı mı neden beğenıyım kı bende senın gibi yaratanın yarattığı bir damlacığım. herhealde sen kendını sitenın hakımı olarak görüyosun. selam yerine ne dememı beklerdin bende onu merak ettim cevaplarsan sevinirim.
Dininizin bütün insanlara sevgi ve saygı ile baktığını söylemişsiniz. Müjde'den örnekler verebilir misiniz? demışsiniz. megoloman cümlelerle açıklamıycam bunu. Ancak şunu söyliyim hiç kimsenın dinine saygısızlık etmıyorum.
Bunu açıklarsam inan bana müslüman düşmanı dersiniz bu yuzden yuzeysel geçicem. bunu zaten hayatta yaşanılan örneklerle de görüyoruz.
Dostunuzu sevin, düşmanınızdan nefret edin dendiğini duydunuz. Ama ben size diyorum ki; dostunuzu sevin size eziyet edenler için dua edin. eğer yalnızca sizi sevenleri severseniz bunun ödülü ne olabilir ki?
Bu ayet sanırım her şeyı açıklıyo.
Burda hristiyanlığı anlatmam çok saçma kimse görmek istemedikçe kimse kimseye hiç bir şeyı gösteremez. Tanrı sevgidir.
spartacus Bey:
O sizin kendi görüşünüzdür saygım sonsuz.
"sevmek, hatta düşmanı bile sevmek baş sorumluluklarımızdandır"
Benim böyle bir sorumluluğum yok, sevmek benim doğamdır, bu yerine getirilecek bir buyruk değildir. Ben sobaya elleme dendiği için değil elim yandığı için dokunmuyorum, bana insanları sev diye birileri emir verdiği için değil, zaten tabiatımda sevgi olduğu için seviyorum demissiniz.
Bende aynı şeyden bahsediyorum zaten. biz bu yuzden farklıyız. biz aslına bakarsanız 1500 yıl önce yanan mumu arıyoruz. YUKARDA VERDİĞİM AYETİ TEKRAR OKURSANIZ EMİNIM SORUNUZA CEVAP OLUCAKTIR.
Bizler butun din kardeşlerimizi, farklı inanışları asla dışlamayız *diğerleri gibi; sözüm size değil, müslümanlar müslümanların dostlarıdır gibi bir tabirimiz yoktur bizim. sorduğunuz için cevapladım. bunu düşünen her insan mantıken cevaplayabilir.
Ant,muhemmet;
Değerli Anula... Dinlerin hepsi şiddet içeriklidir. O daha çok bu daha az içerir diye bir ayrım yapamayız. İsa sevgi demiş te ne olmuş?.
Bu yazından pek bişi anlamadım açıkçası. Şiddet yapanlar dinler değildir. insanlardır. burda neyı anlatmak istedin açıkcası anlayamadım. ikilem de olan sensin sanırım. dilerim tanrı sevgisi üzerinde olur.
Cemal ya *uslubunu çok beyeniyorum.. :D
anula, yalan söylüyorsun, sen hırıstiyan değilsin, hırıstiyan olsan bu kadar cahil olmazdın
üstelik makalen imla hatalarıyla dolu, birilerini yargılayabilmen için akademik üstünlüğün
olması lazım sen daha okuma yazmayı sökememişsin
1- selam herkeze- herkeze değil herkese
2-yazılan yazıları *takıp ediyorum- takıp değil takip
3-mesup kişiler var- mesup değil mensup
4-ataist bile var- ataist değil ateist
5-ünüversitedeyım. ve şunu söyliyim - canım benim hangi hoca öğretti böyle cümle kurmayı
''şunu soyliyim'' yerine şunu belirtmek isterimki - diye devam edebilirdin
6- neden ise müslümanlar beni ürkütüyo- sen sakın avrupa yakasındaki selin olmayasın :D
7-ama malesefki - burada ki kullanmana gerek yok
8- *lütuftur ve bunu iman yoluyla alırız.müjdesi bütün insanlara- cümle bitmeden nokta kullanma
anula
9- sitede okuma yazma bölümü açmak şart oldu
yorumuna gelince ''Çünkü Müjde’nin bütününe baktığımızda gördüğümüz bütün insanlara saygı ve sevgi ile bakmamız gerekiyor. '' demişsin, ee hani bize saygı, daha açtığın ilk topic te bunca yıldır
yazan herkese aptal dedin, saygı dan bahsedeceksen önce saygı göstermesini öğren.
antimuhammed
28-04-2007, 15:09
Eee Tanrının, peygamberinin, kitaplarının *sevgi ve saygısı ancak bu kadar olur. İkilem dolu sevgi ve saygısıda. Zaten o yüzden Haçlı seferleri, cadı mahkemeleri falan kuruldu. Hep sevgi saygı olmuyor.Onlar azcık dejarj olma amaçlıydı. Spor babında yani..
Okuma yazma kursuna kesinlikle katılıyorum Sayın Gandalf. Muhammedin başına Hz.yi eklemeyi ihmal edemiyorlarsa, İsa yı Musa yı büyük harfle yazmayı beceriyorlarsa kesin bir umut var imla kuralları konusunda eğitilebilir çoğu.
Burda hristiyanlığı anlatmam çok saçma kimse görmek istemedikçe kimse kimseye hiç bir şeyı gösteremez. Tanrı sevgidir.
Tanrı sevgidier ama kurbanlar ister..
Tanrı sevigidir ama garibim isayı diğer insanların hatası için tahtaya mıhlatırmış...
Tanrı sevigidir ,Ama sürekli karar değiştiriyor. ..
Ne tanrı ama Kanı seven ,İnsanları cezalandırmayı seven . bir tanrı hayran kaldım...
aziz_antuan
28-04-2007, 18:31
merak ediyorum , anula protestanmısın ? bunu merak ettiğim için sordum , art niyet felan değil yani.