PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 15 Temmuz kontrollü darbe mi?

upuaut
12-07-2017, 22:50
Ne yazık ki tüm göstergeler 15 Temmuz'un,

http://www.youtube.com/watch?v=dCqYHfuSMVE

olayındaki gibi kontrollü bir darbe olduğunu gösteriyor. Bugün TRT'de yayımlanan bölümünde, Çırağan Baskını'nın 30 Mayıs'ta olacağı Sultan II. Aldulhamit tarafından biliniyor ve o da bir gece öncesinden Şehzade'nin Saray'dan uzaklaştırılması emrini vererek kendi baskınını planlıyor. Yani Saray ve çevresi, baskına karşılık kendi baskınlarını tertipliyorlar!

Bu konuda son bulgulara göre bugün Fransız Haber Ajansı AFP'nin "AFP'den 15 Temmuz'a ilişkin ilginç sorular (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/779880/AFP_den_15_Temmuz_a_iliskin_ilginc_sorular.html)" haberinde şu sorular soruldu: “Böyle bir darbe, Türkiye’nin devasa istihbarat aygıtının gözünden nasıl kaçtı? Sonra kolayca nasıl alt edildi? 15 Temmuz’da ciddi bir şeyler olduğu istihbaratı neden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la paylaşılmadı?” AFP, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘kontrollü darbe’ tezine yer verdi. AFP’nin haberinde önemli şahsiyetlerin, kalkışmayı araştırmakla görevli parlamento komisyonuna ifade vermekten kaçınması da sorular arasındaydı. Haberde, İpek Yolu Çalışmaları Programı araştırmacılarından Gareth Jenkins’in, “Açık bir soruşturma görmüyoruz. Bu durum çok umut kırıcı ve açıkçası çok korkutucu” şeklinde konuştuğu belirtildi.

Şimdi 15 Temmuz'un kontrollü darbe olduğuna dair kendi bulgumu vereyim ve sizin de bulgunuz varsa, bu tartışmaya ekleyebilirsiniz.

1. Başbakanlık Darbesi. Cumhurbaşkanı'nın zamansız Başbakan değişimi 15 Temmuz'un kontrollü bir darbe olduğunu gösterir. Çünkü Başbakan Davutoğlu 7 Haziran Seçimleri'nin yenilenmesiyle doğan 1 Kasım 2015 Seçimleri'nden zaferle çıkmışken 20 Mayıs 2016'da Saray darbesi ile birden koltuğundan oluyor ve yerine Binali Yıldırım geçiyor.

Peki neden? Çünkü,

http://d.abcgazetesi.com/news/71774.jpg (http://www.abcgazetesi.com/gulen-acikladi-davutoglu-ve-gul-de-pensilvanya-ziyaretcisi-7923yy.htm)

haberine göre Davutoğlu bir FETÖ üyesi idi ve bu yüzden koltuğundan oldu. Yaklaşık 2 ay sonra da darbe oldu.

İşte bu sonuçla, 15 Temmuz kontrollü bir darbedir!

Not. Yılmaz Polat'ın haberi üzerine Gül, "Görevlerim süresinde kesinlikle bir görüşmem olmamıştır" demişti ama Gülen’in sağ kolu Osman Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden bunu yalanladı:

http://odatv.com/images/2017_07/2017_07_12/pensilvanyadan-gorusmedim-diyen-abdullah-gule-yanit-1207171200_m2.jpg (http://odatv.com/pensilvanyadan-gorusmedim-diyen-abdullah-gule-yanit-1207171200.html)

Vefik Sami
12-07-2017, 23:24
Vallâ kontrollü mü, kontrolsüz mü bilmiyorum. Ama; bu "Darbe" diye adlandırılan hadisede bir gariplik var. Ankara üzerinde F-16'lara "alçak uçuş" yaptırarak, Boğaz Köprüsü trafiğini tek yönlü keserek, Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanların nerede olduklarından bihaber vaziyette ve üstelik onların konuşmalarına fırsat verip, halk ile askeri karşı karşıya getirmelerine olanak sağlayarak darbe yapılmaz. Tıpkı "Yangında ilk kurtarılacak" mantığında olduğu gibi, darbe sırasında öncelikli olarak alınacaklar bellidir. Gariptir ki Kuvvet Komutanlarıına kolayca ulaşanlar, sivil siyasetçilere - nedense - ulaşmayı başaramamışlardır. Üstelik "Darbe kalkışmasına" tevessül ettiği öne sürülen birlikler ve komuta kademesi arasında koordinasyon yoktur.

15 Temmuz, bir yandan TSK'yı itibarsızlaştırırıken, diğer yandan bir "olup-bitti" üzerinden OHAL ilanı ile Tayyibistan diktatörlüğüne zemin hazırlayan bir kara gecedir. Bu süreçte, F. Gülen ve Suriyedeki PYD üzerinden "Limoni" görünen Türkiye-ABD ilişkilerine kimse aldanmasın. Bölgede ABD eli olmadan sinek bile uçmaz.

ereninthenature
13-07-2017, 05:21
"Civilization is in a race between education and catastrophe. Let us learn the truth and spread it as far and wide as our circumstances allow. For the truth is the greatest weapon we have." Medeniyet egitim ile felaket arasindaki bir yaristir. --H.G Wells

15 Temmuz buyuk bir felakettir. Basari olarak gozuktu bir cogumuza o gun ve sonrasindaki 1 yil ama bu olayin gerceklesmesi buyuk bir basarisizlik ve hatadir. Durumu dogru duzgun analiz etmezsek, egitmezsek kendimizi tekrarlanacak bir felakettir.

En temel problem egitim problemi. Bu sistem liyakatsiz insanlari odullendirirken liyakatli insanlari sistem disina itti. Liyakatsiz bilisimciler, hukukcular, askerler, polisler, burokratlar...

Problem egitimdeydi. Egitimdeki problem oyle bir buyudu ki askeri saldiriyla vurdu yuzumuze gercekler.

Kendi fikrini uretemeyen, kendi ruhani dunyasini sekillendiremeyen. Aldigi emirleri sorgulamaktan aciz insanlar sistemin acigi olan inekligin odullendirilmesi hatasinin sonuncunda yuksek konumlara geldiler.

AKP tabani inanilmaz rahatsiz durumdan ayrica. AKP'lilerin tanidiklari insanlar, dindar, iyi, temiz bildikleri insanlar ister istemez kendileri tarafindan terorist ilan edildi. Taban rahatsiz. Ister istemez dindar bir kesimden nefret ettiler, hapse tiktilar, elestirdiler. Pek yapmadiklari seyler bunlar.

Biz, anadolunun sekuler insanlari konuyu duzgun anlatabilirsek halka sag kesimin yonetimde o kadar da iyi olmadiklarini gosterebilir, kabul ettirtebiliriz.

15 Temmuz evet sag tarafindan yapilan bir darbe. Basarisiz olmasi dolayisiyla sag'in isine yaramis bir darbe.

Ama bu olayin nasil basladigini, gelistigini ve buraya geldigini dogru kavrarsak sekulerlerin isine yarayacak olan olaydir.

Konuyu yuzeysel degil farkli farkli boyutlari ile kavramak zamanla bizim kontrollu elestirimiz olabilir. Turkiye'de ilk defa halk devlete yon verdi. Isler tersine dondu. Millet eskisine gore daha reaktif ve bilgili.

Elestiri su olmali. 15 Temmuz'a nasil gelindi? Hic olmasa daha iyi degil miydi?

Darbeyle istenen sonuclar elde edilmis olabilir. Baskanlik sistemi, muhaliflerin susturulmasi, TSK'nin itibarsizlastirilmasi... Ama halk bilgilendirilirse bu olay kolayca iktidarin aleyhine cevrilebilir.

Var olan hicbir politik hareket kendini bu isten siyirip hayirli isler yapacak konumda degil. Benim bekledigim yeni politik hareketler ve neler yapacaklari. Su anki partiler buyuk fark yaratacak konumda degil.

Ama akilli olursak bu olayin aslinda iktidarin aleyhine oldugunu zamanla anlayacagiz. Iktidar cok buyuk bir ozguven sahibi degil bu 15 Temmuz konusunda. Bir yildir duygusal, travmatik soylemlerle hareket ediliyor. Ortalik sakinlestikce hatalilar, suclular daha net gozukucek kamoyunun gozune.

kartopu
13-07-2017, 08:11
Bana göre F.Gülen hareketinin siyasi sınırlarını kısıtlayıcı planlanmış bir hareketti.
Bu ülke 2 garbe bir çok da muhtıra benzeri şey yaşadı bir bu girişim başarılı olmadı birde T. Aydemir hareketi (22 şubat 1962 -21 mayıs 1963)İkisinin de başarılı olmaması için merkezi planlama var.

Erdoğan gurubu bunu fırsata çevirmiştir. Kontlol lu darbe girişimi doğru tesbittir örnekleri MİT in içinde olmadığı darbe başarılı olma şansı yok..

ereninthenature
13-07-2017, 08:26
Bana göre F.Gülen hareketinin siyasi sınırlarını kısıtlayıcı planlanmış bir hareketti.
Bu ülke 2 garbe bir çok da muhtıra benzeri şey yaşadı bir bu girişim başarılı olmadı birde T. Aydemir hareketi (22 şubat 1962 -21 mayıs 1963)İkisinin de başarılı olmaması için merkezi planlama var.

Erdoğan gurubu bunu fırsata çevirmiştir. Kontlol lu darbe girişimi doğru tesbittir örnekleri MİT in içinde olmadığı darbe başarılı olma şansı yok..

Iktidar ile Feto arasinda bir ittifak oldugunu hic zannetmiyorum.

Girisimin firsata cevrilmesi sebebiyle kontrollu denilebilir ama ittifak yok.

upuaut
13-07-2017, 11:36
Arkadaşlar, dün

http://www.youtube.com/watch?v=-lCKkVsbCGg

bölümünü izlerken 1:34:15-1:36:40 parçasında ilk mesajımda sözüne ettiğim Çırağan Baskını'nın 30 Mayıs'ta olacağına ilişkin sahneye denk gelmiş ve kafamda derhal bir ampül yanmıştı:

Ne yazık ki tüm göstergeler 15 Temmuz'un,

http://www.youtube.com/watch?v=dCqYHfuSMVE

olayındaki gibi kontrollü bir darbe olduğunu gösteriyor. Bugün TRT'de yayımlanan bölümünde, Çırağan Baskını'nın 30 Mayıs'ta olacağı Sultan II. Aldulhamit tarafından biliniyor ve o da bir gece öncesinden Şehzade'nin Saray'dan uzaklaştırılması emrini vererek kendi baskınını planlıyor. Yani Saray ve çevresi, baskına karşılık kendi baskınlarını tertipliyorlar!

Daha sonra 15 Temmuz'un kontrollü bir darbe olabileceğine ilişkin bir fikir kafamda belirdi ve gün içinde "1. Başbakanlık Darbesi" bulguma dair haberler arka arkaya gelince cevap kendiliğinden ortaya çıktı.

Bu arada, tarihi malumatlarımızı da yoklayalım:

1. Çırağan Olayı Nedir? (http://www.sessiztarih.net/2014/05/ciragan-olayi-nedir.html)
2. 'Paralel yapı' Osmanlı'da: 'Çırağan Baskını' (http://www.radikal.com.tr/yazarlar/tayfun-atay/paralel-yapi-osmanlida-ciragan-baskini-1205086/)

Amon yarebbi
13-07-2017, 16:49
Upuaut hatırlarmısın!
Alttaki resimde bulunan fetocuları , devletin en yüksek makamı koruyup , laf edenleride hışımla yok ederler di .

Bunlar DEVLETTİ ? Devlet iftara giderken.

http://odatv.com/resimgaleri2/ergfoto/DSC_0667.jpg

kartopu
13-07-2017, 18:45

kartopu-Bana göre F.Gülen hareketinin siyasi sınırlarını kısıtlayıcı planlanmış bir hareketti.
Yanlış anlaşıldım anlaşılan.

İktidar la feto arasında bir anlaşmadan söz etmedim Devletin Gülen hareketinin siyaset sınırlarında ki kısıtlamadan söz ettim.

Gülen hareketi tamamen tasfiye edilmiyor kısmen tasfiye ediliyor.

Vefik Sami
13-07-2017, 19:11
Medyada, 2007 tarihli MGK toplantısında "Gülen hareketinin bitirilmesi" karârı alındığı iddia edilmişti. Eğer F. Gülen Askeri okullar giriş sınavlarının sorularını elde edip, müntesiplerini, buralara yerleştirecek güce ulaştı ve 15 Temmuz darbe girişimin planlayıcısı olacak derecede etkinlik kazanabildi ise 2007 MGK da o "karar" nasıl alındı? Genelkurmay eski başkanı Işık Koşaner Paşa ve "Kemalist" oldukları iddia edilen kuvvet komutanları, Gülen'in ordu içinde ulaştığı güçten haberdâr iseler neden kendi istekleri ile emekliye ayrıldılar ?

Bir yığın cevapsız soru var.
Doğu Perinçek'in şu sıralarda AKP sirkinde "ip cambazlığı"na soyunması da ayrı bir muammâ !..

manas
13-07-2017, 22:09
Darbeciler ve fetö gafil avlandı diyebiliriz. Öyle süpriz olmadı. Bence bir darbe ihtimali biliniyordu çünkü orduda ki fetöcü güçten haberdardılar ve kıpırdanmaları da gördüler ama ne zaman ve kimler tarafından yapılacağı soru işaretiydi ve bekleyip görmek gerekiyordu. Sanırım son günde hükümet kurmayları darbenin geleceğini farketmiş olacak ki ortalıktan kayboldular ve darbecileri boş meydana çektiler. Darbeciler başık bozuk bir şekilde ortalığı yakıp yıktılar güçlerini tükettiler. Bir tek g.kurmay başkanına ulaşabildiler ama onu ikna edemediler ve mal gibi ortada kaldılar.
Peki halkın sokaklara dökülmesi mi darbeyi önledi? Bence hayır. Halk biraz oyalamıştır. Tanklara ve uçaklara çıplak elle halk napabilir ki.. Darbeciler aslında kendi kendilerini bitirdiler, yapmaya çalıştıkları darbe hiç profesyonelce değidi. Çabuk çözüldüler dağılıp gittiler. Benim merak ettiğim darbeye kalkışan askerler sadece öncü gurup muydu. ordunun içinde uyku modunda uyandırılmayı bekleyen devamı var mıdır?

Engse Hohol
14-07-2017, 07:02
1 yıl oldu ama biz, Mit müsteşarı Hakan Fidan ve Gkurmay başkanı Hulusi Akar'ın darbe gecesi seyir defterlerini halen bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey Hulusi Akar'ın telefondaki fetullah ile görüşmeyi kabul etmediği için darp edilmesi. Hakan Fidan ve Hulusi Akar kontrollü darbenin başrol ak-törleri olmadıklarından nasıl emin olabiliriz? Olamayız. En büyük kuşku erdoğan'ın uçağına, f16'nın atış menzilindeyken atışın yapılmaması ve meclise atılan f16 bombalarının bıraktıkları yıkıntılarda kararma ve yanma izlerine hiç rastlanılmaması.

✔ (https://www.artigercek.com/15-temmuz-da-meclise-fuze-atildi-mi) 15 Temmuz’da meclise füze atıldı mı?
✔ (https://www.artigercek.com/15-temmuz-da-abdurrahman-dilipak-fuzeleri-kullanildi) 15 Temmuz'da Abdurrahman Dilipak füzeleri mi kullanıldı?

kartopu
14-07-2017, 08:35
Bu darbe girişiminin çok benzeri 27 mayıs 1960 darbesidir. O başarılı oldu bu başarısız.
27 Mayısın başarılı olması 2 nedene dayanıyor. 1. siyasi desteği vardı 2. siyasi rakibi.
Bu girişimde kim siyasi desteği kim siyasi rakibi.

Bu darbecilere özellikle yol verildi Sonrada bastırıldı. Ve ikinci darbe olağanüstü halle geldi.

Darbenin bazı özellikleri vardır.
1.kriz sistem sahiplerini de çok rahatsız edicidir.
2.geniş bir kesimin onuru alınır.
3.uluslar arası desteği vardır.
4.siyasi rakibi siyasi desteği vardır.
5.Üst düzey subayların büyük kısmının onayı alınır
6.İstihbarat teşkilatının tam desteği olur.

Bu darbe girişimde bunlardan hangisi var.

Cercis Hz Circis
15-07-2017, 18:52
RTE, Fetö tarafından kandırıldığını ama Fetö tarafından kandırılan öteki insanlara inanmadığını, kendi iddialarına inanmayanların da Fetöcü olduklarını söyleyip onlar için hukuki işley yaptırıyor veya KHK ile işlerinden attırıyor. Fethullah Gülen'nin kardeşi Hasbi Nidai Gülen'in cenazesinde saf tutan 3 kişi; Binali Yıldırım, Recep Akdağ, Faruk Çelik... Bu akp hükümetinin parlak bakanları kandırılmamışlardıysa, ne işleri vardı Fetö'nün kardeşinin cenazesinde? Veya bunların feto tarafından kandırıldıklarına inandıysan ve affettiysen, Halit Özgül, Önder Aytaç, Emre Uslu'nun da kandırılmış olabileceklerine niçin inanmamakta ısrar ediyorsun?

Hüseyin Gülerce kandırılmış ve fetöcü değil, Adil Öksüz kandırılmamış ve fetöcü!
Şaban Dişli kandırılmış ve fetöcü değil, kardeşi Mehmet Dişli kandırılmamış ve fetöcü!
Acun Ilıcalı kandırılmış ve fetöcü değil, ama Hakan Şükür kandırılmamış ve fetöcü!
AKP'de siyah beyaz ayrımı yapmanın bu kadar kolay olmadığını Türkiye'de yaşayan reşit (ergin) her vatandaş biliyor.

Shutur Nahundi
16-07-2017, 09:46
Hulisi Akar askeri lise mezunu olmayan ve bu eksikliğine rağmen Genel kurmay başkanı olan ilk kişidir. Hulisi Akar'ın bu ayrıcalığının nedeni FETÖ projesi olmasıdır. Hulisi Akar FETÖ projesidir. Genel kurmay başkanı olmak için TSK teamülü gereği askeri lise mezunu olmak şarttır ama Hulisi Akar askeri lise mezunu değildir. Burada FETÖ desteği apaçık belli ama Hulisi Akar hâlâ Genel kurmaya başkanlık ediyor.

kartopu
16-07-2017, 10:51

Yok mu bu gün hala var. Bunların en kızdığı soru 15 temmuun siyasi ayağı nerde sorusu.
Hakikaten Nerde siyasi ayağı. Yoksa başımı demeliyim.

Şüpheci Dinsiz
16-07-2017, 11:45
Ahmet Nesin'in 15 Temmuz'la ilgili yazılarını okuyun.

artigercek.com (https://www.artigercek.com/author/ahmetnesin)

kartopu
16-07-2017, 12:03
Ahmet Nesin'in 15 Temmuz'la ilgili yazılarını okuyun.

artigercek.com (https://www.artigercek.com/author/ahmetnesin)
Evet çok çarpıcı bir yazı kimsenin dikkati o uçaklara ve atılan her yense (bomba) lar çekmemişti .
Ahmet Nesin farklı bir yere dikkat çekmeye çalışmış kutlarım

Tumagü İskicap
16-07-2017, 15:59
Modern silahlara direnen halkın, egzozuna tişört tıkadıkları tankları çalışmaz hale getirmeleri başarı olarak görülüyorsa vah bizim halimize. Gerçek bir savaşta o tankları kullanacak askerler, ellerinde tişörtle gelen akp'lileri hoş karşıladıkları gibi düşmanı da hoş karşılayıp tank egzozuna veya tank kabinine ulaşmalarına izin verecek kadar insiyatif alırlarsa ilginç bir destan türü ortaya çıkar. Vatandaşa karşı kurşun sıkmaya vicdanı el vermemiş, insaf etmiş, silah kullanmamış askerlerin, ezik olarak afişlere yansıtılmasını önceden bilebilselerdi sanmıyorum ki aynı askerler o hoş tavırlarını sergilerlerdi o gece. Tankların üzerine çıkıp fotoğraf çektiren o siviller, tank silahlarını yöneten askerlerin sergiledikleri sağduyuları sayesinde, silahlarını kullanmayarak vatandaşa insaf etmeleri sayesinde çıkmışlardır. TSK birliklerinde, hemen hemen tüm askerlerin gösterdikleri bu anormal sağduyu görmezden gelinemeyecek kadar yaygındı o gece. Tank paletlerinin altında kalan birkaç sivil olduysa da, öncesinde kimbilir askerleri nasıl kışkırtmışlardır diye düşünmeden edemiyorum.

ereninthenature
16-07-2017, 16:22
Yok mu bu gün hala var. Bunların en kızdığı soru 15 temmuun siyasi ayağı nerde sorusu.
Hakikaten Nerde siyasi ayağı. Yoksa başımı demeliyim.
Bir ikisi icerde. Nazli Ilicak mesela.

Ittifak hic mantikli gozukmuyor bana cunku cok fetocu hapiste, isten atildi vs vs.

Ne denilebilir biliyor musun kucuk baslar yandi buyuk baslar kurtuldu.

Son kez soyleyecegim 15 Temmuz AKP icinde bir felaket/fiyaskodur. Sag tayfa cok supheli birbirinde. Hic kendilerine yararli bir ortam olustugunu sanmiyorum. Zor durumda olduklarindan OHAL uzuyor, duygusal/travmatik davraniyorlar.

Yargilamalar da bize neyin ne oldugunu gosterecek. Cok az dava sonuclandi. Uzamasi isin bu kadar cok supheli tabiki. Hizli bir sekilde islemeliydi dava sureci bir yildir hicbir sey olmadi. Bekleyip gorecegiz tutuklulara ne olacak. Zamanla anlasilacak neyin ne oldugu hala puslu ortam.

Engse Hohol
16-07-2017, 16:32
✔ (http://www.diken.com.tr/gerekce-15-temmuz-paylasimlari-yonetmen-altioklar-hakkinda-gozalti-karari/) 15 temmuz'a kontrollü darbe veya sahte darbe demek yasaklanabilir ve suç işlemiş gibi hakkınızda işlem yapılabilir! Yönetmen Mustafa Altıoklar yazdığı sahte darbe ifadeli tweet'i nedeniyle gözaltına alınmasına karar verilmiş.

Mustafa Altıoklar 15 Temmuz yıldönümünde gerçekleştirilen etkinliklere dair şunları yazmıştı: "Sahte darbenin bayramını kutlamak kadar büyük gerizekalılık. Ne hale getirdiniz ülkemin mazlum halkını? Maymun ettiniz maymun. Mestanlara destan yazmışlar. Görgüsüz, kültürsüz hödüklerin çakma destanı. Linç ettiniz gariban çocukları bir manyağı sultan kılmak için."

Şüpheci Dinsiz
16-07-2017, 23:28
İki akşam ve gecedir ne olduğunu anlamadığım, sela olduğunu tahmin ettiğim, evdeki şiddeti tahminimce 80-100 desibel'den az olmayan, Arapça-Türkçe-hüloğğ'ca slogan-tekbir-allahümesalli vs'lerin tacizi altındayız. 15 Temmuz destanıymış, demokrasi nöbetiymiş, ne alaka, sela ne alaka? Demokrasiye gel destana gel, bağa gel bostana gel.

Gündüz, üzerinde kulak-burun-boğaz yazan bir otobüs gördüm, "yoksul çocuklar için gezici muayene aracı yapmışlar, ne güzel" diye düşündüm, içine baktım, polis aracıymış. Üstündeki yazı ise bir hastanenin reklamıymış. Ne safım, iflah olmam ben.

Tayyip, Nazım'ın (Tayyip gibiler için [Menderes] yazmış olduğu) şiirini okudu... Nasıl olup da kendine yontabildi bilemiyorum.

Bu vatana nasıl kıydılar? (http://haber.sol.org.tr/toplum/erdogan-okudugu-nazim-hikmet-siirinin-kim-icin-yazildigindan-habersiz-203062)

İnsan olan vatanını satar mı?
Suyun içip ekmeğini yediniz.
Dünyada vatandan aziz şey var mı?
Beyler bu vatana nasıl kıydınız?

Onu didik didik didiklediler,
saçlarından tutup sürüklediler.
götürüp kâfire : «Buyur…» dediler.

Eli kolu zincirlere vurulmuş,
vatan çırılçıplak yere serilmiş.
Oturmuş göğsüne Teksaslı çavuş.

Günü gelir çarh düzüne çevrilir,
günü gelir hesabınız görülür.
Günü gelir sualiniz sorulur :

spartacus
17-07-2017, 10:19
Başarısız her darbe, potansiyel kontrollü darbedir zaten...
Yani teknik olarak dahi bakılsa, bir dabe bir kalemde, bir anda kestirilip saf dışı bırakılamaz. Çeşitli kilit isimler caydırılır, önemli isimlere şantajlar yapılabilir, kontrollü durumlarda darbecilerin girişimine izin verilir, kullanılır vb. Zaten bir darbenin açığa çıkmasının en kestirme yolu eylem anıdır yani darbeye girişmesidir...

Anlaşıldı ki, istihbarat bilgiyi almış, peki neden önleyici adımlar atılmamış? Bu bir tercih, taktik veya teknik meselesi olabilir, duyuma dayalı kovuşturma durumunda darbe örgütlenmesinin gizli kalması, böylece açığa çıkmaması nihai olarak engellenememesi, isnatların zorluğu vb-buz dağının görünen ve görünmeyen yüzü.

Bir diğer tarafıda, başarısız darbeleri, başarılı kılmak. AKP, işte diğer taraftanda bunu gerçekleştirdi, darbe başarısız olmadı sadece darbeciler el değiştirdi... Haliyle bu sürecin başlangıcı ve ülkenin darbe sonrası devam eden geçmişi, tam bir AKP darbesine dönüştürüldü...

Eğer AKP gerçekten darbe karşıtı, o sözde demokrasiden yana olsaydı, darbeden bugüne, insanların söz, ifade, inanç, örgütlenme, temsil gibi bir çok demokratik hakkının gaspını durdurmak gibi diğer taraftanda kapsamlarının ve fiili kullanımların önündeki engellerin kaldırılması için çalışırdı, değil mi ama?. Uzatmayacağım, AKP BİAT siyaseti, kültürü hakim olsun istiyordu -ki darbe bunlar için nimet oldu-, darbe olmasada ufak, ufak derken biriken bir biçimde ülkeyi ve toplumu zaten o düzeye, kıvama getirmişti. AKP ikinci dönemle birlikte siyaset üretemez duruma girmiş, diğer taraftanda sistemin nimetleri adına AKP kurmay kadroları gün geçtikçe siyaseti salt kendi çıkarları namına, üstelik bizzat ticareti kendileri yapıp, kendi kendilerine ihale, sahte fatura, ne idüğü belirsiz para giriş, çıkışları, kara para aklama, geçmiş tüm AKP söylemlerinden hızla uzaklaşma ve kitlelerini sadece kuru bir lider kültü ve dinsel-piskolojik istismarlara indirdiği bir potaya sokmuş ve çeteleşmişti(Bu çeteleşme, palazlanır, palazlanmaz, kadim burjuva kesimleri kendi güdümüne veya boyunduruğuna almak için çeşitli taktiklere yöneldi. Çeteleşme, diğer taraftanda FETÖ ile yapamazdı, iki cambaz bir ipte oynamazdı...

Neyse uzatmayayım, açıkdan darbe 15 Temmuz 2016'dan beridir uygulanıyor. OHAL halinin uzatılması için AKP inat ediyor ve kolayca kalem oynatabiliyor. Oysa birde arada referandum yapıldı, referandumun dahi yapılabildiği bir ülkede olağan üstü halin ne anlamı olabilir, ohal durumunda böyle bir olağan referandumun ne anlamı olabilir? Bir anlamı var, öteden beri tespit ettiğimiz gibi, AKP, büyük benzerlikler göstermekle birlikte faşist Alman nazi örgütüyle benzer yollardan geçiyor. yalnız ciddi bir sorun var, AKP, tepesindeki bir acuvun ve bağlaşıkların her gün ama her gün, usülsüzlüklerle daha fazla para kazanması-soygun- esasına odaklı, yani özünde bir grubun, çeteleşmenin kleptokratik yönetimi hakim ve siyasetlerinde asıl belirleyici olan niteliğe sahip gibi...

Amon yarebbi
17-07-2017, 19:21
Sevgili Spartaküs , bu olayın ne darbe , ne de kontrollü darbe olduğunu düşünüyorum.

Genel ismi ile derinlerin , kendi isimleri tekrardan kirlenmemesi için , içeride yuvalanmış yapıyı , onlara benzeyen başka bir yapı eliyle kırdırdığını düşünüyorum .

İçeride yuvalanmış bu yapı , en güçlü halime geldim dedigi anda , kendi kadim dostları tarafından PARELEL ilan edildiği anda , temizleme işi başlamıştı. Şayet bu temizleme işini bu derinler yapsaydı , yine isimleri karalanacaktı. Ateşi maşa ile tutuyorlar , o maşanın da yakında icabına bakarlar .

Bu günler de , bu maşanın da icabına bakmamalarının sebebi , dış konjektür. Dışarıda ki olaylar rayına oturana kadar bunları tepe tepe kullanacaklar ve icabına bakacaklar.

Fetocu tayfası da en güçlü olduğu anda tepelenmişdi , bunlarda en güçlü anımız sloganları ile geziyorlar. En zayıf oldukları an oldugunu bilmiyorlar galiba.

Bu günlerde Erdoğanın , kafa koparacağız sözü , iç siyaset icin değil , derinlerin tehditlerine karşı bir savunma sözü bence,

Bakın karadenizli botokslu bir mafya da aynı şekilde asmak ve koparmaktan dem vuruyor. Belli ki Onuda birileri iyi tehdit ediyor . Söylemindeki tehditler korkunun dile vurumu olduğu ortada.

Bu darbe dedikleri darbe falan da degil , hükümetin kontrollü altın da bir olay da değil . Birileri fetocuların , silah altında ki birimlerini de piyasaya çıkartıp , kadim dostuna hem yakalattı , hem ileriki bir dönem de 28 şubat mağduru ağlamaları yapmamaları içindi , oldu ki ağlayan oldu , suçlusu belli ! REİS.

Bir taşla iki kuş gibi görünüyor. Bunlara ne yapacaklar bekleyip göreceğiz. Bu başkanlık referandumu sanki bunların kendi ayağına sıkması gibi görünüyor.

Hepimiz de biliyoruz ki , karar vermiş bir ordu sokağa çıkarsa onu durduracak bir güç yok.

Umarız ki böyle bir durum olmaz.

Karanlıktan aydınlığa
17-07-2017, 20:43
15 temmuz darbe girişimi en çok hükümetin işine yaradı.bu sözde darbenin başkanlık sistemine hazırlık olduğunu söyleyenler bile oldu.bu durumda Ahmet Davutoğlu 'nun uzaklaştırılmış olmasının mantığı ve amacı nedir.
kendisi başta olsa darbe başarılı mı olacaktı.Davutoğlu'nu destekleyenler dilinden tekbirleri düşürmeyenlerdi .eeee darbeyi bastıran halkta dilinde tekbirle tankların üzerine yürüdü.halkı sokağa dökende başbakan değil cumhurbaşkanıydı.yani bence Davutoğlu'nun varlığının darbeye destek olması düşünülemezdi bilakis halkı daha fazla galeyana getirebilirdi.benim gördüğüm şey Ahmet Davutoğlu'nun ruhani liderlik vasfının olduğu ve kitleleri harekete geçirme konusunda Binali Yıldırım'dan daha etkili olduğu , 15 temmuz'da da olacağı yönündedir.hatta tam tersini düşünebiliriz; Davutoğlu'nun varlığı darbeciler için potansiyel riskti.bu yüzden uzaklaştırıldı.

manas
18-07-2017, 00:06
Akp kurmayları kendi partilerinde ki fetöcüleri neden görmezden geliyor? Ne kadar garip bir durum.

Vefik Sami
18-07-2017, 00:50
Akp kurmayları kendi partilerinde ki fetöcüleri neden görmezden geliyor? Ne kadar garip bir durum.

F.Gülen'in devlet içinde illegal kadrolaşmaya gittiği doğrudur. Ne var ki bu kadrolar ülkede darbe yapacak güçte olamamışlardı henüz. Daha ziyâde içişleri bakanlığı ve polis teşkilâtında güçlü oldukları söylenirken, darbeye yeltenen askeri güçlere polisten destek çıkmadı. Askeri lise öğrencileri ile darbe mi yapılır ? Hem de akşamın dokuzunda, âdetâ "davul" çala çala...

Bir dümen döndü.
Bu dümeni de AKP siyaseten çok iyi kullandı.
Hiç bir dönemde elde edemeyeceği yetkilerle ülkeyi yönetiyor.
Bu yetkileri bırakacak gibi de durmuyor.

Vefik Sami
18-07-2017, 00:54
İki akşam ve gecedir ne olduğunu anlamadığım, sela olduğunu tahmin ettiğim, evdeki şiddeti tahminimce 80-100 desibel'den az olmayan, Arapça-Türkçe-hüloğğ'ca slogan-tekbir-allahümesalli vs'lerin tacizi altındayız. 15 Temmuz destanıymış, demokrasi nöbetiymiş, ne alaka, sela ne alaka? Demokrasiye gel destana gel, bağa gel bostana gel.

O 'sâlâ'lar medeniyete entegre olmaya çabalayan Atatürk Türkiye'sinin defin sâlâsıdır.
"İyi bilirdik" demelerini de beklemesin kimse.
Sâlâ okundu.
OHAL üzerinden "El Fâtiha" demeye hazırlanıyorlar.

kartopu
18-07-2017, 07:49

Bunu görseler AKP kalır mı.Sn manas.

AKP diye bir düşüncemi var. Kuruluş amacı İslamcı Liberalizm Bu zaten FETO nun felsefesi. Bu gün biraz milliyetçileşti onun zaten sahibi var MHP. Dinci millici olamıyor Erbakan aforoz etti.
AKP feto ya muhtaç sadece birbileri arasında çıkar kavgası var. Erdoğan dersanelere dokunmasa idi Feto da karşılık verip 17-25 ARALIK oparasyonu yapmasa idi bu gün hala birbirlerini iltifat ediyor olacaklardı.

Ben ciddi ciddi bu hareketin Bir Feto karşıtı olduğuna inanmıyorum. Toplumu oyalayıp aslında Kemalizim i tasfiye etmek istiyorlar. Bana göre bu hareketler gavullü döğüş.

Bunu bir kaç yıl sonra her kes anlayacak.
1980 darbesinde MHP ülkücüleri de içeri almışlardı Hatta 3 ülkücüyü astılar O zaman Türkeş şunu demişti Biz içerdeyiz ama bizim düşüncemiz iktidarda neler oluyor. Yıllar geçti Türkeş içerden çıktı ve ben değiştim dedi değişmeyen ölüler ve delilerdir.

Son yıllarda MHP Türkeş zamanından daha da güçlü parlementoya girdi Artık MHP li iş adamalı vardı ve Türkiyede MHP sermaye sınıfının içinde yer aldı.
Bu günde benzerlerinin olduğunu düşünüyorum.12 eylilde Kemalistler devletten uzaklaştırıldı ülkücüler onların yerine yerleştirildi.
Bu gün o gün tamamen tasfiye edilemeyen kemalizm i tamamen tasfiye edilmek isteniyor. Bu fetoya kurulan bir tezgah değil Kemalizm i tamamen ülkeden tasfiye sürecidir .Bana göre.

Fakat çok güçlü bir M. Kemal sevgisi var ülkede kolay yapamıyorlar.

Engse Hohol
07-09-2017, 06:20
Tesadüfün böylesi : Fetö soruşturmaları kapsamında malvarlığına el konulan İrfan Öğe'nin ağabeyi Orhan Öğe, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) üyesi ve Savunma Bakanı Nurettin Canikli nin de bacanağı çıktı!

✔ (http://www.dailymotion.com/video/x2mz1rs) (2015) Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Orhan Öğe: Türkiye'de halen herkes dinleniyor!

✔ (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/818277/Tesadufun_boylesi.html) AKP'li Başakşehir Belediyesinden aldığı avukatlık ihalesi FETÖ soruşturması kapsamında malvarlığına el konulunca iptal edilen İrfan Öğe'nin ağabeyi BTK (https://www.btk.gov.tr/tr-TR/Ozgecmis/Orhan-OGE) kurul üyesi çıktı. AKP'nin önemli isimlerinden Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin bacanağı olan Orhan Öğe daha önce, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulundu. Cumhuriyet 20 Ağustos 2017 tarihinde Başakşehir'de FETÖ izleri başlığıyla avukat İrfan Öğe'nin belediyeden aldığı ihaleyi gündeme getirmişti. 2016 yılında 7 aylık dönem için avukatlık ihalesini kazanan İrfan Öğe 2017 yılı avukatlık hizmeti ihalesini de kazanan isimdi.

-

"İşte Siyasi Ayak ve Hayati Yazıcı'ya 10 Soru" başlıklı haberlerimize erişim yasağı getirildi.

✔ (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/818274/Erisim_engeli_geldi...Hayati_Yazici_ya_soru_bile_y asak.html) Erişim yasağı getirilen haberlerimizde AKP'nin güçlü ismi Hayati Yazıcı'nın oğlunun iş ilişkilerine yer veriliyordu. AKP tarafından FETÖ ile mücadelede milat olarak kabul edilen 17-25 Aralık 2013 tarihinden sonra Hayati Yazıcı, işadamı İlhami Yazıcı nın Tanzanya'daki fabrikasının açılışına katılmıştı. Açılışta FETÖ ile ilişkili olduğu için görevden alınan ve tutuklanan Rize Valisi Nurullah Çakır da Hayati Yazıcı'nın yanında yer almıştı. İşte Hayati Yazıcı'nın oğlu Mustafa Yazıcı, bu geziden sadece 5 gün sonra 10 Haziran 2014'te işadamı İlhami Yazıcı ile ortak bir şirket kurmuştu. 15 Temmuz'un ardından işadamı İlhami Yazıcı'nın adı FETÖ soruşturmalarında İstanbul'daki himmet toplantıları'na katılan ilk işadamlarından biri olarak geçmişti. İlhami Yazıcı'nın Rize'de yaptırğı yurda da 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'ye ait olduğu gerekçesiyle el konulmuştu.

"ictenlik"
07-09-2017, 11:33
karmakarışık arbede demek daha doğru mu olur? ne nedir?

çok bilinmeyenli denklemlerde çok bilmediklerimi hep anlamam sadece..

siyaseti/yönetimi hiç anlamadım anlamıyorum.. ülkeleri bilmiyorum-anlamıyorum
bilmediğim çarkları, yönetimcileri, güç-para kontrol dümenlerini ve güç kontrol oyunlarını bilmiyorum. Gizli toplulukları para kurtlarını aç kurtları tanımıyorum..
Ülkeleri ve tarihi bilmiyorum/anlamıyorum. Kirli ve karanlık çözülmemiş tarihi ve siyasi demagojileri bu tip ekstarksiyonları ve oyunları, çarkları bilmiyorum/anlamıyorum. Siyaseti bilmiyorum-anlamıyorum- sadece .Bana karnalık -bilinmez, uzak dur geliyor sadece...

Ülkeler/adamlar/insanlar var ve yönetiliyorlar. Bu iyi mi? Para var ve dönüyor. Esir-güç -
-Dünya neyi bölüşemiyor? gücü, ölümü, kalımı, hayatı, rahatı? yalan oyunları
yaşantımı, yaşantıyı?
neyi yaşayacağız?
ölmemeyi- ezele dek kalmayı ve ebede dek varolmayı.. ben bunu anlamıyorum.

ülkeler var ve darbeler oluyor çünkü diğer ülkeler var -gücü ya da istikrarı bölüşemiyorlar/istediklerine sahip olamıyorlar/ sahip olduklarını bölüşemiyorlar/ bilmiyorlar ya da yapamıyorlar...
ya da onlar da güç ve para dümenlerinde ya da çarklarında karıklar ve yönetiliyorlar
bilinmeyen kaynaklarca/güdülerce ve güçlerce sarılı ...işte akıntı girdapları...

ve yöneticilik ve para güç oyunları, kontrol oyunları-grupları ,kontrol manipülasyonları ve yöneticilik var.
Dünyanın kontrolü var- Paranın kontrolü var.Gücün esiri/esareti var...bilmeme var.

15 temmuz nedir sorusu sallanıyor tarihin neresine bağlayacağım onu

kontrollü darbe midir? kim kontrol ediyor, etti? neyi?
bir ülkenin yönetimini
korkunun esareti var.. ölmemeyi bekleme var. ölünce istenci var--dünyaya tutunma var sıkı sıkıya , ve olmayan gerçeğe....

15 temmuz gün sayımlarından, insana göre, yer tarih olay sayım ve sıralamalarından ve çalkantılarından, tarih zaman sayacında bir tarihi olguyu belirten bir olgu/karmaşa yumağı. neresini tutayım?,
15 temmuz denilen bir -bana göre- bilinmeyendir. fikir yürütülmeyendir. yeterince bilgi sahibi olunmayandır...
15 temmuz hakkında fikrim yok/net bilgim yok/hem tarih böyle bölünemez/ ülke yöneticisi değilim/ülke hakkında fikrim yok/ ülke kimin?/malumatım yok.
Fikir de yürütmek istemiyorum çünkü yürüteceğim yok/ fikirler eksikse çürüktür... Tüm dünyanın tüm bilinmeyen askeri karakterizeleri, bilnmeyen gerçek eksikleri bende olmalı
modern teknolojileri, gizli güç örgütleri ve karanlık oyunları/teorilerini bilmeliyim ki anlamalıyım ya da fikir türetmeliyim/yürütmeliyim bu konu hakkında... kim kimi tutuyor-biz biribirilerine birileri diyoruz sadece- ülkeler var

işin içindeki tüm olgular denklemler;
ben anlamıyorum temmuz nedir? size soruyorum- gerçekten nedir?

ülkeler hatta ülkeler demek bana direkt (sınırları çizilmiş çevrik bir) hayvan çiftliğini (ya da 1984 ün benzerini de) anımsatıyor/hatırlatıyor... yem savaşları mı nedir? -ney savaşları_? zaman savaşları mı? ölmeme savaşları mı? ki maldı kim verdi ne oldu?
kim kimi yönetiyor neden? ne olacak? kim ölecek kim kalacak ..tarih deveran edecek..olacak....
15 temmuz bir askeri güç oyunudur-bozmacasıdır. tarihi tıkanıklıktır. 15 temmuz nedir? kimin eli kimin cebindedir? ülkeler nedir?
sınırları çizilmiş bu alanlarda yaşayan örgütlenmeler ve insan bütünleri ki dilleri ayrık güruhlar halinde milliyet iddia eden toplumlar ve sınır haklığı ve sınır iç iç-barış ve hukuk gözeten ayrık toplumlar ayrıcalığı içinde bir ülke yönetimi ..

15 temmuz nedir?

15 temmuz 14 temmuzdan sonraki gündür. bir ülke sıcağıdır temmuz sıcağı. babam ve annemin evlenmeden önceki günlerinden biri başka ne? bağ da çalışsaydım terlerdim o günde... gece ise köyde olsam hamak batar. sigara sarardım akşamdan belki..
benzin biter dediler, darbe oluyor dediler koştum para çekmeye ve gaz almaya onu bilmiyorum. kuşkum-kafamı yönetemiyorum öyle durumlarda
korku mu desem değil ama karmaştım- ne yapacağımı sordum düşündüm bu ne oluyor dedim.. sıcak bi hava esti. 15 temmuzu budur

15 temmuz;?
vücut bir irini bir sivilce/çıban olarak kusarken o irin nerden toplanır birikir...
15 temmuz hakkında gözlemlerim var....iki yönlü karışıklık/tıkanıklık -baskı
ülkeleri anlamıyorum....beni yönetmesinler...kalkmasınlar-denemesinler...beni yönetmeye kimse kalkmasın/denemesin....

---
Almanya ülkesi, Türkiye ülkesi ve Amerika ülkesi gibi ülkeler var. Dünya küresi var. Dünya küresinde yaşayan insan grupları/varlıkları -bilir varlıklar var... ve bu varlıklar savaşıyorlar yönetim için kendi aralarında ya da diğer . bu varlıklar savaşıyorlar bilim için. Ve bu varlıklar bilmiyorum. birbirlerinin ülkelerine ve yönetimlerine sızmışlar-gruplar kurmuşlar , askeri güç ve din örgütlemişler gibi.... Bir grup bir grubu kurtarmak için mi savaşıyor... bilmiyorum. Ama bu Türkiye ülkesinde olan 15 temmuzda başka ülkelerin ya da bu kürenin küresel güçleri denen ittifakların ya da kendi içindeki çürüğün kendini örgütlediği ve çürüttüğü hizipin ya da bilinmeyen diğer baskının ve yönetimsel ele geçirmenin savaşımının türevleri gerçekleşti. Gruplar çarpıştı ya da öfkeler-kinler döküldü gibi şeyler oldu. Savaş oldu barış değildi onu biliyorum.. bilmiyorum-çatışmalıydı. korkuydu karanlıktı...

Türkiye insanları içindeki askeri ve yönetimsel bir grup örgütlenme savaşım başlattı diğer yönetime. yönetimi ele geçirmek için ya da diğer başka başka benzer şeye kalkıştı deniyor şimdi soruyorlar niye ya da neden ve bunu yönetim kullandı mı? kendine mi yonttu kendi mi idare etti? bilir miydi? ... bilmem bunu diğerleriyle yönetim çıkarları uyuşmuyor-gelecek çıkarları uyuşmuyor-farklı gruplaşmalar var...
yönetimi ele geçirmenin türevleri gerçekleşti..15 temmuz ve ülkeler ve türevler var-çatışma var....15 temmuz gücü iktidarı ya da yemeği bölüşemeynlerin 15 temmuzudur...

Tumagü İskicap
09-09-2017, 14:09
15 Temmuz gecesi Erdoğan'ı koruyan polislerden bazılarının fetö'den tutuklanmaları işleri iyice arap saçına döndürdü. Çanakkale'de bal gibi yenildik diyen Hüseyin Çelik, Bülent Arınç, Nurettin Canikli vesaire eski bakanları da tutuklayın ki anlamlı gözüksün. Fetöcüler arasında ayrım gayrım yapmak hoş olmayan siyasi bir davada, hiç hoş değil.

Vefik Sami
09-09-2017, 14:21
Devlet içinde örgütlenen Fethulahçı yapıyı kolayca izale edebilmek için bir "gerekçe" lâzımdı.
O gerekçe, 15 Temmuzda yaşananlar oldu.
Ölenlerin çoğu "kim vurdu" ya gitti.

"Darbe girişimi" sonrası ilân edilen OHAL ile Cumhurbaşkanı ülkeyi dilediği gibi yönetiyor.