Orijinalini görmek için tıklayınız : Caner Taslaman - Ebubekir Sifil tartışması
Sundance
20-07-2017, 22:51
Şu anda Habertürk kanalında devam etmektedir.
http://www.haberturk.com/canliyayin
Tartışmadan en net çıkan sonuç, İslam'ın günümüzdeki durumu.
Taslaman'ın yüzü düşmüş. Boynu bükük. Sesi kısık. Dili bükük.
al maarri
20-07-2017, 23:12
Taslayan efendi topluyor fena sıkıştı
Taslaman fena laf yiyor! :)
Dusunen adam
20-07-2017, 23:38
Hey gidi günler, bu adam cahilliye dönemimde favorilerimdendi, Taslaman'in kitaplari hala kitapligimda duruyor. Ne ise yarayacaklarsa artik.
Evrim konusunda toparladı Taslaman.
Ahlaksız
21-07-2017, 00:19
Ateistler ateistler..Ne yaptı lan size ateistler?Derdiniz ne ateistlerle?
Tayyip'in sürekli Kılıçdaroğlu şöyle,Kılıçdaroğlu böyle demesine benziyor..!
Öyle ya da böyle ateistler aşağılanıyor..''Ateistler ayetleri de kullanıyor'' filan dedi asalak..Sistemin yarattığı asalaklar,ateizmi aşağılamaya;kendi islam anlayışlarını empoze etmeye çalışıyorlar..Biri modern oluyor,biri yobaz..Halbuki ikisi de BÖN..
Taslaman yanında bir şişe deve sidiği getirmiş , Sifil manyağına içirmeye çalışıyor :)
Ahlaksız
21-07-2017, 00:20
''Caner bey seviyeyi düşürmeyelim'' dedi..Deve sidiği yüzünden tartışıyorlar..Tam da Türk medyasına yakışan anlar..!
Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil: "Devenin sidiği ile sütü karıştırılarak içilmeli."
Prof. Dr. Caner Taslaman: "İnsanları bu yüzden ateist yapıyorsunuz!"
Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil: "Seninle ilmi bir mesele konuşulmuyor! Malesef zeka seviyen yetmiyor. Alanınız olmayan meselelere girmeyin! "
Muhammed, hanımıyla koşu yarışı mı yapıyormuş? Müthiş!..
Ahlaksız
21-07-2017, 00:58
İkisi de doktor ama birbirlerini boğacaklardı nerdeyse..
Müslümanları böyle bir yere toplayın,kan gövdeyi götürür..
Nasıl rahat hakaret ediyorlar,nasıl azarlıyorlar birbirlerini..SENİN ÇAPIN YETMEZ filan..!
Sonra da müslümanlara terörist muamelesi yapılınca kızıyorlar..En eğitimlileriniz böyle..!
Işid müslüman değil..
El kaidenin yaptıklarını islamı bağlamaz..
Boko haram yüzünden islam karalanamaz..
Falan da filan da..!
Cerh tadil tartışmaları filan,öyle komik ki..Türkiye'de her konu tartışılmış sanki de,ekranlarda cerh tadil tartışması yapılıyor..Hem de birbirlerini aşağılayarak yapıyorlar bunu..Sahabeye bu uygulanır mıymış,uygulanmaz mıymış?Tüm derdimiz bu..!
Sahabe hadis uydurmazmış..Nereden biliyorsun?Muhammed'i görenlerin uydurması mümkün değil filan..Muhammed'i gördüklerini nereden biliyorsun?Kim söyledi sana sahabenin Muhammed'i gördüğünü?Hadislerden öğrendin bunu..Hangi hadislerden?Sahabenin hadislerinden..Yani..Muhammed'in varlığının tek kanıtı,sahabenin naklettiği hadisler..Elinde başka bir şey yok..Bu kişilerin sahabe olduklarını da,kendileri söylüyorlar..
''Ben sahabeyim,Muhammed'i gördüm,aha bu da Muhammed'in bir sözü..''!
Yani,sahabelerin naklettiği hadislere güvenmek zorundasın..İşte buna DOGMA denir arkadaşlar..
Sundance
21-07-2017, 01:24
Ilımlı İslam diye bir şeyin olamayacağını ortaya koydu.
Değil Caner Taslaman'ı Yıldız Teknik Üniversitesi Felsefe Bölüm başkanı, ODTÜ Dekanı yapsan yine işe yaramaz.
Hadisleri traşlamanın, ayetleri bükmenin yobazlığa etkisi olmaz.
Yobazlığı örtüp, İslam'ı güzellemeye çalışan reformistler, radikaller ile karşılaşınca etkisiz kalıyorlar.
Eeee ateistlere de bir etkileri olamayacağına göre, ılımlı İslam denilen projenin dandikliği ortaya çıkıyor.
Dusunen adam
21-07-2017, 01:26
Evrim konusunda toparladı Taslaman.
Taslaman'i izleyemem, Kuran'in Allah sözü olduguna körü körüne inanan hiç bir insan'i ciddiye alamiyorum, kusura bakmasinlar. Böyle insanlarla nasil ugrasacaksin ki, hangi çeliskiyi, saçmaligi, bilimle çatisan ayetleri gösterirsen göster kabul etmez, kivirir. Ayeti degistirir, kelimeleri çarpitir, Islam tarihini yalanlar, kabul etmez, yeter ki imanini kaybetmesin. Taslaman "Kuran köleligi ve cariyeligi tamamen kaldirmistir" diyen biri, düsün....
Dusunen adam
21-07-2017, 01:30
Ateistler ateistler..Ne yaptı lan size ateistler?Derdiniz ne ateistlerle?
Tayyip'in sürekli Kılıçdaroğlu şöyle,Kılıçdaroğlu böyle demesine benziyor..!
Öyle ya da böyle ateistler aşağılanıyor..''Ateistler ayetleri de kullanıyor'' filan dedi asalak..Sistemin yarattığı asalaklar,ateizmi aşağılamaya;kendi islam anlayışlarını empoze etmeye çalışıyorlar..Biri modern oluyor,biri yobaz..Halbuki ikisi de BÖN..
Dünyanin en kötü insanlariyiz Müslümanlarin gözünde. Kafa kesen Islamcilarla hiç bir sorunlari yok Müslümanlarin, ilginç degil mi? Kuran da zaten yaratilmislarin en kötüsü inkarcilar diyor.
Dusunen adam
21-07-2017, 01:33
''Caner bey seviyeyi düşürmeyelim'' dedi..Deve sidiği yüzünden tartışıyorlar..Tam da Türk medyasına yakışan anlar..!
Caner Taslaman önce kendine baksin bence, sonuçta o da Muhammedin kendi gelinini yataga atmasini ahlaken sorun görmeyen bir dindar.
Dusunen adam
21-07-2017, 01:36
Prof. Dr. Caner Taslaman: "İnsanları bu yüzden ateist yapıyorsunuz!"
Bu da bir yalan, ben dogrudan Kuran ayetleri yüzünden dinden çiktim... hadislere zaten inanmiyordum. Halbuki ikisi de ayni insanlar tarafindan nakledildi .. hadisler ve Islam tarihi olmadan Kuran hiç anlasilamaz. Gerçi hadisler ve Islam tarihi ile yine Kuran anlasilamiyor da neyse. Kutsal metinler muglak, çeliskili ve saçmaliklarla dolu, her nabza serbet var.
Dusunen adam
21-07-2017, 01:41
Muhammed, hanımıyla koşu yarışı mı yapıyormuş? Müthiş!..
Hemen secdeye kapanalim bari.
Ben rahatım Tanrı (allah) insandır diyorum.
İnsan yalanda söyler, kötüde olur, menfaatini de düşünür. Toplumu yönetmek te ister. Doğaya hükmetmekte, birbirine rakip olmakta, birbirini suçlu ilan etmekte .
İyi olmakta, vefalı olmakta, yoldaş olmakta. Melek gibi olmakta, koruyucu olmakta,Bunların hepsi insanda vardır bunların hepsi tanrı (insan) da da vardır.
Korkuyla yönetmek insanda vardır din kitaplarındaki tanrıdada vardır.
İşte hep bunlar tek bir çanlıda vardır Oda insandır.
Yazanda okuyanda İnana da inandıran da insandır. Dünyada ve evrende (şimdiye kadar bildiklerimize göre) İnsandan güçlüsü ve insandan güçsüzü yoktur.
Dünyada ahirette hepsi yaşadığımız bu dünyadır.
Hemen secdeye kapanalim bari.
Neden, Muhammed'in hanımıyla koşu yarışı yapması ilginç değil mi?
Sıradan bir insanın günümüzde yapması bile ilgi çeker. Biri kadın, öbürü erkek. Şartlanmışlıklar ve yarı-tabular var: "Koskoca adamlar böyle uluorta koşar mı? Siz çocuk musunuz?"; "Hiç erkekle kadın yarışır mı?"..
Buna o devrin değer yargılarını ekleyin: "Bir peygambere yakışır mı?"; "Kadının herkesin gözü önünde koşması başka erkekleri tahrik etmez mi?"; "Kadının toplumdaki yerine ters değil mi?"..
Bir de şu var: Peygamberin hanımı koşabildiğine göre demek ki kapalı değildi. Rahat koşabileceği kıyafet vardı demek ki üzerinde.
Hanımı Ayşe'ye (eğer doğruysa) "Ancak senin yanındayken vahiy geliyor" diyen bir peygamber var ve hanımlarıyla koşuyor bir de. Hem romantik ve duygusal, hem de sportif ve enerjik. 40'lı yaşlarında, sağlıklı, cinsel açıdan da güçlü, hayat enerjisi olan, neşeli ve barışçıl bir adammış demek ki.
Sonradan iktidarın bozucu etkilerine maruz kalmış biraz. Bu da anlaşılabilir bir şey.
Ahlaksız
21-07-2017, 21:27
Dusunen adam;Caner denen zat;sürekli ateistleri ağzına alıyor..Ateistler şöyle,ateistler böyle..Yazdığı kitaplarda da ateistlerden muhakkak bahsediyordur..Zaten dün ''kitabımda en çok alıntı yaptığım yazar Dawkins'' dedi..
Aslında bu kişinin islamı bildiği filan yok..Tamamen işi ticarete dökmüş durumda..Bu bakımdan son derece akıllı birisi aslında..Allah Allah deyip,hem toplumda statü elde etti,hem de para..
Yalnız dün son bölümünü izlediğim tartışmada,karşısındaki ilahiyatçı bunu mahvetti..Resmen rezil oldu..Caner bir şey söylüyor,ilahiyatçı ''kaynağını söyle'' dediğinde çuvalladı resmen..Ehli sünnetin reddettiği rivayetleri baz aldığı ortaya çıktı..
İnanılmaz gerildi ortam..
Ben masaya sidik konulduğunu görmemiştim..Bugün odatvde gördüm haberi..
Caner bir de masaya deve sidiği koymuş..
Sırf karşısındaki kişiye üstün gelmek adına,deve sidiğini bir yerden temin edip,o stüdyoya getirmesi bile facia..Resmen harakiri yapmış..Ilımlı İslamcıların lideri sayılabilecek kişi,fikirlerini kabul ettirmek adına,ekran karşısına sidik koyacak kadar kendinden geçmiş..En eğitimli,en ılımlı İslamcımız böyle..Haliyle Türkiye'nin her yerinde ışid kafalılar çoğalıyor..Birgün bu ışid kafalılar,bu ılımlıları hedef alacak..Bu kaçınılmaz..Müslümanlar birbirlerini yiyecekler..Müslümanın huyu bu..
Mesela 15 temmuzda gördük bunu..Müslüman saldıracak bir şey bulamazsa,en yakınındaki Müslümanlara saldırır..
KES,PARÇALA,DOĞRA,DÖV,ÖLDÜR diye emir veren Allah'ın kulları/köleleri işte..
Nero;foruma girmeden önce ne içiyorsun?Merak ettim de..
Muhammed'e romantik veya barışçıl dediğine göre,kafan güzel senin..
Ebubekir hoca çok iyi bir performans gösterdi, bilgisini konuşturdu. Taslaman'ın bu konularda yetkin olmadığını görmüş olduk. Ama tam anlamıyla mat ettiğini söylemek zor gibi. Taslaman laf oyunlarıyla çıkabiliyor tartışmadan ve lafı başka yerlere çekebiliyor ve birsürü soru yöneltiyor Sifil hocaya. Sifil hoca haklı görünüyor ama dediğim gibi mat etme durumu yoktu, yani nakavt yok da puan farkıyla yenme var.
Amon yarebbi
21-07-2017, 21:43
Sifilin dişleri iyi gıcırdıyordu. Fırsat olsa Taslamanı keser.
Tartışmayı ve usluplarını hiç beğenmedim. Tartıştıkları her konu , bu forumda daha detaylı ve anlaşılabilir şekilde kamu oyuna açıklanıyor..
İki zavallı da , kendilerini pazarlamak için gelmiş oraya belli.
Masanın ortasına konan deve idrarı , Ateistleri haklı çıkardı. Sidik ortada kaldı.
Taslaman iç diyor. Sifilde deve sütü ile harmanlamassan içmem diyor. ( sek rakı içmem der gibi)
Sifilin dişleri iyi gıcırdıyordu. Fırsat olsa Taslamanı keser.
Tartışmayı ve usluplarını hiç beğenmedim. Tartıştıkları her konu , bu forumda daha detaylı ve anlaşılabilir şekilde kamu oyuna açıklanıyor..
İki zavallı da , kendilerini pazarlamak için gelmiş oraya belli.
Masanın ortasına konan deve idrarı , Ateistleri haklı çıkardı. Sidik ortada kaldı.
Taslaman iç diyor. Sifilde deve sütü ile harmanlamassan içmem diyor. ( sek rakı içmem der gibi)
Bu forumda felsefe alanında evet çok güzel bilgiler paylaşılıyor, din alanında da kısmen bişeyler yazılmaya çalışılıyor. Ama İslami İlimler uzmanı hocaların uzmanlığına sahip bir kişi yok bu forumda. Hadis ilmini kimse anlatamaz, daha arapça bilen yoktur forumda. Hazır meallerden okuyup tartışıyorlar ayetleri bu forumda. Veyahut google translate mantığıyla tek tek kelimelere sözlükten falan bakıyorlar. O zaman dil bilmeye gerek olmazdı, herkes sözlükten baka baka cümle kurardı. Bir dili ana dil gibi konuşabilmek için yılları vermek lazım, başka çaresi yok. Kuran ve hadisler arapçadır, diğer dillerdeki versiyonlar çeviridir sadece.
Sifil hoca bilgisini konuşturdu, takdir ettim. Taslaman ile başka ilahiyatçı hocalar da tartışmıştı ama kimse Taslaman'a sağlam bir eleştiri getirememişti, ilim konuşmamıştı. Her hoca uzman diye de bir şey yok çünkü prof gibi etiketler yanıltıcı olabiliyor.
Amon yarebbi
21-07-2017, 22:21
Bu forumda felsefe alanında evet çok güzel bilgiler paylaşılıyor, din alanında da kısmen bişeyler yazılmaya çalışılıyor. Ama İslami İlimler uzmanı hocaların uzmanlığına sahip bir kişi yok bu forumda. Hadis ilmini kimse anlatamaz, daha arapça bilen yoktur forumda. Hazır meallerden okuyup tartışıyorlar ayetleri bu forumda. Veyahut google translate mantığıyla tek tek kelimelere sözlükten falan bakıyorlar. O zaman dil bilmeye gerek olmazdı, herkes sözlükten baka baka cümle kurardı. Bir dili ana dil gibi konuşabilmek için yılları vermek lazım, başka çaresi yok. Kuran ve hadisler arapçadır, diğer dillerdeki versiyonlar çeviridir sadece.
Sifil hoca bilgisini konuşturdu, takdir ettim. Taslaman ile başka ilahiyatçı hocalar da tartışmıştı ama kimse Taslaman'a sağlam bir eleştiri getirememişti, ilim konuşmamıştı. Her hoca uzman diye de bir şey yok çünkü prof gibi etiketler yanıltıcı olabiliyor.
Kızıl denizin bir bastonla ikiye yarıldığını idrak etmek için arapçaya ihtiyaç var diyorsan , sen git öğren , bu basit kitap için arapçaya gerek yok.
Taslaman zaten bir şarlatan. Karşısındaki de deve sidiği , deve sütü ile şifadır diyen bir manyak.
Ayrıca forum da arapça bilen üyelerimiz var.
Turan dursun gibi bir aydınlığı var. Daha ne bekliyorsun.
(...) Ama İslami İlimler uzmanı hocaların uzmanlığına sahip bir kişi yok bu forumda. Hadis ilmini kimse anlatamaz, daha arapça bilen yoktur forumda.
(...) Sifil hoca bilgisini konuşturdu, takdir ettim. Taslaman ile başka ilahiyatçı hocalar da tartışmıştı ama kimse Taslaman'a sağlam bir eleştiri getirememişti, ilim konuşmamıştı.
http://i.imgur.com/A8joy6w.jpg
Kızıl denizin bir bastonla ikiye yarıldığını idrak etmek için arapçaya ihtiyaç var diyorsan , sen git öğren , bu basit kitap için arapçaya gerek yok.
Taslaman zaten bir şarlatan. Karşısındaki de deve sidiği , deve sütü ile şifadır diyen bir manyak.
Ayrıca forum da arapça bilen üyelerimiz var.
Turan dursun gibi bir aydınlığı var. Daha ne bekliyorsun.
Kızıl denizin yarıldığını sen söylüyorsun, senin söylediğini ne yapalım ki. Kuran ve hadis hakkında konuşuyorsak o metinlerde ne yazdığı önemlidir, o metinler arapça olduğu için arapçasından anlayarak okumak en iyisidir diyorum, başkalarının meali üzerinden gitmek 3. el bilgi gibi bişey. Yani mesela denizin yarılma meselesini ayetlere dayandırmak isteyeceksin ama onu mealinden değil de arapçasından çıkartabilmek çok iyi olurdu. Tartışma programını tam izle, Sifil hoca Taslaman'a şu kelimelere mana ver diyor, Taslaman da mealden okuyor. Forumdaki üyeler de mealden okuyor işte olay bu. Forumda arapça bilen üye varsa ne güzel ama rastlamadım, kuran tartışmaları hep türkçe olarak yürüdü.
Taslaman deve sidiğinin zararlı olduğunu ve virüsleri barındırdığını söylüyor ama bardakla kana kana içmek için geçerli olabilir, hadislerde tavsiye edildiği üzre veyahut İbni Sina'nın tıbbi tavsiyelerine uyarak içmek nasıl olur denemek lazım. İlaç yapımında bile belli maddeler karıştırılıp biraraya getirilir, damdan düşer gibi olmuyor bu işler.
http://i.imgur.com/A8joy6w.jpg
Sorun yok Pyrrhon bey. Sanırım bazı kimseler müslüman olmadığından dolayı 2 şahsa da karşı savunmaya geçip mesafe almış ama bu mühim değil, müslüman olun veya olmayın tartışmayı izleyip değerlendirmek için buna pek gerek yok. Sifil hoca ilmini konuşturdu ama bazı hatalı kısımları da vardı, Taslaman ise bu ilimleri bilmediğini gösterdi. Sorun ne sizce, ideolojik olarak eleştirmediğim için mi sorun var? Bu arada diğer ilahiyatçılar Taslaman karşısında yetersiz kalıyordu ama Sifil hoca yetersiz kalmadı, çok iyi izah etti meseleleri.
Ekleme: Uzmanlık konusunu kastediyor olabilirsiniz, yani İslam ve Arapça konusunda forumda uzman yok diyorum, sade vatandaşlar yorum yapıyor sadece. Ama forumda felsefe alanında çok iyi bilgiler veriliyor, filozofik verilerini paylaştığınız için teşekkür ederim. 2 şahsı da felsefe ile yenebilirsiniz bence, programlarda sizleri görmek isterdim, tadından yenmezdi.
Vefik Sami
21-07-2017, 22:45
Bu forumda felsefe alanında evet çok güzel bilgiler paylaşılıyor, din alanında da kısmen bişeyler yazılmaya çalışılıyor. Ama İslami İlimler uzmanı hocaların uzmanlığına sahip bir kişi yok bu forumda. Hadis ilmini kimse anlatamaz, daha arapça bilen yoktur forumda. Hazır meallerden okuyup tartışıyorlar ayetleri bu forumda.
Size bir noktada katılmıyorum. İnancın uzmanlığı olmaz. İnanç görece bir olgudur. Çürütüldüğünde savunanın "uzmanlık"ı da yer ile yeksân oluverir. Bir ateist de "İslâmi ilimler uzmanı" olabilir. Nitekim İlhan ARSEL ateisttir ve İslâmi bilgisi sizin "Hoca" bildiklerinizin çoğundan üstündür.
Evet; Arapça bilmemek büyük eksiklik.
Amon yarebbi
21-07-2017, 22:49
Kızıl denizin yarıldığını sen söylüyorsun, senin söylediğini ne yapalım ki. Kuran ve hadis hakkında konuşuyorsak o metinlerde ne yazdığı önemlidir, o metinler arapça olduğu için arapçasından anlayarak okumak en iyisidir diyorum, başkalarının meali üzerinden gitmek 3. el bilgi gibi bişey. Yani mesela denizin yarılma meselesini ayetlere dayandırmak isteyeceksin ama onu mealinden değil de arapçasından çıkartabilmek çok iyi olurdu. Tartışma programını tam izle, Sifil hoca Taslaman'a şu kelimelere mana ver diyor, Taslaman da mealden okuyor. Forumdaki üyeler de mealden okuyor işte olay bu. Forumda arapça bilen üye varsa ne güzel ama rastlamadım, kuran tartışmaları hep türkçe olarak yürüdü.
Taslaman deve sidiğinin zararlı olduğunu ve virüsleri barındırdığını söylüyor ama bardakla kana kana içmek için geçerli olabilir, hadislerde tavsiye edildiği üzre veyahut İbni Sina'nın tıbbi tavsiyelerine uyarak içmek nasıl olur denemek lazım. İlaç yapımında bile belli maddeler karıştırılıp biraraya getirilir, damdan düşer gibi olmuyor bu işler.
Sifilin yalakalığını yapan sensin , senin yalakalığını ne yapalım.
Biz arapca bilmeden , arapların saçmalıklarını meallerinden tartışıyoruz. Sen git öğren. Öğrenincede gel. Sende bize fetva verirsin.
Muğlada develer var , oraya git bir bardak al kendince denemeler yap. Sifil hocan içemedi sen içersin artık.
Sifil gibiler bu foruma gelsin veririz ayarını. Taslaman şarlatanı bu konularda iyi değil.
Size bir noktada katılmıyorum. İnancın uzmanlığı olmaz. İnanç görece bir olgudur. Çürütüldüğünde savunanın "uzmanlık"ı da yer ile yeksân oluverir. Bir ateist de "İslâmi ilimler uzmanı" olabilir. Nitekim İlhan ARSEL ateisttir ve İslâmi bilgisi sizin "Hoca" bildiklerinizin çoğundan üstündür.
Evet; Arapça bilmemek büyük eksiklik.
Bir ateist de din uzmanı olabilir buna katılıyorum yani inançla ilgili meselelerde uzmanlık vardır ama inanmak zorunluluğu yoktur fakat belki inansa daha samimi ve daha iyi bi şekilde işini yapabilir ama zorunluluk değil.
Sifilin yalakalığını yapan sensin , senin yalakalığını ne yapalım.
Biz arapca bilmeden , arapların saçmalıklarını meallerinden tartışıyoruz. Sen git öğren. Öğrenincede gel. Sende bize fetva verirsin.
Muğlada develer var , oraya git bir bardak al kendince denemeler yap. Sifil hocan içemedi sen içersin artık.
Sifil gibiler bu foruma gelsin veririz ayarını. Taslaman şarlatanı bu konularda iyi değil.
Yalakalık değil, ne gördüysem onu söylüyorum.
İşte Arapça bilmeden yapmaya kalkarsanız ''orda aslında şunu demek istiyor'' tarzı lafları daha çok duyarsınız, sağlam bir temel de sunamazsınız dil bilmediğiniz için. Sadece ''falanca alimin mealinde bunu diyor ama'' dersiniz.
Deve idrarının bir usulü var, bardağı kana kana içmek olmaz. Devenin cinsi, türü, beslenmesi, idrarının oranı, devenin sağlık durumu, idrarı ile hangi maddeler karışacak, sütü ve idrarı nasıl karıştırılacak vs teknik mevzular var. Bir tıp uzmanı böyle bir tavsiyede bulunursa yapabilirim.
Sifil hocaya gerek yok, renaultferrari arapçasını konuşturarak ayetleri çok güzel yorumlamıştı ve kuran meali sitesindeki mealleri örnek göstermekten başka bir şey yapılamamıştı. İşte Arapça bilen ateist mevcut olsaydı(bu forumda) o zaman gerekli cevabı verebilirdi belki.
Amon yarebbi
21-07-2017, 23:04
Bir konuyu bir insan çok iyi bilebilir ancak bildiğini aktaramaz.
Sifil hem bilmiyor hemde aktaramıyor. İki durum içinde bir becerisi yok.
Taslaman biliyor ancak derdi başka , gündem olmak istiyor. Deve sidiğini masaya bodoslama koyması da bu sebepten.
İkisinin de anlatmaya çalıştığı şeyleri ATEİSTLER zaten biliyorlar. Dinlerken yeni bir şey öğrenebilirmiyiz dedik ama göremedik , duyamadık.
İkisi de keyif vermediler. Anlattıkları yeni bir şey olmadığı gibi. Bildigini sandıklarını bile anlatamadılar.
Programın tamamı , ben senden iyi bilirim ve deve sidiği ile geçti.
Böyle tipleri değil , daha kaliteli din adamlarını getirebilirlerdi. Ne seviyesiz ve düzeysiz cahilce bir tartışmaydı o . Midemizi dahi bulandırdılar.
Ahlaksız
21-07-2017, 23:16
Saçmasapan laflar etmeyelim lütfen..
Şöyle bir şey deniliyor ;
''7.yüzyılda farklı lehçeler konuşan araplar birbirlerini anlamakta zorlanıyorlardı veya hiç anlamıyorlardı''..!
Buyur,buradan yak..Hadi çöz bakalım islamı..!
21.yüzyıldaki bir asalak ilahiyatçı isterse Arapçayı yalasın yutsun,yine de bir şey değişmez..Türkiye'de öğretilen Arapçayla filan bir şey bilmeniz/anlamanız mümkün değildir..İsterseniz masterınızı Mısır'da yapın,yine bir şey değişmez..
Dil filan hikaye..Önemli olan kafa..Kafan çalışıyor mu,ben ona bakarım..
Şunu da belirteyim..Bir oryantalistte diyor ki;''Kuran'ı anlamak için Süryanice,İbranice,Aramice gibi dilleri bilmek lazım''..!
Kesinlikle öyle..
Şu an elinizdeki Kuran'ı isterseniz Arapçanın 100 lehçesini filan bilerek okuyun,anlayamazsınız..Kuran'ın zaten derdi,anlaşılmamak..
Evet aktarmak önemlidir. Bu forumda görüşlerini çok farklı ifade eden ve farklı biçimleri öne süren üyeler mevcut. Ama günlük hayata bakın, tv programlarına bakın, hatta kitaplara bakın aynı dil(türkçe) konuşulduğu halde bu forumdaki bazı üyelerin ifadeleri ve düşünme biçimlerinin çok farklı olduğu görülüyor. Yani Ebubekir Sifil veyahut Taslaman farklı ifade biçimlerine sahip değil, diğer herkes nasıl düşündüğünü kelimelere döküp ifade ediyorsa onlar da öyle ediyor. Bu bakımdan bir sıkıntı görmedim ki Sifil hocanın bilgisi de çok iyi.
Bu konular forumda tartışıldığı için pek yabancı gelmiyordur sizlere. Mesela ben de birçok evrim tartışmasını izledim ve takip ettim, evrimci hocalar programda bir şeyler anlatınca yabancılık çekmiyorum, biliyorum zaten bunları diye düşünüyorum ve yeni bir şey göremiyorum. Ama tabi evrimci hocaların evrimi anlatamaması ve açıklayamaması durumu da var orası ayrı. Sifil hoca hadislere, kurana ve arapçaya hakim bir alimdir. Bilgisinden yararlanmaya bakın, dinin kaynağı olarak hadisleri de çok iyi savundu. Bir şey öğrenmek istiyorsanız bence arapça ile başlayın, sonra tefsir ve hadis usulü ile devam edebilirsiniz. Hatta ilahiyat bölümleri bile var üniversitelerde, kendi başınıza çalışmanıza da gerek yok, hocalardan öğrenirsiniz bizzat.
Ben tartışmayı izlemekten çok keyif aldım açıkçası, başkasını bilemem tabi. Ne izleseydiniz keyif alırdınız? Anlattıkları neden yeni bir şey olsun, zaten alimler tarafından bilinen bir konu değil mi? Halka anlatırken de çok arapça ve teknik terim kullanmadan günlük türkçe ile anlatmak durumunda kalıyor alimler. Yoksa çok teknik olarak da anlatmaları mümkün ama halkın anlaması için türkçe ve sade olması lazım anlatımın. Ki programda yeni bir şey duymamak normal değil mi, kimsenin duymadığı şeyleri tartışmak değildi ki amaç. Zaten sorun olarak görülmeye çalışılan bir mesele tartışılıyordu.
Deve sidiği meselesi belliydi, bunun üzerinden gidip karikatürize etmeye gerek yok, ciddi olunabilir. Ben senden iyi bilirim meselesi ise mühimdi. Taslaman ilgili alanların proflarına hep ders veriyordu programlarda ve proflar zor anlar yaşıyordu. Taslaman'a ''o öyle değil böyle'' diye bilgi de veremiyorlardı ve tartışamıyordular. Bir ilki başarmış oldu Ebubekir hoca. Taslaman'ın konu hakkındaki bilgilerinin yetersiz olduğunu ve konuya hakim olmadığını ilmi bir şekilde gösterdi, fakat buna rağmen Taslaman alimmiş gibi davranınca da bilgi seviyesi meselesini dile getirdi hoca. Mideniz bulanıyorsa izlemek zorunda değilsiniz, isteyen izler istemeyen izlemez ki baya talep vardı tartışma için.
Amon yarebbi
21-07-2017, 23:36
Deve sidiğinin faydalarını bilmek için arapca öğrenmek şartmış.
Devenin sidiğine , devenin sütünden bir tutam katıp içmeyi arapca uzmanı sifilden öğrendiğimiz için , artık ilmii yönden artıdayız.
Başka ne var ? Sineğin kanadı.
Başka ?
İnsanlar kendilerine ait dili bırakıp bu ilmii !?!?konuları öğrenmek için arapca öğrenmek zorundalar gibi , başka bir dayatmacı arap faşizmini önümüze koyuyorlar.
Arapca bilmiyorsak şayet sifil tarzı mendebuların bildiğinden faydalanmamız gerekiyor.
Sifil gibilerin , arapça göbeğe üfeyip çocuk yapmaları ilmi konuların başında gelir.
Dünki program sacmaydı ancak forumumuzda ki bir kişiye taslamanın yetersiz bir şarlatan olduğunu da öğretmiş oldu.
Taslamanı beş dakka da sattı , sifile atladı ya la adam.
Tumagü İskicap
22-07-2017, 06:19
Yıllar ilerledikçe, toplum kültürleri geliştikçe islam dini muhammed'in sünneti sürekliliğinden kopuyor. Ebubekir Sifil gibi ilahiyatçılar, islam dininin muhammed'in varlığına ihtiyaç duyulmayan bir din olmasından korkuyorlar. Deve sidiği içme hadisini bu amaçla savunuyorlar.
Sundance
22-07-2017, 12:56
Aslında bu tartışma çok daha aydınlatıcı olabilirdi.
Ardından şöyle olsaydı, böyle olsaydı demenin faydası yok ama eğer Sifil, Taslaman'a hakaret ederek değil de "Sen Buhari'ye, Tırmızi'ye yalancı mı diyorsun?", "Sen 1400 yıllık İslam anlayışının sapık olduğunu mu iddia ediyorsun?" Şeklinde popülist saldırılar yapsaydı Caner tıslamıştı. Yobaz islam'ı ortaya koymuş olurdu.
Hadislerle ilgili tek tek açıklama yapacağına, bilgisini göstermek için 3-5 tanesini detaylıca açıklayıp Bakara 216'yı Arapça okuyup da "Ne diyor burada biliyor musun?" Diye sorması yeterdi. Caner tıslamış olurdu. Yobaz İslam'ı ortaya koymuş olurdu.
Tabii sen bilmezsin, Allah bilir diyip de hangi hadisin ne işe yaradığını sen bilmezsin deyip iyice gömebilirdi.
Aslında daha çok var ama şimdi burada öğretmeyelim müşküliyeti olanlara.
Nero;foruma girmeden önce ne içiyorsun?Merak ettim de..
Muhammed'e romantik veya barışçıl dediğine göre,kafan güzel senin..
İyi de sen bu konuya neden müdahil oluyorsun ki? Sana göre zaten Muhammed diye biri yok. Olmayan birinin barışçıl mı yoksa savaşçıl mı olduğunu neden tartışıyorsun? :)
Sözünü ettiğim, Muhammed'in eski dönemi. Mekkî dönemi. İktidar döneminde biraz olumsuz etkilendiğini yazıyorum zaten.
Amon yarebbi
22-07-2017, 14:02
Dürüst olmak gerekirse bu sifil , taslaman gibi tirübünlere oynayan tipler , cüppeli ahmet kadar bu konular da yeterli bilgi , donanım ve anlatıma sahip değiller.
Cüppeli denen orjinal yobaz , bu konular da tartışmaya bile girmiyor . Direk neyi biliyorsa onu söylüyor.
Örneğin ; insanlık yaşı , 6-7 bin yıldır gibi. Bu tirübüncüler ise , bu konularda kıvırıyorlar.
İslam nedir , islam ne işe yarar ? Bu konuları cüppeli tarzı insanlardan öğrenmek gerekir.
Sanmayın cüppeli yobazını övüyorum . Bu adamı dinleyip islam dininin ne derece , insanlık dışı olduğunu öğrenmek için bir fırsattır bu adam.
Sifil , taslaman , oktar, ateş, öztürk ve benzeri insanlar islamın gerçek yüzünü perdelemek için çaba sarf eden insanlardır.
İslamın gerçek yüzünü perdelemekte tasavvufcular vardı . Bunlar gitti , yerine bunlar geldi.
Sifil tam bir şizofren, hem de psikopat, beyin uçmuş. Bu tip manyaklar ellerine politik güç geçtiğinde büyük bir keyifle insan doğrar, doğratır.
Cübbeli ona kıyasla gayet makul bir karakter :)
Amon yarebbi
22-07-2017, 14:21
Cüppeli ahmet in , şia yı işaret ederek , pırasa gibi doğranması gerekir dediğine bir video da denk gelmişdim , şimdi ise o videoyu bulamıyorum
Kim bilir belki de pişman oldu ve kaldırttı.
Taslaman'ın deve sütünün yararlı olduğunu savunan Sifil'e "o zaman al da iç" demesi iyi oldu. Sifil hemen seviyenin düşürüldüğünden dem vurmaya başladı. Deve sütünün faydaları olduğunu söyleyince seviye yüksek, ama iş onu kendisinin içmesine gelince seviye düşük! :)
Sifil tam bir şizofren, hem de psikopat, beyin uçmuş. Bu tip manyaklar ellerine politik güç geçtiğinde büyük bir keyifle insan doğrar, doğratır.
Edip gibi konuştunuz :) Sifil hoca normal bir insan işte herkes gibi. Böyle şeyler yakıştırmaya gerek yok.
Taslaman'ın deve sütünün yararlı olduğunu savunan Sifil'e "o zaman al da iç" demesi iyi oldu. Sifil hemen seviyenin düşürüldüğünden dem vurmaya başladı. Deve sütünün faydaları olduğunu söyleyince seviye yüksek, ama iş onu kendisinin içmesine gelince seviye düşük! :)
Deve sütü değil deve idrarı :)
Deve sütü değil deve idrarı :)
Doğru! :)
Dusunen adam
22-07-2017, 19:41
Aynen, hatta madem o kadar faydali, çay veya kahve yerine hergün deve sidigi içmeli. Içmiyorsa eger demek ki kendisi de faydali olduguna inanmiyor. Bu durumda Sifil kafir olmus olmuyor mu kendi dinine göre? Peygamberin bir uygulamasini begenmiyorsa eger, ki belki de içmistir bunlardan hersey beklenir. Youtube'de videolar vardi, içen Müslümanlar var yani.
Dusunen adam
22-07-2017, 19:53
Programi izleme geregi bile duymadim ama Cübbeli nasil makul karakter olabilir? Mürtedin öldürülmesini, ilkel ve barbar seriat sistemini savunan biri.
Dusunen adam
22-07-2017, 19:55
Edip gibi konuştunuz :) Sifil hoca normal bir insan işte herkes gibi. Böyle şeyler yakıştırmaya gerek yok.
Normal insan olsaydi seriat'i, mürtedin öldürülmesi, kadinin dövülmesi, cariyelere tecavüz etmeyi, küçücük kiz çocuklariyla evlenmek gibi Islam'in ilkel ve insanlik disi ögretilerini savunmazdi.... Normal olan hiç bir insan bunlari "Allah" veya "peygamber" emretti diye savunmaz. Allah ve peygamber için insanligindan vazgeçmez....
Ahlaksız
22-07-2017, 20:05
Nero;sana göre,bana göre diye bir şey yok..Tarihi bir veri sunacaksan,kanıtınla sunmak zorundasın..Kanıtın yoksa,o zaman ''sana göre'' bir durum var demektir..Muhammed'in tarihi bir kişi olduğuna dair kanıtı olmadığı halde,Muhammed'i ''barışçıl'' veya ''romantik'' ilan etmek,uçan spagetti canavarını ''iştahlı'' veya ''aç'' ilan etmekle aynı şeydir..
Hele bu hayali kişi hakkında yazılanlardan bihaber birisinin,bu tür söylemleri etmesi ''garip'' bir durumdur..
Hooop,hemen Mekki döneme geldin..Az sonra çocukluğuna inersin artık..
Mekke'de romantik ve barışçıl birisi olan,nasıl oluyor da Medine'de tam zıttı davranabiliyor?Bu karakter değişimi siyasi mi yani?Gücü ele geçirince karakteri mi değişti peygamberin?Bunu mu diyorsun?
''sen bu konuya neden müdahil oluyorsun''
İşte bu yüzden;
https://www.59saniye.com/murtedin-oldurulmesini-gogsumu-gere-gere-savunurum/
Bu iyi aile çocukları beni sinir ediyor..Ben de bu konulara yıllardır müdahil oluyorum..Anladınız mı Nero?
Dusunen adam
22-07-2017, 20:19
@Ahlaksiz
Keske açmasaydim linki, sinirlendirdin beni. Adam açikça mürted öldürülür diyor, ne kadar vicdansiz bir adam. Bununla ISID arasinda bir fark yok. Sonra neden Islam düsmanisiniz diye aglayip sizliyor Müsloslar, elinin köründen dolayi Islam düsmaniyiz alçaklar.
bakkalmahmud
22-07-2017, 22:15
@Ahlaksiz
Keske açmasaydim linki, sinirlendirdin beni. Adam açikça mürted öldürülür diyor, ne kadar vicdansiz bir adam. Bununla ISID arasinda bir fark yok. Sonra neden Islam düsmanisiniz diye aglayip sizliyor Müsloslar, elinin köründen dolayi Islam düsmaniyiz alçaklar.
Islam aleminin büyük cogunlugu münafik,bence mürtedi öldürmek ******luk.Adam delikanli gibi ben bu zirvalara inanmiyorum diyor.Cezayi hakeden pirincin icindeki siyah tas deyil beyaz tas.saygilar
Dusunen adam
22-07-2017, 23:04
Islam aleminin büyük cogunlugu münafik,bence mürtedi öldürmek ******luk.Adam delikanli gibi ben bu zirvalara inanmiyorum diyor.Cezayi hakeden pirincin icindeki siyah tas deyil beyaz tas.saygilar
Anlayamadim dostum, zaten o sefil Sifil mürted öldürülür der demez video'yu hemen kapattim.
Anlayamadim dostum, zaten o sefil Sifil mürted öldürülür der demez video'yu hemen kapattim.
İyi de adam doğruyu söylüyor öldürülür İslam'a göre.Caner gibi kıvırsa daha mı hoşuna gidecek?
Ahlaksız
23-07-2017, 00:05
Mürtet öldürülür diyenin de,mürtet öldürülmez diyenin de 7 sülalesini öpmek lazım..
Konu mürtetin öldürüleceğini kabul edenlerin dürüst,mürtetin öldürülmeyeceğini söyleyenlerin münafık olması değil..Konu mürtet kavramının kabul edilmesi..!
Nedir ulan mürtet?Bana bundan bahset..Bundan kimse bahsetmez işte..Bahsedilen şey,mürtetin kafası kesilsin mi,kesilmesin mi?
Bir Müslüman,zorla Müslüman olmuştur..Arada kafayı yemiş,sonradan Müslüman olanlardan bahsetmiyorum..
Yani islama giriş zorla olur..İslamdan çıkış ise,kişinin seçimine bırakıl(a)maz..Kişi istediği anda,dinden çıkamaz..Kişinin böyle bir özgür iradesi olamaz..İslam bunu kabul etmez..Yani bireysel/cüzi irade kabul edil(e)mez..Ben bırakıyorum,ben çıkıyorum diyemezsiniz işte..Buradaki konu zorlamadır..İslam sizi bir hapishaneye mahkum eder..Sizi köle/kul eder..Bu hapishaneden kaçmaya kalkarsanız kafanız kesilir..İslam'ın özünde bireysellik yasaklanır..Konu bu..
Caner gibiler mürtet kavramını kabul ediyorlar..Programda zaten Caner karşısındakine ''sizin dininiz'' gibi şeyler dedi..Tekfir etti ilahiyatçıyı..Kafir ilan etti açıkça..
Buradan şöyle bir sonuçta çıkarabilirsiniz..
Kişi müslümansa,gerisi teferruattır..Ilımlıymış,radikalmiş..Bunları kendileri uyduruyor..Sonuçta Müslüman..
Programi izleme geregi bile duymadim ama Cübbeli nasil makul karakter olabilir? Mürtedin öldürülmesini, ilkel ve barbar seriat sistemini savunan biri.
Öyleymiş :) Haberim yoktu Dusunen adam, pek takip etmiyorum..
Dusunen adam
23-07-2017, 01:21
İyi de adam doğruyu söylüyor öldürülür İslam'a göre.Caner gibi kıvırsa daha mı hoşuna gidecek?
Yine de butun Muslumanlarin Caner Taslaman gibi inanmasi cok daha iyi olurdu insanlik icin, oyle degil mi. Hangisinin ulke yonetiminde olmasini tercih ederdin, Sifil'i mi Taslaman'i mi? Taslaman da Musluman anliyorum da en azindan bizleri oldurmek istemiyor, nefret etse de....
Yine de butun Muslumanlarin Caner Taslaman gibi inanmasi cok daha iyi olurdu insanlik icin, oyle degil mi. Hangisinin ulke yonetiminde olmasini tercih ederdin, Sifil'i mi Taslaman'i mi? Taslaman da Musluman anliyorum da en azindan bizleri oldurmek istemiyor, nefret etse de....
Sn Düşünen adam.
Din bu kadar tehlikeli oldu demek.
İktidarda bile herhangi bir din yorumcusunu tercih edecek kadar aciz kaldık.
İşimiz çok zor desenize Artık kuran yasalarına göre yönetileceğiz. Biz de kendimiz uygun bir dergah seçelim.
Bence biraz daha zamanımız var gibi.
Nero;sana göre,bana göre diye bir şey yok..Tarihi bir veri sunacaksan,kanıtınla sunmak zorundasın..Kanıtın yoksa,o zaman ''sana göre'' bir durum var demektir..Muhammed'in tarihi bir kişi olduğuna dair kanıtı olmadığı halde,Muhammed'i ''barışçıl'' veya ''romantik'' ilan etmek,uçan spagetti canavarını ''iştahlı'' veya ''aç'' ilan etmekle aynı şeydir..
Hele bu hayali kişi hakkında yazılanlardan bihaber birisinin,bu tür söylemleri etmesi ''garip'' bir durumdur..
Hooop,hemen Mekki döneme geldin..Az sonra çocukluğuna inersin artık..
Mekke'de romantik ve barışçıl birisi olan,nasıl oluyor da Medine'de tam zıttı davranabiliyor?Bu karakter değişimi siyasi mi yani?Gücü ele geçirince karakteri mi değişti peygamberin?Bunu mu diyorsun?
''sen bu konuya neden müdahil oluyorsun''
İşte bu yüzden;
https://www.59saniye.com/murtedin-oldurulmesini-gogsumu-gere-gere-savunurum/
Bu iyi aile çocukları beni sinir ediyor..Ben de bu konulara yıllardır müdahil oluyorum..Anladınız mı Nero?
Sevgili Ahlaksız, müdahil ol tabii ki de, neden kendinle çelişiyorsun? Bunu soruyorum. Olmadığını düşündüğün birinin barışçıl olduğunu savunanlara itiraz ediyorsun ama savaşçıl olduğunu savunanlara etmiyorsun! :)
İnsanlar güç zehirlenmesi yaşar. Atatürk de öyle oldu. Bu kaçınılmaz. Özellikle iktidarı sallantılıysa daha çok yaşar. Çünki sevmediği insanların, yalaka ve fırsatçı kişilerin yanaşmasına itiraz edemez. Onlara mahkum olur.
Arap çöllerinde bu çok daha kaçınılmazdı.
Evine çatkapı girilebilen bir Muhammed'den, evlatlığının karısını alması için ayet inen bir Muhammed'e...
Karısıyla koşu yarışı yapan bir kocadan, karılarını ziyaret keyfiyeti için ayet gelen bir kocaya...
Atatürk de okul arkadaşının idam gecesi balo düzenlemedi mi?!
Ahlaksız
23-07-2017, 21:26
Nero;Farz edelim ki Muhammed var..Peki..Bu ''Muhammed barış yanlısı mı,savaş yanlısı mı?''Bu soruyu sormak bile saçma..Muhammed tabi ki savaş yanlısıdır..Eğer ki birisi ''Muhammed barış yanlısıdır'' diyorsa,ya bu kişi Müslümandır,ya bu konuda bilgisi yoktur,ya da IQ'su düşüktür..Seç birini babacığım:)
Benim Muhammed'in barış veya savaş yanlısı olması ile bir sorunum yok ama sen ''Muhammed barış yanlısı'' dediğine göre,senin bu konuda bir sorunun var..
Bilal'e anlatır gibi yalın yazıyoruz ama anlatamıyoruz kendimizi..
Muhammed'in yaşamadığını söyleyen birisi,Muhammed'in yaşadığını ve barışçıl olduğunu söyleyen birisini bu konuda eleştiremez mi?Size göre eleştiremezmiş..Niye?Ben senin var dediğin kişinin,yazılı metinlere göre barışçıl olmadığını söylüyorum..Sana cehaletini gösteriyorum sadece..Yoksa banane Muhammed'in barışçıl olup olmadığından..
Muhammed'in güç zehirlenmesi yaşadığını söylemen de,daha önce yazdıklarınla çelişiyor..Asıl çelişki içinde olan sensin..
''Barışçıl birisi'' diyorsun,sonra ''güç zehirlenmesi yaşamış'' diyorsun..Karar ver,barışçıl mı,güç zehirlenmesi yaşayan bir zorba mı?Ne dediğin belli değil..!
Muhammed karakterindeki değişimi biliyorsun ama buna rağmen Muhammed barışçıl diyebiliyorsun..O ilk mesajında Mekke döneminde filan demedin..Gayet genel bir ifadeydi bu..Sonra Mekke dönemi dedin,sonra güç zehirlenmesi..
Atatürk'le Muhammed'i kıyas etmen de düşündürücü..Niye bunu yaptın?AKTROL refleksi bu..
Yahu Ahlaksız, niye böyle yapıyorsun? Niye akıl ve mantık yolundan bu kadar kolay sapıyorsun? Sana gayet basit biçimde anlatıyorum, sense hemen, daha ilk sıkıştıran denklemde kaba demagojiye kaçıyorsun.
İsa diye bir peygamber yaşamamış diyen biri onun Bade yanlısı mı savaş yanlısı mı olduğu tartışmasına katılır mı?
Sen katılmakla kalmıyorsun, olduğuna inanmadığın birinin savaşçı olduğunu savunmaya kalkıyorsun!
Sonra da bir yığın laf salatası! Bir dolu demagoji. Sen bile ikna edici olmadığını kabul edersin. Çok kötü bir performans.
Basit basit laflar. Aktrol falan... Geç bunları anam babam... :)
Sn Nero
Bir kişiyi 3 kişiye sorarlar üçü de aynı şeyi söylüyorsa % 100 değilse de % 80 doğru olma ihtimali vardır
Sana kaç kişi Aktrol dedi
hele ki Ahlaksız demişse doğru olma ihtimalini yüksek tutarak değerlendirmeye almalı insan derim.
Ahlaksız
25-07-2017, 19:01
Nero; dediğin şu;
Hanımı Ayşe'ye (eğer doğruysa) "Ancak senin yanındayken vahiy geliyor" diyen bir peygamber var ve hanımlarıyla koşuyor bir de. Hem romantik ve duygusal, hem de sportif ve enerjik. 40'lı yaşlarında, sağlıklı, cinsel açıdan da güçlü, hayat enerjisi olan, neşeli ve barışçıl bir adammış demek ki.
Sonradan iktidarın bozucu etkilerine maruz kalmış biraz. Bu da anlaşılabilir bir şey.
Bende dedim ki,bu kişi barışçıl filan değildir..Sen de Mekke'de öyleydi ama sonradan bozuldu dedin..Bende ben Mekke filan göremedim o mesajda..Sen genel bir ifade kullandın dedim..
Bu hanımı ile koşu meselelerini filan yazdık forumda..Bakınız;
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=32934
Muhammed'in hanımı ile koşması onu romantik yapmaz..Muhammed'in hanımları ile nasıl yaşadığını(?) merak ediyorsanız şeriat ve kadın isimli kitabı okumanız lazım..
Ya da neşeli söyleminiz..Muhammed'in güldüğüne dair bir kayıt yok..Muhammed'de İsa gibidir..İkisi de gülmezler,ikisi de neşeli değillerdir..
Sizinki kahve muhabbeti..Aişe ile koşmuş..Aaa,neşeliymiş..Bu işler böyle olmaz..Bende böyle yapıyordum zamanında ama bu yanlış işte..
Mekke'de iyiydi,Medine'de kötüleşti söylemi de doğru değil..Karşımızda sıradan bir insan olsa,neyse ama bu kişi bir peygamber..Peygamberin bir yerde iyi,bir başka yerde kötü olması kabul edilemez..Mekke'de ''emin'' olan Muhammed,Medine'de güvenilmez olamaz..Mekke'de iyi olan Muhammed,Medine'de kötü olamaz ama böyle yapılmış..Muhammed farklı karakterlere büründürülmüş..Bunun sebebi,daha önceki mitlerde aranmalıdır..
Diğer yönden değişen peygamberin,önceki hali dikkate alınmamalıdır..Madem Medine'de savaştan yana bir Muhammed var ve ölünceye kadar savaştan yana olmuş bu kişi,o zaman bu kişi barışçıl bir kişiymiş denilemez..
Adam 30 yaşına kadar Müslümanmış..30 yaşında ateist olmuş ve ateist olarak ölmüş..Şimdi bu adama Müslüman mı demek lazım,ateist mi?
Anladınız mı?
Muhammed'in barışçıl yanı hakkında yazışırken,birden konuyu Atatürk'e bağlamanızdan ne anlamalıyım?
Ben demagoji filan yapmam..Sen böyle bir forumda Muhammed'i övüp,Atatürk'e de laf ederek tatmin olmaya çalışıyorsun..Konu bu..Yoksa banane Muhammed'den veya Atatürk'ten..
Nero; dediğin şu;
Bende dedim ki,bu kişi barışçıl filan değildir..Sen de Mekke'de öyleydi ama sonradan bozuldu dedin..Bende ben Mekke filan göremedim o mesajda..Sen genel bir ifade kullandın dedim..
Bu hanımı ile koşu meselelerini filan yazdık forumda..Bakınız;
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=32934
Muhammed'in hanımı ile koşması onu romantik yapmaz..Muhammed'in hanımları ile nasıl yaşadığını(?) merak ediyorsanız şeriat ve kadın isimli kitabı okumanız lazım..
Ya da neşeli söyleminiz..Muhammed'in güldüğüne dair bir kayıt yok..Muhammed'de İsa gibidir..İkisi de gülmezler,ikisi de neşeli değillerdir..
Sizinki kahve muhabbeti..Aişe ile koşmuş..Aaa,neşeliymiş..Bu işler böyle olmaz..Bende böyle yapıyordum zamanında ama bu yanlış işte..
Mekke'de iyiydi,Medine'de kötüleşti söylemi de doğru değil..Karşımızda sıradan bir insan olsa,neyse ama bu kişi bir peygamber..Peygamberin bir yerde iyi,bir başka yerde kötü olması kabul edilemez..Mekke'de ''emin'' olan Muhammed,Medine'de güvenilmez olamaz..Mekke'de iyi olan Muhammed,Medine'de kötü olamaz ama böyle yapılmış..Muhammed farklı karakterlere büründürülmüş..Bunun sebebi,daha önceki mitlerde aranmalıdır..
Diğer yönden değişen peygamberin,önceki hali dikkate alınmamalıdır..Madem Medine'de savaştan yana bir Muhammed var ve ölünceye kadar savaştan yana olmuş bu kişi,o zaman bu kişi barışçıl bir kişiymiş denilemez..
Adam 30 yaşına kadar Müslümanmış..30 yaşında ateist olmuş ve ateist olarak ölmüş..Şimdi bu adama Müslüman mı demek lazım,ateist mi?
Anladınız mı?
Muhammed'in barışçıl yanı hakkında yazışırken,birden konuyu Atatürk'e bağlamanızdan ne anlamalıyım?
Ben demagoji filan yapmam..Sen böyle bir forumda Muhammed'i övüp,Atatürk'e de laf ederek tatmin olmaya çalışıyorsun..Konu bu..Yoksa banane Muhammed'den veya Atatürk'ten..
Demagoji değilse yanlış anlama diyebilirim ki bu daha da kötü. Farklı fikirde olabiliriz, ama birbirimizin dediğini doğru anlamamız gerekir. Oysa sen Atatürk hakkındaki tarihi bir olayı buraya aldım diye beni aktrollükle itham ettin. Oysa ben Atatürk'e saygı ve sevgi duyarım. O örneği verme nedenimi anlamamışsın.
İnsanlar değişir. İktidar insanları bozar. Muhammed de Atatürk de değerli insanlardı. Doğru ve yanlış işler yaptılar. İkisi de devrim yaptılar. Kendi toplumlarını iyi yönde değiştirdiler.
Gözünde peygamberleri çok olağanüstü varlıklar olarak görmekle sen de dinciler gibi hata yapıyorsun. Peygamber elçidir, haber ve mesaj ileticisidir. İyi özellikleri olabilir, dürüst, güvenilir, ahlaklı insanlar olabilir. Ama asıl özellikleri, üst makamlardan gelecek mesajları alabilme yetenekleridir.
Peygamber Muhammed Kuran'da da kaç kere uyarılıyor, biliyorsun. Çok zeki, sözüne güvenilir, ahlaklı, alçakgönüllü ve temiz. Ama iktidar ve hırs onu da olumsuz etkiliyor. İçinden çıktığı toplum da pek erdemli yaşantı içinde olan bir toplum değil. Savaş, ganimet, köle ve cariye hukukunun geçerli olduğu bir toplum. Adamcağız ne yapsın? İşi çok zordu. Buna rağmen bir şeyler başardı. Aslında çok şey başardı.
Tabii bu tesadüfen olmadı.
Peygamberler konusundaki bu hatalı yaklaşımın üzerinde biraz düşün. Tıpkı dinciler gibi sen de onları erişilmez, olağanüstü varlıklar olarak varsayıyorsun. Bu da senin hatalı sonuçlara varmana sebep oluyor.
Ahlaksız
27-07-2017, 19:53
Nero;konuyu Atatürk'e niye getiriyorsun?
Türkiye'de son yıllarda Atatürk'e küfürler ediliyor,Atatürk aşağılanıyor,eğitim müfredatından Atatürk çıkarılmaya çalışılıyor,..vb
Böyle bir ortamda,senin Atatürk'e alakasız bir konuda laf sokmaya çalışmandan ne anlamalıyız?
Atatürk tarihi bir kişidir,Muhammed değildir..Bunu da bir türlü anlatamadık burada..
Muhammed kendi toplumunu iyi yönde değiştirmiş filan..Dur,şimdi de seni ilahiyatçı ilan edeyim:)
Tam bir ilahiyatçı gibi yazıyorsun..!
Muhammed'i ben yüceltmiyorum,ayetler/hadisler yüceltiyor..
Mesela;
AHZÂB - 56 Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber'e salât ediyorlar
"ALLAH : "Seni kendi nurumdan, diğer şeyleri de senin nurundan yarattım."buyurdu.
Îmân Ahmed, Müsned IV-127; Hâkim, Müstedrek II-600/4175; İbni Hibban, El İhsân XIV-312/6404; Aclûnî, Keşfü'l-Hâfâ I-265/827.
Ayrıca Kuran'da Muhammed ifadesi 3-4 yerde geçer ve bu geçtiği yerlerde de İsa'nın bir sıfatı olarak geçer..Yani yukarıdaki ahzab 56 gibi ayetlerde bahsedilen kişi Muhammed değildir ama böyle kabul edildiği için size bu ayeti belirttim..
Hiç siyer okumadığınız çok belli..Muhammed'i öve öve bitiremiyorsunuz..Hiçbir bilginiz/fikriniz yok değil mi?!
Adamcağız ne yapsın filan..Komiksin Nero:)
Konuyu Atatürk'e getirmedim; sen Muhammed'in sonradan iktidar bozulmasına uğramış olamayacağını söyleyince ben de bunun herkesin başına geleceğini söylerken, Atatürk'ün de başına gelmesini örnek olarak verdim.
Atatürk'e laf sokmadım, sokmaya çalışanların da karşısında olurum. Dediğim gibi, onu severim ve takdir ederim. Ama her yaptığını doğru bulmuyorum. Bu da doğal.
Muhammed diye biri yaşamamış olabilir. Bu bir iddia. Şimdilik azınlık tarafından savunuluyor. Muhammed'in yaşamış, tarihî bir kişi olduğunu düşünüyorum. Ama aksinin doğru olduğuna kanaat getirirsem fikrimi tabii ki değiştiririm.
Senin tavrın ise komik! Hem yaşamamış diyorsun, hem de onun yaşamış ve kötü biri olduğunu savunanlara değil, yaşamış ve iyi biri olduğunu söyleyenlere itiraz ediyorsun.
Düzeltiyorum; bu komik değil, komikten de öte! :)
Bu aynı zamanda içler acısı hâlimizi ortaya koyuyor. Bizdeki genel fikir ortalaması böyle işte.
Eskiden "olmayana ergi" diye bir yöntem öğretilirdi okulda. Seninkisi olmayana yargı! :)
Yıldıztozu
28-07-2017, 13:37
Dindar birini felsefeci kategorisine sokamıyorum.
Felsefeci demek; insanın ürettiği kurguların farkına varan ve doğayı bu kurguların dışında analiz etmeye çalışan kişidir. En azından felsefecinin temel özelliklerinden biri budur.
İnsan ve toplum birçok kurgu içerisinde yaşar. Ancak düşünen bir felsefeci bunların farkına varabilir. Tanrı, bu kurgulardan sadece biridir ama önemli olanlarından biri. Dolayısıyla dindar birini ancak eksik felsefeci olarak tanımlayabilirim.
İnsan ve toplum birçok kurgu içerisinde yaşar. Ancak düşünen bir felsefeci bunların farkına varabilir. Tanrı, bu kurgulardan sadece biridir ama önemli olanlarından biri...
Bu da bir kurgu değil mi? :)
Yani tanrının insanın kurgularından biri olduğu düşüncesi de bir kurgu değil mi? Tanrısız var olmuş bir evren düşüncesi de başka bir kurgu değil mi?
Senin kurgun benim kurgumu döverse onu bilmem. Ama ikisi de kurgu olduğuna göre, neden felsefe sadece bir kesimin oyun alanı olabiliyor, onu anlamadım. :)
Not: dindar biri değilim! :)
Yıldıztozu
28-07-2017, 14:08
Bu da bir kurgu değil mi? :)
Kurgunun farkına varmak niye ayrı bir kurgunun içinde olmayı gerektirsin ki..
Mesela bir korku filmi izlerken o filmin bir senaryo olduğunu bilirim. Bunu biliyorum diye ben de başka bir korku filminin içinde olmuyorum. Ben senaryo dışındaki gerçeklikte bulunmuş oluyorum.
Kurgunun farkına varmak niye ayrı bir kurgunun içinde olmayı gerektirsin ki..
Mesela bir korku filmi izlerken o filmin bir senaryo olduğunu bilirim. Bunu biliyorum diye ben de başka bir korku filminin içinde olmuyorum. Ben senaryo dışındaki gerçeklikte bulunmuş oluyorum.
İzlediğin bir korku filmi ise o zaman haklısın. Ama değilse, korku filmi izlemekte olduğuna dâir düşüncen bir kurgu demektir.
Uykumuzda bazan rüya gördüğünüzü biliriz. O bir rüyadır ve az sonra biter. Film de öyle. Bunu bilmek kolay. Film işte, karşımızda. Bunun bir film olduğu bir kurgu değil, bir bilgidir.
Peki ama yaratıcı bir varlığın da insan kurgusu olduğu, aynı kesinlikle bir bilgi midir? Felsefe bu konuyu böyle mi ele alır? Hani şu şüpheyi esas alan felsefe?..
Yıldıztozu
28-07-2017, 14:40
Hani şu şüpheyi esas alan felsefe?..
Şüphenin dereceleri vardır. Her şeyden şüphe duyulabilir. Ama uç şüpheler bizi bir yere götürmez ve gereksizdir. Mesela gezegenler belki de bir bebeğin kum saatindeki kum tanecikleridir. Buna dair şüphe duysak ne, duymasak ne..
Anlamsız, gereksiz kalır ve bizi bir yere götürmez.
Şüphenin dereceleri vardır. Her şeyden şüphe duyulabilir. Ama uç şüpheler bizi bir yere götürmez ve gereksizdir. Mesela gezegenler belki de bir bebeğin kum saatindeki kum tanecikleridir. Buna dair şüphe duysak ne, duymasak ne..
Anlamsız, gereksiz kalır ve bizi bir yere götürmez.
Şu muazzam evrenin belki de bir yaratıcısının olabileceği şüphesi de bebeğin kum saatindeki tanecikler ayarında bir uç şüphe mi yani? :)
archimedes
28-07-2017, 15:35
Caner Taşlaman - Ebubekir Sifil tartışmasında, tarafların birbirlerini tanıdıkları, birbirlerine hangi argümanları öne sürecekleri bilindiği halde hiç bir hazırlık yapmamış olmaları beni en çok rahatsız eden yöndü. Sifil 'in kaynak sorularına Taslaman cevap veremedi. Sifil ise Taslaman'in sorularına yanıt veremedi ve sürekli zaman yetmez dedi. önceden hazırlanan biri bu soruları doğru veya yanlış kısa bir sürede yanıtlayabilirdi. Bu durum aslında Müslümanların genel durumunu ortaya koymaktadır. Ellerindeki bilgilerin felsefi, mantıksal ve matematiksel süzgeçten sağlam bir şekilde geçemeyeceğini biliyorlar. En azından bunun farkındalar.
Ahlaksız
28-07-2017, 17:52
Nero;sana kaç sefer izah ettim ama olmuyor işte..Ben pes ediyorum..