PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyede piyano var mı?

Vefik Sami
21-07-2017, 11:43
Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, sosyal medya hesabı üzerinden müzik dünyası üzerine eleştirilerde bulundu.

Batı'nın müzik dünyası üzerindeki hakimiyetini eleştiren Say, "Almanlar bana ‘Türkiye'de piyano mu var' diye soruyorlar" ifadelerini kullanırken, Avrupa'nın dışından da tüm dünyada çok yetenekli müzisyenlerin olduğunu anlattı.

Haber (http://odatv.com/almanlar-bana-turkiyede-piyano-mu-var-diye-soruyorlar-1807171200.html)

Suriyeli göçmen ailelerin hepsinde dörder-beşer çocuk var.
Hele bir de T.C. vatandaşlığını kapsınlar;
Elli sene sonra, "Türkiyede Türk var mı ?" diye sorulduğunda, şaşırmasın hiç kimse.

Asinus Orientalis
21-07-2017, 21:45
...Batı'nın müzik dünyası üzerindeki hakimiyetini eleştiren Say, "Almanlar bana ‘Türkiye'de piyano mu var' diye soruyorlar" ifadelerini kullanırken...
Vefik bey, (hilekar ve oldukça sahtekar) Almanları Fazıl bey ciddiye almış. Kendisine yapılan yorum, sağlam "kafa bulma" kokuyor.

Hala bu Alamanları dinlemek, Almanya = Teknoloji hastalıklı görüşünün sonucu bu. Almanya kendine mahsus bir cep telefonu (bile) ürettiğinde (üretebilirse) otomobillerinin alınmasını tavsiye etmeye başlayacağım. :evil:

Bu arada, az önce tv den öğrendik ki bu "emisyon" skandalı denen global dolandırıcılık Mersedes, ve BMW başta olmak üzere Audi, VW ve Porche'ye kadar uzanmış.

Internetteki uzmanlarından okuduğumuz kadarıyla, emisyon skandalı basit bir "is" atma problemi değilmiş. Milyar dolarlık cirosu olan Alman oto sanayisinin teknolojik altyapısı yetmediği için hileye başvurduğu skandalmış.

Yani efendim, üzerinde "teknoloji" denen meret var diye sevgili paracıklarınızla aldığınız aracınızda teknoloji yokmuş. :boink:

Yani efendim, Alaman arabanız varsa, nasıl desem, dolandırıldınız, geçmiş olsun. :wave:

Bu arada her sene ülkelerin dürüstlük skalaları yayınlanır. Almanya'yı nedense hep yukarılarda görürüm.

Türkiye'deki en büyük dolandırıcılık, 80'lerde bankerlerle olmuş ve bir milyon civarında kişi dolandırılmıştır.

Sadece VW firmasının dünya çapındaki dolandırıcılığının 13 milyon dizel araca ulaştığı söyleniyor. Yani diğer (dolandırıcı) Alaman firmalarla muhtemelen 50 - 100 milyon ailenin dolandırılmış olması pek muhtemel.

Alamanya boş kaldığında ya toplu cinayet işliyor ya da toplu dolandırıcılık yapıyor, bu ülke ne zaman adam olacak ? :puke:

Fazıl Say amcayı uyarmak isterim : Alman arkadaşlarıyla konuşurken cüzdanına sahip olsun. :painkiller:

Amon yarebbi
21-07-2017, 21:51
Asinus Orientalis , lütfen ama lütfen.

Almanları bu konular da eleştirmen gülünç. Eğri oturup doğru konuşmak gerekir.

Alman teknolojisi diye boşuna dememişler.

Vefik Sami
21-07-2017, 22:02
Vefik bey,

(...)

Fazıl Say amcayı uyarmak isterim : Alman arkadaşlarıyla konuşurken cüzdanına sahip olsun. :painkiller:

Vallâ muhterem; biz o üçkağıtçılığı sâdece mugâlâta üreterek yapıyoruz.
Keşke Almanlar kadar bilgi-teknoloji üretip,
Onlar kadar "sahtekâr" olabilsek.

Asinus Orientalis
21-07-2017, 22:07
Asinus Orientalis , lütfen ama lütfen.Almanları bu konular da eleştirmen gülünç. Eğri oturup doğru konuşmak gerekir.

http://www.milliyet.com.tr/dizel-skandali-kapsaminda-ekonomi-2455749/

http://www.hurriyet.com.tr/dunya-devine-buyuk-sok-4-ayri-eyaletteki-11-tesiste-arama-yapiliyor-40467410

http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/04/160422_almanya_otomobil_devleri_geri_cagirma

Bu haber de, bu ülkede fiyaka ile binilen başka bir üstün teknoloji Alaman ürünü arabanın başka bir ülkeye giriş yasağı ile ilgili:

http://www.teknokulis.com/galeri/oto/porsche-cayennein-satisina-yasak

Emisyon skandalı diye arattığınızda, çeyrek milyon civarında haber çıktığını hatırlatmak isterim. :wave:

...Alman teknolojisi diye boşuna dememişler.

Efendim, ne diyeyim, haklısınız...:)

Alaman'ın teknolojisi, Arab'ın Allah'ı gibi. Tapanlar yüceltiyorlar, ama galiba ortalıkta yoklar. :boink:

Amon yarebbi
21-07-2017, 22:13
http://www.milliyet.com.tr/dizel-skandali-kapsaminda-ekonomi-2455749/

http://www.hurriyet.com.tr/dunya-devine-buyuk-sok-4-ayri-eyaletteki-11-tesiste-arama-yapiliyor-40467410

http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/04/160422_almanya_otomobil_devleri_geri_cagirma

Bu haber de, bu ülkede fiyaka ile binilen başka bir üstün teknoloji Alaman ürünü arabanın başka bir ülkeye giriş yasağı ile ilgili:

http://www.teknokulis.com/galeri/oto/porsche-cayennein-satisina-yasak

Emisyon skandalı diye arattığınızda, çeyrek milyon civarında haber çıktığını hatırlatmak isterim. :wave:

Efendim, ne diyeyim, haklısınız...:)

Alaman'ın teknolojisi, Arab'ın Allah'ı gibi. Tapanlar yüceltiyorlar, ama galiba ortalıkta yoklar. :boink:

Alman tankının eksozuna , don sokup , paletine oklava sokup , tesirsiz hale getiren bir milletin evlatlarıyız .

Lütfen .

Asinus Orientalis
21-07-2017, 22:22
Vallâ muhterem; biz o üçkağıtçılığı sâdece mugâlâta üreterek yapıyoruz.
Keşke Almanlar kadar bilgi-teknoloji üretip,
Onlar kadar "sahtekâr" olabilsek.
Vefik bey, bir soru ile ilerlememe izin veriniz :

Arçelik'in, Avrupa'ya ihraç ettiği bir buzdolabının enerji verimliliğinin A++ değil de A sınıfı olduğu ortaya çıksaydı Avrupa'nın tepkisi ne olurdu ?
...Onlar kadar "sahtekâr" olabilsek.
Vefik bey, kendinizi (ve bizi) bu kadar aşağılamayınız.

...Alman teknolojisi diye boşuna dememişler.

Sevgili postalabd, gerçeklerle yüzleşmek biraz vakit alacak. Ama tepki vermeden önce okuma yapmanız lazım. Nerede olduğumuzun farkındayım, Alamanya'nın nerede olduğunun da. :)

Bakın onurlu insanlar, hileli ürünlerle karşılaştıklarında, onları daha sıkı sarmalamaktansa ne yapıyorlar :

https://www.theguardian.com/business/2015/oct/08/volkswagen-broke-australian-law-says-major-projects-minister-paul-fletcher

Yani efendim, Avustralya'lı VW sahipleri VW'ni dava ediyorlar.

Asinus Orientalis
21-07-2017, 22:27
...Alaman'ın teknolojisi, Arab'ın Allah'ı gibi. Tapanlar yüceltiyorlar, ama galiba ortalıkta yoklar. :boink:
Efendim, otomotivde de galiba anarşist ve "ateist" bir ruha ihtiyacımız var.

Taptıklarınızı terketmenin zamanı gelmedi mi ? :evil:

Amon yarebbi
21-07-2017, 22:29
Asinus Orientalis ;

Almanya nın güzide bir otomobil firmasında ki , eksoz emisyon değerlerinde ki bir hile için tüm Alman teknolojisini kötülemenin alemi ne ?

Kaldı ki o firmanın araçları halen kalitede zirveyi zorluyor. Bahsi geçen firma bu konu için tüm araçları servislere geri çağırdı.

Almanlar hileci demek , kusura bakma ama ayıp dır.

Asinus Orientalis
21-07-2017, 22:33
...Bahsi geçen firma bu konu için tüm araçları servislere geri çağırdı...
Yani ? Hile ortaya çıkmasa çağrılmayacaktı, değil mi efendim ?

Sanığa başka sorum yok sayın hakim. :biggrin1:

Vefik Sami
21-07-2017, 22:35
Vefik bey, bir soru ile ilerlememe izin veriniz :

Arçelik'in, Avrupa'ya ihraç ettiği bir buzdolabının enerji verimliliğinin A++ değil de A sınıfı olduğu ortaya çıksaydı Avrupa'nın tepkisi ne olurdu ?

Vefik bey, kendinizi (ve bizi) bu kadar aşağılamayınız.

Aslında bu başlığı açmakla amacım ülkedeki "Suriyeli" tehlikesine dikkat çekmekti.
Konu nedense başka tarafa evrildi.

1971'den itibaren 2000'li yılların başına kadar Türkiyede üretilip en fazla üçüncü dünya ülkelerine ihraç edilebilen Renault12 ve Toros ile TOFAŞ'ın Doğan ve Şahin Modellerine Almanya, Fransa, İngiltere gibi ülkelerde Trafiğe çıkma izni verilmezdi. Adamlar yine hatâlı modelleri geri çağırıyorlar. Bulunduğum şehrin sanayisinde 1978 Model orjinal Fransız yapımı Renault12 görmüştüm. Hidrolik direksiyonlu ve beş vitesli idi Bizde aynı modeli "Toros" adıyla 90'lı yıllarda üretmeye başladılar. Bu arada kimseyi aşağıladığım yok. Onlar kadar teknoloji üretelim de varsın sahtekârlığımız da onlar gibi olsun.

"Kifâyetsiz müsterih" olmaktan kat be kat iyidir.

Amon yarebbi
21-07-2017, 22:37
Yani ? Hile ortaya çıkmasa çağrılmayacaktı, değil mi efendim ?

Sanığa başka sorum yok sayın hakim. :biggrin1:

Bahsi geçen firma şahsen yine tercihimdir. Hileden saymıyorum .

Asinus Orientalis
22-07-2017, 10:20
Bahsi geçen firma şahsen yine tercihimdir. Hileden saymıyorum .
Sevgili Postalabd, üzerindeki çok ama çok yüksek, hem de nasıl yüksek teknoloji sebebiyle yarım milyon TL'ye satılan yüksek teknoloji (yani hileli) Alman arabasındaki teknolojinin 1980'lere dayandığı ortaya çıkınca, tüm kültür, ülke ve yasalarda bunun adı hileye girer. :)

Bu ülkedeki benzer tepkileri kategorize etmeye çalışıyordum. Neden gururlu Avustralya'lı VW sahipleri gibi davranmadıklarını düşünüp duruyordum.

Galiba hileli arabalara (yani sizi dolandıran Alman otomobil firmalarına) duyulan bu aşkın bir ismi de var : :)

http://listelist.com/stockholm-sendromu-nedir/

Felâsife
22-07-2017, 12:40
Efendim, otomotivde de galiba anarşist ve "ateist" bir ruha ihtiyacımız var.

Taptıklarınızı terketmenin zamanı gelmedi mi ? :evil:

Bunun zamanı hiç gelmez, işin ucunda "marka" var, "prestij" var, "imtiyaz" var, "cazibe" var.
Öte yandan duyguların okşanması, egoizmin dorukları, hasetler var, nazarlar var.

Aman sakına bu işe önder olma!
Ateşlere atarlar da kurtaranın da olmaz. :heh:

Asinus Orientalis
22-07-2017, 12:44
...Arçelik'in, Avrupa'ya ihraç ettiği bir buzdolabının enerji verimliliğinin A++ değil de A sınıfı olduğu ortaya çıksaydı Avrupa'nın tepkisi ne olurdu ?...
Evet dostlar, sorum havada kaldı, şu soruya yanıt bulalım :

Arçelik Alamanya'ya A++ enerji verimliliğinde 1000 Euro'ya buzdolabı ihraç eder. Dürüst Alaman mühendisleri bir bakarlar ki bu buzdolabının dengi sadece A sınıfı olmalıdır ve fiyatı ise 600 Euro'dur.

Efendim, bu Alaman halk ne yapar :)

a) Türklerin yaptığı gibi "hile ise hile, sana ne, beni dolandırıyor" deyip ürünü kucaklar mı ?

b) Arçelik'e sağlam bir ceza gelir ve uyarılır mı,

c) Arçelik'e sağlam bir ceza gelir, ve daha da Avrupa'ya bir kuru sinek bile satmasına artık izin verilmez mi ?

Bu konu, toplumsal açıdan, sanıldığından daha zengin.

Ne dersiniz efendim ? Sağlıklı toplumlar ne yaparlar ? :pop2:

Asinus Orientalis
22-07-2017, 12:52
...Ateşlere atarlar da kurtaranın da olmaz. :heh:
Sevgili dostum, Alaman'ın otosuna (ürünlerine) ve Arab'ın Allah'ına tapanların ortak noktaları kanıt sunduğunda dahi tapınımın devam etmesi.

"Suspension of Disbelief". Frenkler, muhakemenin askıya alınmasına bu ismi veriyorlar....:biggrin1:

Felâsife
22-07-2017, 13:02
Sevgili dostum, Alaman'ın otosuna (ürünlerine) ve Arab'ın Allah'ına tapanların ortak noktaları kanıt sunduğunda dahi tapınımın devam etmesi.
Yani değil mi tapınım olacaksa-ki olsun-ara sıra değişikliğe gidin ki tekel olmasın değil mi? :D

Jaguar al, BMW, Mercedes alacağına.
Adamlar tanıtımlarını bile Guinness'e girerek yapmışlar. Havada 270 derece dönüş yapıyor. Bir önceki versiyonda da ayrı bir rekor kırarak yapmışlar.

https://www.youtube.com/watch?v=9yatAJVA_4E

Sevgiler

Asinus Orientalis
22-07-2017, 13:09
Asinus Orientalis , lütfen ama lütfen.
Almanları bu konular da eleştirmen gülünç. Eğri oturup doğru konuşmak gerekir.
Efendim, bu konuyu aydınlatmakta artık fayda var.

Ders 1 : Bir kavram karmaşası var ki ortadan kaldırmanın zamanı geldi.

Metalik boya, iyi bir dış/iç tasarım, deri koltuklar (=değildir) Teknoloji.

Teknoloji, emisyonu düşürebilmek için motor geliştirebilme kabiliyetidir.

Ders 2 :Emisyon değerleriniz yalansa, başka neleriniz yalandır ?

a) Motor gücünüz,
b) Tam depo ile aldığınız mesafe,
c) 100 km hıza ivmelenme süreniz,
d) Yakıt sarfiyat değerleriniz.

Yukarıdakilerden hangileri yalandır efendim ? :biggrin1:

Amon yarebbi
22-07-2017, 13:46

a) Motor gücünüz,

Konuya açıklık getitelim Alman üretimi gercekten kaliteli.

Almanlarla bu konuda aşık atmak zor ancak inkansız değil.

Ne demiş atalar ? " çalış senin de olsun "

Asinus Orientalis
23-07-2017, 16:28
Konuya açıklık getitelim Alman üretimi gercekten kaliteli. Almanlarla bu konuda aşık atmak zor ancak inkansız değil.
Ne demiş atalar ? " çalış senin de olsun "
Sevgili postalabd, bana kızmayınız, ama yapılan bir dolandırıcılıkla ilgili bir dizi bilgilendirme yapmaktayım, Alman mallarını hakiki Alman kardeşlerden daha fazla savunmaya geçtiniz, bir sebebi var mıdır efendim ?

Yoksa, bay Allah korusun, size deutche-abd (Alman-kulu) gözüyle bakmaya başlayacağız, postalabd (postal kulu) değil. Sezardan fazla sezarcı olmayı bir açıklayın, hiç belli olmaz, belki yapılan dolandırıcılığı bize haklı bile gösterirsiniz.

Bu işin, bu merkepten ziyade, aldığı araca hakkettiğinden fazla ödeyen sizi ilgilendirmesine rağmen neden savunmaya geçtiğinizi, klasik argümanlarını bir kenara bırakarak, bize şöyle madde madde bir açıklayabilir misiniz ?

Buyrun efendim, neden bile bile dolandırılmalıyız ? :)

Asinus Orientalis
23-07-2017, 16:45

a) Motor gücünüz,

Ders 3 : Efendim, emisyon dolandırıcılığının yukarıdaki 4 şıktan hiç birini etkilemediğini düşünüyorsanız, şişman cüzdanınızla, en yakın Alman oto bayine sizi bekleriz, çünkü yolunacak daha tüyünüz kalmış. :evil:

Ancak eğer cevabınız emisyon hilesinin :

Motor gücünüzü,
Tam depo ile aldığınız mesafeyi,
İvmelenmenizi,
ve Yakıt sarfiyat değerlerinizi

etkilediğini söylüyorsanız, bingo, efendim yarışmayı siz kazandınız demektir.

Basında, tv'de hala açıklanmayan işte budur. Olayın "ucuz" bir emisyon skandalı olarak lanse edilmesi, yukarıdaki en önemli 4 kalemin etkilendiği gerçeğinin üstünü örtmek gayesiyledir.

Yani efendim, üstün teknoloji çeyrek milyon TL'lik Alman aracınızın rengi ve deri koltukları dışında her şey yalanmış.

Yani efendim tam depoyla 1200 km değil, 800 km gidiyormuşsunuz, aracınız 220 BG değil en fazla 150 beygirmiş

Bir hususu daha öğreniyoruz ki, 5 Alman oto devi, BMW, Mercedes, Porsche, VW ve Audi kartel kurmuşlar. Her türlü hileli yazılımın paylaşılması da bunun bir parçası.

Bu yüzden burada herkese hava atarcasına gümbür gümbür giden pek sevgili bir Porsche'mizi, ve diğer "üstün" teknoloji Alman otolarını ABD'ye almamaktalar. Belli ki, üretilemeyen teknoloji, dahiyane bir şekilde yazılımla üretilmiş.

Buna şapka çıkarılır. :yo:

Amon yarebbi
23-07-2017, 18:55
Sevgili postalabd, bana kızmayınız, ama yapılan bir dolandırıcılıkla ilgili bir dizi bilgilendirme yapmaktayım, Alman mallarını hakiki Alman kardeşlerden daha fazla savunmaya geçtiniz, bir sebebi var mıdır efendim ?

Yoksa, bay Allah korusun, size deutche-abd (Alman-kulu) gözüyle bakmaya başlayacağız, postalabd (postal kulu) değil. Sezardan fazla sezarcı olmayı bir açıklayın, hiç belli olmaz, belki yapılan dolandırıcılığı bize haklı bile gösterirsiniz.

Bu işin, bu merkepten ziyade, aldığı araca hakkettiğinden fazla ödeyen sizi ilgilendirmesine rağmen neden savunmaya geçtiğinizi, klasik argümanlarını bir kenara bırakarak, bize şöyle madde madde bir açıklayabilir misiniz ?

Buyrun efendim, neden bile bile dolandırılmalıyız ? :)

Asinus Orientalis alemsin , neredeyse alaman yapacaksın beni . Almanlar teknolojide çok ilerideler kabul et bunu . Siyasi bakıyorsun.

Siyasi bakarsak bile adamlar 2. Dünya savaşında ki alman faşizminin başlarına açtıkları beladan kurtulmuşlar.

Bak müslümanların koşa koşa gittikleri yerlerin başın da onlar var. Niye gidiyor bu allahcılar ? İnsan hakları diye galiba .

2. Dünya savaşından çıktıktan sonra , Almanya bir harabeydi. Adamlar 20 sene gibi kısa bir sürede , hem ekonomik hemde sosyal alanlar da akla ziyan gelişme yaşadılar. Bu gün ise gerçekten mükemmel bir durumdalar.

Birde kuru kuru milliyetçilik yapan bize bak. En milliyetcimizin , en allahcımızın araçta ki tercihi o ülkenin markaları. Alman aracına binmeyen allahcı siyasetci kaç tane var?

Adam aracı yapmış üzerine birde simge koymuş . Çember içinde 3 adet çembere merkezden kavuşan çizgi.

Bu ne anlama geliyor biliyormusun.?
Suyunu
Yağını
Yakıtını koy Dünyayı gez. Bak ne kadar iddialılar.

Uzatmayalım. Nikimin anlamı postal kul değil. Dünyanın en kötü devletinin postalcı halidir. Yani postal abd devleti.

Ben kimseye kul olmam , o deviri atlatalı 3 seneyi geçti.

Alman teknolojisi pahalı falan da değil. Almanların ürettiğini , bizim dediğimiz devletin , araç kadar üzerine KİLİTLEYİP soktuğu vergi yükleridir.

O kalitede araç üretip onların fiyatına satta görelim !

Almanlar sadece araç değil bir çok üründe kalitenin zirvesindeler.

Elektirik elektronik, hidrolik, pinomatik , vb gibi bir çok alanda markaları var.

Boch diye bir markası var . Enjektörde tek isim.

Alman düşmanlığı yapmak için adamların malına bok atmak olsa olsa bizde olur zaten

Şu görmüş olduğun tüm uzay teknolojosi onlardan çalınanla bu hale geldi.

Hava soğutmalı motoru savaş esnasında üreten adamlara karşı onun daha iyisini yapmak lağzım. Boş eleştirilerin bu ülkeye faydası yok.

Bu günlerde Almanya ya karşı hükümetin ataklarına bakıpta , siyasi eleştiri yapmak KANDIRILMANIN zirvesidir. Sen umuyorum ki o zirve de değilsindir.

Çünki hükümet içerideki krizi konuşulmasın diye gözleri dışarıya yönlendirriyor. Hollanda olayını unutma.

Asinus Orientalis
23-07-2017, 21:02
Asinus Orientalis alemsin , neredeyse alaman yapacaksın beni . Almanlar teknolojide çok ilerideler kabul et bunu . Siyasi bakıyorsun.
Efendim, lütfen bana "teknolojik" olarak ileri oldukları bir alan söyleyiniz. Bu hükümetin çizgisinde gitme imasını bile çok üzücü bulurum. Bunu suyu bulandırma olarak algılıyorum.
...Bu gün ise gerçekten mükemmel bir durumdalar.
Gerçekten mi ? Efendim, Almanya size en az bir ikramiye ödemeli. :)

Birde kuru kuru milliyetçilik yapan bize bak. En milliyetcimizin , en allahcımızın araçta ki tercihi o ülkenin markaları. Alman aracına binmeyen allahcı siyasetci kaç tane var?
Efendim, altına imzamı atarım. Bana en çok koyan bu oluyor. Bir dolandırıcı yerli siyasetçi, dolandırıcı bir markanın içinde keyif yapıyor.

...Bak ne kadar iddialılar.
Efendim, öl deseler öleceksiniz. Bu forumda insanlar özgürleşmeye geliyorlar. Özgürleşmek ister misiniz ? :wave:

...Ben kimseye kul olmam ...
Alman araç markaları hariç mi ? :)

Almanlar sadece araç değil bir çok üründe kalitenin zirvesindeler.
Efendim, secdeye varmak üzeresiniz.

Boch diye bir markası var . Enjektörde tek isim.
Bosch'a teknoloji üretiyoruz desem ? :) (Gerçekten)

Alman düşmanlığı yapmak için adamların malına bok atmak olsa olsa bizde olur zaten
Efendim, kendinizi aşağılamanın daha yaratıcı formları var artık, onları deneyiniz. :evil:

Bu arada bitirmeden, cep telefonunuzun, PC veya tabletinizin, hangi mikrodenetleyici veya mikroişlemcinin arkasında Made in Germany yazıyor ?

Lütfen bana yazınız olur mu ? :)

Hiç bir teknolojik ürünün altında Almanya yazmadığını gördüğünüzde anlamaya başlayacaksınız. Bende şafak 15 sene önce attı, belli size daha vakit var.

Evet efendim, bana içinde gerçekten teknoloji olan elektronik bir markayla geliniz. Ama lütfen 50 sene öncesine gidip nostalji yapmayın, olur mu ? Alman kulu olmak hiç yakışmıyor. :)

Hangi cep telefonunuzun, PC veya tabletinizin, hangi mikrodenetleyici veya mikroişlemcinin arkasında Made in Germany yazıyor ?

Asinus Orientalis
23-07-2017, 21:30
... Alman kulu olmak hiç yakışmıyor. :)Hangi cep telefonunuzun, PC veya tabletinizin, hangi mikrodenetleyici veya mikroişlemcinin arkasında Made in Germany yazıyor ?
Sevgili postalabd, her gün elimizden düzinelerce entegre geçmesinden mütevellit, ben size kullandığımız ülke mallarını sayayım, ama aynısını sizden de talep ediyorum, olur mu ?

Mikrodenetleyiciler : ABD, japonya, İtalya, İsviçre, Fransa (STM),
Tahmin edin 8 bit MCU pazarının liderleri kimler ? :pop2:

Genel entegreler : ABD, Japonya, G.Kore, Endonezya, Malezya,

Diğer bazı yarı iletkenler : Malezya, Japonya, Çin, Tayvan,

Sinyal işleme cihazları : ABD, Japonya, Tayvan, Çin.

Hassas multimetreler : ABD, Japonya ve artık Çin.

Başlangıç olarak şuraya bir bakınız. Bizim alışveriş sitelerimizden biridir :wave: :

http://www.newark.com/c/test-measurement

Yazık üstün teknoloji Alaman arabası satmıyorlar. :)

Bakın teknolojinin patronları kimler :

https://microcontrollermanufacturer.wordpress.com/2013/09/25/top-ten-microcontroller-manufacturing-companies-across-the-globe-use-the-companies-listed-below/

Bizi bir aydınlatın, şöyle bu merkebin yazdığı gibi madde madde yüksek teknoloji ürünleri bir sayın bakalım, ki konuşmamız sıradan bir kahve konuşmasının ötesine geçebilsin, olur mu efendim ?:pop2:

Asinus Orientalis
23-07-2017, 21:36
... Almanlar teknolojide çok ilerideler kabul et bunu ...
Efendim Alamanların ileri teknoloji ürünlerini kalem kalem yazmanızı heyecanla bekliyorum. :hippie:

Amon yarebbi
23-07-2017, 22:37
Efendim Alamanların ileri teknoloji ürünlerini kalem kalem yazmanızı heyecanla bekliyorum. :hippie:

3,467 trilyon USD (2016)

Heycan verici bir rakam .

Asinus Orientalis
25-07-2017, 11:00
Sevgili postalabd, her gün elimizden düzinelerce entegre geçmesinden mütevellit, ben size kullandığımız ülke mallarını sayayım, ama aynısını sizden de talep ediyorum, olur mu ?

Mikrodenetleyiciler : ABD, japonya, İtalya, İsviçre, Fransa (STM),
Tahmin edin 8 bit MCU pazarının liderleri kimler ? :pop2:

Genel entegreler : ABD, Japonya, G.Kore, Endonezya, Malezya,

Diğer bazı yarı iletkenler : Malezya, Japonya, Çin, Tayvan,

Sinyal işleme cihazları : ABD, Japonya, Tayvan, Çin.

Hassas multimetreler : ABD, Japonya ve artık Çin.

Başlangıç olarak şuraya bir bakınız. Bizim alışveriş sitelerimizden biridir :wave: :

http://www.newark.com/c/test-measurement

Yazık üstün teknoloji Alaman arabası satmıyorlar. :)

Bakın teknolojinin patronları kimler :

https://microcontrollermanufacturer.wordpress.com/2013/09/25/top-ten-microcontroller-manufacturing-companies-across-the-globe-use-the-companies-listed-below/

Bizi bir aydınlatın, şöyle bu merkebin yazdığı gibi madde madde yüksek teknoloji ürünleri bir sayın bakalım, ki konuşmamız sıradan bir kahve konuşmasının ötesine geçebilsin, olur mu efendim ?:pop2:
Efendim, biz yüksek teknolojilere imza atan (aslında sadece deri koltuk ve metalik boya üretebilen) Almanya'yı tartışa duralım, araştırma ekibimin eline 10 dakika önce bir entegre devre geçti.

Ben bizim mühendislerin şakası sandım. Entegrenin üzerinde büyük harflerle "MOROCCO" yazıyor.

Bu olsa olsa bir firmadır, ülke değildir derken, yine dakikalar önce internetten öğrendik ki Fas çoktan (12 senedir) bir çip tasarım merkezi olmuş. Teknoloji arayanlara duyurulur :) :director:

https://www.electronicsweekly.com/news/design/eda-and-ip/morocco-map-chip-design-centre-2015-08/

ve lütfen şuna da bir bakınız :

Morocco Exports to Germany of Electronic Integrated Circuits and Microassemblies

https://tradingeconomics.com/morocco/exports/germany/electronic-integrated-circuits-microassembled

Mikroelektronik tasarım ve imalatında (yani damıtılmış, yüzde yüz teknolojide) Almanya hiç bir zaman olmadı. Var diyen varsa lütfen piyasa rakamlarıyla çıksın. Texas, Atmel, ST ile bir kıyaslayalım. :pop2:

İşin kötüsü, biz, Türkiye de hala yokuz.

Ama artık Fas var. :wave:

Eh, çuvalla entegre aldığımız için, belki artık ucuza gelir. :clap2:

Mesajımı bitirirken, yüksek teknoloji ülkesi Almanya kendi çipini üretemediği için, kendi yüksek teknoloji arabalarına kimin yüksek teknoloji çiplerini monte ediyor acaba sorusu geldi. :)

Artık biliyoruz, bu Fas.

https://tradingeconomics.com/morocco/exports/germany/electronic-integrated-circuits-microassembled