Orijinalini görmek için tıklayınız : Neeee... Anıtkabir'de dua mı!?!?! :)
Başbakan Anıtkabir'de Atatürk'ün huzurunda dua etmiş. Başta soL olmak üzere çeşitli laik ve şekilde ve de çağdaş ve ses ilerici çevreler şok geçirip mini kıyametler koparmış. :)
Zavallı güzel ülkem benim!..
Zavallı yurdum insanı, aklı dimağı gasp edilmiş yurdum solcusu!.. :)
Aslında soL kıyameti koparmamış. Tedbirli ve temkinli davranmış. Haberi internet yorumsuz vermiş. Ama Twitter hesabında bir "şimdi de" eklemiş. "Anıtkabir'de şimdi de dua"... :)
Şimdi de... Yani şimdiye kadarkilerin üzerine tüy diken bir başka uygulama...
İyi ama ne var duada? Bunun ne gibi bir sakıncası var, veya var mı? Sitede yorum yapmama basiretini göstermişsiniz ama tweet atarken tutamamışsınız kendinizi.
Sol damarınız değil ama cumhuriyetçi damarınız kabarmış. :)
Bu arada damar nasıl kabarır ki? :)
Aaaaa Cumhuriyet de kıyamet koparmamış! Hayret... Üstelik tweet de atmamış. Ya da ben bulamadım.
Ama sitesinde haberi şöyle vermiş:
"Başbakan Binali Yıldırım, Yüksek Askeri Şura üyeleri ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Yıldırım, Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulunurken Fatiha Suresini okudu ve saygı duruşu sonunda da ellerini yüzüne götürdü."
Tıpkı bir İngiliz turistin yaptığı gözlem gibi değil mi? Fatiha suresi okuduktan sonra elini yüzüne götürmesi tabii ayrıca manidar! :)
Olur ya ne olmasın. Hep ataya selam çakılacak değil ya bir de ruhuna fatiha göndermek hiç te kötü olmaz.
Ölü bu fatiha ile ilgilenmez de dirileri mutlu eder .
spartacus
03-08-2017, 18:55
Nero özelden genel sonuç çıkartmışsın.
Şahsen ben bu başlıkta senden duydum, hiçte içimden aaaaaa tepkisi geçmedi, gayet doğal, kişilere görede gayet yerinde.
Cumhuriyet gazetesinde "fatiha okuduktan sonra elini yüzüne götürdü" ifadesininde, öne sürdüğün ifadelerine dair alakası yok. Aklınca burada gazeteci, olanı, biteni sırasıyla vermiş. Ha "Dua okudu da" diyebilirdi, ama ne duası? İşte fatia okuyup elini yüzüne götürdü...
Sol'a karşı neden böyle, ipe-sapa gelmez, basit şeyleri genelleyici tetik duruyorsun da örneğin müfredata kadar giren Cihad, zorla din dersi, çocukların zorla camilere götürülmesi, sınıfta namaz gibi, daha burada sayamayacağım onalrca uygulamalara dair hiç bir şey söylemiyorsun.
Örneğin burada spor yapamazsından, bu şekilde giyinemezsin saldırılarına dair genellemelerde neden bulunmuyorsun?
Yalnız, muhalefete, muhalefet misin?
Solu bende eleştiriyorum, ama senin tarzın Nero, belden aşağı vurmak, hoş olmuyor.
Nero özelden genel sonuç çıkartmışsın.
Şahsen ben bu başlıkta senden duydum, hiçte içimden aaaaaa tepkisi geçmedi, gayet doğal, kişilere görede gayet yerinde.
Cumhuriyet gazetesinde "fatiha okuduktan sonra elini yüzüne götürdü" ifadesininde, öne sürdüğün ifadelerine dair alakası yok. Aklınca burada gazeteci, olanı, biteni sırasıyla vermiş. Ha "Dua okudu da" diyebilirdi, ama ne duası? İşte fatia okuyup elini yüzüne götürdü...
Sol'a karşı neden böyle, ipe-sapa gelmez, basit şeyleri genelleyici tetik duruyorsun da örneğin müfredata kadar giren Cihad, zorla din dersi, çocukların zorla camilere götürülmesi, sınıfta namaz gibi, daha burada sayamayacağım onalrca uygulamalara dair hiç bir şey söylemiyorsun.
Örneğin burada spor yapamazsından, bu şekilde giyinemezsin saldırılarına dair genellemelerde neden bulunmuyorsun?
Yalnız, muhalefete, muhalefet misin?
Solu bende eleştiriyorum, ama senin tarzın Nero, belden aşağı vurmak, hoş olmuyor.
Aslında "şok geçirip mini kıyametler koparmış" lafının aşırı kaçtığını ben de fark ettim. Twitter'da birkaç ufak tartışma, o kadar. Artık şok geçirecek ve mini de olsa kıyamet koparacak kadar dahi şaşırma yetisini yitirmiş bir durumdayız.
Ama bu bile benim için ipuçları veren, düşündüren bir olgu oluyor. Çünki ben şaşırma, merak etme yetimi yitirmedim. :)
Ben bu tepki azlığı üzerine hemen şöyle düşünüyorum, eskiden olsa kıyametler koparılırdı. Vayyy nasıl sen Anıtkabir gibi bir mekanda dua edersin, getttttiiii gul gibin laiklik getttttiiii!!! :)
Ama şimdi böyle olmuyor. Çünki kanıksandı ve tepki verecek yerler uyuşmuş. Çünki dua etmekle laikliğin bir ilgisi yoktu ve laiklik kızların başını açmakla ve bunun için onlara ikna odaları açmakla korunamazdı.
Neden sadece solu eleştiriyorum? İki nedeni var. Birisi, biraz eğlence olsun diye. Sağı eleştirsem bu forumda sagcı, AKP'li pek kimse yok, eğlenceli tartışma çıkmaz. Ama solcu az da olsa var ve tartışma çıkar. :)
İkiniz nedeni de şu: senin de belirttiğin o vakalar, kıyafete karışmalar, geri yazılı t-şort giyenler hakkında soruşturma açmaları, gözaltına almalar, en önde gelen fetöcünün, fetö davalarında tanık yapılması gibi absürdlükler... Bunlar o kadar saçma ve komik ötesi ki, üzerine daha komik, daha mizahî şeyler yazmak imkânsız. Mizah yenik düşüyor! :)
Yine de bir ara deneyeyim. :)
Neden sadece solu eleştiriyorum? İki nedeni var. Birisi, biraz eğlence olsun diye. Sağı eleştirsem bu forumda sagcı, AKP'li pek kimse yok, eğlenceli tartışma çıkmaz. Ama solcu az da olsa var ve tartışma çıkar. :)
Sen neci oluyorsun Nero.
Bizde ne sağcısın ne solcu sen fıstıkçısın denir. Solculuk devletçilik dolayısı ile halkçılıktır. Sağcılık sermaye sınıfını savunmaktır Muhafazakar Liberal Milliyetçiliktir.
Bu ikisinden de değilsen nesin sen.?
Solcularla kafa bulacak kadar kendine güveniyor musun.?
Sen neci oluyorsun Nero.
Bizde ne sağcısın ne solcu sen fıstıkçısın denir. Solculuk devletçilik dolayısı ile halkçılıktır. Sağcılık sermaye sınıfını savunmaktır Muhafazakar Liberal Milliyetçiliktir.
Bu ikisinden de değilsen nesin sen.?
Solcularla kafa bulacak kadar kendine güveniyor musun.?
Ben solcu oluyorum, kartopu. Ama merak etme, solcularla kafa bulmak için solcu olmaya gerek yok. :)
Ben solcu oluyorum, kartopu. Ama merak etme, solcularla kafa bulmak için solcu olmaya gerek yok. :)
Demek solcularla kafa bulacak bilgi seviyesine ulaştın kafa bulmayı seçtiğine göre onları da aştın.
Çekeceğimiz var o zaman senden. Kafa bulayım derken kafandan olma dikkat et.
Demek solcularla kafa bulacak bilgi seviyesine ulaştın kafa bulmayı seçtiğine göre onları da aştın.
Çekeceğimiz var o zaman senden. Kafa bulayım derken kafandan olma dikkat et.
Kafa bulmak kötü bir şey değil ki. Ama meziyet ister biraz. :)