PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : (Firavni) Firavun rütbesi mucizesi!

Abdullah Rzayev
16-08-2017, 14:58
Baktığım kaynaklarda bu mucize iddiasının karşı bir yazı görmedin.Bu söylenen mucize iddia gerçekmi??

"Mısır üzerinde yapılan araştırmalar, Firavunlar hakkında öğrenilenler, çözümlenen hiyeroglif yazıları; Kuran'ın, Hz. Musa'nın kıssalarında Mısır ve Firavun hakkındaki anlatımlarını desteklemekte, Kuran'ın anlatımlarındaki inceliğini ve tarihsel verilerle uyumunu ortaya koymaktadır. Kuran, Hz. Yusuf zamanındaki Mısır hükümdarından "Melik" diye bahseder. Melik Arapça hükümdar, kral demektir. Fakat Hz. Musa zamanındaki Mısır hükümdarı "Firavun" olarak anılır. Encyclopedia Britannica, Firavun kelimesinin kullanılışını şöyle anlatır: "Mısır dilinden per-a'o: büyük ev aslında eski Mısır'da sarayın adıydı. Ancak yeni krallıktan itibaren (18. hanedandan başlar: MÖ 1539-1292) 22. hanedana dek (MÖ 945-730) saygı ünvanı olarak kullanılmaya başlandı. Daha sonra evrimleşerek kralın ünvanı oldu. Ama daha önce hiç kullanılmadı." Görüldüğü gibi Kuran'ın Hz. Musa zamanındaki Mısır hükümdarını "Firavun" diye tanıtırken, daha eski zamanda Hz. Yusuf dönemindeki Mısır hükümdarını "Melik" diye tanıtmasında da bir incelik vardır. "

world
16-08-2017, 15:12
Baktığım kaynaklarda bu mucize iddiasının karşı bir yazı görmedin.Bu söylenen mucize iddia gerçekmi??

"Mısır üzerinde yapılan araştırmalar, Firavunlar hakkında öğrenilenler, çözümlenen hiyeroglif yazıları; Kuran'ın, Hz. Musa'nın kıssalarında Mısır ve Firavun hakkındaki anlatımlarını desteklemekte, Kuran'ın anlatımlarındaki inceliğini ve tarihsel verilerle uyumunu ortaya koymaktadır. Kuran, Hz. Yusuf zamanındaki Mısır hükümdarından "Melik" diye bahseder. Melik Arapça hükümdar, kral demektir. Fakat Hz. Musa zamanındaki Mısır hükümdarı "Firavun" olarak anılır. Encyclopedia Britannica, Firavun kelimesinin kullanılışını şöyle anlatır: "Mısır dilinden per-a'o: büyük ev aslında eski Mısır'da sarayın adıydı. Ancak yeni krallıktan itibaren (18. hanedandan başlar: MÖ 1539-1292) 22. hanedana dek (MÖ 945-730) saygı ünvanı olarak kullanılmaya başlandı. Daha sonra evrimleşerek kralın ünvanı oldu. Ama daha önce hiç kullanılmadı." Görüldüğü gibi Kuran'ın Hz. Musa zamanındaki Mısır hükümdarını "Firavun" diye tanıtırken, daha eski zamanda Hz. Yusuf dönemindeki Mısır hükümdarını "Melik" diye tanıtmasında da bir incelik vardır. "

Öyleyse bu inceliğe sahip ilk kitap Tevrat olmalı:

http://biblehub.com/interlinear/genesis/39-20.htm

world
16-08-2017, 15:15
Ya da: http://biblehub.com/interlinear/genesis/40-1.htm

Ya da: http://biblehub.com/interlinear/genesis/40-5.htm

Abdullah Rzayev
16-08-2017, 15:26
Hayır,Tevratta İbrahimle,Yusufun zamanındakı Mısır hükümdarına firavun diyor.Kuranda ise yanlızca Musa zamanında.Çünki Firavun ünvanın ortaya çıkışı o zaman.

world
16-08-2017, 15:27
Hayır,Tevratta İbrahimle,Yusufun zamanındakı Mısır hükümdarına firavun diyor.Kuranda ise yanlızca Musa zamanında.Çünki Firavun ünvanın ortaya çıkışı o zaman.

Attık ya link dostum bak bakalım orda ne diyor?

world
16-08-2017, 15:32
The Biblical use of Melek (King)

These "facts" were known during the time of Muhammad. The Qur'an did not invent the title of Malik (King). In fact, the Bible uses both "Pharaoh" and "Melek" (the Hebrew term for King) in the story of Joseph (See Genesis 39:20 , 40:1, 40:5, 41:6)! It is also interesting to note that the Bible, unlike the Qur'an, uses both Pharaoh and Melek to refer to the King of Egypt in the account of Moses and the Exodus (see Exodus 6:11 and 13).

Bu ''gerçekler'' Muhammed zamanında biliniyordu. Kuran Malik terimini icat emedi,Gerçekte Kutsal Kitap iki terimi de''firavun ve Melik''(İbranice'de Kral kelimesinin karşılığı) Yusuf'un hikayesinde kullanmıştır. (Yaratılış 39:20 40:1,41:6) İlginçtir ki Kutsal Kitap, Kuran'ın aksine hem Firavun hem Melik kelimesini Musa zamanındaki Mısır kralı için kullanmıştır. (Mısırdan Çıkış 6:11 ve 13)

Ben burda incelik göremiyorum ayrıca Tevrat yazarları olaya çok ilerden bakıyorlardı firavun terimini kullanmaları kadar doğal bir şey göremiyorum .Hem firavun hem Melik ikisi de Mısır Kralı'na işaret edebilir bunda hiçbir incelik yok.

Abdullah Rzayev
16-08-2017, 15:32
O,zaman bir mucize daha fos çıktı. :)

world
16-08-2017, 15:38
O,zaman bir mucize daha fos çıktı. :)

Ben anladım bu iddiayı ortaya atan (Muhtemel İslamic Awareness'tan Saifullah adlı arkadaş) Kuran'ın bazı kelimeleri tarihe uygun olarak özellikle seçtiğini söylemiş. İyi de bunun bir kanıtı yok ki Malik ve Firavun kelimeleri genel hitaplar ikisi de birbirinin yerine geçebilri sözcüğün Tevrat kullanımı bize bunu gösteriyor hem kendisi de demiş bu bir lakap lakabı daha verilmeden önceki zamandaki biri için kullanmak o ifadenin yanlış olduğunu göstermez şunu gösterir: Yazarlar bu kitabı biraz geç tarihte yazmış.Bu lakap verildikten sonra.

Ben size Kuran'daki asıl inceliği söyleyeyim Samiri. Araştırın görün Samiri isminin Musa zamanında nasıl hortladığı nerden bilindiğini o incelikle açıklasınlar bakalım.

world
16-08-2017, 15:49
Ya da Yusuf'un zamanında Mısır'da dirhem teriminin kullanılmasındaki incelik nedir söylesin biri:
,
Yusuf Suresi Ayet 20

Ve şerevhu bi semenin bahsin derâhime ma’dûdetin, ve kânû fîhi minez zâhidîn(zâhidîne).

Onu ucuz bir fiyata, birkaç dirheme sattılar. Zaten ona değer vermiyorlardı.

Abdullah Rzayev
16-08-2017, 20:21
Tevratta 20 şekele sattılar diyor.

Abdullah Rzayev
16-08-2017, 20:22
Samiri Şümerli ola bilirmi?? http://www.akevler.org/AkevlerMakaleler/1871/SonEk/10153/Mete-Firidin/Sumerli-Samiri-167