Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünyada devrim olsa da...
Türkiye'de olmasa...
Yakında ABD merkezli olarak bir devrimci kalkışma başlayabilir. Bunun tüm dünyaya etkileri olabilir. Tabii Türkiye'ye de...
Ama Türkiye'ye etkisi biraz daha sonra olsa... Ama ilk bizde olur etkisi. En zayıf da bizi etkiler ama...
Türkiye'de sol, sosyalist, devrimci hareket epey bozuldu, yozlaştı, özünden uzaklaştı. Hiç bir başarı, hiç bir zafer yok solumuzun hanesinde. Ama en böbürlenerek konuşan, en bilgiç, en ukala, en dili büyük sol bizde.
Az önce Birgün gazetesinde Fatih Yaşlı diye birinin yazısını okuyorum. Akp içindeki son "metal yorgunluğu" açıklamaları sonrası yaşanan istifaları "ciddi bir tasfiye sürecine girilmiş" diye yorumluyor.
Yahu, akp kendi içinde bir kadro yenilemesi yapar, bundan sana ne? Derdi, tasası seni mi aldı? AKP'li tanıdığın mı var yoksa?
Aynı kadro yenilenmesini senin kıytırık ödp yapsa yine "tasfiye" diyecek misin? Yok, o zaman hemen en süslü, ajitatif laflarla "gençleşme", "proleterleşme", "zindeleşme" gibi sözleri dizeceksin.
RTE adının altına "Türkiye Cumhurbaşkanı" yazmış. Vay, nasıl yazarmış! Ya sana ne! Sen Sözcü gazetesi misin? Onun okuyucularına mı göz diktin? Hem adamlar açıkladı işte, RTE'den önceki cumhurbaşkanları da aynı ifadeyi kullanmış. Sözcü, Cumhuriyet vb morardı işte. Sen niye o saflara katılıyorsun? Mor rengi çok mu seviyorsun?
Demem o ki, dünyada devrim başlarsa bizi es geçsin veya biraz beklesin. Şu solumuza musallat olmuş adamlar bir şekilde defolup gittikten sonra bize uğrasın. :)
Fatih Yaşlı hâlâ aynı konuya takılı kalmış...
"İktidar partisi belki hiçbir zaman “Biz yeni bir devlet kuruyoruz, rejimi değiştiriyoruz” demeyecektir ama bunu hiçbir zaman mutlak surette ret de etmeyecektir, çünkü yaptıkları tam olarak budur. “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı”nın yerini “Türkiye Cumhurbaşkanı”nın alması tam da bununla ilgilidir örneğin ve iddia edildiği gibi gramerle, dilbilgisiyle, Türk Dil Kurumu’ndan görüş alınmasıyla vs. uzaktan yakından alakası yoktur, Türkiye’de devlet ve rejim değişmiştir." Fatih Yaşlı
Yahu önceki cumhurbaşkanlarından örnekler gösterildi, Sezer de kullanmış o ifadeyi, Demirel de, başkaları da. Daha neyin itirazı bu? Sen nasıl gazete yazarısın? Okumuyor musun?
Rejim değişiyor - değişmiyor meselesi ayrı. Ben bu küçük burjuva solcusu muhalefet tarzını eleştiriyorum.
Suriye'de nisan ayında Idlib yakınlarında kimyasal saldiri gerceklesmiş ve çoluk çocukların da öldüğü saldırıyla ilgili olarak taraflar birbirini suçlamıştı. Esed rejimi saldırıda cihadcı gruplara ait kimyasal bir deponun isabet aldığını ileri sürerken, muhalifler de esed rejimini suçlamıştı.
Sol haber sitesi bilindiği gibi basından beri esed rejimini destekliyor ve bu rejimin savaş suçlarını gözlerden gizlemeye çalışıyor. O olayda da "kurtarma ekibinin elinde eldiven yok, demek ki saldırı kimyasal silah içermiyor" gibisinden saçma sapan fikir yürütmemekle rejimi savunmaya kalkmıştı.
Birleşmiş Milletler bünyesinde tarafsız bir heyet geçenlerde olayla ilgili raporunu açıklamış. Esed rejimi o olaydan sorumlu tutulmuş bu raporda.
Şimdi sol haber sitesinin bu haberi nasıl verdiğine bakalım. Eğlenceli... :)
BM: 38 sivilin ölümünden ABD sorumlu
Birleşmiş Milletler (BM), Suriye hükümetine ait savaş uçaklarının nisan ayında Han Şeyhun'a sarin gazı attığını iddia ederek, 16 Mart'ta Halep'te gerçekleştirilen hava saldırısında 38 sivilin ölümünden ABD'nin sorumlu olduğunu açıkladı.
Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, Suriye hükümetine ait savaş uçaklarının 4 Nisan'da Han Şeyhun'da sarin gazı kullandığını iddia etti.
Komisyonun raporunda, Suriye'de savaşın başlamasından bu yana 33 defa kimyasal silah kullanıldığı ve bunlardan 7'sinin Suriye hükümeti tarafından geçtiğimiz mart ile temmuz ayları arasında kullanıldığı iddiası yer aldı.
'38 SİVİLİN ÖLÜMÜNDEN ABD SORUMLU'
BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, 16 Mart'ta Suriye'nin Halep kentine bağlı Cine köyünde 38 sivilin hayatını kaybettiği hava saldırısının ise ABD'nin gerçekleştirdiğini belirtti.
http://haber.sol.org.tr/dunya/bm-38-sivilin-olumunden-abd-sorumlu-208648
Görüyorsunuz değil mi gençler, haberin işlerine gelen kısmını "açıkladı", "belirtti" diye vermişler, işlerine gelmeyen kısmını ise "iddia", "iddia etti" şeklinde. :)
İşte bu adamlar yüzünden bu ülkeye devrimin bir sonraki kuşakta gelmesini istiyorum. Tabii o kuşağı da kendilerine benzetmezlerse... :)
"Erdoğan İslami Kemalist oldu"
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Ulusal Kanal'da, Çıkış Yolu programında Rafet Ballı'nın Dünya ve Türkiye gündemi ile ilgili sorularını yanıtladı..
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Ulusal Kanal'da, Çıkış Yolu programında Rafet Ballı'nın Dünya ve Türkiye gündemi ile ilgili sorularını yanıtladı.
Perinçek programın bir bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili dikkat çeken sözler söyledi.
“Erdoğan İslami Kemalist oldu” diyen Perinçek, “Bizim savunduğumuz noktaya geldi. Bunu ben söylemiyorum. Analiz kurumları söylüyor. Erdoğan için İslami Kemalist oldu' analizleri yapılıyor. Biz ne demiştik. 'Bizim bulunduğumuz noktaya geldi' demiştik” ifadelerini kullandı
ABD’nin Türkiye’de provokasyonlar yapabileceğini söyleyen Perinçek, “ABD 2018'de Türkiye'ye karşı büyük bir ekonomik müdahale de bulunacak. Amerika iç cephede Türkiye'de suikastlar zincirine başvurabilir. Türkiye ve Amerika bu kadar karşı karşıya geliyorsa Amerika Türkiye'yi bırakmak istemeyecektir. Suikastlar zinciri gündeme gelebilir. Bunlar tabi analizlerim” diye konuştu.
Odatv sitesinden alıntıdır.
Perinçek yine coşmuş ve literatüre yeni bir terim kazandırmış. "İslamî kemalist"... Bunu hazmedecek solcu veya kemalist var mıdır, bilinmez. Ama Perinçek buna güveniyor olmalı ki söylemiş.
Meğer kemalistler boşuna endişeleniyormuş. Meğer tehlikenin farkına varmalarına gerek yokmuş. Meğer tehlike sonunda kemalist olmuş. :)
Perinçek gibi zikzaklı bir başka politikacı var mıdır acaba? Üstelik bu adam solumuzdan çıktı. Tam da bizim solumuza uygun birisi.
Solumuzda tek zikzaklı kişi Perinçek mi? O en önde geleni. Ya diğerleri?.. :)
Karanlıktan aydınlığa
21-09-2017, 21:10
Perinçek 2016 da falanca ayda Türkiye alev alev yanacak demişti.dediği olmadı çok şükur.Perincek hangi kaynaklardan haber alıyor bilmiyorum.lakin kehanetlerinin tutmadığını gördük.o yüzden her lafının ardına duşulmez.
R.Tayyip Erdoğan 'da metal yorgunluk yaşayabilir,fakat kendisinin görevden uzaklaşmak ,siyaseti bırakmak gibi bir niyeti yok demişti biri.istifaları bu kıyaslamayla eleştirmişti.
Amerika Türkiye ye kafayı takmışsa gelecek tahmininde bulunmak için sağlam kaynaklardan haber almaya gerek var mı ,bu açıdan bilinmeyeni açıklıyorum demek doğru değil,tabi niyet buysa .felaket tellallığını herkes yapar,mühim olan neler yapabilirizi konuşmak.
"Erdoğan İslami Kemalist oldu"
Perincek öyle olmasını istiyor .
Ama Erdoğan Kemalist değil. Milli eğitim, Sağlık Bakanlığı, İçişleri bakanlığı, kurulan ve desteklenen vakıflara baksın hangi tarikat ve cemaatleri görecek.
Perinçek Erdoğan ın sol ayağı olmak istiyor. Bahçelinin Sağ ayağı olduğu gibi Ama avcunu yalayacak.
Saint-Just
25-09-2017, 14:56
Suriye'de nisan ayında Idlib yakınlarında kimyasal saldiri gerceklesmiş ve çoluk çocukların da öldüğü saldırıyla ilgili olarak taraflar birbirini suçlamıştı. Esed rejimi saldırıda cihadcı gruplara ait kimyasal bir deponun isabet aldığını ileri sürerken, muhalifler de esed rejimini suçlamıştı.
Sol haber sitesi bilindiği gibi basından beri esed rejimini destekliyor
peki suriye iç savaşı'nda siz kimi destekliyorsunuz? esad'a genellikle gericilerin ''esed'' dediğini biliyormusunuz?
peki suriye iç savaşı'nda siz kimi destekliyorsunuz? esad'a genellikle gericilerin ''esed'' dediğini biliyormusunuz?
Doğrusu Esed. Esed arslan demek, Esad ise mutlu demek. Devlet başkanının adı Esed.
Kaynak: Murat Bardakçı.
Ben de o nedenle Esed diyorum.
PKK'ye de sırf bu nedenle PeKeKe dediğim gibi.
Suriye iç savaşında barışı destekliyorum ve Suriye halkını destekliyorum. Elbette cihadcılara karşıyım. Özellikle El Nusra gibi olanlara... Ama Esed de bir katil, bir diktatör.
Ama yine de Esed rejimi kalsın, yeter ki şu kanlı iç savaş bitsin artık.
Savaşın kötülüğü ve zararları üzerine iyi bir ders. Kötü bir tecrübe, Suriye iç savaşı...