Orijinalini görmek için tıklayınız : Gericilerden sapık fetva: 1 yaşındaki kızla da evlenilebilir
Ahlaksız
27-08-2017, 19:34
Youtube üzerinden "Ebu Zerka" ismiyle fetva veren gericinin "Ben 9 yaşındaki kızımı vermem ama 9 yaşındaki çocukla evlenilebilir. Hatta 1 yaşındaki çocukla evlenilmesi de caizdir" dediği video ortaya çıktı.
http://www.abcgazetesi.com/gericilerden-sapik-fetva-1-yasindaki-kizla-da-evlenilebilir-62729h.htm
Baskoylu
27-08-2017, 23:38
Çocuk Gelinler - Pakistan'da evlilik yaşı altıya düştü!
Pakistanlı kadın örgütü Blue Veins Platformu'ndan Naseem, ülkede erken yaşta evliliklerin 6 yaşa düştüğünü söylüyor. Aktiviste göre çocuk gelinlerin sayısında yüzde 75 artış var...
eem, ülkede erken yaşta evliliklerin 6 yaşa düştüğünü söylüyor. Aktiviste göre çocuk gelinlerin sayısında yüzde 75 artış var...
http://icube.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2013/02/12/cocuk-gelinler-pakistan-da-evlilik-yasi-altiya-dustu--3034241.Jpeg
Burcu Karakaş / bkarakas@milliyet.com.tr
Blue Veins Program Koordinatörü Qamar Naseem, Pakistan'da çocuk yaşta evliliklerde alt sınırın 6 yaş olduğunu söyledi:
Pakistan, çocuk yaşta evliliklerde ne durumda?
Bazı bölgelerde son yıllarda yüzde 24'ten yüzde 75'e çıktı. Yoksulluk arttıkça çocuk yaşta evlilikler de artıyor. Çatışma bölgelerinde bu oran daha yüksek. Silahlı çatışmalardan dolayı yerinden edilen çok sayıda aile var. Bu aileler göç ettiklerinde beraberlerinde genç bir kızın sorumluluğunu taşımaktan kurtulmak için kızlarını çocuk yaşta evlendiriyorlar.
Evliliklerde alt sınır nedir?
Evlilikler 6 yaştan başlıyor. Özellikle "berdel" çok yaygın.
"Blue Veins" olarak neler yapıyorsunuz?
Yasalarda resmi nikah yaşı kızlarda 16, erkeklerde 18. Bu yaşın 18'e çıkartılması için çalışıyoruz. Ayrıca ebeveynlere, çocuklara ve imamlara eğitimler veriyoruz. Çocuk yaşta evlendirilmenin bireye ve topluma etkilerini anlatıyoruz.
http://www.milliyet.com.tr/cocuk-gelinler---pakistan-da-evlilik-yasi-altiya-dustu--gundem-1668045/
Baskoylu
27-08-2017, 23:41
8. 2010 yılında, Afgan Sağlık Bakanlığı, 20-24 yaş arasındaki kadın ölümlerinin %47'sinin hamilelikle alakalı olduğunu, her iki saatte bir kadının bu tür nedenlerden öldüğünü tespit etmiştir.
https://img-s2.onedio.com/id-542150fd93e302a5654c4c27/rev-0/w-635/listing/f-jpg-webp/s-6fdf87e1636796b9c3aff6143b2dddce57f99bce.jpg
Baskoylu
27-08-2017, 23:50
https://www.evrensel.net/haber/284593/gambiyada-cocuk-ile-evlenene-20-yil-hapis..
Yukarida`ki yassak!!!!!!
Allahin emirlerine ve hz. Muhammedin kanunlarini cignedigi icin, kesinlikle Cehenneme gonderilecek ve kaynar kazanlarda yakilacak veya pisirilecek.. Eger Muhammed orada halen yasiyorsa, kesinlikle bunu cig cig yer, Sen benim kanunlarimi nasil cignersin diye hesap sorar...
Olurmu olur!!!!!
Baskoylu
27-08-2017, 23:52
8 yaşındaki gelin düğün gecesinde öldü!
http://i.radikal.com.tr/480x325/2013/09/10/fft64_mf1640206.Jpeg
10/09/2013 00:00 A+ A-
Yemen'de korkunç olay... Sekiz yaşında bir kız çocuğu 40 yaşında bir adamla evlendirildiği gece iç organlarındaki yaralanmalar nedeniyle hayatını kaybetti.
Yemen'in güneyinde bulunan Hardth şehrinde sekiz yaşında bir kız (http://www.radikal.com.tr/index/kiz) çocuğu 40 yaşından daha büyük bir adamla evlendirildiği gece (http://www.radikal.com.tr/index/gece) vajinasındaki ve iç organlarındaki yaralanmalar nedeniyle hayatını kaybetti.
Tüm dünyada büyük yankı uyandıran olay sonrası insan hakları örgütleri ve Yemenli aktivistler adının Revan olduğu açıklanan küçük kızla evlenen adamın ve Revan'ın ailesinin tutuklanması için çağrı yaptı.
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) verilerine göre 2011 ila 2020 yılları arasında dünya çapında 140 milyondan fazla kız çocuğu 18 yaşından önce evlendirilecek. Bu rakamın 50 milyonu ise 15 yaşından önce evlendirilerek çocuk (http://www.radikal.com.tr/index/cocuk) gelin olacak. Yemen'de ise kız çocuklarının üçte biri 15 yaşına gelmeden evlendiriliyor.
Baskoylu
28-08-2017, 00:00
https://ateistcanavar.files.wordpress.com/2012/12/kuranda-pedofili-sc3bcbyancilik-219x300.jpg?w=186&h=186&crop=1
İslam ve Küçük Kızların Cinsel İstismarı II
https://ateistcanavar.files.wordpress.com/2012/12/kuranda-pedofili-sc3bcbyancilik-219x300.jpg?w=650 (https://ateistcanavar.files.wordpress.com/2012/12/kuranda-pedofili-sc3bcbyancilik-219x300.jpg)
Bir önceki yazımda (http://www.turandursun.com/index.php/kose-yazarlarimiz/afak-adali/623-islam-ve-kucuk-kizlarin-istismari) henüz menstrüasyon dönemine bile girmemiş küçük kız çocuklarıyla evlenmenin ve cinsel ilişkiye girmenin dinen caiz yani meşru olduğu hükmünün hangi Kuran ayetlerinden çıktığı anlatılmış ve husus çok sayıda farklı tefsir ve fıkıh kaynaklarıyla da temellendirilmişti. Halâ birçok İslam ülkesinde yaşanmakta olan ‘küçücük kızların kocalarının yatak odalarına teslim edilmesi gerçeği'nin sadece örf, töre, geri kalmışlık ve cehalet gibi sosyolojik koşullarla değil aynı zamanda doğrudan doğruya İslam diniyle ilintili olduğu gösterilmişti.
Bu yazımda ise Kuran'dan çıkan bu hükmü içlerine sindiremeyen bazı Müslümanların (dinî neşriyatta, televizyon programlarında, internet blog ve forumlarında) geliştirdiği çeşitli itiraz ve savunma mekanizmalarını işlemeye çalışacağım. Bu sözde argümanların bazıları Kuran'dan bu hükmün çıktığı gerçeğini reddetmeye çalışırken diğer bir kısmı da hükmü, birinci yazıda gösterildiği şekliyle kabul edip müdafa etmeye (yani bunda eleştirilecek birşey olmadığını göstermeye) yelteniyor.
Aşağıda tek tek ele alınacak bu argümanları ve verilecek cevapları takip edebilmek için >birinci yazıdaki (http://www.turandursun.com/index.php/kose-yazarlarimiz/afak-adali/623-islam-ve-kucuk-kizlarin-istismari)< açıklamaların göz önünde bulundurulması gerekir.
I. Talâk/4 ayeti gerçekten de küçük olduğu için henüz âdet görmeyenleri kapsıyor mu? (http://www.turandursun.com/index.php/kose-yazarlarimiz/afak-adali/687-islam-ve-kucuk-kizlarin-istismari-2#I)
1. Talak/4’ün Lafzî Manâsı (http://www.turandursun.com/index.php/kose-yazarlarimiz/afak-adali/687-islam-ve-kucuk-kizlarin-istismari-2#I1)
2. İddet ve Gebelik İhtimali (http://www.turandursun.com/index.php/kose-yazarlarimiz/afak-adali/687-islam-ve-kucuk-kizlarin-istismari-2#I2)
3. Tefsir Kaynakları (http://www.turandursun.com/index.php/kose-yazarlarimiz/afak-adali/687-islam-ve-kucuk-kizlarin-istismari-2#I3)
II. Kızın Rızası (http://www.turandursun.com/index.php/kose-yazarlarimiz/afak-adali/687-islam-ve-kucuk-kizlarin-istismari-2#II)
III. Nikahta “Denklik Şartı” Küçük Kızların Evlendirilmesine Dinen Engel Mi? (http://www.turandursun.com/index.php/kose-yazarlarimiz/afak-adali/687-islam-ve-kucuk-kizlarin-istismari-2#III)
IV. ‘Örf/Maruf’ Küçük Kızların Evlendirilmesine Dinen Engel Olabilir mi? (http://www.turandursun.com/index.php/kose-yazarlarimiz/afak-adali/687-islam-ve-kucuk-kizlarin-istismari-2#IV)
V. ‘Halvet’ Teriminin Fıkıhtaki Yeri Küçük Kızların Evlendirilmesine Dinen Engel Olabilir mi? (http://www.turandursun.com/index.php/kose-yazarlarimiz/afak-adali/687-islam-ve-kucuk-kizlarin-istismari-2#V)
VI. Kuran, ‘Evrenselliğin’ Bir Gereği Olarak Mı Yaş Sınırı Belirlemedi? (http://www.turandursun.com/index.php/kose-yazarlarimiz/afak-adali/687-islam-ve-kucuk-kizlarin-istismari-2#VI)
VII. Çocuklarla Evliliğin ve Gerdeğin ‘Eskiden’ Normal Karşılanıyor Olması Ne İfade Eder? (http://www.turandursun.com/index.php/kose-yazarlarimiz/afak-adali/687-islam-ve-kucuk-kizlarin-istismari-2#VII)
VIII. İklim ve Besin Farklılığı ile Çocuk Yaşta Bir Kız ‘Olgun’ Olabilir Mi? (http://www.turandursun.com/index.php/kose-yazarlarimiz/afak-adali/687-islam-ve-kucuk-kizlarin-istismari-2#VIII)
IX. Sonuç (http://www.turandursun.com/index.php/kose-yazarlarimiz/afak-adali/687-islam-ve-kucuk-kizlarin-istismari-2#IX)
https://ateistcanavar.wordpress.com/2012/12/30/islam-ve-kucuk-kizlarin-cinsel-istismari-ii/
Baskoylu
28-08-2017, 00:14
http://odatv.com/humeyninin-fetvalarini-okuyunca-kucuk-dilimi-yutacaktim-1806161200.html...
Arap ulkelerinde hamile olan bir bayanin doktora gidip, Kizmi? Erkekmi tespitini yapamaz cunku Gunahmis.....
Dolayisiyla Islam; Ana rahmindeki bebeklerin kiz oldugunu bilse belki ona`a aday olur...
Hayvanlara Tecavuz etmeyi caiz oldugunu savunan bir Dinin yapamiyacagi cirkinlikler yoktur....
Tam bir suc makinasi, ve Insanlik dusmani...
Baskoylu
28-08-2017, 03:11
"Nisa-3. Ve eğer yetimler konusunda adalete riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, o taktirde hoşunuza giden kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın.
Fakat, eğer adaletle davranamayacağınızdan korkarsanız o zaman bir tane ile veya elinizin altındaki sahip olduklarınızla yetinin.
İşte bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur."
Yetimler konusunda adalete riayet edememekten korkulmazsa ne olacak:
O zaman istenildiği kadar kadın alınılabilir. 10, 15, 20 hatta isterse daha fazla.
Çünkü müfessirlere göre; bu ayetten önce insanlar çok sayıda kadınla evlenirlermiş ve aynı zamanda yetim malı yerlermiş. Ayet yetim malı yemekten korkanlar için bir çözümmüş.
Yine deniyor ki çok sayıda kadına adaletli davranamamaktan korkuyorsanız, tek kadınla evlenin.
Şimdi mümkün mü hiç erkeklik havası atan ve hatta bunu şeref meselesi yapanların "adaletli davranamam" diye çekinmesi?
Ayet korkak, pısırık ve de kılıbık erkekler için geçerli. Taş fırın erkekleri için değil.
Kendine güvenen erkek yetimlerin adaletine riayet edeceğini düşünür ve kadın sayısını 4'le sınırlandırmaz ve 8-10-15 kadının üstesinden gelir.
Nerden bakarsan bak, bu suc makinasi Din... tek kelime ile INSANLIK AYIBIDIR.
Youtube üzerinden "Ebu Zerka" ismiyle fetva veren gericinin "Ben 9 yaşındaki kızımı vermem ama 9 yaşındaki çocukla evlenilebilir. Hatta 1 yaşındaki çocukla evlenilmesi de caizdir" dediği video ortaya çıktı.
Biz bu sözden ne anlamalıyız.
Bu şahıs, 9 yaşında kızını vermeyecek ama 9 veya 1 yaşında kızla evlenileceğini söylüyor.
Bu bir eleştirimidir yaksa çaresizlik mi.
Dusunen adam
28-08-2017, 13:28
Birseyin insanlik disi olmasi Islamcinin umurunda degildir, elverir ki "Islam disi" olmasin.
-Turan Dursun
Vefik Sami
28-08-2017, 16:22
Birseyin insanlik disi olmasi Islamcinin umurunda degildir, elverir ki "Islam disi" olmasin.
-Turan Dursun
Neden ?
Çünki; "İslâm içre" olunca, savundukları kendisine Ebedi Hayat, Cennet, Köşk,Hûri, Bal ve Şarap Irmakları olarak geri dönecektir.
*
Luka İncili 16:11 de şu yazılıdır:
"Dünyanın aldatıcı serveti konusunda güvenilir değilseniz, gerçek serveti size kim emanet eder?"
Hemen her Hristiyan mezhebinden, ulaşabildiğim Pastör, Rahip vs. kişilere "Gerçek servet"in ne olduğunu sordum.
Hepsi de "Ebedi Hayat" cevâbını verdiler.
Halbuki ebedi hayat, inançlı insanın gözünde gerçek servettir.
Orada kasdedilen ise hem Tanrı indinde, hem de inançlı için gerçek servet olmalıdır.
Bu da "iman"dır !..
Öyle "imanlılar"(!) düşünün ki ulaşmayı ümid ettiği ebedi hayâtı, kendisini ümid ettiğine ulaştırmaya vesile olacak imandan daha "önemli" görmekte.
İnanç, insanı "İnsan-ı kâmil" düzeyine ulaştırmalı.
Ma'alesef şu an var olan dinler, bireyi daha da bencil duruma sürüklüyor!..
Baskoylu
28-08-2017, 18:17
https://www.google.ca/search?q=kucuk+yastaki+cocuklarla+arap+ulkelerinde +evlilikler&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjz8t3ImfrVAhWj54MKHU6HAncQsAQIJQ&biw=1280&bih=891
https://seyhulateist.wordpress.com/2012/12/30/islam-ve-kucuk-kizlarin-cinsel-istismari/
Ben kızımı 9 yaşında kimseye vermem ama başkası vermelidir hatta 1 yaşında bile olur diyen zihniyet ancak ve ancak sapık zihniyettir. Bu sadece sapıklık değil aynı zamanda başkaları için din yaratmaktır.
İnsanların ilk tanrıları doğa tanrıları idi bu tanrılar insanlara doğa ile iyi geçinmelerini emretti yoksa doğanın gazabı kötü olur dedi.
İkinci tanrılar insan tanrılar bunlar sadece başka insanlara ceza veriyor onlara talimatlarda bulunuyor son tanrılarsa diktatörler krallar şeriat cemeat liderleri.
Bunu en güzel örnekleri şu anda Türkiye de bizler yaşamaktayız 2 YIL önce F. Gülen çok kutsal bir insandı tanrısal bir gücü vardı. Şu an şeytan oldu.
Ahlaksız
28-08-2017, 19:23
Müslümanlar ''biz sapığız'' diye resmen bağırıyorlar ama bu forumda bir kişi çıkıp ''Müslümanlar sapıktır'' dediğinde,''kutsalıma laf etme'' diyorlar..
Çocuk,yaşlı,genç,birden çok,her türlü..
Hatta ölüyü bile..
Sonra da ''kutsalıma laf etme ulan allahsız'' filan..Biz bir şey demiyoruz ki..Köy karşıda..Rehbere gerek yok..