PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye’de ensest oranı yüzde 40!

Ahlaksız
02-09-2017, 23:41
TÜRKİYE Kadın Dernekleri Federasyonu’nun (TKDF) 2014’te yayımladığı Türkiye Ensest Atlası Projesi’nin amacı, ülkemizde çok yaygın olmasına rağmen hemen hiç konuşulmayan ensest konusunu konuşulur kılmaktı.
Ne de olsa, ‘ülkemizde ensest, ‘kutsal aile’ mitini korumak için toplumsal bir konsensüs içinde çok sıklıkla görmezden geliniyor.’
Ensest mağduru çocukların hayatları boyunca bu istismarın etkisinden kurtulamadıklarını, bitmeyen bir travma yaşadıklarını herhalde söylemeye gerek yok.
2009’da yapılan ‘Türkiye’de Ensest Sorununu Anlamak’ araştırmasına göre de ensest vakalarında mağdurlar genellikle kız çocukları, saldırgan ise aile içinden bir erkek. Aynı evde birden fazla çocuk istismar edilebiliyor ve mağdur çocuklar büyüdükçe saldırıyı küçük çocuğa yöneltiyor.
Türkiye Ensest Atlası, bir yanılgıyı da düzeltmişti. Uzunca bir zaman ensest, yoksul ailelere ilişkin bir sorun olarak görülmüş ve bu tip olaylara ekonomik durumu iyi ailelerde pek rastlanmadığı vurgulanmıştı. Ancak artık biliniyor ki, ensest her tür sosyoekonomik ve kültürel çevrede yaşanıyor. Yani, ‘gündelik hayatlarına devam etmelerini engelleyen psikolojik sorunları olmayan, doğru ile yanlışı ayırt edebilen, alkolik ya da devamlı işsiz olmayan, eğitim seviyesi yüksek kişiler de ensest faili olabiliyor.’ Üst sosyokültürel çevrede ensest yokmuş gibi görünmesinin sebebi ise bu çevrede ensestin daha iyi saklanması.,
Devamı;http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/melis-alphan/murat-basogluna-niye-sasiriyoruz-turkiyede-ensest-orani-yuzde-40-40567512

fidato
03-09-2017, 00:55
Ensest aslında kapsamlı bir konu. Yüzde kırk oranına itiraz var ancak amca, hala, dayı, teyze çocuklarının evlilerini ensest sayarsanız oran az bile bu ülkede. Ayrıca istismar statüsünde olan ensest var, birde iki kişinin isteyerek yaşadıkları var. Nerdeyse her toplumda da var ensest. Pedofili ile bağlantısı da var aslında. Bu insanların klinik olarak incelenmesi gerekli sanırım. Pedofili konusunda yapılan araştırmalar ile bu tip kişilerin beyin yapısında anormallikler olduğunu tespit edilmişti. Tedavi uygulanması konusunda çalışmalar var. Belki ensest konusunun da bir hastalık olduğunu tüm dünya kabul eder ve bu konuda harekete geçer.

Dusunen adam
03-09-2017, 01:37
Olsun, elhamdulillah Muslumaniz.

kartopu
03-09-2017, 09:31
Olsun, elhamdulillah Muslumaniz.

İnsan kardeşi ile yatar mı be. Amca, Dayı, teyze, hala çocukları kardeş değil mi.
Ne yapacaksın peygamberimiz öyle yapmış kızını yeğenine vermiş.

Ahlaksız
03-09-2017, 21:13
Kartopu;Muhammed'in kızı Fatıma'yı,amcasının oğlu Ali'ye vermesi tabi ki 21.yüzyılda yaşayan normal bir insan için anlaşılması zor bir durum ama bunu Türkiye'deki insanlar umursamazlar..Çünkü normal değiller..Bir de Zeyd konusu var ki,asıl mesele bu..Zeyd Muhammed'in evlatlığı ama araplar evlatlıklarına öz oğlu gibi bakıyorlar..Yani..!Muhammed oğlum dediği Zeyd'in karısı Zeynep'le evleniyor..Zeynep kim?Zeyd öz oğlu ise,Zeynep'de öz kızı oluyor işte..Bunu dile getiren bir tane ilahiyatçı var mı?Yok..Olabilir mi?Olamaz..Hepsi ağzının içinden konuşur çünkü..
Tabi ki bunlar yazılanlar ve tabi ki bana göre bunlar mit..Yani gerçekte Muhammed,kendi kızı gibi gördüğü Zeynep'i almış olamaz..Zaten ne Muhammed diye birisi var,ne Zeynep amma velakin Müslümanlar bu yazılanları gerçek sanıyorlar..!

Türklüğü ile veya Müslümanlığı ile övünen insanlar..Buyrun,konuya alalım sizi..
Türk dediğiniz şey bu işte..
Müslüman dediğiniz şey bu işte..
Dışarıda birbirini düdükleyen,içeride aile içinde birbirini düdükleyen ilkel dürtüleri ile hareket eden homo sapiensler..
Türkiye'nin %99'u Müslüman filan..Buyur,burdan yak..
Kim bu ensestçiler?Türkler mi,müslümanlar mı?

Ne sanat üretme var,ne bilim..Hiçbir şey yok..Anca birbirlerini düdükleyen insanlar işte..
Sonra da emperyalistlerin oyunlarından filan bahsederler..

Ahlaksız
03-09-2017, 22:15
“Murat Başoğlu’na niye şaşırıyoruz? Türkiye’de ensest oranı yüzde 40!” başlıklı bir yazı kaleme alan Hürriyet Gazetesi yazarı Melis Alphan, “TCK 301’den dava açılması” ile tehdit edildiğini duyurdu.
Sunucu Murat Başoğlu’nun yeğeni ile yaşadığı ilişki sonrası Türkiye’nin gündemine oturan ensest vakalarıyla ilgili nesnel veriler paylaşan yazar Melis Alphan, sosyal medya üzerinden tehdit içerikli mesajlar alıyor.*Alphan mesajlara “Yüce Türk milletine hakaret ediyormuşum. Yapanlar düşünsün” yanıtını verdi.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü ile görüşen Alphan, Türkiye’deki ensest ilişki oranını yüzde 40 oranında olduğunu aktarmıştı.
'KENDİNLE YÜZLEŞECEKSİN TÜRKİYE TOPLUMU'
Tehditler sonrası kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Alphan, “Yüzde 40 ensest oranına itirazınız var ama kardeş çocuklarının zorla evlendirilmesini onaylıyorsunuz yani, doğru mu anlıyorum? Komik. Kendinle yüzleşeceksin Türkiye toplumu. Er ya da geç. Ne kadar erken, o kadar iyi. Ensest oranını yazdım diye beni TCK 301’den dava edeceklermişmiş. Yüce Türk milletine hakaret ediyormuşum. Yapanlar düşünsün” dedi.
http://www.abcgazetesi.com/ensesti-yazdi-tehditler-basladi-63256h.htm
Birbirlerini düdükledikleri yetmiyor,bir de bu gerçeği söyleyenleri düdüklemek istiyorlar..!

İslam hoşgörü dini..Türkler de çok ahlaklı bir toplum..He lan..Ben ahlaksızım işte..Ateistim ya..!
Bende her türlü ahlaksızlık,namussuzluk,şerefsizlik var..Siz çok süpersiniz..!

kartopu
04-09-2017, 09:40
Çok öfkelisin Ahlaksız Arkadaşım .
Evet islam dini yaşadığımız çağla uyum sağlayamıyor. İslam dininin reform a ihtiyacı var .Bence o tarafa doğru gidiyor. İslam dininde Ateistlerin karşı çıkışının yanında İslam taraftarları icreat ve yorumlara eleştiriler yapılıyor.

Bana göre İslam hiristiyanlığın yaşadığı orta çağı yaşıyor. Muhammedin yaptığı o zamanının geleneklerinden olabilir sonunda gelini ile evlenmiş Benim dedem baldızı ile evlenmiş evlendirilmiş ama ailede ahlaksızlık sayılmamış.
Bulunduğumuz zamanla tarihte yaşanmış zaman lar açısından ahlak gelenek farklı olabilir. Bazı şeyleri yaşanılan zamanla düşünmek gerekir.

Evet islam dini insan hayatının her alanına müdahale ediyor buda bazı çevrelerin işine yarıyor. İşte onun için şikayet çok.

Nero
04-09-2017, 12:11
Oran çok abartılı. Tepkiler bu nedenle.

Ama oran abartılı da olsa böyle bir gerçekliğimiz olduğu da kesin. Kalabalık aileler, tek odada yatıp uyuma geleneği, kapalı toplum yapısı ve bireyi değil aileyi, soyu, sülâlesi esas alan ahlak anlayışı bunda etken.

Ahlaksız
04-09-2017, 12:46
Kartopu;sakin mi olayım yani:)
Toplumun %40'ı kendi kızını,yeğenini,kuzenini düdüklüyor ve bu toplum benim gibi ateistlere ahlaksız/terörist/anarşist muamelesi yapıp,insan gibi yaşama hakkı bile tanımıyor ve bende sakin olayım ha..!
Niye?
Ne süper bir ülke..Ne süper Türk milleti..Ne süper Müslümanlar..
Böyle mi diyeyim yani?
Siz milliyetçiydiniz değil mi?
Bakın millet bu durumda..Bu milletin mi milliyetçisisiniz?

Mudiban Çivitgorz
10-09-2017, 07:48
Türkiye'de sosyal zeka geriliğinin ve matematik cahilliğinin nedeni, müslüman çoğunluğun ahzap 50. ayeti uygulamaları nedeniyle ensestin yaygın olması, akraba evliliğinin yaygınlığından kaynaklanıyor. İslam dininde Muhammed'e tüm kadınların helal kılınması yanında, müslümanlara da evlenmeleri için amca kızı, hala kızı, teyze kızı, kuzen, yeğen helal kılınmıştır. İslam'a göre amca kızı, hala kızı, teyze kızı, kuzen, yeğen ensest değildir, çünkü helaldir. İslam'da Havva'nın doğurduğu Kabil ile Lubud ve Habil ile İklima kardeşler evlenmişlerdir. Yani insanlığın başlangıçında enseste lüzum görmüş islam tanrısı allah. Bu allah, ülkemizde müslüman çoğunluğun Tanrı sanarak inandığı arap tanrısının adıdır.

Felâsife
10-09-2017, 11:45
Bu haber keşke biraz araştırılsaydı.
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun (TKDF) 2014’te yayımladığı "Türkiye Ensest Atlası Projesini" okuyan var mı? Ben okudum!
http://ctcs-genclik.net/wp-content/uploads/Türkiye-Ensest-Atlası.pdf.pdf

Diğer yandan 2009’da yapılan "Türkiye’de Ensest Sorununu Anlamak" araştırmasını da KAYNAK gösterilmiş. Tek sağlam tutanakları bu, peki bunu okuyan var mı? Ben onuda okudum!
http://www.unfpa.org.tr/rapyay/ensesrapor.pdf

İlk raporda araştırma filan yapılmamış, sadece ENSEST tanımı üzerinde durulmuş, nedir, kapsamı ve yapılması gerekenler, tavsiyeler vs.ler konuşulmuş. Olayı bu o raporun.
İkinci raporda toplam 98 vakâ üzerinde araştırma yapılmış, tavsiyeler vs.

Öte yandan ensest derken ne anlaşılıyor, kanunlarda bu nedir, cezası var mı vs. TKDF kendi tanımı yapmış, yapmaya çalışmış, helede %40 denen zaten sallama, telefonda verilen bir rakam. Böyle bilgi olur mu, "şüphe" nerede kaldı?
Haberi yapan güzel bayanın ceza alması şaşırtıcı olmaz, zira dayanağı yok, kaynaksız, delilsiz, ortaya haber atılınca bu haber olur mu?

Tipik bir masa başı habercilik örneği bu, aslında masa başı bile değil, elinin altında "Bilgisayar" varken o da kabul ama ona bile bakılmaya tenezzül edilmemiş, tuhaf.

Bu demek değildir ki böyle şeyler Türkiye de yok, illaki var, CBGD (http://cbgd.org/biz-kimiz/) derneğinde de görev yaptım, var biliyorum, fakat yasak olan noktada zaten kolluk güçleri olaya el atıyor, sonra uzmanlar inceliyor meseleyi, bunuda biliyorum.
%40 meselesi resmen siyasi bir rakam olmuş.

Sosyal farkındalık ile ilgili bir derneğin, böyle işlere girişmesi doğru değil, sonuçta siyasetler gelir geçer, lakin sorunlar kalır, yaşam yoluna devam eder. Bu yolda boşluk doldurmak varken, açığı kapatmak varken, amaçta buyken, siyaset hiç olmayacak şeydir.

Nero
10-09-2017, 11:50
Güzel yazmışsın Felâsife. İşte böyle oluyor, bilenle bilmeyenin farkı. Bu başlık altına yapılan yorumların pek çoğunu ve bu haberi boşa çıkarmışsın.

Felâsife
10-09-2017, 12:11
Nero

Mesele boşa çıkartmakta değil, millet nasıl olsa okumuyor diye haber yapmak moda olmuş, olay o birazda.

"Türkiye Ensest Atlası Projesini" bakınca şaşırdım, ismine göre grafik, şema hatta bir Türkiye haritası bekliyordum ama çıka çıka yaptıkları çalıştayın resimleri çıktı içinden, bu nasıl atlas dedim.
İsmi çok havalı ama içi boş.
Finlandiyadan finans desteğini almışlar birde.

CBGD de çok konferans, toplantı katıldım, afişler hazırladık dağıttık vs. bir de Beytepede "Bilgi güvenliği" çalıştayına katılmıştım, orada da bilgi güvenliğinin "çocuklarla" ilgili yönüydü bizi ilgilendiren. BDK nın başkanı filan katılmıştı, hatta kendini tanıtırken "Youtubeyi kapatan adam varya, o benim" demişti :D
CBGD nin başkanı prof.dr Betül hoca çalıştayımız nasıl beğendin mi? dedi.
Valla hocam bişi çıkmaz bundan, laf kalabalığı demiştim.
Doğru söylüyorsun demişti.

Atlasta aynen böyle laf kalabalığı resmen, tamam belki o da gereklidir ama %40 için delil olmaz ki, 2009 da ki rapor daha bir etkileyici, en azından sahaya inmişler.
Hasılı %40 için istatistik, grafik, harita vs bir şeyler olması lazım, lakin ortada o yok, laf var.

kartopu
10-09-2017, 12:45
Kartopu;sakin mi olayım yani:)
Toplumun %40'ı kendi kızını,yeğenini,kuzenini düdüklüyor ve bu toplum benim gibi ateistlere ahlaksız/terörist/anarşist muamelesi yapıp,insan gibi yaşama hakkı bile tanımıyor ve bende sakin olayım ha..!
Niye?
Ne süper bir ülke..Ne süper Türk milleti..Ne süper Müslümanlar..
Böyle mi diyeyim yani?
Siz milliyetçiydiniz değil mi?
Bakın millet bu durumda..Bu milletin mi milliyetçisisiniz?

Ben Milliyetçi değilim
Sn Ahlaksız

Ayrıca Türk te değilim. Ama bu ülkede yaşıyorum dedemi nenemi babamı anamı bu ülke mezarlarına bıraktım sıram geldiğinde bende onların yanında olacağım onun için burası benimde vatanım.

Bu ülkede ne yaşanıyorsa hep birlikte yaşayacağız ne yanlış gidiyorsa birlikte düzelteceğiz.

Evet akraba evlikleri bir çok sakat çocuğun doğmasını sağlıyor Evet bu din anlayışı bir çok küçük çocuklara taciz ve tecavüzü sağlıyor.
Onun için demokrasi hukuk diyoruz. Onun için Liyakat diye bar bar bağırıyoruz.
Öfkemiz kendimize zarar vermesin zamanımızı bu kötü şeyleri topluma anlatma la geçirelim biz elimizden geleni yapalım. Sonunda gücümüz sınırlı.

Ahlaksız
10-09-2017, 12:52
Felasife;ensesti sadece cinsel ilişki olarak görürsek,%40 rakamı fazla tabi ama bunu daha geniş bir şekilde tanımlamışlar..Bunu yaptığımız zaman bu rakam bence normal..
Bir de Canan Güllü'nün Ahmet Hakan'a verdiği cevabı okuyun;
http://odatv.com/ikna-olmaniz-icin-yuzde-kaclik-bir-oran-uygun-0609171200.html
Kartopu;ben mücadeleden yana değilim..Mankurtum:)

Nero
10-09-2017, 12:52
"akraba evlikleri bir çok sakat çocuğun doğmasını sağlıyor Evet bu din anlayışı bir çok küçük çocuklara taciz ve tecavüzü sağlıyor." Kartopu

Sağlıyor değil, kartopu, neden oluyor demelisin. Sağlamak olumlu anlam içerir, neden olmak doğrusu.

kartopu
10-09-2017, 13:07
Kartopu;ben mücadeleden yana değilim..Mankurtum:)
--------------------------
O zaman suyun akıntısına bırak gitsin, sen akıntıdan kendini sakın, yeter.

Felâsife
10-09-2017, 18:59
Felasife;ensesti sadece cinsel ilişki olarak görürsek,%40 rakamı fazla tabi ama bunu daha geniş bir şekilde tanımlamışlar..Bunu yaptığımız zaman bu rakam bence normal..
Bir de Canan Güllü'nün Ahmet Hakan'a verdiği cevabı okuyun;
http://odatv.com/ikna-olmaniz-icin-yuzde-kaclik-bir-oran-uygun-0609171200.html

Yani bu bir şey değiştirmez ki?
Ensest'in doğru tanımı olmaz ki bu?

Mesela siz bile bu habere bakıp "Toplumun %40'ı kendi kızını,yeğenini,kuzenini düdüklüyor ..." diyorsunuz.
Zira ENSEST deyince anlaşılan budur.

Canan hanım tanımı genişletmeye çalışıyorda, zaten Atlasta da bu var, kadına ve çocuğa olan her türlü şiddet zaten suç, cinsel taciz/tecavüz olsada suç, olmasada suç, kaldı ki şiddetin kendi suç. Bu yok değil.
Aile çocuğuna bir tokat atsın ve oda şikayet etsin, çocuk alınıyor o aileden.
Şiddette ENSEST çatısına girince, kafaları bulandırmaktan başka bir işe yaramaz.

Yasalar zaten evlenme engel durumları belirlemiş.
EVLENME EHLİYETİ VE ENGELLERİ (https://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k4721.html)
B. Evlenme engelleri
I. Hısımlık
MADDE 129.- Aşağıdaki kimseler arasında evlenme yasaktır:
1. Üstsoy ile altsoy arasında; kardeşler arasında; amca, dayı, hala ve teyze ile yeğenleri arasında,
2. Kayın hısımlığı meydana getirmiş olan evlilik sona ermiş olsa bile, eşlerden biri ile diğerinin üstsoyu veya altsoyu arasında,
3. Evlât edinen ile evlâtlığın veya bunlardan biri ile diğerinin altsoyu ve eşi arasında.

Bunların yasak olması zaten evlenemedikleri gibi, ensest diye açık bir tanımıda getirmeye gerek bırakmamış. Ha belki bu tanım direk getirilsin diye gayret olabilir, ona bir şey denmez.

Bizler ENSEST deyince ne anlıyoruz, benim anladığım "taciz/tecavüz."
Bunu inanıyorum ki herkes böylede anlar.

İşin içinede TACİZ/TECAVÜZ girincede zaten akraba olsun olmasın suç, helede çocuk düzeyinde zaten suç.

Ha işin içinde "gönül rızası" vardır, bu da başka bir şey olur ki onuda bu toplum anlamaz, sıkar biraz, TABUDUR nihayetinde.

Avrupalı anlamış mesela ;

TKDF 'nin sitesinden bir yazı, Ensest İlişkiye Sıradışı Bir Bakış (http://www.tkdf.org.tr/haberlerduyurular.aspx?id=279)
2014'te Alman Etik Kurulu, çok sık görülmese de rızaya dayanan ensestin yasadışı olmamasına karar verdi.
Öte yandan Fransa, 200 sene sonra ensest kelimesini, aile içi cinsel istismarı tanımlamak üzere ceza kanununa ekleyecek fakat bu rızaya dayanan ensesti yasadışı kılmayacak.

Taciz/tecavüz olayında şiddet zaten olan bir şey, ama tek başına şiddet, taciz/tecavüz ile birlikte anılmalımıdır bu zor meseledir. Her şiddette taciz/tecavüz olmaz.
Fakat suçu daha da ağırlaştırmak için hepsi bir arada olsun demekte, ensest olayını iyice tabu eder.

Ahlaksız
10-09-2017, 19:15
Felâsife;tanımı genişletmişler tabi..Doğrudur..
Yalnız cinsel anlamda ensest oranı bu ülkede %5 bile olsa,ciddi bir rakamdır bu..
Bu yüzden bu konuyu Ahmet Hakan gibi geçiştirmeye çalışmakta doğru değildir..
Toplum umursamıyor bu haberleri..

Bir de şu konu çok önemli..

Nat Geo'da bir belgesel izlemiştim..Sanırım People kanalında..
Arabistan veya Yemen'de belgesel yapımcıları erkek gençlerle konuşuyorlar filan..Bu gençler,bu coğrafyada eşcinselliğin çok yaygın olduğunu ama bu konuda konuşmanın bile yasak olduğunu söylediler..Kendileri konuştular ama:)
Neyse..
Evlenmemiş arap gençleri,evleninceye kadar birileri ile seks yapıyorlarmış..Eşcinselliğin cezası genelde ölüm olduğu için,bu konu doğal olarak çok gizli tutuluyormuş..

Türkiye'deki ensestte bence böyledir..Devlet tüm olanakları ile ayağa kalkıp dev bir bütçeyle ensesti araştırsa bile,gerçekten çok farklı bir rakama ulaşacaktır..

pianola
10-09-2017, 19:18
"Ensest ilişki" ile aile içi taciz-tecavüz-baskı vs.'yi ayırmak gerekiyor. Hiçkimse, kendi rızaları ile ensest ilişki halinde bulunan bir çifti alenen yargılama hakkına sahip değildir, aile içi taciz, şiddet vs. ise hukuki bir sorun.

Felâsife
10-09-2017, 19:45
Felâsife;tanımı genişletmişler tabi..Doğrudur..
Yalnız cinsel anlamda ensest oranı bu ülkede %5 bile olsa,ciddi bir rakamdır bu..
İllaki ciddidir, zira %1 bile olsa %20 bile ortada bir sorun var demektir bu, zaten böyle bir sorunda illaki var.
Ben bu noktada zaten sevgili @Pyrrón gibi düşünüyorum, işin içine şiddet/baskı/zulüm vb. girince bu olay artık başka bir şey oluyor.

Ama Ensesti de bir yandan besleyip, tabu etmekte işi çözmeyecek o kesin. Avrupalı bakmış olmayacak serbest bırakmış ama işin içine şiddet girince, hoop demek her devletin boynunun da borcu. Devletler bunun içinde var.

Bu yüzden bu konuyu Ahmet Hakan gibi geçiştirmeye çalışmakta doğru değildir..
Toplum umursamıyor bu haberleri..
Çoğu umursamaz değil elbet, sap ile saman her zaman bir birine karıştırıldığı için, birde işin içine siyasi söylemlerde bolca karışınca, mevzular kişiselleşir gibi oluyor. Tek bir sözle insanlar linç bile edileveriyor ki böyle cinsel şeyler de toplum hassas şeyler.

Bir de şu konu çok önemli..
Nat Geo'da bir belgesel izlemiştim..Sanırım People kanalında..
Aynen people kanalda tabu vâri şeyler çok çıkıyor, üstte dediğim gibi yasaklar bir şeyleri çok çözmez, lakin bu demekte değildir ki şiddet gibi şeylerde cezasız kalmasın.

Türkiye'deki ensestte bence böyledir..Devlet tüm olanakları ile ayağa kalkıp dev bir bütçeyle ensesti araştırsa bile,gerçekten çok farklı bir rakama ulaşacaktır..
Mesela Nat geo da aslında çoğu yayınlarında taraf olduğunu belli ediyor, objektif bakamaz bu meseleye. Çünkü ortada ister istemez bir açık var ve onlarda buradan yürüyorlar.

Bu tip araştırmaları bencede devletler yapmalı, bu açıkları kapatmalıdırlar, yoksa her önüne gelen dernek/kurum/oluşuma laf düşüyor, gerçi onlarda devletin bu açığını kapatıyorlar ama hassas konularda devlet devrede olmalıdır.

Sonuçlar ne olursa olsun, kendiyle yüzleşilmeli ve bu da paylaşılmalıdır. Korkunun ecele faydası yok.

Ahlaksız
10-09-2017, 19:56
Tartışılır bu konular..Şiddet meselesi mesela..
Şiddeti ensestin tanımı içine sokmak doğru mu?
Bir baba kendi öz kızının vajinasına aletini soktuğunda şiddet eylemi yapmış olmaz mı?
Ama kızın rızası olabilir filan..Olamaz..Salakça laflar bunlar..
Çocuğun rızası olamaz..
Bu bir tecavüzdür..
O zaman zorla Müslüman yapılan çocukların da bu konuda rızaları vardır denilebilir..
Çocuğun hiçbir şeyden haberi yoktur..
Biz niye dinler kötüdür diyoruz..Çünkü din özünde ateist olan çocuklara zorla empoze edilen birşeydir..Bu yüzden din kötüdür,afyondur filan diyoruz..Yoksa bizene..
Sorun dinin zorla,yani bir nevi şiddetle çocuklara pompalanmasıdır..
Ensest denilen şeyde de rıza olamaz..
Şöyle olur..Kız 30 yaşında olur..Babası 55 yaşında..O sıralar baba ve kız seks yaparlar..Buna bir şey diyemem ama tutupta 15 yaşındaki bir kızla babasının ilişkisi normal değildir..Ben bu babanın aletini keserim..Açık söylüyorum..Hiç hapse filan atmam..
Yetişkin bir kız olursa,durum farklı işte..Eşinden ayrılmış bir bayan,evine dönüp babası ile seks yapmış..Banane..O ikisinin bileceği iş..Tabi ki bana göre olmayacak bir iş ama oluyor işte..
Yetişkine bir şey demem ama çocuk oldu mu,orada işler değişir..

Felâsife
10-09-2017, 20:03
Yetişkine bir şey demem ama çocuk oldu mu,orada işler değişir..
:D
İllaki.
Çocuğun rızası olmaz tabkide, rıza tek taraflıda olmaz, ikiside reşit olacak, olay bu. Öteki türlü tek taraflı olunca suçtur, çocukta olsa, büyükte olsa suçtur.