Orijinalini görmek için tıklayınız : Cevap aradığım son soru...
Merhaba 30 yaşındayım.. ömrümün yarısını inanarak hatta yaradanı fazlasıyla severek geçirdim. Nasıl oldu bilmiyorum ama sorgulamaya başladığım gün herşey çorap söküğü gibi elimde kalmaya başladı, hiç birşey dikiş tutmaz oldu. Nihayetinde artık eminim. Dini kitaplara kesinlikle inanmıyorum, mensubu olmayı kabul etmiyorum ve varsa da reddediyorum. Kendimi şuanda kesinlikle şuyum buyum diye sınıflandırmak istemiyorum hele ki özgürlüğüme yeni kavuşmuşken... uyandığımda denizi daha mavi görüyorum renkleri cıvıl cıvıl ve içimden ohh be diyorum... meğer ağır zincirlere vurulu yaşamışım bunca zaman. Gel gelelim tek bir soru aklıma geldikçe koca geçmişin de bende kalan son izlerinin sonucu olsa gerek bu kitap bu kadar insanlıktan uzak, bu kadar cehalet doluyken nasıl bu zamana kadar gerçekten bozulmadan değiştirilmeden gelebilmiş? Nasıl insanlar bu kitaptan vazgeçmemişler... neden bunca kılıf uydurup ayakta tutabilmişler ? Sizce? :)
Ahlaksız
06-09-2017, 23:19
eoxyd;geçmiş olsun..Sağlığına kavuşmuşsun:)
Diğer kutsal kitaplar gibi,Kuran da tabi ki değişerek bugüne kadar geldi..Bunun aksi mümkün değil..Herşeyin değiştiği bir evrende,bir kitabın değişmemesi mümkün değil..Bu konuda net geo'nun belgeseli tatmin edicidir..İşin teknik kısmına girmeyelim şimdi..
İnsan dediğiniz şey,bir sürünün içindeki bir hayvan sonuçta..Ülke dediğimiz şey bir sürüdür esasında..Bu sürülerin liderleri(siyasetçiler) vardır,kültürleri(din) vardır..
Din dediğimiz şey,toplumsal bir gelenek/görenek/adet sonuçta..Bugün Türkiye'deki insanlar,birşeylere inandıkları için inanmıyorlar..Sürüden gördüklerini tekrar ediyorlar sadece..
Eğer gerçekten bu zombiler birşeylere inansalardı,en azından kelime şehadeti doğru bilirlerdi ama bunu bile bilmiyorlar..Youtube'a bakabilirsiniz..!
Tüm çevreniz mesela kurban kesiyorsa,sizde böyle birşeyin içine otomatikman giriyorsunuz..Sürü psikolojisi sonuçta..
Yıldıztozu
06-09-2017, 23:37
İnsanlığın tüm icatları arasında en işlevsel olanı Tanrı fikridir. Tanrının icadı o kadar işlevsel ki birçok alanda kullanılabiliyor.
- Hayata kolay anlam katma işlevi
- Doğanın işleyişini açıklama işlevi
- Ölüm korkusunu kolayca yenme işlevi
- Adaletle ödül-cezanın sağlanacağı işlevi
- Siyasi araç olarak işlevi
- Ekonomik araç olarak işlevi
- Otorite işlevi
- Dua ve sığınma işlevi
- Kendi etik değerini üretemeyenler için hazır etik gerekçesi işlevi
...vs
Dolayısıyla bu kadar işlevsel olan bir icat; ne kadar tutarsız, saçma ve akla aykırı olursa olsun insanlar ondan vazgeçemeyecektir.
neden bunca kılıf uydurup ayakta tutabilmişler ? Sizce? :)
İşte bu yüzden..
Merhaba hoşgeldin.:)
Karanlıktan aydınlığa
07-09-2017, 00:31
Hakaret amaçlı söylemiyorum ; bence Ateizm tümör gibidir, ilkin rahatsız etmeyebilir,tümörün beyne baskısıyla yaptığı gibi bünye ye güzel hayaller kurdurabilir, kişiye ilginç halüsinasyonlar gördürebilir .sonra tümör büyüdükçe sancılar artar... Ateist olupta mutlu olan varsa sebebi budur.
İnkarın ne getirisi olabilir ki. Eğer Tanrı varsa, ki var; ateistin kaybedeceği çok şey var. İnsanın yoklukla, kaybetmek ihtimaliyle övünüp sevinmesi de anlamsız bir durum. Halbuki ateistler zeki olmakla övünür. ...
Kuran'ın ifadesiyle şeytan sizi arkadaş edinmiş. Unutmayın fazladan şeytanınîz var.inkar da gayretinizin açıklaması bu olmalı. öyle şeyler fısıldıyor, öyle hayallerle sizleri avutuyor ki, yoklukla, kaybettiklerinizle üzüleceģinize sizi eğlendiriyor. Merak ediyorum, neyinize, hangi durumunuza bakarak mutlu oluyorsunuz?seviniyorsunuz. Anlatırmîsınız?
Arkadaşınız Şeytanı yanınızda hissediyormusunuz? Rüyalarınıza giriyor mu? Size verdiği umutlar neler?
(...)
İnkarın ne getirisi olabilir ki. (...) Unutmayın fazladan şeytanınîz var.inkar da gayretinizin açıklaması bu olmalı.
Nedir ateistin inkar ettiği?
Sundance
07-09-2017, 01:23
Hakaret amaçlı söylemiyorum ; bence Ateizm tümör gibidir, ilkin rahatsız etmeyebilir,tümörün beyne baskısıyla yaptığı gibi bünye ye güzel hayaller kurdurabilir, kişiye ilginç halüsinasyonlar gördürebilir .sonra tümör büyüdükçe sancılar artar... Ateist olupta mutlu olan varsa sebebi budur.
İnkarın ne getirisi olabilir ki. Eğer Tanrı varsa, ki var; ateistin kaybedeceği çok şey var. İnsanın yoklukla, kaybetmek ihtimaliyle övünüp sevinmesi de anlamsız bir durum. Halbuki ateistler zeki olmakla övünür. ...
Kuran'ın ifadesiyle şeytan sizi arkadaş edinmiş. Unutmayın fazladan şeytanınîz var.inkar da gayretinizin açıklaması bu olmalı. öyle şeyler fısıldıyor, öyle hayallerle sizleri avutuyor ki, yoklukla, kaybettiklerinizle üzüleceģinize sizi eğlendiriyor. Merak ediyorum, neyinize, hangi durumunuza bakarak mutlu oluyorsunuz?seviniyorsunuz. Anlatırmîsınız?
Arkadaşınız Şeytanı yanınızda hissediyormusunuz? Rüyalarınıza giriyor mu? Size verdiği umutlar neler?
Bana verdiği tam olarak aşağıdaki videoda anlatılıyor
https://youtu.be/HZdR_IpAUPc
Şüpheci Dinsiz
07-09-2017, 08:13
Sevgili Sundance'in paylaşımı:
HZdR_IpAUPc
Buna ek olarak:
Fuq-f231Mg0
"ictenlik"
07-09-2017, 10:36
nasıl bu zamana kadar gerçekten bozulmadan değiştirilmeden gelebilmiş?
sizce? bilmiyorum
değişmeyen bir şeyler var o halde...
neden bunca kılıf uydurup ayakta tutabilmişler ? Sizce? :)
bu soru gerçeğin bütün mekaniğini içinde taşımakla birlikte, sorunun kendide biraz ?cevapsız?
çünkü soru daha baştan birinin birilerinin ve bir şeylerin bir şeyleri ayakta tutmak için çalıştığı çırpındığı gibi anlam içeriyor
ayakta tuabilenlerin/tutanların ayakta tutma çabası ve ayak oyunları olmalı o halde cevabı da...
--
siyasi demagojiler, demagoglar onu ayakta tutuyor
kontrol grupları onu ayakta tutuyor
kontrolden pay alanlar/nemalananlar onu ayakta tutar
kontrolden maaş alanlar -nema yiyen- onu ayakta tutmak zorundadır
paçasını kaptıranda, paçasını kurtaramaz ya da kurt ağzı derindir
kontrol altında tutanlar, kontrol manipülasyonları ve kontrol grupları ana neden gibi gözüküyor
Nasıl insanlar bu kitaptan vazgeçmemişler...
sizce? Otuzuna kadar neden ve nasıl vazgeçmediniz? ne oldu da?
hala anlamıyorum... kaçına kadar ve hiçine kadar vazgeçmedim
bi şey eğer değerliyse onu ayakta tutarsın
bir şey eğer iş getiriyorsa onu yalan satarsın. Suyu boyar kola diye satarsın. Gerçek bunu yapar.. Para getirir
bir yalan eğer değerli/getirili/geçerliyse onu siyasal sistem ve kontrol -manipülasyon- grupları ayakta tutar...
idareyi vermemek için baskıyı elinde tutar
sopayı bırakmamak için sopayı elinde tutan tutar...
Nasıl oldu bilmiyorum ama sorgulamaya başladığım gün herşey çorap söküğü gibi elimde kalmaya başladı, hiç birşey dikiş tutmaz oldu. Nihayetinde artık eminim. Dini kitaplara kesinlikle inanmıyorum, mensubu olmayı kabul etmiyorum ve varsa da reddediyorum. Kendimi şuanda kesinlikle şuyum buyum diye sınıflandırmak istemiyorum ..
Gel gelelim tek bir soru aklıma geldikçe koca geçmişin de bende kalan son izlerinin sonucu olsa gerek bu kitap bu kadar insanlıktan uzak, bu kadar cehalet doluyken nasıl bu zamana kadar gerçekten bozulmadan değiştirilmeden gelebilmiş? Nasıl insanlar bu kitaptan vazgeçmemişler... neden bunca kılıf uydurup ayakta tutabilmişler ? Sizce? :)
dışarıda bir sürü doğma dolaşıyor. Tıp, bilim, yeme içme- beslenme ,doğal hayat, her şey
;insanlığın tüm bilgisi nerdeyse bozuk/kötü ya da derme çatma
İnsanın tüm yaşama bilgisi nerdeyse ucubedir..
ilgisiz/bilgisiz, alakasız -gerçekten uzak tuhaf yaşıyoruz
- tuhaf hayatsı..
(doğal insanı ve doğa insanını bir ölçüde bu tanımdan uzak tutarak söylüyorum sadece)
Rüyalar sürdürülmelidir....
Hoş hissetmek için hoş hissedersin, hissettirirsin.
Yalancıktan oynarsın.. sonra büyür...
Gerçek; kurulumu ,temsili ve doğası gereği bir hoş oyundur/kapamaca/gizlemecedir. bizce böyle;
doktorculuk oynamak ve evcilik oynamak
sonra sonra , dünya halkçılık oynamak, ateizmcilik, bilimcilik ve deistlik,ölücülük,insancılık-hayvancılık oynamak gibi türevlerle birlikte gerçek/ler /gerçeçilikler sürer...
bilmiyorum? daha iyi cevaplarınız varsa bize de verin...
Dolayısıyla bu kadar işlevsel olan bir icat; ne kadar tutarsız, saçma ve akla aykırı olursa olsun insanlar ondan vazgeçemeyecektir.
İşte bu yüzden..
Merhaba hoşgeldin.:)[/QUOTE]
Haklısınız tek bir kitap insanlığı kullanmaya yetiyor, istediğin gibi sömür yönet...
[QUOTE=Pyrrhon;609946]
Nedir ateistin inkar ettiği?[/ bu forum sorunuz cevaplarıyla dolu zaten sevgiler... :)
Sundance
07-09-2017, 11:54
Sevgili Sundance'in paylaşımı:
Teşekkürler Şüpheci dinsiz, telefondan gönderince farketmemişim yanlış gönderdiğimi
Ahlaksız
07-09-2017, 20:27
Mrkuvars;ateizmi tarif edemezsiniz..Çünkü ateizm hakkında zırnık bilginiz/fikriniz yok...Nasıl olacak peki?Ateist olacaksınız..Ateizmi öğrenmek/anlamak istiyorsanız,ateist olmak zorundasınız..Bu yüzden bize burada maval okumayın..
Denizde açılmışım,yüzüyorum..Siz bize hayatınızda bırakın yüzmeyi bilmeyi,denizi bile görmediğiniz halde yüzmeden bahsediyorsunuz..Yahu,sen daha denizi görmemişsin..Nasıl bilebilirsin yüzmeyi?!
Ateizmi anlamak meseledir..Ateist olduğunu söyleyenlere bile şüpheyle yaklaşırım..
Ben gece uykumdan uyanıp teheccüd namazı kılacak kadar Müslümandım..Bugün sanal ortamda kendini ateist sananlara ateizmi anlatacak kadar da ateistim..Ben her iki tarafta da bulundum ama siz sadece tek tarafta bulundunuz..O yüzden bırakın da biz yazalım,siz okuyun bu konuları..
İslam'ı anlatın bize..Bunda bir sıkıntı yok ama ateizmi anlatmaya kalkışmayın lütfen..
Şimdi..
Ateizm kişiye hayaller gördürebilir ve ateistte bu yüzden mutlu olur demişsiniz..
Tam tersi..Ateizm,sizin hayallerinizi elinizden alır..Cennet hayali,huri hayali ya da size değer veren sizi dinleyen tanrı hayali gibi..Hayaller ortadan kalkınca da,inanılmaz bir boşlukta bulabilirsiniz kendini..Bu tam anlamıyla bir acıdır..SALT ACI..
Acı çekmeden gerçeği/hakikati öğrenemezsiniz..
İnkarın ne getirisi olabilir demişsiniz..Bir kere ateizmin birşeyi inkar ettiği yok..Sanki birşeyler var da,ateistler bu şeyleri inkar ediyor gibi bir algı yaratmayın..İnkar eden sizsiniz..Hayvan olduğunuzu inkar ediyorsunuz,yani biyolojiyi..Dünya'nın geçmişini inkar ediyorsunuz,yani jeolojiyi..İnsanın gelişimini inkar ediyorsunuz,yani antropolojiyi..
Herşeyi inkar edip,ateizmi inkar sınıfına sokmak;tam da inançlıların yapacağı bir karalamadır..
Ateistin kaybedeceği çok şey var demişsiniz..Hayır,alakası yok..Hayata kazanma veya kaybetme olarak bakan sizsiniz..Kafa kesenlerle,çocuklara tecavüz edenlerle,ölülere bile tecavüzü onaylayanlarla,hırsızlığı bile meşru gösterenlerle aynı Cennet'e gitmeyi kazanç olarak gören birisi akıl hastasıdır..Dünya'da yapılabilecek her türlü kötülüğü yapanlar Müslümanlar ve siz de bu Müslümanlarla aynı tanrıya inanıyorsunuz..
Bugün Dünya'daki Müslümanların hepsi terörist değiller ama teröristlerin çoğunluğu Müslüman..Bugün Dünya'daki onlarca islam ülkesinde yaşananlar ortada..Çocukları idam eden,insanları recm eden bir sürü..Bu sürüye ait olup ''ateistler çok şey kaybedecek'' demek,bönlüktür..
Ne kaybedeceğiz?
Hiç ölmeden,24 saat hurilerle seks yapmayı mı?
Altından şarap ırmakları akan bir yerde,hurilerle 24 saat dans etmeyi mi?
Nedir kaybedeceğimiz şey?
Asıl siz hayatınızı kaybediyorsunuz..
Ateistler zeki olmakla övünür demişsiniz..Doğrudur..Ateist olmak için biraz zeka lazımdır..Gerizekalı olanlar ateist olamaz..Mümkün değil bu..Yalnız zeka yeterli değildir..Biraz şans,biraz cesaret,biraz bilgi de olmalıdır..Bunlar olmazsa,en fazla deist filan olursunuz..Bu da Müslüman olmaktan iyidir tabi..
Kuran'ın ifadesiyle şeytan sizi arkadaş edinmiş demişsiniz..Keşke bir şeytan arkadaşım olsa,keşke..Ne eğlenirdik onunla:)
Neye bakarak mutlu oluyorsunuz demişsiniz..
Hayatımda iki şeyden çok haz duydum..Biri sigaradır,biri de namaz kılmak..İçki,seks,kumar,spor..Hiçbiri bu ikisi kadar bana haz vermedi..
Bugün sigarada içmiyorum,namaz da kılmıyorum..Mutsuz muyum?Hayır ama mutlu da değilim..Nötrüm..Zaten mutluluk veya mutsuzluk anlık şeylerdir..Her zaman mutlu olamazsınız,her zaman mutsuz da olamazsınız..
Yani..
Akıl hastası olan sizlersiniz..Kiramen katibine,Azrail'e,Şeytan'a,Allah'a,Muhammed'e inanan sizsiniz..Bu hayaletlerin birer gerçek olduğunu sanan sizsiniz..Şizofren olan sizsiniz..Biz doktoruz..Bu işin kitabını yazdık..Size şizofren teşhisi koyan doktora ''hadi lan oradan,sen şizofrensin'' demekten başka bir şey yaptığınız yok..Eğer birgün ateist olursanız,bu yazdıklarıma %100 hak vereceksiniz..
(...) Ben gece uykumdan uyanıp teheccüd namazı kılacak kadar
doğru mu söylüyorsun:laugh:
"ictenlik"
08-09-2017, 00:23
4-5 yaşındaydım, yaşlarındaydım. Geceleri uzun süre uyuyamaz düşünürdüm. Tanrı ile, melekler ile konuşurdum. Aslında benim ikincim tanrıydı. Sürekli tanrıya seslenen bir iç sesim vardı. Anlatırdım...
Aslında belki de böyle değil.
Tanrı fikrim nasıl geliştiğini araştırdım. düşündüm..
Anneden emilmiş bir düşünce olmalı. Sonra babadan da başka bir tanrı belki bilmiyorum...Aslında babamın tanrısı var yok. Kişi değil. Bunu biliyorum. Bu karakterler oturuyor. Anne ve baba psişelerinin kendide tanrılığa bürünüyor. Sonra evde ailede dede büyük yaşlı erke figürleri varsa tanrılığı belki besliyor. Bunları uzun uzun düşündüm...
Annemin tanrısını evet öldürmek zordu.
Babamın tanrısı evet bağımsızdı... Hala yakamı bırakmıyorlar. Özgürlük istediğimiz anlamda bizi bulmazsanırım.. Biz bu yaşamda bu hayaletlerle boğuşacağız gibi.
Sanırım ilkokulun birinci sınıfın yaz tatilinde ilk Kuran Kursuna gitmiştim. Hoca anlatıyor altın yasak ziynet yasak. Bu tanrı önemli buyruğu buyruk. Ailem benden ve etkilenmemden korkmuştu. Dindar sofat bir figür olmamdan olmamdan korkmuştu. Bu bir şoktu. Sesli besmele çekiyorum sürekli. taşı tutuyorum otu tutuyorum besmele .. Babam bir bağırdı. Adamı şimdi anlıyorum .iyi ki de bağırmış. Bunun benzerlerini ben sonra toplumsal aşılamalrlardan korunlmak kollamak için çocuklarıma yaptım...
Her neyse hikayem uzun ve bölük pörçük. Ama Azizler gibi inanan bir insan ve birde sanki akla mantığa tapan iki uç iki insan vardı içimde. Bilmiyorum ve emin değilim belki de saçmalıyorum
Şimdi yazarken bu anılar ve bu hayat benim değil. Tek hissettiğim bu. Anlattıklarıma aidiyetlikte duymuyorum. Benim yaşantımda benim fikirlerimde değil gibiler...
Her neyse bir azizin tanrı arayışı sanrısı benzeri kadar yoğun ve güçlü tanrı tutumum vardı.
Ama bir o kadar da açık yürekliydim ve fikirliydim
Kötü bir tanrıya inanmadım. Mantığıma ters giden hiç bir şeye inanmadım. Tanrıyı bildiğim gibi yaptım. Dürüst ve adil. Tanrı benim için önemliydi çünkü kusursuzdu-kusirsuzluktu..Mutlak objektif kusursuz...Onun için sorun yoktu. Çelislşmelerde tanrıyla çelişmedim...
Yakan yıkan cezalayan tanrım yoktu ne yazık ki....O anlamda tanrıya inanmadım ama şimdi anlatınca bunlarda eğreti duruyor. Ben bir tanrıya inanmamışım. Sanki annemin temizliğini yapmak gibindesem yalan olmayacak. Annemin çöpünü temizlemek gibi. Zaten orda var bir şey. Düşüncenin içinde. Bu işlerin mekaniğini bilmem ancak ben çok düşündüm...Mantık bize rehberdir..
Bu yazdıklarıma aidiyet hissetmiyorum sanki ben yazmıyorum işte bunu anlamıyorum. Bu berbat....
Tanrı bir sanrıdır.mutlak bir sanrı. Şimdi sizi iyi daha iyi anladığımı anlıyorm. Eskisi gibi hissettim çünkü....
Tanrıdan büyük geliskin degerli ve önemli önnemsenesi güçlü yeni düşünceler düşünce odakları ve yumakları filizlenir gelişir
bekleyin korkmayın... Şimdi bunlar tanrıdan kat kat anlamlı geliskin ve parlaktır.. Tanrıdan ilersi yok sananlar. Korku buharlaşır ama korkuyla yuzyıllar sürebilir arkadaşlık alışın...
Şimdi sanırım aynı şeyleri yada benzerlerini yaşıyoruz. Şimdi burda hiç bir tanrı yok. izi tozu yok...
Tanrı mı? Bana anlatmayın işinize gidin. Görülecek hesabım var....
Korkanlar ....işinize gidin işim var....
Mantığın buyurduğu ilkeler iyi kelebektir.takip..çelişmez...
Tanrınızı bana anlatmayın aynısını biliyorum tanıyorum...
Tanrı akkında çok fikrim var ancak pşişelerdeki onarım ya da tanrı onarımı ..boşlukların doldurulması ve bilgi onarımı diyelim gerekli... Bilgi gerekli boşlukları doldurur... Bilgi edinin. Her türden bilgi edin. Bu sizi korur ve korkusuzlaştırır zamanla.....
Tanrı şu bu diyemem.ufuklar öyle derin ki. Tanrı "bir" ad sadece.
Suçluluk psikozunda kendimi yıkmadım yakmadım sanırım benim korumam buydu ya da boyun eğmedim buyruğum yani kendimi aşmadım
ya da mantığımı aştı bilmiyorum ancak tanrıyla çeliştik ya da iki tanrı vardı ya da birden çok. Karmaşık analizler..
Ama mantığın tanrısına inandım.aynı tanrılara tapmıyoruz...
...
"ictenlik"
08-09-2017, 01:03
Tanrıya dair ne ve ne kadar acı varsa çektik biz
Var tanrısıyla hesaplaştık kendi göğsümüzde cenazesi. Kendi göğsümde.
Ahlaksız
08-09-2017, 20:12
Pyrrhon;bende yalan olmaz..Ben Müslüman değilim..!