PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Spartacus'a noldu

SelGom
13-09-2017, 12:29
Kendisi en son bu ayın 5'inde foruma girmiş, o günden beri de foruma girmemiş. Ne oldu acaba? Kendisi iyi mi? Haber alan var mı?

Nero
13-09-2017, 14:47
Sanırım Kasyopya celseleri'ne fazla kaptırmış. :)

Şaka... Umarım kötü bir şeyi yoktur.

Yıldıztozu
13-09-2017, 21:34
Bu kadar uzun süre girmediğini ben de hiç görmemiştim. Umarım geri döner forumlara. Eksikliği hissedilen biri.
Benim dinlerden kurtulmamda ve felsefi bakış açılarımı geliştirmemde çabaları ve önemli katkıları oldu.

ang
13-09-2017, 22:53
Acaba benden dolayı mı girmiyor foruma :) açık konuşayım, bir ara kırk yılda bir trollük yapmak nasıl bir duygu acaba diye trollük yapayım dedim :) "dünya düzdür, dünya yuvarlak diyenlar masonlardır" vb. gibi uçuk iletiler girdim o dönem :) Spartacus de benle tartışmıştı, sonra o da ben de forumdan uzak kaldık bayağı. Ben döndüm ama o dönmedi demek... Şaka bir yana (yani benden dolayı girmiyor olamaz foruma tabii ki) ben de şimdi başlığı görünce fark ettim Spartacus'ün de işi gücü var belli ki, zaman bulursa dönecektir, ben de zaman buldukça girebilyorum ancak...

Bu arada benim iletileri mi okudu ne yaptı, geçenlerde bir akpli de "dünya düzdür, dünya yuvarlak diyen masondur" falan dedi :)

Bu şarkıyı tüm yuvarlaklara, pardon masonlara ve kendini mason hissedenlere hediye ediyorum o halde :)

https://www.youtube.com/watch?v=PF4rrpoIjb8

SelGom
14-09-2017, 02:43
Bu kadar uzun süre girmediğini ben de hiç görmemiştim. Umarım geri döner forumlara. Eksikliği hissedilen biri.
Benim dinlerden kurtulmamda ve felsefi bakış açılarımı geliştirmemde çabaları ve önemli katkıları oldu.

Kendisinin orijinal fikirleri ve yaklaşımları var bilirsin, literatüre girmesi lazım bence. Tabi sadece felsefe ve din de değil, hangi konu olursa olsun mantık örgüsünü iyi kullanıyor, adama yemek tarifi versek onu bile felsefesiyle ele alacak, böyle dahi insanlara çok ihtiyaç var ama dünyada bile istisna böyle insanlar maalesef.

Aklıma Davut Dağ geldi şimdi. Kendisinin evine kadar gidip tehdit etmişler, o yüzden bir süre videolara ara vermişti ama geri döndü. Spartacus' a da belki böyle bi durum olmuştur, sıkıntılı durumlar olabilir, umarım iyidir spartacus.

SelGom
14-09-2017, 02:52
Acaba benden dolayı mı girmiyor foruma :) açık konuşayım, bir ara kırk yılda bir trollük yapmak nasıl bir duygu acaba diye trollük yapayım dedim :) "dünya düzdür, dünya yuvarlak diyenlar masonlardır" vb. gibi uçuk iletiler girdim o dönem :) Spartacus de benle tartışmıştı, sonra o da ben de forumdan uzak kaldık bayağı. Ben döndüm ama o dönmedi demek... Şaka bir yana (yani benden dolayı girmiyor olamaz foruma tabii ki) ben de şimdi başlığı görünce fark ettim Spartacus'ün de işi gücü var belli ki, zaman bulursa dönecektir, ben de zaman buldukça girebilyorum ancak...

Bu arada benim iletileri mi okudu ne yaptı, geçenlerde bir akpli de "dünya düzdür, dünya yuvarlak diyen masondur" falan dedi :)

Bu şarkıyı tüm yuvarlaklara, pardon masonlara ve kendini mason hissedenlere hediye ediyorum o halde :)

https://www.youtube.com/watch?v=PF4rrpoIjb8

Veganlık konusuna uzun uzun yazıp hepçil olduğumuzu ciddi bir üslupla anlatmıştınız, anlatımınız ve bilgileriniz iyiydi. Ordan sonra "dünya düz, kandırılıyoruz" geyiği yaptığınızı görünce epey şaşırmıştım ne yalan söyliyeyim ama siz ciddi ciddi yazınca öyle düşünüyorsunuz sanmıştım ki ciddi olmadığınızı neyse ki söylüyorsunuz, sevindim. Spartacus'la bilgilerinizi ve yaklaşımlarınızı birleştirseniz çok güzel bir sentez çıkabilirdi. Spartacus filozof olarak takılıyor ve dili de diğer insanlardan farklıdır. Ama halk diline sahip ve bilimci veya bilimsever birisiyle güzel sentez yapabilirler.

ang
14-09-2017, 21:53
Veganlık konusuna uzun uzun yazıp hepçil olduğumuzu ciddi bir üslupla anlatmıştınız, anlatımınız ve bilgileriniz iyiydi. Ordan sonra "dünya düz, kandırılıyoruz" geyiği yaptığınızı görünce epey şaşırmıştım ne yalan söyliyeyim ama siz ciddi ciddi yazınca öyle düşünüyorsunuz sanmıştım ki ciddi olmadığınızı neyse ki söylüyorsunuz, sevindim. Spartacus'la bilgilerinizi ve yaklaşımlarınızı birleştirseniz çok güzel bir sentez çıkabilirdi. Spartacus filozof olarak takılıyor ve dili de diğer insanlardan farklıdır. Ama halk diline sahip ve bilimci veya bilimsever birisiyle güzel sentez yapabilirler.

O zamanlar, şu anki işimden dolayı nasıl olsa bir daha foruma giremeyeceğim diye düşünerek ve trollük nasıl bir duygu merak da ettiğimden giderayak trollük yapayım diye düşünmüştüm :) ancak arada olanak buldukça foruma girebileceğimi görünce, bu açıklamayı yapayım dedim :)

SelGom
19-09-2017, 19:35
O zamanlar, şu anki işimden dolayı nasıl olsa bir daha foruma giremeyeceğim diye düşünerek ve trollük nasıl bir duygu merak da ettiğimden giderayak trollük yapayım diye düşünmüştüm :) ancak arada olanak buldukça foruma girebileceğimi görünce, bu açıklamayı yapayım dedim :)

Eyvallah. Bu arada spartacus hala ortalarda yok, foruma 1 saniye bile girmemiş, en son aktivitesi sabit. Yani yıldıztozunun'da dediği gibi hiç böyle yapmamıştı, hergün foruma giriyordu. Yani mutlaka yoğundur ama en azından girip çıkıyordu ve son aktivitesi güncelleniyordu. Başına bir şey gelmiş olabilir kendisinin. Kendisi eleştirel bir dil ile tartışıyordu ve bazı kesimin hoşuna gitmemiş ve bir şey yapmış olabilirler, can güvenliği bile kalmadı.

SelGom
19-09-2017, 19:37
Sanırım Kasyopya celseleri'ne fazla kaptırmış. :)

Şaka... Umarım kötü bir şeyi yoktur.

Cahilliğime ver kasyopya celseleri ne ola ki?

SelGom
19-09-2017, 19:46
Arkadaşlar böyle dahi ve filozof insanlara ihtiyaç var dünyada, açıkçası ben eksikliğini çok hissettim ama ben de konu açmasam kimse farketmeyecekmiş. Böyle değerli insanları kaybetmeyelim, bir filozof kolay mı yetişiyor, insanı ayrı kılan ve temsil eden, seviyeyi yükselten böyle dahi insanlardır ve bu kişiler çok değerlidir. Elimizi sallasak binlerce milyonlarca profesöre çarpar ama filozof ve dahiler çok nadirdir ve değerlerini bilmek lazım. Filozoflar ve düşünürler rahatça düşüncelerini ifade ettiği için çoğu zaman can güvenlikleri yoktur, tehlike altındadırlar. Entelektüel namus nihilist'in de sürekli vurguladığı bir şey idi ve önemi büyük şüphesiz, işte filozoflar bu yüzden filozof, özgür düşünceyi ortaya koyuyorlar. Yani demem o ki TD forum olarak spartacusla iletişime geçilemez mi, kendisini tanıyan 1 kişi bile yok mu? Yani en azından kendisi iyi durumda mı, ne olmuş falan bunları bilsek rahatlıcaz bari.

Nero
19-09-2017, 20:42
Cahilliğime ver kasyopya celseleri ne ola ki?

Böyle bir irtibat var, kendilerini gelecekteki bizler olarak tanıtan ve ileri bir boyuttan geldiğini ileri süren varlıklarla; spritüalist, fizikçi, matematikçi vb.den oluşan bir grup arasında kurulduğu ve 1994'den beri sürdüğü söyleniyor.

Spartacus ile bu konuda aramızda epey bir tartışma yaşanmıştı. O bu celseleri sürdüren grubu sahtekârlıkla suçlamıştı. O kadar ileri gitmişti ki bu suçlamada, içimden "acaba okudukça etkisine kapıldı da ona mı direniyor?" diye düşünmüştüm. :)

SelGom
19-09-2017, 20:46
Böyle bir irtibat var, kendilerini gelecekteki bizler olarak tanıtan ve ileri bir boyuttan geldiğini ileri süren varlıklarla; spritüalist, fizikçi, matematikçi vb.den oluşan bir grup arasında kurulduğu ve 1994'den beri sürdüğü söyleniyor.

Spartacus ile bu konuda aramızda epey bir tartışma yaşanmıştı. O bu celseleri sürdüren grubu sahtekârlıkla suçlamıştı. O kadar ileri gitmişti ki bu suçlamada, içimden "acaba okudukça etkisine kapıldı da ona mı direniyor?" diye düşünmüştüm. :)

Anladım. Tabi işin şaka yanı bu, bu yüzden ortadan kaybolmaz ama asıl mesele kendi isteğiyle mi girmiyor yoksa giremiyor mu, hayatta değil mi? Yani ideolojiler için neler neler olmuyor ki.

Nero
19-09-2017, 20:47
Anladım. Tabi işin şaka yanı bu, bu yüzden ortadan kaybolmaz ama asıl mesele kendi isteğiyle mi girmiyor yoksa giremiyor mu, hayatta değil mi? Yani ideolojiler için neler neler olmuyor ki.

Evet, ben de umarım kötü bir şey yoktur ve geri döner foruma.

SelGom
29-09-2017, 02:10
Kendisinden haber alan var mı?

bilgivehis
29-09-2017, 05:09
Kendisinden haber alan var mı?

Büyük ihtimalle rahatsızdır, umarım sağlığına kavuşur aramıza döner.

Bu arada SelGom yanlış hatırlamıyorsam sen Save The Day değil misin?
Geçen save mahlaslı birinin hoşgeldin mesajını almıştım, sen save isen o nick nasıl oluyor, doğrusu kafam karıştı:)

SelGom
29-09-2017, 05:51
Büyük ihtimalle rahatsızdır, umarım sağlığına kavuşur aramıza döner.

Bu arada SelGom yanlış hatırlamıyorsam sen Save The Day değil misin?
Geçen save mahlaslı birinin hoşgeldin mesajını almıştım, sen save isen o nick nasıl oluyor, doğrusu kafam karıştı:)

Tabi hastalık ihtimali de var ama insan 1 saniyeliğine bile giremez mi foruma? En son bu ayın 5'inde saat 20:36'da foruma girmiş(daha doğrusu son aktivitesi). O aktivite bir daha değişmedi, yani bir daha foruma hiç girmedi kendisi, bunu acayip buluyorum, hiç böyle yapmamıştı, mutlaka bir sorun vardır. Sadece rahatsız ise iyileşir geçer ama bu şekilde birden ortadan kaybolması bu rahatsızlık ihtimalini baya bi düşürüyor ve nerdeyse imkansız kılıyor. Acaba kendisi hayatta mı ne oldu merak içerisindeyim, çok değer verdiğim bir filozof kendisi, öğrenilecek çok şey var kendisinden, fakat ortalarda yok, ne oldu öğrenmemiz lazım üyeler olarak, böylesine değerli bir üyeyi görmezden gelemeyiz, durumu neyse bilmemiz lazım ama kendisini tanıyan var mı o bile belli değil. Hatta ve hatta küfür ve tehdit eden birisi spartacus'a bir şey yapmış olabilir çünkü son günlerde foruma saldırı vardı, sonra ne olduysa spartacus ortalardan kayboldu. Forumdaki üyelere soruyorum kendisini tanıyan var mı falan diye ama tınlayan yok, sanki spartacus forumun üyesi değil de öyle biri yokmuş gibi tavır takındı bütün forum, çok ilginç.

Ben Save The Day'im evet, fakat Save hesabını Pyrron banladı, tek hesaba izin veriyormuş.

Vefik Sami
29-09-2017, 11:41
Muhtemelen, forum ile ilgilenmeyi bıraktı.
Forumun bağlı olduğu server ile anlaşma bitince, forum da bitecek sanki.
Benim anladığım bu.
Böyle bir forum ile uğraşmak her babayiğidin harcı değil zâten.

Önüne gelene ana-avrat küfredenler.
"Kafadan pilot"lar
"uyduruk feylesof"lar.
"Binbir surat"lar
Fikirleri bırakıp, kişilere belaltı giden "Solcu"lar.
Vs, vs...

El, deliye; biz, akıllıya hasret kaldık.

rainfall38
29-09-2017, 11:45
Benim anladığım bu.

"Kafadan pilot"lar"
"uyduruk" feylesoflar.
"Binbir surat"lar
Vs, vs...

son kelimenizden anlaşılan şumudur?forumda delilerdemi var yani.
Ağır konuşuyorsunuz deli falan diyerek.
solcuların işi kolay bir nevi şu yönden kendi aralarında toplanmışlar birbirlerini koruyup kolluyorlar ateistlerde böyle bir olay yok adam tek başına sayıca çok adamla uğraşıyor kolay değil yalansa yalan deyin.

Vefik Sami
29-09-2017, 11:52
son kelimenizden anlaşılan şumudur?forumda delilerdemi var yani.
Ağır konuşuyorsunuz deli falan diyerek.

O cümle, forumdaki vaziyeti özetleyen bir deyimdir.
Psikiyatride tırnakları yemek de psikolojik rahatsızlıktır.
Deliler iki sınıftır.

1 - Çevresi için tehlike arzetmeyenler
2 - Tehlikeli olanlar.

Ben "tehlikesiz"lerden bahsettim.

rainfall38
29-09-2017, 11:55
anti-ka isimli arkadaş mesaj atabildinizmi bana özel mesaj?

rainfall38
29-09-2017, 11:56
O cümle, forumdaki vaziyeti özetleyen bir deyimdir.
Psikiyatride tırnakları yemek de psikolojik rahatsızlıktır.
Deliler iki sınıftır.

1 - Çevresi için tehlike arzetmeyenler
2 - Tehlikeli olanlar.

Ben "tehlikesiz"lerden bahsettim.

biraz daha kibar olsanız diyeceğim ama geçen yazan ana avrat düz giden adamdan pek farkınız yok.

bakkalmahmud
29-09-2017, 12:11
Saglik sorunudur,yillarca bilgisayar basinda gecegündüz oku yaz ,hercan dayanmaz buna.

Baskoylu
29-09-2017, 12:53
biraz daha kibar olsanız diyeceğim ama geçen yazan ana avrat düz giden adamdan pek farkınız yok.

Saygideger rainfall.

Benlik ve Egoizm insanligi insanliktan cikaran birer olgudur...
Kendisini bir baskasindan ustun goren veya gormeye calisanlar, aslinda ustun olduklarini sanip duskun olanlardir.
Karsisindakininde bir insan oldugunu yasadigi sartlardan dolayi fazla bilgiye sahip olmamis olabilir, fakat insan olarak O kisi ve kisilerden insani degerlerin daha fazla oldugunu veya olabilecegini dusunmez....
Insanlar kiyasiya tartisabilir, Kendi tabularinda var olan eksik ve yanlislari sen gormiyebilirsin veya gormek icin bir caba harcamiyabilirsin...
Baskasinin verdigi delil, kaynak, belge ve canli sahitler bile kisi ve kisilere yonelik kendisini yenileme ve gelistirme adina bir adim dahi attiramiyorsa... Tarihin gerisinde kalmis, bilincsiz gordugu ve gormeye calistigi insanlardan daha tehlikeli ve insan kiligina girmis insanlik dusmanidir..
Bu ve buna benzer insanlar, Vicdanlarini cozulmemek uzere Kuzey kutubunda buz denizinde donmaya birakmis bir daha cozulmemek uzere Insanliga adim atmiyanlardir....
Aynada kendisini gormekten korkanlarin kendilerini yenilemelerininde mumkunu yoktur..
Elestiri ve Ozellestiriyi kendisine amac edinmiyenler, yasamin her alaninda cirkinlestikce cirkinlesirler, bunlar cirkinlestiklerinin farkinda olamazlar, cunku kendilerini gorme gibi bir yapilanmalari yok....

Kendisine Saygisi Olmiyanlarin, Baskasina Karsi Saygisi Olamaz.
Kendisine Karsi Durust Olmiyanlarin, Baskalarina Karsi Durust Olmalarininda Mumkunu Yok...
Vicdanindan Korkmiyanlarin, Insanlik Sucu Islemekten Korkmadiklari da kesindir.
Bu turleri Hem kendisinin hemde Insanlik dusmanlari olduklarinin bile fark edemiyecek KORDURLER....

Saygi ve Insani Sevgilerimle.

rainfall38
29-09-2017, 13:35
Saygideger rainfall.

Benlik ve Egoizm insanligi insanliktan cikaran birer olgudur...
Kendisini bir baskasindan ustun goren veya gormeye calisanlar, aslinda ustun olduklarini sanip duskun olanlardir.
Karsisindakininde bir insan oldugunu yasadigi sartlardan dolayi fazla bilgiye sahip olmamis olabilir, fakat insan olarak O kisi ve kisilerden insani degerlerin daha fazla oldugunu veya olabilecegini dusunmez....
Insanlar kiyasiya tartisabilir, Kendi tabularinda var olan eksik ve yanlislari sen gormiyebilirsin veya gormek icin bir caba harcamiyabilirsin...
Baskasinin verdigi delil, kaynak, belge ve canli sahitler bile kisi ve kisilere yonelik kendisini yenileme ve gelistirme adina bir adim dahi attiramiyorsa... Tarihin gerisinde kalmis, bilincsiz gordugu ve gormeye calistigi insanlardan daha tehlikeli ve insan kiligina girmis insanlik dusmanidir..
Bu ve buna benzer insanlar, Vicdanlarini cozulmemek uzere Kuzey kutubunda buz denizinde donmaya birakmis bir daha cozulmemek uzere Insanliga adim atmiyanlardir....
Aynada kendisini gormekten korkanlarin kendilerini yenilemelerininde mumkunu yoktur..
Elestiri ve Ozellestiriyi kendisine amac edinmiyenler, yasamin her alaninda cirkinlestikce cirkinlesirler, bunlar cirkinlestiklerinin farkinda olamazlar, cunku kendilerini gorme gibi bir yapilanmalari yok....

Kendisine Saygisi Olmiyanlarin, Baskasina Karsi Saygisi Olamaz.
Kendisine Karsi Durust Olmiyanlarin, Baskalarina Karsi Durust Olmalarininda Mumkunu Yok...
Vicdanindan Korkmiyanlarin, Insanlik Sucu Islemekten Korkmadiklari da kesindir.
Bu turleri Hem kendisinin hemde Insanlik dusmanlari olduklarinin bile fark edemiyecek KORDURLER....

Saygi ve Insani Sevgilerimle.

size bir sorum olacak bu konuda yasalara aykırı birşey yazdımmı?aklıma takıldıda soru.Hukuki sorun olurmu?
konu derken kasdettiğim spartacus konusu vefik sami beyle bir ilgisi yok dediğimin.
solcuları övüyor gibi gözüktüm galiba hukuki anlamda suçsa mesajımı silebilirim.aslında aklıma takılan şu solcu olmak suçmu hukuken?ben değilimde solcu öyle bir soru takıldı aklıma.

SelGom
29-09-2017, 23:09
Benim anladığım bu.

"Kafadan pilot"lar
"uyduruk feylesof"lar.
"Binbir surat"lar
Vs, vs...

Vefik abi haklı olabilirsiniz yani bıkmış olabilir. Spartacus yıllardır bu forumu sürdürüyordu ama yıllar boyunca da sürekli saldırı altındaydı forum, hatta site çökünce ücretsiz siteden de bir süre devam edip tekrar forum açılınca buraya geçilmişti, zaten o kadar yıl boyunca o kadar zorluklara rağmen forumu sürdürmesi çok sabırlı olduğunu gösteriyordu spartacus'un. Nicelikten niteliğe dönüşüm üzre o kadar yıl nicelik ve sıkıntılar birikip ani bir sıçrayışla spartacus'un forumu bırakmasına neden olmuş olabilir. Ama hiç açıklama yapmaz/yapamaz mıydı? Forumu kapatıyoruz demez/diyemez miydi? Birden ortadan kaybolması ve bir daha hiç foruma uğramaması asıl şüphelendiren şey. Umarım sağlığı yerindedir ama hiç foruma haber etmediğine göre tehlike altında olabilir kendisi, ne diyelim umarım sıkıntıları aşıp foruma döner.

SelGom
29-09-2017, 23:13
Arkadaşlar spartacus forumun hem yazılımcısı, hem moderatörü, hem kıdemli üyesi, hem de sahibi gibi bir konumdaydı. O gidince yazılım işleri de gümbürtüye gitmiştir diye tahmin ediyorum, yani server anlaşması bitince forum kapanacak. Zaten görüldüğü üzre hiçbir moderatör tek kelime bile açıklama yapmıyor, spartacus ve forumun durumu ne, neler oluyor tek kelime açıklama yapılmadı. Burdan anlaşılıyor ki forumu takan moderatör yok, forumun kapanması yakındır, bir daha da açan olmaz heralde, forumun son günlerini iyi değerlendirelim arkadaşlar.

bilgivehis
30-09-2017, 03:23
Arkadaşlar spartacus forumun hem yazılımcısı, hem moderatörü, hem kıdemli üyesi, hem de sahibi gibi bir konumdaydı. O gidince yazılım işleri de gümbürtüye gitmiştir diye tahmin ediyorum, yani server anlaşması bitince forum kapanacak. Zaten görüldüğü üzre hiçbir moderatör tek kelime bile açıklama yapmıyor, spartacus ve forumun durumu ne, neler oluyor tek kelime açıklama yapılmadı. Burdan anlaşılıyor ki forumu takan moderatör yok, forumun kapanması yakındır, bir daha da açan olmaz heralde, forumun son günlerini iyi değerlendirelim arkadaşlar.

Böyle bir kanaate vardın ama essahtan beni de içim sızlayarak böyle bir düşünceye itiverdin.
Peki süresi dolan halen açık kalır mı?
Hem Şüpheci dinsiz'in üç beş kuruş için forumun kapanmasına göz yumacağını sanmıyorum.
Belki forum en zor dönemlerinden birini yaşıyor ama spartacus'un geleceğini ve yine eski hareketli günlerine döneceğini düşünüyorum, umarım da öyle olur.
Bir de bu Facebook sevdası yüzünden çok üye uğramıyor, oysa forum ile laga-luga sitesi çok farklıdır, ne yapalım insanlar kendini zorunlu hissetmiyorsa tercih diyelim gitsin...

Nero
30-09-2017, 11:57
İlginç olan şu ki, yönetimden hiç kimse de şimdiye dek bu konuda bir açıklama yapmadı. "Biz de bilmiyoruz" veya "durumu şu" şeklinde bir cevap yazmadılar.

Şüpheci Dinsiz
30-09-2017, 14:21
İlginç olan şu ki, yönetimden hiç kimse de şimdiye dek bu konuda bir açıklama yapmadı. "Biz de bilmiyoruz" veya "durumu şu" şeklinde bir cevap yazmadılar.

İlginç olan şu ki,
Moderasyon hakkında konuşmayı ve komplolar düzmeyi ne kadar da çok seviyorsunuz.

Spartacus hasta, kendisini iyi hissedince tekrar yazacaktır. Nedir bu telaşınız?

Nero
30-09-2017, 15:24
İlginç olan şu ki,
Moderasyon hakkında konuşmayı ve komplolar düzmeyi ne kadar da çok seviyorsunuz.

Spartacus hasta, kendisini iyi hissedince tekrar yazacaktır. Nedir bu telaşınız?

Telaş mı? Selgom 13 eylülde sormuş, cevap alamamış. Doğal olarak tartışma devam etmiş. Bu cevabı o zaman verseydiniz konu uzamazdı herhalde.

Şimdi ben moderasyon hakkında komplo mu kurmuş oldum? Kabak bizim başımıza patladı! :)

Vefik Sami
30-09-2017, 15:24
İlginç olan şu ki,

Vallâ üstad; uzun zamandır hem sn Spartacus'ten, hem de moderasyonden net bilgi gelmeyince, bizler de değişik senaryolar üretme telâşına düştük. Meselâ ben, Spartacus'ün artık "forum ile ilgilenmeyi bıraktığı" zannına kapıldım. Bizler "senaryo" üreterek yanlış yaptık belki.

Ama; sizden de şu ânâ kadar net bir bilgi gelmemişti.

Felâsife
30-09-2017, 22:40
Spartacus hasta, kendisini iyi hissedince tekrar yazacaktır.

Büyük geçmiş olsun, şifalar dilerim.

rainfall38
01-10-2017, 17:44
doğrudur bir filozof kolay yetişmiyor.

Tatarka
02-10-2017, 04:57
Çok geçmiş olsun.
Bu arada, ben de takip ediyorum yazdıklarınızı,her ne kadar derslerim olsa da:)

SelGom
02-10-2017, 06:20
Sevgili Şüpheci Dinsiz

Spartacus'un hasta olduğunu söylemişsiniz. Peki bunu nerden biliyorsunuz? Tahmin mi ediyorsunuz yoksa bizzat kendisiyle görüşüp mü bu bilgiyi edindiniz?

SelGom
02-10-2017, 06:22
Böyle bir kanaate vardın ama essahtan beni de içim sızlayarak böyle bir düşünceye itiverdin.
Peki süresi dolan halen açık kalır mı?
Hem Şüpheci dinsiz'in üç beş kuruş için forumun kapanmasına göz yumacağını sanmıyorum.
Belki forum en zor dönemlerinden birini yaşıyor ama spartacus'un geleceğini ve yine eski hareketli günlerine döneceğini düşünüyorum, umarım da öyle olur.
Bir de bu Facebook sevdası yüzünden çok üye uğramıyor, oysa forum ile laga-luga sitesi çok farklıdır, ne yapalım insanlar kendini zorunlu hissetmiyorsa tercih diyelim gitsin...

Neyseki Şüpheci Dinsiz bir açıklama yaptı. Spartacus bizzat foruma dönüp bu kaygıların boşa olduğunu açıklasa oldukça iyi olur, bakalım ne olacak.

Şüpheci Dinsiz
02-10-2017, 07:34
Sevgili Şüpheci Dinsiz

Spartacus'un hasta olduğunu söylemişsiniz. Peki bunu nerden biliyorsunuz? Tahmin mi ediyorsunuz yoksa bizzat kendisiyle görüşüp mü bu bilgiyi edindiniz?

Bana arada olur, vahiy gelir, ben de download ederim.

SelGom
02-10-2017, 13:04

Dalga için sormadım, ciddi olarak sordum. Mesela bazı arkadaşlar rahatsızlanmış olabilir diye tahminde bulundular, adı üstünde tahmin yani görüşmeden üretilen bir fikir. Fakat siz de ''heralde hastalanmıştır, döner sanırım'' diye tahmin mi ettiniz yoksa spartacus ile konuştunuz mu bunu soruyorum.

Vefik Sami
02-10-2017, 14:34

Forumda tuhaf şeyler oluyor !..
Bu, sn. Şüpheci Dinsiz'in üslûbu değil.
Sn. Pyrrón da ortadan kayboldu.
Sn. Spartacus "hasta" da olsa bir süre foruma uğrayamayacağını yazardı.

Forum hacklendi mi ne ?

dine mine ne
02-10-2017, 16:22
Spartacusa acil şifalar diliyorum.
Durumu pek ağır olmalı ki cepden dahi iki üç cümle yazmadı.Ha bu arada Nevada çoktan beri ortalıkta yok gibi.

spartacus
03-10-2017, 00:01
Arkadaşlar bir rahatsızlık sebebiyle oldu ve durum acil gelişti, önceden planlama şansı yok. O sebeple bir süre giriş yapamadım, haliyle evimden uzaktaydım ve hastane sonrasıda başka bir evdeydim, internet durumu yoktu...

Şu anda yine evde değilim ama arada bir girme şansım var, bu durumda sanırım bir kaç güne normale döner.

Hepinize teşekkür ederim.

Yıldıztozu
03-10-2017, 00:09
Geçmiş olsun spartacus. Umarım sağlığına kavuşursun. Yine yazılarına devam edersin.

kartopu
03-10-2017, 07:48
Geçmiş olsun Spartakus, umarım tez zamanda sağlığına kavuşursun.

bilgivehis
03-10-2017, 09:12
Sevgili spartacus, geçmiş olsun.
Sakın kendini boşluğa bırakma, tek foruma değil, bizlere, bu dünyaya lazımsın, kediler dahi yolunu bekler...

Sundance
03-10-2017, 12:18
Geçmiş olsun spartacus, umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşursun.

SelGom
03-10-2017, 14:50
Hoş geldin ve geçmiş olsun spartacus. Gözümüz yollarda kaldı vallahi, özlettiniz kendinizi.

SelGom
03-10-2017, 14:51
Geçmiş olsun spartacus, umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşursun.

Sen de bayadır forumda yoktun, sanırım yoğundun. Spartacus da geldiğine göre kadro yavaş yavaş tamamlanıyor, forumun eski güzel günleri umarım yakındır.

Sundance
04-10-2017, 08:00
Sen de bayadır forumda yoktun, sanırım yoğundun. Spartacus da geldiğine göre kadro yavaş yavaş tamamlanıyor, forumun eski güzel günleri umarım yakındır.

Takip ediyorum forumu.

Yazacak pek bir şey yok bu aralar.

ilahimasal
06-11-2017, 23:22
İyisindir umarım. Geçmiş olsun.

ilahimasal
30-03-2020, 21:09
Spartaküs yine uzun bir ara verdin.

Umarım iyisindir.
Aydınlatıcı , ufuk açıcı yazılarını bekliyoruz.

marcos
01-04-2020, 02:22
Akıllanmıştır Alpleri aşma aşamasındadır.

spartacus
01-04-2020, 17:04
Teşekkürler İlahimasal. İyiyim.

Markos :)

ilahimasal
19-09-2021, 21:35
Spartaküs yine ara verdin.

Aranın sebebi umarız iş güctür.

Selamlar.