PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çocuk yapma hakkına sahip miyiz?

Yıldıztozu
13-09-2017, 20:21
Hangi özgürlük anlayışı ile kendinizde yeni bir insan yaratma hakkı buluyorsunuz?
Öznel zevkinize göre seçtiğiniz bir karşı cinsle genlerinizi karıştırıp yine öznel niyetlerle bu karışıma bir bilinci mahkum etmeyi ve devamında bebeklik sürecinde onun hayatını yönlendirmeyi kendinizde nasıl bir hak olarak görüyorsunuz?

Çocuk yapma hakkımızın olduğunu düşünmüyorum. Ama günümüz şartlarında insan soyunun devamı için daha uygun bir alternatif olmaması çocuk yapmak için bir gerekçe kabul edilebilir. Bu bir hak değil ancak bir gerekçe. Bu gerekçe bile insan soyunun devamının iyi bir şey olarak kabul edildiği varsayımına dayalı.

Gelecekteki insanlıktan beklentim insan yaratımlarını nesnel koşullar altında laboratuar ortamında gerçekleştirmesi.
Nesnel yöntemlerle uygun genler belirlenir ve doğduktan sonraki dönemde de çocuk bir süre laboratuarda büyütülür. Bu süreçte her yeni insana nesnel bilgiler yüklenir ve eşit bilinçlenmiş şekilde laboratuardan bırakılırlar.
Bu yöntemle teolojik ve kapitalist sistemler de derinden etkilenecektir, hatta çökecektir.

Bu arada bugün konuyla ilişkili bir film izledim. Adı 'What happened to Monday?' (türkçeye yedinci hayat olarak çevrilmiş.)
Nüfusun hızlı artışının olumsuz etkilerine değiniyordu. Aksiyonlu güzel bir film tavsiye ederim.

Ahlaksız
13-09-2017, 22:56
Türkiye'de çocuk yapan ateistlere hayret ediyorum..Nasıl bir kafa var bu insanlarda?

Çocuk yapmak ''hak'' değil tabi ki..Eğer illa yapılacaksa çocuk bilerek yapılmalı ama Dünya'nın nerdeyse tamamı bilmeden çocuk yapıyor..Bu da Dünya'nın içine edilmesine yardımcı oluyor ama Dünya için bu sorun değil..Dünya bir şekilde insanlığın şeyine koyacak..Bu kaçınılmaz..:)

Gelecekte acayip şeyler olacak..Yıldıztozu bende dün nat geoda bir belgesel izledim..Şahaneydi..Adı ''geleceğe doğru'' sanırım..Nette bulursan izle..

Kesin olan bir şey varsa,o da uzak gelecekte dinlerin var olmayacağı..İslam filan hapı yuttu..Sanırım geçen seneydi..Kabe'ye ışidliler girip kendini patlatmıştı..Arabistan filan böyle kalacak değil..Müslümanlar kendi kendilerini yiyip bitirecekler..Bu arada batı teknoloji de iyice ilerleyip,müslümanların ve islamın kökünü kurutacak..Hristiyanlıkta bitecek..Bundan kaçış yok..

Dünkü belgeselden..Farelere anı yüklenmiş filan..Çok acayip şeyler yapıyorlar..:)
Nanoteknoloji ile yaşlanma durdurulacak filan..Ya da tamamen sanal bir ortamda sonsuza kadar yaşama fikirleri..
Tamamen isteğe bağlı çocuk yapma filan..Gözü şu renk olsun,saçı şu renk olsun filan:)

Gelecekte matrix veya terminatör filmlerinin gerçek olma ihtimali var..Konu gerçekten ciddi..Teknolojinin insan türünü yok etme ihtimali var..Ne dedim yukarıda?Doğa birşekilde kendisine koyan insana koyacak..:)

pianola
13-09-2017, 23:16
http://www.vhemt.org/whybreed.jpg

Karanlıktan aydınlığa
14-09-2017, 00:09
Bana uzaydan gönderecekler. Çocuk yapmama gerek kalmadı.

Felâsife
15-09-2017, 05:59
Çocuk yapma hakkına sahip miyiz?

Bu hakka insan olarak her zaman sahibiz, sahip olduğumuz içinde bu günlere gelinmiş. Ama işin cılkı çıktığı için, çocuk yapmak artık zaten laboratuvar da olan bir şey. Yani kast ettiğim şey "DOĞAL DOĞUM"

İnsanlar şimdi doğal doğum diye bir şey yapmıyor ki?
Çocuk normal yollardan doğmuyor ki?
Bu başka bir şey.

Evrim delik deşik ediliyor bir yandan, diğer yandan çekirge sürüsü gibi insanlar da her yanda, bunun hakla/haksızlıkla bir alakası yok, inanç/inançsızlıkla da bir alakası yok, İnançlıysa Tanrıya isyan ediyor. İnançsızsa Evrime rest çekiyor.

Bu bilinç altımızda ki "hayvani bir duygu" yani İSTİLÂ duygusunun tatminidir, başka bir şey değil.

Hani insanda AKIL vardı?
Bu akıl makıl değil, resmen HİSLERİYLE hareket ediyor insanlık.

Doğallığa müdahale edildiği için, geleceğe HASTA ne kadar gen varsa taşınıyor + nüfus patlatılıyor + kaynaklar hoyratça tüketiliyor.
Akıl neresinde bunun.

İnsan dinlerden kurtulmayı hayal ediyor, bu kafayla bu mümkün mü?
Dinlerden kurtuldum dediği gün, daha derin bir dinin içine girer ki, insanın hiç şansı yok.
Aklını kullanmıyor çünkü.

İnsan doğasıyla, doğallığıyla savaşmaz, bunu kutsal dava bellemez.

Neyse, insan dediğimiz şey belli ki daha tam insan olamadı, insan oldukça, doğal olanın yanında, yapay olanın da karşısında durur.

pianola
21-03-2018, 23:17
https://i.imgur.com/gyEOGUX.jpg

Barlas
22-03-2018, 07:14
Biri on, diğeri altı yaşında iki kız çocuğu babasıyım. İyi ki de çocuk sahibi olmuşum.

Bambaşka bir şey, hayatta başka hiçbir şeye benzemeyen bir şey...

FayHattı
22-03-2018, 09:33
https://i.imgur.com/gyEOGUX.jpg

Teşekkürler :)

Çocuk yapma hakkına sahibiz ama ben insanların "bilinçsizce" çocuk yapmalarına katlanamıyorum. Çoğumuz bilinçsiz bir yaşam sürüyoruz ve buna rağmen çocuk yapıyoruz çünkü farkında değiliz. Çocuk yapmayı o çocuğa yapılacak bir kötülük olarak yorumluyorum ben. Çevremde de bu kötülüğü işleyen bir sürü insan var, ama sesimi çıkaramıyorum...
Kötülük olarak sayılmasının Dünya'da bir çok sebebi var, ayrıca teolojik sebebi bile var.

Bence bütün devletler karar alıp insanlığa çocuk yapma kotası uygulanmalıdır. Veya çocuk yapma girişiminde bulunacakların özel bir sınava tabii tutulması gerekir, aksi halde çocuk yapılmamalı. Veya hamilelik önleyici ilaçlar geliştirilmeli. Ama ne olursa olsun en azından Dünya'daki son yüzyılda yaşanan bilinçsiz nüfus patlaması durdurulmalı ve ve bu Dünya'yı tehtit ediyor.

Dünyaya getirmek istemediğim çocuklar, bana borçlu oldukları mutluluğu bir bilseler..

ereninthenature
22-03-2018, 17:49
Birden fazla cocuk yapma hakkina sahip degiliz aslinda. Etik degil bence. Dunyanin en buyuk sikintisi kaynak sikintisiyken populasyon artisina katkida bulunmak ahlaksizlikdir.

Tek cocuk yaparsan nufus gene azalma egiliminde oluyor. Eger cocuklarinda tek cocuk yaparsa tabi.

Su an ayni teknolojiyle, ayni dogal kaynaklarla dunyada 200-300 milyon insan olsaydi ne savas olurdu ne stress. Herseyi otomasyona baglayip sanatta, felsefede cigir acardi insanlik.

Cocuk yapma hakkina sahipsin ama birden fazla degil. Bu gezegende milyonlarca diger canliyla yasiyoruz. Biraz da onlarin hakkini dusunmek lazim. Biz cogalirsak onlar azaliyor. Etik degil, etik degil, etik degil....

Mileena
11-04-2018, 23:19
Geçen sene kuzenimin bebeği dünyaya geldi. O ana kadar hiçbir bebeği sevmedim, hiç anaç bir insan olmadım. Asla anne olmayacağım diyordum.

Kuzenimin bebeğini görmemle birlikte ilk defa anne olmak istedim. Tarifi olmayan bir his. Tipik insan bencilliği sanırım.

Bununla birlikte evlensem bile mevcut iktidar var olduğu sürece anne olmayı düşünmüyorum. Sadece doğum yapmak yetmiyor ebeveynliğe. Çocuğumun özgür ve mutlu olmasını istiyorum.

Ben tek çocuğum. Tek çocukla kalmak istiyorum. Kardeşlik duygusuna inanmıyorum. Çevremden gözlediğim o ki çıkarlar işin içine girdiğinde yok oluyor kardeşlik. Kaldı ki Kardeş Katlinde bu sürecin ekstrem boyutlarını görüyoruz.

Ülke içinde de insanların ebeveyn olmadan önce psikolojik bir testten geçmesi gerektiğini düşünüyorum.

Natan
11-04-2018, 23:53
Geçen sene kuzenimin bebeği dünyaya geldi. O ana kadar hiçbir bebeği sevmedim, hiç anaç bir insan olmadım. Asla anne olmayacağım diyordum.

Kuzenimin bebeğini görmemle birlikte ilk defa anne olmak istedim. Tarifi olmayan bir his. Tipik insan bencilliği sanırım.

Bununla birlikte evlensem bile mevcut iktidar var olduğu sürece anne olmayı düşünmüyorum. Sadece doğum yapmak yetmiyor ebeveynliğe. Çocuğumun özgür ve mutlu olmasını istiyorum.

Ben tek çocuğum. Tek çocukla kalmak istiyorum. Kardeşlik duygusuna inanmıyorum. Çevremden gözlediğim o ki çıkarlar işin içine girdiğinde yok oluyor kardeşlik. Kaldı ki Kardeş Katlinde bu sürecin ekstrem boyutlarını görüyoruz.

Ülke içinde de insanların ebeveyn olmadan önce psikolojik bir testten geçmesi gerektiğini düşünüyorum.

Mevcut iktidar secimle degismeyecektir. Her turlu ilerici adimi gaspla, hirsizlikla, polis gucuyle, ic karisiklikla engelleyecek, insanlari robotlastirip aptallastirmaya devam edecektir. Dolayisiyla dusunceni destekliyorum.