Orijinalini görmek için tıklayınız : Ölü çıkarmak ne zamandan beri bizim kültürümüze girdi?!
Bu ne rezalettir yahu! Kadıncağızın anasının ölüsünü mezardan çıkarıp kovuyorlar. Neymiş, şehidler yatıyormuş, Ermeni cesedi istemezlermiş. Kadıncağızı çıkarıp atıyorlar mezardan.
Bu toplumun alt seviyedeki insanlarını bu hâle getirenlere lanet olsun!
Kimin eli varır da bir ölüyü mezarından kaldırıp atar? Nasıl bir insan bunu yapar? Bunu yapan insan bundan sonraki hayatında ve sonraki birkaç hayatında iflah olur mu?
Yazık! O annenin kızının yüzündeki acıya boğulun siz. Tabii biz de...
Karanlıktan aydınlığa
14-09-2017, 16:37
Birileri Atatürk heykelini balyozlar,diğeri Plajda bikiniyle namaz kılar....öteki ölüyü mezardan çıkarır....sırada ne var ?
Birileri Atatürk heykelini balyozlar,diğeri Plajda bikiniyle namaz kılar....öteki ölüyü mezardan çıkarır....sırada ne var ?
6-7 Eylül olaylarında da komşularını yağmaladılar, kadınlarına tecavüzler ettiler. İnsanın alt düzey hâlleri hep böyle dehşet verici. Fırsatını bulduğunda kontrol edilemez bir vahşet hâlini alıyor.
Devletin politikası kontrolü gevşetmekle sıkılaştırmak arasında değişebiliyor. Bazan gevşetmek istediğinde sonuçları korkunç oluyor. Sivas'da, Maraş'da olduğu gibi...
Ama insan denilen nesne ne biçim bir varlık böyle; en güzel de, en çirkin de ondan çıkıyor.
Bu mezarlık haydutlarının çocukları, torunları içinden belki bir sanatçı, bir bilim adamı, bir erdemli kişi çıkacak. Bilinebilir mi?..
Cenazesaldırısında flaş gelişme
ABC İnternet Gazetesi.14.09.2017
Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesindeyaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı.
Ankara Gölbaşı CumhuriyetBaşsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde yaşananolaylarla ilgili soruşturma başlattı.
NE OLMUŞTU?
Kocaeli Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’li Tuğluk, dünakşam hayatını kaybeden annesinin cenazesine özel izinle katılmıştı. AnkaraBatıkent'teki bir cem evin de yapılantörenin ardından cenaze İncek Mezarlığı’na getirilmiş, bu sırada mezarlıkçevresinde toplanan bir grup, “Buradaşehit cenazesi var, buraya terörist cenazesi gömdürmeyiz. Burası Ermeni mezarlığı değil” diyerektörene katılanlara saldırmıştı. Saldırının ardından Hatun Tuğluk’undefnedilen cenazesi ailenin kararıyla mezardan çıkarılmış, cenazenin Tunceli’de toprağa verileceğibelirtilmişti. Saldırıyı 'sataşma' olarak nitelendiren Ankara Valiliği iseadli ve idari soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.
----------------------------------------------------
Sonun Başlangıcı mı?.
Daha önce yazmıştım şimdi de yazayım.
İspanyol çingelerinin bir sözü var. Ölülerimizi gömdüğümüz toprak bizim vatanımızdır. Bir zamanlar söylenmiş bir MHP linin bir sözünü de yazayım Kürtler nasıl savaşırlarsa savaşsın bu ülke bölünmez, ama biz bölünmesini istersek bölünür.
Bu iki söz ve mezarda yapılan bu eylem bilerek ve bilmeyerek neyi amaçlamıştır veya neye sebep olabilir.
Birde son günlerde Kuzey Irakta bulunan Kürt bölgesinde konu olan bağımzılık tartışmasını da düşündüğümüz de.
Bu cenaze kendine bir mezar buldu, bu mezar (ölü) acaba kendine vatan mı buldu sorusu akla gelmiyor değil. Bundan sonra bu mezarlarda Müslümanlar yatıyor dinsizleri bu mezarlara gömdürmeyeceğiz denmeyeceğinin garantisi ne.
Bence hava hoş, ama ne vatandan ne babalarımızın yattığı topraktan vaz geçmeyeceğiz, bu biline. Camiden, İmamdan, duadan hayırdan, cennetten, cehennemden vaz geçebiliriz. Ama asla kanımızı döktüğümüz ölülerimizi verdiğimiz bu vatandan vaz geçmeyeceğiz ucunda savaş bile olsa.
3-5 ipsiz sapsız a bu toprakları bırakmadık bırakmayız
Devletin bu sapkınlara yapacağı davranışı bütün dikkatimizle takip edeceğiz.
Karanlıktan aydınlığa
14-09-2017, 20:18
müslüman mezarlığı dediğimiz yerde kimbilir kaç tane ateist gömülüdür.diriyken islama saydıranların hatta ben ateistim cesedimi kadavra yapın dini tören istemiyorum diyenler cenaze namazı kılınıp dualarla gömülmedi mi bu ülke de? O zaman nerdeydiler?niye sesleri çıkmadı? ..benim bildiğim ölenin bir vasiyeti olmadığı,yakınlarıda uygun gördüğü sürece herkesin cenaze namazı kılınır,islami usüllere göre gömülürler bu ülkede.
Kalpleri ancak Allah bilir...
Gerçek mi ?.
Halbuki insan kalbiyle değil Beyniyle düşünür. Dindar veya dinsizliği beyni ile seçer. Bence sağlığında hiç bir dini hizmet almayan dine hiç bir referans vermeyeni öldükten sonra çamiye sokmayacaksın. Cenazesine imam tahsis etmeyeceksin. Ama mezara itiraz etmeyeceksin çünkü mezar kültürü islamiyetten binlerce yıl evveldir.
Hani toprağı bol olsun denir ya işte o kültür Türklerde islamiyetten çök önceleri idi.
Ben islam olsa idim dinsizlerin ölüsünün camiye girmesine itiraz ederdim. Ben Türk milliyetçisi olsa idim ezanın arapça okunmasına itiraz ederdim.
Bir insanın itiraz etme hakkı olmalı. Bak Kürtlere itiraz oluyor hemde ölenin islam olmasına bakılmadan.
Karanlıktan aydınlığa
14-09-2017, 23:30
Gerçek mi ?.
Halbuki insan kalbiyle değil Beyniyle düşünür. Dindar veya dinsizliği beyni ile seçer. Bence sağlığında hiç bir dini hizmet almayan dine hiç bir referans vermeyeni öldükten sonra çamiye sokmayacaksın. Cenazesine imam tahsis etmeyeceksin. Ama mezara itiraz etmeyeceksin çünkü mezar kültürü islamiyetten binlerce yıl evveldir.
Hani toprağı bol olsun denir ya işte o kültür Türklerde islamiyetten çök önceleri idi.
Ben islam olsa idim dinsizlerin ölüsünün camiye girmesine itiraz ederdim. Ben Türk milliyetçisi olsa idim ezanın arapça okunmasına itiraz ederdim.
Bir insanın itiraz etme hakkı olmalı. Bak Kürtlere itiraz oluyor hemde ölenin islam olmasına bakılmadan.
Diyanet var olduğu sürece islamı robot gibi yaşamaya devam edeceğiz.kişi robot olmama hakkını kullanabilir o ayrı konu.
Kalp meselesine gelince ... 600 lü yıllarda ve daha eskilerde kadavralar üzerinde araştırmalar yapılırken "kafatasın içinde bir et parçası var,nedir,bir işlevi var mı " diye kafa yorulmadıysa ,niye merak ediyorum..ki kafa yoran olmuş.buna rağmen Evrensel,geleceğe,insanlara hitap eden bir din ,benzerim yazılamaz diyen Kuran, eğer kalp den duyguların belirdiği organ olarak bahsetmişse bildiği vardır.bilmeyenler bilmediklerini kabul etmeliler.beyin bu yuzyılda çözülen bir organ..bilimin kat edeceği daha çok yol var.misal ; 10 yıl sonra kalp ile beyin arasında bağlantılar keşfedildiğinde ateistler için yeni bir sayfa açılabilir...
Arapça Kuran'ın nüzulüyle yepyeni bir boyut kazandı.Biz müslümanlar için Kuran'ın her harfi kutsaldır.başka bir dil bu derinliği ve maneviyatı insanlara aktarmakta aciz kalır.Kuran arapcası ,sözkonusu ingiliz,alman da olsa parola gibidir,ezan sesi duyduğumuzda duygulanırız.namaza çağırdığını biliriz ,bizi birbirimize kenetleyen değişmeyen Kuran harfleri,kelimeleri,cümleleridir.Orjinalin yerini kopyaları alamaz.
Bende diyanetin varlığından şikayetçiyim, benim verdiğim vergilerin bir kısmının tabii olmadığım ve hiç bir beklentim olmayan bir kuruma gitmesi beni rahatsız ediyor.
Bu kurum özerkleşmeli devletten çıkmalı taraftarları tarafından desteklenmeli. Sadece taraftarlarına hizmet vermeli yönetimi de yine onlar seçmeli. Devlet sadece hukuk kurumları ile denetlemeli.
Beyine gelince .Artık beyin in foksiyonları fark edilmiş durumda.
Bu ülkede din yolu ile Arapça ikinci dil olmuş durumda. Benim sözüm her dönemde milliyetçi kesilenlere başka dillere karşı hoş görü göstermeyenlere. Ayrıca çevirisi olmayan hiç bir dil yoktur zamanımızda.
Bir Müslümanı çan sesi ne kadar rahatsız ediyorsa Ezan sesi de bir dinsizi o kadar rahatsız eder. Her Müslüman bunu da düşünmelidir. Eğer ortak yaşam düşünülüyorsa.
Bir söz söylenir bir dili iyi anlamak için bir önceki dili hiç kullanmaman gerekir. Arapça ne kadar bu ülkede her Müslüman tarafından anlaşılıyor araya bir tercüman girmediği söylenebilir mi. İnsan bir şeyi kutsallaştırmak istediğin de o kutsal olur. bunu bir yazı bir resim bir heykelle ilgisi yoktur. Kafanda yarattığı kutsal dır.
Kuran harfleri,kelimeleri,cümleleridir.Orjinalin yerini kopyaları alamaz.
Hiç bir şeyin kopyası aslı değildir ama onun yerine konulabilir.
Ahlaksız
15-09-2017, 18:12
Herkes kızıyor/kınıyor filan..Niye?Bu insanlar bir anda mı bitti bu ülkede?Bu ülkenin insanları işte..Müslümanlar ve Türkler..Ne bekliyorsunuz bu insanlardan?Bu insanlara ne verdiniz de,ne istiyorsunuz?
Sabahtan akşama kadar milliyetçilik,ırkçılık,dincilik,bölücülük naraları atıyorlar;ondan sonra bu gazla harekete geçenlere kızıyorlar..Siz yarattınız bu insanları..Japon siyasetçileri/öğretmenleri/ebevenynleri yaratmadı bu insanları..
Örfümüzde ölüye saygı varmış filan..Hangi örf bu?Japon örfü mü?
Bu ülkenin çok büyük çoğunluğuna saygı gösterilmiyor ve bu insanlar diri..Bir tane ölüye tepki verildi diye,feryat ediliyor..Ölmüş zaten..Sen tepki versen ne olur,vermesen ne olur..Asıl mesele diriye ne yapıldığı..
Salt bilgi verelim cahillere..Şimdi cahil arkadaşım..Abbasiler Müslüman mı?Evet..Emeviler Müslüman mı?Evet..Bir emevi halifesi haricinde,tüm halifelerin mezarlarından çıkarılıp kırbaçlandığını,kemiklerinin kırıldığını,kemiklerinin yakıldığını biliyor musun?Öğren işte..Al sana örf..Al sana ölüye saygı duyan Müslümanlar..
Bugün ne diyor bizimkiler?Şam'a gireceğiz,emevi camiinde namaz kılacağız..
Geçmişte de bunu Abbasiler diyordu işte..Şam'a girdiler,ölüyü/diriyi yok ettiler..
Sende bugün ölmüş bir kadını,sırf senden farklı düşünen bir kadının annesi diye mezarından çıkarıyorsun..Bu kafa,siyah bayraklı abbasi kafasıdır işte..Siyah bayrak tanıdık geldi mi:)
"Örfümüzde ölüye saygı varmış filan..Hangi örf bu?Japon örfü mü?" Ahlaksız
Hayır, Türk örfü. Müslüman ve diğer dinlere mensup Türk halkının, yüzlerce yıllık barış içinde yaşama örfü.
Ahlaksız
15-09-2017, 19:21
Nero;barış mı:)
İşin gücün dalga..Barışmış..
Daha geçen sene 15 temmuz yaşanmadı mı?
Nero;barış mı:)
İşin gücün dalga..Barışmış..
Daha geçen sene 15 temmuz yaşanmadı mı?
Haydaaaa!... ne işin var 15 temmuzda? Konumuzla ve ölüye saygıyla ne alaka?
Engse Hohol
15-09-2017, 22:00
IŞİD militanlarına "onlar öfkeli gençler" diyen AKP'liler, Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldırarak, gömülü cenazeyi mezardan çıkarıp tekbir sloganı attılar. Gerçek islam'ın en gerçek yaşandığı ülkelerden biri Türkiye oldu. Afganistan, Pakistan, Somali ve diğer islam ülkelerine fark atmışızdır artık. İslam'ın kan akıtmaya olan hevesi tarafından kendisinin de boğulması, en olası sonuç olacağını varsayarsak abartmış olmayız sanırım. Benzeri tekbir sloganları eşliğinde saldırıyı Sivas'ta da görmüştük. 1993'te akp yoktu ama aynı islam vardı.
Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinin öncesinde ve sonrasında gördüklerimiz bize gösteriyor ki islam, potansiyel katillerin yetiştirildiği, muhalif öldürmeye ısındıran doğal bir dindir. İslam dini öngörülebilir tehlikelerle, yağmaladığı birey hak ve özgürlüklerle doludur. Demokrasi ve Laiklik düşmanıdır ama bu düşmanlığını sinsice yapar ve komplocu yetiştirir. Hatun Tuğluk'un cenazesine saldırı, akp mentalitesi ile islam mentalitesinin ortak biryerde buluşmasının sonucu idi. Terörün dini yoktur diyenler! O halde gösterin bize; İnandığı islam tanrısı uğruna, canlı bomba olarak kendini kalabalıkta patlatan müminlere başka dinden bir rakip, bir başka özne!
https://lh3.googleusercontent.com/-TKJm_Oldr60/WbwYOa3TFlI/AAAAAAAANrk/tPlPQl9b9GA0RtMntJXxtg57CZGKvNhJQCJoC/w530-h461-n/av221.jpg
Cercis Hz Circis
16-09-2017, 01:13
Sanki akp, pkk'yı meşru zemine oturtmak için kastii yapıyor bu kışkırtıcı operasyonları.
Karanlıktan aydınlığa
16-09-2017, 04:13
Geçen bir haber okudum,önumüzde ki 10 yıl içerisinde iç savaş bahane edilerek ABD Türkiye ye müdahale edecekmiş falan...bu tip haberler ilerleyen safhalarda artarsa bunların iç ayaklanma için gerekli olan zeminin ön hazırlık seslerinin küçük tınıları mı diye sormadan edemeyeceğim......milletçe hiç olmadığımız kadar uyanık olmalıyız.
Sanki akp, pkk'yı meşru zemine oturtmak için kastii yapıyor bu kışkırtıcı operasyonları.
Akp Kontrol edemiyor ne kadar böbürlenseler de edemiyorlar AKP de 3 başlılık var. 1 Erdoğan gurubu 2 Fetocular 3 Süleyman Soylu, Mehmet Ağar gurubu .Tarikat ve Cemaatlerın bir bölümünü ve bazı milliyetçileri Soylu GURUBU yönetiyor. Fetocular malum kaos yaratmaya çalışıyor. Erdoğan da kendi derdinde her ne olursa olsun saraydan çıkmak istemiyor.
İşte bu mezar saldırganları ile S. Soylun un resimleri görülmeye başladı.
Ülke 90 lı yıllara geri dönüyor jitem mafya karanlık cinayetler her kes hatırlayacaktır. PKK farklı bir zemine oturdu artık
Geçen bir haber okudum,önumüzde ki 10 yıl içerisinde iç savaş bahane edilerek ABD Türkiye ye müdahale edecekmiş falan...bu tip haberler ilerleyen safhalarda artarsa bunların iç ayaklanma için gerekli olan zeminin ön hazırlık seslerinin küçük tınıları mı diye sormadan edemeyeceğim......milletçe hiç olmadığımız kadar uyanık olmalıyız.
Bu tür haberler uzun zamandır var. Bir ülke başkasının ne düşündüğü ile ilgilenmez kendi ne yapmak istiyor ona bakar.
Bu ülkede güvenlik yok ne can güvenliği ne mal güvenliği hukuk yok yönetenler yönetme konusunda aciz.
Torpil ayyuka çıkmış her kes yarınından korkar olmuş Böyle olduğunda ne kadar karamsar teori varsa dökülür.
Bu ülkeye acilen yeni yönetim biçimi gerekiyor Milli MUTABAKAT hükümeti lazım. Yoksa her kötü senaryolar yapılır..
Uyanık olacağız da nasıl kim teorilerinden vaz geçip ortak program da birleşecek. Kim önce ülke ve yurt sevgisi diyecek.
Ahlaksız
16-09-2017, 18:54
Hayır, Türk örfü. Müslüman ve diğer dinlere mensup Türk halkının, yüzlerce yıllık barış içinde yaşama örfü.
Haydaaaa!... ne işin var 15 temmuzda? Konumuzla ve ölüye saygıyla ne alaka?
15 temmuz Türkiye'de olmadı mı?
Türkler,kendi kendini katletmedi mi?
Barış dedin ya,o bakımdan dedim 15 temmuzu..Anladın mı şimdi?
15 temmuz Türkiye'de olmadı mı?
Türkler,kendi kendini katletmedi mi?
Barış dedin ya,o bakımdan dedim 15 temmuzu..Anladın mı şimdi?
Ama be ya Ahlaksız, böyle ilgisiz bağlantılar kuruyorsun, ondan sonra ben cevap verince de "eğlenme bizle" diyorsun. :)
15 temmuzda türkler kendi kendini katletmedi. Böyle dersen bu saçma olur. 15 temmuzda fetö adlı alçak bir örgüt türk halkından insanları katletti.
Men çe gûyem, tamburam çe guyed!..
Ahlaksız
16-09-2017, 19:07
Demek F16 ile Türkleri bombalayanlar Türk değildi..Neydi?Japon'muydu bu insanlar?
Ne içiyorsun Nero sen:)
Demek F16 ile Türkleri bombalayanlar Türk değildi..Neydi?Japon'muydu bu insanlar?
Ne içiyorsun Nero sen:)
Tabii ki onu demiyorum. Sen de bal gibi biliyorsun onu demediğimi. Makaraya sarıyorsun belki de aklınca.
Ondan sonra trol diyorsun. Peki senin bu yaptığın ne?
Uzatmayayım, kendi halkınızdan bu kadar nefret etmeyin. Siz bu kadar aşağılık bir milletin fertleri değilsiniz.
Ahlaksız
16-09-2017, 19:26
Devletin olduğu yerde barış/huzur olmaz Nero..Yani sadece Türkler değil,tüm toplumlar barışa/huzura hasretler..Bugün Dünya'nın en gelişmiş sayılan ülkesi Abd'de bile milyonlarca insan sokakta yatıyor,sokaklarda insanlar sırf zenci veya Müslüman oldukları için öldürülüyorlar..
Barış dediğin şey,avcı toplayıcı insan toplulukları zamanında belirgindi..Tarım devrimi ile insan denilen primat;dine hapsoldu,çoğaldıkça çoğaldı ve kabaca 10.000 yılda gelinen nokta ortada..Bugün milyarlarca insan aç,bir o kadarı elektrikten/sudan/internetten yoksun..
Ben Türkleri değil,insanları sevmiyorum..Bunu avatarıma baksan anlarsın aslında..Gerçi avatarımdaki kişiyi bilmen lazım önce..Bilmiyorsan,bu kişi matrix filmindeki Ajan Smith'tir..Diyor ki bu hayali kişilik..''İnsanlar virüstür..''
Bende aynen böyle düşünüyorum..
Tüm derdi skişmek,çoğalmak,baskın gelmek,yemek ve içmek olan bu canlıyı sevmem mümkün değil..
Sen sevebilirsin tabi..Türkleri de çok sevebilirsin ama ben hiç sevemedim bu hayvan türünü..Ufak çocukları severim ama..Neden?
Hiçbirşeyden haberleri olmuyor..Ne bir ideolojiye bağlılar,ne dine,ne bir işe bağlılar,ne bir eşe..Tamamen özgürler ve bu yüzden sevimliler zaten..
Bu farklı bir konu Ahlaksız. Bu dediklerinde haklı olduğun kısımlar var, haksız oldukların var.
Ben de insanı, özellikle günümüzdeki hâliyle pek sevilmeye değer bulamıyorum ama hem genelleme yapmıyorum, hem de insanın öz olarak iyi olduğunu düşünüyorum.
İnsanı bozan şey düzendir. Dediğin gibi, sınırsız toplum olarak yaşarken insanoğlu böyle değildi. Ondan sonra da tümüyle böyle kötü olmadı.
Şimdi bir felaket cağı. Ama yine de iyi, erdemli, degerli insanlar var. Bunlarida görmek lâzım.
Bunların hatrına insan sevilebilir. Sadece çocuklar değil, yetişkinler içinden de sevilebilir insanlar var.