Orijinalini görmek için tıklayınız : Sn. Baskoylu hakkında.
Vefik Sami
25-09-2017, 22:25
Aslında kişilere özel konu açılmasına taraftar değilim. Ne var ki böyle bir başlık altında aşağıdaki düşüncelerimi forum üyeleri ile paylaşma ihtiyâcı duydum.
Benim Sn. Baskoylu ile bir husûmetim yok. Hattâ, hiç kimse ile yok. Son zamanlarda aramızda oluşan münâkaşanın sebebi belli. Baskoylu fikir ve düşünce üzerine, inanç üzerine bir eleştiri getirmekten ziyâde, siyasi ya da dinsel olarak sevilen, değer verilen kişilere bodoslama saldırıyor. Sâdece sıradan-bayağı ithamlar üzerinden belaltı vuruyor. Bunu yapmaması için kendisini önceleri nâzikçe ikaz ettim; anlamazlığa verdi. Dolayısıyla benim ikazlarım da giderek sertleşti.
Bu foumda İslâmı, Hrisityanlığı eleştiren onlarca insan var. Ben bu güne kadar kime ne dedim ? Hattâ konu İslâm olunca en çok eleştiri getirenlerden biri de benim. Ama ben; aslâ kişi ve kişiliklere vurmam. İslam içerisinde - Kur'an, Sünnet, Hadis - görebildiğim çelişkileri kaynaklarıyla ortaya koyarım. Kendisi de yapsın bunu.
Böyle yazdı da itiraz eden mi oldu ?
Şu anda ülkemiz çok zor bir dönemden geçmekte.
Aynı düşüncede veya inançta olmasak da insanların birbirlerine ihtiyacı var.
Barışa, diyalog'a ihtiyaç var.
Ama; sn. Baskoylu, yangına benzin bidonu ile seğirten biri gibi.
Bunu da "Bilmeden" yapması mümkün değil.
Yoksa, bir teist olarak ben, ateist bir forumda haddimi aşarak, ateistlere ne yazacaklarını yâhut ne yazmayacaklarını söylemeye yeltenecek kadar ahmak ve terbiyesiz değilim.
Baskoylu
26-09-2017, 02:28
Sayin Vefik Sami.
Hem "Benim Sn. Baskoylu ile bir husûmetim yok" Diyorsunuz!!!
"Son zamanlarda aramızda oluşan münâkaşanın sebebi belli."
Hem husumetin yok hemde munakasanin sebebi belli diyorsunuz!!
Baskoylu fikir ve düşünce üzerine, inanç üzerine bir eleştiri getirmekten ziyâde, siyasi ya da dinsel olarak sevilen, değer verilen kişilere bodoslama saldırıyor.
Siyasi yada Dinsel!!!!!!! Bu ne iki yuzluluk ve riyakarlik? Hem dincisiniz, Hemde dine karsisiniz, hem Irkcisiniz hemde halklarin kardesliginden yanasiniz!!!
Hemde sevilen ve deger verilen kisilere BODOSLAMA daliyor!!!!
Bazi ahlak yoksunlari gibi mesela sizin gibi direk karsimdaki insanlara veya kisilere SEREFSIZ dedigimi onaylayin, yok degilse sahsima kullandiginiz bu kelime size ayittir...
Sizin Irkci yaniniza elestirilerle ve bana gore dogru tespitlerle BEL ALTI asla kullanmadim ve kullanmam lakin yapilanmanin neye ve kime hizmet ettigini aciklarim, aciklamisim, aciklamaya da devam ederim..
Kisilere Saldiri, Hakaret, Yaftalama, Karalama veya saygisizlik etmemek sarti ile, Gerek Kemalizm gerek Islam hakkinda bilgi ve birikimim sinirinda tartisirim...
Size ve forumda bana igrenc kufur edenlere bile Bel Alti gibi ahlaksizca yaklasimim yokken
Ki bu sizin kisilik yapinizda varken, aynaya bakarak Baskoylu gormeye calismak yerine, Kendinizi gormeye calisirsaniz, Eksikliginizi, Yanlislarinizi ve Yaptiginiz Kufurun Acizliginide gormus olacaksiniz...
Bilgisizligin, Egitimsizligin, Yetersizligin ve Zayifligin verdigi sonuc.... Sizin BODOSLAMA dalarak bana yaptiginiz igrenc kufurun en guzel aciklamasidir...
Birseyin ustesinden gelemiyorsan, Ideolojik olarak yetersizsen... Kisisel saldiri ve kaba guce bas vurmaktan baska carenizde kalmiyor...
Mesela ben yurt disinda TIPI bitirdim, Tipi bitirdim diye bir baskasindan ustunlugum soz konusu olabilirmi? Elbette Hayir.
Doktor, Ogretmen, Muhendis, Mimar vs vs bunlar birer meslek dallaridir..
Bunlara sahip olmak Insanligi kavramis anlamina gelmez... Insanligi kavramiyanlar, hem kendilerine hemde insanliga zarar verenlerdir..
Hele hele sizin gibi Gizli Irkci ve Gizli Dinciler en tehlikeli olanlardir.
Pir Sultan Abdalin Hizir Pasaya Dedigi Gibi, "Hizir ben sana Pasa Olamazsin demedim, Sen Adam Olamazsin Dedim"
Bir soz daha var, Vali olup bulundugu ilin valisi olarak tayin edilen vali, asker gonderip babasini tarlada apar topar getirirler, Babasini ustu basi camur icinde goren Vali, Babasina. Baba Sen Bana Adam Olamazsin Dedin, Bak Ben Vali oldum der.
Ogluna tukurucesine, "Oglum Ben Sana Vali Olamazsin Demedimki, Ben Sana Adam Olamazsin Dedim...."
Muhammde icin olsun, Ataturk icin olsun, Butun yazilarimda veya baska forumlarda.
Bunlar Serefizdir, Namusuzdur, Alcaktir, O cocugudur, veya daha farkli igrenc kufurlerime rastladiysaniz, bunu ispatlarsaniz... Sizin bana Ahlaksizca ve igrenc bir yapilamayla bana yaptiginiz kufuru hak ettigimi, soyleyip herkesten de ozur diliyerek foruma geri gelmemeksizin ayrilacagim...
Yok degilse Kotu Soz Sahibinindir diyor, ahlaksizliginizla bas basa birakiyor ve sizi size mahkum ediyorum.
Insanlik adina sizi kiniyorum.....
Sozun bittigi yerdesiniz
Vefik Sami
26-09-2017, 12:15
Mesela ben yurt disinda TIPI bitirdim,
Tıp'ı bitirmişsiniz, iyi-güzel etmişsiniz.
Zâten siz bitirmeseniz, az gelişmiş ülkelerdeki "Doktor"lar bitirecekti.
Fakat, sizden ricam; bu forumu da bitirmeyin !..
Benim pek arkadaşım, fikirlerimi paylaşabileceğim dostlarım yok.
İyi-kötü, PC karşısına geçip burada kem-küm etmekteyim.
Bu forum, benim gibi susuturulmuş ya da susumak zorunda bırakılmış insanlar için bir sığınaktır.
Tıpı bitirdiğiniz gibi burayı da bitirirseniz, nereye gideriz ?
Lütfen bizlere acıyın !..
bilgivehis
26-09-2017, 14:13
Bu foruma uzun süredir uğramamamın tek nedeni değil ama yüzde doksan nedeni Basköylü'dür.
Forumda rahatsız olduğum konuyu arkadaşlar bilirler, ancak Basköylü'nün gelmesi o konunun üzerine tuz-biber serpti.
Adam Atatürk düşmanlığıyla kafayı bozmuş, aklının yerinde olmadığını düşünüyorum.
Bu tür aklıyla sorunu olanlardan tartışmak fayda yerine zarar getirir, zira her başlıkta sapkınlığını göstererek tartışmaların sulanmasına neden olacak bu da forum zevkini bırakmayacak.
Üstelik tıbbı okumuş olması daha vahim bir durumdur, bilinçli sapkınlık gibi bir haleti ruhiye içindedir.
Bu sözlerim sayın Basköylü'nün belki içini burkacak ama en azından dışarıdan nasıl göründüğü hakkında fikir vermiş oldum...
Neyse buraya bunun için gelmedim, gelmişken de yazayım dedim....
Asıl gelişim spartacus'u uzun zamandır göremiyorum, ne olduğunu öğrenmek hakkımız diye düşünüyorum.
spartacus arkadaşımız ne oldu, başına bir şey mi geldi, ölüsünden dirisinden lütfen bir haber verin...
Save The Day
26-09-2017, 14:59
Sevgili bilgivehis dostum hoşgeldin, bayadır yoktun forumda. Baskoylu adlı üyeyi yeni görüyorum, daha önceden denk gelmedim ve aranızdaki husumeti de bilmiyorum ama demek isterim ki tek bir kişi yüzünden güzelim forumu terk etme, başka böyle forum yok türkçe olarak. Yani rahatsız oluyorsan o kişinin iletilerine bakmazsın ve okumazsın en iyi çözümdür, diğer türlü okudukça için içini yer ve ona cevap yazarsın, o da sana yazar ve böylece sürüp gider ve gereksiz strese girersin, boşu boşuna kaygı oluşmuş olur. Onun yerine dediğim gibi okumayabilirsin.
Bu arada spartacus bayadır yok, ama yokluğunu fark eden ve dile getiren de yok, sanki hiçbir şey olmamış gibi herkes kendi köşesine çekilmiş ve spartacus'u takmıyor. Ben de başına bir şey geldiğinden şüpheleniyorum çünkü foruma girmemezlik yapmazdı, çok sık olarak foruma girerdi nerdeyse her gün. Yani forumda saatlerce durmasa bile en azından girer ve son aktivitesi güncellenmiş olurdu, yani çok yoğun olma gibi şeyler değil bence, sağlıkla ilgili bir durum olabilir yani başına bir şey gelmiş olabilir. Ama bunu bilebilmemiz için spartacus'a ulaşabilmemiz ve onun iyi olup olmadığını öğrenmemiz gerek ki iletişim bilgilerini bilmiyorum ben, bilen varsa yardımcı olsun, hatta onu tanıyan varsa onunla iletişime geçip ne durumda olduğunu aktarırsa çok iyi olur. Filozof kolay yetişmiyor, hatta nerdeyse hiç yetişmiyor ve sadece istisna olarak yetişebiliyor ve böyle yetişmiş bir filozofu kaybetmeyi göze alamayız, almamalı da zaten bu forum, o olmadan forumun hiçbir anlamı kalmaz.
Bu başlığın doğrudan muhatabı değilim ama bende bu geminin içinde olduğum için sn başköylünün bazı tutumları hakkında bir kaç kelam edeyim.
Sn başköylü arkadaşımızın "ırkçı" "dinci" ve "faşist" yakıştırmalarını bol keseden ve herkes için kullanması kabul edilemez ve çok çirkin. Sn başköylünün de mensubu olduğu bir milliyet vardır ve reddedemez, "ben şu milliyete mensubum" dediği anda -kendi mantığına göre- ırkçı oluyor kaçış yok yani.
Atatürk konusuna hiç girmeyeceğim, o konu hakkında söyleyeceklerimi söylemiştim.
Toparlayacak olursak , karşındaki herkese en ufak birşeyde sen ırkçısın dincisin demek vicdansızlıktır.
bilgivehis
26-09-2017, 15:35
Teşekkürler Save:)
Basköylü ile aramızda herhangi bir husumet, bir mesaj veya tanışıklığımız gibi bir şeyler yok, hatta hatırladığım kadarıyla aynı başlıkta yazımız dahi yok.
Kendisi o dönem, yani benim bazı başlıklardan ve bazı tutumlardan rahatsız olduğum dönemde aniden ısmarlama gibi ortaya çıkmış, rahatsız olduğum konularda daha faşizan ve daha ırkçı yaklaşımlarda bulunmuş olması forumdan uzaklaşmamı ateşlemişti.
Uzaklaşmamın yeğane nedeni Basköylü'nün tutumu değil ama patlamak üzere olan bombanın fitilini ateşleyen konumunda olmuştu.
Onun dışında kendisiyle herhangi bir tanışıklığımız veya husumetimiz yoktur.
Forumdan bu tür konularda uzaklaşmam söz konusu değil, başımdaki rahatsızlık yüzünden biraz kendimi toparlama gibi bir düşüncem de etkin oldu.
Ama gel gör ki, bu defa da spartacus yok ortalıkta, umarım birileri sesimizi duyar...
Baskoylu'ya karşı bu tepkiler gecikmeli de olsa çok iyi. Keşke daha önce olsaydı.
Vefik beyin son mesajı da çok iyi olmuş. "Bizlere acıyın" diye biten mesajı... :)
Baskoylu'ya karşı bu tepkiler gecikmeli de olsa çok iyi. Keşke daha önce olsaydı.
Vefik beyin son mesajı da çok iyi olmuş. "Bizlere acıyın" diye biten mesajı... :)
Vefik bey eski kelimeleri kullanarak muhattabını tartışmada yener ve uzun uzun tartışırdı ama bu arkadaşa karşı böyle bir tutum sergilemesi ilginç :)
Vefik bey eski kelimeleri kullanarak muhattabını tartışmada yener ve uzun uzun tartışırdı ama bu arkadaşa karşı böyle bir tutum sergilemesi ilginç :)
Evet, ben de şaşırdım. Demek ki dolmuş, dolmuş, sonunda taştı.
Ben de çok sabrettim, ağzımı bozmamak için. Forumlar hayatımda kimseye hakaret ve küfür etmedim. Baskoylu için bu kuralımı bozmak istemedim. Neyse ki artık durum değişti.
Baskoylu
26-09-2017, 17:07
Saygideger Dostlar
Insani degerlerimizi yukseltmek, Insan olmanin ozunu kavramak,
INSANI-KAMIL olmaktan gecer.
Hosgorulu, Saygili olmayi ve Insanlik Sevgisini yureginde tasimayi amac edinenler...
Insanlik dusmanligi yapmaz.
Burada yaptigimiz sohbetlerde FARKLILIKLARIMIZI PAYLASIYORUZ...
FARKLILIKLARIMIZ ZENGINLIKLERIMIZDIR ilkesi ile yaklasiyorsak, farkliliklarimizi EDEP VE ERKAN icinde paylasmamiz kesindir.
Konulari kissisellestirmek yerine, bilgisizligin verdigi sonucla karsimizdaki kisiye yani tartistigimiz, hem fikir olmadigimiz kisiye insanliga yakismiyacak kufur ve hakaretlere bas vuruyorsak!!!!
Insan olmaya aday olmak yerine, cirkinlikleri ve igrenclikleri yasamimiza ve kisiligimize adepte etmeye calisiyoruz.....
Her insan hata ve yanlis yapar, Hata ve yanlis yapmam veya yapmaz diyenlerin programlanmis ROBOT olmasi gerekir... Robot da zamanla sistemde olusabilecek sorunlardan dolayi tekrar proglanmasi gerekir...
Ben birine veya birilerine karsi hakaret ettigim zaman veya yanlis bir sey yaptigim zaman, (GONUL ALMA) Hatami telafi etmek veya karsimdakinin bende hak ve hukuku kalmama adina, ondan OZUR DILEMEYI DE KENDIME INSANLIK GOREVI SAYARIM.
Insan kiligina girmis, kendisini Insan gormeye calisanlarin en buyuk hatasi da EGO larina yenik dusmeleridir.
Ego insani camurdan camura goturur, yuzlerini yikiyabilecek su bulamazlar cunku Insanligin ne oldugunu kavramasi gerekir, Insani degerlere sahip olmasi gerekir.
Ornegin benim yer yuzunde korktugum hic bir sey yoktur, Tanri ve Allah dedikleri ve korktuklari olusumu ayaklarimin altinda ezer cigner gecerim...
Nedenmi Cunku Ben Insana ve Insanliga inanmis biriyim.. Tanri ve Allah denen olusum Insanin yaninda bir hictir. Var olanin yaninda Hic bir sey olabilirmi?
Benim kortugum bir sey varki, olurda oyle bir hata ve yanlisin icine dusersem, kendi kendimi af etsem bile onun beni af etmiyecegini dusunurum ve yasadigim surece onun acisini ceker, Cehennem dedikleri iskence hane bile onun yanida viz gelir...
VICDANIMDAN KORKARIM.
OLURDA BIRINE VEYA BIRILERINE HAKSIZLIK YAPARSAM
YASAM BOYUNCA VICDAN AZABI CEKERIM...
Vicdan azabi sadece birine insanligin kabul etmedigi haksizligi yapmakla sinirli degildir.
Birinin yardima ihtiyaci olur, Ona Benlik yapip yardimci olamiyorsam, yardimci olmayi red ediyorsam, Vicdan azabi ceker, insan olmaktan utanirim.
Bunu sadece Maddi olarak algilamiyalim, Maddi ve Manevi olarak yardimci olmiyorsam vicdanim sizlamasi gerekir, tabi bunun icin insani degerleri tasimam lazim...
Vicdan olgusunu biraz daha genisletirsek, Eger tarihi Belgelere, Delillere ve Kaynaklara dayanmadan, ulu orta, yerli ve yersiz bir inanca, dusunceye, fikire ve birilerin tabularina saldirirsam, vicdan azabi cekerim....
Ayni zamanda bildigim dogrulari ve hakikatlari oldugu gibi aciklamazam onun icin mucadele vermezsem yine VICDAN AZABI CEKERIM...
Ornegin bana ne Fasizmden, Bana ne Fakirlerden, Bana ne Tecavuzculerden, Bana ne INSANLIGA YONELIK YAPILAN DUSMANLIKLARDAN diyebilir, herkesin vurdum duymazligini bende yasiyabilirim.
Yasamimda sahip oldugum, Insanim diyen ve Insan kiliginda gorunenleri tanidikca... INSANLIGIMDAN UTANIR OLDUGUMDUR, INSANLIK ADINA BU INSAN KILIGINA GIRMIS OLANLARDAN, INSANLIKTAN OZUR DILESEM bile vicdanimin rahat etmedigini his ediyorum.
Gunu gelecektir Topraga Karistigim Zaman icime dert olan tek sey budur....
Bu foruma uzun süredir uğramamamın tek nedeni değil ama yüzde doksan nedeni Basköylü'dür.
BIR SONRAKI MESAJI
Basköylü ile aramızda herhangi bir husumet, bir mesaj veya tanışıklığımız gibi bir şeyler yok, hatta hatırladığım kadarıyla aynı başlıkta yazımız dahi yok.
Kendisi o dönem, yani benim bazı başlıklardan ve bazı tutumlardan rahatsız olduğum dönemde aniden ısmarlama gibi ortaya çıkmış, rahatsız olduğum konularda daha faşizan ve daha ırkçı yaklaşımlarda bulunmuş olması forumdan uzaklaşmamı ateşlemişti.
Uzaklaşmamın yeğane nedeni Basköylü'nün tutumu değil ama patlamak üzere olan bombanın fitilini ateşleyen konumunda olmuştu.
Onun dışında kendisiyle herhangi bir tanışıklığımız veya husumetimiz yoktur.
Forumdan bu tür konularda uzaklaşmam söz konusu değil, başımdaki rahatsızlık yüzünden biraz kendimi toparlama gibi bir düşüncem de etkin oldu.NE YAMAN BIR CELISKI DEGILMI?
Bir insan kendi kendisi ile bu kadar celiskili ve gercek disi olabilirmi, Hem %90 foruma girmemesinin sebebi BASKOYLU.
Hemde de DEGIL.... ustelik hic bir konuda zitlastigimiz veya hem fikir olmadigimiz bir konu gundeme gelmemesi....
Kiliktan kiliga girip, Mide bulandiran igrenc kufurleri ozel mesajima gonderen veya gonderenlere ne cevap olarak nede icimden ufak da olsun, ben senin bilmem neyini ne yapayim gibi bir soylem gecmez, gecemezde...
Onu ve onlari dunyaya getiren kutsal varligin kendisi olan, Gercek tanrinin kendisi olan KADIN VE ANALARIMIZ onu ve onun gibilerini dunyaya getirirken birer insanlik dusmani, ahlaksiz ve onursuz olsun diye getirmedi....
Gerek Hz. Muhammed, Gerek Ataturk hakkinda igrenc kufur ve hakaretlerde bulunmadigima inaniyorum...
Bunu defalarca kez acikladim...
[...]
Iskence Hane
Benzeri olumsuzluklarin nitelik ve niceliklerini acikladim...
Eger bunlar varsa Anlami da budur, demek sucmudur? Hakaretmidir? veya kufurmudur?
Ben kaynaklara ve delilere gore Aise nin 9 yasinda oldugunu dusunuyorum, birileri 15 birileri ise 18 dusunuyor!!!!!
SORUYORUM??? Kizin varsa, Bacin varsa, 53 Yasinda 8 esi olan birine VERIRMISIN? Vermiyorsan Yanlis gordugun icin vermiyorsun.. Sana yanlis gelen bir seyin baskasina dogrumu gelir? Yasadigin cevrede veya basinda gorebilecegin boylesi bir olusuma ne dersin? Eger birisi birden fazla kadinla evliyse, cocuklara sarkintilik yapip goz dikiyorsa, cocuk yastaki kizlarla evlenmek istiyorsa VICDANIN HAKSIZLIK OLARAK KABUL EDIYORSA ve onu nasil goruyorsa, oldugu gibi kabul edip yargilaman gerekmiyormu?
Yapan kendileri, yapilanlari mahkum etmeye veya elestirmeye kalktigin zaman da EN BUYUK DUSMANLARI OLUYORSUN, OGRENDIKLERI VE OGRETILDIKLERI ILE IGRENCLIKLERINI YAYMAYA DEVAM ETMELERINI INSANLIGIN HANGI SAYFASINA SIGDIRIYORLAR....
Allahin varligini, Cennet ve Cehennemin varligini Idda ederek kesinlikle var deyipte inandiklari olusumu O ortam icine koyan yine kendileridir...
Onlarin iddalarinin ne anlama geldigini, Aklin yolu ile tahlil edip dogru tespit ediyorsak... Hakaret, Saygisizligi biz mi yapiyoruz?.. yoksa kendilerimi farkinda olmadan soyliyorlar?
Gelelim Kemalizm konusuna....
Ataturk`e yonelik insanliga yakismiyacak igrenc kufur ve hakaretler yapiyormuyum?
Mesela Sayin Vefik Sami gibi SEREFSIZIN VEYA SEREFSIZIN biridir gibi bir soylem kullanmismiyim?
Kurtulus Savasinda Yaptigi Onderlik Taktire Sayandir, Emperyalizme gore taktik ve stratejik mucadelesinin dogru oldugunu....
Kurtulus savasindan sonra Cumhuriyetin kurulusu ile izledigi, uyguladigi, yaptigi ve yaptirdilarini bizzat Canli Taniklar, Belgeler, Kaynaklar, Deliller ve Butun Gercekleri oldugu gibi ortaya koyarak, neye ve kime hizmet ettigini, nasil bir yapilanmaya sahip oldugunu soylemek SUCMUDUR.
Eger birine veya bir kac olusuma katilmiyorsan, katilmadigin veya hem fikir olmadigin konu ve konulari, ornek verip onlari kendi fikir ve dusuncelerinle benim iddalarimi curutmek, yani benim tespitlerimin yanlis oldugunu.
Senin Belge ve Kaynaklarina karsilik bunlarda benim Belge ve Kaynaklarim diyerek, Dogrulari birlikte bulmanin daha dogru olacagini dusunmek yerine, fikir ve dusunce yoksunlugu yasiyarak, bilgi kirliligine, bilgi kirliligi eklemek zorundamiyiz...
Yapilan Elestiriler veya Bir Inancin, Dusuncenin, Yapilanmanin, Nitelik ve Niceligini oldugu gibi aciklanmasi.. daha net anlasilir olmasidir.. Ona hakaret, Dusmanlik, Kinayi vs vs gibi bir yapilanma degildir...
Ne Ataturk`le nede Muhammed le ayni donemde yasamisligimiz ve kisisel munasebetlerimizin olmasinin mumkunu olmadigi gibi... onlara kisisel dusmanlik ta beslememizin mumkunu yoktur...
Konuya aciklik getirmek icin sanirim biraz uzun oldu, Sayin Vefik Sami nin yazisina Cevap verdikten sonra, Arzunuz ve isteklerinizi de goz onunde tutarak Aranizdan ayrilabilirim....
Insanligi kendime amac edinmis olmam benim en buyuk hatalarimdan biridir....
Bu benim gercekligim.
Istesemde, Insanlik Dusmanligi yapamam...
Istesemde, Dogrudan, Guzelden, Haklidan, Sevgiden ve Saygidan Ayrilamam
Saygi ve Insani Sevgilerimle.
Baskoylu
26-09-2017, 17:31
Vefik Sami; Tıp'ı bitirmişsiniz, iyi-güzel etmişsiniz.
Zâten siz bitirmeseniz, az gelişmiş ülkelerdeki "Doktor"lar bitirecekti.
Fakat, sizden ricam; bu forumu da bitirmeyin !..
Tipi bitirdigimi veya bitirmis olmami size kendimi ustun veya farkli biri olarak gostermek adina ornek vermedim..
Verdigim ornek Bunlarin bir insani diger bir insandan ustun kilmiyacagini veya gostermiyecegini aciklamak icin yazdim....
Forum ve Forumlar insanlarin bilgi paylasim yeridir.
Kendisini yenileme ve Gelistirme yeridir.
Foruma veya forumda gorevli yetkili canlari guc durumda birakmak soyle dursun.
Duzen tarafindan Forumda bilincli olarak gorevlendirilmis insan kiligina girmis insanlar disinda, farkliliklarimiz olan butun dostlari rahatsiz etmek gibi bir luxum olamaz...
Dolayisiyla Forumu bitirmek yerine, kendimi bitirecek bilinc ve bilgiye sahibim....
Vefik Sami; Benim pek arkadaşım, fikirlerimi paylaşabileceğim dostlarım yok.
İyi-kötü, PC karşısına geçip burada kem-küm etmekteyim.
Bu forum, benim gibi susuturulmuş ya da susumak zorunda bırakılmış insanlar için bir sığınaktır.
Dilinize sahip degilseniz, Cevrenizde Fikirlerinizi paylasacaginiz insan bulmaniz da zor olur...
Dilinize sahip degilseniz, Dost edinmenizde zor olur.
Bizim felsefemizde, ELINE, DILINE VE BELINE SAHIP OLMIYANLARIN insanligindan suhpe duyulur.
Kendinizde olan veya kendinizde gordugunuz olumsuzlugu, bodoslama baskasinda gormeye calisip ona soylemeniz nasil bir kisilige ve kimlige sahip oldugunuzun en guzel gostergesidir...
Bu forumda gorevli dostlar zaman zaman senin gibi kufurbazlari tutabiliyorsa, Onlara tesekkur borclusunuz.
Mesela, evrensel-insan gibi degerli insanlar yasaklanirken, Senin gibi ahlak yoksunu kufurbazlar burada, KEM-KUM yapabiliyor....
Vefik Sami; Tıpı bitirdiğiniz gibi burayı da bitirirseniz, nereye gideriz ?
Lütfen bizlere acıyın !..
Sizin gibi ahlak yoksunu kufurbazlar her yerde yer bulur, Cunku bu Bozuk Dunya Duzeni Sizin gibi insanlarin cirit attigi dunyadir...
Siz ve sizin gibiler tarihler boyunca nice insanlik onurunu ayakta tutanlari bitirdiniz...
Onlar isimlerini dunya tarihine kizil kanlari ile yazdi, yasiyor ve yasiyacaklar... Sizin gibiler ise yeri geldiginde insanligin kabul etmedigi cirkinlikleri ve igrenclikleri yaparsiniz... daha sonra acinacak ve magdurmus havalarina girip, iki yuzlu ve riyakarliklari yasaminiza adepte etmis birer bireysiniz... siz ve sizin gibiler yasadikca INSANLIK KENDINDEN UTANIR OLACAK.
Bu ve bu gibileri icimizde barindiran ve bunlara goz yuman insanliksa........
[...]
Sayin Vefik Sami; Sizin yukarida, bana ozelden igrenc kufur edenden farkiniz varmi?
Bana gore yok...
Sonuc olarak SOZUN BITTIGI YERDESINIZ..
BEN SIZI, SIZE MAHKUM ETTIM....
bilgivehis
26-09-2017, 17:40
Sayın Basköylü, seni burada yargılama gibi bir hakkımız yoktur, en azından kendim öyle düşünüyorum.
Bir başlık açılmış, ben de senin hakkında görüşümü paylaştım, bu bir yargılama değildir, daha ziyade kendini tekrardan yargılamak için denebilir.
Alıntı yaptığın cümlelerimde en küçük bir çelişki yoktur ama onu dahi çelişki olarak yorumlamış olman kendini tekrar yoklaman için bir gerekçe olabilir.
Yıldıztozu
26-09-2017, 17:42
Bir ateistin Atatürk karşıtı olmasını anlamlandıramıyorum. Neticede Atatürk, bilimsel düşünceyi savunan, laik sisteme önderlik etmiş ve dinci yobazlarla mücadele etmiş birisi.
Ülkesi adına mücadele eden birinin milliyetçi olmaması da düşünülemez. Milliyetçi olmadan millet adına savaşmanın mantığı kalmazdı.
Sevgili Baskoylu merak ediyorum; insanlığı kendinize amaç edinmişseniz Atatürk'ün insanlığa katkıları mı daha fazladır, zararları mı fazladır?(varsa)
Tarih bilgim yetersiz kalabilir fakat Atatürk'ün insanlık dışı katliamlar yaptığını falan sanmıyorum.
Ayrıca tarihte etik değerleri yüksek olan bir devlet lideri örneği yoktur herhalde. O konumda olan herkes zaman zaman etiği gözardı etmiştir sanırım.
Baskoylu
26-09-2017, 17:50
Bir ateistin Atatürk karşıtı olmasını anlamlandıramıyorum. Neticede Atatürk, bilimsel düşünceyi savunan, laik sisteme önderlik etmiş ve dinci yobazlarla mücadele etmiş birisi.
Ülkesi adına mücadele eden birinin milliyetçi olmaması da düşünülemez. Milliyetçi olmadan millet adına savaşmanın mantığı kalmazdı.
Sevgili Baskoylu merak ediyorum; insanlığı kendinize amaç edinmişseniz Atatürk'ün insanlığa katkıları mı daha fazladır, zararları mı fazladır?(varsa)
Tarih bilgim yetersiz kalabilir fakat Atatürk'ün insanlık dışı katliamlar yaptığını falan sanmıyorum.
Ayrıca tarihte etik değerleri yüksek olan bir devlet lideri örneği yoktur herhalde. O konumda olan herkes zaman zaman etiği gözardı etmiştir sanırım.
Sayigdeger Yıldıztozu
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=34128
Türkiye'de Faşizmin Kurucuları & Kemalizm, CHP ve Bilinmeyen Bazi ... (https://www.google.ca/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj3-pWJjMPWAhUHiFQKHR8XCQwQFgguMAE&url=https%3A%2F%2Fturandursun.com%2Fforumlar%2Fsho wthread.php%3Ft%3D30340%26page%3D14&usg=AFQjCNFNcEv0odGGcjeRTKntj2UQ82kZyg)
Okuyun burada hem fikir olmadiginiz konuda tartisabiliriz...
Varsa farkli bilgi ve birikimleriniz, Saygi cercevesi icinde paylasmak guzel bir olgu olsa gerek..
Vefik Sami
26-09-2017, 18:41
@Baskoylu;
Ben söyleyeceğimi söyledim.
Anlatmak isteğim husûsu çok net anladığını biliyorum.
Ancak; salağa yatıp anlamazdan geliyor, okuyucuyu laf kalabalığına boğarak, farklı şeyler yazıyorsun.
Öyle görünüyor ki "Eleştiri" makyajı altında tahrik, hakâret ve kışkıtmaların devam edecek.
Daha fazla muhatap olmamız gerekmiyor.
Ben sâde vatandaş olarak uyarımı yaptım.
Ötesi beni ilgilendirmez.
Ahlaksız
26-09-2017, 18:55
Dün silinen konuya yazmıştım..Buraya bir daha yazıyım..
Daha önce basköylü'yü sevmediğimi belirtmiştim..Kimse kimseyi sevmek zorunda değil sonuçta..Neyse..
Şimdi bu sanal ortamda kişi diye bir şey yoktur..Fikir vardır..Fikir için de bilginizin olması lazım..Yani ben baskoylü'ye veya vefik Sami'ye kişi olarak bakmam..Ne dediklerine bakarım..Bilgilerine/fikirlerine odaklanırım..Varsa fikirleri istifade ederim..Hepsi bu..
Tabi ki hepimiz bir kişiyiz ama sanalda bulunma nedenimiz,hele bu forumda bulunma nedenimiz,tanışma/kaynaşma değildir..
Burası facebook gibi bir site değil..Haliyle hakaret/küfür edeceğiniz kişiyi bilmiyorsunuz..Haliyle bir kişiye hakaret/küfür etmek,bu forumda ve benzeri yerlerde anlamsızdır..Çokta tehlikelidir..Sonuçta karşınızda bir savcı da olabilir..Bunu bilmiyorsunuz..
Dün Baskoylu Muhammed hakkında birşeyler yazdı..Ben bu capslerle filan din eleştirisini tasvip etmem..Yani baskoylunun yazdıklarını onaylamıyorum..
Vefik Sami,yakın zaman önce bir kişiye sanalda ettiği laf yüzünden para cezası yemiş birisi..Bunu kendisi burada açıkça söyledi..
Kendisini de severim/sayarım..Çok eskiden beri sanalda birkaç forumda karşılaştık..Çok yazıştık..Çok şey öğrenmişimdir kendisinden..Çok da bilgili birisidir..
Yalnız dün haddini aştı..Kendisine yönelik bir şey yazmayan bir üyeye,durup dururken ''şerefsiz'' gibi laflar etti..Bu olmadı işte..Adamın dediği de bir şey yok..Muhammed'e küfür etmiş filan da değil..Sıradan bir konu ve sıradan cümleler işte..
Vefik Sami'nin bu çıkışı,kendisine yakışmıyor..Emekli bir öğretmen bu kadar hiddetli cümleler kurmamalı..Aniden bir kişiye bu kadar fevri çıkmamalı..Karşınızdaki kişi ne derse desin,sonuçta karşınızda bir kişi değil,bir fikir var..Bu fikirden rahatsızsanız,geçersiniz karşısına ya da bu fikrin kurallara aykırı olduğunu düşünüyorsanız,yönetime bildirirsiniz..
Vefik sami,foruma sahip çıkıyor..Yalnız foruma böyle sahip çıkılmaz..
Vefik sami bilir..Yazıyaz diye bir forum vardı..Ne oldu?Forum komple silindi gitti..O kadar yazdıklarımız hep boşa gitti..
Yani bu kadar kasmaya gerek yok..Bu forum açık ve şu an burada yazıyoruz..Belki yarın forum silinir,bizde forumda yazmayı bırakarız veya başka foruma geçeriz..
Foruma sahip çıkacağım diye,size yönelik tek kelime etmemiş birisine aniden ''şerefsiz'' demek doğru değil..Hele ''yılların forumcusu'' bunu asla yapmamalı..
Vefik Sami
26-09-2017, 19:24
Sn. NOLAN;
Bu forumda her gün farklı müstear alıp, İslâmı eleştiren herkese söven "Kanalizasyon ehli"ne bile "şerefsiz" demedim ben.
Bana ettiği küfürleri okumuşsundur.
Neden ka'ale almadım ?
Neden uymadım ?
Vatandaş, şartlı refleks veriyor.
Bilgisi-görgüsü bu.
Elden bir şey gelmez.
Ancak, Baskoylu ne yaptığının farkında.
Aslında bu forumda yazan herkes farkında.
Ne yazık ki görmezden gelinmekte.
Bana üslûp dersi vermeye kalkma.
Şahsıma küfredenler de dâhil hiç kimseye kem söz etmedim.
Ama; bu durum başka.
Adamın ne yaptığını farkedemeyecek derecede miyop musun ?
Ahlaksız
26-09-2017, 19:49
Vefik sami;baskoylu bir şey filan yapamaz..Bu forumda birisinin bir şey yapabileceğini nereden çıkarıyorsunuz?
Baskoylu Atatürk'e sallıyor diye,Atatürk'çüler mankurt mu olacak?Yooo..
Baskoylu Muhammed'e sallıyor diye,müslümanlar dinsiz mi olacak?Yoooo..
Hepimiz kendi kendimize yazıyoruz burada..Burada yazılanlar,ancak ve ancak gerçeğin peşinde olan 3-5 meraklı insanın ilgisini çeker..Bu kişiler de çoğunluğun karşısında bir hiçtirler..
Baskoylu ne yaparsa yapsın,sizene..
Forumun kurallarına uyan herkese,bu forum açıktır..Bu kadar basit..
...Yazıyaz diye bir forum vardı..Ne oldu?Forum komple silindi gitti..O kadar yazdıklarımız hep boşa gitti...
Melnur'un yüzünden!.. :(
Bir öyküm vardı orada interaktif öykü, Pisütopya diye. O da kaybolup gitti. Bir kopasını almıştım ama onu da kaybettim. :(
Baskoylu
27-09-2017, 01:32
[QUOTE=Yıldıztozu;611409]Bir ateistin Atatürk karşıtı olmasını anlamlandıramıyorum. Neticede Atatürk, bilimsel düşünceyi savunan, laik sisteme önderlik etmiş ve dinci yobazlarla mücadele etmiş birisi.
Saygideger Dost Yildiztozu, size iki ayri link gonderdim belki bulmakta sorun yasamis olabilirsiniz.
Siz nasil Bir ATEISTIN Ataturk karsiti olmasini anlamlandiramiyorsaniz.... Bende, Kendisini, Marksist, Leninist, Komunist, Sosyalist, Ilerici, Aydin, Sosyal Demokrat ve Halktan biri olarak gorenlere anlamlandiramiyorum ve sasiriyorum.
http://ftp.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=30340
Burada yiginla yazilmis ve kalame alinmis olan gerceklerin yani sira, yazilmamis arsivimde bulunan bir yigin belge ve deliller var...
Unutmayin Meclise DIYANET BASKANLIGINI RESMILESTIREN ATATURKTUR.
Cami imamlari, Muftu ve islam gorevlilerine butceden odenen odeneklerin yine Ataturk tarafindan oynayladigini kanitlarim.
Karadenizde Mustafa Suphi ve 14 Yoldasini hunarca katlettiren Ataturktur.
1 Mayis Dunya Isci ve Emekciler Bayramini, 1 Mayis Bahar Bayramina, Ceviren Ataturktur.
Dersim Soykiriminin bastan sonra kadar emir veren yine Ataturktur.
Cumhurriyetin kurulusundan sonra 27 sozde isyan ozunde ise daha once belirlenmis yapilanmalara karsi katliam yapilmisinin mimari Ataturktur.
Kendi yaveri olan donemin cellatlarindan Topal Osman`in cok sey bilmesinden sonra verilen bazi emirlere uymamasindan dolayi, Ataturk tarafindan IDAM karari verilir... yakalanma aninda kellesi ucurulan Topal Osmanin idami Ataturk`e sorulur...
Pasam Topal Osmani ve adamlarini yakaladik, lakin baskin sirasinda Topal Osmanin kafasi koparildi, Idam etmemizin mumkunu yok, ne yapmamizi emredersin...
Ataturk; Tandogan Meydaninda Ayaklarindan Asin, Verilen Idam Yerine gelsin, gelsinki Sakiler kime kafa tuttugunu bilsinler der.....
Adolf Hitler bile boyle bir sey yapmamistir... Olen bir insani Idam yerine gelsin diye boylesi bir ortam icine girilirmi?
Unutmiyalimki Osmanli doneminde ve Cumhurriyet doneminde yani Turkiye de sadece Turk milleti yoktu. Laz, Cerkez, Yoruk, Turkmen, Kurt, Alevi, Ermeni, vs vs cok farkli milletlerden Turkiye Halklari vardi, halende bu mevcut.
Bu halklar asirlarca farklilik gozetmemeksizin Kardes gibi yasadilar.
Alltaki linki okursaniz ufkunuz ve tutuculugunuz biraz olsun dagilir kanisindayim...
http://www.marksist.net/ozgur_dogan/..._gercekler.htm (http://www.marksist.net/ozgur_dogan/kemalizmin_alti_oku_ve_gercekler.htm)
Kemalizmi kavramak ve incelemek, Irkciligimizi ve Milliyetci duygularimizi rafa kaldirip Aklin Yolu ve Vicdanimizla okuduklarimizi degerlendirmekten gecer...
ve iste O zaman anlariz Insanligin neresindeyiz.....
Osmanli doneminde ve Cumhurriyet doneminde yani Turkiye de sadece Turk milleti yoktu. Laz, Cerkez, Yoruk, Turkmen, Kurt, Alevi, Ermeni, vs vs cok farkli milletlerden Turkiye Halklari vardi, halende bu mevcut.
Daha önceki bir mesajında Ermeni halkının kurtuluş savaşımıza katılıp bizimle omuz omuza savaştığını yazacak kadar hakikatlerden habersiz olan bu baskoylu şimdi de bu saçma sözleri yazmış.
Bilimsel olarak ve marksist literatüre göre millet ile milliyet iki farklı kavram ve iki farklı kategoridir. Milliyet eskiden beri vardır ama millet kapitalizme özgü bir kavramdır. Kapitalist ulus devletler öncesinde milletlerden söz edilmez bu nedenle. Onun yerine milliyetler denilir. Milliyet kavim, ırk, etnisite anlamındadır.
Millet ise, farklı etnisitelerden olsa da o ulus devletin altında vatandaşlık bağıyla yaşayan tüm halkı kapsar.
Bilime göre, genel uluslararası hukuğa ve politikaya göre, ayrıca marksizme göre durum böyledir.
Ama baskoylu gibi marksizmin canına okuyan ilkel ve kaba ideoloji mensupları bu iki kavramı bilmeden veya bilerek birbirine karıştırır.
"Laz, Cerkez, Yoruk, Turkmen, Kurt, Alevi, Ermeni, vb" halklar milliyetlerdir, millet değil. Oysa baskoylu bunları kasten millet diye yazmış. Üstelik Türk milliyetinin içinde olan yörükleri ve türkmenleri de ayrı millet gibi göstermiş.
Daha da üstelik, alevi milleti diye bir millet uydurmuş. Oysa bilindiği gibi alevilik bir inançtır, bir etnisite, bir milliyet değil.
İşte bu adam bu kadar sapla samanı birbirine karıştıran birisi. "Doktorluğu bitirmiş"(!), bu adama giden hastaların sonunu kaygıyla merak ediyorum. :)
bursali68
08-10-2017, 16:01
Merhaba,
Tartışma aslında forumlarda çok sık karşılaşılan bir problem ve bu problemin çözümü hiç de kolay değil yani Sn.Vefik Sami'nin dediği :
" siyasi ya da dinsel olarak sevilen, değer verilen kişilere bodoslama saldırıyor."
Bunun sonu saldırıyor değil, saldırıyorlar olmalı.Durum böyle olunca KILIÇLAR çekiliyor.İnançlılar inançsızlara, inaçsızlar inançlılara " vurun abalıya " mantığıyla kabul edilebilir sınırların ötesinde, tartıştığı kişiyi alaya alarak, rencide ederek, hatta hakarete varan cümlelerle saldırıyor.
Bunun bir ayarı yok maalesef.
7-8 yıldır bu forumda üyeyim yanlış anımsamıyorsam...Bunların her türünü atlattım...Ancak bu sefer de BIKTIM bu tarz davranışlarla mücadele etmeye...Ama emin olun sadece bu foruma özel bir şey değil bu sorun, hemen hemen bir çok forumda var...Şu an üyesi olduğum başka bir forum daha var, orada asla müsaade edilmiyor diyemem ama çok daha minimum düzeyde...
Bu biraz da katılımcıların kültürüyle ilgili, kişilik yapılarıyla ilgili...
Yani bu sorunun çözümü çok çok zordur...Bana göre tek çözümü o türden tartışmalara girmemek, o türde bir " saldırı " diye düşündüünüz mesaja yanıt vermemek...Başka yolunu bulamadım ki bu yüzden de forumlara pek sık girmiyorum eskisi gibi, bu forum da dahil...
Sağlıcakla kalınız...
Forumda rahatsız olduğum konuyu arkadaşlar bilirler, ancak Basköylü'nün gelmesi o konunun üzerine tuz-biber serpti.
Adam Atatürk düşmanlığıyla kafayı bozmuş, aklının yerinde olmadığını düşünüyorum.
Bu tür aklıyla sorunu olanlardan tartışmak fayda yerine zarar getirir, zira her başlıkta sapkınlığını göstererek tartışmaların sulanmasına neden olacak bu da forum zevkini bırakmayacak.
...
Sn bilgivehis.
Her konuyu idolojik atmosfer içinde baktığın zaman Tıpkı baskoyu gibi düşünürsün.
Baskoylu Kayapakkayacı bildiğim kadar, o siyaset Atatürk ü faşist ilan etmiştir.
Bütün siyasi ve ekonomik yorumlarını Kayapakkayanın izinden giderek yapmakta ben onu anlıyorum düşüncelerine bütünü ile katılmasam da.
İdolojik düşünme böyledir bir çok insanda vardır Bu gibi düşünce insanında, İdoloji din gibidir. Bunu Marks söylüyor.
Bence bütün söyledikleri yanlış değil haklı yanları da var. Ama siyaset çok farklı ve değişgendir zaman ve zemin siyaseti kendine uydurur. Biz bunları hep yaşadık Yoldaş deyip canımızı emanet ettiğimiz kişilerle bir düşünce farkından dolayı düşman olduk canımızı ondan koruduk.
Bunu sadece biz yapmadık tarih e baktığımızda bize benzeyen çok insana ve siyasete çok rastlıyoruz.
Sen yazmaya devam et yine de.
bilgivehis
09-10-2017, 11:20
Sn bilgivehis.
Her konuyu idolojik atmosfer içinde baktığın zaman Tıpkı baskoyu gibi düşünürsün.
Baskoylu Kayapakkayacı bildiğim kadar, o siyaset Atatürk ü faşist ilan etmiştir.
Bütün siyasi ve ekonomik yorumlarını Kayapakkayanın izinden giderek yapmakta ben onu anlıyorum düşüncelerine bütünü ile katılmasam da.
İdolojik düşünme böyledir bir çok insanda vardır Bu gibi düşünce insanında, İdoloji din gibidir. Bunu Marks söylüyor.
Bence bütün söyledikleri yanlış değil haklı yanları da var. Ama siyaset çok farklı ve değişgendir zaman ve zemin siyaseti kendine uydurur. Biz bunları hep yaşadık Yoldaş deyip canımızı emanet ettiğimiz kişilerle bir düşünce farkından dolayı düşman olduk canımızı ondan koruduk.
Bunu sadece biz yapmadık tarih e baktığımızda bize benzeyen çok insana ve siyasete çok rastlıyoruz.
Sen yazmaya devam et yine de.
Sayın kartopu, ben de kaypakkayacıydım, 70'li yıllarda DHB (Devrimci Halkın Birliği) ile iki yıl öyle bir maceram oldu, daha sonra Atatürk'e bakışı yüzünden yollarımız ayrıldı.
Sizin de dediğiniz gibi ideoloji din gibidir, tek bir nokta yüzünden dava arkadaşların ile düşman olabiliyorsun.
Bunun başlıca nedeni, bir konu içinde olan bir yanlış onu doğru olmaktan çıkarabiliyor.
Örneğin Turan Dursun tesadüfen denk geldiği bir yanlıştan yola çıkarak çorap söküğü gibi her şeyi ortaya döktü.
Bizler kanıt ararız, ancak kanıtlara bakarak ve hayali benzetimler yaparak onu niteliğinden çıkarmayız, kanıtı referans alarak üzerine eklemeler yapmayız. Zira bu tür eklemeler, benzetimler var olan kanıtın da sulanmasına neden olur.
Sayın basköylü bazı kanıtlardan yola çıkarak hayali bir faşist yaratmış, hatta bununla kalmamış faşizmin babası, mucidi konumuna sokmuş.
Oysa sadece kanıtlar ile kalsaydı sorun olmayacaktı, hatta o kadar kanıtı bir araya getirdiği için takdir edilecekti ama tartışma elbette olacaktı.
Sayın basköylü'nün bana göre bir diğer yanlışı ki, bunu daha çok önemsiyorum, tam da dinci, faşist ve kapitalistlerin Atatürk'e saldırısı esnasında onlar ile aynı noktada propaganda yapmasıdır.
Şöyle bir düşünün, mevcut sisteme dinciler, faşistler ve kapitalistler saldırıyor ama diğer yandan kendini emekçi gösteren de saldırıyor.
Bu davranış dahi tek başına Atatürk'ü haklı duruma getirir.
Zira kapitalist ile ortak noktada hareket etme eylemi ile karşı karşıyayız.
Böyle bir davranış devrimcilikle, komünistlikle ve işçi-emekçi savaşçısıyla asla bağdaştırılamaz...
Teşekkür ederim kartopu, zaten forumdan kopmuş değilim, biraz da başımdaki rahatsızlık yüzünden aktif olamıyorum...
Vefik Sami
09-10-2017, 11:29
Sn kartopu;
Burada esas mevzû Kaypakkaya'nın Mustafa Kemâl hakkındaki tahlilleri değil. Mustafa Kemâl, siyasi bir kişilktir ve eleştirilmesi de son derece doğaldır. Ne var ki eleştiriler, fikirler ve sosyo-ekonomik aksiyonlar üzerine yapılır. Böyle bir "görüntü" üzerinden, ağırlıklı olarak kişiler hedef alınıp aşağılanıyor, hakâret ediliyorsa yapılan eylem eleştiriden ziyâde, toplumdaki "yangın"a benzin bidonu ile seğirtmektir.
Kültür devrimleri ve sonrasında gelişen siyasi konjoktür, Türkiyede bir baskıcı sistemin varlığına işâret ediyor. Birileri buna faşizm de diyebilir. Fakat; Atatürk ile sağlanan kazanımlara saldırıp, yıktığınızda çok daha geri bir İslâmo faşist yapı ile karşı karşıya kalınacaksa burada herkesin şapkasını önüne koyup, düşünmesi gerekir.
Ben, insanların Atatürk'ü eleştirmelerine karşı değilim.
Hakâret edilmesine gönlüm razı olmuyor.
Onlar eleştirir.
Ben de varsa verecek cevâbım, koyarım ortaya...
Baskoylu denen ajan-provokatör'ün ne yapmaya çalılştığı hâlâ anlaşılamadıysa;
"Pesss" demekten başka yapacak bir şey yok demektir.
Sn bilgivehis Sn Vekif Sami
İkinizde katılıyorum Bu günlerde hiç kavga edilmemesi gereken şeyler Atatürk ve Atatürkçülerdir. Çünkü daha büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız.
Bu ülkede yaşamımız bitebilir veya bu gün ulaştığımız bir çok şeyi kaybedebiliriz.İnsan bazı hesaplarını geçici de olsa toprağa gömer bu gömme tamamen vaz geçmek değildir. İşte Pir Sultan Abdal kalsın benim davam divana kalsın diyor.Vaz geçtim demiyor vicdanlar bırakıyor.
Bence M.Kemal bu ülkede anlatılamamış ya gereğinden fazla abartılmış ya hiç hak etmediği şekilde aşağılanmış.
M.Kemal de bir insan her insan gibi yanlışları olabilir çok mükemmel yaptıkları da olabilir Ama biz sonuca bakmalıyız Monarşiye karşı cumhuriyet kul a karşı millet ümmete karşı seçim.
Biz bu tercihlere bakarak değerlendirme yaparız ama bunu yapıyoruz diye eleştiri yapmayacak değiliz.
Eleştiri bile yaparken hangi zamanda durduğumuz dikkate almalıyız.
Sonra yeni bir devlet kuruluyor her şeyin mükemmel olmasını bekleyemeyiz bazı insanlar istediğini bulamaz bazılarının canı yanar bazıları kaybeder ama genel kazanç varsa biz onu korumalıyız.
Ben Komünist im hem de Çerkes im Mustafa Suphi de Çerkes Ethem de benim geçmişim. M.Kemal le Ethem arasında geçen olaylardan ailem zarar gördü, ama bir çok çerkes de bu devlette göreve aldı başarılar öne sürdü belli derecede yükseldi. C.Başkanı oldu Başbakan oldu G.K. Başkanı oldu, Devletin en gizli görevlerini de aldı.
Şimdi ne yapayım hangisine bakayım hangisini göreyim.
Bu ülke benim ve ben demokratik koşullarda yaşamak istiyorum. Gençlerin geleceği olsun güven içinde yaşasınlar istiyorum.
Bence Tarih ne çok abartılmalı (kutsallaşmalı) ne hak etmediği saldırılara uğramalı. Bu tarih bizimde tarihimiz. İçinde bizde varız yanlışlarımızla doğrularımızla haklılığımızla haksızlığımızla bu tarihin içindeyiz.
Ama bu gün arkamıza değil önümüze bakmalıyız Türkiye çok tehlikeli bir viraja girdi ya tamamen kaybedeceğiz ya kaybettiklerimiz alacağız.
Bu Baskoylu'ya karşı oluşan bu tepki ittifakından memnunum. Onun forum halkından oybirliğiyle tepki görmesinden ve bunun sonucunda artık yazmıyor oluşundan memnunum. Bir zaman ben bu adamla inatlaşıp kavga ederken, "acaba bir tek ben mi bu tarzına ve bu kişiliğine tepki duyuyorum" diye şüpheye düşüyordum. Neyse ki öyle olmadığı görüldü. Bu gecikmiş bir tepkidir ama yine de iyidir.
Şimdiye dek bu adam hem bu toplumun ezici çoğunlugunun dini değerlerine ve millî değerlerine en aşağılık lafları etti. İslamiyete vururken laiklerden, kemalizme vururken de islâmî kesimden belki sessizce onay aldı. Ben ne müslümanım ne de kemalistim. Ama bu iki kesime karşı yapılan bu haddini bilmez sataşma ve hakaretlerin tümüne karşı çıktım.
Bu adamın açtığı bu tür başlıkların forumda kalması bile foruma adına ayıptır.
Ben ki insanların hangi görüşten okursa olsun yazması, konuşması, fikirlerini özgürce ifade etmesi gerektiğini savunan biriyim. Bunları yazmak hoşuma gitmiyor. Ama kendi kurallarını uygulamayan bir forum ciddiye alınamaz. Nefret suçu, küfür ve hakaret yasaktır. Buna rağmen bu başlıklara dokunulmadı. Ama benim forum yöneticisi spartacus tarafından bedevi mahlaslı kişi sanılarak aldığım hakaretlerle ilgili açtığım başlık forum arşivine hemen kaldırıldı.
Baskoylu yarın düzelsin, adam gibi yazsın yine. Aynı fikirlerini adam gibi ifade edecekse yazsın. Ama bunu yapamaz. Bunu yapmak da istemez belki de.
Neyse... sevgili bilgivehis, izninle senin yukarıda kullandığın bir cümleni buraya aktarıyorum. Şunu:
"ideoloji din gibidir, tek bir nokta yüzünden dava arkadaşların ile düşman olabiliyorsun."
Ben de bunu savunuyordum. İdeoloji bir din gibidir, dogmaları vardır. Dogmalar zararlıdır. Buna çok değindim ve bana itirazlar gelmişti. Ateizm de bir ideoloji idi ve O ideolojinin mensupları bu dinin dogmalarını terk etmekte isteksizdi.
Şimdi artık bu sözünü, bu forumda ve öbür forumda daha sık kullanacağım. :)
bilgivehis
09-10-2017, 15:49
"ideoloji din gibidir, tek bir nokta yüzünden dava arkadaşların ile düşman olabiliyorsun."
Ben de bunu savunuyordum. İdeoloji bir din gibidir, dogmaları vardır. Dogmalar zararlıdır. Buna çok değindim ve bana itirazlar gelmişti. Ateizm de bir ideoloji idi ve O ideolojinin mensupları bu dinin dogmalarını terk etmekte isteksizdi.
Şimdi artık bu sözünü, bu forumda ve öbür forumda daha sık kullanacağım. :)
Sayın Nero, bir doğru bir yanlış yapmışsın.
İdeoloji elbette din gibidir, ideolojinin bir hedefi vardır, ideolojinin tezi vardır, ideoloji bir davadır, içinde her türlü kavgayı barındırır, çatışmaları kaçınılmaz yapar.
Bu doğru tespitin.
Ancak aynı şeyi ateizme uyarladığında karşımıza yanlış çıkar.
Ateizmin sonunda izm olsa da o bir ideoloji değildir, ideoloji için bahsettiğim hiç bir tanımı içinde barındırmaz, tanrı yokturdan ibarettir.
Ha, bir ateist aynı zamanda ideolojik olabilir, herhangi bir ideoloji veya örgütte bulunabilir, ancak bu ateizmden ayrı değerlendirilmelidir...
İdeoloji elbette din gibidir, ideolojinin bir hedefi vardır, ideolojinin tezi vardır, ideoloji bir davadır, içinde her türlü kavgayı barındırır, çatışmaları kaçınılmaz yapar.
Ancak aynı şeyi ateizme uyarladığında karşımıza yanlış çıkar.
Ateizmin sonunda izm olsa da o bir ideoloji değildir, ideoloji için bahsettiğim hiç bir tanımı içinde barındırmaz, tanrı yokturdan ibarettir.
Ha, bir ateist aynı zamanda ideolojik olabilir, herhangi bir ideoloji veya örgütte bulunabilir, ancak bu ateizmden ayrı değerlendirilmelidir...
Ateizm, adı üstünde, sonu izm ile bitiyor. Yani o da bir ideoloji. Tanrının olmadığını düşünen herkes bu kapsama girmiyor bu durumda. Ateist olan kişi, bir ideolojinin ist'i okuyor, taraftarı oluyor.
Mesela bu ve öbür forumdaki ateistler kendi ideolojilerine, kendi dogmalarına aykırı gelen şeylere hemen olmazzzz diyorlar. Fincan olayına olmazzzz, masa olayına olmazzzz, büyü olayına olmazzzz... bana yalan söylüyorsun diyenler oldu, biliyorsun.
Oysa açıklamaya çalışır, üzerinde durmaz, başka şeyler söyler, vb... Ama bu katı ıdeolojik ateistler olmazzzz diyor. :)
Yani, fincan oynamadı, masa kalkmadı, büyü tutmadı; yalannnnn söylüyorsun!!! :)
Neden? Çünki dogmalarına ters. Oysa bilim şüphe içerir ve gerektirir.
Ahlaksız
09-10-2017, 20:33
Nero;saçmalama..
Ateizm kelimesinin sonunda izm var diye,ateizm bir ideoloji olamaz..İdeoloji dediğin şeyi,bilmiyorsun sen..Tayyip Google'u kapatmadan yaz Google'a,öğren:)
Öbür forum dediğin,ateistforum denilen b.k çukuru mu?
Orada mı yazıyorsun?
Nero;saçmalama..
Ateizm kelimesinin sonunda izm var diye,ateizm bir ideoloji olamaz..İdeoloji dediğin şeyi,bilmiyorsun sen..Tayyip Google'u kapatmadan yaz Google'a,öğren:)
Öbür forum dediğin,ateistforum denilen b.k çukuru mu?
Orada mı yazıyorsun?
Evet, orada da yazıyorum. "Bok çukuru" ifadene bir şey diyemeyeceğim. :)
Orada da buradaki ateistler gibi benim veya baska birilerinin en ufak bir itirazını, aykırı fikrini, şupheci yaklaşımını veya masum bir sorusunu kabalıkla, alayla, bazan hakaretle, küfürle karşılıyor şirin ateistler. :)
Ama hepsi de öyle değil. Nazik olanları da var. Mesela bilgivehis nazik biri, Türk Ateist de öyle.
Baskoylu
10-10-2017, 04:30
Sn kartopu;
Burada esas mevzû Kaypakkaya'nın Mustafa Kemâl hakkındaki tahlilleri değil. Mustafa Kemâl, siyasi bir kişilktir ve eleştirilmesi de son derece doğaldır. Ne var ki eleştiriler, fikirler ve sosyo-ekonomik aksiyonlar üzerine yapılır. Böyle bir "görüntü" üzerinden, ağırlıklı olarak kişiler hedef alınıp aşağılanıyor, hakâret ediliyorsa yapılan eylem eleştiriden ziyâde, toplumdaki "yangın"a benzin bidonu ile seğirtmektir.
Kültür devrimleri ve sonrasında gelişen siyasi konjoktür, Türkiyede bir baskıcı sistemin varlığına işâret ediyor. Birileri buna faşizm de diyebilir. Fakat; Atatürk ile sağlanan kazanımlara saldırıp, yıktığınızda çok daha geri bir İslâmo faşist yapı ile karşı karşıya kalınacaksa burada herkesin şapkasını önüne koyup, düşünmesi gerekir.
Ben, insanların Atatürk'ü eleştirmelerine karşı değilim.
Hakâret edilmesine gönlüm razı olmuyor.
Onlar eleştirir.
Ben de varsa verecek cevâbım, koyarım ortaya...
Baskoylu denen ajan-provokatör'ün ne yapmaya çalılştığı hâlâ anlaşılamadıysa;
"Pesss" demekten başka yapacak bir şey yok demektir.
Sayin Vefik Sami,
Halen "Sayin" Diyorum cunku aksisini yapmis olsam sizden farkim olmaz, Sizinle hic bir konuda karsilikli celiski ve atismalarimiz olmadigi halde, Bana Direk Ahlaksizca KUFUR eden sizken, Kufur etmenize ragmen forumdan uzaklastirilmamanizda ayricalik olsa gerek....
Bilerek veya bilmiyerek fikirlerin catismasi yerine, Acizlik gostererek KUFUR etmeniz sizin nasil bir kisilige sahip oldugunuzu gostermezmi...
Ornegin; ben sana aynisini ve daha fazlasini size kullanamazmiydim? yani Turkcem zayif ama onlari size soyliyebilecek dil bilgisine sahibim.. Sahibim sahip olmasina ama sizin gibi zayif ve yetersiz bir kisilige sahip degilim.. eger size ayni ve benzeri kufurler etmis olsaydim, SIZDEN FARKIM OLMAZDI...
Kemalizm veya Ataturk hakkinda yazdigim yorum ve yazilarda,
Ataturk Serefsizdir.
Ataturk namusuzdur,
Ataturk alcaktir , kisiliksizdir vs vs vs vs ...
Varmi boylesi ve benzeri yorumlar?
Yaptigim elestiriler ve ideolojik olarak yaptigim tahliller dogrultusunda, Cumhurriyetin Kurulusundan sonra Turkiye`nin Askeri Fasist Diktatorlukle Yonetildigini, bunlarin nitelik ve niceliklerini tek tek acikliyarak fikir ve dusuncelerimi ortaya koyuyorum... Sen ve senin gibi dusunenler ise, Kendi fikir ve dusuncelerinizle benim soylediklerimi curutmek veya yanlis bilgilendigimi, yanlis tahlil ettigimi, kendi bilgi ve birikimlerinizle kiyasiya tartismak yerine.. AHLAKSIZLIGINIZI ON PLANDA TUTARAK IGRENC KUFUR ETMENIZE GEREK VARMIYDI?
Birine, Birilerine veya Duzeni yonetenlere Irkci, Milliyetci, Dinci, Fasist, Sosyalist, Demokrat, Sosyal Demokrat, Komunist vs gibi soylemler Hakaret degildir... Kufur de degildir...
Bilgi ve Fikir tartismasi yerine halen kisel saldirilarina devam ediyorsun, hemde kendine yakisir bir sekilde....
Bakin ne diyorsunuz?
"Baskoylu denen ajan-provokatör'ün ne yapmaya çalılştığı hâlâ anlaşılamadıysa;
"Pesss" demekten başka yapacak bir şey yok demektir."
Ben hic kimseye kisisel olarak saldirmiyorum, kufur ve hakaret etmiyorum.. Bana yonelikyapilan asagilik igrenc kufurlere ragmen, ayni usluple cevap vermiyorum.
Seninle hic bir konuda tartismam yokken, Birden bire bodaslama dalarak igrenc kufur eden ve kisisel saldiriya bas vuran Sensin!!!!
PROVAKATOR senmisin, yoksa benmiyim?
Provakator ne anlama geldigini iyice ogrenin, sonra Aynaya bakin, Provakatoru karsinizda gormus olacaksiniz...
Duzenin, Devletin, Irkciligin, Milliyetciligin ve Dinciligin savunmaciligini veya kurumaligini yapmak adina HAKARET VE KUFURLERE bas vuran sensin!!!!
AJAN oldugunu ben soyliyemem ama sen bunu yaparak, sahip oldugun kimligini aciklamiyormusun?
Ben Bilgi ve Fikirlerin tartisilmasindan yanayim,
Yani; Yuz cicek acsin, bin fikir yarissin.
Birileri biraz daha esnek olabilir, birileri orta yolcu olabilir, birileri inadina dogrulari soylemek adina kormakdan yilmadan ve usanmadan oldugu gibi anlatabilir...
Birileri; SUSMA SUSTUKCA SIRA SANA DA GELECEKTIR .. der.
Bir digeri; BANA DOKUNMIYAN YILAN BIN YASASIN der
Bir digeri; Biliyorum ama basim belaya girmesin, bana ne. der...
Sonuc olarak Kararli ve Onurlu Mucadele verenler ile, Teslimiyetci ve Isbirlikci zihniyet ayni degildir.. hele hele Fasist Duzenin savunuculari, Bu Duzen tarafindan ozel gorevlendirilmisleri de goz onunde bulundurursak.....
Mit, Ajan ve Provakatorlerin ortaya bazen kendi kendilerine, kendilerini ortaya cikariverirler....
Amacim sizi INSAN OLMAYA davet etmek degildir, Bu gune kada Insani degerlere sahip olamamissaniz... bundan sonra insani degerlere sahip olacaginizinda mumkunu yoktur.
Ben yasamin her alaninda bagir bagir bagir bagiriyorum ve cagiriyorum.....
NAMUSLULAR; NAMUSUZLAR KADAR CESARETLI OLMUS OLSAYDI...YER YUZUNDE BU KADAR NAMUSUZLAR DUNYAYA HAKIM OLAMAZDI....
KISILIKLERINDE DEVRIM YAPAMIYANLAR DEVRIMCI OLAMAZLAR.
KISILIKLERINE INSANLIGI AMAC EDINMIYENLER, INSANI DEGERLERI TASIYAMAZLAR.
ELINE, BELINE VE DILINE SAHIP OLMIYANLAR, INSANLIK DUSMANI OLMAKTAN OTEYE GIDEMEZLER.
Unutma, Ben Tanri ve Tanrilari ayaklar altina almis... Gercek Tanrinin Insanin kendisi olduguna inanan ve Peygamberlerin kirtlagina yapismis onlari hak ettigi yere gonderen biriyim...
INSANLIKTAN DAHA DEGERLI BIR SEYIN OLMADIGINI...
SAN OLSUN SEVGI VE INSANLIK YOLU DIYEN BIRIYIM..
Ne Fasist Devlet ve onun kolluk guclerinden, nede insanlik dusmanlarindan korkum yok...
TEK BIR KORKUM VAR...
O DA VICDANIMDIR.
BIRINE BIR KOTULUK VE YANLIS YAPARIM VE VICDAN AZABI CEKERIM DIYE KORKARIM......
Ahlaksız
10-10-2017, 19:11
Nero;demek ateistlerin kabalığından şikayetçisin..
Mesela siz ''ateizm ideolojidir'' derseniz-ateizmin ideoloji olmadığını bildiğiniz halde-size yönelik kaba cümlelerden şikayetçi olamazsınız..Bence siz ateizmin bir ideoloji olmadığını bal gibi de biliyorsunuz ama eğlenmek veya başka tür bir amaçla böyle şeyler yazıyorsunuz..
O nazik dediğin iyi aile çocuğu Türk ateist,benim o b.k çukurundan banlanmamı sağlamış kişidir..Dikkat et,seni de banlatır..Kılıçdaroğlu hakkında olumsuz şeyler yazma sakın..Sakın ahlak yok filan deme..Nazikmiş:)
O nazik dediğin iyi aile çocuğu Türk ateist,benim o b.k çukurundan banlanmamı sağlamış kişidir..Dikkat et,seni de banlatır..Kılıçdaroğlu hakkında olumsuz şeyler yazma sakın..Sakın ahlak yok filan deme..Nazikmiş:)
Bilemem, fazla tanımıyorum. Ben orada henüz tâze üyeyim. Ama ben zaten banlanmaya alışığım. Ancak burada henüz yönetimden bir uyarı almadım.
Ancak Türk Ateist konusunda hafızan seni aldatıyor olmalı. Çünki daha bugün Kilicdaroglu'nu eleştiren bir başlık açmış.
Ahlaksız
10-10-2017, 19:24
Nero;demek ki jetonu düşmüş onun da..
Denemesi bedava..Ahlakın olmadığına dair bir konu aç..Bu konuda ısrar et..Aradan 2 hafta geçsin,benzer bir konu daha aç..Kesin banlanırsın..Hele hacı ve Türk ateist ile yazışırsan %100:)
Bu forumda kimse size bir şey demez..Burada ifade özgürlüğü var..
Nero;demek ki jetonu düşmüş onun da..
Denemesi bedava..Ahlakın olmadığına dair bir konu aç..Bu konuda ısrar et..Aradan 2 hafta geçsin,benzer bir konu daha aç..Kesin banlanırsın..Hele hacı ve Türk ateist ile yazışırsan %100:)
Bu forumda kimse size bir şey demez..Burada ifade özgürlüğü var..
Ahlâk diye bir şey olmadığına dâir bir felsefî tartışmayı mı kastediyorsun, yoksa kilıçdaroglu'nda ahlak olmadığını mı, tam anlamadım.
Ama ben her iki dusünceye de katılmam ki.
Valla ben forumlarda polemik yapmayı severim. Yönetici de olsa, yetkili güçlü kişi de olsa, olumsuz tarzı olan birisiyse ben lafımı esirgemem. Ama aslâ ben hakaret ve küfür etmem. Sanırım hacı ile bir tartışmamız oldu.
Bana pek sataşmıyorlar artik. Başlarda bir animal vardı, agzinin payını aldı, artık sesi soluğu çıkmıyor. :)
Ahlaksız
10-10-2017, 19:50
Nero;''ahlak yok'' dedik,banladılar işte..Neyse,boşver..
Nero;''ahlak yok'' dedik,banladılar işte..Neyse,boşver..
Ahlâk yok dedin diye banlamazlar bence. Neyse...
Sn Ahlaksız .
Ateizm . Neden İdoloji değil. Bir iddia değil mi.
Örnek İnsanla Maymunla ayın atadan gelmedir. Bu iddia edilmiyor mu evet bilimsel destekleri var Ama idolojilerde bilim yoktur denilebilir mi.
Ateizm yaradılış teorisini çürütmek için ortaya atılmış fikir değil mi .Dünya hiç yaradılış teorisi tanımamış olsa idi Ateizm diye bir iddia olur muydu.
Merak ettim. Sakin sana karşı fikir oluşturduğumu düşünme. Sadece merak
Google de araştırırken bunu buldum
Sözlükte "ideoloji" ne demek?
Siyasal ya da toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin,bir toplumsal sınıfın davranışlarına yön (https://www.nedir.com/y%C3%B6n) verenpolitik, hukuksal, bilimsel, felsefi, dinsel, moral, estetik düşünceler bütünü.
Dünya hiç yaradılış teorisi tanımamış olsa idi Ateizm diye bir iddia olur muydu.
Tebrik ediyorum kartopu, ilk defa senin bir cumleni beğendim. Tabii gördüklerim arasında...
Bu yaklaşımın çok doğru. Bakalım Ahlaksız ne cevap verecek buna. Sağlam bir mantık bu.
Ahlaksız
11-10-2017, 21:12
kartopu;çok yazdık,yine yazalım..
Ateizm bireysel bir konudur..Bakın bu kesin..%100..
Ateist bir kişiyi,bir topluluğa monte edemezsiniz..''Ateistler'' diye cümleye başlayamazsınız yani..
Ateizm demek,bir topluluğa ait bir felsefe veya dünya görüşü demek değildir..
Ateist,tüm dogmalardan kurtulmuş,içinde yaşadığı toplumun inançlarından kendini kurtarmış,o çocukluğundaki saf haline dönmüş bireye denir..
Ateist olmak,birey olmak demektir..
Her türlü dogmalardan bağımsız düşünebilene ateist denir..
Ateist kafasını kanalizasyondan çıkarana denir..Bu pisliği farkeden birisi,asla geri dönemez..O çocukluğundaki haline dönen birine,hiçbir inançlı etki edemez..Ateist kafaya,dogma yaklaşamaz bile..
Şimdi bu ateist kafa,nasıl ideolojik kafa olabilir?!
İdeoloji dediğiniz şey,bölücülüktür..Bir taraf olmaktır..Ateist bir tarafta değil ki..!
Ateizm bir iddia değildir..İddia sahibi teistlerdir..Ateizm,bu iddiları saçma bulan düşünceye verilen isimdir..Ateizm,karşı iddia değil yani..Var olan iddiaları saçma bulan insan ateist oluyor..Yani ateizmi,teizmin karşısına bir düşman/rakip gibi koyamazsınız..
Tebrik ediyorum kartopu, ilk defa senin bir cumleni beğendim. .
Sizden teprik almışsam yeniden düşünmem gerekiyor neyi yanlış yaptım diye.
Sn Ahlaksız
Ateizm bir iddiadır. elbette bir çok bilimsel kanıt vardır. Bir şey iddia sa teoridir ve bütün toplumu ilgilendirir. Bu gün hala yaradılış teorisinin karşıtı olarak bilinir.
Bir şeyin bireyi ilgilendirmesi onun toplumsal ilgi alanı olmadığı demek değildir. Dünyada 7 milyar insanın en az 3 milyarı yaradılış teorisi ile ilgilidir milyarcası da ateist değildir farklı şekilde inançlar kurgulamıştır.Ateistler bütün insanları kendi teorilerine inandırmak ister bunun için çaba harcar kanıtlar gösterir yoksa niçin uğraşsın kazılarla bulgularla tarihi anlatmak istesin.
Ateizm bir iddia değildir..İddia sahibi teistlerdir..
Sn Ahlaksız İzm izinden yürümektir kimin izi yine kendinden önce yürüyenlerin izi dir. İddia sahipleri bu günün insanları dün iddia edenlerin düşüncelerini daha da ileri götürmek için uğraşanlarda yine insan yani Ateistler.
İZM Türkçede karşılığı cılık culuk gibi anlatılır.
Bence rakiptir amacı da teizm i çürütmektir.
Karaiskakis
12-10-2017, 13:22
Sn Ahlaksız
Ateizm bir iddiadır. elbette bir çok bilimsel kanıt vardır. Bir şey iddia sa teoridir ve bütün toplumu ilgilendirir. Bu gün hala yaradılış teorisinin karşıtı olarak bilinir.
Senin ilk önce ateizm ile evrim teorisinin aynı şey olmadığını, evrim teorisinin kabulünün, bir Tanrı'nın varolduğu inancını reddetmeyi gerektirmediğini öğrenmen gerekiyor sanırım. Belki ondan sonra bu tür konularda fikir beyan edebilirsin.
Anlamsız demogojilere girmiyorum
Sizden teprik almışsam yeniden düşünmem gerekiyor neyi yanlış yaptım diye.
Mesela teprik değil, tebrik olacaktı. :)
Ahlaksız
12-10-2017, 18:58
kartopu;teori kelimesine dikkat..Halk dilinde bu kelime iddia anlamında ama bilimsel anlamda varlığı inkar edilemez bir olgu anlamındadır..Evrim veya yerçekimi gibi..
Ateizm halk dilinde de,bilimsel anlamda da bir iddia veya bir teori değildir..
Teizm söylemi pozitif bir anlama sahip gibi görünür..Teist olmayanlar da a-teist olarak ifade edilir ki,bu da negatif bir anlam gibi gözükür ama aslında ateist olmanın negatif bir tutumla alakası yoktur..
Sosyal olan insanlardan izole olan birisi asosyal olarak tanımlanır..Buradaki asosyallik negatif bir durum gibi gözükür..Çünkü insanların sosyal olması doğru olarak kabul edilir..
Ateist olmak ile asosyal olmak arasında bir bağ yoktur..Ateizm tabirine,özellikle negatif bir anlam yüklenilmiştir..Sanki teizm insanlar açısından doğru bir seçimmiş gibi(tıpkı sosyal olmak gibi),teist olmayanlar adeta dışlanarak,ateist olarak damgalanmışlardır..
Yani kelimeye takılmayın siz..Benim size ne dediğime bakın..
Yaratılış teorisi diye bir şey yoktur..Yaratılışı savunanlar bunun bir teori,halk dilinde ispatlanmamış bir iddia olduğunu söylemezler..Yaratılışın bir hakikat olduğunu söylerler..Bilimsel anlamda zaten bu teori kelimesini kullanmalarının imkanı yoktur..
Ateizm,yaratılışın bir hakikat olduğunu düşünenler veya buna benzer şeyleri iddia edenleri toptan ''deli'' sepetine koyar..Çünkü akıl,mantık,izan bu tarz şeyleri kabul edemez..Zaten bunlar birer iddia veya teori değil,birer inançtır sadece..İnançta akıllı insanın bir tercihi olamaz..Bir sürüye aidiyet duygusu yaşayanların sözde seçimleridir..
Ateistler bütün insanları kendi teorilerine inandırmak ister bunun için çaba harcar kanıtlar gösterir yoksa niçin uğraşsın kazılarla bulgularla tarihi anlatmak istesin.
Cümlenize ateistler ile başlayamazsınız..Çünkü böyle bir topluluk yok:)
Nerede bu ateistler?Var mı bu ateistlerin toplandığı bir yer?Ya da bu ateistlerin anlaştıkları bir konu falan var mı?
Ateistin biri ahlakı yok sayar,biri idamı savunur,biri ensesti savunur,biri liberaldir,biri mankurt..Yani her çeşit ateist vardır ama ateistlerin bir ortak noktası,anlaştıkları bir konu falan yoktur..
İnançlı insanların,inançlarından vazgeçmeleri;aynı süreci yaşayan insanlarla sizi ortak bir noktada buluşturamaz..!
Sizce ateizm,teizmin rakibi olarak görülebilir ama bu kişisel bir görüştür..Ben kişisel görüşümden bahsetmiyorum..Size ateizmin ne olduğu hakkında malumat vermeye çalışıyorum..
Şöyle deneyeyim..
Futbol takımı tutmayan birisi,Fenerbahçe'yi tutan birinin rakibi mi olur?!
Adam takım tutuyormuş bir ara ama sonradan soğumuş futboldan..Bu kişi,digitürk başında maç seyreden birisinin rakibi mi olur yani?!
Bazı ateist insanlar,dogmalarla mücadeleden yana olurlar..Bu hayvanlara yardım eden bir derneğe üye olmak gibi,bireysel bir durumdur..Kişi ateist oldu diye,dogmalara savaş açacak diye bir kaide yoktur..
Sn Ahlaksız .
Dünyada bir çok Ateist örgüt var Evet hepsi aynı idolojik beraberlik içinde değil ama ortak noktaları yaradılış teorisine karşı olmalarıdır.Elbette bu konuya çok radikal bakanda var daha yumuşak bakanda ama her ikisi de karşıdır. Karşı olmak savaş açmak değildir sadece taraf olmamaları bile karşı olmaktır.
Futbol takımı tutmayan birisi,Fenerbahçe'yi tutan birinin rakibi mi olur?!
Bene olaya öyle bakılmamalı Futbolu sevmeyen biri futbol konusunda ne düşünür diye bakmak gerekir.
Ahlaksız
13-10-2017, 18:42
kartopu;dogmalara karşı mücadele etmek isteyenler bir çatı altında toplandığı zaman,tabi ki bir ortak noktaları olur..Yalnız bu konunun ateizmle zerre alakası yoktur..Mücadeleden yana olanlar illa ateist olacak diye bir kaide de yoktur..Deistler de,panteistler de bu mücadelede yer alabilir..
Ateizmi anlatamadım size..Hani ''irtibatı koparmayalım'' deriz ya,işte ateizm irtibatı koparmaktır aslında..Neyle kopartıyoruz?Her türlü inançla..Bu tanrı inancı da olabilir,dini inançta,ruha olan inançta..Yani ateist kişi,inanmayı bırakan kişidir..İnanma ile irtibatını koparan kişidir..
Kişi irtibatı koparmış artık..Bu kişiyi,inancın rakibi/düşmanı olarak göremezsiniz..Bir roket gibi uçmuş gitmiş artık..Uzaklaşmış..Kafasında bu konuyu kapatmış..Bu kişi isterse geri dönüp,inançla mücadele edebilir ama bu bireysel bir eylem olacaktır..
''Taraf olmamaları bile karşı olmaktır'' demişsiniz..Olmaz işte:)
''Futbolla ilgilenmeyi bırakıyorum'' diyen birisi,futbola karşı mı olur?Kişi ''futbolla tamamen irtibatı kopardım''diyor..Siz bu kişiyi futbola karşı olan birisi şeklinde algılayamazsınız..
Kişi seçimlerde oy vermiyor..Siyasetle alakası yok..Haberleri bile izlemiyor..Şimdi bu kişi siyasete karşı mı oluyor?Yooo..İlgilenmiyor sadece..İlgi alanına girmiyor..İrtibatı koparmış yani..
Birbirimiz anlamıyoruz bu konuda gayrette sarfetmiyoruz gibi geliyor bana.
Bak ne demişsiniz.
Kişi seçimlerde oy vermiyor..Siyasetle alakası yok..Haberleri bile izlemiyor..Şimdi bu kişi siyasete karşı mı oluyor?Yooo..İlgilenmiyor sadece..İlgi alanına girmiyor..İrtibatı koparmış yani..
İnsan seçimde niçin oy kullanmaz seçim kendi iradenle kendi yöneticilerini seçmek veya seçilmek değil mi .Bu değilse seçtiğin kişi ve örgütlerde sistemde kendini görmüyorsun demektir.
Ateizm de öyle tanrıcılık insan için uygun değil Onun için tanrı faktörü kalkmalı diyenler bu kanıtlamak anlatmak hatta bu düzlemde örgütlenmek için yayın TV ve benzeri örgütlerde bir araya gelir.
Eğer dünyada tanrıcılık hiç olmasa idi bu konuda çelişkide olmazdı İnsan ben ateist im de deme gereği duymazdı.
Bak bu forumda tanrıcılık (İslam Musevi Hiristiyan)özellikle İslam eleştiriliyor Niçin ateistler eleştirilmiyor.
Örnek Ateistler çok mükemmel insanlar mı niçin onların yaptığı ve yapamadığı eleştirilmiyor.
Ahlaksız
14-10-2017, 18:48
kartopu;ateistleri eleştiremezsin işte..Çünkü ateistler diye bir şey yok,ateist var..
Kişi oy kullanmıyor..Böyle milyonlarca insan var..Bu insanlara ne deniyor?Apolitik..Halbuki bu kişilerin çoğu bu kavramı bile bilmezler..
Ateizm de böyle bir şey işte..
Baskoylu sayın mayın değildir. Lütfen şu ecevit türkçesini bırakalım. :)
Baskoylu, toplumca kabul edilmis, pekcoklari tarafindan icsellestirilmis olgu ve degerleri elestirerek, ortakyasarlarinin dogal olarak tepkisini cekiyor. Baskoylu'nun fikirlerine katilma zorunlulugu yok. O da bir baskasi gibi fikrini paylasiyor.
Milliyetci yada dinsel degerleri sahiplenmis kisilerin tepkisi de normal. Ben iki tarafta da sikinti gormuyorum. Fakat, Baskoylu'nun ortaya surdugu iddialarin kaynaklariyla temellendirildigini de goruyorum. Aslina bakarsaniz, Sevan Nisanyan'in 'Yanlis Cumhuriyet' adli kitabinda da benzer icerik sunuluyor. ( Tumunu bitirmedim, okuyorum)
Baskoylu, toplumca kabul edilmis, pekcoklari tarafindan icsellestirilmis olgu ve degerleri elestirerek, ortakyasarlarinin dogal olarak tepkisini cekiyor. Baskoylu'nun fikirlerine katilma zorunlulugu yok. O da bir baskasi gibi fikrini paylasiyor.
Milliyetci yada dinsel degerleri sahiplenmis kisilerin tepkisi de normal. Ben iki tarafta da sikinti gormuyorum. Fakat, Baskoylu'nun ortaya surdugu iddialarin kaynaklariyla temellendirildigini de goruyorum. Aslina bakarsaniz, Sevan Nisanyan'in 'Yanlis Cumhuriyet' adli kitabinda da benzer icerik sunuluyor. ( Tumunu bitirmedim, okuyorum)
Alakası yok. Nişanyan'ın o kitabını ben de okudum ve en ufak bir tepki göstermedim. Ama bu baskoylu'nun yazım üslubu çok rahatsız edici. Nişanyan gibi biriyle paralellik kurman çok yanlış.
Karaiskakis
17-10-2017, 15:45
Baskoylu, toplumca kabul edilmis, pekcoklari tarafindan icsellestirilmis olgu ve degerleri elestirerek, ortakyasarlarinin dogal olarak tepkisini cekiyor. Baskoylu'nun fikirlerine katilma zorunlulugu yok. O da bir baskasi gibi fikrini paylasiyor.Milliyetci yada dinsel degerleri sahiplenmis kisilerin tepkisi de normal. Ben iki tarafta da sikinti gormuyorum. Fakat, Baskoylu'nun ortaya surdugu iddialarin kaynaklariyla temellendirildigini de goruyorum. Aslina bakarsaniz, Sevan Nisanyan'in 'Yanlis Cumhuriyet' adli kitabinda da benzer icerik sunuluyor. ( Tumunu bitirmedim, okuyorum)
Sevan Nişanyan liberal 2. cumhuriyetçi cenahın bir temsilcisi. Başköylü ise Komünist olma iddiasında olan, hatta yasadışı sol bir örgütün neferi olarak kendisini tanımlayan birisi. Eğer Kemalizmi eleştiriyorsa bunu kendi değerleri üzerinden, sınıfsal bakış açısı üzerinden yaparsa bu bir anlam ifade eder. Bunu yapmak yerine Komünizm ile taban tabana zıt bir anlayışı ifade eden liberal kavramlar üzerinden Kemalizmi eleştirmeye çalışıyorsa, o zaman taşıdığını iddia ettiği Komünist sıfatı ile olan ilişkisi bir hayli sorunlu demektir.
Diğer yandan Sevan Nişanyan'ın Yanlış Cumhuriyet kitabına yön veren yetmez ama evetçi liberal demagojiler artık dikkate alınabilirliğini yitirdi. 10 sene önce post modernizm üzerinden Ak Parti ve İslamcılık güzellemeleri yapan, Ak Parti'nin ne kadar özgürlükçü bir parti olduğunu söyleyen, FETÖ'nün adalet kurumlarına sızışının alt yapısını oluşturan anayasa değişikliğine ''Yetmez ama Evet'' diyen liberaller, şimdi o İslamcı anlayışın kurbanı oldular. 2. Cumhuriyetçilerin tanrıçası Nilüfer Göle bile bir kaç ay önce Kemalizm güzellemeleri yaptı. Yine aynı şekilde pek çok Liberal, Atatürk haklıymış demeye başladı.
Karaiskakis
17-10-2017, 15:58
Alakası yok. Nişanyan'ın o kitabını ben de okudum ve en ufak bir tepki göstermedim. Ama bu baskoylu'nun yazım üslubu çok rahatsız edici. Nişanyan gibi biriyle paralellik kurman çok yanlış.
Kitabı okuyup bir tepki vermediysen sende bir sorun var demektir. Sevan Nişanyan'ın söz konusu kitaptaki eleştirileri oldukça yüzeysel ve toplumsal gerçeklikten kopuk. Mesela Atatürk'ün tarikatları kapatmasını eleştirerek, tarikatların ve cemaatlerin, tarihte iktidarların gücünü sınırlayan, despotizmi önleyen bir nitelik taşıdığını söylüyor kitabında.Yani bir bakıma onların rolünü övüyor. Fakat gel gör ki 15 Temmuz'da gördük o dinsel yapıların niteliğini ve neler yapabileceklerini...
Kitabı okuyup bir tepki vermediysen sende bir sorun var demektir. Sevan Nişanyan'ın söz konusu kitaptaki eleştirileri oldukça yüzeysel ve toplumsal gerçeklikten kopuk. Mesela Atatürk'ün tarikatları kapatmasını eleştirerek, tarikatların ve cemaatlerin, tarihte iktidarların gücünü sınırlayan, despotizmi önleyen bir nitelik taşıdığını söylüyor kitabında.Yani bir bakıma onların rolünü övüyor. Fakat gel gör ki 15 Temmuz'da gördük o dinsel yapıların niteliğini ve neler yapabileceklerini...
15 Temmuz'da tarikatler değil, bir örgüt vardı.
Nişanyan'ın kitabındaki iddiaları kabul ettiğimi söylemedim. Onlara, baskoylu'ya göstediğim gibi tepki göstermedim dedim.
Karaiskakis
17-10-2017, 16:08
15 Temmuz'da tarikatler değil, bir örgüt vardı.
Nişanyan'ın kitabındaki iddiaları kabul ettiğimi söylemedim. Onlara, baskoylu'ya göstediğim gibi tepki göstermedim dedim.
Sonuçta o örgütün nüvesini bir dini yapı oluşturuyordu. Örgüt üyelerinin davranış kodlarını, söz konusu dinsel yapıya ve onun başındaki cemaat liderine olan aidiyet duygusu belirliyordu.
Diğer yandan tepki göstermemen, orada yazanları onayladığın anlamına geliyor. Aslında bu tür kitaplar senin gibi genel kültür seviyesi düşük insanlar için zararlı olabilir. Bu sebeple sana tavsiyem bunları okumaman. Bunun yerine sana daha uygun olabilecek Cin Ali, Ayşegül Tatilde türü kitaplar okuman daha doğru olur.
Sonuçta o örgütün nüvesini bir dini yapı oluşturuyordu. Örgüt üyelerinin davranış kodlarını, söz konusu dinsel yapıya ve onun başındaki cemaat liderine olan aidiyet duygusu belirliyordu.
Diğer yandan tepki göstermemen, orada yazanları onayladığın anlamına geliyor. Aslında bu tür kitaplar senin gibi genel kültür seviyesi düşük insanlar için zararlı olabilir. Bu sebeple sana tavsiyem bunları okumaman. Bunun yerine sana daha uygun olabilecek Cin Ali, Ayşegül Tatilde türü kitaplar okuman daha doğru olur.
:)
Sana neden kızıyorlar? Bence eğlenceli. Arada sırada sana hediye gelen bir paketi açınca fırlayan oyuncak bebekle karşılaşmak gibi, süprizli... :)
"
Cumhuriyet rejimi medreseyi ve (uluslararası taahhütlerinin izin verdiği ölçüde) yabancı okulları yok etmiş; 1933 reformuyla üniversitede devletin emir ve tercihleri dışında bilimsel araştırma yapma imkânını fiilen ortadan kaldırmayı başarmıştır." (Syf 172)
Bu ve benzeri pek cok sey soyleniyor. Hic bir tepkisel durumun olmadi mi? Tepki sende kufur, hakaret midir? Bu arada, "ben de o kitabi okudum"dedin. Hayir ben okumadim, okuyorum.Belkide bu sebeple bu konuya girmemeliyim.
"Hic bir tepkisel durumun olmadi mi? Tepki sende kufur, hakaret midir? Bu arada, "ben de o kitabi okudum"dedin. Hayir ben okumadim, okuyorum.Belkide bu sebeple bu konuya girmemeliyim.
Hayir, Nişanyan'ın çok abartilı ve subjektif yorumlari vardir ama insana bilgi de sunar, ufkunu da açar insanın. O nedenle bazan hayal kırıklığı yaşatsa da, ona hiç kızmadım.
Orduyu tamamen kaldırmaktan söz ediyor mesela. Böyle ucuk kacik şeyleri de var. Ama yine de yazılarını ilgiyle okurum.
Hayir, Nişanyan'ın çok abartilı ve subjektif yorumlari vardir ama insana bilgi de sunar, ufkunu da açar insanın. O nedenle bazan hayal kırıklığı yaşatsa da, ona hiç kızmadım.
Orduyu tamamen kaldırmaktan söz ediyor mesela. Böyle ucuk kacik şeyleri de var. Ama yine de yazılarını ilgiyle okurum.
Nero,
Anarsizm uzerine birseyler okudun mu? Merak ettim de..
Nero,
Anarsizm uzerine birseyler okudun mu? Merak ettim de..
Evet, az ama. Gün Zileli'nin kendi sitesinde yazdıklarını okudum,
Evet, az ama. Gün Zileli'nin kendi sitesinde yazdıklarını okudum,
Onu duymadim. Fakat verecegim likte bir yazinsal var. Onun ucretsiz epub ini indirebilirsin (pdf'i de vardir belki)..Iste, onu indirdim dun gece, epey de ilerledim. Militaristtik bir hava da aliyorum senden. Bence bu metni bir gozden gecirmelisin. (Farkli bir sitede bakarsan bulursun) Ben, sabaha kadr icip icip okudum, cok eglendim. Guzeldi yani. Tavsiye ederim, sana katacagi seyler olabilir. Ilgilenirsen tabii ki..
Selamlar
http://www.propagandayayinlari.net/amargi.html
Onu duymadim. Fakat verecegim likte bir yazinsal var. Onun ucretsiz epub ini indirebilirsin (pdf'i de vardir belki)..Iste, onu indirdim dun gece, epey de ilerledim. Militaristtik bir hava da aliyorum senden. Bence bu metni bir gozden gecirmelisin. (Farkli bir sitede bakarsan bulursun) Ben, sabaha kadr icip icip okudum, cok eglendim. Guzeldi yani. Tavsiye ederim, sana katacagi seyler olabilir. Ilgilenirsen tabii ki..
Selamlar
http://www.propagandayayinlari.net/amargi.html
Sağol, okurum. Ama bende militarist bir hava buluyorsan bunun anarşizmle ne ilgisi var ki? Anarşizm, biliyorsun, her türlü devlete, her türlü hiyerarşik ve militarist örgütlenmeye karşıdır.
Bende militarist hava bulman konusunu biraz açabilir misin? Neden oyle düşünüyorsun?