PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateistler korkunca 'allah' dermiş..?

manas
15-10-2017, 15:39
Aslında halk arasında bazı kişilerce bu söylenir. "Efendim sen bakma o allahsızların allahı reddettiğine, sıkışınca allah derler"...

Bir örnek; Arabası arıza yapmış birine denk geldim yanımda ki abi yardımcı oldu filan işi bitince yanıma uğradı, bu adamda iş yok dedi, kuru kuruya teşekkür etti allahın adını anmadı ama sıkışınca allah der bu ateistler diye söylendi (allahın adını anmadı diye ateist demekte neyin nesiyse artık..) Tercih meselesi boşver dedim geçiştirdim. Bu adam dindar biri değil tatlısu müslümanı.

Yani ateizmi insanlar nasıl algılıyorsa artık. Allahı reddetme gibi değilde ona isyan gibi algılıyor bazıları. Ateistlerin kendini anlatması zor iş.

Baskoylu
15-10-2017, 16:34
Sayin manas.

Senin iddan, sadece Vefik Sami gibiler icin gecerlidir... Din ve Allah`a karsi oldugunu soyler ama yeri geldiginde senden ve asiri Dincilerden daha dinci olurlar...
YA BIRDE VARSA!!! diye dusunurler..
Biz buna IKI YUZLULUK VE RIYAKARLIK DERIZ.

Benim gibiler ise Allah denen hayali varligi AYAKLAR ALTINA ALIR tarihin coplugune gonderir, onu kendi lagim cukurlarinda bogarlar....

Ahlaksız
15-10-2017, 18:47
Beni ateistforumdan ateistler kovaladılar,hem de küfürlerle..Çünkü chpyi eleştirdim,artı ahlakın bir zırva olduğunu söyledim..Bu iki konuda da ısrar ettim..Bu yüzden beni şutladılar forumdan..Benim gibi,gerçekten tek derdi gerçekleri öğrenmek olan bir ateiste yapılan bu..Haliyle ateist dediğiniz kişileri gözünüzde büyütmeyin..

Bir insan hem ateist hem de pırlanta gibi biri olabilir mi?Olabilir..
Bir insan hem ateist,hem de o.çocuğu olabilir mi?Olabilir..

Ateistleri tek tek değerlendirmek lazım..Bu insanları bir sepete koyup değerlendirmek inanılmaz yanlış bir şey olur..Zaten bu ateizm din değil,ideoloji değil..Mesela akplileri toptan bir sepete koyup,değerlendirebilirsiniz..Bu insanların geneli şöyledir/böyledir diyebilirsiniz ama ateistler için böyle genellemelerde bulunamazsınız..Çünkü ateist olmak,taraf olmak anlamına gelmez..Tamamen tarafsız/bağımsız insanlarız..Haliyle aramızda iyiler de olacak,kötüler de..

Bu ateizm konusu hakikaten zor konu:)

Şimdi kişi ''ahlak diye bir şey var'' diyor..Bu kişi de dogmalardan tamamen kurtulmuş..Bu kişiye ahlakın var olmadığını anlatamıyoruz..Takılıp kalmış oraya..Bu bana göre inançtır işte..Bu kişi bana göre ateist değildir..Ateistin böyle takıldığı konular olmamalı..Tabi ki benim görüşüm bu..
Ya da ateist kişi her türlü inançtan/dogmadan kurtulmuş ama uzaylıların varlığına inanıyor..Her yönüyle ateist ama bu konuya takılmış..Bu kişi de bence ateist değildir..Çünkü irrasyonel bir tavır bu..Var olmayan birşeyin var olabileceğine inanmaktır bu..İnanç işte..
Ya da ateist birisi,kafayı sosyalizme takmış..Gelecekte herkesin sosyalist olacağına inanıyor..Bu kişi de bence ateist değildir..Çünkü ateist olmak demek,tam anlamıyla bilimsel bir kafaya sahip olmak demektir..Dünya'daki herkesin gelecekte sosyalist olacağına inanan birisi,ateist olamaz..

Ateizmi belli kalıplara sokmak yanlıştır..Dinsiz,allahsız,kitapsız;ateist işte..Bu değil işte..Bu kadar kolay değil..
Kişi ateist olduğunu söylüyor ama ruha inanıyor..Ne yapacağız şimdi?
Uzatmayayım..Ateist bir kişinin kafasında inanmak diye bir şeye yer yoktur..Sosyalizme inanmak,uzaylılara inanmak,ruha inanmak,ahlaka inanmak,şeytana inanmak,öteki Dünya'ya inanmak ..vb Tüm bunları ateist kişi reddetmelidir..
İnanmak demek,ben bu şey hakkında bilgi sahibi değilim demektir..Ateist ya bildiğini belirtir,ya da bilmediğini..Ateist ya bilir,ya bilmez..Ateist hiçbirşeye inanmaz..
Hiçbirşeye inanmıyorum ama arada ağzımdan allah kelimesi çıkıyor..Bu bizim içinde yaşadığımız kültürle alakalı..

Öyle komik bir ülkede yaşıyoruz ki..Benim gibi camiye adımını atmayan ateistler,ölünce camiye götürülüyor..Öptüğümün ülkesinde dirimizi Müslüman yapamıyorlar,ölümüzü zorla Müslüman yapıyorlar..
Bırakın da ölülerimiz Müslüman mezarlığında yatmasın..Yoooo..Kafa faşist kafa ya,illa Müslüman yapacaklar bizi..
Benim gibi bir ateisti,iki hacının ortasında düşünsenize:)
Kabir komşuluğu,kabir azabı diye bir şey var..Müslümanlar kafayı yemeliler bu konuda..Türkiye'de ateistlerin varlığından bir kesim haberdar ama bu konuda birşeyler yapmıyorlar..Halbuki kendileri çırpınmalı..Benim için hava hoş..Öldükten sonra ne olacağım umurumda değil..Öldükten sonra yaşama inananlar bu mezarlık konusunda çabalamalı ama Müslümanlar vurdumduymaz..Her konuda olduğu gibi bu konuda da tepkisizler..Çünkü toplum tepkisiz olmalarını empoze ediyor..Müslüman toplumlarda tepkiye iyi gözle bakılmaz..Muhalif bir kafayı,anında terörist ilan ediverirler..Konu ne olursa olsun..

Vefik Sami
15-10-2017, 19:13
Öyle komik bir ülkede yaşıyoruz ki..Benim gibi camiye adımını atmayan ateistler,ölünce camiye götürülüyor.

Belki okuyan gülecek ama; şu an kafa yorduğum durumlardan birisi de bu husus. İslâmı düşünsel anlamda en sert biçimde eleştirmekteyim. Bu sebeple de öldüğümde cenâzemin müslümanlara yük olmasını istemem. Mâlum bizim yaş kemâle erdi. Bir ayağım çukurda. Sürekli yaradana dua etmekteyim; bir Hristiyan mezarlığına defnedilmek için. Gerçi Hristiyanları da eleştiriyorum ama; aynı rehberin öğrencileriyiz. Bu babtan, onlara daha yakınım. Muhtemelen, çevremde tek bir Hristiyanın dahi yaşamadığını hesap edersek bu iş nasıl olacak; bilemiyorum.

Karaiskakis
15-10-2017, 19:36
Belki okuyan gülecek ama; şu an kafa yorduğum durumlardan birisi de bu husus. İslâmı düşünsel anlamda en sert biçimde eleştirmekteyim. Bu sebeple de öldüğümde cenâzemin müslümanlara yük olmasını istemem. Mâlum bizim yaş kemâle erdi. Bir ayağım çukurda. Sürekli yaradana dua etmekteyim; bir Hristiyan mezarlığına defnedilmek için. Gerçi Hristiyanları da eleştiriyorum ama; aynı rehberin öğrencileriyiz. Bu babtan, onlara daha yakınım. Muhtemelen, çevremde tek bir Hristiyanın dahi yaşamadığını hesap edersek bu iş nasıl olacak; bilemiyorum.

Nüfus cüzdanınızdaki din hanenizi değiştirmeniz gerekiyor. Bu durumda Türkiye'de ki Protestan cemaati cenazenin defni için insiyatif kullanabiliyor. Bildiğim kadarıyla onların bir mezarlık alanı var. Fakat sanırım siz Protestan bir Kilisede vaftiz olmakla birlikte Protestan değilsiniz. Yani bir Protestan Kilisesi ile iletişiminiz yok. Aktif bir cemaat üyesi değilsiniz. Hatta vaftiz olduğunuz pastörün daha sonra size yönelik tavrını da eleştirmiştiniz.

Gerçi siz beyin olarak oldukça dinçsiniz. Bu bağlamda bedenen de genç ve dinç olduğunuzu zannediyorum. Bu sebeple Vefik bey, kendinize mezarlık bakmanız için daha erken. Siz bizi bile gömersiniz bu gidişle :biggrin1:

Vefik Sami
15-10-2017, 19:51
Nüfus cüzdanınızdaki din hanenizi değiştirmeniz gerekiyor. Bu durumda Türkiye'de ki Protestan cemaati cenazenin defni için insiyatif kullanabiliyor. Bildiğim kadarıyla onların bir mezarlık alanı var. Fakat sanırım siz Protestan bir Kilisede vaftiz olmakla birlikte Protestan değilsiniz. Yani bir Protestan Kilisesi ile iletişiminiz yok. Aktif bir cemaat üyesi değilsiniz. Hatta vaftiz olduğunuz pastörün daha sonra size yönelik tavrını da eleştirmiştiniz.

Bilgi için teşekkür ederim.
Zâten hüviyet cüzdanı değişiminde din hânesine "Hristiyan" yazdırmayı düşünüyordum.

Bu, ne kadar işe yarar, bilemem. Hele beni vaftiz eden pastör, aradan 2.5 sene geçmesine rağmen arayıp da bir "nasılsın" demeyince, ümitvar olmak gelmiyor içimden. Ne var ki ben, Rab'bim MESİH'i Hristiyanlar aracılığı ile tanımadım. O, beni buldu. Umuyorum, dirime sâhip çıktığı gibi cenâzeme de sâhip çıkar.

Gerçi siz beyin olarak oldukça dinçsiniz. Bu bağlamda bedenen de genç ve dinç olduğunuzu zannediyorum. Bu sebeple Vefik bey, kendinize mezarlık bakmanız için daha erken. Siz bizi bile gömersiniz bu gidişle :biggrin1:

Bir şekilde insana ve doğaya faydalı işler yaparak yaşayan herkese Tanrı hayırlı ömür versin.
İnsanın ne kadar yaşadığı değil, nasıl yaşadığı mühimdir.

Saygılar.

Karaiskakis
15-10-2017, 19:55
Bilgi için teşekkür ederim.
Zâten hüviyet cüzdanı değişiminde din hânesine "Hristiyan" yazdırmayı düşünüyordum.

Bu,ne kadar işe yarar, bilemem. Hele beni vaftiz eden pastör, aradan 2.5 sene geçmesine rağmen arayıp de bir "nasılsın" demiyince ümitli olmak gelmiyor içimden. Ne var ki ben, Rab'bim MESİH'i Hristiyanlar aracılığı iel tanımadım. O, beni buldu. Umuyorum ki dirime sâhip çıktığı gibi cenâzeme de sâhip çıkar.

Sorularınızla çok sıktınız galiba pastör efendi hazretlerini :)

Birde siz yaşadığınız şehir itibari ile o kiliseye her hafta gitme şansınız yok sanırım. Halbuki ona her hafta kiliseye uğrayan yeni müşteriler... Pardon yeni cemaat üyeleri lazım.

Vefik Sami
15-10-2017, 20:13
Sorularınızla çok sıktınız galiba pastör efendi hazretlerini :)

Birde siz yaşadığınız şehir itibari ile o kiliseye her hafta gitme şansınız yok sanırım. Halbuki ona her hafta kiliseye uğrayan yeni müşteriler... Pardon yeni cemaat üyeleri lazım.

Vaftiz için geldiği gün, biraz sohbet atme imkânı bulmuştum. Aslında pek cana yakın ve anlayışlı birine benziyordu. Vaftiz esnâsında fotografımız da çekildi. İnternet üzerinden birkaç poz göndermişti bana. Fakat daha sonra yönelttiğim birkaç soruya, "Yoğun işler" gerekçesi ile pek iltifat etmedi. Artık, bir Pastörden ne tür bir cevap alacağımı iyi-kötü kestirebiliyorum. Bu itibarla, yaklaşık bir yıldır soru sormaktan vaz geçtim.

Mezhepsiz Hristiyan da olunabiliyormuş. Mezhep muhabbetleri, daha ziyâde kültürel kimlik ve âidiyet duygusunu tatmin için gerekli sanırım. Ben; kime ve neden inandığımdan eminsem - ki öyleyim - fazlasına ihtiyaç yok aslında.

Karaiskakis
15-10-2017, 20:30
Vaftiz için geldiği gün, biraz sohbet atme imkânı bulmuştum. Aslında pek cana yakın ve anlayışlı birine benziyordu. Vaftiz esnâsında fotografımız da çekildi. İnternet üzerinden birkaç poz göndermişti bana. Fakat daha sonra yönelttiğim birkaç soruya, "Yoğun işler" gerekçesi ile pek iltifat etmedi. Artık, bir Pastörden ne tür bir cevap alacağımı iyi-kötü kestirebiliyorum. Bu itibarla, yaklaşık bir yıldır soru sormaktan vaz geçtim.

Mezhepsiz Hristiyan da olunabiliyormuş. Mezhep muhabbetleri, daha ziyâde kültürel kimlik ve âidiyet duygusunu tatmin için gerekli sanırım. Ben; kime ve neden inandığımdan eminsem - ki öyleyim - fazlasına ihtiyaç yok aslında.

Tabi pazarda limon satan adamın bile ürününü kakalamak için güleryüz gösterdiği düşünüldüğünde, onunda bunu yapıyor olmasında garipsenecek bir durum yok. Fakat sürekli Kiliseye gidemiyorsanız, sizin vaftiz olmanız onlar için fazla bir anlam ifade etmiyor. Dolayısıyla değerli vakitlerini size ayırmaları da gerekmiyor. Çünkü, sizin kiliseye gitmenizle kilise kalabalık görülecek ki, sonra Amerika'dan bunların maaşlarını ve diğer giderlerini karşılayan misyon üyeleri kiliseye geldiklerinde verdikleri paraya değer bir iş yapılıyor olduğunu görsünler. Hatta bu yüzden bir kiliseye giderken sonra başka bir kiliseye gitmeniz yadırganır. Sanki müşteri çalıyormuş gibi görülür. Hani sürekli bir bakkaldan alışveriş yaparken, sonra bir süpermarket açıldığında artık alışverişleri oradan yaparsanız eski müşterisi olduğunuz bakkal tarafından yadırganırsınız ya, onun gibi...

kartopu
16-10-2017, 08:52
Hakikaten Ateistlerin öldüğünde camiye gitmesi islam mış gibi muamele görmesi bence saygısızlık oluyor.

Bu konuda iki vakaya rastladım.

Bir arkadaşımız öldü dinsizdi. Ama ailesi camiye götürdü bizde mecburen camiye gittik namazı kılmasak ta cami avlusun da bekledik cenaze namazı kılan biri bize tepki gösterdi. Niçin safa (cenaze namazına) geçmediğimizi sordu bizde dinsiz olduğumuzu ölünün de(arkadaşımızın) dinsiz olduğunu söyledik Adam madem dinsiz ne işi var camide dedi .Bence haklı idi

Bir başka dinsiz arkadaşımız da önce camiye gitti daha sonra aileden tepki geldi ölü çamiden alındı mezara gitti o ara mezara imam geldi yine aile tepki gösterdi imam mezarı terk etti ve mezara hiç dua okunmadan türkülerle kondu.

Birde herkesin bildiği HDP M.Vekili Aysel Tuğruk un annesinin ölüsünü mezardan çıkarılması vakası var. Ama onun Ateistlikle alakası yok o yine dini törenle mezara kondu.

Diğer iki vakada ailelerin insiyatif ini görüyoruz
Aslına bu insiyatif i devlet kullanmalı Adam dini tören din adamı istemiyorsa devlet bu hakkı tanımalı ve öncülük etmeli.
İşte laik devlet bunun için de gerekli.

manas
16-10-2017, 14:18
Ahlaksız, yani diyorsun ki kendisinin ateist olduğunu sanıp sıkışınca allah diyebilecek çakma ateistler vardır? Ruha inanan haliyle tanrıya inanır, böyle ateistim diyenler toplumda "ateist korkunca allah der" fikrini haklı kılıyor. Ben bir insanın birşeylere inanıpta ateistim demesi ahmaklıktır. İnsan niye ateist olmak ister ki durup dururken anlamak güç.

vitus werdegast
19-10-2017, 11:59
Gerçek olsa bile bir şey ifade etmez.

Dini kavramlarla büyüyen bir insanın bu refleksi göstermesi normal. Bu ne din ne de ateizm hakkında bir veri sunmaz bize.
Beyin bir tehdit algıladığında kendini yatıştırmak için bu tür refleksler gösterebilir. Ateistimiz eğer Allah'a değil de tek boynuzlu pembe at'a inanarak büyüseydi ve ergenlik çağında ateizmi seçmiş olsaydı, tehlike anında tek boynuzlu pembe at'tan yardım isterdi.

Kaldı ki bir insan tehdit, tehlike altındayken Allah da der, histeri krizi geçirip saçını başını da yolar, yanındakini de döver. Argümanın kendisi çok aptalca. Dinin gerçekliğini kanıtlamadığı gibi, argüman kirliliği dışında bir işe yaramıyor.

kartopu
19-10-2017, 12:04
Ben birine çok kızdığında onun Allahına küfreden dindarda gördüm.

Vefik Sami
19-10-2017, 12:13
Ben birine çok kızdığında onun Allahına küfreden dindarda gördüm.

Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinin bâzı yerleşim birimlerinde Allah'a küfretmek, müslümanların biribirine "Selâmün aleyküm" demesi gibi 'doğal' ve sıradan.

rosemy
19-10-2017, 14:07
Yüzüklerin Efendisi'nde oynayan Aragom'un başrolde oynadığı bir film var.Kaptan Fantastik adlı bu film bu topik altındaki bir kaç konuya değiniyor.İlginç güzel bir film.Tavsiye ederim

kartopu
19-10-2017, 18:11
Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinin bâzı yerleşim birimlerinde Allah'a küfretmek, müslümanların biribirine "Selâmün aleyküm" demesi gibi 'doğal' ve sıradan.

Şimdi dindarlara bir soru.
Kızınca Allaha küfreden mi daha günahkar yoksa korkunca Allah diyen Ateist mi?
Veya hangisinin propagandası daha makbule geçer.?