Orijinalini görmek için tıklayınız : Irak Ordusu Kerkük'ü Ele Geçirdi
Karaiskakis
16-10-2017, 17:01
Şu saatlerde Kerkük'ün tamamında Irak askerleri ile Haşdi Şabi milislerinin kontrolü ele geçirdiği yönünde haberler geliyor. Daha henüz tümüyle şehir ele geçirilmese bile Peşmerge komutanı, Kerkük'te ki muharebelerin kaybedildiğini kabul etti.
Benim anlayamadığım nokta dün gece başlayan saldırılar sonucu şehrin bir gün bile direnemedim Irak ordularının eline geçmesi. Taşla sopayla karşı koymaya çalışsan bile bu kadar kısa sürede Kerkük gibi büyük bir şehri kaybetmezsin. Peşmerge denilen aşiret ordusunun bu kadar bile mi savaşabilecek gücü yok, anlayamıyorum
Siz neler düşünüyorsunuz arkadaşlar? Bu çatışma sürecinin bölge ülkeleri ve Türkiye üzerindeki sonuçları ne olur sizce?
Fatih Tezcan twitter'da bugün "keşke Barzani bize bağlılık bildirse de onun bulunduğu yerleri biz gidip alsak, böylece İran yanlısı güçler oraları alamasa" gibisinden tweetler attı.
Barzani güçleri fazla donanımlı ve eğitimli değil. Gerçi Irak ordusu da ne kadar etkin, onu da Işid karşısında gördük. Ama yine de Kürd güçlerinden daha donanımlı olduğu ortada olsa gerek.
Acaba Türkiye bölgedeki etkinliği İran'a mı kaptırıyor? İran giderek etki alanını genişletirken, Türkiye seyrediyor mu?
Karaiskakis
16-10-2017, 17:23
Fatih Tezcan twitter'da bugün "keşke Barzani bize bağlılık bildirse de onun bulunduğu yerleri biz gidip alsak, böylece İran yanlısı güçler oraları alamasa" gibisinden tweetler attı.
Barzani güçleri fazla donanımlı ve eğitimli değil. Gerçi Irak ordusu da ne kadar etkin, onu da Işid karşısında gördük. Ama yine de Kürd güçlerinden daha donanımlı olduğu ortada olsa gerek.
Acaba Türkiye bölgedeki etkinliği İran'a mı kaptırıyor? İran giderek etki alanını genişletirken, Türkiye seyrediyor mu?
Fatih Tezcan cahilin teki. Onun fikirlerinin sanki konu hakkında bir merciymiş gibi dikkate alınması ve konuşulması bile bu ülke adına utanç verici bir şey. Onu geçelim.
Irak ordusunun bir Şii ordusu niteliği taşıdığı muhakkak. Fakat Kerkük'te ki Arap ve Kürt nüfusu genel olarak Sünni. Kerkük'te ki Şii nüfusu genel olarak Türkmenler oluşturuyor. Bu bakımdan Şii Türkmenler bu süreçte Kerkük yönetiminde daha fazla rol oynayabilirler. Zaten şu an Kerkük sokaklarında zafer turu atan halk arasında Türkmen bayrakları da görülüyor.
Peşmerge ordularının ağır silahları olmadığı, eğitimsiz oldukları doğru. Fakat yinede bu kadar kısa sürede şehrin düşüşü beni düşündürüyor. Acaba Kürt kuvvetlerinin ezilmeden geri çekilişi mi amaçlandı? Daha sonra bir karşı saldırı yapılacak mı? Diğer yandan Peşmerge kuvvetleri bu kadar kolay yenildiyse ilerleyen süreçte halk nezdinde Barzani'nin itibarı sarsılabilir. Bu da doğal olarak Irak Kürtleri arasında PKK/PYD terör örgütünün daha da popülerleşmesine yol açabilir. Hatta Kuzey Irak'ta ki iktidar Barzani'den PKK/PYD'ye geçebilir.
İran konusuna gelirsekte, şu an zaten kendi ülkelerinden başlayıp Lübnan'a kadar uzanan coğrafyada hakim bir İran etkisinden söz edebiliriz. Irak, Suriye, Lübnan'da İranlı devrim muhafızları cirit atıyor. Ayrıca yine İran bağlantılı Hizbullah militanları aktif olarak görev yapıyor. Bu süreç Türkiye'den ziyade İsrail için bir tehlike arz ediyor bence. İsrail'de bunun farkında olduğu için bugün yine savaş uçakları ile Suriye güneyindeki Hizbullah militanlarını ve Suriye hava sistemlerini vurmuş.
Fatih Tezcan cahilin teki. Onun fikirlerinin sanki konu hakkında bir merciymiş gibi dikkate alınması ve konuşulması bile bu ülke adına utanç verici bir şey. Onu geçelim.
...
AKP'li ve koyu Erdoğan'cı birisi. Bu nedenle ilginç geldiği için verdim. Yoksa tabii ki kayda değer değil.
Karaiskakis
16-10-2017, 17:39
AKP'li ve koyu Erdoğan'cı birisi. Bu nedenle ilginç geldiği için verdim. Yoksa tabii ki kayda değer değil.
Anladım, haklısın aslında. Bugün AKP seçmeninin yani Türkiye'nin yüzde 50'sinin kafası yapısı bu şekilde. Bir kaç hafta öncesine kadar Kerkük'ü, Musul'u geri alacağını falan zannediyorlardı. Türkiye'nin süper güç olduğunu, bütün dünyanın bizden korktuğunu falan. Dolayısıyla Fatih Tezcan'ın yazdıkları belki doğru ve mantıklı bir analiz olarak dikkate alınamaz ama Türkiye'de ki halkın zihin yapısının ne olduğunun öğrenilmesi için faydalı olabilir. Şu an devlet televizyonlarında yayınladıkları Milliyetçi-İslamcı dizileri ile, iktidara yakın medya organları ile, yandaş gazeteci kalemleri ile inanılmaz bir beyin yıkaması gerçekleştirildi ve toplumun gerçeklikle olan algısı yok edildi. Şu an Türkiye'yi bir Amerika veya Almanya gücünde görüyor AKP seçmeni bu medya dezenformasyonu sonucunda. Halbuki o eşdeğer gördükleri Almanya'nın tek başına yaptığı ihracat miktarı, tüm Müslüman ülkelerin ihracatından fazla.
İŞLER KARIŞIYOR
Hüsnü Mahalli özetle şunlar söyledi:
Trump’ın konuşmasıyla biz artık anlaşmayı gözdengeçiriyoruz dediler, Devrim Muhafızları’nı terör örgütü listesine koyabilir. İşler karışıyor. Her anbir şey beklenebilir. K. Kore’yi unuttuk. İran’a dönmenin Türkiye açısındaönemli tarafı var.
“ALEVİ ESAD’I DEVİRMEK İÇİN HER TÜRLÜ SÜNNİ İTTİFAKAGİRDİ”
AKP, Alevi Esad’ı devirmek için Sünnilerle her türlüittfaka girdi. Esad’ı destekleyen Şii İran. Mezhepsel anlamda Sünni türkiyeiçin düşman. İran’a düşman bir Türkiye’yi, AKP’yi kapıştırmak için Sünni Arapülkeleri her türlü ittifaka girdiler. İnanılmaz paralar verildi.
Türkiye Rusya ve İran Suriye sorunun çözmek için biraraya geldiler. Buna ek olarak birden bire Barzani meselesi çıktı. Üç ülkeye Irak hükümetini katmak zorundayız.
ABC gezetesi.
------------------------------------------
Sn Nero
Senin soruna bak Hüsnü Mahhalli cevap vermiş Bitmeyen onlarca yıl süren savaşlara ne dersin H.Mahalli bir ihtimalden söz etmiş sebepte belirtmiş ABD devrim muhafızlarını terörist ilan edebilir demiş.
Silah satışı ile beslenen ABD savaş ekonomileri ile krizlerini çözen ABD kendine bir piyon bulabilir Türkiyeyi savaşa sokarsa dolayısıyla Rusya ile de savaşmış olacaktır.
Türkiye buna razı olur mu bence olur çünkü hükümetin suç dosyası ABD nin elinde. Biz halk olarak razı olur muyuz ben hayır derim. Yeni bir Sultan Selim Şah İsmail vakası yaşanmasını istemem.
İkinci dünya savaşını hatırladım da Devler savaşırken Türkiye sadece aç kaldı 70 milyon insan ölürken Türkiyede sadece hastalıktan ölümler vardı.
Ama 1950 de gelen hükümet (DP) ile kore de 741 askerini yitirdi Kore Nire Türkiye Nire. Ama iki siyasi düşüncenin farklı yeri Türkiye.
Marşal planı Truva doktirini deneme tahtası Türkiye.
Sn Nero
Senin soruna bak Hüsnü Mahhalli cevap vermiş Bitmeyen onlarca yıl süren savaşlara ne dersin H.Mahalli bir ihtimalden söz etmiş sebepte belirtmiş ABD devrim muhafızlarını terörist ilan edebilir demiş.
Silah satışı ile beslenen ABD savaş ekonomileri ile krizlerini çözen ABD kendine bir piyon bulabilir Türkiyeyi savaşa sokarsa dolayısıyla Rusya ile de savaşmış olacaktır.
Türkiye buna razı olur mu bence olur çünkü hükümetin suç dosyası ABD nin elinde. Biz halk olarak razı olur muyuz ben hayır derim. Yeni bir Sultan Selim Şah İsmail vakası yaşanmasını istemem.
İkinci dünya savaşını hatırladım da Devler savaşırken Türkiye sadece aç kaldı 70 milyon insan ölürken Türkiyede sadece hastalıktan ölümler vardı.
Ama 1950 de gelen hükümet (DP) ile kore de 741 askerini yitirdi Kore Nire Türkiye Nire. Ama iki siyasi düşüncenin farklı yeri Türkiye.
Marşal planı Truva doktirini deneme tahtası Türkiye.
Hüsnü Mahalli'yi geç, okumam etmem. Esed rejiminin gazetecilerinden biri. Katil Esed'e alevi diyerek onu bizim alevi halkımıza şirin göstermeye çalışan birinden ne beklenir!
Ortada büyük devletler arasında bir satranç oyunu var. Bizimkiler de bu oyunda bir şeyler kapmak, etkinlik elde etmek için didiniyorlar. Ama filler ve çimen durumu olması kuvvetle muhtemel. Tabii çimen bizler oluyoruz.
ABD "devrim muhafızları"nı terörist ilan etse ne yazar? Rusya arkasında İran'ın. Yani bir şey çıkmaz.
Sen bu soruyu sormadın mı İşte Hüsnü Mübarek te cevaplamış.
Sen bu soruyu sormadın mı İşte Hüsnü Mübarek te cevaplamış.
Ne demiş? Ben sorumun cevabını bulamadım Mahalli'de.
Sen bölgedeki etkinliğini İran a mı kaptırıyor demedin mi Hüsnü Mahalli de iki sini ABD savaştıracak diyor.
Türkiye kiminle etkinlik sağlıyordu
1-Barzani
2-Suudi ler
3-Gatar
Türkiyeye bu konuda kim yardım ediyordu İsrail.
İşte ABD bu üçününde önünü kesti İsrail de yön değiştirdi böylece Türkiyenin etkisini önledi.
Türkiye hala oralarda ne geziniyor.
İnsan bataklıkta gezinirse uyarılara rahmen aradığını bulur. İşte Mahalli de aradığın bu mu diyor.
Sen bölgedeki etkinliğini İran a mı kaptırıyor demedin mi Hüsnü Mahalli de iki sini ABD savaştıracak diyor.
Türkiye kiminle etkinlik sağlıyordu
1-Barzani
2-Suudi ler
3-Gatar
Türkiyeye bu konuda kim yardım ediyordu İsrail.
İşte ABD bu üçününde önünü kesti İsrail de yön değiştirdi böylece Türkiyenin etkisini önledi.
Türkiye hala oralarda ne geziniyor.
İnsan bataklıkta gezinirse uyarılara rahmen aradığını bulur. İşte Mahalli de aradığın bu mu diyor.
Mahalli abd'nin türkiye'yi iran'la savastiracagini söylerken dileklerini söylemiş, hizmet ettiği Esed rejimi için bu iyi bir şey olurdu.
Çünki iran suriye'yi kendi nufuz alanı hâline getirdi. Her yerde iran askerleri ve ona bağlı savaşan grupları var.
Karaiskakis
17-10-2017, 14:08
Bugün ekseriyetle Orta Doğu'yu kan gölüne çeviren sürecin müsebbibi, Şii-Alevi-Nusayri çizgisinde izlenen mezhepçilik politikalarıdır. Ne yazık ki bu anlayış, Sünni halkının Orta Doğu'da varolma ve inançlarını özgürce yaşayabilme haklarını tanımamaktadır. Bugün Orta Doğu'nun çeşitli bölgelerdeki çatışmaların altında da bu etken yatmaktadır.
Dusunen adam
17-10-2017, 17:13
Bizim Osmanlicilar "Erdogan Suriye'ye vali atadik 2000 km'lik bir bolgeyi yonetiyoruz" demesine cok sevinmisler, Osmanli geliyor diye.....
Dusunen adam
17-10-2017, 17:19
Bölgede ve Islam dünyasinda sünniler ezici çogunlugu olusturuyor, tarih boyunca sünniler alevi ve siilere zulüm etti, etme bulma dunyasi iste; biraz da sünniler zulüm görsün. Sii ve Aleviler herzaman tehlike altindalar çünkü azinliktalar. Suudiler kendi siilerine de zulüm yapiyor. "Hilafet" pesinde olanlar da sünniler, bölge ve dünya için en tehlikeli grup sünniler, dünya aklini basina toplayip siilere destek vermeli.
Dusunen adam
17-10-2017, 17:29
AKP'liler Suriye'nin Türkiye'ye katildigini, Osmanli'nin kuruldugunu saniyorlar :)
Yani Türk halki hala orta çagda yasiyor, cihat, fetih, hilafet, osmanli falan.....
"Erdoğan Suriye'ye Vali Atadığını Açıkladı! Eski Topraklarımıza Kavuşuyoruz.. "
https://www.youtube.com/watch?v=eoIdKORI5qE
Dusunen adam
17-10-2017, 17:58
Mahalli abd'nin türkiye'yi iran'la savastiracagini söylerken dileklerini söylemiş, hizmet ettiği Esed rejimi için bu iyi bir şey olurdu.
Çünki iran suriye'yi kendi nufuz alanı hâline getirdi. Her yerde iran askerleri ve ona bağlı savaşan grupları var.
Hayir, sen Erdogan rejimine hizmet ediyorsun, burada konusan senin icindeki sünni canavar. Sünniler Iran'dan (Siilerden, Alevilerden) Israil'den çok daha fazla nefret ederler....
Iran neden Suriye'de? Sünniler, Siyonistler, Amerikalilar Suriye'yi isgal ve talan ettigi için. Siz Sünniler, Osmanlicilar, Vehabiler, Amerikalilar ve Siyonistler yüzünden Iran ve Rusya Suriye'ye müdahele etmek ZORUNDA kaldi. Hem suçlu hem güclü olmayi birakin artik.....
Dusunen adam
17-10-2017, 18:11
Hüsnü Mahalli'yi geç, okumam etmem. Esed rejiminin gazetecilerinden biri. Katil Esed'e alevi diyerek onu bizim alevi halkımıza şirin göstermeye çalışan birinden ne beklenir!
Katil Esed degil, katil Suud ve katil AKP rejimi. Yemeni yerle bir ettiler, insanlik suçu isleniyor orada, dunya sessiz. Suriye ve Irak'i yikanlar da yine katil Suud ve bölgedeki katil sünni devletler.
Hayir, sen Erdogan rejimine hizmet ediyorsun, burada konusan senin icindeki sünni canavar. Sünniler Iran'dan (Siilerden, Alevilerden) Israil'den çok daha fazla nefret ederler....
Iran neden Suriye'de? Sünniler, Siyonistler, Amerikalilar Suriye'yi isgal ve talan ettigi için. Siz Sünniler,..
Ben mi sunniyim?! Yahu ben sürekli yarışçı erkek egemen sünnilik dinine çatıp durmuyor muyum? Insaf!..
Elbette suud da katıl ve iğrenç bir rejim. Onu destekleyen oldu mu? Abd ve israil de alçak. Tamam mı? Ee...
Şimdi sen esed'i savunma ayıbını açıkla bakalım.