Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'nin geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Ahlaksız
31-10-2017, 22:06
Önümüzdeki 100 yıl içerisinde Türkiye'de ne olabilir?
İç savaş
Şeriat
Gelişmiş bir ülke
Ben iç savaş çıkacağını sanıyorum..Irak veya Suriye gibi bir duruma gireceğiz..
Şeriatın ülkeye gelme ihtimali var ama Atatürk faktörü bu duruma engel olacak gibi duruyor..
Akplilerin söylediği gibi Türkiye'nin şaha kalkıp gelişmiş bir ülke olabilmesi bence imkansız..
3 seçenek de yanlış. Bizde iç savaş hiç olmadı, bundan sonra da olmaz. Bizde şeriat de hiç olmadı, artık hiç hiç olmaz. Gelişmiş bir ülke de hiç olmadık ve yine olamayız.
Biz böyle kalacağız, böyle gideceğiz. Yani, biz bize benzeriz tarzında... :)
Ahlaksız
01-11-2017, 00:04
Biz böyle kalacağız, böyle gideceğiz.
Ayak bastığım topraklar da bir zamanlar Yunanlılar,Romalılar,Hititliler,Frigler,Anadolu Selçuklular,Osmanlılar yaşıyordu..
Hepsi de ''Biz böyle kalacağız, böyle gideceğiz'' diyorlardı:)
Ayak bastığım topraklar da bir zamanlar Yunanlılar,Romalılar,Hititliler,Frigler,Anadolu Selçuklular,Osmanlılar yaşıyordu..
Hepsi de ''Biz böyle kalacağız, böyle gideceğiz'' diyorlardı:)
Doğru... O anlamda haklısın. Biz de elbet bir gün sıramızı başkalarına bırakacağız.
Ben o kadar uzun vadeli ele almamıştım sorunu. Bu yakın vade olarak bakmıştım.
Şimdi yeniden senin soruna bakınca 100 yıl dediğini farkettim. 100 yıl içinde şeriat mı kalır? Kalmaz. Zaten hiç olmadı.
Dincilik geriliyor ve daha da gerileyecek. Dindarlık zaten çok azdı.
Altüst oluş çok fazla. Dinamik bir toplum. Ne olacağı belirsiz. Sosyoloji yetersiz kalıyor açıklamada. Özellikle son 5, 6 yılda yaşananlar çok sürprizli. Daha kimbilir neler olacak.
Ahlaksız
01-11-2017, 00:41
Nero;Türkiye'de son yıllarda yaşananlar belli..Son birkaç sene de gezi,darbe,ışid saldırıları,Suriye'den gelen milyonlar..vb gibi birçok şey oldu..Ben 100 yıldan bahsediyorum..Kısa vade değil bu,uzun vade..
Bu 100 yıl içinde bir şey olacak,olmak zorunda..Türkiye'nin bugün olduğu gibi 100 yıl sonra da aynı yerinde kalacağını sanmak doğru değildir..Türkiye bir İngiltere veya bir Avusturalya değil..Bu tarz bir ülke olsak,100 yıl sonra da pek bir şey değişmez bu ülkede deriz ama Türkiye kaynıyor artık..
türkiyede iç karışıklıklar ve iç çatışmalar yaşansa bile büyük olmaz kendini toparlar düze çıkar, araplar gibi olmayız. gelişmişlik olarak şaha kalkacağımızı da sanmıyorum. şeriat gerçek manada 1000 yıldır bu topraklarda hiç olmadı, olan şeriatte çakma şeriat olur. olacak olan bir kaç dini motif bir kaç kural birkaç slogan.. hepsi bu.
yani bizde sıkıntılar dün ve bugün olduğu gibi hep olur, ne öldürür ne güldürür, düşe kalka gideriz. o yüzden şıklar uymuyor. şimdikinden çok farklı olmaz şıkkı olsa uygun olurdu bence.
Ahlaksız
03-11-2017, 18:08
manas;100 yıl içinde Türkiye'nin pek değişmeyeceği şıkkı aklıma geldi..Böyle bir ihtimal de var ama bu ihtimal,diğer ihtimallere göre çok zayıf..
Akp döneminde halk ayaklandı,asker ayaklandı..Doğru mu?
Bugün batı Türkiye'ye,nerdeyse Afganistan muamelesi yapılıyor..Doğru mu?
Haliyle fay hattı harekete geçti..Bu süreç bir vere varacak..Ülke olduğu yerde kalamaz..
Akp iktidarda kalırsa o kadarda küçümsemeyin, iç savaş çıkartacak duruma asla getirmezler çünkü zaten kazanıyorlar.
Şeriat yönetimine Akp tabanı kendisi izin vermez.
Kısacası böyle gelmiş böyle gider gıdım gıdım gelişir.
megalanya
06-01-2018, 23:01
İç savaş tehlikesi mevcut maalesef.
hercümerç
06-01-2018, 23:39
iç savaşa gerek kalmadan zaten şeriatı getirecekler. eğitim sistemini peyder pey değiştirmeleri, imamhatiplerin sayısını artırmaları yeterli, küçük azınlıklıklar dışında çoğunluk nesilden nesile şeriatı ister hale gelecektir. bir zaman sonra küçük azınlıklar dışında buna itiraz eden kalmayacaktır, çünkü seküler ezici çoğunluk pek müslüman gibi yaşamasa da sünni ve müslümandır. bunları değiştirmeleri oldukça kolay, asıl zor olan farklı mezhepler özellikle de alevilik. osmanlı bile onları değiştirmeyi başaramamış, zulm edip durmuş bu insancıklara. bir de imkansıza yakın olan dinsizler var, bu değişmesi imkansıza yakın birkaç küçük azınlık gruba zulm etmeye devam edip, diğerlerini değiştirmeye çalışacaklardır ve muhtemelen birkaç on yıl sonra emellerine ulaşacaklardır. tabii; bir afet, bir tufan, bir boran, bir kriz bunları alaşağı etmezse. neyseki dünyamızda bu tür durumlar çok sık olur, dileyelimki çok şanslı olmasınlar.
Akp'nin anti demokratik karar ve uygulamalari, hukuk disi ve hukuku katleden gidisati, Ahmet Altan'in da ongordugu gibi donulemez bir yola girildigini gosteriyor. Bu adamlar o kadar hukukun icine ettiler ki, artik hukuka donemezler. Bir daha demokratik bir duzleme cekilemezler. Eger cekilirse, kendi sonlarinin gelecegini biliyorlar. Hukuk disi davrandiklarini biliyorlar. Bir baskasi gelirse/ iktidari kaybederlerse, yargilanacaklarinin farkindalar.
100 yil bu boyle gitmez.
Degisecektir..
Belki de baska bir seye evrilecektir.
Hayat degisimdir. Devletler de organizma gibi dogar, buyur, olur.
Ben, Turkiye'nin geleceginin karanlik oldugunu dusunuyorum. Hergun daha da yalnizlasan, onunla bununla kavga eden bir ulke.. Saman ithal edip, "biz ucak yapiyoruz, suanda dunya capinda en buyuk ekonomiye sahibiz" diyi, bununla da milyonlarca insani kandirabilen bir rejim tarafindan yonetilen bir ulkeden bahsediyoruz. Uzatmaya gerek yok.
Turkiye'nin gelecegi karanlik.
Siz de benim gibi Ulkeden kacip, kurtulunuz.
Ben bir hafta once kil payi ulkeden ayrildim.
Siz de yapabilirsiniz.
"ictenlik"
07-01-2018, 03:30
uyku ve tepkisizlik sürerse ve iyi yönlü bir kırılma yaşanmazsa?
sanırım bölge halkları/insanları kaderi geleceği belirleyecektir
şu anda ki konjektür karanlık bir kırılma yönlü..-aşağı ve daha aşağı dibe ve karanlığa
insanlar uyuşuk ve tepkisiz/ilgisiz ve bitap
büyük tahakküm, karanlık oyuncular
ancak büyük oyuncular, büyük ülkeler vb. var ve topyekün bir olgu yumağı cereyanı
çoğunluğun iradesi batağa batmışsa bilmiyorum ne olur?
pek az umut ya da ışık ama büyük oyuncular var..
yine de anadolu/bura halkları birlikteliği/kardeşliği ya da bilgeliği diyebileceğimiz de bir umut var
örneğin amerika ilginç bir yer ama kuzey de
ve güney amerika, latin bloku diye bir şey var
işte doğru sürülürse atın yöndemi
bir diğeri de rusya iran ve çin bloku gibi bir yöndeşlik ve büyük oyun
ama halk kaderini belirleyecektir
kitle uyanmak yönlenmek isterse gelecek umut ve değişim vaat edecektir. gelecek olguları bekleyelim ancak kitle uyanmak isterse (karanlık pus her zaman dağılabilir yönlemler değişebilir ve ) gerçeklik gerekli olguları/olgu yumaklarını bu durumda mutlaka yoğuracaktır/oluşturacaktır..
türkiyenin geleceği denilen
türkiyenin dışında.türkiyenin geleceği yalnız başına değil..büyük oyuncuların konjektürü
sanılanın aksine çok hızlı biçim değiştiren, konum alan (bukalemunsu bir irade ve) halk var. karanlık sanılan bi çok zincir bir anda kırılabilir. 100 yıllık yalanlar ve pelesenk olmuş salgınsı halk ağzı karanlık, sanılanın aksine bir kaç ışık çavkıyışı ve vuruşuyla bir anda müstevlilerince yere çalınabilir ve al aşağı edilebilir (biz yanılıyordukçuluk gibi?)onların doğrunun ve hakkın müridi oluverirler
zincirleri ele alınırsa ya da otorite-r ve iktidar yumakları güç beyleri değişirse? hızlıca değişimler belirir kopar..sus pus olurlar//
karanlık sanılan?
besleyen?
eğer otorite beyleri güçsüzleşirse?
konum aldıkları puskunluk ardı
Ahlaksız
11-03-2019, 12:44
Seçim öncesi cübbeliler sokağa çıkmış;
https://www.youtube.com/watch?v=5FZld2rZ334
dine mine ne
11-03-2019, 17:16
Bu iç savaş ne adına olucak ki. Etnik mezhepsel sag sol ? kimler arasında olur?.
İç savaş *Şeriad* gelişmiş ülke*
Bu seçenekler in hangisi hayatımıza girecek MİT in tavrına bağlı.
Türkiye cumhuriyet tarihine bir gezinti yaptığımızda başarılı darbe ve Muhtıralar görürüz Ama başarısızlarını ın da görürüz
Hatta 12 eylül 1980 öncesi iç savaş olasılıklarını da gördük .Hatta 1990 lı yıllarda kaybolan akademisyenler, evlere gönderilen bombalar, araçların patlatılması, karanlık cinayetleri, derin devlet ilişkileri, MİT mafya ve karanlık alışverişler. Sokak ortasında infazlar.
Yani bu ülkede ekonomik ve siyasi krizi ilk defa yaşamıyoruz. Hep sonuçlar MİT ne tarafta durduğu belirleyici olmuştur.
ForumKirpisi
11-03-2019, 19:41
Yani bu ülkede ekonomik ve siyasi krizi ilk defa yaşamıyoruz. Hep sonuçlar MİT ne tarafta durduğu belirleyici olmuştur.
[+1 Confirmed]
Hakan Fidan ile eski MİT dağıtıldı. Hakan Fidan başkalarıyla da iş tutuyor. Çok garip biri bilmiyoruz ne desek yalan olur. Hatta Türkiye'nin gelmiş geçmiş en garip siyasetçisi Hakan Fidan.
Seçimlerin sihirli yardımcısı. Oy uzmanı. Gizli kahramanlarımızdan.
Her yere İNGİLİZ anahtarı gibidir.
Garip bir ülkede yaşamaktayız. Bu ülkede ne burjuva burjuva gibi düşünüyor ne dindar dindar gibi Ülkücü ülkücülüğü bıraktı devrimci devrim hayallerini. İşçi köle olduğunun farkında değil. Patronsa nerden para kazandığını açıklayamıyor. Daha 5 yıl önce dünyanın 16. büyük ekonomisi olmakla öğünürdük şimdi çökmek batmaktan söz ediyoruz.
Bir sürü garipliklerle dolu bir ülke Türkiye.
Seçimlerin sonucunu seçim sandıklarından çıkan oy sayısı belirlemiyor Yüksek seçim kurulu 8-10 saatte uygulanmakta olan seçim zamanını 1 saatte sonuçları açıklıyor.
Seçimler yapılsın mı yapılmasın mı seçmende bilmiyor.
Türkiye ne yana evrilir sorusu her kese göre değişik tahmin getiriyor. Solcular Amerikancı oldu sağcılar Rus çu. Gel de bir tahminde bulun.
Bu ülkede bütün cemaat ve tarikatlar Mit in denetiminde MİT se Hakan Fidandan ibaret değil Eskiden bilirdik MİT natocu idi şimdi neci tam anlaşılmıyor ancak eylemlerden sonra ne yaptığı anlaşılıyor o da tahminlerde geç kalınmış olunuyor.
Bindik alamete gidiyoruz kıyamete sonumuz ne olacağını o son geldiğinde anlayabiliyoruz
Fetocular MİT bizi kandırdı diyor. Erdoğan feto bizi kandırdı diyor. Bizde soruyoruz bizi kim kandırdı diye, Cevap vereni bulamıyoruz.
Sonumuzu tahmin etmek zor, çünkü hiç bir şey net değil. Bir Putin in ağzına bakıyor bir Trump ın. ağzına.
Kendimiz Allah emanet etsek o da dincilerin pazarlık malzemesi olmuş.
Felâsife
12-03-2019, 12:56
@Kartopu
Mesajın hayli ilginç oluş.
Bu kadar belirsizlik anca Doğa da olur, Doğada da GARANTİ yoktur, bir varsın bir yoksundur, adını bile anan olmaz, hiçsindir, dediklerine bakınca Türkiye'de buna ayak uydurmuşa benziyor, süper. :D
Demek ki ne yaparsa yapsın insanlar, hatta Milletler de buna dahil, Doğalarına aykırı davranamıyorlar.
Önü belirsiz, sonu belirsiz, yaşayışı belirsiz, belirlilikler ise hayal, acayip. :confused:
Sevgiler
Ortada bir özne görsek tahminde bulunacağız. Ama özne yok. Bir Tayyip Erdoğan var birde sayın Erdoğan. Ne yargı var ne parlamento ne muhalefet var ne İktidar ı yöneten sınıf .
Sağa dönüyor Erdoğan görüyoruz Sola dönüyor T. Erdoğan ı.
Eskiden MESS konuşur biz tahmin yapardık. TÜSİAD bir şey söyler hah işte ordu müdahale edecek derdik Şimdi sadece Erdoğan konuşuyor biz ne olacağını bilmiyoruz.
Kaderimiz tek elde toplanmış bizde boynumuzu uzatıp kaderin bize kestiği faturayı ödemek için beklemekteyiz.
Leonardo
12-03-2019, 17:55
Bunlar statükocu ve boş laflar.
Türkiye'nin solunda gayet düzgün bir adam (Kılıçdaroğlu) var. Sağında yine düzgün bir isim (Meral Akşener) var.
Böyle laflar edenler genelde AKP'ye / MHP'ye oy verenlerdir.
Yani "bizden başka parti yok ki zaten" savını destekleyenlerdir.
Halk da eğitimsizdir. Darbeler döneminde eğitim sistemi zedelenmiştir. Bu yüzden biri bir laf ediyor (mesela mültecilerle ilgili) adam o lafı tekrar edince "siyaset yaptım" sanıyor. 90'lardan beri aynı şey. Biz (eğitimli nüfus) siz eğitimsiz nüfusu taşıyamıyoruz.
+ bir de eğitimli olduğu halde gayet milliyetçi / devletçi zihniyette olanlar var.
Neyse: Siyasetçinin suçu değil şu anki olay. Kılıçdaroğlu orada ama siz seçmiyorsunuz. Tayyip 20 senedir var. Ülkeyi batırdı. Halk halen doğrudan veya dolaylı olarak bunu destekliyor.
Yani kim ne yapsın? TKP'nin dediği gibi her seçimde seçimi halk kaybediyor. Sırf o yüzden ben TKP'ye oy atacağım :)
- "Şeriat" diyenler 3 kişi :) :)
ForumKirpisi
12-03-2019, 18:00
tkp belediye seçiminde olcek mi olsa da atmayın
BEN KILIÇDARIN ADAYA OY ATÇAM OY BÖLMEYİN HERKES KILIÇDARIN ADAYINA ATSIN.
HATTA ADAYI ÖZELLİKLE SEVMİYOZ AMA YİNE DE ATÇAZ KILIÇDAR ÇÜNKÜ BU.
SAADETTE GİRMESEYMİŞ KEŞKE %1'E DOĞRU ONA DA Bİ OY KAÇIŞI OLCAK. BOŞ İŞ. REKLAM PARASINI DA DİĞERLERİNE VERSEYMİŞ.
KOMÜNİS KILIÇDAR.
muhtarda da iyi seçin en komünis muhtara atın. muhtarın kominisi makbul. bizim muhtar oto yıkama yapıyo kapitalist.
Ahlaksız
12-03-2019, 19:26
Türkiye'nin solunda gayet düzgün bir adam (Kılıçdaroğlu) var.
Sevgili Leonardo;Düzgünü açabilir misiniz biraz?
Zamanında Fethullah'a göz kırpması,15 temmuz sonrası reisle kucaklaşması,peçelilere rozet takması,sürekli seçim kaybettiği halde kendisine muhalif olanları partiden uzaklaştırması..vb
Bu mu solcu?
Leonardo
12-03-2019, 19:39
- Ben sizler kadar takip etmiyorum (malum nedenlerden dolayı = Devlet kontrolündeki medya olayına inanmadığım için)
Ama Baykal hakkında da abuk-sabuk dedikodular çıkardılar. Ben Tayyip'in igtmesini istiyor muyum? - İstiyorum.
O halde Tayyip ve Bahçeli dışındakilere oy veririm.
Türkiye'deki olay da berbat. Fransada 5 parti - 6 parti yarışıyor. Bizde "CHP hariç oy verirsen oyun AKP'ye gider" anlayışı oturmuş.
Getirilen yeni sistem saçma sapan bir sistem.
Onun için Rozet mozet bilmem. Da ikinci alternatif de var. Meral Akşener'e verin o zaman. Bu ikisinden birine verilebilir. Öyledir / böyledir ama Bugün iktidar olsalar ikisi de ülkeye faydalı olurlar (benim görüşüm)
Şu anda Maduro olayına döndü. BU gidecek (yaşlandı çünkü) yerine benzeri gelecek, olayın daha da suyu çıkmaya devam edecek.
+ 2010'ların başında ben darbeye karşıydım. Gezi dönemi sonrası "acaba iyi mi olurdu?" demeye başladım. Şimdi düşündüğüm hatta sizlere sorabileceğim konu: "Bu askerler 3 kere darbe yaptılar. Kaç tane gencin o zamanlar hayatı bitti. Şimdi nasıl oldu da bunlara yol verdiler? Yani yapamadılar mı? geç mi kaldılar? Daha yapmaya mı hazırlanıyorlar?"
bunlara kafa yoruyorum.
Benim düşüncem. :)
karakedi
12-03-2019, 19:44
kılıçdaroğlu türkiye solu için siyasette gelmiş geçmiş en talihsiz dönemlerden biri. aynı anda hem bir sosyalist, hem aşiret ağasını aday gösterecek kadar fırıldak bir adam. perinçek'in kafası çalışan versiyonu. türkiyenin bugün karanlığa gömülmesinde en az akp kadar suçu var. partideki bütün sol, muhalifleri sindirip partiden tasfiye etti. rantçılarla uğraşacağına partideki demokratlarla uğraştı.
en son rahşan ecevite ve erdal inönüye küfredip, hrant dinkin katili ogün şamast için şiir yazıp öven ozan arif'i neşet ertaş'la bir tutacak kadar çirkinleşti.
gezi olaylarından itibaren sistematik olarak partideki çoğulcu, halkçı, solcu kim varsa biçti. toplumdaki muhalif tepkiyi bireyciliğe yöneltti. politikasını özellikle sadece tayyip erdoğan karşıtlığına daralttı. adalet yürüyüşünü bile tek başına yaptı. oysa türkiyede adalete ihtiyacı olan bir sürü insan var. en yakını ankara meslekten uzaklaştırılan öğretmenlerdi. bir tanesine gelin beraber yürüyelim dedi mi? demedi. tek kişilik şova dönüştürdü olayı. topluma da bunu aşıladı. isyan etmeyin, omuz omuza vermeyin. evinizde oturun. yürünecekse ben tek başıma yürürüm dedi. şimdi öküzün trene baktığı gibi her akşam kılıçdaroğlu nun artık kabak tadı veren şovenist laf sokuşlarını dinliyoruz.
Ahlaksız
12-03-2019, 19:55
- Ben sizler kadar takip etmiyorum ….
Sevgili Leonardo;madem o kadar takip etmiyorsunuz,niye sevgili kartopu'nun tespitlerine boş laflar filan dediniz?
Kartopu,doğru söylüyor..İtiraz edecek bir şey yok ki..
Bu ülkenin solu/sağı karıştı gitti..
Sağ dediğimiz kesim,muhafazakar/dindar kesim filan oluyor..Yani Allah korkusu filan bilen insanlar anlıyoruz ama davranışları ile durdukları yer alakasız..Koluna 700 bin liralık saat takanlar sağcı olur mu?Bu ülkede oluyor işte..Kartopu'nun bahsettiği bu saçmalık..
Sol dediğimiz kesimin de,demokrat insanlardan filan oluşması lazım ama Türkiye'deki solcuların demokrasi veya hukukla filan alakaları yok..En son bir chpli vekil,''ezan Türkçe okunabilir'' demişti,linç ettiler adamı..
Ne durumda olduğumuza dair kısa bir video:)
https://www.youtube.com/watch?v=_LSeqWsY-8E
ilahimasal
12-03-2019, 20:04
bunlara kafa yoruyorum.
Benim düşüncem. :)
Olan şeyle yorulur insan!
Boşuna neden yoruyorsun ki ?
Senin kafan bu konuları almaz. Boş yorumlar yapıp forumun bu konular için ortaya koydugu öğretici bilgi verici aydınlatıcı yazıları trolleme.
Kısaca KES. traşı.
Leonardo
13-03-2019, 00:17
Sevgili Leonardo;madem o kadar takip etmiyorsunuz,niye sevgili kartopu'nun tespitlerine boş laflar filan dediniz?
Kartopu,doğru söylüyor..İtiraz edecek bir şey yok ki..
Bu ülkenin solu/sağı karıştı gitti..
Sağ dediğimiz kesim,muhafazakar/dindar kesim filan oluyor..Yani Allah korkusu filan bilen insanlar anlıyoruz ama davranışları ile durdukları yer alakasız..Koluna 700 bin liralık saat takanlar sağcı olur mu?Bu ülkede oluyor işte..Kartopu'nun bahsettiği bu saçmalık..
Sol dediğimiz kesimin de,demokrat insanlardan filan oluşması lazım ama Türkiye'deki solcuların demokrasi veya hukukla filan alakaları yok..En son bir chpli vekil,''ezan Türkçe okunabilir'' demişti,linç ettiler adamı..
Ne durumda olduğumuza dair kısa bir video:)
https://www.youtube.com/watch?v=_LSeqWsY-8E
- Bence her şey çok net. Medya sizi karıştırıyor.
Benim için Tayyip / AKP / MHP = faşizm.
-> Alernatif = Kılıçdaroğlu veya İyi parti.
Bu kadar.
Yani sohbet amaçlı berber dükkanı konuşmaları olabilir. Benim için Popülizmin bitmesi, Din sömürüsünün bitmesi sorunu var.
AKP olayını siyaset olarak görmüyorum. AKP - MHP din / duygu sömürüsü, kültür partisi filan. Siyasi anlayışın kendisinde hatalar var. Sebebi de Kenan Evren'in 80 sonra tek tip insan yaratma politikaları.
Bu noktada Kılıçdaroğlunun bize çözüm önerdiğine inanıyorum. Bu yüzden de bu kişileri karalamaya yönelik dedikoduların yalan olduğuna inanıyorum.
Bu "berber dükkanı muhabeti" dediğim dediğim şeyler de cahil halkın içinde kulaktan kulağa dolaşan laflardır. O kadar. gevezelik.
Örnek: Geçen sizin bu arkadaşa yüklendim mesela. Suriyeliler hakkında bir şey söyledi. Küfür ettim.
Halbuki bunların %90'ı ne dediğini de bilmiyor. O ondan duymuş. O ondan duymuş. Erkekler bir arada oturduklarında "hangimiz daha maço" olayı gibi. "Ya ben Suriyeli olsam barbar konan gibi olurdum" filan...
Peki farz et ki adamı Suriyeye götürüp koydun. "Aneee" diye ağlamayacak mı?
-Ağlayacak.
Ben yapmayacağım şeye "yaparım" demem. Millete beyin olsa CHP bu ülkeyi AKP'den daha iyi yönetir. Millet cahilse, "benim halkım cahil" diyebilmelisin. Onu kast ettim :)
ForumKirpisi
13-03-2019, 00:42
Bu Ahlaksız'ın paylaştığı video Türkiye'nin özeti gerçekten.
Kameraya böyle akıllı az geliyor.
Adam lafı dolandırmadan noktayı koymuş.
Ben askere gittim 18 ay diyor. Onlar gitmiş mi? 15 Temmuzda milletvekillerinin veya oğlunun burnu kanamış mı?
Burda mesele de askerlik değil vatandaşlık görevleri sade belli bi kesime mi kaldı.
Adam Doğulu, köyümde hayvancılık kalmadı diyor. Burada Batının köyünde de tarım yok.
Kimse ekmiyor artık. Çünkü eken için gelecek yok. Tarım kolay değil zahmetli.
Her gün her akşam kontrol etmen gerekiyor.
Hayvanda dışarıdan ithal geliyor adam niye yetiştirsin. Ya da tam satacakken ithal gelirse?
Sebze ithal, hayvan yok, tarım ölü. Yalamayan herkes terörist.
Türkiye'de yaşayan %90 aptal diyor, Dünya'da da böyle ama bizim şanssızlığımız
İslam ve coğrafyanın yanının balçıklı olması.
Meyve suyu, süt peynir sucuk ithalatı bile var.
Bunlar statükocu ve boş laflar.
Türkiye'nin solunda gayet düzgün bir adam (Kılıçdaroğlu) var. Sağında yine düzgün bir isim (Meral Akşener) var.:)
Tam ortasında da T. Erdoğan ın atadığı (YSK) Yüksek Seçim Kurumu var.
Boş mu dolu mu bundan önce yapılan bütün seçimlere bakacaksın .
Devletin muhalefetten bile sakladığı belgelere (arşiv)bakacaksın eğer bakabiliyorsan.
Her seçimde kurduğun hayallerin seçim den sonraki YSK nın açıklamalarından sonraki şoklara.
Trofolara giren kedilere, sahte seçmenlere, otomatik basılan mühürlere, tehditlere şantajlar bakacaksın.
Sen seçim gününe kadar umutlan. Umut fakirin ekmeği demişler .
Üç şık içinde yanıt vermek yerine anomiden kaynaklanan toplumsal çözülmelerin getirdiği çatışmaların artacağı kanısındayım.
İnsanın en temel hakkı olan yaşama hakkı bile çok kolay gaspedilirken, toplumsal gruplar yaratılıp öfke nutukları yaygınlaşmışken, dediğim yasadır argümanları söz hürriyetini engellemişken, tahammülsüz bir toplum olma yolunda ötekileştirmeler ayyuka çıkmışken daha umutlu olabilmeyi isterdim. Geleceğin aydınlığına ve hoşgörüsüne inanmak isterdim.
ilahimasal
19-03-2019, 09:24
Eyvah eyvah
Ülkenin gelecegi
" ben hepinize çay veririm"
https://youtu.be/rAZyB0qjvqA
iç savaş mı!?
Ahlaksız, Dijwar, karakedi, megalanya, Rapi, Şüpheci Dinsiz
siz hayal mi görüyorsunuz ya..
iç savaş da iki özne vardır
iki güç.
taraflardan biri; ne nicelik, ne nitelik olarak özne olmaktan aciz ise
güç olabilcek bilgi perspektif ve kararlılıkdan yoksun ise
ona iç savaş demezler
tecavüz derler
islamo faşistlik, şovenlik, ırkçılık, vatanseverlik, zartseverlik, zurtseverlik
ve daha nice benzeri üstyapı zırvalarıyla
kodlanmış koşullanmış ne yaptığını bilmeyen
ama sahipleri tarafından ne yaptırılacağı gayet iyi bilinen bi güç karşısında
güç olamazsınız
size tecavüz edecekler
iç savaşda savaş vardır
yenilsen bile savaşırsın
hiç olmazsa daha iyi yenilirsin
savaşamayacaksınız ki
yenilmeyi bile beceremeyeceksiniz
ForumKirpisi
19-03-2019, 13:15
tayyeap şoven vatansever falan mı reiz orasını anlamadım.
tayyeap'e bi sıfat var ama yayınlamazlar ondan başka bişey değil bence.
"ictenlik"
19-03-2019, 15:35
Kılıçtaroğlu için yapılacak tanım
İyiniyetli ancak yetersiz
Orta sınıf denen işçi memur emekli gibi bir kitleyi temsil ediyor. Ya da bunun bir yüzü ve biçimi. Kafası bu kadar dar. Orta sınıfın refahından bunun bi tık üstünde/dışında kavram bilmiyor
Muhtemelen bunu da bir ara sınıf olarak yapılandırıyor
Refahtan anladığı da sınırlı. Eldeki mevcudun bi tık ballısı. O da o sınıfa. Ya da o sınıftan başlayıp yayılan bir alt sınıf beslemesi. Üstü anlamıyor onu zaten hiç anlamadı. Zavallılar görüyor.
Bunun dışında bilgi tabanı idealizm ve hayalcilik
Gerçi bu yapılar hep böyle ama kendi sınırlı ve dar ölçütünde iyiniyetli bi adam
Ancak işte türk siyaseti için düzgün adam ama kendi sınırlı anlayışına sıkışmış dar adam
İyi.bir öğrenimden geçse ya da sınırlamasa ve doğru kadrosu olsa düzgün işletilse felan alma eldeki politik algıdan darlıktan kurtulamaz
İyiniyet ve pasifizm havarisi .bunu aşamayacak
Siyasi bilinci yok. İçinde yaşanılan dünyadan ne olup bittiğinden haberi yok. İyiler kötüler, güçleler azınlıklar gibi basit dar kavramlara bulalı kapalı sınırlı dünya algısı. Kendi iyilik çemberi. Buna beleli bir adam. İyi adam . iyi çocuk
İyiniyet iyilik değil...
Şimdi saf/safiyene bir iyiniyet ve hatta çocuksu bir temizlikle ülke yönetiliyorsa buyursun yönetsin.. Herkes öyle olsa keşke o zaman olurdu...
Şimdi zaten orda o yapı da ya da yapılarda kim oldurulabilir?
ForumKirpisi
19-03-2019, 16:00
kılıçdaroğlu ermiş gibi bi adam. çok mu akıllı bilmiyom. ama diğer ülkelerdeki aşağılık boklardan iyidir. sakin biri olduğundan işi zor. aşağılık biri olmazsan seçilemezsin ki.
tr zaten orta halli memleketi. o da orta halli. napsın tayyib gibi islamcı zengini mi olsun