PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürk Devrimi ve Erdoğan devrim

kartopu
13-11-2017, 10:23
Rasim Ozan Kütahyalı'nın
"Atatürkdevrimi ve Erdoğan devrimi" başlıklı yazısı şöyle:

Biz bu ülkenin ikinci devrimcileri 2010'luyıllarda Erdoğan'ın liderliğinde önce Kemalizmi sonra Gülenizmidevirdik...

Atatürk'ün liderliğindeki birinci devrimciler ise1920'li yıllarda önce saltanatı sonra hilafeti devirdiler...
Bu devrimleri sevin ya da sevmeyin bunların her ikisi de objektif ve bilimselolarak bakıldığında siyasal devrimdir...
Erdoğan devrimi zaten hiçbir zaman Atatürk'e karşı değildi ama şüphesiz Atatürkadına uydurulmuş Kemalizme karşıydı ve bu rejimi devirdi. Zaten bu yüzden son10 senede yaşananın adı Erdoğan devrimidir...

Şimdi Erdoğan devrimini kuvvetlendirecek olan ve enince detaylarına kadar bildiğim yeni bir politika var. Ben de bu politikayı çokdoğru buluyorum...Ben Atatürk'ü severim ama elbette sevmeyen de sevmez.Kemalist rejimden zulüm görmüş bir ailenin çocuğudur. Sevmemekte kendince çokhaklı sebepleri de vardır. Saygı duyarım...

Ben Taraf gibi kökten anti-Kemalist bir gazetedeyazarken bile Atatürk'ü babam gibi sevdiğimi defalarca köşemde yazmıştım...Buyazılarıma gazete içinden çok da tepki olurdu ama Atatürk adına bu toplumunçoğunluğuna zulmeden askeri vesayet rejimi ile de en sert ve en cesur benmücadele ederdim...

Atatürk meselesi geçmişimle ilgili bir mesele. Kendiaileme sevgimin ne olursa olsun değişmeyeceği gibi Mustafa Kemal'e olansevgim de değişmez...Ailem Atatürkçü bir aile ama diğer yandan Atatürk'ün deAtatürkçülüğün de bugün kendi mensuplarınca bu derece rezil edilmesine de çoküzülüyorum. İşin böyle duygusal bir tarafı da var...

Aslında bir insanı sevmek için illa o şahsındoktrinine bağlı olmanız gerekmez...Tam aksine bir insanı böyle bir ‘ulu’,‘yüce’ pozisyonda görürseniz, en ufak bir şüphede sevginiz tam zıddınadönebilir...

Yani aslında Atatürk'ün normalleşmesi, gökyüzündenyeryüzüne inmesi bu toplumun ciddi kısmında Atatürk'e olan sevgiyi muhafazaedecek yegâne şeydir.Atatürk düşmanları’ diye bir kitle varsa, onların varlıkzeminini kaydıracak yegâne girişim aslında budur...

Bugün Atatürk hakkında olumsuz yazılanlardan şikâyetedenler kendi torunlarının Mustafa Kemal'i sahici bir sevgi ve saygıylaanmalarını istiyorlarsa bu normalleşme sürecine destek vermeliler...”
ABC. 13-11-2017
------------------------------------------

Bu Din Tüccarlar Kemalistlerin elinden devleti aldı sıra Atatürk e gelmiş ki Artık Kemalistleri Türkiye haritasından silmeyi akıllarına koymuşlar.
Ve herkesi kendi yanlarına çağırıyor normalleşmenin koşullarını koymuşlar bile kendilerine destek verenlerle Atatürk sevgisini ortaya koyacaklar.
Bunlar adam pazarlamada bayağı uzman olmuşlar şimdide Atatürk pazarlıyorlar.

upuaut
13-11-2017, 11:08
Bence zırva bir yazı. Çünkü böyle şeyler gizli-saklı olmaz; halka açık açık ilan edilir ve uygulamaya geçilir. Ondan sonra böyle bir yazı kaleme alınır. Bunlardan herhangi birisi yapıldı mı? Yok. O halde bu makalenin hiçbir bilimsel inandırıcılığı olamaz!

Buyur, Devrim onların iddia ettiği gibi değil, şöyle yapılmaktadır:

Bağımsızlık Savaşı ve Türk Devrimi, her hamlesinde ve her evresinde, milletimizin yüksek siyasî ve uygar karakteriyle memleket işlerindeki bilinçli birliğine dayanarak başarılmıştır, 1938 (Ulus gazetesi, 16. 10. 1938 (http://www.atam.gov.tr/duyurular/devrim-ve-turk-devrimleri))

Natan
13-11-2017, 12:46
saygideger upuaut;

Abi bana pramitlerin icindeki o gizemden, ekstra teknolojiden bahset. Cunkiu bu konuda Turkce konusan belli basli kisilerden birisin. Bahset ki ogrenelim.

Bir de bir sey daha ricam etmek istiyorum henuz seni yakalamizken..Mormon kilisesinin bazi iddialari var. Joseph Smith'in eski Misir dilinden cevirdigi papirusler. O konuda bir dusuncen var mi? Eger gerekli gorursen papirusleri burada yayinlayayim. Ilave olarak, Peygamber Joseph bazi papirusler bulmus ve bunlari paylasmis. O resim ve yaziyi biz anlayamiyoruz. Nedir olay?

kartopu
13-11-2017, 12:59
Bence zırva bir yazı. Çünkü böyle şeyler gizli-saklı olmaz; halka açık açık ilan edilir ve uygulamaya geçilir. Ondan sonra böyle bir yazı kaleme alınır. Bunlardan herhangi birisi yapıldı mı? Yok. O halde bu makalenin hiçbir bilimsel inandırıcılığı olamaz!

Düşmanı hafife almak en büyük gaflettir.

İşte kanıtı 2002 den bu yana Devlet kimin eline geçti. Daha dün 1980 de bu devlet(ordu) Atatürk adına darbe yapmıştı. Atatürk ü her akşam gözümüzün içine sokuyorlardı O omuzları opoletli generaller.
Şimdi kim gözümüzün içine sarayları camileri yolları sokuyor.

Zaten onlar Kemalizm e sahip çıkmıyor. Atatürk e sahip çıkıyor Atatürk ü Kemalizm den ayırdılar bile.
Onlar zaten makalelerinin bilimsel olduğunu iddia etmiyor ya o ya bu diyorlar.
Din ellerinde ne kaldı Atatürk onu da ele geçirmek istiyorlar.

bilgivehis
13-11-2017, 13:38
Tayyibe oy verenlerin bu Rasim iki yüzlüsünden farkı yok, Rasim ne ise onlar da odur.
Bu yüzden canları istediğinde şeriatçı olurlar istediğinde Atatürkçü, onlar için iki yüzlülüğün sınırı yoktur, onlara oy verenler de aynı hatta onlardan daha beterler.
Bence Rasim iki yüzlüllükte az bile yapıyor, içine sosyalistliği de katarsa daha iyi oturur.
Gerçi bunların derdi ideoloji falan değil, sonları yaklaştı, gider ayak kendilerini Atatürk ile kurtarma derdindeler...

Dijwar
13-11-2017, 13:43
Atatürk ile Erdoğan dışarıda da kıyaslanıyor ya sinir oluyorum. Çok değil 4-5 ay önce Kaliforniyada elin Amerikalısı bana, Erdoğanı 2. Atatürk diye yutturmaya çalıştı.
Tamam ben Atatürkçü değilim, AKP li de değilim ama el insaf yani. Atatürk ün,sadece askerliği değil siyasi ve sosyal-kültürel anlamdaki devrimciliği ile Erdoğan nasıl kıyaslanabilir?

kartopu
14-11-2017, 12:01
Biz bu ülkenin ikinci devrimcileri 2010'luyıllarda Erdoğan'ın liderliğinde önce Kemalizmi sonra Gülenizm i devirdik...

Atatürk'ün liderliğindeki birinci devrimciler ise1920'li yıllarda önce saltanatı sonra hilafeti devirdiler...
----------------------------------------

Karşı çık veya Taraf ol. Rasim Ozan Kütahyalının ne anlatmak istediği anlaşıldı mı. Bence anlaşılmamış.

Şimdi bunlar Kemalizm i ve Gülenizm i devirdi mi yoksa palavra mı atıyorlar

İzm Türkçe anlamı izinden gitmek Cılık Cilik diye anlatılır.

Kemalizm e bakalım İnönü 2.dünya savaşı ve burnu kanamadan savaştan yırtmak. Madanoğlu gurubu 1960 darbecileri 3 idam 1961 ana yasası.1971 muhtıracıları Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını asanlar Mahir Çayan ve arkadaşlarını katledenler. 1980 darbecileri binlerce solcu katledenler 3 MHP li 35 devrimci bazı ermenileri, asanlar.

1990 lı CİTEM ve Derin Devletli yıllar bir sürü karanlık cinayetler.
Fetonun yaratıcıları NATO cular.
Bunlar Kemalizm. Yani M.Kemal in izinden yürüyenler.

Kütahyalı Kemalizm le Atatürk ü birbirinden ayırmış. Gerçekten ayrılır mı. Kemalizm i bir iddia ve bir felsefe olarak yok saymış olabilir mi? Atatürk sadece yüreklere sokulmak istenmiş Atatürk sadece yüreklerde de mi kalmalı yoksa izi mi takip edilmeli
Rasim Ozan Kütahyalının yazısında bir soru işaretleri var Bunlar cevap bulmalı mı yoksa hadi len ordan mı denmeli.
Bazı hiç sevmediğin bir insan yaptığı bir işle çok soruya ve cevaba sebep olabilir.

Engse Hohol
18-03-2018, 22:11
https://www.youtube.com/watch?v=5RNOP4IyPaw

Video'sunu ilk defa izledim az önce.

Celal Bayar'ın 10 Kasım 1953 anıtkabir konuşması;

"Atatürk, sen, bizdendin! Seni Halife yapmak, Padişah yapmak isteyenler oldu. İltifat etmedin. Milli irade yolunu seçtin! Hayat ve şahsiyetini, milletin hizmetine vakf ettin. Türkün gıpta ettiği, övündüğü vasıflara maliktin! Bütün meziyetlerinle Türk milletinin ta kendisisin. Şimdi seni, kurtardığın vatanın her köşesinden gönderilen mukaddes topraklara veriyoruz. Bil ki, hakiki yerin daima inandığın ve bağlandığın Türk Milletinin minnet dolu sinesidir. Nur içinde yat."