PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Köyden Giden Gelin ve C.H.P ile D.SP.

ozgur_beyin
13-05-2007, 19:10
Köyün birinden, başka bir köy ,kız alır. Bütün hazırlıklar tamamlanır. Damadın köyünden gelen komşu ve akrabalar , gelini köyden çıkarırlar, kafile yola koyulur.
* *Giderken köy çıkışında ,damadın köyünden iki delikanlının çişi gelir. Atlardan inip işerler tam atlarına binecekken, yolun altındaki tarlada çapa yapan iki genç , damadın köylüsü delikanlılara *birisi sorar

* *- Bizim deli Ayşe'yi siz mi aldınız?
* * *Damadın köylüsü genç, cevap verir.
* *- Evet biz aldık ama, bizim damat onu bu akşam bir s.ksin bak nasıl akıllanır.
* * Deyince ,gelinin köyünden olan genç.
* *- Kardeş biz *köy olarak s.ktik akıllandıramadık. Sizin damat nasıl akıllandıracak?

* *Bu günkü mitingi *Kanal Türk'ten seyrettim. C.H.P ileD.S.P. nin *daha doğrusu Sezer'le Baykal'ın tutumu
bu fıkrayı aklıma getirdi. Sahi bunlar ne zaman akıllanacak?
* *Bu genel başkanlık ne ATEŞ-İ SUZANmış ki, vazgeçmeyip *hala *A.K.P. ye karşı silinip gitme denizinde
sütteki kurbağa gibi debeleniyorlar .Anlamıyorum, halk *BİRLEŞİN BİRLEŞİN DİYE BAĞIRIYOR.
* Bunlarda usta bir vantrolog gibi karınlarından'' birleşmeyiz birleşmeyiz bu saltanat bize yeter'' diye konuşuyorlar.

Siyaset bilimcisi değilim. Anlayan varsa şu işi bana biri anlatsın. Ben nerde yanlış düşünüyorum. benim göremediğim bir''derinlikmi ''var.

13-05-2007, 22:42
Bence bu işin siyaset bilimi ile falan ilgisi yok. Soldaki partiler ve kendini solda bilenler nedense hep kendilerini öne çıkarıyorlar. Hep kendileri en iyisini bilir. Kendileri aydındır, başkaları değil.

Bu durum şimdiye kadar hep CHP'den bilindi. Ama ne SHP'nin, ne de DSP'nin bir farkı yok. Şimdiye kadar da "Baykal faktörü" öne çıkartılmıştı. CHP'ye oy verenler "Baykal'a rağmen" oy verdiklerini söylerlerdi. Gerçi Baykal'ın değiştiğini sanmıyorum, ama şu anda görünüşü o kazandı. Herkes şimdi Sezer'e kızıyor. DSP bu havada giderse kendisi kaybedecek. Ama bazı eski söyleyişleri de size anımsatayım. 12 Eylül sonrası iki niteleme ortaya çıkmıştı: Bir bilen = Demirel; bir de bir bölen vardı! Sonradan da Fethullahçı olarak belirlendi. Anlaşılan izler silinmiyor. Sağ geleneğini koruyarak bir yerde duruyor ve kazanıyor. Ama sol dinamiğinden (!) parçalanmayı sürdürüyor.

Bu dağınıklığın kime yaradığı da belli. Dolayısıyla bir takım önyargılı davranışları da kimse kaldıramıyor. Kimse artık mazeret dinleyecek havada değil. Halkın bu enerjisinden yararlanmayı bilemeyenlerin affedilecek yanı yoktur. Bu enerji de sürekli olamaz. Bu şekilde halkı depolitize etmiş oluyorlar. Zaten ne zamandır CHP için de "müzmin muhalif" deyimi uygun görülüyor, iktidar olmak istemediği anlatılıyor. Muhalefet sadece mecliste olmaz elbette. Alırsın milyonlarca YTL devlet yardımı, şatafatlı bina yaparsın, Mercedes'e binersin. Oh, gel keyfim gel. Son mitinglerin canlılığı ve gençlerin ve kadınların sahip çıkışlarına karşın iyimser olamıyorum. Bunlar bana çarkın bir dişlisinden farklı gelmiyor.

Bugün çeşitli kanallardan İzmir mitingini seyrettim. NTV'de Bilgi Üniversitesinden bir profesör "demokratik hak kullanmak güzeldir ama" diyerek, şimdiye kadar Türkiye'de insanların kendini vatandaş olarak nitelediğini ve bunların kamusal alanı kullandığını, ama bunların karşısında kendini 'halk' olarak niteleyenlerin de artık kendini kamusal alanda göstermeye balşadığını, dolayısıyla 'vatandaş'ın korkuya kapılarak miting yaptığını söyledi. Dolayısıyla miting yapanlar bölünmeye yol açıyormuş. Kadın (profesör) ulus demeye korkuyor, insanlar diyordu. Bu ne korku, ne berbat nitelemedir. Dayanamayıp kapattım. Eminim ki bunun devamında bunlar ulusalcı, faşist, ırkçı çamurunu en azından ima etmiştir bu postmodern küresel işbirlikçi misyoner. Kendisi ulusu 'vatandaş' ve 'halk' olarak bölmeye çalıştığını görmez mi? Artık bunları yemiyoruz. ama para da o tarafta!

Şimdi durum böyleyken, geçen seçimlerde 4 milyonluk oy yolsuzluğundan bahsedilirken hangi mazeret dinlersiniz? Devlet Akape'nin eline geçmiş, kim bilir bu seçimde neler olur.

ziggurat
14-05-2007, 00:36
Özgür Beyin kardesim:Carl Sagan,Cennetin Ejderleri adli kitabinda beyin bilimcisi nörolog Mc Lean in bazi arastirmalarina yer vermis:Beyin 3 kisimdan olusuyor,1)R-Komplexi, 2)Organsal sitem ve 3)Beyin kabugu(Neokortex).R-komplexi,bizim hayvansal davranislarimizi idare ediyor.Yeme icme,sex,saldiri,üstünlük kurma vs,Organsal sitem,toplumsal terbiye gelenek görenek ve töresellesmis davranislar,Beyin Kabugu ise bizi insan yapan kisim.Bütün mantiksal olaylar burada oluyor.Insanlik tarihi ,beyin gelismesinin ve *R-Komplexin terbiye edilmesinin tarihidir.
*Simdi sunu söylemek istiyorum,orada Carl Sagan siyaset ve dini de R-kompleksinin idare ettigini ,politikacilarin hayvansal davranislarin etkisinden kurtulamadigini belirtiyor.Türkiyedeki siyasetin icine bir girseniz cok asagilik iliskilere tanik olursunuz.
*Bugün Izmir de yüzbinler birlesin diye haykiriyor ve Baykal ile Sezer hala cikar pesinde.Beyinleri hayvansal davranisin etkisinden kurtulmamis bu insanlar birlesse ne olur,birlesmese ne olur.Ama halk sonunda kendi Laik Demokrat ve devrimci liderini er gec ortaya cikaracaktir.

14-05-2007, 01:16
Turkiye'de sol birlesse bile oy dagilimlarina bakin. Oylar liberal den sola dogru azaliyor, bunlar hala askeri darbe yillarinin etkisi, buna ragmen ulkede siyasetin en dinamik kesimi 80 darbesini gormus olanlar. Daha sonraki kusaklarda giderek insanlarin depolitize edildigi, takim tutar gib siyaset yaptiklari goruluyor. Bu surecte, ulusumuz uzerinde, ozel tvlerin hakki buyuktur. Bu surecte siyasetin getirildigi nokta oy ve koltuk savasindan oteye gecemedi, nutuk bagimlisi bi millet olduk. Yuvarlak, karambolcu bir siyasi donem yasandi. Bana bir kisi fikir babinda, CHP ve DSP nin farkini soylesin, hatta kendileri soylesin. Bu iki parti bu konuda uzlasabilir mi? Koseleri yuvarlaklastirilmis bir ortamda siyaset yapilmaz.Gercektende siyaset yapan TKP ODP ve IP gibi partiler, cagdas bir topluma yakismayacak derecede komik oy aliyor. TKP veya IP marjinal mi? Komunist partinin marjinal durumuna dustugu, Isci Parti'sinin tabanini isciler degil, A.D.D. uyelerinin olusturdugu bir ulkeden bahsediyoruz. Deniz Baykal, Erbakan'la koalisyon yapmis bir adam, DSP ile yapamazmis. Halka zaten sadece sebep ve guvence lazim, fikir babinda onlardan kimsenin birsey bekledigi yok.

pante
14-05-2007, 01:25
Bu miting zinciri 1 yıl bu şekilde periyodik devam etse ve tüm devrimci demokrat sivil toplum örgütleri parti-fraksiyon kimliklerini bırakıp katkı verseler, bir yılın sonunda deneyimli devrimci bir kitle oluşur ve ne siyasi partiler, ne de iktidar karşılarında tutunamaz. Ya da yaleplerini yerine getirmek zorunda kalırlar.

CHP-DSP birleşmesine gelince;
Öncelikle bunun 2 parti arasında kalması yanlış ve bencillik. Diğer sol partileri de kapsamalıydı. hatta sol olmayan ama ittifak arzusunda olanları da.
Ama pastadan pay kaptırmamak ve pastadan fazla pay koparmak niyeti vardır ortada.
Sıradan vatandaş böyle bir ortamda partilerin hiçbir beklenti içinde olmaksızın "AKP olacağına CHP olsun ya da DSP olsun" demesini bekler. Ama maalesef birleşme konusu parti örgütüne götürüldüğünde örgüt içinde çatlak sesler çıkmaya başlar. Muhakkak iyi niyetle birleşme için hiçbir şey beklemeden çaba verenler de vardır, onların hakkını yemeyelim. Ama şu sözleri duyar gibi oluyorum.
" Bu Baykal'a güvenilmez. SHP'yi nasıl harcadıysa bizi de öyle harcamak isteyecektir."
" Biz zaten hızla büyüyen bir partiyiz. En azından milletvekili adaylıkları eşit bölüşülmeli"
" Bence Baykal başkanlıktan çekilsin, öyle birleşelim"

CHP'de ise;
" DSP barajı aşamaz zaten. Birkaç yerde kazanacak yerlerden kontenjan verelim yeter."
" DSP'de seçim harcamalarının yarısını üstlensin, paraları çok nasıl olsa"
" Karayalçın'ı falan asla almayalım. Zaten getireceği oy ne ki?"

Birleşme zaten imkansızdır. Çünkü DSP'nin kasasında 150 trilyona yakın para var. Bunu CHP'ye kaptırmak istemezler. Ama seçim ittifakını da başaramazlarsa yazıklar olsun.

Baykal'ın muhalefetten memnun olduğu ve iktidarı istemediği doğrudur. Çünkü iktidar ateşten gömlektir. Millete yaranamazsın. Başarılı olman da çok zor. En güzeli muhalefette rahat olmaktır ona göre. Onun için o Akp'nin koalisyon kurabilecek kadar bir üstünlük sağlamasından, CHP'nin de güçlü bir ana muhalefet olmasından yana olacaktır. O nedenle de seçimleri zorlayacağını, yeterince asılacağını beklemek yanlış olur.

Doğrusu başında da söylediğim gibi bu seçimleri 2. partiye oy vererek geçirip miting zincirini devam ettirmek ve yepyeni bir oluşuma gitmektir. Mücadelenin içinden lider de çıkacaktır, kadrolar da..

sodomo--
14-05-2007, 01:37
- Evet biz aldık ama, bizim damat onu bu akşam bir s.ksin bak nasıl akıllanır.
*

Arkadaşlar, bu siteye *bayanlar da geliyor, okuyor yazıyor şu bu. Bu ifade biçimleri yakşıyor mu?
Ayıp oluyor ama...

ozgur_beyin
14-05-2007, 01:51
sevgili sodomo o kelimeyi vurgulamanın yerine oturması için yazdım. müstehcen fıkra anlatmak için yazmadım
*buraya gelen bayanlar meramı anlayacak ferasettedirler.merak etme
* *işin birde şu yönü var. yani yazdığım kelime erkekler okusa, sorun olmayacak ama kadın olursa problem olacak
*öylemi? ayıp olan cinsel işlevi tanımlamakmı? yoksa kadınlar bunlardan son derece hicap duyar, ama biz öyle değiliz diyemi düşünüyorsun. kusura bakma ama *mazrufa bakacağına zarfa bakmışsın
* *sodomo sen akıllı adamsın böyle ayrıntı bile sayılmayacak yerine oturmuş tanımlamaları kendine dert etme
* türk toplumunda gereksiz yeterince namıus bekçimiz var buna birde sen eklenme.

sodomo--
14-05-2007, 03:19
Arkadaşım sen bu ifadeleri ilk kez tanıştığı kızların yanında kullanabiliyor musun yüzü yüze olduğunda?
Burası bir lümpen kahvesi değil ki?
Kaldı ki kimse de senin mahalle arkadaşın değil burada.
İyi o zaman biçim değil içerik önemlidir diyelim ve ana avrat dümdüz gidelim her mesajda.
Yöneticiler nasıl görmezler bunu da izin veriler böyle saatlerce kalmasına hayret ederim.
Varsa bir lümpen eğilim gidersin bir mahelle kahvesine veya maça, orada ağzına geleni söylersin ona buna.
Bayağılaşmanın yeri değil burası.

hiramusta
14-05-2007, 09:47
Köyün birinden, başka bir köy ,kız alır. Bütün hazırlıklar tamamlanır. Damadın köyünden gelen komşu ve akrabalar , gelini köyden çıkarırlar, kafile yola koyulur.
* *Giderken köy çıkışında ,damadın köyünden iki delikanlının çişi gelir. Atlardan inip işerler tam atlarına binecekken, yolun altındaki tarlada çapa yapan iki genç , damadın köylüsü delikanlılara *birisi sorar

* *- Bizim deli Ayşe'yi siz mi aldınız?
* * *Damadın köylüsü genç, cevap verir.
* *- Evet biz aldık ama, bizim damat onu bu akşam bir s.ksin bak nasıl akıllanır.
* * Deyince ,gelinin köyünden olan genç.
* *- Kardeş biz *köy olarak s.ktik akıllandıramadık. Sizin damat nasıl akıllandıracak?

* *Bu günkü mitingi *Kanal Türk'ten seyrettim. C.H.P ileD.S.P. nin *daha doğrusu Sezer'le Baykal'ın tutumu
bu fıkrayı aklıma getirdi. Sahi bunlar ne zaman akıllanacak?
* *Bu genel başkanlık ne ATEŞ-İ SUZANmış ki, vazgeçmeyip *hala *A.K.P. ye karşı silinip gitme denizinde
sütteki kurbağa gibi debeleniyorlar .Anlamıyorum, halk *BİRLEŞİN BİRLEŞİN DİYE BAĞIRIYOR.
* Bunlarda usta bir vantrolog gibi karınlarından'' birleşmeyiz birleşmeyiz bu saltanat bize yeter'' diye konuşuyorlar.

Siyaset bilimcisi değilim. Anlayan varsa şu işi bana biri anlatsın. Ben nerde yanlış düşünüyorum. benim göremediğim bir''derinlikmi ''var.

Sevgili Özgür Beyin'im,değil Dsp ile Chp açık renginden koyu rengine bütün sol birleşse en fazla toplam %22 oy potansiyelleri var.Bu yüzden bu birleşmeden bi halt çıkmaz.Nitekim karşılarında soldan olmayan %78 lik bir kitle vardır.Sol Türkiye'de ancak darbeyle iktidar olabilir.

mhmd
14-05-2007, 09:55
"Bayağılaşmanın yeri değil burası."

Sözde değil, özde, değil mi?

Düzeysizliğe, hakarete, küfüre HAYIR.
Bekleyeceğiz ve göreceğiz.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

14-05-2007, 10:15
Arkadaslar haksizlik etmeyin. Bayan dediginiz bir insan :) , kufurlu birsey okusa ne okumasa ne? Kadinlar gulmuyor mu sizce? Erkek olsa onemli degil, erkekler zaten ahlaksiz, ama kadin eger bir kufur okursa gunlerce bunun etkisinde mi kalir zannediyorsunuz?

"Bayan var kufur etme" soylemi, nakarat gibi her cumlenin sonunda amacsizca a.q. diye tekrar edenler icin bulunmus birsey olmali. Bu elestiriyi yakistiramadim acikcasi. Fikra, konu ile guzel bir baglanti kuruyor. Bu nuktedir arkadaslar, lutfen.

tewderi
14-05-2007, 10:26
Fıkra konuyu çok güzel anlatıyor bence biraz müstehcen ama konuya renk katmış:)

ozgur_beyin
14-05-2007, 10:38
Bayağılaşmanın yeri değil burası. *sodomo

*sodomo senle polemiğe girmek istemiyorum ama yakalıdığını bırakmak istemiyorsun.
*ben böyle bir şey yazmayla bayağı mı oldum?. senin gibi bir adam, tanımadığı biri için böyle bir şey
söyleyebilirmi ?bu etikmi.sen hiç, gırgır ,fırt gibi dergiler okumadın mı? * Bir harf kaydırmasıyla veya noktalayarak
yazılanları okumadınmı.?
* *Uzatmayayım,ben lümpende olabilirim magandada bayağı ,aşağılık biride olabilirim.
*PEKİ sen nesin *kutsallığı bitmek üzere olan bir anka kuşumusun ?yoksa aydın İNSAN olma yolunda sınıfta kalmış
biçaremisin.?

sargon
14-05-2007, 12:08
Ya gercekten merak ediyorum. CHP ve DSP aslinda ortada son derece ciddi bir seriat tehlikesi oldugunu dusunmuyorlar da sadece insanlarin gozunu korkutup oylari toplamak icin numara mi yapiyorlar? Diger ihtimal ise aslinda buyuk bir seriat tehlikesi oldugunu gormelerine ragmen her ikisinin de gaflet ve delalet icinde olmalari. Neresinden tutsan elinde kaliyor.

Hem tek ideolojik arguman olarak laikligi kullanacaksin hem de laikligi korumak icin bu kadar umursamaz olacaksin. Bu iki sahte demokrat partiye kim oy verecek acaba, merak ediyorum.

pante
14-05-2007, 12:47
Sevgili Özgür Beyin'im,değil Dsp ile Chp açık renginden koyu rengine bütün sol birleşse en fazla toplam %22 oy potansiyelleri var.Bu yüzden bu birleşmeden bi halt çıkmaz.Nitekim karşılarında soldan olmayan %78 lik bir kitle vardır.Sol Türkiye'de ancak darbeyle iktidar olabilir

Hiramusta tarih bilgini biraz geliştirsen iyi olur.
Yoksa bilerek mi çarpıtıyorsun bilmem ama;
5 Haziran 1977 seçimlerinde CHP'nin aldığı %42,5 oyu neden görmezden geliyorsun?
Biraz da objektif yazsan, dürüst olsan artık. Partizanlığın da bir onuru olmalı. Ayıp yahu..
Nereden çıkarıyorsun %22 potansiyeli. Son seçimler, tüm zamanlar için bir gösterge olabilir mi?
Önceki seçimlerde DSP'nin %23, CHP'nin %9.5 oyu vardı. SHP,İP vs. ile yine yapar %35
Darbe saplantısından da hala kurtulamamışsın. Türkiye'de sol ne zaman darbe ile iktidar olmuş?
Karalama yapacağım diye yırtınıyorsun ama boş laf hepsi.

Hem tek ideolojik arguman olarak laikligi kullanacaksin hem de laikligi korumak icin bu kadar umursamaz olacaksin. Bu iki sahte demokrat partiye kim oy verecek acaba, merak ediyorum.

Sargon, bu ince siyasetleri yemiyor artık insanlar. Sol gösterip sağ vurma taktikleri işlemiyor. Demokratlıktan yola çıkarsan Türkiye'de hiçbir partinin demokrat olmadığı açıktır. Dolayısıyla oy vermede halkın kıstası kimin daha demokrat olduğu değildir. Laiklikten kaygısı olanlar, birleşsin birleşmesin, laikliğe özde bağlı en güçlü partiye oy vereceklerdir. Gerekirse bir defalığına da bir emanet oy biz kullanır ve AKP karşıtı 2. güçlü partiye oyumuzu veririz. Yeter ki başımızdaki bu beladan kurtulalım. Tabi sen onu anlayamazsın. O nedenle "Ben AKP'yi CHP-DSP'ye tercih ederim" anlayışıyla cumhuriyet mitinglerindeki birlik ruhunu kıyıdan, köşeden eleştireceksin. Ama kimse bunlardan etkilenmiyor artık. Birçok sosyalist arkadaşım bu defa CHP'ye oy vereceğini söylüyor. Bunlar daha önce ÖDP'ye, İP'ye oy vermişler. Sağdan dahi CHP'ye oy vereceklerini söyleyenlere şahit oluyorum. Bu rüzgar 2 ay daha devam ederse AKP %20'lere düşer. Ki rüzgarın dinmesini bırak, her geçen gün fırtınaya dönüşüyor.

sargon
14-05-2007, 13:06
Kesinlikle anlayamam, anlamiyorum ve sanirim anlamayacagim da. Anlayanlar 2. 3. 5. partilere falan oy versinler. Oynayin durun bakalim, ne olacak. AKP daha guclu gelirse de bir daha ordu gelsin bizi kurtarsin dersiniz. Sin hala anlamadigin sey ise su sevgili Pante. Seriatin panzehiri *demokrasidir. Milliyetcilik, laiklik, bolunmez butunluk ekseninde dar bir demokrasi anlayisina sahip oldugun icin de hic bir zaman siddetten kurtulma sansin yok ne yazik ki.

CHP artik tamamen gericilesmistir. 1940'larda Hitleri destekleyen solun konumuna suruklenmistir. Su anda Turkiyede sosyal demokrasi muhafazakar olmustur. Rusya'da sosyalizmin cokusunden sonra komunistlerin muhafazakar olmalari gibi. CHP ve Turkiye sosyal demokrasisi hic bir zaman demokrat bir cizgiye tam yerlesemedi. Simdi ise tamamen bir uca savrulmus durumda. Su anda CHP ile MHP benzer partiler durumundalar. Bu akima sanirim artik cumhuriyetciler diyecegiz. Sosyal demokrasi bunlar icin uygun bir ad degil. ABD'deki Bush'un cumhuriyetci partisi de ABD'nin muhafazakar partisidir. Biz de artik bir kucuk ABD olma yolundayiz.

spartacus
14-05-2007, 13:28
Sana katılıyorum Sargon...

Muhafazakarlık aslen sağı, statükoyu temsil eder... Çok uzatmaya gerek yok, ismi anılan iki partide Sol değil sağı temsil ediyor ve misyon muhafazakarlıkdır, aslında tomlumsal dinamikleri(dinamiti) tüketmektir...

1 Sene öncesinden gelecek seçimlerde CHP ve MHP öne çıkartılmaya çalışılacak tespiti yapmıştım.... Görünen köy benim baktığım pencereden değişmemiş, belki pencere değişmeli o ayrı...

Dini motiflerin kullanımı ise ancak gericileşmiş ilerici dinamiti tüketmiş kapitalist ülkelere has bir durum gibi.. Aslen feodal aidiyetlikler üzerinden politika yürütmek bir yerde statükoya teslim olmak demektir.

Şeriatçılığı vs, düzen sınırları dahilinde bir politik hareket olarak görmek ise bana göre abestir, sağ yada sol bu iki kavram için bir yer bulabilirken, şeriata, yada mezhepsel aidiyetlikleri bu gün için hiç bir politik alana koymak mümkün değildir. Eğer bir şekilde kullanılıyorlar ise bu feodal yönetim biçiminin aşılamaması, bu noktada ise bir gericeleşmedir, demokrasi ise bir yönetim biçimidir ve feodal aidiyetliklerde demokrasi aramak, on bin yıl öncesinde trafik kuralı aramak gibi bir şeydir... Yada tersi, feodal yönetim biçimini bu gün için egemen kılmaya çalışmak(şeriat) buda aynı şeydir...

Statükoda yani muhafazakarlıkta diretim, ister istemez sol unusurun dinamiğini tüketmektedir, bu noktada ise sürüp giden insan yaşamı ve güncel değişim, dönüşüm ve koşullar dahilinde gericilik ile bir uzlaşma noktası oluşturmaktadır... Darbe dönemleri sonrası ise bunun somut sonuçları görülebilir...

Bu gün her ikiside Sosyal Demokrasi yada Sosyal Demokrat parti değillerdir, statükocu, muhafazakar hatta yerine göre şovenist, ırkçı, belirli kutsal damarlardan beslenen partilerdir, ve kendilerini demokrat yapan karakteristik ne ise diğerlerinide şeriatçı yapan karakteristik aynıdır, ikisininde yaman çelişkisi ortaktır, ikiside birbirinden beslenir ve politikalarda insan öznesi temel değildir...

tewderi
14-05-2007, 13:37
Chp özelikle takındığı ırkçı *tutumu sayesinde Alevi -kürt oylarınıda kaybetmiştir.
Bir önceki seçimde Hakari'den bile miletvekili çıkarırken bu seçimde doğu ve güney doğuda böyle bir şansınıda kaybeti.

hiramusta
14-05-2007, 14:46
Pante tarih bilgim iyidir.Özellikle herşeyiyle ortaya konması engellenen Cumhuriyet tarihi.İnşallah birgün ülkemiz tam özgür ve demokrat bir ülke olduğu zaman resmi tarihin neleri örttüğünü tüm halkımız öğrenecek.Belki ben göremeyeceğim ama çocuklarım görecek...Evet 77 de Chp 41,39 oy almıştı.Bunda 70 lerde dünyada esen sol rüzgarlar,Kıbrıs harekatının etkisi ve Ecevit'in özgürlük yanlısı söylevlerinin de katkısı vardı...Ama şunu da unutmayalım ki sağın almış olduğu oy oranı da %52 dir ve bu Chp'nin daha doğrusu o zaman ki solun,sağ partilerin karşısında almış olduğu en yüksek oy oranıdır.Buna rağmen sol ,sağı geçememiştir.99 Seçimlerinde de Ecevit'in F.Gülen'le olan flörtünü gözardı etmemek gerekir.O seçimlerde F.Gülen'in cemaatinin hemen hemen tamamı Dsp'ye oy vermişti.2002 seçimlerinde de hem sol görüşlü vatandaşlarımız hem de Fetullahçılar bir önceki seçimde Dsp'ye verdikleri destekleri geri çektiler,solcular Chp'ye yöneldiler,Fetullahçılar da Ak Partiye yöneldiler.Bu desteğin geri çekilmesi Dsp'nin oyunu %1 e kadar indirmiştir.Fetullahçı arkadaşlardan aldığım nabza göre,onların Ak Partiye olan destekleri halen devam etmektedir...Sol ne zaman darbeyle iktidara gelmiştir diye soruyorsun?...Ben bu sözümü geçmişe yönelik söylememiştim.Bundan sonrası için söylemiştim.Ama gene de geçmişe bir baktığımızda sol 77 seçimi hariç hep darbe sonrasında iktidara gelmiştir.Birtek 83 seçimlerinde sağ darbe sonrası iktidara gelebilmiştir.O da askerlerin kurduğu hükümetten sonra...Dikkatini çekerim,28 Şubat darbesinden sonrasında ki 99 seçiminde de sol koalisyon biçiminde iktidara getirilmiştir.Bunda da maalesef F.Gülen cemaati kullanılmıştır. Dileyen http://www.belgenet.net/ayrinti.php?yil_id=13 linkinden seçim istatistiklerine bakabilir.