Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünya Böyle Bir Miting Görmedi
İzmir Gündoğdu Meydanı bir rekora imza attı. Dünyanın belki de en kalabalık,
en görkemli mitingiydi. 13 Mayıs İzmir için unutulmaz bir tarih olacak.
Ege Denizinde gelincikler açtı. Hem denizde, hem karada her yer kırmızı-beyazdı.
Denizde yüzlerce tekne ile Türkiye'de bir ilk yaşandı.
35 derecelik hava sıcaklığına rağmen kalabalıklar saatlerce şölen gibi bir miting
yaşadılar.
Bulutsuzluk Özlemi, Zülfü Livaneli, Edip Akbayram, Sadık Gürbüz, Tolga Çandar
türküleriyle kitleleri coşturdu.
Denizdeki bir teknede çok büyük bir afiş üzerinde Zübeyde Hanım'ın resmi ve
" Anamızı da Alıp Geldik " yazısı çok anlamlıydı.
Anneler gününü Türkiye İzmir'de kutladı.
Mitinge katılımın 2 milyonun üstünde olduğu ifade ediliyor.
Diğer mitinglerde bulunamadım ancak eminim onlarda da böyle büyük bir coşku vardı.Ama bugün o coşkunun içinde bulunmak,insanlarla hepbir ağızdan aynı sloganı atmak,kol kola yürümek veya bir bayrağın ucundan tutmak çok farklı ve heyecanlıydı benim için.
Bu mitingle birlikte umarım sırtlarını dönüp hiçbir şey olmamış gibi davranmaya çalışan o insanlar bir şeyleri anlamaya başlarlar..
Gelen herkesin ayağına sağlık,o sıcağa rağmen ayakta bayrak sallayan insanlarımızla bir kez daha gurur duydum
Aliminyum
17-05-2007, 14:01
yanlışın var aslanım, 20 milyon falandır o, bi sıfır eksik okumuşsun.
yanlışın var aslanım, 20 milyon falandır o, bi sıfır eksik okumuşsun.
yok "minicik kuşum" sen yanlış görmüşsün kürsüdekiler ve bir kaç samimi arkadaşları vardı sadece.
edit: Değerli aliminyum bu mesajda ne demek istediğimi anlayacak olgunlukta olduğuna
inanıyorum. Yukarıya astığınız yazıyı düzeltin benim bu garip mesajımı da ben sileyim.
sodomo--
17-05-2007, 14:53
Şimdi AKP camiası bu mitingleri CHP mitingi imiş gibi gösterme çabasındalar halbuki bu mitingler AKP'ye oy vermeyen ve desteklemeyen bütün seçmenlerin ortak mitingi idi.
Zaten CHP böylesine milyonları toplayacak güce sahip olsaydı ilk seçimde iktidara gelirdi.
Bu mitingler halk mitingleridir ve bu mitinglerde "birleşme" taleplerine karşılık olarak siyasi partilerlin AKP hariç hepsinin büyük bir koalisyon partisi kurarak seçime gitmeleri gerekiyor.
AKP'nin oyu %35 bile olsa böylesine bir büyük koalisyon partisinin oyu %55-60'ları bulurdu ve meclis dışında kalacak olan bütün partiler de meclise girme imkanı bulurdu ve temsil sorunu da oratadan kalkardı.
Bu mitinglerin siyasi düzeyde karşılığını bulması zor görünüyor çünkü böylesine büyük bir koalisyon partisinin kurulup onunla seçime gitmek Türk siyaseti için hayaldir.
Hal böyle olunca seçmen oylarının en az %30'u meclis dışında kalabilir ve bu da 12 milyon oy demektir ve meclise yansıyan seçmen oyları da bölünerek yansıyacağı için yine AKP birinci parti çıkabilir.
Bu durumda AKP kendisinin halkı temsil ettiği iddiasını sürdürecektir, çünkü onlara göre seçimlerden en fazla oy alan parti halkı temsil eder. Onların demokrasi anlayışı "kelle sayıcılığından" öteye gitmez.
Halbuki asıl halkın temsili o mitinglerdeydi. O mitingler de bir parti tabanı değil halk vardı. Siyasete düşen mitinglerin mesajına uygun davranmaktı ve maalesef bu mümkün olmayacak.
hiramusta
17-05-2007, 15:38
Denizdeki bir teknede çok büyük bir afiş üzerinde Zübeyde Hanım'ın resmi ve
" Anamızı da Alıp Geldik " yazısı çok anlamlıydı.
Anamız diye sahiplendiğiniz merhum Zübeyde hanımefendi o temiz,pak başörtüsüyle çıksa gelse mezarından , ben kamuyum ve kamusal alanlara girmek istiyorum diyerek üniversitelere,Çankaya Köşküne,Ordu evlerine ve bilumum kamusal alanlara girmeye teşebbüs etse,acaba millet iktidarından ayrı olarak bulunan devlet iktidarının sahipleri (demokrasilerde bu nasıl oluyorsa,anlayabilmiş değilim) ve onların yandaşları olan sizler böyle bir teşebbüse nasıl bir tepki verirdiniz,doğrusu merak ediyorum?
[quote=pante";p="76707]
Anamız diye sahiplendiğiniz merhum Zübeyde hanımefendi o temiz,pak başörtüsüyle çıksa gelse mezarından , ben kamuyum ve kamusal alanlara girmek istiyorum diyerek üniversitelere,Çankaya Köşküne,Ordu evlerine ve bilumum kamusal alanlara girmeye teşebbüs etse,acaba millet iktidarından ayrı olarak bulunan devlet iktidarının sahipleri (demokrasilerde bu nasıl oluyorsa,anlayabilmiş değilim) ve onların yandaşları olan sizler böyle bir teşebbüse nasıl bir tepki verirdiniz,doğrusu merak ediyorum?
:? *:? *:? *:?
Mitinge katılanlar başörtüsü ile siyasal amaçlı simgenin farkını algılayabilecek bilinçteler Hiramusta. Ama ne yazık ki sen hala bu farkı görmemekte direniyorsun.
Türbandan önce bu ülkede bir başörtüsü sorunu olmadığını gayet iyi biliyorsun.
Normal başörtüsüyle herhangi bir yere girmenin yasak olmadığını da.
Zübeyde Hanım'ların, Latife Hanım'ların başörtüsüyle türbanın bir olmadığını anla artık.
Merve Kavakçı da meclise türban sıkmabaşı yerine normal bağlamalı bir başörtüsüyle girseydi tepki görmezdi bu kadar.
O mitingde de öncekilerde de başörtülü olanlar vardı ama hiçbiri mitinge katılanlardan bir tepki görmedi, dışlanmadı.
Ama aynı İzmir'de İslamcıların mitinginde şortlu bir kıza, Konya'daki mitingde ise kot pantolonlu bir gazeteciye gösterilen tepkiye dikkatini çekerim.
teotihuacan
17-05-2007, 16:05
Anamız *diye *sahiplendiğiniz *merhum *Zübeyde *hanımefendi *o *temiz,pak *başörtüsüyle *çıksa *gelse *mezarından *, *ben *kamuyum *ve *kamusal *alanlara *girmek *istiyorum *diyerek *üniversitelere,Çankaya *Köşküne,Ordu *evlerine *ve *bilumum *kamusal *alanlara *girmeye *teşebbüs *etse,acaba *millet *iktidarından *ayrı *olarak *bulunan *devlet *iktidarının *sahipleri *(demokrasilerde *bu *nasıl *oluyorsa,anlayabilmiş *değilim) *ve *onların *yandaşları *olan *sizler *böyle *bir *teşebbüse *nasıl *bir *tepki *verirdiniz,doğrusu *merak *ediyorum?
NE DİYECEĞİZ, SİZİN GİBİ "ANANI AL DA GİT" DERİZ!!!
Ya sabır....
http://www.ekolay.net/haber/images/miting1357_56.jpg
Zübeyde Hanım'da mitingdeymiş *:lol:
hiramusta
17-05-2007, 16:33
Yemin ederim,yukarıdaki resimde bulunan teyze gibi başını örtüpte üniversite kapılarından giremeyen yüzlerce bayan kardeşimizin hüzünlerine şahid oldum.Bana maval okumayın,halkı da o kadar cahil zannetmeyin.Bu ülkede başörtülülere kamusal alanda tek bir yerde yer vardır,o da şehid yakınlarına düzenlenen madalya törenlerinde.Ülke kadınlarının EN AZ yarısını oluşturan başörtülü kadınları Millet Meclisin'de temsil eden tek bir kadın bile yoktur maalesef.Bundan daha büyük bir demokrasi ayıbı olamaz herhalde.Umut ediyorum ki halkın iktidarından sonra devlet iktidarı da devletin gerçek sahibi olan halkın eline geçtiği zaman bu rezil durum ortadan kalkacaktır.
hiramusta
17-05-2007, 16:39
Size bu yobaz laiklerin esas karın ağrılarını,özellikle son zamanlarda kendisini beğenerek okuduğum Emre Aköz anlatsın.
http://www.sabah.com.tr/2007/05/16/haber,321E11EFCADF4F42A48D446343E1A0AA.html
sodomo--
17-05-2007, 17:29
50 bin kere söyledik burada ama işine geldiği gibi görme alışkanlığını kıramadık.
BAŞÖRTÜSÜ YASAK DEĞİL
TÜRBAN YASAK
Üniversiteler için de böyle, Meclis için de.
Merakımı hoş görün ama
Baş Örtüsü ile Türban aynı şey değilmi?
sodomo--
17-05-2007, 17:37
Değil :)
Değil :)
Aydınlık bir Türkiye için ,
beni çok *aydınlatın Sevgili Sadomo :)
Şimdi ise uçaklar, ağlayan çocuklarını susturmaya çalışan başörtülü annelerle ya da ayakkabısını çıkarıp tespih çeken adamlarla dolu. (Hostesler uyarıp duruyor.)
Havalandırma sisteminin çalışmasına rağmen iç hat seferlerinin kokusu da değişti.
'Yeni' yolcularda deodorant ve parfüm kullanma oranı düşük. Koku sürmüş olsalar da, bu koku ' eski' yolcuların tanıdığı, bildiği, alıştığı ' Beyaz Türk' parfümlerinden epey farklı.
Dolayısıyla ' eski' yolcular, sivil havacılığın demokratikleşmesinden hiç de memnun değiller.
Ayrıcalıklı mekâına tecavüz edilmiş, yaşam alanlarına istemedikleri misafirler girmiş gibi hissediyorlar.
Can sıkıcı olsa da gerçeği söyleyelim: ' Eski' yolcular, ' yeni' yolculardan tiksiniyor. Evet, tiksiniyor !
Aptes suratlı, badem bıyıklı adamları; başörtülü ya da türbanlı kadınları görmek istemiyorlar. Hele koklamak... O daha da korkunç geliyor!
Peki 'suçlu' kim?
Evet bildiniz:
Sivil havacılığı rekabete açarak, koltuk fiyatlarının düşmesine yol açan hükümet.
Emre Aköz
------------------------------------------------------------------------------
Evet aynen ben de tiksiniyorum. Asansöre birlikte binmek zorunda kaldığım camiden dönen ama takkesi hala başında, elinde tespihi namaz kılmaktan geldiği gösterişi içerisinde olan yobaz kafalının iğrenç gülyağı kokusunun asansörü boğmasından tiksiniyorum.
Tiksiniyorum merdivende karşılaştığım kara çarşaflı kadının bir erkek görünce yüzünü duvara dönmesinden. Sanki düzgünce yürüyüp geçse o erkek onu taciz edecek..
Türbanlı kadının otobüste başka koltuktaki kadını seslenerek yanına davet edip *ayaktaki adamın yanına oturmasını istemediğini belirtmesinden tiksiniyorum, sanki ırzına geçecek yanında otursa..
Okuldan çocuklarını almaya giden çarşaflı türbanlıların İstiklal marşı okunurken hiç tınlamayıp aralarında konuşmalarına, hiçbir saygı emaresinde bulunmayıp çocuklara kötü örnek olmalarından tiksiniyorum.
Karlı bir havada yanımızdan geçen türbanlıların Kışı yazdan daha çok seviyorum, açıklar da kapanmak zorunda kalıyor" demesinden tiksiniyorum.
Evinde Atatürk resmi olan komşu kadına, diğer geri kafalı komşusunun " Bu resmi kaldırmazsanız bir daha size gelmem" demesinden tiksiniyorum. Çekindiği için resmi kaldırandan da.
Arkadaşımın dükkanına giren bir yobazın Atatürk resmine dönüp " Bunu asacağına buraya babanın resmini assana" demesinden tiksiniyorum.
Plajda haşemalı ve türbanlı gericilerin bikinili genç kıza saldırmalarından tiksiniyorum.
Bikinili kıza saldırı (http://www.turizmdebusabah.com/haber_detay~f~gen%C3%A7_k%C4%B1z%C4%B1,_plajda_bik ini_giydi_diye_tartaklad%C4%B1lar__~haberNo~28999. htm)
Arabistan'da yangın çıkan okuldan kızların başı açık açık diye çıkmalarına izin vermeyip yanmalarına neden olan tesettür zihniyetinden tiksiniyorum.
Afganistan'da topuğu görünüyor diye bir kadını kırbaçlamış olanlardan tiksiniyorum.
İran'da başörtüsünün önünden saçı görünüyor diye kadınları sürgün cezasına çarptıranlardan tiksiniyorum.
Ülkemizi bu ülkeler gibi çağdışı görünüme sokmak isteyen şeriatçi-hilafetçi zihniyetten de tiksiniyorum.
Da Vinci
17-05-2007, 18:27
En buyugu bence Caglayan'da yapilandi.