Orijinalini görmek için tıklayınız : Peygamber sapma paradoksu
ilahimasal
18-11-2017, 21:50
Peygamberler bulundukları toplumun yolundan saparlar , bu sapmadan sonra pesinden gelenlerin sapmalarına yasak koyarlar.
Madem sapma kötü bir durum kendileri neden saparlar? Bu ne yaman bir çelişkidir.
Sizin sapma dediğiniz, zaten insanların kendi akıllarınca çözemedikleri yaradılış/ahiret gibi konularda en iyi ve kendinde emin yalanları uyduranlar, en iyi ikna edicilerin taht serüveni olmasın.
Sapma olmadan nasıl devrim yada köklü değişiklikler elde edile bilir ki ?
Peşinden gelenlerin sapmaları, bu gün ki tabirle karşı devrim olacağındandır.
Rejimi korumak meselesi.
Hangi peygamber,kendisine peygamberlik gelmeden önce , içinden çıktığı toplumun yolunu sorgusuz sualsiz,herşeyiyle
sahiplenmiştir ki böyle bir sorun olsun ?
ilahimasal
19-11-2017, 00:09
Sorun
Toplumunun içinden sapan kişinin , peşinden beraber sapan insanlara , benim saptığım yoldan sapmayın nasihati ve yasak koyması hatta cehennemle tehdit etmesi.
Sapmak kötü ise neden saptın? Çelişki çok yaman.
Bu tarz insanlar niye yüceltilir ki ?
Yüceltenlerden birisi olan , forumun kadrosuz sapığı ve lağım atığı özelimden yine kuran ayetlerini sıralamış.
Ben anlatamadım herhalde,yukarıdaki mesajımda şunu anlattıım;peygamberler , peygamber olmadan önce de kendi toplumlarının inançlarını ya hiç paylaşmıyorlardı ya da yüzde yüz,herşeyiyle paylaşmıyorlardı.Böylelikle de sapma gibi bir durum olmuyor.Gayet basit ve anlaşılır yazdığıma inanıyorum.
ı
ilahimasal
19-11-2017, 18:54
Peygamberim diyenler bulundukları toplumla aynı şeyi düşünüyor yada düşünmüyor , bunlar önemli değil.
Bu masal kahramanlarının bulundukları toplumdan kopması , ayrılması üzerinden ve bu durumu kendisi için iyi , kendisine karşı yapılırsa hata olduğu iddiasında bulunmaları bir paradoks oluşturuyor.
Sapmak kötü bir davranışsa kendi sapması nasıl değerlendirilmelidir..
Değişim dediğimiz olay bir fikirin içerisinden ayrılıp yeni fikirler ortaya koymak , bunun için mucadele etmek ise buna kısaca DEVRİM bu duruma soyunana DEVRİMCİ diyebiliriz. Kötü bir halde değildir. Şahsen HALK faydasına olacak her devrime sempati ile bakanlardanım.
Devrimci bir insan kendisi bir devrim yapıp yeni devrimlerin önünü tıkıyorsa burada fikirsel bir paradoks ortaya çıkar. Peygamberlerinde durumu bu DUR....