PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dinler bir gün ortadan kalkar mı?

Turdur
27-11-2017, 02:57
Bugüne bakıp dinlerin geleceğini nasıl görüyorsunuz ?

Örneğin 100 yıl sonra yada 500 yıl sonra.

Giderek dine inanan sayısı azalır mı çoğalır mı ?

kartopu
27-11-2017, 11:29
Dinler bir gün ortadan kalkar mı?

Başlıkla soru birbirine karışmış. Başlık yukardaki alıntılanan soru da aşağıdaki alıntı.

-Bugüne bakıp dinlerin geleceğini nasıl görüyorsunuz ?
-Örneğin 100 yıl sonra yada 500 yıl sonra.
-Giderek dine inanan sayısı azalır mı çoğalır mı ?

Hangine cevap vereceğiz. Biz hepsine cevap verelim.

Dinler bir gün ortadan kalkar. Başlık.

Soru 1-2-3 DİNLERLE Devletin ekonominin siyasetin direk ilişkisi vardır bunlar kalktığında dinde kalkar. İnsanlar dinin yerine bilim teknoloji ve yeni üretim paylaşım biçimi bulduğunda dine inanan sayısı oldukça azalır.

Tek tanrılı dinler kölecilik çağının örgütlenme biçimdir bu çağ farklı biçimde devam etmektedir. Sosyal hareketler devam ettiği ve bu hareketler toplumu etkilediği zamanlarda din in etkisi oldukça azalmıştır.

Yani insanların din yerine başka bir savaşım biçimi koyduğunda din toplumu etkilemekte zorlanıyor. Devletin ve ücretli kölecilik sisteminin devamı için kanunların yetmediği yerlerde dini ve dini cemaatlerı kullanır.

Demokrasini az veya hiç olmadığı ülkelerde din toplumu tutmak için kullanılan en büyük araçtır.

Felâsife
27-11-2017, 13:12
Dünyada ne kalkmış ki dinler kalksın, anca VİZYON değiştirirler.

Zafery
27-11-2017, 15:25
Ben şu anki dinler kalksada ileride yeni dinlerin ortaya çıkacağını düşünüyorum.
İnsanlar olarak bilinmeyeni uydurmayı çok seviyoruz maalesef.
Ancak bilim yeterince gelişir ve dünyadan yada evren oluşmadan önce ne olduğunu açıklarsa işte o zaman dinlerden kurtulabiliriz.

Ahlaksız
27-11-2017, 19:09
500 yıl değil de,mesela 1 milyon yıl sonra homo sapiens hayatta olursa,mutlaka bugünden çok farklı bir halde olacaktır ve bugün homo sapiensi bir şekilde kontrol altında tutan din veya devlet gibi saçmalıklar,o zamanlarda ol(a)mayacaktır..

OnLy
27-11-2017, 21:03
İnanan sayısı azalır ama daha uzunca bir süre dinler etkisini hissettirecektir. Genellikle insanlar aileden gördükleri gibi, hiç sorgulamadan inançlarını devam ettiriyor. Sorgulayanların çoğaldığını farketmekteyim ancak sayısı hâlâ yeterli gelmiyor bana.

kartopu
29-11-2017, 12:25
Bazı şeyler vardır üretim ve ekonomik ticaret biçimin önünde engeldirler. Orta çağda hiristiyan meshepleri bu sürecin engelleri idi ve 100 yıllık savaşlarla da direndi. Daha sonraları devletler bu tür örgütlenmeleri denetim altına aldı ne ölmelerini ne büyümelerini durduraraktan belli bir alana hapsetti.
Şimdi İslamiyet Hiristiyanlığın yaşadığı orta çağı yaşıyor.
Meshep kavgaları cemaatler tarikatlar ın erk kavgaları bu alanın daha ileri yürümesini engelliyor. Kapitaliz 3 ana kurala bağlıdır bu kurallar kapitalizm için olmazsa olmazdır. Üretim. Dağıtım. Değişim. İslamiyet çok eskide kalması bu kuralların gelişimini engelliyor
Artık ona yeni çağa uygun bir sistem bulunması gerekli. Dünya sermayesi istediği alana istediği ölçüde giremiyor

İslamiyette reforum gerekli .Bunu ılımlı islam modeli ile uygulamak istediler istenilen sonucu alamadılar Şimdi parçalıyorlar ya İslam devletleri kendileri bu şartlara uyum sağlayıp değişecek ya zor yolu ile değiştirilecek.
Dünya sistemi bunu yapacak. İsteyerek veya zorla.

Küresel sermaye engelleri yok edecek Sermaye giriş çıkışları engelsiz olacak Reel sosyalizm i yıktılar sermaye bir nebze rahatladı Şimdi başka engelleri kaldıracaklar.

İslam da reform bütün direnmelere rahmen olacak.
Dinlerin kalkması için dünya çapında bir plan yok henüz bu belki insanlık başka bir gezegen keşif ettiğinde olabilir Ama inançlı insan azalacaktır. Çünkü bilimde ilerleme inancı zayıflatır.

Turdur
03-12-2017, 06:59
Youtube'de yayın yapan bir ateiste benzer bir soru sordular, 50 sene sonra biter dedi. (İslam için)