PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akp'ye sempatim var !

Turdur
03-12-2017, 15:50
Eskiden CHP'liydim şimdi Akp'ye sempatim var.

Ne kadar tersim değil mi ?

Tepkileri alayım.

Şüpheci Dinsiz
03-12-2017, 15:57
Neden tepki duyayım, yolun açık olsun.

ilahimasal
03-12-2017, 16:09
Birde akp ye VER . Belki memnun kalırsın. Verince karşılıgını al. Bedava VERME .

Benim için ,Tepki verilecek bir durum yok. VEREN sensin.

Turdur
03-12-2017, 16:13
Kemal o koltuktan atılmadıkça bedava vericem Fabula.

Natan
03-12-2017, 16:27
Daha naif bir ileti girmek isterdim suan ama her devrin adami olma, kendin ol. Neyse, hayirli olsun, gule gule kullandir kendini.toplum birsey kaybetmiyor aslinda. Cunku zaten toplumun beyin olumu gerceklesmis gibi.

bilgivehis
03-12-2017, 18:12
Dosta kızıp düşmana gitmeyi nasıl hissediyorsan senin doğrun da odur...

"ictenlik"
03-12-2017, 23:37
Sempati duyulabilmesi ile ilgili empati denemem var!

Bir de nasıl oy verilebildiğinin ve sempati duyulabildiğinin anlanması ile ilgili empati denemelerim var.

Akapeye/secmenine empatim var

Bir de, ama secmen ama üye aza ve temsil eden bütünlüğün kimine sempati kimine antipatim var.

bknz.
evrensel-insan Nickli Üyeden Alıntı

Empati bir kavram olarak ve etimolojik olarak- "herhangi bir olay karsisinda antipati (karsit) ve sempati gibi taraftar olmak yerine, o olaya bir pozitif/negative yuk yuklememek ve olayi oldugu gibi algilamak" demektir.

-atipik-

spartacus
04-12-2017, 00:22

Tepkileri alayım.
Apati(esas anlamıyla: kayıtsız), paşa gönlünüzdür, neylerse kendisine eyler :)

Birde, Kemal koltuktan kalkmadıkça demişsiniz ya, asıl sorunlu yaklaşım bu, mantıksal hata barındırıyor.. u diğerine EkeP'ye ne sempati, ne antipati ne de empatiyle ilgili değil. bu ifadeniz, diğerine sempati-empati-antipati beslemekten gelmiyor, kaynaklanmıyor. Tutarsız bir doğası var, daha dürüst ifade edersem, kavramlara karşı bir ikiyüzlü yaklaşım... Anlatabildim mi, umuyorum...

ya da belki bir metafor;
Başkasının yanlışı sizin doğrunuz değildir. Oldu mu, eh işte dolayımda...

Ya da bir başka
Ayağa kızıp, saçınızı yolmak, oldu mu, eh belki, dolayımlı...

yani ayağa kızmanızı bir hissiyata endeksleyecekseniz, sırf bu kızgınlıktan dolayı saçınızı yolmanız, saçınıza duyduğunuz bir pati durumuyla nasıl ifade edilebilir ki?

Evet doğru, bir hayli ters olmuş :)

Kemal koltukta ise, sanki bu mesele düşünsel-ideolojik değilde, duygu-durumsalmış gibi ele alınacaksa, sizinki anti-patinin tepkisi olur, o da, CHP'ye vermezsiniz(gitmesini istediğiniz gidene kadar). İlla birilerine, berikinin yanlışı, diğerinin doğrusu olsun mu demeye de gerek yok, illa oy vermek zorunda değilsiniz, sizi küskünler hanesine alırlar, sizde kendinizi bir tepkiye bağlanmış bir koşul yerine gelene kadar eylemsizliğin(ki bu da bir eylemdir, diyalektik ilişkidir ki) hanesine yazarsınız olur, biter...

Pardon Yani
06-12-2017, 07:38

Tepkileri alayım.

Gördügüm kadariyla akli selim insanlar hic bir parti ve liderinden menmun degiller, ülkenin geldigi mevcut durumda menmun olunmasi zaten olanaksiz.

Bana göre bunun en büyük nedeni partilerin halk icin degilde kendi menfaatleri icin cabaladiklarindan kaynaklaniyor. Bu dünyanin heryerinde benzer olsada, ülkemizde malesef cok daha bariz.

Türkiye icin hep söyle bir hayali düsünmüsümdür. Bir defaya mahsuz secimde, kimse oy vermeye gitmese ne olur? Bence türkiye icin en büyük devrimin baslangici olur.

Bilmiyorum ama, sanki insanlik tarihinde böyle bir protesto er yada gec bir ülkede gerceklesecegini düsünüyorum. Böyle bir protesto anlayisi malesef türkiye icin bir hayalden ötesi görünmüyor.

Sevgili Turdur,

kendinizce hakli oldugunuz sebepleriniz vardir elbetde lakin, kemal bey sempatik birisi bana göre. Adamin en sinirli, kizgin halinde bile yüzünde bir sevimlilik görüyorum :) Politik hamleleri basarili olmayabilir ama, kinden, nefretden yoksun bir kisiligi var gibi, tabi bana yansiyan hali böyle.

Akp ise politik hamlelerde halkin cogunlugunu ikna edecek kadar basarili görünsede, zihniyetlerinde büyük sorun görüyorum. Buda bana öyle yansiyorki, sanki TC cumhuriyetinin kurucusu atatürk ve mevcut sistemden bir öc alma güdüsü tasiyor. Kisaca, dine dayali bir din devleti anlayisi hakim.

Yeni partiniz hayirli olsun.

kartopu
06-12-2017, 12:10

Tepkileri alayım.

Niçin AKP ye sempati duyuyorsun bunu açıklamış değilsin

Bir tek kusur bulduğun
Kemal o koltuktan atılmadıkça bedava vericem bu. İnsan birine kızıp başkasına sempati duyar mı. Birine kızıp o partiye küseni gördüm de Rakibine sempati duyanı hiç görmemiştim.

İlginç bir sempati şekli.

Turdur
06-12-2017, 12:36
Niçin AKP ye sempati duyuyorsun bunu açıklamış değilsin

Bir tek kusur bulduğun
Kemal o koltuktan atılmadıkça bedava vericem bu. İnsan birine kızıp başkasına sempati duyar mı. Birine kızıp o partiye küseni gördüm de Rakibine sempati duyanı hiç görmemiştim.

İlginç bir sempati şekli.

Aslında CHP'ye oy atan bir çok kişide CHP'den memnun değil. Bir tanesi de benim.
Sadec AKP iktidardan insin diye otomatik olarak bu partiyi tutuyoruz.
Sizde dökün eteğinizde ki taşları.
Kılıçdaroğlu ile bu iş olmaz, tamamen kendi parti başkanlığı için debelenen birisi.
Onu bu koltuktan atsa atsa AKP atar ancak.

kartopu
06-12-2017, 12:57
Sen önce açıkla niçin AKP ye sempati duyduğunu ne yaptı da seni CHP den kopardı. CHP de genel başkanı kongre değiştirir. AKP de genel başkanı kim değiştirir .
Tarihin her döneminde diktatörlere sempati duyanlar olmuştur. Sen ilk değilsin. Hitlerde bir çok Almanın ilgisi çekmiştir.

Turdur
06-12-2017, 13:19
Sen önce açıkla niçin AKP ye sempati duyduğunu ne yaptı da seni CHP den kopardı. CHP de genel başkanı kongre değiştirir. AKP de genel başkanı kim değiştirir .
Tarihin her döneminde diktatörlere sempati duyanlar olmuştur. Sen ilk değilsin. Hitlerde bir çok Almanın ilgisi çekmiştir.

Kemal yerli milli felan değil. Alevi partisine çevirdiler, parti içinde diktatörce davranılıyor. Sürekli Batıdan bir şeyler bekleyen bir CHP olmaz. İktidarı düşünmüyor sadece CHP'yi elinde tutmayı düşünüyor. Liderin hedefi küçük olursa tabanda sıkılır.

Tayyip kitlesine hitap edebiliyor, otoriter olması tabanının daha çok hoşuna gidiyor.

ilahimasal
06-12-2017, 13:35
Sempati duyduğun parti Sunni bir parti değilmi?

Turdur
06-12-2017, 13:47
Sempati duyduğun parti Sunni bir parti değilmi?

Evet Sunni ama diğeri de mezhepten muaf değil.
Tutuculuk konusun da ikisi de aynı davranıyor.

ilahimasal
06-12-2017, 14:32
Evet Sunni ama diğeri de mezhepten muaf değil.
Tutuculuk konusun da ikisi de aynı davranıyor.

Eeeeee??

kartopu
06-12-2017, 17:42
Tayyip kitlesine hitap edebiliyor, otoriter olması tabanının daha çok hoşuna gidiyor.

AKP ye sempati duyan her kes bir başkasını suçlayarak sempatisini anlatıyor. Suçlamalara bakarsan sadece hakaret var.

CHP alevi partisi olmuş işte alevileri aşağılayan bir söz. Yerli ve milli değilmiş bu söz daha 3 -5 aydır erdoğanın ağzından çıkan söz. Halbuki kılıçdaroğlu CHP de kaç yıldır genel başkan. Sürekli batıdan bir şey bekliyormuş bu da bir kaç yıldır Erdoğan ağzı.

CHP Atatürk ün partisi ve Atatürk batıyı göstererek hedef tayin etmiş bir lider. CHP den bundan başka ne beklenir. Bu hedefi kullanmazsa CHP de sorun var demektir. Bati kalkınmadır Bati demokrasidir. Bati refah seviyesinin yükselişidir. CHP den istenilende batıdan kopmamaktır.

AKP yi tercih etmesi otariter olması imiş. Lafa bak lafa Otorite ile diktatörlüğü birbirine karıştıran ancak AKP li olur. Başka gideceği yer yok zaten.

Bence gerçeği açıklamıyorsun

Turdur
06-12-2017, 19:03
CHP Atatürk ün partisi ve Atatürk batıyı göstererek hedef tayin etmiş bir lider. CHP den bundan başka ne beklenir. Bu hedefi kullanmazsa CHP de sorun var demektir. Bati kalkınmadır Bati demokrasidir. Bati refah seviyesinin yükselişidir. CHP den istenilende batıdan kopmamaktır.

Bu CHP sizin anlattığınız değil, bu idareyle olması da mümkün değil. Geçen gün Seyit Rıza'yı andılar. Yaz yaz bitmez, bu tartışmaya girmeyeceğim. Atatürk CHP ile Kılıçdaroğlu CHP aynı şey değil, ben gittikçe ayrıştırıyorum artık. Atatürk farklı konularda Batıyı gösterdi. Çıta olarak onu hedefe koydu. Bilim ve akılcılık için bunu yaptı. Yoksa Batının büyüğü Amerika YPG/PYD sponsoru oldu diye yapmadı. Bunu kabullenmiyorum.

Bence gerçeği açıklamıyorsun

Gerçeği ilk mesajımda açıkladım. Aylardır böyle hissediyorum. Bundan önce hiç bir zaman CHP'yi sorgulamamıştım.
Bu Kılıçdaroğlu neden gitmiyor diyorum, "niye gitsin ülkede CHP'nin oyu zaten bu kadar" diyorlar. Selahattin Demirtaş siyasette bir farkındalık oluşturmuştu, CHP'de yok mu böyle parlayacak bir kaç kişi. Olmaması imkansız.

kartopu
07-12-2017, 12:00
Niye Selahaddin Demirtaş ın partisine gitmedin de T. Erdoğan ın partisine gittin madem hayransın Demirtaş a.
Samimi değilsin Ortalık bulandırmak istiyorsun.
Aklın sıra kurnazsın. milletle dalga geçeceksin.

Şu savunmalarına bak hiç samimi değil.

Konuya bak neden Seyit Rıza yı anmış Kılıçdaroğlu niçin gitmiyormuş. Kongre getirir götürür CHP de çok genel başkan değişti o da değişir. Senin sempati duyduğu parti de kaç genel başkan değişiti Dünya hırsız diye yargılıyor hükümet mensuplarını niçin çekip gitmiyorlar.

İnsan önce aynaya bakar sonra başkasının kıçına.
Geçerli bir sebebin var elbet ama anlattıkların değil.

Turdur
07-12-2017, 13:28
Sayın kartopu işim gücüm yok ortalığı karıştırıp bulandıracağım. Kılıçdaroğlu CHP'ye bir artı katamıyor. Ben içimden hissettiğimi yazıyorum.

Kürt-Kürtçü kökenli birisi olsaydım tabi ki de Demirtaş'ın takipçisi olacaktım, Hdp ve öncülü partiler bana uzak olmakla beraber Demirtaş'ın parladığını görmemek siyaseti basite almak olmuyor mu sizce ?

kartopu
08-12-2017, 10:50
Niçin Kılıçdaroğlunun parlaklığını görmüyorsun 450 km yürüdü. Şimdi yolsuzluk dosyalarını ortaya koyuyor Mit raporunu yayınladı. Para transverini kara para nasıl aklanır onu gösterdi.

Şunu mu anlatmak istiyorsun. Türkiye nin % 70 i benim gibi aklı ile düşünmüyor mide si ile düşünüyor Niçin akla hitap ediyorsun Mide ye etsene, öylemi diyorsun onu mu anlatmak istiyorsun..

Demirtaş Kürt siyasetçisi onun yeri ayrı bak sen bile Kürt olsa idim diyorsun.
Ben hala ikna olmadım senin AKP hayranlığına. Yazdıkların beni ikna etmiyor. Kuşkularım devam ediyor.

Turdur
08-12-2017, 11:18
Niçin Kılıçdaroğlunun parlaklığını görmüyorsun 450 km yürüdü. Şimdi yolsuzluk dosyalarını ortaya koyuyor Mit raporunu yayınladı. Para transverini kara para nasıl aklanır onu gösterdi.

Şunu mu anlatmak istiyorsun. Türkiye nin % 70 i benim gibi aklı ile düşünmüyor mide si ile düşünüyor Niçin akla hitap ediyorsun Mide ye etsene, öylemi diyorsun onu mu anlatmak istiyorsun..

Demirtaş Kürt siyasetçisi onun yeri ayrı bak sen bile Kürt olsa idim diyorsun.
Ben hala ikna olmadım senin AKP hayranlığına. Yazdıkların beni ikna etmiyor. Kuşkularım devam ediyor.

Kuşkuların neymiş ?

kartopu
08-12-2017, 19:17

Tepkileri alayım.
-------------------------
İşte bundan.

Turdur
08-12-2017, 22:09

Tepkileri alayım.
-------------------------
İşte bundan.

Kuşkun olmasın ailecek ömür boyu CHP (DSP)
Ama değiştirebilirim bundan sonra.

upuaut
17-12-2017, 22:19

Tepkileri alayım.

Buyur, madem ki AKP'ye sempatin var, o zaman Kozmik Oda'da neler olup bittiği bilmeye hakkın var, değil mi?

https://www.youtube.com/watch?v=My7ySZTsoBk

Dün HALK TV'de dönemin Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Kozmik Oda'ya girişe dönemin Başbakanı RTE'nin, "Bir baksınlar!" diyerek izin verdiğini söylüyor. Bu, gaflet ve delalet değil, resmen ihanettir!

Leonardo
18-12-2017, 14:49
- Ben yerel medyayı çoğu insan kadar takip etmiyorum. Yine de Kılıçdaroğlu'Nu karalamanın, geçmişte Deniz Baykal'ın kaset skandalı gibi bir şey olduğunu varsayıyorum (hiçbiryerde de okumadım, ama aklım otomatik olarak bunu söylüyor)
- AKP'ye sempati duyulabilir. Ben gerçek hayatta ne MHP'li ne AKP'li kimse ile tartışmaya girmem bu kişilere arkadaşlığımı bozacak bir şey de söylemem (Tabi benim için önemli biriyse, sokaktaki adam olursa başka)
- Taraf olmadan önce, durumu gözlemlemek gereklidir. Ben kimsenin partisine düşman değilim. Ama basını yabancı dilde takip eden birisiyim. Tayyip olayı şöyle: 2012 gezi olayları + Feto ile ayrı düşme dönemine kadar, Birçok yerde "Türkiye açısından iyi işler yapılıyor" yorumu vardı.
2012'den sonra ve özellikle Gezi'den sonra, Bunun böyle olmadığı ve (nasıl tanımlasam bilmiyorum) daha Kemalist çevrelerin başından beri ifade ettikleri endişelerin doğru olduğu anlaşıldı. + Türkiye'nin AB ile ilişkileri çok ciddi bozulmaya başladı TR / Rusya ve İran hariç her yerde artık "Diktatör" gibi terimler kullanılmaya başlandı.
Bu 1)

2) Başlığı açan kişi zaten sol görüşlü değilmiş bence. Öyle olsa, Mesela "Trump" dendiğinde, "Lepen" veya "Putin" dendiğinde ben irkilirim.
Tayyip / AKP dendiğinde de irkilirim.
Yapılan bütün işleri için "Yanlış" demem. da tek parti bile olsa buna oy vermem. Sıradan seçmenden farkım da budur.

- Bir de "Aleviler AKP'ye oy vermez" derler. Başlığı açan kişi gibi düşünüp, buna inanıp pekala veriyorlardır bence.

Yoksa bir öğretmenim sormuştu "Sen vermiyorsan, ben vermiyorsam kim veriyor o kadar oyu?" demişti. Doğru değil mi?

Turdur
21-01-2018, 07:39
Bu konuyu açalı 1,5 ay geçmiş.
Kılıçdaroğlu konusunda ne kadar isabetli nefret beslemişim. Bir kere daha tasdik ettim kendi kendime.
Yeni İstanbul İl Başkanı'na bakınca...
Kılıçdaroğlu gidene kadar Erdoğan..

kartopu
21-01-2018, 10:40
Mükemmel bir seçim Canan Kaftancıoğlu. CHP bu güne kadar bu kadar isabetli seçim yapamadı .CHP artık sokağa iniyor bunu İstanbul İl başkanı seçiminde gösterdi.

Sn Kaftancıoğlu Gezi olaylarında halkın içinde halkla beraber halkın verdiği tepkiyi veriyor.

Şu Domuz meselesi de iktidara ironik bir gönderme olsa gerek. Biz domuz yeriz hak yemeyiz, biz domuz yeriz yalan söylemeyiz, Biz domuz yeriz devlet malına el sürmeyiz, özelleştirmelerden inişte bacanak damat kayırmayız demek istedi herhalde.

Biz de Erdoğan gidene kadar Kılıçdaroğlu diyoruz.

ilahimasal
21-01-2018, 14:47
Adama bak !

Akp ye , henüz VERMEDEN aldığı zevk hayret verici , Akp ye VERECEĞİ gün nasıl bir zevk alır tahmin ediyoruz.

Bu aralar Akp ye vermekten bıkmış olanlar ve Akp ye vermeye hazır kıta bekleyenler var.

Belki de ailecek Akp ye vermeyi düşünüyorlar. Olabilir.

Turdur
02-05-2018, 00:31
Oy kullanmama kararı aldım.

Sadece Muharrem İnce çıkarsa oy kullanacağım.

CHP ve diğer yeni parti kurtarıcı olamazlar varsın böyle gitsin vaziyet.

Televizyonda seçim haberi görünce kanalı değiştiriyorum, belgesel izlemek daha iyi.

Dijwar
02-05-2018, 00:50
Maalesef anayasa seçimlerinde ben de AKP yi desteklemek gibi bir hata yapmıştım.Sanırım yetmez ama evetçi saftaydım.

Kürtlerle ilgili öyle ince ve hassas sözler söylüyordu ki, adamı Kürt dostu sanmıştım:) Bu adamın arkasında durulur diye düşünürken, aldatıldık:)
Gerçi tüm suç onda değil, gereksiz ve saçma bir Hendek kazma olayına girildi PKK tarafından...

Aynı şeyi Trump için de yapmıştım.Kürtlere hayranım deyince, seçimde oyumu ona verdim, ama o da yalnız bıraktı bizi.Hatta yahudi bir kız arkadaşım, yalnız bu adam müslüman düşmanı haberin olsun, demişti.
Bende ona, iyi o zaman demek ki aynı saftaymışız, demiştim.
Ama aslında tatlı su müslümanları iyi insanlar. Sadece ölümden korktukları için Allah a sığınıp rahatlıyorlar ama gerçek müslümanlar İŞİD gibiler...İslamı en güzel onlar yaşıyorlar.
Ama AKP tabanında birleşiyor İŞİD sempatizanları ile Tatlı su müslümanları.
Bu yüzden ciddi oy alıyor

Leonardo
02-05-2018, 18:31
Günümüzde dini tıp diye bir şey var mı?
- Mesela doktor her tedaviden sonra hastasına Fatiha filan fir şey okusun bir de suratına üflesin. Böyle bir birleşmeye inanan doktora gidip tedavi olur musunuz?

- O halde, siyaset'te bunun olabileceği sonucuna nereden vardınız?
Siz bana bunu açıklayın, ben de size İŞİD'in Müslümanlıkla olan alakasını açıklayayım.

kartopu
03-05-2018, 09:48
Oy kullanmama kararı aldım.

Sadece Muharrem İnce çıkarsa oy kullanacağım.
CHP ve diğer yeni parti kurtarıcı olamazlar varsın böyle gitsin vaziyet.
Televizyonda seçim haberi görünce kanalı değiştiriyorum, belgesel izlemek daha iyi.

Ne oldu da AKP ve Erdoğan dan vaz geçtin. Yoksa bu sefer ki oy kullanmamak için bahanen Muharrem İnce mi.
Biz sana kime oy ver veya verme demiyoruz bahanelerin inandırıcı değil onu söylüyoruz.

Merak etme bizde TV de seçim haberi pek izlemeyiz çünkü hepsi rol yapıyor.
Ama Erdoğan gitsin artık diye karşısındakilere oy vereceğiz. Eğer Erdoğan hala kalırsa bu günkü durumumuzu da kaybedeceğiz onun için gitmesi bizim ve herkes için hayırlı olacak.

Muharrem İnce meselesi biz seçmenleri ilgilendirmiyor o CHP delegeleri ve üyelerinin işi. Biz lidere oy atmayız Bir programa oy atarız.

Turdur
03-05-2018, 19:39
Bir önce ki mesajıma bakın !

Cumhuriyet Halk Partisi en iyisini yaptı, Kemal Kılıçdaroğlu diktatörlüğü de böylece bitmiş olacak.

Şimdi gönül rahatlığıyla sandığa.

Turdur
03-05-2018, 19:50
Ne oldu da AKP ve Erdoğan dan vaz geçtin. Yoksa bu sefer ki oy kullanmamak için bahanen Muharrem İnce mi.
Biz sana kime oy ver veya verme demiyoruz bahanelerin inandırıcı değil onu söylüyoruz.

Merak etme bizde TV de seçim haberi pek izlemeyiz çünkü hepsi rol yapıyor.
Ama Erdoğan gitsin artık diye karşısındakilere oy vereceğiz. Eğer Erdoğan hala kalırsa bu günkü durumumuzu da kaybedeceğiz onun için gitmesi bizim ve herkes için hayırlı olacak.

Muharrem İnce meselesi biz seçmenleri ilgilendirmiyor o CHP delegeleri ve üyelerinin işi. Biz lidere oy atmayız Bir programa oy atarız.

Bahane yok bakınız İnce aday gösterildi çünkü sel gibi geliyordu ve önünde duramadılar.

kartopu
03-05-2018, 19:55
Bahane yok bakınız İnce aday gösterildi çünkü sel gibi geliyordu ve önünde duramadılar.
Yine yanlış hesap yaptın önce sonuçları gör ondan sonra sevin. Ha K. Kılıçdaroğlu hala partinin başında.

Turdur
23-07-2018, 13:49
Yine yanlış hesap yaptın önce sonuçları gör ondan sonra sevin. Ha K. Kılıçdaroğlu hala partinin başında.

Şu an imza topluyor muhalifler. Kurultay için belli sayıda imza alması gerekiyormuş delegelerden.
İnce'den pek beni memnun eden birisi değil ama sırf Erdoğan gitsin İnce'yi pek ala tercih ederim.
Kılıçdaroğlu ile seçime gidildiği takdirde ya üçüncü yol çıkarsa orada olacağım yada gerçekten gidip Erdoğan'a oy atacağım.
En azından başımızdakini biliyoruz.

spartacus
23-07-2018, 14:55
Cumhuriyet Halk Partisi en iyisini yaptı, Kemal Kılıçdaroğlu diktatörlüğü de böylece bitmiş olacak.

:madgrin: Kılıçdaroğlu mu? Tamam sorun nerede, en azından başındakini(çobanını) biliyorsun...
Kılıçdaroğlu ile seçime gidildiği takdirde ya üçüncü yol çıkarsa orada olacağım yada gerçekten gidip Erdoğan'a oy atacağım.

Turdur
23-07-2018, 15:20
:madgrin: Kılıçdaroğlu mu? Tamam sorun nerede, en azından başındakini(çobanını) biliyorsun...

Kılıçdaroğlu çobanlık bile yapamıyor. Sizce daha kaç sene durmalı Chp'de ?

kartopu
24-07-2018, 10:57
----------------
Ne oldu sel Sn Turdur. Çölde kayboldu.

Konu sel değil konu devletin kiminle yürüyeceğidir. Seçimler sadece sahneye konulan bir senaryonun küçük parçaları. Bizlerden bazıların oyunun farkında olanlar, bazıları ise farkında olmayanlarız.

Bu gün sistem Kılıçdaroğlunun karşısına İnceyi koyuyor. Buda bir oyun, heyecan ı korumak umudu daima taze tutmak. Demokrasiyi var gibi göstermek.

Bakın ne garip olaylar oluyor AKP eli ile cemaatlere oparasyon edileceği söyleniyor. Ne garip durum değil mi Feto eli ile AKP yi iktidar et, sonra diğer cemaatlerin yardımı ile Feto ya oparasyon, şimdide diğer cemaatlere oparasyon. İşte devlet bu anlaşılması zor bir örgütleme.

Bize de bir oyuncak veriliyor. Kılıçdaroğlu ile İnce rekabeti.

spartacus
24-07-2018, 11:34
Kılıçdaroğlu çobanlık bile yapamıyor. Sizce daha kaç sene durmalı Chp'de ?
Mesele o değil, ifadelerindeki tutarsızlık, birisini tercih etmezken, tercih etmeme sebebini öne sürerek, aynı tercih etmeme sebebiyle başkasını tercih etmek...
Mantıklı, tutarlı mı?
Şimdide sorun iyi bir çoban olmayışı mı? Diğeri çobanlık yapabiliyor mu?

Basit, saçma-sapan cevap vereceksin, vereceğin cevabı da biliyorum, iyi çoban olmasa bu kadar yıl seçilir miydi? Söylemene gerek yok, bu düzeyde sığ düşüncelerin temeli bu gibi safsatalardır. hal böyle olunca Kılıçdaroğlu da iyi çoban olmalı ki, onca yıldır koltuğunda!

Hasılı bu tür konular böyle ele alınmaz, senin talebin ne? İnsan gibi yaşam, sağlıklı bir toplum, iş, aş, ekemk, özgürlük, sosyal yaşam vb..... bunlar değilde, kimin daha karizmatik olduğuyla hüküm vermek kafası, ne yazık ki sürü olmaktan öte taşımıyor. Ve en önemli sorunda şu, sürünün beyini yoktur, zira beyin çobandır, gerisi el, ayak kol gibi, kullanımlıktır.Ve sürüler çobansız kalma korkusuyla yaşarlar, bütün tercih ve seçimlerini, çobansız kalmamak namına yaparlar, başkaca da tatmin ve hazları yoktur. Hasılı sürüdürler, köledirler, başka türlüsünü bilmezler, beyinleri lükstür artık, fazlaca düşünmez kafa yormazlar, onlar doğuştan asker doğmuşlardır, emir-eri ve çevre-hazır enjeksiyonla birer marnkurt olmuşlardır. En çok neye düşmandırlar, onları bu durumdan kurtarmaya çalışanlara, düşüncelere, fikirlere ve elbette kendilerine.

Hasılı artık sürü psikolojiyle cevap vermekten kurtulun.

Natan
24-07-2018, 12:11
Mesele o değil, ifadelerindeki tutarsızlık, birisini tercih etmezken, tercih etmeme sebebini öne sürerek, aynı tercih etmeme sebebiyle başkasını tercih etmek...
Mantıklı, tutarlı mı?
Şimdide sorun iyi bir çoban olmayışı mı? Diğeri çobanlık yapabiliyor mu?

Basit, saçma-sapan cevap vereceksin, vereceğin cevabı da biliyorum, iyi çoban olmasa bu kadar yıl seçilir miydi? Söylemene gerek yok, bu düzeyde sığ düşüncelerin temeli bu gibi safsatalardır. hal böyle olunca Kılıçdaroğlu da iyi çoban olmalı ki, onca yıldır koltuğunda!

Hasılı bu tür konular böyle ele alınmaz, senin talebin ne? İnsan gibi yaşam, sağlıklı bir toplum, iş, aş, ekemk, özgürlük, sosyal yaşam vb..... bunlar değilde, kimin daha karizmatik olduğuyla hüküm vermek kafası, ne yazık ki sürü olmaktan öte taşımıyor. Ve en önemli sorunda şu, sürünün beyini yoktur, zira beyin çobandır, gerisi el, ayak kol gibi, kullanımlıktır.Ve sürüler çobansız kalma korkusuyla yaşarlar, bütün tercih ve seçimlerini, çobansız kalmamak namına yaparlar, başkaca da tatmin ve hazları yoktur. Hasılı sürüdürler, köledirler, başka türlüsünü bilmezler, beyinleri lükstür artık, fazlaca düşünmez kafa yormazlar, onlar doğuştan asker doğmuşlardır, emir-eri ve çevre-hazır enjeksiyonla birer marnkurt olmuşlardır. En çok neye düşmandırlar, onları bu durumdan kurtarmaya çalışanlara, düşüncelere, fikirlere ve elbette kendilerine.

Hasılı artık sürü psikolojiyle cevap vermekten kurtulun.

Kimse kimseye cobanlik taslayacak kapasitede degil. Sadece umut var deyip, kendi kendine umutlanip husrana ugramak var. Biz politikacilari takip ediyoruz diyelim. Ne vaad ediyorlar ve ne oluyor? Bir hiclik! Yani secimler de, basindaki en kotusunun iyisi de, ( ilk soruna yonelik) ayni sey. Ortada bir hiclik var. Kullananlar var, salak insanlarin ezici yogunlugundan secimlerde umit etme salakligi) var diyelim biz ona.

Secimler ile bir seyin degistigi yok. Sistem degismmeli diyecem de, sistem de degismeyecek. Nosa caba. Bosa umit ve husranlik.

Ki zaten secim iyi bir sey olsa insanliga sunmaz bu cigeri pes para etmez politikacilar.

Neva
24-07-2018, 13:13
Şu an imza topluyor muhalifler. Kurultay için belli sayıda imza alması gerekiyormuş delegelerden.
İnce'den pek beni memnun eden birisi değil ama sırf Erdoğan gitsin İnce'yi pek ala tercih ederim.

Ince'yi tercih edisiniz, daha iyi bir coban olacagini dusunmenize sebep nedir? Neden bir gudulme ve bir coban ihtiyaci icerisindesiniz?

Velhelebe
25-07-2018, 11:45
Mesele o değil, ifadelerindeki tutarsızlık, birisini tercih etmezken, tercih etmeme sebebini öne sürerek, aynı tercih etmeme sebebiyle başkasını tercih etmek

Tutarsızlık yok arkadaşın anlayışında. Sadece neden tercih etmediği değil de diğerini daha iyi görüyor.

spartacus
25-07-2018, 15:07
Tutarsızlık yok arkadaşın anlayışında. Sadece neden tercih etmediği değil de diğerini daha iyi görüyor.

Eh yani, velhelebe, mantık lazım...

Kılıçdaroğlu'nun gitmesini isteyen birisinin gerekçesi, "en azından başındakini bilmek ise", e haliyle CHP'nin başında da Kılıçdaroğlu var ise, CHP de başındakini bilmiş olur. Sen anlamak?

Velhelebe
25-07-2018, 17:05
spartacus

CHP'nin bilmesi değil Turdur'un bilmesi önemli. Kaldı ki başta kim olduğunu lafzen bilmek değil. Baştaki ne kadar iyi siyasetçi bunu bilmek ve güvenmekten söz ediliyor. Çelişki yok gerçekten. Çelişki arayacağınıza deyin ki "diğerine oy atmana gerek yok, bunda kalabilirsin bu daha iyi" deyip gerekçe ile izah edin. Kime sorsak liderlik vasfı yok diğeri mevcut olanlar arasında en iyi deyip oy atıyor, çok var böyle. Bunu yanlışlayın.

Bakın mesela birkaç eleştiriyi aktarayım size. CHP her şeyi eleştiriyor, doğruya doğru demiyor ve çözüm sunmuyor deniyor. Öbürü en azından bir şeyler yapmış, sen sadece yanlış diyorsun ve yerine bir şey koymuyorsun diyorlar. CHP'nin projesi yok, mevcut projeleri de durduracak falan diyorlar. Ayrıca kendi eleştirimi de yazayım. İnce şunu yapacaz bunu yapacaz diyordu ama nasıl yapacağı konusunda pek bilgisi yoktu.

Ekonomi için tasarruf yapacaz, bağımsız yargı sağlıcaz, demokrasi sağlıcaz dış yatırımcı gelecek ve çalmıcaz deyip ekonomiyi düzelteceğini söylüyordu. Aklında ekonomik bir model falan yoktu, ekonomik çözüm sunmadı pek. Birçok şeyde şöyle yapacaz deniyor ama sağlam çözüm önerisi yoktu, nasıl yapacağı belli değil.

Ha diyebilirsiniz ki çözüm sunmasına gerek yok. Zaten kimse böyle şeyleri talep etmiyor, insanlar tarafgirlik derdinde. Tarafgirlik doğru ama karşı tarafın açığı aranıyor, sağlam proje olsa başka yerden vurmaya çalışırlar. O zaman o konulara eğilirdi projeyi halledip.

Turdur
27-07-2018, 20:02
spartacus;

Chp tabanında heyecan bitti. Siz Çoban diye yazınca bende kabullendim. Çobansa çobanımız olsun. Bizim bir liderimiz olsun da peşine gidelim, ondan keyif alalım ve güvenelim. Şu an ki genel başkan 7-8 kere seçim kaybetmiş olduğu için bir heyecan yada motivasyon vaat edemiyor, böyle bir sinir bozukluğumuz var.

kartopu;

Madem seçim sisteminin yani ayarlanmış bir çarkın parçaları oluyorsak o zaman gidip Tayyip Erdoğan'a oy atayım diyorum. Hani nasıl olsa senaryo böyle ve değişmeyecek diyorsunuz. Ne fark edecek ki ha Chp ha Akp benim oyum işe yaramadıktan sonra. Ama ben size katılmıyorum. Chp kendisine atılan oylara sahip çıkamıyor diye düşünüyorum. Seçim gecesi olanlar irdelenirse Chp sadece ve sadece kendi içinde iktidar mücadelesi verip bizlerde ki enerjiyi coşkuyu yok ediyor.

Turdur
27-07-2018, 20:13
spartacus

CHP'nin bilmesi değil Turdur'un bilmesi önemli. Kaldı ki başta kim olduğunu lafzen bilmek değil. Baştaki ne kadar iyi siyasetçi bunu bilmek ve güvenmekten söz ediliyor. Çelişki yok gerçekten. Çelişki arayacağınıza deyin ki "diğerine oy atmana gerek yok, bunda kalabilirsin bu daha iyi" deyip gerekçe ile izah edin. Kime sorsak liderlik vasfı yok diğeri mevcut olanlar arasında en iyi deyip oy atıyor, çok var böyle. Bunu yanlışlayın.

Gerekçe ile izah edemezler. Kendi düşüncelerine göre her yere atama yapılıyor. Halktan kopuk tipler il başkanı yapılıyor. 2 genel seçim kaybeden, seçim sonucu koalisyon ortağı yada iktidar olamayan, en azından belli bir oranda oy yükseltemeyen genel başkan gitsin. Yoksa kadrolarda değişmiyor. Chp'de ki bu değişim ihtiyacını herkes görmeli.

spartacus
27-07-2018, 21:33
spartacus;

Chp tabanında heyecan bitti. Siz Çoban diye yazınca bende kabullendim. Çobansa çobanımız olsun. Bizim bir liderimiz olsun da peşine gidelim, ondan keyif alalım ve güvenelim. Şu an ki genel başkan 7-8 kere seçim kaybetmiş olduğu için bir heyecan yada motivasyon vaat edemiyor, böyle bir sinir bozukluğumuz var.

Bak eleştirilerine bir şey demedim, eleştirip, dieğr taratan da eleştirdiğinden daha beter olanı tercih etme tutumundur çelişki oluşturan.

Nedir yani, CHP bir tabu mu?
Mecbur muyuz hali-hazır CHP den bunları beklemeye? Ha yeri gelir şartlar bizleri kötünün, iyisini tercihe zorlayabilir, işte o kadar. Bunun dışında alternatifleri olmak ise ayrı bir mesele, CHP şöyle olsa, keşke böyle olsa vb anlamı yok, bu koşullarda ve yakın zamanda, zaten içinde bulunulan sistem ve ideolojik yapısı gereği olmayacağı açık. Kısaca, ekonomi-politiğeçalışmalı, kapitalizm nedir, nasıl işler vb bunlar öğrenilmeli-kavranmalı -öncelikle-

Neva
27-07-2018, 21:45
spartacus;

Yani motivasyonunuz bitip, siniriniz bozuldugu icin mi diger baslikta osmanli tipi seriati onerebiliyorsunuz? Son donem olarak aldiginiz osmanli modelinin, daha onceki donemine donmeyecegine garantiniz nedir ?

Bana kalirsa siz chp'den sapkadan tavsan cikarmasini filan bekliyorsunuz.

Velhelebe
27-07-2018, 23:30
Gerekçe ile izah edemezler. Kendi düşüncelerine göre her yere atama yapılıyor. Halktan kopuk tipler il başkanı yapılıyor. 2 genel seçim kaybeden, seçim sonucu koalisyon ortağı yada iktidar olamayan, en azından belli bir oranda oy yükseltemeyen genel başkan gitsin. Yoksa kadrolarda değişmiyor. Chp'de ki bu değişim ihtiyacını herkes görmeli.

Koalisyon olmaması, MHP'nin HDP ile yan yana gelmek istememesinden kaynaklanmamış mıydı? Sen kural olarak şöyle yapamayan gitsin diyorsun anlıyorum ama koalisyonu da ilişkilendirmişsin gibi geldi. Bunun haricinde haklısın değişim gerek. Yine de bir seçim olduğunda CHP ya da iyi partiye oy verirdim ben, ülkede de değişim olması gerek. Bazıları diyor ki öbürü gelse ne olacak. Daha iyi şeyler olabilir yaşayıp görmek gerek. Nasıl ki CHP'de başkan değişimi istiyoruz. Yeni gelecek genel başkan belki daha kötü olur diye değişmesin demiyoruz, bu da öyledir.

Turdur
28-07-2018, 00:05
Yani motivasyonunuz bitip, siniriniz bozuldugu icin mi diger baslikta osmanli tipi seriati onerebiliyorsunuz? Son donem olarak aldiginiz osmanli modelinin, daha onceki donemine donmeyecegine garantiniz nedir ?

Bana kalirsa siz chp'den sapkadan tavsan cikarmasini filan bekliyorsunuz.

Bir garantisi yok. Devrimcilik-Kemalizm diyenlerin her darbede ortaya çıkıp Atatürk adına darbe yapmalarını engelleyebildik mi ? Komünistlerin bu kadrolara karışmasına ?

Osmanlı'da ki Osmanlı tipi şeriat ve saltanat, topluma büyük birliktelik duygusu yaşatıyordu. Saltanat "devletin devamlılığının esası" dedikleri olayın ta kendisiydi.

Bu iki unsur olmadıkça biz büyüyemeyiz. Devletin devamlılığının esası için, illa ki babadan oğula taç giydirmek gerekmiyor. Onun alternatifi bir şey gerekiyor. Şeriat içinde bir alternatif, hemde bizzat dine düşman olunmadan. Bu siyaseti geliştirecek olan partidir. Biz onlardan beklenti içindeyiz.

Kılıçdaroğlu parti tabanının beklentilerini karşılayamıyor. Ben ondan % 50 oy almasını beklemiyorum zaten.

Turdur
28-07-2018, 00:12
Koalisyon olmaması, MHP'nin HDP ile yan yana gelmek istememesinden kaynaklanmamış mıydı? Sen kural olarak şöyle yapamayan gitsin diyorsun anlıyorum ama koalisyonu da ilişkilendirmişsin gibi geldi. Bunun haricinde haklısın değişim gerek. Yine de bir seçim olduğunda CHP ya da iyi partiye oy verirdim ben, ülkede de değişim olması gerek. Bazıları diyor ki öbürü gelse ne olacak. Daha iyi şeyler olabilir yaşayıp görmek gerek. Nasıl ki CHP'de başkan değişimi istiyoruz. Yeni gelecek genel başkan belki daha kötü olur diye değişmesin demiyoruz, bu da öyledir.

Chp İnce'nin dediği gibi bir kural eklesin parti tüzüğüne.
2 genel seçimde isteneni elde edemeyen gitsin. 2 genel seçim demek, yeni seçilen genel başkan seçime 6 ay kala dahi gelmiş olsa::::: 2 seçim = 5 yıl 6 ay eder.

Ortalama 7-8 yılda bir değişimin olması çok yerinde olur. Burada Chp kazandı-kazanamadı demiyorum. Yeni gelende kazanamaya bilir ama sen önünü aç.

Velhelebe
28-07-2018, 00:46
Chp İnce'nin dediği gibi bir kural eklesin parti tüzüğüne.
2 genel seçimde isteneni elde edemeyen gitsin. 2 genel seçim demek, yeni seçilen genel başkan seçime 6 ay kala dahi gelmiş olsa::::: 2 seçim = 5 yıl 6 ay eder.

Ortalama 7-8 yılda bir değişimin olması çok yerinde olur. Burada Chp kazandı-kazanamadı demiyorum. Yeni gelende kazanamaya bilir ama sen önünü aç.

Evet yerinde olur. Bunun yanı sıra partilerde demokrasi olması lazım. Tüzük olup yine demokrasi olmazsa olmaz. Ayrıca tüzüğe eklenmesi gereken maddelerin bir benzeri de iktidarlar için anayasaya falan eklenmesi lazım.

Turdur
28-07-2018, 00:59
Evet yerinde olur. Bunun yanı sıra partilerde demokrasi olması lazım. Tüzük olup yine demokrasi olmazsa olmaz. Ayrıca tüzüğe eklenmesi gereken maddelerin bir benzeri de iktidarlar için anayasaya falan eklenmesi lazım.

Türkiye'de kuvvetler ayrılığı esası dedikleri mekanizma pek işlemiyor. Chp iktidarı alsa her şey o ideolojide oluyor, Akp gibi bir akım gelince oda dönüştürüyor.
Bu yüzden Amerika'da ki gibi bir başkanın "2 dönemden fazla başkan seçilememe" kuralı bizim gibi ülkelerde geçerli olamıyor.
Türkiye'de çoğunluk olacaksın, bu en geçerli siyaset tarzı. Bunun için Chp dönüşmeli, bunu Kılıçdaroğlu yapamaz, sokak devrimcisi-sosyalist bir düşünce şu an Chp'de. Buda Hdp'ye yakınlık sağlıyor. Atatürkçülük ile Hdp yan yana gelemez. Sırf iktidarı yıkmak için bunu yaparsan bu sefer Akp tabanı açılmaz hatta Mhp kaya gibi sıklaşır.
Değişim şart.

kartopu
28-07-2018, 12:14
Bu ülkede kim kazanıyor kim kaybediyor belli mi ki fikir yürütülüyor. AKP doları 1 lira 30 kuruştan aldı 4lira 85 kuruşa çıkardı. Şimdi kim kazandı kim kaybetti 2002 de dış borç 130 milyar dolarken şu an 300 milyar dolara yaklaştı iç borç sa 700 milyar lira kim kazanıyor kim kaybediyor.

Seçim mi kazananı kaybedeni belirleyecek sanki seçim eşit şartlarda yapılıyor. Sanki verilen sözler edilen yeminlere uyuluyor.
Bu iş böyle gittiğinde kazanan kaybeden belli olmaz. Böyle olduğunda düzgün fikirde yürütülmez.
Bu gün bu ülkede korku hükümdarlığı hakim kimse ne muhalefet yapabiliyor ne düşüncesini açıklayabiliyor böyle olduğunda doğru nedir nasıl anlayacağız.
Yol borç, köprü borç, tünel borç, hastane borç, ev borç, otomobil borç ne olacak borçları ödeyecek parayı bulsak onu da borçla bulup yeni borçlara gömüleceğiz.

Bizde şu yanlış bu doğru diyor kendi kendimizi kandırıyoruz.
Kim kazandı bu ülkede kim kaybetti. Top yekün kaybediyoruz farkında değiliz. Bıraktık kendimizi gelecek nesilleri borçlandırdık. Bu ülkeyi terk etmek için gençler sıraya girdi.

Bir hikaye var Anadolu da söylenir .
Allah bir gün fakiri sevindirmeye karar vermiş. Hep zengini sevindirecek değil ya.
Yukardan aşağıya doğru bakmış fakir birini arıyor o kadar çok ki kimde karar vereceğini şaşırmış, birinde karar vermiş. Fakir, eşeği ile gidiyor, eşek yüklü garipte eşeğin yularından çekip yürüyor .Bir ağaç görmüş yanında pınarda var garip eşeğini yükünü indirmiş eşeği salmış. Tabii yorgunluktan uyuya kalmış, uyandığında eşek yok. aramış taramış eşek yok akşam olmuş gün batmış hava kararmış .Garip tek mülkü olan eşek için hem ağlıyor hem Allaha yalvarıyor bir yandanda ağlıyor. Bir ara eşek anırmaya başlamış garip koşmuş eşeği derenin içinde bulmuş ama semer yok sırtında. Garip yine de sevinmiş Allahına şükürler etmiş.

İşte Allah bile garibi sevindirirken semeri kaybettiriyor ama yine de garip o allaha teşekkür ediyor.

İşte bizim hikayede buna benziyor Borç gırtlakta ama sevinmek istiyoruz.

Turdur
21-05-2019, 15:01
Helal olsun Erdoğan'a iyi başarıyor.
Samsunda bilmem kaç parti lideriyle poz vermiş, bütün medyada bu kullanılmış. Kılıçdaroğlu'da baya desteklemiş ona da helal olsun.
Devam etsinler böyle. Geçen sene İnce fırtınasını biçtiler şimdide İmamoğlu fırtınasını. Ondan sonrada grup toplantısında kürsüye çıkıp çete diyor, hem çete olduğunu hem diktatör olduğunu iddia edip neden uluslararası arenaya resim veriyorsun? Kendi söylemini çürütüyor, millette muhalefet yapıyor sanıyor.

Bakın resime, tam 8 partinin lideri bir kareye sığmış. Demek ki neymiş bu adam diktatör değilmiş. Orada iktidar ortağı MHP var, baş muhalif CHP var komünist parti lideri var, Millet İttifakı'nın dışarıdan destekçisi Saadet Partisi var. DSP var. BBP var.

https://x8jpt5vd.rocketcdn.com/2019/05/19/ver1558304388/2468818_810x458.jpg

ForumKirpisi
21-05-2019, 15:13
Bu resim NATO'ya ve ABD'ye mesaj. Ama içerde de Erdoğan'a yarayabilir.

Ne olacağı belli olmaz. AKP, tüm kirli taktikleri yalayıp yutmuş bir sistem. Nasıl bilinç altına etkiyeceğini biliyor.

ForumKirpisi
21-05-2019, 15:42
Alıntı:
Bir garantisi yok. Devrimcilik-Kemalizm diyenlerin her darbede ortaya çıkıp Atatürk adına darbe yapmalarını engelleyebildik mi ? Komünistlerin bu kadrolara karışmasına

Üf ne sığ şeyler yazmışın vaktinde inanılmaz. Dalga geçmek adına yazsam zorlanırım.

Eskiden sorsaydım şunları derdim.

-Dincilerin sıyrılmış paçalarını mı, abdesthanedeki ayak ve bok kokusu karışımını mı seviyon?

-Atatürk'ün hangi ilkesine antipati duyuyon?

-Ya da Arabistandan seni genetik olarak çeken veya cezbeden ne?

AKP'de insanı çeken ne olabilir? Böyle ulus millet bilincini hiç yaşamamış ama ümmet bilincini yaşamış kör izole İç Anadolu / Doğu Anadolu kökenlilerin ve sonradan Doğu Karadeniz'e yerleştirilenlerin buram buram ümmetçi İslamcı Arabi hasretlerini yansıtıyor.

Ne Selçuklu ne Osmanlı ne Ermeni ne Rum vesaire'den etkilenmeden Güney Arabistan'dan göç edip o kültürü kavurup sonradan T.C.
vatandaşlığını benimseyip önce müslümanız önce ümmet karakteriyle etkilenenlerin partisi.
Aslında "İslam ırkı" benliğini yaşıyorlar.

Eğer İslama bişey gelirse Türklüğe sığınıyorlar. O zaman da Türk-İslam karakteri denen çakma bir karakter oluşuyor.

Tek kelimeyle İslam olmadan İslama umut bağlamadan İslama hoş olmadan AKP'ci veya reisçi olmak mümkün değil.

Kısacası reisçi veya akpci biri veya merkez sağ - sağ BBP çizgisi birisi aslında İslamdır. Yahudiliğe ve Hristiyanlığa karşı İslam ırkı mensubudur. O kaygıyla da bu hali almıştır. Türkiye'nin çıkarından önce İslam ırkının çıkarını gözetir.

Turdur
21-05-2019, 16:32
ForumKirpisi; Kendinle dalga geç, sonuçta kurtarıcı diye sarıldığın kişi Kılıçdaroğlu. 6 oku sayamayan adam. Ayak ve bok kokusu derken başkasının yanında söylemede fena cevap verirler, benim tarzım müsaade etmedi şimdi. Sizin bu eksisozluk.com tarzınız her yeri kokuttu sonunda. Geçen sene CHP'de ön seçim yapılsaydı Muharrem İnce genel başkan olurdu, şimdide İmamoğlu genel başkan olur. Seçimi kaybederse yapsınlar genel başkan. Onuda harcayacaklar. Yok edici ve meşrulaştırıcı bu siyasette yokum. Varsam da, aslı varken nüshasına gitmem. Bu seçim yenilemede İmamoğlu unutturulacak, sistemin çarkları oturmuş. Bak o resime, Erdoğan'ın sağ kolu Bahçeli sol kolu Kılıçdaroğlu olmuş. Git ona söyle çorap kokusu ayak kokusu diye.

ForumKirpisi
21-05-2019, 17:27
sen bence ulus bilincine antipatinin açıklamasını yap. İslam veya ümmet bilincindeysen bu sitede işin ne.

buram buram mevlanayı bastırmak için Konyaya gönderilen Arap aile bilinci kokuyor.

banane kılıçdardan. ben başkaları gibi bi yere sığınma güdüsü veya başkasından sevgi saygı görme açlığıyla yaşamıyorum. ailemden gördüğüm üzere her şeye tokum.
bi hırsım falan yok.

chpye ne olmuş umrumda değil. tayyibi ve dinci zihniyeti atmak güdüsüyle chpye veriyorum. ince imiş kılıçdarmış hiç beğendiğim insanlar değil. imamoğlu da değil. sonuçta hepsi dindar kökenli ailelerden.

ek olarak ekşisözlük tarzından da hiç hazetmem. ekşisözlük yalan yanlış bilgi deposu.
atmasyon insanların atmasyon fikirlerine de önem vermem. ama canımı çok sıkar takıntılıyım çünkü.

ama değersiz laflara en güzel muhabbet ekşisözlük tarzıyla yapılır.

ben nasıl saçmalıyorum diye kabul etmemek üzere her türlü savunmayı yürütüyorsun. senin bi temelin yok. bilgi ve kültür de eksik ve açsın. bunu kendin de öğrendikçe şaşırıyorum diyorsun.

neyi öğrendiğini bilmiyorum. muhtemelen 30 yaşının üstüne gelmiş birisini bi mhpye bi akpye bi chpye vesaire zıplıyorsa git-geller yaşıyorsa o kişinin lafına itibar eksik olur.

önce travmalarına yönelmen lazım.

öğrendiğini zannettikçe bi sola bi sağa zıplamışsın galiba.

Turdur
21-05-2019, 17:49
sen bence ulus bilincine antipatinin açıklamasını yap. İslam veya ümmet bilincindeysen bu sitede işin ne.

buram buram mevlanayı bastırmak için Konyaya gönderilen Arap aile bilinci kokuyor.

banane kılıçdardan. ben başkaları gibi bi yere sığınma güdüsü veya başkasından sevgi saygı görme açlığıyla yaşamıyorum. ailemden gördüğüm üzere her şeye tokum.
bi hırsım falan yok.

chpye ne olmuş umrumda değil. tayyibi ve dinci zihniyeti atmak güdüsüyle chpye veriyorum. ince imiş kılıçdarmış hiç beğendiğim insanlar değil. imamoğlu da değil. sonuçta hepsi dindar kökenli ailelerden.

ek olarak ekşisözlük tarzından da hiç hazetmem. ekşisözlük yalan yanlış bilgi deposu.
atmasyon insanların atmasyon fikirlerine de önem vermem. ama canımı çok sıkar takıntılıyım çünkü.

ama değersiz laflara en güzel muhabbet ekşisözlük tarzıyla yapılır.

ben nasıl saçmalıyorum diye kabul etmemek üzere her türlü savunmayı yürütüyorsun. senin bi temelin yok. bilgi ve kültür de eksik ve açsın. bunu kendin de öğrendikçe şaşırıyorum diyorsun.

neyi öğrendiğini bilmiyorum. muhtemelen 30 yaşının üstüne gelmiş birisini bi mhpye bi akpye bi chpye vesaire zıplıyorsa git-geller yaşıyorsa o kişinin lafına itibar eksik olur.

önce travmalarına yönelmen lazım.

öğrendiğini zannettikçe bi sola bi sağa zıplamışsın galiba.

Sen bir önce ki mesajında Atatürk ilkelerinden bahsetmedin mi? Şimdi ne bulamadın bu ilkelerde de bana ne CHP'den diyorsun? Ne yaptığın belli değil, nerede durduğun belli değil. Adamlar sistemi kurmuşlar, CHP ana muhalefet Erdoğan başkan. İnce, İmamoğlu falan. Bunları siler unuttururlar. Sen CHP'ye oy atsan ne olacak, adamlar seçimi yok saydılar ama Kılıçdaroğlu gitti poz verdi Erdoğan ile. Hem bunun uluslararası arenada kullanıldığını anlamışsın hemde abuk subuk birbirinden kopuk bir çok şey yazmışsın. Hala şahıs olarak irdelemeye çalışıyorsun karşında ki.
Sizin kafanın öngörüsü de bu kadar çıkıyor işte, bu ülkenin neredeyse tamamında kültür yok, kafa yok. Müslüman çorap ve bok kokusu. CHP'ye karşı duran Atatürk düşmanı. Yok Erzurum'lular geldi de Bursa elden gitti. İnsanları etnik, mezhep, memleket diye böle böle mikroskopa kadar düşeceksin yakında.

Yazdığın ulus bilinci neymiş. ne ulusu ne bilinci "Ben Dersim'li Kemal'im" diyen adam mı bana ulus bilinci öğretecek. Senin hatlar karışık bunu da yaşantına bağlıyorum ama daha tutarlı mesajlar yolla.
Sırf diğer partiden kurtulmak için CHP'ye oy atıyorsun aslında o CHP değil Y-CHP. İşte bilinç sende. Bilinçli bir ulusalcı, oy atma sebebi de budur. Mevlana diyor Konya diyor, yahu siz Müslümansınız diye bu ülkeye kabul edilmişsiniz.

ForumKirpisi
21-05-2019, 17:57
benim durduğum yer belli ki. ben asla akp'ye sempati duymadım. dincilere de sempatim olmadı.
Bildiğim kadarıyla Kürt olmadığım için uç-solcu görünümünde Kürtçü de değilim.

ee napalım? chpye saldıralım atatürkün getirdiklerine saldıralım. kendimizden şüphe duyalım.
liberal falan olalım. özgürlükçü olalım. 1. cumhuriyet 2. cumhuriyet

yok eski kafalar olsun yeni kafalar olsun. özgür türkiye diyip tarikatları salalım meydana. bi taraftan
yabancı destekli aşırı sol görünümlü ermeni lobilerini salalım. özgür olacak ya

belki biri bizi kurtarır. ya da dincilerin dediği gibi bu ülke sağlamdır bi şey olmaz.

osmanlı selçuklu karamanoğulları beyliği göktürk bilmemne hepsi de sağlamız diyordu.

niye atış yapıyosun ki akpye sempati duymuşsun saçma salakça bi sempati.
evet amma malmışım diyebilirsin.

ben bi ara hitleri seviyodum ilkokulda falan malmışım diyordum. sonra lenin stalin falan gitti öyle.
bilmediğim şeyleri cahilce seviyordum. o dönemlere de toz kondurmamak için yok ya bi hikmeti var mı diyim.

kartopu
21-05-2019, 18:54
Ah bir kabeyi bulabilse Forumkirpisi
Rüzgar nerden eserse arkasını o yöne dönüyor. Rüzgarda onu istediği yöne sürüklüyor. Ne oymuş ne bu, birde ne olduğunu söylese de biz anlayabilsek kimliğini.

Turdur
21-05-2019, 19:36
Ah bir kabeyi bulabilse Forumkirpisi
Rüzgar nerden eserse arkasını o yöne dönüyor. Rüzgarda onu istediği yöne sürüklüyor. Ne oymuş ne bu, birde ne olduğunu söylese de biz anlayabilsek kimliğini.

Bakın ne güzel, siz bulmuşsunuz Kabe'nizi.. Hayırlı uğurlu olsun.

https://x8jpt5vd.rocketcdn.com/2019/05/19/ver1558304388/2468818_810x458.jpg

ForumKirpisi
21-05-2019, 19:45
orada hdp yok ki turdur?

benim mekan laik çağdaş ve medeniyette söz sahibi olan bir ülke, içinde parazitlerin caklamadığı bir ülke

rüzgar nereye eserse oraya gidecek olan melelere vurduran seçmen. bakalım göreceğiz.

türkiye cumhuriyetinde seçimin sonucunu kürtçülük ve islamcılık belirliyor. hemde İstanbulda!

bu sizce parazit bir sorun değil mi?

Turdur
21-05-2019, 19:46
bi hırsım falan yok.

Zengin çocuğusun sebebi bu. Zengin çocukları hakkında forumda konu açmıştım. "Ver yiyeyim, ört uyuyayım" tarzı bir hayatın olmuş. Arthur Schopenhauer'e göre sıkıntılı bir insansın yâda adayısın. Empati yok çünkü şımartılmışsın. Egonun tavan yaptığı çocukluk yaşadın, bu anlaşılıyor söyleminden.

Hayat acın yok, gün görmüşsün diyecem burada ki en ufak kişi sensin. Evlenmemişsin, kariyerin yok, aldatılmışlığın yok, kıvranmamışsın, ekmek peşinde koşmamışsın, iflas etmemişsin, sopa yememişsin, hastanelerde sürünmemişsin, belki askere bile gitmemişsin, karakola düşmemişsin, baba parasıyla yurt dışına gidip zaman öldürmüşsün sonrada memleket ve toplumun düşmanı bir robotik olup dönmüşsün. Yarı İngiliz yarı Türk beyaz ırkçısı bir prototip olmuşsun işte. Tek numaran bu.

Burada ki x kişi gibi geçmişin yok, x kişi gibi sarıklı cübbeli gelip materyalistte olmadın. Benim gibi anlamak için her şeyi irdeleyen ve isyan bayrağı çeken biri de değilsin. Hatta CHP ile AKP'nin aslında aynı makinanın çarkları olduğunu da anlamamışsın. 1930'lar kafası ırkçılık anlayışı. Pek bir hayat tecrüben ve konu hakimiyetin yok ama fikrin var değil mi? Tamam buna da saygı duymak zorunluluğumuz var görgü kuralı budur yâni sende ve senin gibilerde pek bulunmayan, her konuda üst perdeden sergiliyorsun yorumlarını. Bu da aile şımartması olmandan ötürü. Memleket tının da mı değil, bildiğin ne varsa resmi tarih ezberleri. Sürekli ırkçı mantıkla olayları yorumlama, Türkiye'de 50 milyon 100 milyon insan yok olsaydı daha iyi olurdu kafası.

Tabi senin Cemaatçi geçmişin yok, sülalenin yarısı da Cemaatçi değil. Her şeyi bilmiş ve bitirmiş elinde diploması ağzında göçmen şivesi İngilizcesi ile ortalıkta kalmış bir vatandaş.

niye atış yapıyosun ki akpye sempati duymuşsun saçma salakça bi sempati.
evet amma malmışım diyebilirsin.

Evet malmışım diyebilirim bundan sakınmak içinde Kılıçdaroğlu benim adamımdır. Mal derken bir aynaya bak, babanın parası annenin şımartması olmasaydı doğal seçilim yüzünden kaldırım köşesinde ölüp gitmiştin. Üstüne kedi köpek pislemişti çoktan.

ForumKirpisi
21-05-2019, 19:51
Senin karacahil ve fakir akıllı olduğuna emin oldum. Rabbim vermedi mi vermiyor işte.

Olayları kişisel, sabah programı tarzı bi hale çevirip magazinleştirdi mi tam oldu.

Turdur sen terbiyesizsin, tanımadığın bilmediğin bi kişi hakkında atan cahil boş tenekesin sen. Sana boşuna boş teneke dememiş şüpheci dede.

Toplum düşmanıymış ne toplumu Arap toplumu mu?

Mahallenden çıkma şansın yok tabi. Kapitalist ve sınıfçı ülke dezavantajı.

Olduğun yerden serbest atış.

Evet çoooook zenginiz çook. Para yakıyoruz. Altımızda jip üstümüzde uçak var.
Dur bi havuzdan geldim ıslağım.

Turdur
21-05-2019, 19:54
Senin karacahil ve fakir akıllı olduğuna emin oldum. Rabbim vermedi mi vermiyor işte.

Olayları kişisel, sabah programı tarzı bi hale çevirip magazinleştirdi mi tam oldu.

Turdur sen terbiyesizsin, tanımadığın bilmediğin bi kişi hakkında atan cahil boş tenekesin sen. Sana boşuna boş teneke dememiş şüpheci dede.

Toplum düşmanıymış ne toplumu Arap toplumu mu?

Mahallenden çıkma şansın yok tabi. Kapitalist ve sınıfçı ülke dezavantajı.

Olduğun yerden serbest atış.

Evet çoooook zenginiz çook. Para yakıyoruz. Altımızda jip üstümüzde uçak var.
Dur bi havuzdan geldim ıslağım.

Magazin yapmayacaktın o zaman.
Vereceğin cevapta bu kadardır işte, çünkü yazdıklarımın hepsi CUK.. Git şimdi Kılıçdaroğlu'na oy at, kazanırsanız Erdoğan'ın soluna geçer kaybederseniz hep doğudan gelenler yüzünden oldu dersin. Tek tek Erzurum'luları sayar durursun. Salon göçmeni seni.

ForumKirpisi
21-05-2019, 19:55
+ Annem babamdan çok kazanıyor. Sen ataerkil olduğundan bilmezsin tabi.

İngiliz olayı da çok adice. Her dönem yaş olan insanlar gittiği yere eğrilir. Memleket çıkarını korumak için yerli malı alan birisiyim ben.

Cemaat geçmişi yok tabi değil mi? Cemaat lisesinde ve cemaat yurdunda yok tabi.

Ben üşengeç hasta bir veletim ama boş İslamcı ve Karaköse teneke olmaktan çok daha iyidir!

ForumKirpisi
21-05-2019, 20:16
Magazin yapmayacaktın o zaman.
Vereceğin cevapta bu kadardır işte, çünkü yazdıklarımın hepsi CUK.. Git şimdi Kılıçdaroğlu'na oy at, kazanırsanız Erdoğan'ın soluna geçer kaybederseniz hep doğudan gelenler yüzünden oldu dersin. Tek tek Erzurum'luları sayar durursun. Salon göçmeni seni.

Olayı açığa kavuşturmak gerekirse:

Birincisi benim ailem, taşı sıkarak suyunu çıkarmış memur ailesidir. Köyden çıkmıştır. Anamın anası ilkokul mezunu. Babası ilkokul mezunu. Anasının babası imamdır.
Çerkesçe Kur'anları falan vardı. Normalde Çerkesler hiç dindar değiller ama adapte olmak
için olabilir bilemiyorum. İkincisi baba tarafım da eski teknik okul tarzı yerden olup babamın annesi de lise bırakmıştır.

Göçmen göçmen dediğin bu aile seceresini kaybetmiştir, müslüman ve Türk olmanın bedelini de ödemiştir. Tüm varlıklarını bırakıp gelmiştir.
Türkiye'de sokaktan, sıfırdan başlamıştır.
Aç kalıp simit yemeden para biriktirerek ve defalarca dolandırılarak bugünlere gelmişler.
Üstlerine başlarına almamış, ev-araba almamışlar.
Hala da 30 yıllık giysilerini giymekteler.
Babamın arabası çalışmıyor(hiç). Anneme işe gidiyor diye zar zor aldık.

Görev için AKP'ye girmemişler, rüşvet kabul etmemişler.
Sürülüp durmuşlar.
İhale ve siyaset peşinde koşan ya da gavura boyun eğen tiplerden değillerdir.

Ailem tarafından da zerre kadar şımartılmadım. Şımartılsa idim şu anda California'da havuz başında kokteyl yudumluyordum. Şımartılan Koç gibilerinin zerre kadar bu ülke umrunda değil.
Hatta Ülker. Pladis kurup parasını yurtdışına çıkarıp süründürmek peşindeler.

Cemaat lisesinde, yurdunda cemaati çok iyi bilirim ben.

Erzurumlu olup alınıyosan niye söylemiyon, kültür olarak daha konservatif bi halde kalmışlar ne diyeyim? Erzurumlulara bişey mi diyoruz.

Genetik olarak aptallar demiyorum bişey demiyorum. Öyle şeylere inanmam zaten bilimsel değil.

Lakin Erzurumlu derneklerinin AKP ile muhabbeti de açıktır. Erzurum sponsorluğundadır adeta.

Benim kıl olduğum tipler, meyhanede rakı sallayıp milyonluk ihale alan tipler. Erzurumlular veya Marslılar değildir.

Bu kadar basit bi şekilde yorumluyosan tebrik etmek lazım seni.
AKP'yi sevdiğin için de..

Turdur
21-05-2019, 20:33
+ Annem babamdan çok kazanıyor. Sen ataerkil olduğundan bilmezsin tabi.

İngiliz olayı da çok adice. Her dönem yaş olan insanlar gittiği yere eğrilir. Memleket çıkarını korumak için yerli malı alan birisiyim ben.

Cemaat geçmişi yok tabi değil mi? Cemaat lisesinde ve cemaat yurdunda yok tabi.

Ben üşengeç hasta bir veletim ama boş İslamcı ve Karaköse teneke olmaktan çok daha iyidir!

ForumKirpisi; toplumu kategorize etmek ve aşağılamak için mi yapıyorsun bunu? Arap ve İslam diyerek aşağılama ve ötekileştirmelerini meşrulaştırmaya çabalıyorsun. Anahtar kelimeler hep.
Hastalığına hiç bir şey diyemem ama sürekli kişilik tahlili ve gruplandırma yapmaya çalışıyorsun. Bilmiyorum birisinden mi etkilenip tetikçilik yapmaya kalkıyorsun anlamadım ki?

Sen bana bunu yapmasan ben sana böyle yorumlar atar mıydım?
Ne zaman yaptım bunu, kime yaptığı mı gördün? Bana küfür edene bile yapmam. Geçerim sayfayı olur biter. Böyle saldırgan tutumlardan vazgeç. Sürekli bir suçlama halinde konudan konuya dolanıyorsun.

ForumKirpisi
21-05-2019, 20:41
bu sitede düzenden memnun olan kimse yok.
babam hayatında 2.,3. defa chpye oy verdi. kime sorsan chpli diyorlar.

kıçı açıkta bikini giyen, slip mayoyla denize giren nice tip akpli var. yat kiralıyorlar vesaire.

kimin kime oy verdiğinin belli olmadığı bir zamandayız. çıkarcılık ön planda.

o sebepten insanlar diyor ki! ulan bunlar üniversiteli ulan bu başı açık bu zengin bu amerikada okumuş
nası akp kazanıyor falan!

bu herif kesin akpli diyorsun kapıcı bilmemne veya kasap. adamla bi konuşuyorsun CHP'li çıkıyor.

bunları biliyoruz gördük.

toplum kokuşmuş leş gibi.

toplumu kategorize etmek çok zor. ben çok gevşek yazıyorum alınmamak lazım.

lakin kafatasçı değilim, bi genetik çıkarsan son 200 yılda 6-7 farklı ülke çıkar geçmişim sanırsam.

türk bir ulustur, ırk değildir lafına sonuna kadar katılıyorum. lakin IRK diye bir şey yoktur. Türkçesi de ERK'ten gelmektedir.
Hakim güç-etki manasında.

lakin türk olmanın da belli bir adabı var.

bu bakıma mesela AKPlilerin Ermeni p*çi dedikleri Hayko Cepkin, Bahçeliden 1000 kat daha Türktür.
Atatürk'ün işaret ettiği Türktür hatta.

Turdur
21-05-2019, 20:42
Anasının babası imamdır.
Çerkesçe Kur'anları falan vardı. Normalde Çerkesler hiç dindar değiller ama adapte olmak
için olabilir bilemiyorum. İkincisi baba tarafım da eski teknik okul tarzı yerden olup babamın annesi de lise bırakmıştır.

Göçmen göçmen dediğin bu aile seceresini kaybetmiştir, müslüman ve Türk olmanın bedelini de ödemiştir.
İhale ve siyaset peşinde koşan ya da gavura boyun eğen tiplerden değillerdir.

Cemaat lisesinde, yurdunda cemaati çok iyi bilirim ben.

Şimdi seni İslamcı mı ilan edeyim? İslamcı geçmişin ve genetiğin mi var diyeyim? Sen bunu yapıyorsun işte insanları fişler gibi.

Erzurumlu olup alınıyosan niye söylemiyon, kültür olarak daha konservatif bi halde kalmışlar ne diyeyim? Erzurumlulara bişey mi diyoruz.

Lakin Erzurumlu derneklerinin AKP ile muhabbeti de açıktır. Erzurum sponsorluğundadır adeta.

Erzurum'lu yâda Konya'lı olmak zorunda değilim ki. Sonuçta bu toplumda bir bireyim. Yâni sana da Bursa'lısın diye kültürsüz deseler buna da karşıyımdır. Bugün AKP olur yarın giderler MHP olur CHP olur. Tunceli'de zamanında Menderes'e oy atmıştı. Bunlar siyasi gündemin değişkenleri.

Erzurum'lu, Bursa'lı, Konya'lı.. Mide aynı mide. Hayat kavgası aynı kavga. Şimdi sen dükkanına gelen adamı bu Çepnidir bu Zazadır bu da Araptır diye ayırıptamı ürün satıyorsun?
Senin kültür dediğin şey yaşanılan coğrafya ve zorluklara göre şekillenmiyor mu? Mesela Urfa'da hamsi buğulama Trabzon'da çig köfte gördün mü kültürel olarak? İşte böyle ayrım yapıyorsun bunu anlatmaya çalışıyorum. Sistemin aslı Erdoğan payandası Bahçeli çarkı da Kılıçdaroğlu diyorum buradan tutup 30 yaş üstünden girip çorap kokusuna dalıyorsun oradan Atatürk ilkelerine.
Yazdıklarında hiç mi mantık hatası yok?
Konuyu bırakıp şahıslarla uğraştın bende sana aynısını yaptım. Sen nasıl köpürdün değil mi?

ForumKirpisi
21-05-2019, 22:13
üf bunlara da hiç kafam basmıyodu sanki.

olayın ille bölgeyle falan alakası yok. Ben gevşek yazıyorum.

kökenle siyaseti eşlemek gerizekalı insanların işidir.

Ama Suriyelilerin büyük kısmının da İstanbul seçimlerinde pusulada parti logosuna oy bastığını gördük. Daha önce hiç olmayan parti logosuna oy basma olayı çıktı başımıza.
İlk defa bu seçimde!

bölgesel problemler bi gerçektir. muhafazakar mahalleler problem.
bunları dağıtmadan da türkiye'de islamcılık sorunu çözülemez.

Doğu Karadeniz'in ve Balıkesirin merkez özelinde Türk-İslam senteze girmesi de
DP projesidir.

Benim derdim Türkiye'nin tamamını ve dünyayı dincilikten kurtarılması.

Ben Hollanda özgürlük partisi gibi bağlarımızı koparalım içimize kapanalım diye
gerizekalı hayaller kuran biri değilim.

ForumKirpisi
21-05-2019, 22:22
İslamcı olmak Arap olmak istemek değil midir? Daha önce forumda yazmıştım konuyu.

Yani bilinç altı bu değil midir? Yani kültürel olarak?

PM'de şaka yapam dedim Dicle-Fırat falan demişsin ne dediğini hiç anlamadım gerçekten.

Ben dişi değilim. Saçımı hiç boyatmadım.
Cahillik sevmem, cahil muhabbet kahve muhabbeti de sevmem.

Ben hiç bi değer sayılan şeye hakaret etmem lakin İslamcılığa ederim.

Araplıkla da alakası yok etnisiteyle de yok. Bizim bi tanıdık adam yüksek lisans karı koca.
Sarışın mavi gözlü tipler, 5 yıldızlı otellerden çıkmıyorlar herifler AKP'li!

Geyik yapmadan,
İlcilik bölgeselcilik ötekileştirme muhabbetini de sevmem. Çünkü hepsi çomar tabanlı safsatalar.

Kültürsüzmüş açmış orasını da hiç mi hiç anlamadım hangi gezegenin dilidir bilmem.
Müslümanlar teröristtir meselesi gibi bişey olsa gerek :D

Bugün muhalefetin belli bölgeler özelinde çalışma yapması gerekmekte. Anadolu'nun uç noktalarında ümmet
bilincini yok etmesi lazım. Ama İslamcılık CHP için de oy kapısı.

ForumKirpisi
21-05-2019, 23:30
turdur ülkücü oldu konu kapandı. kendisini tebrik ederiz.

kartopu
22-05-2019, 09:41
Bakın ne güzel, siz bulmuşsunuz Kabe'nizi.. Hayırlı uğurlu olsun.

O gösterdiğin kabe senindir Sn Turdur.
Ben o yöne dönmem, Benim kabem komünizm. Bunu bir kaç defa anlattım .Yanlış adrese mesaj attın.

kartopu
22-05-2019, 09:46
Bugün muhalefetin belli bölgeler özelinde çalışma yapması gerekmekte. Anadolu'nun uç noktalarında ümmet
bilincini yok etmesi lazım. Ama İslamcılık CHP için de oy kapısı.

İşte buyur akıl verene bak İslamcılık oy kapısı imiş .
Bu şekilde oy alsan ne olacak gelen gideni aratacak. Siyaset bir bilim dalıdır.

Senden çıkacak akıl da bu kadar olur.

mesela AKPlilerin Ermeni p*çi dedikleri Hayko Cepkin, Bahçeliden 1000 kat daha Türktür.
Atatürk'ün işaret ettiği Türktür hatta.

İşte buyur yeni bir laf salatası. Adam ben Ermeni, yim diyor. Bu arkadaş onu Türk yapıyor Hem de üstüne bir etiket yapıştırıyor
Hadi Ermeni demeye dilin varmıyor da Hiç olmazsa Türkiyeli de . Adamı niçin senin girdiğin kalıba sokuyorsun.

Bir de Atatürk ü kullanılıyor. Ademde Türk tü sanırım Havva da Türk mü.
Bir toprak üzerinde insan kendini nasıl ifade ederse o dur. Sizden sadece bu tanıma saygı bekleniyor Saygı görmek istersen saygı göstereceksin.

ForumKirpisi
22-05-2019, 12:18
sen kendine göre anlamak istiyon her şeyi kartopu bey.

hayko cepkin Ermeniyim demiş. ben hiç duymadım ama ne derse desin.
hayko cepkin bi çok Türk olduğunu iddia edenden daha Türktür, ülkücü ve AKP kafasına göre demek istedim herifi bi kalıba sokmak
falan yok. Senin sanrılı alerjin var.

Sen nerede Türk falan desen zuuuuuuttt diye bi bağırıyorsun. Artık nası bi çevren varsa.

ademle havva milletinden pasaport al kendine o zaman.

sendeki bu alerji başka komünistlerde yok, belli gruplarda var PKK'ya sempati duyan vesaire.
bi komünist bi karma topluma bir kavrayıcı ulus bilincine alerji duymaz benim bildiğim.

Sovet deyince ben Kırgızım demek gibi bi alerji bu.

Biz Türk kafatası değildir diyoruz. Törekten de gelir diyoruz. Senin kafadan ülkücü ve komünistler de IRK diyor. Irk diye bir şey yoktur.
sen özellikle alerji duyuyon. belli travmaların var.
herkesi de kendi eğitim seviyenden kendi kafandan aşağı belirleme. bilmeden atma tutma hobi.

ben magazin kapışmasını sevmiyom. kişisel saldırıları sevmiyom. özellikle yazmışın falan ondan.

Türk bir ırk değildir ki ırk yoktur ki asimile etsin. İster Türküm de ister Marslıyım de banane o zaman niye çıkışıyorsun! Bir İngiliz = kelt viking pers türk ispanyol alman zart zurt olabilirken herkes bir sürü karma oluyor.

spartacus
22-05-2019, 12:24
Sistemin aslı Erdoğan payandası Bahçeli çarkı da Kılıçdaroğlu diyorum
Sistemin adı bağımlı kapitalizm, egemen iktidarın temsilcisi AKP, koltuk değneği MHP, hoş görünme sanatçısı CHP...

Yine de CHP'nin hükümet olması, bilim, sanat, demokrasi ve örgütenme, bilinç açısından adı geçen AKP, MHP den daha ileri bir mevziyi, avantajı temsil eder(koşullara göre, örneğin bypass ediyorsa desteklenmemeli). Bu bir paradokstur, bir yanıyla ezilenleri, sömürüleni sisteme bağlarken, diğer yandan da ezilen ve sömürülenin bilinçle, örgütlenme ve bazı haklar ve yaşam standardı açısından bilinçlenmesinin de koşullarına katkı sağlar. Ki örnekleri mevcuttur...

Asıl çelişki üretim ilişkilerinde açığa çıkan emek-sermaye, sömürülen-sömüren ve sisteminde sömürenin sistemi, iktidarında sömürenin iktidarı olması...

Din, millet, mezhep egemen sermayenin yani her şeye muktedir ve kadir olan (parayla değil mi?) %1'in ve ağaşarının(emperyalistler) temel malzeme, aletlerinden birisidir, böylece hem sürü psikolojisi ve üzerinden kolayca kitleleri bağlar, sürüleştirebilir, pltikalarınına rdına yedekler, hem de güç olarak siyasileştirir ve kolay nüfuz etmesini sağlar.... basit geçtim esası daha detaylı ve anlamlı...

Hasılı, ne mezhep, ne millet, ne dil, ne renk tümü de egemen stratejinin toplumu parçalaması ve çoğunluk arzededene oynayarak daima en masrafsız yoldan saltanatını sürdürdüğü tabanı temsil eder. Hısrız vb ne derseniz deyin, herksten çok müslüman herkesten çok milliyetçidirler (görünüşte değil mi, zaten sosyo-kültürel aidiyetlerin siyaseti de görüntüdür, mantık dışıdır)

En doğru ve anlamlı siyaset, kapsayıcı olmalı, emek, yaşam koşulları, bilim ve sanatı temel almalı, emekçi, sınıfsal tabana dayanmalıdır. yani aslında olması gereken temel de budur, zira kişilere zoraki giydirilmiş subjektif kılıf siyasetinin hiç bir değeri yok, hayatı temsil edebilecek nesnel bir tabanı bile yok, faydası haramiler ve saltanatlarına. Sözde aidiyet siyaseti, bizler için, açıkca kandırılıp, sorunlar ve meselelerimize yabancılaştırıldığımız, kedi elimizle çitlediğimiz, açık bir cezaevi-çiftlik. zaten iktidarda olan kamplaştırıcı siyasetleri kullanmak, tüm toplumun zararınadır ve gericiliğin değirmenine su taşımak anlamına da gelir.

Ekmek, bilinç, hayat, kişinin kendisini ne sandığına göre şekil almıyor.

Hortumcu, hırsız dediklerimizle aramızdaki fark ne dindir, ne millettir, ne renk ne cinsiyet farkı, sınıf farkıdır ve onları oraya taşıyan asıl güç sermayedir(paradır) ve elbette aidiyetleri kolayca kullanmaktır. O sınıfın işi odur, sömürmek, gasp, her şeyden faydalanmak, her şeyi kullanmak, nasılsa parayla, öyle değil mi, ama 1 şeyi para ile satın alamaz duruma gelmeleri gerekir, bilinç ve onur, bu da elbette bilinçlenmemizle mümkün, farkındalıkla. Onların kullandığı ne varsa, siyaset edinirsek kullanılmış oluruz o kadar. Bu bağlamda durmamız gereken taban, hak ve özgürlükler, yaşam standartları, emek ve emeğin karşılığı, sanat, bilim, kültür ve hayat olmalı. Bunu yaparken kamplaştıranın kamplaştırıcı oyunlarına düşülmemeli, herkes için sanat, herkesiçin ekmek, herkes için haya iyi yaşam koşulları... Aksi taktirde oyuncak olup çıkıyoruz.

Turdur
22-05-2019, 13:45
Hortumcu, hırsız dediklerimizle aramızdaki fark ne dindir, ne millettir, ne renk ne cinsiyet farkı, sınıf farkıdır ve onları oraya taşıyan asıl güç sermayedir(paradır) ve elbette aidiyetleri kolayca kullanmaktır. O sınıfın işi odur, sömürmek, gasp, her şeyden faydalanmak, her şeyi kullanmak, nasılsa parayla, öyle değil mi, ama 1 şeyi para ile satın alamaz duruma gelmeleri gerekir, bilinç ve onur, bu da elbette bilinçlenmemizle mümkün, farkındalıkla.

Aslı dururken gidip payandası yâda çarklısıylamı uğraşır muktedirler?

Bilinç ve onur parayla alınır, nasıl alınamazmış? Kiloyla insan alınır satılır. İstersin yâda istemezsin kabul edersin yâda edemezsin sonuç değişmez. Seni alamayan seni sınırlandırır, yönetir. Müdahale gücün ve hakkın yoktur.

Sanat dediğinde ayrı bir sömürü ve ayrı bir afyondur. Aynı futbol gibi. Sermayenin oyuncakları. Türkiye'de MHP'yi seçip AKP'yi yâni büyük sistemin parçasını deviremezsin keza CHP'yi seçip gene bunu yapamazsın.

Şu an ki sonuç ve yakın geçmişleri ortada. Kılıçdaroğlu Samsun'a gidip her türlü anti-milliyetçilik ve soygunculuk ve çetecilikle suçladığı Erdoğan'ı yine ve bilmem kaçıncı kez meşrulaştırmıştır. Neden böyle oyun kurdular şimdi, ben söyleyeyim. İmamoğlu'nu İstanbul sahnesinden silmek için. Ve Çubuk'ta ki linç girişiminin de bununla alakası vardır. Kılıçdaroğlu'nu parlatmak ve mağdurluk kazandırmak. İstanbul seçimlerine son 30 gün. Bakalım İmamoğlu'nu CHP nasıl bir hataya sürükleyecek.

Ne yaparsan yap kime oy atarsan at belki isim değişir, belki köleler için futbol, sanat gibi oyuncaklar çekici hale gelebilir ama muktedirin eli hiç zayıflamaz.

Böyle asılları dururken neden gidip imitasyonlara oy atayım, veya neden sandığa inanıp gideyim.

ForumKirpisi
22-05-2019, 14:47
bu türkiyeyi alevi hegemonyasından kurtarınca rahatlayacağız.

spartacus
22-05-2019, 14:54
Bilinç ve onur parayla alınır, nasıl alınamazmış? Kiloyla insan alınır satılır. İstersin yâda istemezsin kabul edersin yâda edemezsin sonuç değişmez. Seni alamayan seni sınırlandırır, yönetir. Müdahale gücün ve hakkın yoktur.
Ne demişim;
ama 1 şeyi para ile satın alamaz duruma gelmeleri gerekir, bilinç ve onur, bu da elbette bilinçlenmemizle mümkün, farkındalıkla.
beni satın alamadılar.
Ölene kadar işkenceye uğrayıp veya çeşitli rüşvetlere rağmen, arkadaşının adını vermeyenlerin bilincini, nasıl ifade etmemi beklersin?

Ne yaparsan yap kime oy atarsan at belki isim değişir, belki köleler için futbol, sanat gibi oyuncaklar çekici hale gelebilir ama muktedirin eli hiç zayıflamaz.

Böyle asılları dururken neden gidip imitasyonlara oy atayım, veya neden sandığa inanıp gideyim.
Yokuş varsa iniş de var, güç tek taraflı değildir, sınıflı toplumalrda, güçlü olan zayıf, zayıf olan güçlüdür, aslolan farkındalık. Feodalite de muktedirlerle doluydu, üstelik krallıktı, sözü ayet idi, ne oldu? Brunolar'ı yakanlar mutlak kalabildi mi?

Kısaca bilinç, farkındalık ve örgütenme, başka çıkış yolu yok. Bu örgütlenme, mevcut araçları da kullanacak, taktik olarak...

Toplumsal bellek bir anda oluşmaz, farkındalık da... egemen olanın belleği yani hakim sulta, toplumsal tecrübenin kazanımlarıyla, örgütlülüğün getirdiği başarı tecrübelerle silinir, bu yüzyılları bulsa bile.

uzun anlatmayım, basit örnek vereyim, 1 insan elektriği bulur, 100 yıl sonra, 1 kıvılcım, milyarlara ulaşır...
Küçük bir köle azınlığı, gerçeği görür, yayılmaya başlar, bir anda etki oluşturmaz ama örgütlenme ve çaba, sıçramalara yol açar.

Basit matematik alanında dahi, izahı mümkün.

1 farkındalık, 3 farkındalık sağlıyorsa;

3x3 =9 eder.
9x3 = 27
27x3 = 81
81x3 = 243
243x3 = 729
729x3 = 2187
2187x3 = 6561

Bu basit dikey örnektir birde yatay ve çaprazlaması, etkileşim alanı vardır ki umulmadık sonuçlar doğurur(örneğin doğru bir politika bir anda milyonları bir araya ve hedefe kitleyebilir, milyonlar tek, tek kazanılmamış olmasına rağmen, poltikada ve bu sadeyede hedefte birleşmiş, örgütlü hale gelmiştir(esasında politika ve esas örgütlenme budur, tek, tek kişilerle ilgili değildir). Yeterki yerind eve vaktinde ve doğru bir hedefe yönelmiş politika, farkındalığı oluşturacak düzeyde ve etkili olsun)

Katlanarak ilerler ve sıçrama noktaları oluşur, defalarca kaybedecek, ama tecrübe ve farkındalık artarak yükselecek, bu zayıflatılabilir ancak durdurulamaz ve sıçramaların etkin bir anında kazanır. kaybederek, kazanmayı da öğreniri kendisini tanır, yabancılaşmayı aşar, önemli olan farkındalık, bilinç, örgütlülük ve strateji-hedef ve politikadır.

basit izah ediyorum, ama zaten kavranması basittir, detaylı olan kısım, neden istiyoruz, içinde yaşadığımız koşlların sebebi ne, sağlayıcı koşulları, araçları nedir, çözüm ne, ne yapmalı, nasıl yapmalı?.... Stratejik, programatik, gündem ve güncel politika, taktik ve teorikdir.

kartopu
22-05-2019, 19:25
ForumKirpisi;sen kendine göre anlamak istiyon her şeyi kartopu bey.

hayko cepkin Ermeniyim demiş. ben hiç duymadım ama ne derse desin.
hayko cepkin bi çok Türk olduğunu iddia edenden daha Türktür, ülkücü ve AKP kafasına göre demek istedim herifi bi kalıba sokmak
falan yok. Senin sanrılı alerjin var.

Ne o öfkelenmiş gördüm seni
Sen ben Türk üm diyorsun sana bir şey diyen var mı. Da başkalarını kendine benzetmek istiyorsun.
Bırak her kes kendini kendisi anlatsın.
Kimseyi kafasına göre biçimlendirmek sana mı kaldı her kes kendini biçimlendirsin .

Benim bir şeye alerjim yokta Sen kendini tanımla, hatta Türklerle ilgili bir çok güzel şeylerde var onları anlat. Mesela Bektaşilik İslam ın Türkçe anlatım biçimi İçinde Türk gelenekleri görenekleri hatta Şamanizm den bir çok esintileri olan inanç biçimi. Onu anlat .
Anlat cemleri Ana nın gücünü anlat . Ama sen Türk ün o versiyonundan değilsin sen Türk ün Araplaşmış çeşidisin. Bir de Türkleri kalıba koyup değer biçiyorsun.

Anlat Abdal Musa yı Anlat. Bir Sultan Abdalı, Şeh Bedrettin i, Börtlüce yi bunların hepsi Türk.
İşte HİÇ ırkçı olmayan içinde buram buram felsefe kokan Türk alimleri bunlar . Yoksa sende mi o araplaşan Türkler gibi onlara kafir zındık diyeceksin .

Dersen hiç şaşırmam Şaşırt beni hadi.

ForumKirpisi
22-05-2019, 19:40
ya kartopu zaten biliyoz bunları. ben başka bişey diyom. kökencilik tehlikelidir.
yugoslavyanın elinde patladı kökencilik.

bi kökeni hatırlamak, anmak, pekiştirmek başka. kökencilik yapmak başka.

benim kökencilik olayına çok karşı olmamın sebebi de yugoslavyadır.

kökenlerin kayırılmasına da karşıyım. ama bu memlekette kökenler kayırılıyor.

bu memlekette mhp ile birleşince ülkücüler kayırılıyor, kürtlerden oy meselesine geldi mi
kürtler kayırılıyor. vesaire vesaire.. iğrenç

antepe gittim antepliler kayrılıyor, rizeye gittim rizeliler.

tarihte görebileceğin en aşağı kökencilik balkanlarda yapılmıştır, hala da yapılmaktadır.

bir hırvat arkadaşın lafı vardı, bizde ırkçılık için milli bakanlık olmalıydı diye.

o denli günlük tabana oturtulmuştur. Sırplar sevilmez diyor, hangi Sırp nesi sevilmez?
ne sırbı sevilmez? kim sevilmez? anlamak mümkün değil.

Türkiyede İvana Sert'e bile neler neler söylendi. Komedi gibi. TVden çekin bu kadını.
Çetnik selamı yaptı falan filan diye. Ki kendisinin ırkçılık karşıtı olduğu not edilmiş.

rengi dili dini aynı insanlar köken diye birbirini kesmiştir.

biz x' iz x x'iz x dendiğinde kalkıp bunu da türkiyenin göbeğinde yaptığında derdin ne diye sorarlar.

mesele türklük olduğunda kendini türk kabul eden herkesin bişey yapmak isteyen herkesin elini taşın altına sokması lazım.

sallıyorum konu üzerine, ben çerkesim kardeş bana ne sizin meselenizden gibi bişey diyemezsin.

veya bir x grubunun türkiyeye saldırmasını da kabul edemezsin. bugün dış güçlerle emperyalistlerle saldırı yapılıyor maalesef.

ben nice kürt gruplarının içine girdim çok iğrenç söylemler yapıyorlar. yurtdışında.
ki bu kişilerde kürtlük bilinci de yok. kürtçülük var.

ülkücülerde görmedim hiç bu kadar.

kıbrıs rumlarıyla çok iyi kaynaşırken kürtlerle kaynaşamıyorsun.

bundan dolayı tüm bu paragraf yazılanlar boş.