Orijinalini görmek için tıklayınız : Delikanlı imamlar da varmış !
ilahimasal
05-12-2017, 15:42
Kutluyorum bu insanı.
Gerektiğinde hesap sorarım diyor ve soruyor.
Bu mekanlar da bile , para için ne pislikler yapıldığından bir video çekip , insanlarla paylaşmış.
https://www.google.com.tr/amp/www.cumhuriyet.com.tr/amp/haber/turkiye/879306/imam_isyan_etti...__Camilerde_toplanan_paralar_ner eye_harcaniyor__.html
Başlıktaki DLİKANLI kelimesini DELİKANLI olarak düzeltirmisiniz.
Ahlaksız
05-12-2017, 18:29
Fabula;imamın delikanlısı olmaz..Papazın da delikanlısı olmaz..Bunlar delikanlı olsalardı,din adamları olmazlardı..
Din adamı ne demek?Bu kişiler ne yapıyorlar da,devlet bunlara maaş veriyor?
Bunları es geçerek,''ama çok güzel konuştu'' demek doğru değil..İstediği kadar güzel konuşsun,istediği kadar namuslu/temiz bir hayat yaşasın,sonuçta din adamı..!
Din ne?
AFYON..
Sokak köşelerinde torbacılık yapan birisi,benim gözümde Dünya'nın en namuslu/delikanlı/temiz din adamından daha iyidir..
Dün seyretmiştim videoyu..Bunlar normal şeyler..Burada anormal bir durum yok..
İnanç sömürüsü yapılan bir yerde,denetim olmaz..Zaten sistem sömürü üzerine kurulmuş..Yani hak yeme üzerine kurulmuş..Böyle bir sistemde ''ama o paralar nereye gidiyor?'' demekte ne oluyor?!
Ulan zirzop,sen kimin parasını yiyorsun?Hiç bunu sordun mu kendine?
''Ben ne yapıyorum da,fakir fukaradan kesilen vergiler bana maaş olarak dönüyor?'' dedi mi hiç kendine?
Bunu demezler işte..
Ulan bön herif,imamın maaş aldığı hangi dini kitapta yazıyor?
Muhammed imamlık yaptı diye maaş mı almış?
Halifeler veya sahabeler maaş mı almış?
Hiçbiri almamış böyle bir şey..
İmamın maaş alması diye bir şey yok yani..Hırsızlık bu resmen..Çok seviyorsan cemaatini,hayrına kıldırsana namazı..Buyur,kıldır bakayım..Erkeksen tabi,delikanlıysan..!
bilgivehis
05-12-2017, 19:36
Benim tanıdığım bir kaç imam, ücretli imamlığı memuriyet olarak görürlerdi, kendilerini allah yolunda bir iş yapıyor olarak görmezlerdi, hatta yaptığının sahtekarlık olduğunu düşünen bazıları daha sonra imamlığı bıraktı esnaflık yaptı.
İmamdan illa ki delikanlı arıyorsan örnek böyle olur..
ilahimasal
05-12-2017, 20:07
Ahlkasız
Nefret ederek ancak böyle bir tepki verilebilirdi ! Vermişsin.
Benim bu insanı neden kutladığımın sebebi ; yöneticilerin ne zihniyette olduğunu ve başının belaya gireceğini bile bile cesaret edip , içeride ne haltlar karıştırıldığını ulu orta insanlarla paylaşıyor.
Gezide , camide ki din görevlisinin durumunu unutmadık.
Maaş konusuna gelirsek , evet bende aynı seyi düşünüyorum. Maaş olmasa, kaç kişi o görev icin talip olur! Bu durum bir tek imamlar için değil, asker , polis, v.b gibi görevlendirilmeye talip olur ?
Sanada bazen şaşıyorum , yaşadığına inanmadığın insanları , sırf bu konuda haklı gerekçe için ortaya koymuşsun. Diyelim ki bu muhammed ve halifeler yaşadı , bunlar maaş almıyordu demekde nedir ya! Sosyal güvencelerini , emeklilik durumlarını neden öne sürmedin ki ?
İşaret ettiğin insanlar , o dönemin beytulmalından yani hazinesinden hak edişini alıyorlarMIŞ.Burada bin kere yazıldı ganimetten de payını alıyorlardı. Karşılıksız iş yapan yok. O dönem cihat etmek bir iş ve karşılığı ganimet. Emekliligi cennet.
Bu imamın görevi BENİM için , dış görünüşüdür. Ben bu adamın dış görünüşüne değil, Kişiliğine bakarım. Adam dürüst ve cesaretli.
Kim bilir kısa bir süre sonra , bu görev için para almıyorum yada bu görevi bırakıyorum da diyebilir.Bu video için görevine son da verilebilir.
Vay be ! Bir insan dogru bir davranışta bulununca neden çuluna bakıp karar veririz ki ?
Ötekilestirmek için çaba sarf etmek NEFRET üretir.... bunuda nihilistten öğrendim.
Bu İMAM benim için öteki olmaktan çok uzak.
Delikanlılık bir karakter meselesidir. Müslüman ateist diye ayıramayız.
Ahlaksız
05-12-2017, 21:58
Fabula;ben ''islam tarihi'' diye yazılan metinlerde,imamlık yapanların maaş almadığını söylüyorum..Benim Muhammed'in veya halifelerin yaşamadıklarını söylemem farklı konu..Zaten bu imamlar filan ne anlasın benim yazdıklarımdan?!
Bunların peygamberi maaş almış mı?Bırakın ganimeti,cizyeyi filan..İmam olduğu için bir para veya benzeri bir şey almış mı diyorum..Yok işte böyle bir şey..Benim dediğim bu..
Bu hümanist tavırlar beni bağlamaz..Öyle ''ötekileştirmek'' filan benim umurumda değil..
Ben bu konularda Nietzsche gibi çok sertim..
Yani ne kadar imam varsa,ne kadar papaz varsa,alayının/topunun...
ilahimasal
05-12-2017, 22:41
Ahlaksız
Şimdi sen , halife denilen kişilerin , islam tarihi kayıtlarına göre maaş almadıklarını mı ima ediyorsun? Develere bile maaş bagladıkları kayıtlarda varken . Sahabelerden imamlık edenler de var . Bunlarda maaş aldılar. Halifeler almadı öyle mi ?
Hümanist ? İnsanların davranışlarına pranga koymak ateist bir davranışsa buyur izah et.
Ahlaksız
05-12-2017, 22:45
Fabula;namaz kıldırdığı için kimse para almadı..Bunu diyorum..
Senin dediğin şey,ganimet/cizye/öşür gibi şeyler..Bunlar farklı konu..
''Ateist davranış'' diye bir şey yoktur..Her ateistin görüşleri farklıdır..
Ben ''hümanist'' değilim..