PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yrd.Doç.Dr. Meriç Aybar


pianola
06-12-2017, 01:56
gerektirdiği emekle, çabayla, bilgilerle insanların gözlerini yaşartan efsanevi doktora tezidir.

özellikle iyi bir ingilizceyle de açıklama yapılarak bu şaheserden oxford'daki, harvard'daki, cambridge'deki akademisyenlerin de yararlanması istenildiği gözden kaçmamış. helal olsun türk akademisi gelişiyor.

şu sıralar öğretim üyeliği yapan bir kişiye ait tez.

ders anlatıyor, danışmalık yaptığı kişilerden etik çerçeveler dahilinde çalışma yapmalarını talep ediyor bu zat.

ayrıca, eğer gerçekten bizim anlayamadığımız kadar sofistike bir çalışma değil de büyük bir koftilik söz konusu ise, bu doktora tezinin savunma jürisindeki 5 öğretim üyesinin de bir an soruşturulması ve diğer jüri görevlerinin de araştırılması gerekmekte. çok büyük rezillik söz konusu.

ABSTRACT
DOKTORAL DISSERTATION
COMPİLİNG OTTOMAN FOLK LİVES İN WORKS OF FOREİGNER
AUTHERS WHO VİSİT OTTOMAN EMPİRE İN THE19TH CENTURY

MERİÇ AYBAR

2015-139 pages

This study has been made fort he purpose of compiling folk expressions in language boks and travelbooks of authors who come to see Ottoman Empire in the 19thcentury. Fort hisaim, the study has been made on names of tools, names of persons, names of animals, names of foods, names of fruits and vegetables, names of flora, respect expressions, addressing types, prays and curses, proverbs and idiomsbel on gingto folk literature in these works. While doing this study, eventinve stigation which is sub-step of descriptive method and historical method have been benefitted. As a
priority, resources which will be benefitted for the study, that is, compiles of language boks and travel boks have been studied. Then, determining the names and expressions discussed aboverelated to investigationareas has been made and it has been translated in
toTurkish. These names have been indexed by writing the numbers of pages next to the names. As a result of the study, it has been tried to find how foreigners see the every day lives of community; and by examining the names used in those days in that whether
the yâre used to do your not, it has been in vestigated to find any connection between these names and history, and effects to the flow of history. Additionally, by determining whether this study fills any gapavailablerelated to relevantfield, it has been tried tocreate a new field of study.

Keywords: Ottoman , Authors, folk life

https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=WBc656i315e2eV6-EZV1ot9tnznKbW3Y4AqMkiP--DWXdAlhzPWPhtZJGyY7cd02

http://aves.erzincan.edu.tr/maybar/

Şüpheci Dinsiz
06-12-2017, 03:02
Üşenmedim, tüm pdf'ye baktım, tezi hazırlayan arkadaşa ait 1 tek sayfa yazı var, gerisi bir kaç yabancı seyyahın kitabından alıntı ve tercümesi.

Acınası bir durumdayız arkadaşlar, maalesef durum bu.

Yurdum öğrencileri kendisi araştırsın, kendisi öğrensin, akademiden bir şey beklemesinler.

cenkvarol
06-12-2017, 09:04
bu adam tezsiz yüksek lisans yapmadan direk doktara yapmış üstelik. Şöyle demiş beyefendi öz geçmişinde sanki bir halt etmiş gibi;

"2008 yılında direk doktora yapma hakkı kazandım"

tezin içeriğini görmeyen işin vehametini anlamış olmaz bence.

herif sadece yabancılara ait kitapta hangi kelime hangi sayfada var onu çıkarmış, evet yanlış duymadınız, en sona da bir sayfa öneri yazmış hepsi bu, mesela şunun gibi bildiğimiz hayvan isimlerini çıkarmış alt alta sıralamış;

Palamut : sayfa 4
Timsah : sayfa 13
Karınca : sayfa 18
Ceylan : sayfa 18
Maymun : sayfa 19, 28, 210
Arap atı : sayfa 29
Yarasa : sayfa 30
Kunduz : sayfa 31, 332
Kuş : sayfa 34, 130
Domuz : sayfa 36, 39, 147
Manda : sayfa 40
Tahta biti : sayfa 40
Kelebek : sayfa 41
Tavşan : sayfa 42
Dana : sayfa 42
Deve : sayfa 43
Zürafa : sayfa 43
Kanarya : sayfa 43
Kedi : sayfa 46

her sayfası bu şekilde, bir başka sayfada ise kitaplarda geçen adları almış;

 Ahmet Efendi : sayfa 18
 Artin Ağa : sayfa 18
 Hasan Efendi : sayfa 19
 Ahmet Bey : sayfa 19
 Kerim Efendi : sayfa 19,104
 Yusuf Efendi : sayfa 32
 Meryem : sayfa 32
 Nuri Efendi : sayfa 36
 Sadık Efendi : sayfa 38
 Nuriye Hanım : sayfa 38
 Necip : sayfa 56,104
 Yakup : sayfa 58,70,71,89
 Hz. Davut : sayfa 59
 Meri Hanım : sayfa 59
 Eliza : sayfa 59

tüm tez bu şekilde, eşya adları, giyecek adları, hastalık adları ve saire. Adam sadece "İÇİNDEKİLER" kısmı hazırlamış Doktora tezi diye yutturmuş.

bu nedir ya, şaka mı,

bunu hazırlayan da buna onay veren ve başında prof. yazan adam da eğitim tarihinin yüz karası bence.

Ahlaksız
06-12-2017, 17:59
Komedi:)
Kesin akplidir:)

Şüpheci Dinsiz
06-12-2017, 23:38
Eleman Cumhuriyet'e haber olmuş (http://www.cumhuriyet.com.tr/foto/egitim/880981/4/Turkiye_bunu_konusuyor..._Sadece__icindekiler_den_ ibaret_doktora_tezi.html). :)

cenkvarol
06-12-2017, 23:56
İnsan o üniversitenin adından utanır.

Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi’nden açıklama yapılmış;

“19.yy’da Osmanlıyı ziyaret eden yabancı yazarların eserlerinde Osmanlı halk hayatının derlenmesi” başlığını taşıyan ve “bilimselliği” tartışma yaratan tezle ilgili olarak Atatürk Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, "Üniversitemizde 2015 yılında yapılan bir doktora tezi ile ilgili basın ve sosyal medyada yer alan haber ve yorumlara istinaden konunun incelenmesi amacıyla bir komisyon kurularak gerekli işlemler başlatılmıştır. Süreç rektörlüğümüz tarafından titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyuna duyurulur”

umudum yok ama bakalım sonu ne olacak.

Engse Hohol
12-01-2018, 01:36
✔ (http://t24.com.tr/haber/sosyal-medyada-tepki-ceken-doktora-tezi-ise-alimlarda-burclar-goz-onune-alinmalidir,531756) Dr. Adeviye Erdoğan tarafından hazırlanan "iş'e alım sürecinde burçlar dikkate alınmalıdır" adlı doktora tezi : Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Dr. Adeviye Erdoğan’ın Yrd. Doç. Dr. Ömer Kürşad Tüfekci danışmanlığında hazırladığı doktora tezi, insan kaynakları yönetiminde burçların da dikkate alınmasını salık veriyor.

✔ (http://www.kolektifler4.net/haberler/akademinin-niteliksizlestirilmesinin-sonucu-bilim-disi-tezler-sirketler-ise-alim-surecinde-burclari-da-dikkate-almalidir/) Akademinin niteliksizleştirilmesinin sonucu bilim dışı bu doktora tezleri, neoliberal dönüşümünü sağlamaya çalışan AKP’nin üniversiteye yönelik politikalarıyla uyum gösteriyor. Makaleden çıkmayan sonuçların çıkmış gibi gösterildiği, kaynak gösterme hataları ve akademik dili nedeniyle alay konusu olan tezin kabul edilmiş olması akıllara Meriç Aybar’ın hazırladığı ve Atatürk Üniversitesi’nin kabul ettiği tezi getirdi.