PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güncel haberler


upuaut
19-12-2017, 21:05
Arkadaşlar, bir önceki mesajımdaki haberde Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed haklıymış. Çünkü az önce ODTAV'de yayınlanan,

https://odatv.com/images/2017_12/2017_12_19/iste-medineden-turkiyeye-getirilen-hazinenin-listesi-1912171200_m2.jpg (https://odatv.com/iste-medineden-turkiyeye-getirilen-hazinenin-listesi-1912171200.html)

haberine göre HAZİNEDE NELER VARDI?

Peki Fahreddin Paşa, Medine'deki hazineyi neden Türkiye'ye getirdi? Getirdiği hazineden neler vardı?

Medine'nin elden çıkacağını gören Paşa, Hz. Muhammed'in bu kentteki mezarına Osmanlı padişahları tarafından gönderilen armağanları, 1918 yılında bir muhafız kıtası eşliğinde ve mühürlü sandıklarla İstanbul'a göndermişti. Bu şekilde hazinenin İngilizler'in ve onlarla birlikte hareket eden Arap şeyhlerinin eline geçmesine engel olmuştu.

Fahrettin Paşa tarafından İstanbul'a gönderilen ve günümüzde bir bölümü Topkapı Sarayı müzesinde sergilenen hazinenin tam listesi şöyle:

– Hazreti Osman'ın ceylan derisine el yazmalı Kuran'ı (IRCICA'nın 10 yıllık araştırmasından çıkan sonuca göre bu Mushaf Hz. Osman'a ait değilmiş. Bkz. "O mushaf Hz. Osman'ın değilmiş! (http://www.haber7.com/kultur/haber/282625-o-mushaf-hz-osmanin-degilmis)").
– 5 adet eski el yazması Kuran ve 4 adet Kuran cüzleri.
– Değerli taşlarla bezenmiş, altın kaplamalı 5 adet Kuran kabı.
– Hilye-i Şerif (Peygamberimizin yazı ile yapılmış portresi). Gümüş çerçeveli, yeşil kadife üzerine pırlanta ve incilerle Peygamberimizin adı yazılı, gümüşten güneş resimli.
– Bir adet som altın üzerine pırlanta ile Kelime-i Şehadet yazılı levha.
– Pırlantalı, incili, mercanlı 7 adet tespih.
– Gümüş işlemeli 2 adet rahle.
– Sultan Abdülaziz'in pırlantalı ve altın işlemeli tuğrası.
– 4 adet sancak başı ve 3 adet değerli kılıç.
– Kevkeb-i Dürri adlı 4 parça büyük elmas. Altın üzerine oturtulmuş, çevresi elmas ve yakutlarla bezenmiş.
– 14 adet pırlanta ve zümrütlerle bezenmiş altın askı.
– Pırlanta, inci, yakut ve zümrütlerle bezenmiş 11 adet altın kandil askısı.
– Değerli taşlarla bezenmiş 1 adet altın kandil.
– 1 adet altın kahve askısı.
– Değerli taşlarla bezenmiş 7 adet altın şamdan. İkisi 1.55 metre boyunda ve 50 kilo ağırlığında. Her birinin üzerinde 2.680 pırlanta var.
– 1 adet altın makas.
– Değerli taşlarla bezenmiş 8 adet altın gülabdan (gülsuyu kabı) ve 12 adet altın buhurdan (tütsülük).
– Pırlanta, zümrüt, yakut ve incilerle bezenmiş 2 adet çelenk, 10 adet yıldız çiçek ve yaprak. Hepsi altın.
– 1 adet pırlanta yüzük.
– Altın ve gümüş zincirler, altın mücevher kutuları ve çekmeceleri.
– 84 karat inci taneleri, 15 parça zümrüt, 27 parça yakut, 53 parça pırlanta ve elmas.
– Ayrıca 3 kilo 985 gram altın.
– 908 kilo gümüş.
– 49 parça şal ve sırma işlemeli perde.
– Medine'de Sultan Mahmut kütüphanesi ve diğerlerindeki değerli eserler.

İkinci bir benzeri olmayan şu gerçek hazineye bakar mısınız!

ÇÖLAŞAN HAKLI ÇIKTI

Listeyi yazılarında sık sık yayınlayan Emin Çölaşan yıllar önce şöyle yazmıştı: "İçimizden bazıları ise o günleri hiç öğrenmemiş, Birinci Dünya Savaşı'nda bizi arkadan vuranları bile görmezden geliyorlar.
Onların en önde geleni bugünkü Suudi Arabistan!

Bunu yapsınlar da, yakın tarihimizi cahilce gözardı etmesinler. Bilmemek ayıp değil, biraz okuyup öğrensinler. Şehitlerin ruhlarını sızlatmasınlar."

upuaut
19-12-2017, 22:47
Arkadaşlar, #9 (http://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=616891&postcount=9). mesajımda geçen BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in orijinal tweeti:

https://twitter.com/ali11iraq/status/943183936527593472

Fakat onun tweetindeki bir ifadeyi parantez içinde yazarak şöyle düzeltmek gerekir: "1916 yılında Türk (Osmanlı) Fahri Paşa'nın Medinetü'l Münevvere halkının hakkına girdiğini ve onların mallarını çaldığını, onları kaçırdığını, Şam'dan İstanbul'a "Seferberlik" ilan ederek, Medine'deki el yazması eserleri çaldığını biliyor muydunuz? İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu."

Çöl Kaplanlığından Çöl Soygunculuğuna!

Demek ki Çöl Kaplanı lakaplı Fahrettin Paşa, yalnız Medine'yi savunmak (https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj4g6eT7ZbYAhWN_qQKHUr-D0oQFggvMAI&url=https%3A%2F%2Ftr.wikipedia.org%2Fwiki%2FMedine _M%25C3%25BCdafaas%25C4%25B1&usg=AOvVaw3VPM5tsLZa8nVLZPV4I1cx)la kalmamış; sıkıyı görünce (ki Şerif Hüseyin İngilizler ile anlaşmıştı) Medine'yi terk etmekten başka bir çare görememiş, ama terk ederken de Medine'de ne var ne yoksa alıp götürmüş. Yani Fahrettin Paşa, Çöl Kaplanı ünvanına Çöl Soyguncu ünvanını eklemiş!

Özetle, ta Cumhuriyetin Kuruluşu'ndan bu yana neden biz Türk Halkına Arapçılık yaptıkları böylece anlaşılmış oluyor!!!

Şüpheci Dinsiz
20-12-2017, 10:10
Güncel haberler bu başlığa alınacaktır.

kartopu
20-12-2017, 12:44
Bu insanlar haç görevi için yıllardır S.Arabistan a gidiyor aldıklarına tutsunlar. Bu insanlar milyonlarca para bıraktı yıllarca o ülkeye utanmadan hırsız diyorlar.

Erdoğan a karşı bir söyleyecekse aralarındaki para transverinden söz etsin.

Ahlaksız
25-12-2017, 18:48
Konya'da, omuzlarında ve bacaklarında oluşan ağrıları geçireceği bahanesiyle A.G.'yi (17) babasının yanında taciz eden, kırık ve çıkıkları tedavi ettiği öne sürülen M.Ş. (55), 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
https://odatv.com/babasinin-yaninda-kizina-taciz-2512171200.html
Konya’nın Selçuklu ilçesindeki Ayşe-Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan Felsefe Öğretmeni Ercan Harmancı’nın sosyal medya mesajları tepki çekti.
İmam Hatip Lisesi öğretmeni Ercan Harmancı, okuldaki beden eğitimi dersine çıkarak kız öğrencileri görünce tahrik olduğunu yazdı. Harmancı, Facebook hesabından “Ya benim çok sapık duygularım var ya da şeytan onlara uğramıyor... Bir genç kızın vücut hatlarını gördükten sonra şeytan size üflemiyorsa ya erkekliğinizi ya da imanınızı kaybetmişsiniz demektir...” mesajını paylaştı.
https://odatv.com/imam-hatip-ogretmeninden-sapiklik-sozleri-2512171200.html
Konya,islam dünyası turizm başkentidir..Cümleye dikkat..!
Akp'nin en fazla desteklendiği şehirlerden biridir..
Yobaz denilince akla ilk gelen şehirlerdendir..
Geçmişte Erbakan için,bugün Tayyip için ölecek yüzbinlerce insanın olduğu şehirdir..
Buyrun:)

kartopu
26-12-2017, 12:00
Konya sosyal demokratlar ve solcular tarafından terk edilmiş bir il. Demokrat parti döneminden bu yana hep sağ partilerin kalesi olmuş ildir. Bu gün AKP dün ANAP daha önce DYP.

Konya ANAP dönemine kadar tarım ağırlıklı bir il di Türkiyenin Buğday ambarı olarak ta bilinirdi . Bu gün yopaz ve gericilerin elinde ise bunu ekonomik ve tarihsel dönemini unutmamak gerekir. Bu ülkede mevlanaya sahiplenme Osmanlıdan başlamakta o Mevlana sağ siyasette önemli mesafe almasına faydası olmuştur. Tıpkı Hacı Bektaş Velinin sol siyasette mesafe aldırması gibi.

Bunun kırılması öne Konya nın İzmir İstanbul gibi solcuların gözünde değer kazanması ile olacaktır.

Konya,islam dünyası turizm başkentidir..Cümleye dikkat..!
İşte bu cümle şöyle değiştirilmelidir Konya modern bir Türkiye şehri.

Leonardo
27-12-2017, 11:48
- Konya güzel bir ilimiz. İnsanı da öyle yobaz değildir. Fakat gece çıkılınca gidilecek yer var mı? Hatta gündüz oturulacak yerler var mı bilmiyorum. Çünkü çok turistik olarak gezdim.


Kız öğrenci meselesi:
- O lafları eden insan yokluk içinde yaşayan insandır. O yüzden bir takım obsesyonları olabilir. Psikolojik yardım alma kültürünün bizim ülkemizde de gelişmesi lazım.
/ Tabi siyasal yanı da var. Din ve din yorumunun Belki II Abdülhamit döneminden beri ciddi bir siyasal silah haline getirildiğini unutmayalım.
3) Bazı erkeklerin bu kadar acınası laflar etmeleri de bu "yokluk" ile alakalı. Bunu böyle söylediğimde de herkes ne demek istediğimi anlıyordur. Yazık yani.


Kültür başkenti / gericilik: Gericilik denince benim aklıma daha çok doğu karadeniz geliyor. Dindarlık konusunda korktuğum kesim daha çok onlardır. Konya fazla merkezde yer alıyor, üstelik turizm de çok yaygın.
ANAP /* DYP zihniyetinin yaygın olması da normal. Her yerde yaygın.


- Zaten CHP'ye yüklenip duruyorlar. AKP fenomeninin başlıca sebebi ANAP ve DYP'dir zaten. Bunlar (bilerek) çuvallamasalardı. RP / AKP %20'lerde gezinen bir parti olmayı sürdürecekti. Hepsi onların + Feto gibi kuruluşların işi bence.

Ahlaksız
30-12-2017, 22:46
Tekirdağ’da Müftülük binası yanında bulunan Eski Cami bahçesinde gece saatlerinde bağlı bulunan bir köpeğe işkence ve tecavüz edildiği öne sürüldü. Görüntülerin sosyal medya üzerinde yayılmasının ardından hayvanseverler harekete geçti.
http://www.habertrak.com.tr/tekirdagda-kopege-iskence-ve-tecavuz-iddiasi-h24803.html
Video;
https://www.59saniye.com/tekirdagda-camide-tecavuze-ugrayan-kopek/

Leonardo
01-01-2018, 18:31
İran karışıyor, Trump (bile) muhalifleri destekliyor:


https://www.yahoo.com/news/iran-tested-own-citizens-haley-163625494.html


Özet: Halklar özgürlük istiyor. Bunu geciktirme kapasiten de kendi insanını kendin ezme kapasitene bağlı. Ne dersen de bu böyle (+ İran'ın da bir de rejim yanlısı göstericileri var. Bizdeki AKP'liler gibi :) )

Leonardo
05-01-2018, 12:32
- Konya'da 50 asker daha tutuklanmış:
https://www.voanews.com/a/turkey-arrests-soldiers/4191771.html


Eğitimli nüfus, akademisyen, doktor Feto ile ilişkileri olsun olmasın, yurt dışına kaçıyorlar
17,000 kişi İngiltere'ye kaçmış
7000 kişi Almanya'ya ve 5000 kişi Fransa'ya kaçmış


https://www.npr.org/2018/01/04/575682505/turkish-government-crackdown-forces-intellectuals-to-flee


- 4500 Yahudi kökenli vatandaşımız yurt dışına kaçmış.


- 500 zengin vatandaşımız da "Golden Visa" olayı ile (mülk edinerek vatandaş olma) Yunan vatandaşı olmuş.


/Aradan iki sene geçti. Feto ile alakası olmadığı halde yurt dışına kaçan kişileri kendim tanıyorum. Ne yaptıkları da artık belli değil.


Yunanistan'a kaçan askerlerimiz de, Türkiye'de işkence olduğu ve adil yargılanma ihtimali olmadığı için, muhtemelen Yunanistan'da yargılanacaklar.
https://uk.reuters.com/article/uk-europe-stocks/swiss-index-ftse-hit-records-as-european-stocks-jump-idUKKBN1EU0SU


- 1998'de bir yerlerde büyük bir depren olmuştu. Yunanlılar bize ciddi yardımlar göndermişti.
Tayyip sayesinde komşuluk ilişkilerimiz düzeliyor sanki :)

Ahlaksız
05-01-2018, 20:08
TRT’de yayınlanan Pelin Çift’in sunduğu Öteki Gündem programında Nuh Tufanı işlendi. Program konukları İbn Haldun Üniversitesinden Dinler Tarihi konusunda uzman olan Prof.Dr. Ömer Faruk Harman ve İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesinden Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Örnek oldu.
Programa Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Örnek’in iddiaları damgasını vurdu. Açıklamaları ile Pelin Çifti ve Prof.Dr. Ömer Faruk Harman'ı da şaşırtan Dr. Yavuz Örnek, Hz. Nuh zamanında günümüzden çok daha ileri seviyede teknoloji olduğunu ve bir bilim adamı olarak bunları ispatlayabileceğini iddia etti.
OĞLUNU CEP TELEFONU İLE ARADI
Dr. Yavuz Örnek, konuşmasında Nuh Tufanı esnasında Hz. Nuh’un kendisine inanmayarak gemiye binmeyen oğlunu ikna etmek için cep telefonu ile görüştüğünü savundu. Örnek ayrıca 10 bin yıl önce o dönemde Hz. Nuh’un 400 metrelik dalgalara dayanan çelik levhalardan yapılmış bir gemi inşa ettiğini ve bu geminin nükleer enerji kullandığını söyledi. İddialarının hep bilimsel kanıtlara dayandığını belirten Örnek soru üzerine bunları açıklamakta zorluk çekti.
https://odatv.com/hz.-nuh-ogluyla-cep-telefonuyla-gorustu-0501181200.html
video;
https://odatv.com/vid_video.php?id=8F3H4
TRT'de bir doktor..Türkiye'nin geldiği nokta işte bu..
Dinin bir afyon olduğunun canlı kanıtı..

Ahlaksız
17-01-2018, 23:27
İzlemek isteyenler için;
https://www.youtube.com/watch?v=or5-Ei7zyFo

kartopu
19-01-2018, 10:50
AKP nin perincek kanadının CHP yi karıştırma sistemlerinden bir tanesi. CHP kişiler partisi değil ilkeler partisi Liyakat, demokrasi, hukukun üstünlüğü CHP dir.
Ümit Kocasakal CHP de hiç olmayanları var gibi göstererek kafa bulandırmaya çalışıyor.

Tengrizm
19-01-2018, 14:19
Ümit kocasakalın CHP genel başkanı olması gereklidir.Çünkü Atatürkçü bir partide pkk terör örgütünü savunanlar var.Örneğin Canan kaftancıoğlu,Sezgin Tanrıkulu gibiler partiden ihraç edilmeli,ve laik,ulusal,demokratik,vatansever,emperyalizme karşı olmalıdır.

kartopu
19-01-2018, 17:57
Atatürkçülük toplumsal uzlaşmadır İçinde kürt çerkes Arnavut macır olacaktır Bu unsurlarında demokratik düşünceleri ve onursal istekleri olur.
Atatürkçülüğü tekçilik olarak anlamak Atatürk ü anlamamaktır.
Ayrıca bir parti sadece idolojik bakarsa dünyaya karşısında çok düşman üretir. Atatürkçülüğü kalkınmacılık olarak anlamalıdır türkçülük değil.

Sadece Türkçülüğe ait parti var MHP ve Vatan Partisi.

Ahlaksız
20-01-2018, 18:58
"Uçağa binmek günah" diyen din adamı kendine uçak alınca ortalık karıştı
Vaiz Kenneth Copeland, takipçilerinin bağışladığı paralarla satın aldığı yeni özel uçağını dualı bir video ile tanıtınca bir anda ABD’de gündem oldu.
https://odatv.com/ucaga-binmek-gunah-diyen-din-adami-kendine-ucak-alinca-ortalik-karisti-2001181200.html
:)

Engse Hohol
21-01-2018, 00:53
✔ (https://zete.com/malezya-depreminin-nedeni-ciplak-turistler/index.html) Malezya yetkilisi Joseph Pairin Kitingan: 5.9 büyüklüğündeki Kinabalu depreminin nedeni çıplak turistler! Malezya'nın Sabah Eyaleti Başbakan Yardımcısı Joseph Pairin Kitingan "Kinabalu Dağı sarsıntısından bir gün önce bir şeylerin iyi gitmediğini" hissettiğini söylüyor.

İslam ülkelerinden geliyor hep acayip haberler. Totem dinine inanan afrika kabileleri bile islamdan daha çağdaş durumdalar bugün zihniyet olarak.

kartopu
21-01-2018, 11:37
Şu an bir kitap okuyorum Abbasiler dönemini anlatıyor bu dönemin aktivistlerinden biri de Hallaç ı Mansur olduğu biliniyor.
O günkü bütün tekke ve dergah sahipleri ticaret ve tarımla uğraşıyor yani devletle araları iyi o tekkelerde din eğitimi yapılıyor.
Ama iş gizli kalmış şeylerin açılmasına gelindiğinde hiç bir dergah sahibi bunu halkla paylaşmak istemiyor çünkü halkın inanmak dışında bilgi sahibi olmasını istemiyorlar. Bunu iki sebepten yapıyorlar 1.otorite ( DEVLETİ YÖNETENLER)ile araları bozulmasın 2. kendi otoriteleri bozulmasın. Yani Türkçe anlamı başkalarına veriyorlar talkımı kendileri yutuyor salkımı.

İşte bu ülkeldede öyle halka günah olan onlara hak oluyor. Mini etek günah derler 13 yaşındaki çocuklara göz dikerler.
Halka şükret allaha isyan etme derler kendileri lüks içinde yaşarlar.

Şu da var ki artık yedikleri hurmalar onları tırmalar oldu Haber çok çabuk duyuluyor Teknoloji çağında sır saklanamıyor.

Leonardo
21-01-2018, 15:45
Şu an bir kitap okuyorum Abbasiler dönemini anlatıyor bu dönemin aktivistlerinden biri de Hallaç ı Mansur olduğu biliniyor.
O günkü bütün tekke ve dergah sahipleri ticaret ve tarımla uğraşıyor yani devletle araları iyi o tekkelerde din eğitimi yapılıyor.
Ama iş gizli kalmış şeylerin açılmasına gelindiğinde hiç bir dergah sahibi bunu halkla paylaşmak istemiyor çünkü halkın inanmak dışında bilgi sahibi olmasını istemiyorlar. Bunu iki sebepten yapıyorlar 1.otorite ( DEVLETİ YÖNETENLER)ile araları bozulmasın 2. kendi otoriteleri bozulmasın. Yani Türkçe anlamı başkalarına veriyorlar talkımı kendileri yutuyor salkımı.

İşte bu ülkeldede öyle halka günah olan onlara hak oluyor. Mini etek günah derler 13 yaşındaki çocuklara göz dikerler.
Halka şükret allaha isyan etme derler kendileri lüks içinde yaşarlar.

Şu da var ki artık yedikleri hurmalar onları tırmalar oldu Haber çok çabuk duyuluyor Teknoloji çağında sır saklanamıyor.



- Bunlar güzel tespitler.


O dönemin dini kurumlarının öyle ekonomik + akademik özellikleri var. O dönemde öyleymiş. Bunlar o dönemin o kurumlarını şimdi yaşatmak istiyorlar.


- manastırlar ve dayak cezasının filan olduğu dini okullar Fransa'da da var ama bunlar az sayıdadır ve hiçbiri de kalkıp laikliği eleştirmez örneğin.
Bizdeki dergahlar da biraz modernleşirse, gelecekte olabilir. Yoksa olmaz.

Ahlaksız
21-01-2018, 22:30
Gazeteci yazar Özdemir İnce, kendi web sitesinde kaleme aldığı yazıda Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın yeni kitabını eleştirdi.
İnce, Ortaylı'nın, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk" adlı son kitabı için, "Cumhuriyetsiz bir Atatürk portresi. AKP’nin gönlüne göre bir portre. AKP Atatürk’e karşı değil, Cumhuriyet’e karşı. Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun ad olarak bir kez geçtiği ama ne anlama geldiğinin anlatılmadığı bir kitap. Prof.Dr. İlber Ortaylı, samimi, dolayısıyla da gerçek bir Cumhuriyetçi değil. Olsa olsa göstermelik bir Atatürkçü olabilir" diye belirtti.
https://odatv.com/lafinin-nereye-gideceginin-farkinda-mi-acaba-2001181200.html
Özdemir İnce'nin hastasıyım..
Tayyip'ten ödül alan İlber Ortaylı'ya fena geçirmiş..

Ahlaksız
01-02-2018, 19:25
Dinlerle,dindarla mücadeleden yana değilim..Çünkü bu dinler ve dindarlar,tarih boyunca hep birbirlerini yok ederek bugüne kadar gelmişlerdir ve bundan sonra da böyle olacaktır..Yani insanlara bir şey anlatmaya gerek yok..Kasmayın kendinizi..Zaten ağaç yaşken eğilir..Belli bir yaşa gelmiş birisine bir şey anlatamazsınız..Kendi isterse,birşey anlayabilir ancak..
Bakın,Türkiye'de yaşanan bir gelişmeye;
https://odatv.com/akli-dengesi-tamamen-bozulmus-3101181200.html
https://odatv.com/vid_video.php?id=8F4B9
Yani bu hocaları/Müslümanları kendi hallerine bırakın ve olacakları izleyin:)

Bu da yeni bir haber;
RTÜK, 7 yaşındaki kız çocukların şortlu dans gösterisi nedeniyle cezalandırdığı TV8’e bu kez de “Allah Baba” şarkısı nedeniyle ceza kesti...
https://odatv.com/allah-baba-sozune-1-milyon-lira-ceza-0102181200.html
Türkiye'nin uğraştığı şeylere bakın..

ilahimasal
06-02-2018, 20:50
Konuşması Sırasında Bakanın Lafını Kesen Robota Format Atıldı

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/r8WAcxf9YeDY9OD9rQJwxA9a4yjJuGwUm4tBDE6UkjBvqij7uk bRFG916vpslHTYdac4T2pVNX9grLRZK9NTKPtU7Jkdnb07q7TF kvFLbmvZ1UX9ELXkSaX6ICBL09SS-3kyhX9LZ-5sp4SZZyGd4XBHpHZrutNg9996JwA82xkoCuGm-0ikhtgVAtGNSaA=w490-h300-ncBakan Ahmet Arslan'ın konuşması sırasında Sanbot, "Yavaş konuş, ne diyorsun anlamıyorum" diyerek lafını kesti:

Ahlaksız
08-02-2018, 00:35
Pakistan'da mahkeme, 'İslam'a hakaret etmekle' suçlanan üniversite öğrencisi Mashal Khan'ı öldürme suçlamasıyla bir kişiye idam, beş kişiye de ömür boyu hapis cezası verdi.
http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-42974029
Oku,müslüman..Bak bunlarda Müslüman..
Seninle Cennet'te buluşacaklar..Memnun musun bu durumdan?

Leonardo
11-02-2018, 13:37
Adam zaten deliydi, iyice köpürdü:


https://www.yahoo.com/news/poll-finds-almost-no-one-231945963.html


Trump K.Kore / Çin / İran / Rusya gibi ülkelerdeki gibi askeri geçit töreni düzenlemek istiyor 10 Amerikalıdan 9'u "Hayır" diyor :)

Leonardo
17-02-2018, 13:09
6 Gazeteciye ömür boyu hapis (Deniz yücel serbest):


https://edition.cnn.com/2018/02/16/europe/deniz-yucel-german-journalist-freed-intl/index.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+rss%2Fcnn_latest+%28RSS%3A+CN N+-+Most+Recent%29

Ahlaksız
19-02-2018, 00:00
Samsun'da 50-60 kişilik bir grup, TKP'nin düzenlediği 'Halkın Seçeneği Güçleniyor' toplantısına katılanlara saldırdı...
https://odatv.com/samsunda-komunistlere-saldiri-18021856.html


Banu Avar'dan CHP’yi karıştıracak iddia
https://odatv.com/vid_video.php?id=8F518

Leonardo
19-02-2018, 13:40
ABD'deki okul saldırıları ile ilgili yeni haberler:


https://nypost.com/2018/02/18/nurse-who-took-in-shooter-cruz-was-this-monster-living-under-our-roof/


BU artık ABD'de moda haline geldi. 1999'da da Kolumbia okulu saldırılarında da 17 kişi filan ölmüştü. Hayatta kalanlar şimdi benle yaşıt. Da böyle olaylar Yeni Zelanda / Avustralya / Kanada gibi çok benzer ülkelerde bile olmuyor. Hep Amerika'da oluyor, hep aynı şekilde oluyor.


Olayın faili de (fotoğraflara bakarsanız) bebek yüzlük dediğimiz bir çocuk. Yapıncaya kadar da kimse anlamıyor.


Benim sorduğum


1) Lise çağında gençlerin bizdeki G3'e denk askeri özellikte silahlara nasıl erişimi var (babasının tabancası / dedesinin av tüfeği değil. AR-10 makineli tüfek)
2) Las Vegas saldırılarında da ve diğer saldırılarda da hep aynı şeye hayret ediyorum. O kadar hazırlık yapıyorlar. en fazla 20 kişi ölüyor. Demek ki kullanmayı bilmeyince, sivil olan kişiler örneğin Charlie hebdo saldırılarındaki profesyonel teröristler gibi, o kadar silaha rağmen çok fazla zarar veremiyorlar.

Barlas
19-02-2018, 20:50
Güleyim mi ağlayayım mı. Bu nasıl haber, nasıl bir cahillik?

78 yaşındaki eşini, makatına hortum sokarak öldürdü... Akılalmaz gerekçe

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde, E.Y. (85) kabız olan eşi H.Y.'nin (78) makatına hortum sokup su verdi. Tazyikli su ile bağırsakları hasar gören kadın, hastanede yaşamını yitirdi.

Olay, geçen cumartesi günü, Çayırova'da meydana geldi. İddiaya göre; E.Y., kabız olan eşi H.Y.'nin rahatsızlığını gidermek için, kadının makatına çeşmeye bağlı bahçe hortumunu sokarak su verdi. Su tazyikli gelince H.Y. rahatsızlandı. Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kadının bağırsaklarının hasar gördüğü belirlendi. Durumu ağırlaşan H.Y., yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.

Polis tarafından gözaltına alınan E.Y. ifadesinde aynı rahatsızlığı yaşadığında kendisine de aynı yöntemi uyguladığını söyledi. Şüpheli, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Savcılık, E.Y. hakkında soruşturma başlattı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/929765/78_yasindaki_esini__makatina_hortum_sokarak_oldurd u..._Akilalmaz_gerekce.html

http://www.cumhuriyet.com.tr/thumbs/600x449/Archive/2018/2/19/929765_resource/753528_cover.jpeg

Leonardo
20-02-2018, 16:58
Bizim burada da iki karga direğin üstüne kondu. Biri "Gak" dedi, diğeri de "Gak" dedi, sonra uçup gittiler. (Cumhuriyetten alıntı ama kusura bakmasınlar)


Florida okul saldırısından sonra AR-15 tüfeğini satmaktansa tahrip etmeyi tercih eden adam:
https://youtu.be/UQX3RsAXN88?t=3

Ahlaksız
20-02-2018, 18:33
Şu adamın dediklerine bir bakın ya:)
https://odatv.com/vid_video.php?id=8F527

kartopu
21-02-2018, 10:40
Sn Ahlaksız Video yu izledim çok güzel Ali Tezel anlatıyor da bu vatandaş bu mameleyi hak etmiyor mu. Bu gün başımıza açılan dert bu vatandaşın kurnazlığı sonucu gelmedi mi. Küçük küçük dilenciliğin sonucu bunlar. Çok yakında hastanelerden değil AKP den randavu alacağız veya bir tarikatten, cemaatten bu günlerimiz i bile arayacağız.

Ahlaksız
21-02-2018, 19:15
Kartopu;siz mücadeleden yana değil miydiniz?
''Vatandaş ektiğini biçiyor'' diyen birisi,benim gibi mankurt birisidir..Yani konjonktürü olağan karşılayan birisidir..
Vatandaşı bu durumdan kurtarmak isteyen,yani mücadeleden yana olanlar ise,vatandaşın layığını bulduğunu söyleyemez..

Ahlaksız
26-02-2018, 18:23
Aczimendi Şeyhi Müslim Gündüz'den skandal sözler: Kızları gömmek yerine boyunlarını kesselerdi
https://www.msn.com/tr-tr/haber/turkiye/aczimendi-şeyhi-müslim-gündüzden-skandal-sözler-kızları-gömmek-yerine-boyunlarını-kesselerdi/ar-BBJBqhm?ocid=spartanntp
Ülkeye bak ülkeye..Şu haberlere,şu konuşanlara bakın..

Leonardo
26-02-2018, 21:49
Ben de bugün Almanya'nın aşırı sağcıları ile ilgili bir haber okudum. Oradaki ırkçılar da "Gelen mülteciler kadınları istismar ediyor" diye sahte bir propaganda başlatmışlar. Daha doğrusu sayısal verilerle, gerçekleşen olaylarda yer alan yabancı/mülteci sayıları ile oynayarak sahte verileri harita haline getirip sanki Almanya'nın her yerinde Suriyeliler ve Afganlar kadınları taciz ediyormuş gibi göstermişler.


Sonra yazar bunların psikolojik çözümlemesini yapmış. Varılan sonuç sizin makaledeki sonuçlarla aynı. Bunlar "31 çekmek günahtır", "Kişi kadının tırnağından tahrik olabilir" gibi saçma haberlerle manşet oldukça, Avrupalı faşistler de "Müslümanlar karı yüzü görmedikleri için bizim 13 yaşındaki kızlarımıza saldırıyor", "Ülkedeki cinsel saldırıların yarısını bunlar yapıyor çünkü onların dininde seks yapmak tamamen yasaklanmış" gibi sonuçlara varıyorlar.


Olayı şu anda gördüğüm gibi görebilseniz eminim bu olay size de çok komik görünecektir :)

Ahlaksız
27-02-2018, 20:11
Leonardo;Müslümanların nasıl insanlar olduğunu anlamak için,manşet haberlere filan ihtiyacımız yok ki..O dediğin çarpıtmalar her zaman olur..Yalnız bu çarpıtmalar yüzünden,farklı bir görüş sahibi olamayız..
''Aslında o haberler çarpıtma,aslında Müslümanlar son derece iyiler'' gibi abuk çıkarımlar yapılamaz..Bu işler bu kadar kolay değil..
Müslüman kafa yapısını bilmeniz için,müslüman kafasına bir dönem sahip olmanız lazım..O kafayı yaşamadan,o kafayı anlayamazsınız..Turan Dursun o kafayı yaşadı,bende yaşadım..O kafayı,ancak yaşayan bilir..

Ahlaksız
27-02-2018, 23:13
Adıyaman’ın Gerger ilçesindeki imam hatip ortaokulunda 18 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan hademe Mehmet Sait Güler, 571 yıl 11 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.
https://odatv.com/imam-hatipte-18-cocuga-cinsel-istismara-572-yil-27021824.html

Leonardo
27-02-2018, 23:23
diğer bir okulda benzer bir taciz olayı karşısında kızlara "siz de o kadar dar pantolon giymeseydiniz" demişler, Lise örgütleri filan ayakta (Twitter haberi)

kartopu
28-02-2018, 13:29
Kartopu;siz mücadeleden yana değil miydiniz?
''Vatandaş ektiğini biçiyor'' diyen birisi,benim gibi mankurt birisidir..Yani konjonktürü olağan karşılayan birisidir..
Vatandaşı bu durumdan kurtarmak isteyen,yani mücadeleden yana olanlar ise,vatandaşın layığını bulduğunu söyleyemez..

Çok haklısınız Ahlaksız arkadaşım.

Bizler her şeyin değişebileceğini kurgulayan insanlarız ama sonunda insanız öfkemiz kendimiz gibilerine de olmakta.
Hani nazımın bir şiiri var kabahatin büyüğü sende be kardeşim der işçilere biz de öyle diyoruz kabahatin büyüğü bizde ve bizim gibi düşünenlerde.

Sizin gibi düşünenlerde bu kabahati yüzümüze vuranlar Ama bu eleştiriler olmazsa bozuk düzelemez değil mi.

Leonardo
28-02-2018, 14:27
Leonardo;Müslümanların nasıl insanlar olduğunu anlamak için,manşet haberlere filan ihtiyacımız yok ki..O dediğin çarpıtmalar her zaman olur..Yalnız bu çarpıtmalar yüzünden,farklı bir görüş sahibi olamayız..
''Aslında o haberler çarpıtma,aslında Müslümanlar son derece iyiler'' gibi abuk çıkarımlar yapılamaz..Bu işler bu kadar kolay değil..
Müslüman kafa yapısını bilmeniz için,müslüman kafasına bir dönem sahip olmanız lazım..O kafayı yaşamadan,o kafayı anlayamazsınız..Turan Dursun o kafayı yaşadı,bende yaşadım..O kafayı,ancak yaşayan bilir..



- ama öyleler. Ortalama Müslümanın diğer bir inancın ortalama inançlısından farkı yok.


Yobazlık / fanatizm / aşırı muhafazakarlık da farklı bir olay. Bir şeye gerçek ismini koyarsan, konuyu ele alman daha kolay olur.


+ Bu tür insanların bir şey savundukları bile yok. Bunların zihniyeti "Kadına her şey yasaktır, erkeğe her şey serbesttir" zihniyetidir.


/ Bana erkeklerin davranışını (mesela para karşılığı seks gibi) eleştiren 1 tane "hoca" bulun. Bulamazsınız (kendi de gidiyor çünkü :) )

Ahlaksız
28-02-2018, 18:14
Kartopu;bir ara bir vatandaş b.kunda boğul Türkiye demişti..İşte bu insan benim çizgimde sayılır..
Mücadele edecek birisi,yani insanları bir yola sokmak isteyen birisi,insanları asla aşağılayamaz..Madem sinirleniyorsunuz,insanlara değil,insanları bu hale sokanlara sinirlenin..İnsan dediğiniz şey sonuçta bir hamurdur..Hamura ne şekil verirsen,onu elde edersin..

Leonardo;dindarların birbirlerine benzer oldukları doğru ama bu Müslümanların bazı farklılıkları var..Mesela yobaz bir hristiyanla,yobaz bir Müslüman aynı safta gibi gözükür ama değildir işte..Birinin dininde içki serbest,diğerinde haram..Bu farklılıklar çok önemli..
Kadın konusu da böyle..Hristiyanlar erkek kadın ayrımı yapmadan,tüm insanları günahkar beller..İslam dininde böyle değil işte..İslam özellikle kadını aşağılar..Hem de alenen..Hem kuran ayetlerinde,hem de yüzlerce/binlerce hadiste..İslam'ın en zayıf noktası,bu kadın konusudur diyebiliriz..

Ahlaksız
28-02-2018, 18:26
Tuzla’daki özel bir anaokulunda çocuklar öğretmenler tarafından dövüldü. Kız çocuklar ile erkek çocuklar çıplak halde topluca tuvalete götürüldü. Rezaleti kendi çocuğu da aynı okulda okuyan temizlik görevlisi Zeynep Atasever ortaya çıkardı. Zeynep Atasever yaşadıklarını, “Oğlum okulda olanları anlatınca inanamadım. İşimden ayrılıp anaokulu sahibine beni işe alması için yalvardım. Gördüklerim karşısında psikolojim bozuldu. Çocukları dayak yerken defalarca ellerinden aldım. Bana ‘Sen karışma, sana ne oluyor, sen burada çalışan birisin’ diye bağırdılar” dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/burasi-istanbulda-bir-kres-tek-kelimeyle-rezalet-40755969

Ahlaksız
28-02-2018, 18:29
Dine sarılanların ülkeyi getirdiği nokta bu..Nerdeyse saat başı böyle haberler çıkıyor;

Tehlikeli tırmanış! İstanbul'da veliler taciz iddiasıyla öğretmen dövdü
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/tehlikeli-tirmanis-istanbulda-veliler-taciz-iddiasiyla-ogretmen-dovdu-40756672

Leonardo
28-02-2018, 21:56
Kartopu;bir ara bir vatandaş b.kunda boğul Türkiye demişti..İşte bu insan benim çizgimde sayılır..
Mücadele edecek birisi,yani insanları bir yola sokmak isteyen birisi,insanları asla aşağılayamaz..Madem sinirleniyorsunuz,insanlara değil,insanları bu hale sokanlara sinirlenin..İnsan dediğiniz şey sonuçta bir hamurdur..Hamura ne şekil verirsen,onu elde edersin..

Leonardo;dindarların birbirlerine benzer oldukları doğru ama bu Müslümanların bazı farklılıkları var..Mesela yobaz bir hristiyanla,yobaz bir Müslüman aynı safta gibi gözükür ama değildir işte..Birinin dininde içki serbest,diğerinde haram..Bu farklılıklar çok önemli..
Kadın konusu da böyle..Hristiyanlar erkek kadın ayrımı yapmadan,tüm insanları günahkar beller..İslam dininde böyle değil işte..İslam özellikle kadını aşağılar..Hem de alenen..Hem kuran ayetlerinde,hem de yüzlerce/binlerce hadiste..İslam'ın en zayıf noktası,bu kadın konusudur diyebiliriz..


- ahlaksız çok fazla bilerek bir şey yazmıyorsun.


Sürekli açtığın taciz ve oğlancılık konusunu da anlamıyorum. kendi başından böyle bir şey mi geçti?

Ahlaksız
01-03-2018, 21:57
- ahlaksız çok fazla bilerek bir şey yazmıyorsun.
Sürekli açtığın taciz ve oğlancılık konusunu da anlamıyorum. kendi başından böyle bir şey mi geçti?
Beni de böyle kabul et sende..Bende böyleyim işte..
Diyelim ki başımdan böyle bir şey geçti..Ne değişecek ki?!
Forumun ne olduğunu bildiğini sanmıyorum..Bilseydin böyle cümleler kuramazdın..

Leonardo
02-03-2018, 02:06
Beni de böyle kabul et sende..Bende böyleyim işte..
Diyelim ki başımdan böyle bir şey geçti..Ne değişecek ki?!
Forumun ne olduğunu bildiğini sanmıyorum..Bilseydin böyle cümleler kuramazdın..



- Ateist forumda böyle şeyler yazan troller de var. O yüzden yanlış da anlaşılmasın. Bir de diğerlerini bilmiyorum. Ben okuyunca bunları Alman ırkçıların / Pegida gibi grupların "Müslümanları istemiyoruz" üzerinden giden faşist mesajlara çok benzetiyorum. Bir grubun genelini bu şekilde fişlemeyi sağlıklı bulmuyorum. Tabi biz Türküz. Kendimiz "Müslüman" olduğumuz için iğneyi kendi kendimize batırma hakkımız var. Ama gerçeklerden kopmamak kıydı ile.


- Hıristiyan dininde delileri "içine şeytan girmiş" diye yaktıkları, Bilim adamlarını şeytana taptıklarını itiraf ettirinceye kadar işkence ettikleri, yine özellikle kadınları, mesela otlarla / çöplerle ilaç hazırlayıp geçim sağlayanları cadı diye suda boğdukları. Çok eşliliğin olduğu, bilime açık açık karşı çıkıldığı dönemler oldu (hem de gayet yakın bir zaman dilimi içerisinde).


Hatta Harun Yahya gibi kişilerin "Yeni Masonik Düzen" gibi kitapları ABD'deki Hıristiyan yobazlardan copy-paste yapılmıştır. Yoksa Müslüman "mason" nedir daha onu bile bilmez. El-Kaide'nin kıyamet ideolojileri / deccal'in gelişine hazırlanması (AKP'nin de bu tür komplo teorisi orta-Doğu modellerine göre hareket etmesi) bunların hepsinin ideolojik temeli ABD'li aşırı dinci fundamentalist gruplardır.


orada bunlara bile niye izin verildiğini zaten anlatmıştım. Bizi ilgilendiren kısmı da şu: MHP'nin nasıl Avrupa'daki diğer ırkçı partilerle bağlantısı varsa, AKP ve aşırı dincilerin de bunlarla bağlantısı var. Yoksa Abdülhamid döneminde bile İslamda mesela Karikatürcü öldürme yok. Tam da Atatürk / İnönü döneminde, 20 yy başlarında azmaya ve çoğalmaya başlıyorlar. Sebebini de tam bilmiyorum.


/Yani birbirimizi kırmayalım ama buralarda bu tür kişilere denk gelme beklentisi bende var. O yüzden yanlış bir şey yazarsam şimdiden kusura bakmayın.


2) Turan Dursun'un ciddi eleştirileri olmuştur. Bunları tartışalım.


Ama ben bir defa sıfatı olmayan bir takım kişilerin, Sarıkla / sakalla dolaşan kişilerin dini yorumlama hakkına inanmıyorum. Artık din konusunda bile profesörlerimiz var. YNÖ Prof. Dr. mesela. Kitabındaki veriler de adama vahiy ile inmemiş. Mesela Hadis konusu: Eskiden çok hadis ezberleyerek "hadis uzmanı" olunuyordu. 20 yy'da bu yok. İnsanlar Amerikalarda Türkoloji / İslam dini üzerine 1000 sayfalık tezler hazırlıyorlar, sonra örneğin "Türbe olayı hurafedir, İslam'da yeri yoktur" diyebiliyorlar. O yüzden ben YNÖ kitaplarını "bilimsel kaynak" olarak görüyorum. Dünyada bir sürü böyle araştırmacı var. İslam ile ilgilenen bunlarla ilgilenmeli.


Yoksa 20 sene önce bana sokakta kitap verdiler (Bedava). Harun Yahya yazmış. İşte Darwin tezini kanıtlamak için domuz kafatası mı kullanmış, Deccalin gelişini mi hızlandırmak istiyormuş, konuştukça konuşuyor. Yani ağzı olan konuşuyor.


Mesela tamam. TV'ye çıktı / Youtube'e çıktı. mesela "Kuran'da Mastürbasyon yasaktır" gibi bir şey deyip, manşet olup, karşına çıktı diyelim.


- Sana ne?


Ve 1 tanesi bile "erkekler mastürbasyon yapamaz" demez. Yasak bir şey varsa Kadınlar için bağlayıcıdır. Erkeğin dilediği gibi davranma hakkı her zaman vardır.


- Vaktinize yazık yani. İslam yorumunuz da öyle. Diğer başlıktaki arkadaşın dediğini diyorum. Ya kitaptan alıntı yapın ya da YNÖ gibi ciddi bir kişiliğin dediklerini tartışalım.


Hangi dinde kafasına sarık takan herkesin o dini temsil etme gücü var? Çok safça davranıyorsunuz.

Ahlaksız
02-03-2018, 18:27
Leonardo;Sende bir sıkıntı var..

Osmanlıda oğlancılıkla ilgili konu açtım diye,beni küçükken tecavüze uğramış birisi olarak görmek istedin..Bu normal bir davranış değil..
Trt,200 kadar şarkıyı yasakladı başlığı da açtım mesela..Bu konuyu açtım diye,neyle yaftalayacaksın beni?Herhalde küçükken müstehcen şarkılara maruz kaldığımı mı söyleyeceksin?
Niye karşındaki kişiyle diyalog kurmaya,bu kişinin çocukluğunu filan öğrenmeye çalışıyorsun?
Forumlarda kişilerin değil de,fikirlerin konuştuğunu bilmediğinden olabilir mi?!

Ateistforum bir çöplüktür..Burayı orayla karıştırma..
Ben zaten trol olsam,yönetim yıllarca benim burada yazmama izin verir mi?!
Forumun çizgisine uygun konu açıyorum..Tekrar yazıyorum,iyi oku..Forumun çizgisine uygun konu açıyorum..

Bu forumda Müslümanları istemiyoruz konusu da açılabilir,ateistleri istemiyoruz konusu da..Burada islam veya müslümanlar aleyhinde yazan kişileri ''faşist'' gibi gösterme..
Sence bu forumda nasıl konular açalım?Mesela şintoistlerle ilgili konular açalım mı?Ne dersin?
Burası Türkçe bir forum ve foruma katılanların çoğunluğu ya geçmişinde ya da şu an Müslüman..Haliyle bu forumda islamla ilgili konuların fazla olması gayet doğal..Birilerinin islamı ağır eleştirmesi de gayet doğal..Sen bundan rahatsız oluyorsun..Bu çok belli..

Daldan dala atlama..Benim çocukluğumda sekildiğimi söyleyip,konuyu masonlara/deccala/mastürbasyona filan getirme..Geç bu boş lafları..

Bilimsel kaynağını yerim senin:)
YNÖ,son zamanlarında ulusal kanalda program yapıyordu..Bir programda,bir şadırvanda 3 gün Hallac ile görüştüğünü söyledi..Canlı canlı görüşmüş,konuşmuş Hallac ile..Bana maval okuma..!

Türkiye'de bu konulardaki en bilgili/entelektüel/aydın/akil/süper/marjinal/yobaz kişisini getir buraya..Getir,üstünden silindir gibi geçmezsem namertim..

Leonardo
02-03-2018, 20:35
Sayın Ahlaksız,


Ben öyle çok ileri yaşlı biri değilim. Siz de değilsiniz. Arada olabilir yani, istenmeyen sözler sarf edebiliriz. Ben bunları şaka amaçlı söyledim. Ciddiye almaya gerek yok.


Buranın daha iyi bir yer olduğunu ben de düşünüyorum. Umarım iyi anlaşmaya devam edebiliriz. :)


- Faşist göstermek İslami faşistlerin taktiğidir. Fransa'da parklardaki Hz. Meryem heykellerini bile laiklik nedeniyle kaldırıyorlar. Müslümanların saçına dokunsan ağlar, Burkinisini alsan ağlar, "Kız çocuğunu okuldan niye aldın?" diye sorsan ağlar. Diğer taraftan Müslüman erkekleri gayet modern giyinip, denize filan normal şort ile girerler (Aslında Erkeklerin de bir yere kadar örtmeleri gerekiyormuş).


Ama işte batıdaki tartışmaların (ve Türkiye'deki tartışmaların) böyle incelikli yönleri var. Hem Almanya'da hem Fransa'da bu olumsuzluklardan kendileri beslenen "İslam'In Avrupa'da yeri yoktur" diyen gruplar var.


Demek ki gerçekçi olmalıyız. İslam'In öyle bir sorunu filan yok. 3-4 nesildir Almanya'da olan, halen şalvar ile takunya ile dolaşan, Türkiye'deki seçimleri de sürekli kötü etkileyen bir grup yok demiyorum. Ama Almanya'daki Türklerin çoğu orada yaşamaya bakıyor. Dİl öğreniyorlar, iş kuruyorlar, okul bitiriyorlar, Almanlarla evleniyorlar, derken 2-3 nesil içinde oralı olup çıkıyorlar. Çoğunluk böyle. Dine filan aşırı tutunanlarda zaten oraya ayak uydurmayı / ekonomik refaha ulaşmayı beceremeyen, oranın toplumu tarafından da dışlanan kimseler.


Uzun yazıyorum ama derin bir mevzuya girdik: TR'de de aynı şey. AKP hep dışlanmış, fakir, geçmişteki sağ politikalar nedeniyle zor durumda olan kimselere ulaşıyor. Bunu da çoğu zaman yasal olmayan, yine geçmişteki sağ partilerden miras aldığı yöntemlerle yapıyor.


O yüzden bence dinin teorik eleştirisini örneğin Turan Dursun iyi yapabiliyor. O bile bilimsel fakat tartışmaya açık savlar öne sürüyor (hatırladığım kadarıyla). O yüzden "faşist" demiyorum. Ama bilinçsiz saldırıyı da mantıklı bulmuyorum.




YNÖ son yıllarında zaten kanserdi. Onun parlak dönemleri 90'ların ikinci yarısı idi. Bugün de kitapları İslam konusuna önem verenler tarafından okunur.


- Hallaç'ı Mansur veya diğer aziz mertebesinde kişileri geceleyin görmek, veya rüyasında görmek inanç dünyasında sıra dışı bir durum değildir. Geçmişte Hz Meryem'i veya Hz İsa'yı dağlarda filan görmek günümüzde UFO görmek kadar yaygın bir şeymiş. O yüzden inançlı biri bana "gördüm" derse ben genellikle inanırım (O da benim inancım).


/ Ben Ateist olarak kimse bir şeyden vaz geçsin demiyorum. Da Türkiye'de gerçekten çok eşli olabileceğini, çocuklarla evlenebileceğini, sakal bırakması gerektiğini düşünen insan da var. Bizim birinci derdimiz bunları eğitmek olmalı. Avrupa'da olsak bunu daha rahat tartışabilirdik çünkü orada devlet çocuğunu okula göndermeyeni hapse atıyor. Bu ülkede biz gayet modern / gelişmiş şekilde yaşıyoruz, Ama Taliban zihniyetinde olan kişilerle belki aynı apartmanda oturuyoruz haberimiz yok.


O yüzden "Ben inanmıyorum" yerine "Ben inanmıyorum + Dinde de böyle bir şey yok" yaklaşımı daha iyi. Ben öyle düşünüyorum.

Ahlaksız
02-03-2018, 21:11
Leonardo;Turan Dursun'da bilimsel değil..Yüzeysel..İslami literatürü baz alıp,islamı eleştiren birisi..Bunu da zaman zaman istihza ile yapan birisi..Mesela Turan Dursun,Muhammed'in tarihi bir kişilik olup olmadığına bakmamış..Buna gerek mi duymadı,yoksa bunu düşünmedi mi;bilmiyoruz ama buna değinmeliydi..Mesela Musa'nın tarihi bir kişilik olup olmadığına değinmiş ama Muhammed'i olduğu gibi kabul etmiş..Bilimsel bir kafa,böyle bir şey yap(a)maz..

Yalnız çok birikimli bir yazardır..Ben bazı konularda derine indiğimden biliyorum bunu..Yani Turan Dursun'un bu konularda dibine kadar indiğini biliyorum..Bu bakımdan çok büyük saygı duyarım kendisine..

YNÖ,Hallac'ı canlı canlı gördüğünü canlı yayında tvde söyledi..Hatta ''bana deli diyeceksiniz ama bunu söyleyeceğim'' dedi..
Evet,üst düzey bir islam alimidir..Türkiye'nin yetiştirdiği (Turan Dursun'u bir kenarda tutarsak) en iyi islam alimidir..Bunu kabul ederim ama sonuçta adam kafayı yedi..Tümden yedi..Zaten bir hayale inanmak,deliliktir de;bazıları işte delililiğini ilan eder..

Ahlaksız
06-03-2018, 19:58
İki akpli sanatçı(?)..İki haber..Biri şu;
Manken Ece Gürsel, dün Seda Sayan'ın kendi adını taşıyan programına konuk oldu.
Bilal Özcan, Ece Gürsel'e "Sperm bankasından hamile kalmak ister misin?" diye sordu. Ece Gürsel ise Bilal Özcan'a bu konuyu annesiyle de konuştuğunu belirterek "Annem koca adayı çıkmadı. Hiçbir şey de kalmadı. Öyle bir şey yaparız demişti" yanıtını verdi.
“BAKTIN ADAMIN GENLERİ GÜZEL, YAP ÇOCUĞU NE VAR!”
Bu sırada söze giren Seda Sayan'ın Ece Gürsel'e verdiği tavsiye ise şaşırttı:
"Kız yazık ne inşaat işçileri var. Onlar insan değil mi? Kız siz ne bekliyorsunuz doğurmak için. Baktın adamın genleri güzel. Maşallah sırım gibi. Tuttuğunu koparıyor, kuvvetli! Yap çocuğu ne var?"
https://odatv.com/sperm-bankasi-da-neymis-ne-insaat-iscileri-var-06031805.html
İşçileri damızlık hayvan gibi gören bir akpli sanatçı..
Diğer haber de şu;
Kadının üretime girmediği sürece medeni bir toplum olunamayacağını anlatan Mehmet Aslantuğ ise Avşar’a “Kadın üretimde olsun ama, öyle değil mi Hülya?” diyerek karşılık verdi. Avşar ise Aslantuğ’a, “Yine özgür olsun ama erkek egemen olsun! Kadın özgür olmasın demiyorum, erkek egemen olsun” diye yanıt verdi.
https://odatv.com/sosyal-medya-mehmet-aslantugun-bu-bakisini-konusuyor-06031856.html
Bu da erkek egemen olsun,kadın evde otursun diyor..Kendisi ömrü boyunca sokakta olmasına rağmen..

Tam akpliler,tam..

"ictenlik"
12-03-2018, 15:42
Wikileaks'in sızdığı ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Clinton'ın e-postalarından inanılmaz iddialar: IŞİD, Esad ve Kaddafi'yi alt etmek için kuruldu! Başına Erdoğan getirildi. Damat Albayrak IŞİD petrolünü satmak için görevlendirildi.
Wikileaks'ın sızmayı başardığı ve mahkeme kararıyla yavaş yavaş açılanacak olan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a ait olduğu iddia edilen elektronik postalardan inanılmaz bilgiler ortaya çıktı. ABD'nin muhalif düşünce kuruluşu Common Sense Show'un dört yıl önce ortaya attığı iddialarla başlayan skandala göre, ABD, IŞİD'i ‘petrol devleri' olarak gördüğü Suriye ve Libya yönetimini devirmek için kurdu. Suriye ayağında IŞİD'in kontrolünü Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlayacaktı ve IŞİD'in ele geçirdiği petrol havzalarındaki işlenmemiş petrol Rus ekonomisini zayıflatmak amacıyla Erdoğan'ın damatı Berat Albayrak tarafından kara borsaya sürülecekti!

HER ŞEY LİBYA İLE BAŞLADI

‘ABD Libya Büyükelçisi Stevens'ı CIA öldürttü'

Skandal iddiaları ortaya atan Common Sense Show, ABD'de ‘karanlık isim' olarak bilinen Libya Büyükelçisi Stevens'ın büyükelçilik saldırısı sonucu hayatını kaybetmesini ‘suikast' olarak tanımlamıştı. Kuruluşa göre, "terörist organizasyonların çıkardığı petrolün dağıtımını, silah trafiğini ve bölgedeki CIA faaliyetlerini" denetleyen Stevens'ın ‘kirli çamaşırlarının' ortaya dökülmeye başlaması CIA'i endişelendirdi.
Bu nedenle elçi Stevens, doğrudan CIA'e bağlı cihatçılar tarafından öldürüldü. ABD bu hamleyle hem Stevens'ı susturmuş oldu. Hem de Libya'ya başlatılacak saldırılar için gerekli ‘savaş nedenini' sağladı. Sözün, özü CIA bir taşla iki kuş vurmuş oldu.

PETROL İÇİN HER YOL MÜBAH!

Wikileaks, Libya skandalından bu güne Clinton'ın elektronik postalarından yola çıkarak ABD'nin, ‘kirli petrol oyununu' gözler önüne sürüyor. Ünlü sızıntı sitesinin yeni yüklediği bilgilere göre;
-Katar, ABD'den, Katar-Türkiye arasında kurulacak petrol boru hattı için yardım talep etti. Dönemin Dışişleri Bakanı Hillary Clinton tarafından incelenen bu istek, ‘karlılığı' düşünülerek kabul edildi.
-Petrol hattı için ‘sorun teşkil eden' Suriye'nin ‘oyun dışı' bırakılması için planlar ortaya atılmaya başlandı. Bu sürece hem Türk hem de Katarlı yetkililer katıldı.

-ABD'li askeri stratejistler, Rusya'nın desteğini alan Suriye Ordusu'nun uzun yıllar ‘muhalif' güçlerle çatışabileceğini ortaya koydu. Bunun üzerine ‘petrol sahalarının' hızlı denetimi için başka çözümler aranmaya başlandı. IŞİD, bu arayışın sonucunda kuruldu.

-Türkiye, IŞİD ile dirsek temasında bulunacak, çıkartılan ham petrolü rafine ederek piyasaya sürecekti. Bu süreçte IŞİD'in hızlı genişlemesi için gerekli destek istihbarat ajansları tarafından sağlanacaktı.

-Ukrayna'da başlayan krizle ‘ambargo' yiyen Rus ekonomisine petrol fiyatlarının düşürülmesiyle bir darbe vurulması planlanıyordu. Rusya'nın devre dışı bırakılmasıyla bölgede bir ‘petrol imparatorluğu' yaratılacaktı.

RUSYA'NIN İDDİALARI

Rusya, uçak krizinin ardından Türkiye'yı IŞİD'den petrol almakla suçlamış, ticareti uydu fotoğraflarıyla gözler önüne sermişti. Zikredilen isimse Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak olmuştu.
Suriye'de iç savaşın başladığı 2012 yılına ait olan Clinton'un elektronik postalarıyla, IŞİD'in ortaya çıktığı ilk zamanlardaki tavrı bire bir örtüşüyor. Zaman içerisinde, sahada değişen oyunun bugün ne hal aldığını bilemesek de, Wikileaks'ın ortaya attığı iddialar ‘doğrulanabilirliğini' koruyor. /ABC

ilahimasal
12-03-2018, 16:42
Üyelik tarihi: 22 Aug 2017
Mesajlar: 531
Standart Wikileaks'den Erdoğan için dünyayı şokta bırakan açıklama

Uydurtu

Bu haber 2016 - 2017 ve 2018 de sūrekli ortaya atılan geçmiş bir haber . Bilginiz olsun diye paylaşma ihtiyacı duydum.

Bu haberin birebir yazım şekli dahi aynı biçim de , gecmiş seneler de dahi yayınlandığını bulabilirsiniz.

Bu haber ve öncesin de , abd ve bu ülkedeki taşeronu olanların , kuruş hesabı ile Suriye devletinin petrolleri , işid denilen örgüt aracılığı ile Dünya ya satılmıştı.

Rusya , Türkiye den yollanan petrol yüklü tırları vurmuştu. Türkiye de ki Tır sahipleri , Rusya ya ateş püskürmüştü ve Rus jetini vurmuştu. Ve devamını biliyorsunuz.

Bu gün Rusya ve hükümetin arası bal kaymak. Bu haber ve haber de ki tüm bilgiler biliniyor.

Rusya , burda ki hükümeti almış koltuğunun altına , dilediğini yaptırıyor. Rusya ile zıt düşmesi söz konusu bile değil.

Ruslar bölge de ki oyun kurucudur. Ters düşeni bitirirler.

Hükümet Afrine Rusya izin verdiği için girebil di ! Zıttı mümkün değil. Hükümetin paraya ihtiyacı var ve avrupa da ki mülteciletinde buraya tekrar gönderilmesi durumu var. Bizimkiler parayı avrupadan alıp , Ruslara verecekler , tabiki karşılığın da bir şeyler alıcaklar , s 400 , deniz ürünleri , un buğday gibi. Ruslar almış bizim hükümeti kanatlarının altına .


Gerisini yazmaya gerek yok .

Leonardo
12-03-2018, 17:09
Putinist rejimin Demokrasi ve basın özgürlüklerine saldırıları sürüyor:


https://www.washingtonpost.com/amphtml/opinions/erdogan-is-transforming-turkey-into-a-totalitarian-prison/2018/03/11/19a4cde8-23c9-11e8-94da-ebf9d112159c_story.html

ilahimasal
12-03-2018, 18:31
Ruslar işi biliyor. Bölgede onlar ne isterse o oluyor.

Ruslar işi bilen komünistler diyebiliriz.

Ruslara bu saatten sonra hiç bir arap diklenemez. Diklenirse façasını çizer. Bunu NET bir şekilde gördük.

Ruslar , abd nin bölgede ki tüm DEMOKRATİK !?!?! girişimlerini yerle bir etti.

Leonardo
14-03-2018, 19:30
Ruslar işi biliyor. Bölgede onlar ne isterse o oluyor.

Ruslar işi bilen komünistler diyebiliriz.

Ruslara bu saatten sonra hiç bir arap diklenemez. Diklenirse façasını çizer. Bunu NET bir şekilde gördük.

Ruslar , abd nin bölgede ki tüm DEMOKRATİK !?!?! girişimlerini yerle bir etti.


Ben otoriter rejimlere asla hayranlık duymadım, duysaydım Sovyet rejimine hayranlık duyardım. 1)


Rusya'dan ne köy olur ne kasaba 2)


Çin denen ülkeden bile o kadar korkmayın 3)


Neyse.


ABD'de 3000'nin üzerinde eğitim kurumunda bugün gösteriler yapılıyor. Genç nesil silah lobisinin işlerinden bıkmış durum, Avrupa benzeri bir silah denetimi sistemi istiyorlar:


https://www.yahoo.com/gma/students-across-country-around-world-part-national-school-080304432--abc-news-topstories.html

"ictenlik"
15-03-2018, 08:56
İngilizcem yetersiz ve translate'le okudum (ve sanırım anladım ) ama buyrun
Konu başlığı açılabilir...

https://www.sott.net/article/380051-End-of-civilization-Richard-Dawkins-suggests-that-people-eat-human-flesh-to-overcome-a-repugnancy-to-cannibalism

Engse Hohol
15-03-2018, 10:51
Richard Dawkins haklı olabilir Uydurtu. Hatta ben diyorumki, 40-50 yıl sonra mangala koyacak et bulamayan Türkler, lab ortamında kök hücrelerden üretilen insan etini yiyen ilk toplum olabilir. Her cumartesi tavuk nugget yiyoruz, synthetic human flesh niçin yemeyelim? Kaldıki 40-50 yıl sonra mecbur kalacağız sentetik et yemeye. Çünkü asıl etini keserek elde ettiğimiz hayvanlar Türkiye içerisinde sayıca tükenecekler. Yurtdışından, Sırbistan dan Fransa dan 5 bin 700 ton karkas et ithal edilerek doymaz bizim 80 milyon insanımız.

Dijwar
15-03-2018, 11:04
İngilizcem yetersiz ve translate'le okudum (ve sanırım anladım ) ama buyrun
Konu başlığı açılabilir...

https://www.sott.net/article/380051-End-of-civilization-Richard-Dawkins-suggests-that-people-eat-human-flesh-to-overcome-a-repugnancy-to-cannibalism
Dawkins gene kendi aşmış:)
Ama bence biz değilde küçük yaştan itibaren çocuklarımız ancak yiye yiye alışabilir. Biz öyle yetişmediğimiz için zorlanırız.

Leonardo
16-03-2018, 14:49
%200 veya Rakı durumunda AKP döneminde %700 artmış olan ve alkollü içecek vergilerin sürekli artırıldığı ülkemizde insanlar kaçak içkiye yöneliyorlar, veya sağdan soldan öğrendikleri yöntemlerle evlerinde rakı üretiyorlar. 2002-2010 yılları arasında alkol zehirlenmesinden ölenlerin sayısı 400 civarında, Sadece Kasım 2015'de alkol zehirlenmesinden ölenlerin sayısı 40.


- zaten Türkiye'de yıllık kişi başına saf alkol tüketimi 1,5 litre (Avrupa'da en düşük oran)
- Rusya gibi diğer bir aşırı uç ülkede bu rakam yılda 15 kitre.


- Müslüman ülkelerin birçoğunda böyle saçma bir alkol düşmanlığı var. Ama bizdeki haliyle bu para daha çok hükümetin kasalarını doldurmaya yarıyor.


https://www.ozy.com/fast-forward/turkey-faces-deadly-drinking-challenge/83310


- Benim bu konuda düşüncem şudur: Sigara gibi bir nesne (İrlanda da yapıldığı gibi) tamamen yasaklanabilir.
Marihuana (ABD'deki gibi) belirli ölçülerde serbest bırakılabilir.


Alkol şöyle bir şey: Sosyal içici isen veya normal düzeyde abartmadan içebiliyorsan, bir çok insanın kolaylıkla zarar görmeden kullanabileceği bir nesne hatta bir kültürdür.


Örneğin Donald Trump, (Diğer konularda o kadar bilinçsiz olmasına rağmen) içki içmenin kendisi açısından uygun olmadığını, gelecekte bu nesneye alışıp bağımlılık geliştirebileceğini çok erken yaşta fark etmiş, bu yüzden (ki bu her gün McDonalds yiyen bir insan) asla Alkol kullanmama kararı almış.


O yüzden, mesela Osmanlı'da da alkol yasakmış, insanlar yer altında üretilen alkol tüketip ikide bir zehirleniyorlarmış.
Iran'da da gençler geceleri filan bir yerlerde oturabiliyorlar. Ama alkol yasak.


Bu da İslam'ın büyük yanlış anlaşılmasından biridir. kitapta "nefsine zarar vermeyeceksin" diyor. Bunlar da "Sigara iyi, alkol kötü" olarak anlıyorlar. Gerçekte ise, Sigara alkolden daha zararlıdır. Alkolü ayda / haftada 1 içersen, ülserin filan da yoksa, bir şey olmaz. Sigara'nın detayına da girmeyeceğim.


Demek istediğim, zaten öyle içmeyi çok seven ülke değiliz. Rakı'yı bari biraz ucuzlatsalar, insanlar tanısın / içebilsin istiyorum.

Natan
12-06-2018, 09:18
Akp'lilerin akil hastasi yada salak oldugunu dusunuyorum.

Adamlar kandirilmak amaciyla yaratilmis sanki.

Herseye ragmen gidip de akp'ye oy veriyorsan tam bir geri-zekalisin. Karinca kadar aklin yok yani. Simdi okudum, Kandil'e operasyon duzenlemis TSK isimli orgut. "Sehit" de varmis. Tv'lerde gectiler. Yahu, be akilsiz; Tayyip Recep'in milliyetcileri gaza getirmek ve oy toplamak icin, kendi hukumranligini devam ettirme maksadi ile Kandil operasyonunu baslattigini gormuyor musun? Secimlerde oy alabilmek icin bu islere aceleyle giristigini gormuyor musun? Askeri, polisi atesin icine atip, siyasi rant kazanma derdinde. Olen insan evladinin cani hic onemli degil.

Olen olsun, babane ben baskan olayim, allah gibi olayim diyor.

Hala bunu gormuyor musunuz?

Yapilan hirsizliklari, adaletsizlikleri, insanlik suclarini gormuyor musunuz?

Bu salak Pkk de simdi karsi saldiriya gecer ve HDP'nin basarisiz olmasi icin elinden gelen dangalakligi yapar. Hendek olayinda yaptiklari gibi.

Vah ki ne vah

Turdur
23-11-2018, 02:57
Habere bakın. Soğan ele geçirilmiş. Eğer ele geçirilmeseydi kim bilir kaç vatandaşımızın gaz yapmasına sebep olacaktı.

Mardin´de bir depoda 30 ton soğan ele geçirildi (https://www.haberturk.com/mardin-haberleri/64884412-mardinde-bir-depoda-30-ton-sogan-ele-gecirildi#)

kartopu
23-11-2018, 11:53
Bazen Tarihe sormak gerekecek

Yapılan anketlerde .
eğitim seviyesi yükseldikçe CHP de oy oranları yükseliyor. Eğitim seviyesi düştükçe AKP de oy oranları artıyor.
Bu durumda kandırma ve kandırılma oranları da artacaktır.

İşte onun için imam hatipler AKP için ünveristeler den daha önemli.

Niçin mütahitlerin yaptığı yol, köprü, hava alanları diğer ülkelerin maliyetinin üç katı büyüklüğüne çıkıyor.?

AKP ye oy verenler küçük hesaplar yapıp büyük fırsatları kaçıranlar Salak mı bence beyin kapasitesi bu kadar. Hiç zenginler çocuklarını asker veya polis yapıyor mu, ama avukat doktor hatta öğretmen yapıyor.
Küçük düşünenler ve Büyük düşünenler diye bir şey var.

A.Simith bile hayallerin büyük olsun davanda büyük olur diyor, Burjuva sınıfına. İşçilere ise bir gün makine yapan makinalar yapılacak sizden kurtulacağız diyor.
Toplumda cehalet yükseldikçe din müşteri bulur AKP de din pazarlıyor. Eğitim seviyesi yükseldikçe toplumsal itirazlarda yükselir.

Aysun Kayacı, "Ben vergi veriyorum niye vergisini vermeyen, çok özür dilerim herkes üstüme gelecek ama kalıp olarak söylüyorum, *'dağdaki çoban'la benim oyum eşit mesela. Niye? Hiç vergisini vermeyen biriyle niye benim oyum eşit.* O benim kadar duyarlı benim kadar sorumluluk sahibi bir şekilde yaklaşıyor mu acaba" diye konuştu.
9-3-2008

Aysun Kayacı bunu söylediğinde her kes A. Kayacı yı kınamıştı özellikle o Liberal geçinenler bu gün o Liberallerde aldatıldık diyor.
Ne kadar haklı çıktığı 10 yıl sonra anlaşılmaktadır. İşte A. Kayacı eğitim seviyesinin yüksekliği akıl seviyesinin de yüksekliğini (avantacı menfaatçılar hariç) anlatmak istediği bu gün belli oluyor vergi de bir tepki.

Ahlaksız
08-01-2019, 23:32
Batı Avrupa'nın üçte biri dine inanmıyor, dini kurumların tutumu dinden soğutuyor
https://tr.euronews.com/2019/01/07/arastirma-bati-avrupa-nin-ucte-biri-dine-inanmiyor-dini-kurumlarin-tutumu-dinden-sogutuyor

karakedi
09-01-2019, 01:35
avrupada ırkçılığın yükselmesi, nazizmin hortlaması; hatta dinsizlikten daha hızlı yükselmesi bu haberi sevindirici bulmamızı önlüyor. bence.

ForumKirpisi
09-01-2019, 01:54
avrupada ırkçılığın yükselmesi, nazizmin hortlaması; hatta dinsizlikten daha hızlı yükselmesi bu haberi sevindirici bulmamızı önlüyor. bence.

Akpliler islamafobiyle mücadele diyorlar, islamafobi tüm gayrimüslimlere Afrika, Uzak Asya dahil yayılmış. Nasıl yayılmasın ki? Nijeryadaki Hristiyanla Müslüman arasında sosyokültürel var 2 kat. İslamafobik olmayan gayrimüslim sadece elitler ve bazı sorumlu din adamları kalmış.
İslam, diğer dinlerin bakış açısından ölmüştür. İslam böyle değil diyen ağzından tükürük saçan sarıklı sakallı elemanlar artık bi mücadele yapamaz.
Dünya açısından müslümanlar etnik bir gruptur, cahiliyetten bu böyle. Bir dönem yahudilerin olduğu gibi müslümanlarda etnik bir grup ilan edildi.

Türkiye İslamı reddeden bir manifesto yayınlasa gelen turist sayısı 2 katına çıkar, ihracat 4 kat. En azından taklit yapamaz mı? :S

Avrupada cehalet, göç olgusuna gerçek dışı yaklaşımlar yaptı bunu böyle. Avrupayı yüceltmeyin diyorum hayalperest falan diyorlar. Bizim millette çok aşağılık kompleksi var.

Ahlaksız
09-01-2019, 20:54
Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde bulunan Mescid-i Haram ve çevresini çekirgeler ve hamam böcekleri bastı.
https://tr.euronews.com/2019/01/09/video-mekke-yi-cekirgeler-ve-hamam-bocekleri-basti?minutetv=true
Ey ateistler,hadi bunu da açıklayın:D

Felâsife
09-01-2019, 22:40
İlk defa olması ilginçmiş, ardından dolu gelirse, zemzem kırmızı akarsa bak o zaman, Suud kralının etekleri tutuşur.. :D
Birde şu video var ama sanırım ilaçlamışlar bir yere toplamışlar gibi.

https://www.youtube.com/watch?v=4v4jGJyc7Ls&feature=youtu.be

Ahlaksız
11-01-2019, 18:19
Suudi Arabistan Şura Konseyi, oluşturduğu yeni düzenlemeleri Çarşamba günü onayladı ve 15 yaşından küçük oğlan ve kızların evlenmelerinin yasak olması gerektiğini duyurdu. 18 yaş altında olanların da ancak mahkemeden özel izinle evlilik yapabilecekleri belirtildi.


Ne var ki, Şura Konseyi kararlarının yasal bir bağlayıcılığı bulunmuyor çünkü bu konsey hükümete sadece danışmanlık yapmak, krala ve kabinesine kanun teklifleri sunmakla görevli. Yeni düzenlemeler yasalaşırsa aşırı muhafazakar ülkede atılan bu adımlar olumlu olarak değerlendirilecek. Ancak yasalarda varolan bazı boşluklar nedeniyle küçük kızların korunmasının kolay olmayacağı düşünülüyor.
Evlenmek için yasal bir alt sınırın olmadığı ülkede kadınlar hala ancak 'muhafız erkek' himayesinde yaşıyor, onun vasiliği ve izni ile çalışabiliyor, seyahat edebiliyor ya da evlenebiliyor. Her ne kadar Şura Konseyi'nin bu adımı önemli de olsa ülkedeki durum şimdilik değişmiş görünmüyor.
https://tr.euronews.com/2019/01/11/suudi-arabistan-cocuklarla-yapilan-evlilikleri-yasaklamaya-hazirlaniyor
Tüm Dünya'nın gözü önünde çocukları siken bu toplumu,bir şekilde besleyen/destekleyen herkesin nokta nokta nokta..!

Ahlaksız
06-02-2019, 19:51
Dışarıda öpüşen iki gence halka açık alanda kırbaç cezası
https://tr.euronews.com/video/2019/02/05/video-disarida-opusen-iki-gence-halka-acik-alanda-kirbac-cezasi
Öpüşenleri kırbaçlayan bir din..Ne hoşgörü ama..!

Abdullah Rzayev
06-02-2019, 20:21
İstanbul Kartal'da 8 katlı bir bina çöktü. İlk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, enkaz altından 3 kişi yaralı kurtarıldı. İstanbul Valisi Yerlikaya, binanın üç katının kaçak olduğunu ve binada 14 daire bulunduğunu açıkladı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, binanın çökmesiyle ilgili yayın yasağı kararı verdi. https://www.google.com/amp/s/www.ntv.com.tr/amp/galeri/turkiye/kartalda-8-katli-bina-coktu,ecPkjxJeDU-6PmJiY7hXMg

Ahlaksız
13-02-2019, 23:34
ilaçlara yüzde 26.4 zam..!
https://odatv.com/ilaclara-oyle-bir-zam-geldi-ki...-13021949.html
Fransa'da 7 cami kapatılmış..!
https://odatv.com/fransada-7-cami-hakkinda-karar-13021957.html

karakedi
13-03-2019, 20:26
Vatandaşın bankaya borcu 511 milyar lira!

Vatandaşların bankalar ve tüketici finansman şirketlerine olan tüketici kredisi ve kredi kartı borcu 1 Ocak-1 Mart 2019 tarihleri arasında 511,3 milyar lira oldu.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, yurtiçinde gerçek ve tüzel kişilere ait 93 milyon 772 bin 213 adet hesap bulunuyor. Bu hesaplardan 1 milyon lira ve üzeri mevduat hesabı olanların sayısı yüzde 0.17'si yani 163 bin 180 adet. Yurtiçi yerleşiklerin bankalardaki toplam mevduatları 1 trilyon 898 milyar 572 milyon lira. 163 bin 180 adet hesapta duran mevduat tutarı ise 1 trilyon 24 milyar 777 milyon lira. Toplam mevduatlara 1 milyon liranın üzerindeki mevduatların oranı yüzde 54'ü buluyor.

Vatandaşların bankalara borcu 511 milyar lirayken, 163 bin 180 gerçek ve tüzel kişinin mevduatı 1 trilyon 24 milyar 777 milyon lira oldu. Yüzde 0,17'lik bu kişilerin elindeki para toplam mevduatın yüzde 54'üne denk geliyor.


http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/styles/newsimagestyle_615x410/public/5bea6a1961361f2f30806391.jpg

korkunç bir rakam. bankalardaki nakit paranın yarısı borca gidiyor. tepeden tırnağa herkes borçlu. borçlu olmayanlar da alacaklarını alamadığı için durgunluğa girmiş durumda. barut fıçısı gibiyiz. biri kibriti çaksa patlayacağız.

elde patlamayız inşallah...

ForumKirpisi
13-03-2019, 20:39
Mühim olan kimin hangi bankalardan borçlu olduğu.

Ziraat, Vakıf, Halkbank.

Özellerden de Denizbank (Rusya aldıktan sonra hükumete yakınlaştı, sonra Rusya sattı).

Sonra da İşbankası (CHP'nin söz hakkı olduğundan devlete direnmişler).

Sıkıntılı krediler en çok bu bankalardan çekilmiş. Çekenler belli.
İşbankasını da CHP'den alıp onu da bu çarka sokmaya çalışıyorlardı.
Mesela paran yok ama bir şey yapacaksın, tarikatçıysan damat sana para ayarlıyor bu bankalardan.

Yoksa sade vatandaşa zaten artık kredi, borç vermiyor bankalar.

Bir de yanıltıcı düşük faizli kredi reklamları çok etkili oldu. Yıllardır SMS'le kredi verdiler. 1000 Lira verdi 6000 aldı.

Sermayenin ülkede olmaması ve devasa ölçekte vergi kaçırma en önemli sorun.

XYZ Çikolata şirketisin, Çumbaragumda ülkesinde XYZ Çikolata Çumbaragumda üzerinden satışını yaptın. Karının bir kısmını
ülkeye getirmeye karar verdin. Ülkeye direk getirirsen devlet gelir vergisi alır. Onu ülkeye sokarken sanki Çumbaragumda'dan kredi çekmiş,
borçlanmış gibi sokuyorsun ya da mala çevirip malları getiriyorsun, böylece hep alım yapmış gibi oluyorsun. Vergi kaçırma böyle yapılır.

Rapi
20-03-2019, 01:00
2019 İlkbahar Gündönümü 21 Mart

https://i5.yapics.com/03/19/5219fdre03.jpg
21 Mart tarihinde İlkbahar Ekinoksu'nda Güneş ışınları öğle vakti Ekvator'a 90 derecelik açı ile düşer. Bu olayla birlikte gece ve gündüz birbirine eşitlenmekte, hem kuzey hem de güney kutbu aynı anda gündoğumu hattına girmektedir.

EKİNOKS NEDİR?
Ekinoks gün-tün eşitliği, gece-gündüz eşitliği veya ılım olarak da bilinir. Güneş ışınlarının Ekvator'a dik vurması sonucunda aydınlanma çemberinin kutuplardan geçtiği andır. Gündüz ile gecenin eşit olması durumudur. Yılda iki kez tekrarlanmaktadır.

21 MART'TA NELER OLUR?
Gölge boyu Ekvator'da sıfırdır. Güneş ışınları bu tarihten itibaren Kuzey Yarım Küre'ye dik düşmeye başlar. Bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre'de geceler, gündüzlerden uzun olmaya başlar. Kuzey Yarım Küre'de ise tam tersi olur. Bu tarih Güney Yarım Küre'de Sonbahar, Kuzey Yarım Küre'de İlkbahar başlangıcıdır. Aydınlanma çemberi kutup noktalarına teğet geçer. Bu tarihte Güneş her iki kutup noktasında da görülür. Dünya'da gece ve gündüz süreleri birbirine eşit olur. Bu tarih Güney Kutup Noktası'nda altı aylık gecenin, Kuzey Kutup Noktası'nda ise altı aylık gündüzün başlangıcıdır.

Ahlaksız
22-03-2019, 22:52
AK Parti'de Kimseye Terörist Falan Demeden Normal İnsan Gibi Seçim Kampanyası Yürüten Binali Yıldırım, Sağlık Kontrolünden Geçirilecek
31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken ekonomideki sıkışmışlığı unutturmak için kutuplaşmayı artırma yoluna giderek sert bir kampanya yürüten AK Parti'de, henüz kimseye küfretmeyen, terörist demeyen ve mikrofonu eline alınca kin kusmayan neredeyse tek isim olan Binali Yıldırım'la ilgili rahatsızlık büyüyor.
İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın şu ana dek adeta normal bir ülkede normal bir zamanda seçime giriyormuşçasına sakin ve makul bir kampanya yürütmesi gündemiyle toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda soruna acil yollu bir çözüm arandı.
Toplantıda ilk olarak en üsttekinden en alttakine, basınından internetteki trollerine kadar partinin her kademesinde hizmet verenlerin bu süreçte ellerinden geldiğince ortamı germeye çalışmalarına karşın, en önemli belediye için yarışan Yıldırım'ın sakinliğinden duyulan rahatsızlık dile getirildi.
"Sanki Bartın adayı"
"Sayın Yıldırım, sanırsınız Bartın Belediye Başkanlığı için yarışıyor. Ki Bartın adayımız bile seçileceği garanti olmasına rağmen tam bir görev bilinciyle günde en az 3 kere rakiplerine terörist, vatan haini, fetöcü alçak falan diyor. Yatıyor kalkıyor bela okuyor. Kendisine de buradan teşekkür ediyorum" diyen AK Parti Seçim İşleri'nden sorumlu MYK üyesi Süleyman Aytunç, seçimlere kısa bir süre kala Binali Yıldırım'dan henüz kimseden nefret ettiğine dair bir işaret gelmediğine dikkat çekti.
"Sakin olunacak zaman mı?"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in "Ya Binali Bey, biraz sakin yaradılışlı bir insan. Konuşurken falan da ağır ağır... Ondan olabilir. Sonlara doğru açılacaktır diye inanıyorum ben" şeklindeki itirazına, "Anlıyorum, olabilir tabii ama şimdi sakin olunacak zaman mı? İnsan en azından dava arkadaşlarına ayıp olmasın diye İmamoğlu'na bir fetöcü bile demez mi?" sözleriyle yanıt veren Aytunç, Yıldırım'ı sinirlendirmek için bugüne kadar çeşitli yöntemler denemelerine rağmen bana mısın demediğine de sözlerine ekledi.
"Gençilk kollarındaki arkadaşlar gecenin 3'ünde defalarca ziline basıp kaçtılar. Yine başka bir ekibimiz günde 5 defa arayıp ısrarla bireysel emeklilik satmaya çalıştı. Avcılar'da esnafı ziyaret ederken tuttuğu takım aleyhine tezahurat yaptırdık. Garsonu ayarlayıp Meclis'e geldiği bir gün yemeğine tuz yerine şeker boca ettik. Ama yok, olmuyor. 'Yaaahu arkadaşlaaaarrr şimdi benim aklıma bir fıkra geldi' deyip onu anlatıyor. Kendi anlatıyor kendi gülüyor. Zaten sinirliyiz, elimizden bir kaza çıkacak artık" diyen Aytunç, Binali Yıldırım'ın bu sakinliğinin büyük ihtimalle tıbbi bir sorun olduğunu ifade etti.
Hocaya da okutulacak
Konuşmaların ardından toplantının oylama kısmına geçilirken, Yıldırım için en yakın zamanda uzman bir nörolog ve psikiyatrdan randevu alınması önerisi de oy çokluğuyla kabul edildi. Önümüzdeki günlerde kapsamlı bir Check-up'a girecek olan Binali Yıldırım'ın sonuçlarının temiz çıkması halinde dil bağlama büyüsü yapılmış olma ihtimaline karşın nefesi kuvvetli bir hocaya okutulacağı da son olarak gelen bilgller arasında.
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=355552
:D

ForumKirpisi
23-03-2019, 00:15
Senegalli turiste laf yapan beyinsizle alakalı bişey olmuş mu?

Bi taksiciler bi gurbetçiler ülkenin kanayan yarası mübarek.

Ben bakmıyorum haberlere elim ayağım titriyor böyle şeyler görünce.

ForumKirpisi
23-03-2019, 00:48
Türkiye'nin boğucu gündeminden kaçmak ve yeni bir hayata başlamak için geçtiğimiz yıl göçmenlil başvurusu yaparak Yeni Zelanda'ya yerleşen Yiğit Gübal(32), dün sabah erken saatlerde Büyük Okyanus'a girerek gözden kayboldu...

Türkiye gündeminin karanlık ve boğucu olması ve ülkenin herhangi bir anlamda gelecek için umut vaat etmemesi nedeniyle son yıllarda yurt dışına yerleşen onbinlerce kişiden biri olan yazılım mühendisi Yiğit Gübal, tercihini Türkiye'ye 16.000 kilometre uzaklıktaki Yeni Zelanda'nın Auswick kentinden yana kullanmıştı.

Geçtiğimiz yaz Auswick'de bir firmada yazılım geliştirici olarak çalışmaya başlayan Gübal'ın çalışma arkadaşları, genç yazılımcının Christchurch saldırısının ardından iki ülke arasında yaşanan kriz nedeniyle televizyonda ve gazetelerde sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görmeye başladıktan sonra içine kapandığını ve süreki olarak kendi kendine "Burada da buldu beni arkadaş" şeklinde söylendiğini ifade ettiler.

Görgü tanıklarının ifadesine göre en son sabah 05 sularında Büyük Okyanus kıyısında görülen Gübal, üzerindeki kıyafetlerle birlikte okyanusa doğru sakin bir şekilde yürüyerek dalgaların arasında gözden kayboldu. Yeni Zelanda Sahil Güvenlik ekiplerinin genç yazılımcıya ulaşma çabaları halen sürerken, Auswick polisi tarafından Gübal'ın evinde yapılan aramada "Böyle şansın taa m... k..." yazılı bir not bulunduğu ise son olarak gelen bilgiler arasında.

kartopu
23-03-2019, 08:36
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ağustos-Ekim aylarında dolar toplayanlar şimdi kara kara düşünüyor. Doların yükselmesini çok beklersiniz. Hele ki seçimden sonra daha çok beklersiniz"dedi.

Bakan Albayrak, "Eylül ayı gibi enflasyonda tek haneli rakamları göreceğiz" dedi.

---------------------
Dedi de:lock1:
Dolar tırısa geçti dolar büyük bir yarışı başlattı gibi. Uğur Civelek doların 10 lirayı bulacağını söylemişti 3 gün önce ama bu koşu seçimden sonra başlayacak dedi. Dolar ne Sn. Civelek i Ne Bakan Albayrak ı dinledi. Şu an için 5.75 gibi ama buralarda kalmayacak
Bu Albayrak la Erdoğan hiç konuşmasalar bu ülke bu günden daha iyi olacak sanki.

Böyle giderse Enflasyonda 3 haneli rakamları görecek gibiyız .Acaba diyorum o atılan Sıfırları sandıktan çıkarıp hayatımıza yeniden dahil mi edeceğiz .

karakedi
23-03-2019, 09:42
dolar 7den döndü ama uzun süredir de damadın ensesinde beklediğini hissettiriyordu. seçim öncesi bu atak iyi olmadı. bir günde 6% atak yaptı, bu çok görülen bir şey değil. aynı gün borsa 3500 puan kaybetti, düşüş -3,5%. bankacılık endeksindeki kayıp daha büyük. noldu, niye böyle fırladı sebep yok. işte golan tepeleri gerilimi falan diyorlar. ciddiye alınacak tarafı yok, türkiye daha sert diplomasiler yaşadı. sıcak para sanki kaçacak yer arıyor. baskı çok büyük.

olan bize oluyor. bu millet bu adamı ülke yerin dibine batmadan bırakmayacak. bence artık herkes takkeyi önüne koyup bu adama yol vermeli. dünyanın sonu değil, damadıyla zaten dünyanın parasını kaldırdılar. gider onları işletirler. yoksa ülkeyi batırmadan koltuğu bırakmayacak.

Ahlaksız
28-03-2019, 21:08
Haberin başlığına bakın:D
Suud gazetesi: İlk DEAŞ Osmanlı'ydı!
https://www.msn.com/tr-tr/haber/dunya/suud-gazetesi-ilk-deaş-osmanlıydı/ar-BBVjZ2P?ocid=spartanntp#page=1
Bu da hoşgörü dinine mensuplardan bir haber;
Brunei'de eşcinsel ilişkiye ve zinaya recm cezası geliyor
https://www.msn.com/tr-tr/haber/gundem/bruneide-eşcinsel-ilişkiye-ve-zinaya-recm-cezası-geliyor/ar-BBVkuwt?ocid=spartanntp

"ictenlik"
17-04-2019, 15:59
CHP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını almak üzere İstanbul İl Seçim Kurulu’na çağrıldığını açıkladı.

https://gazetemanifesto.com/2019/kaftancioglu-mazbatamizi-aliyoruz-257275/

--

AK Parti’nin içinden yeni bir parti doğacak iddiaları

https://www.haberturk.com/yazarlar/sevilay-yilman-2383/2435293-davutoglu-ve-babacan-ne-yapacak

-----------------------

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde üç buçuk yıl danışmanı olarak görev yapan ve siyaset arenasındaki görevinden istifa ettikten sonra asıl mesleğine dönen gazeteci Akif Beki'yle 31 Mart'ı, AKP'yi, AKP içinden yeni hareket çıkacağı iddialarını, Ekrem İmamoğlu'nun performansını ve iktidara yakın medyayı konuştuk.

Belediye başkanlarının istifa ettirildiği süreci de hatırlatan Beki, "Cumhurbaşkanı, istifalarla memnuniyetsizlikleri yatıştıracağını düşündü ama istifalar AK Parti tabanındaki geri çekilmeyi hızlandırmış olabilir" tespitini yaparken, AKP'nin geçmişte ortak akıl ve kadro hareketi olduğuna ancak bugün öyle olmadığını eleştirisini de yöneltti.

AKP içinden çıkacağı söylenen yeni parti konusunda da görüşüne başvurduğumuz Beki, yeni parti konusunda somut bilgisi olmadığını, kısa sürede bir parti kurulmasını beklemediğini söyledi. Beki yeni partiye ve toplumda oluşan alternatif ihtiyacına ilişkin değerlendirmesini noktalarken çarpıcı bir tespitte de bulundu:

"Bu hızla giderse Ekrem İmamoğlu başkasına ihtiyaç bırakmayacak"

https://www.artigercek.com/haberler/bu-hizla-giderse-ekrem-imamoglu-kimseye-ihtiyac-birakmayacak

---------------------

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’da seçim sonuçlarına ilişkin itiraz sürecinde gerçeğe aykırı açıklamalarla resmi kurumları aldatmaya çalıştıkları iddiasıyla AKP’li üst düzey yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda AKP’li yetkililer hakkında "gerçeğe aykırı beyanlarla resmi kurumları aldatmaya çalışması, basın yoluyla hakaret, iftira, basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, alenileşmemiş belgeleri kanuna aykırı şekilde temin edip resmi yazışmalarda kullanması" gibi suçlardan kamu davası açılması talep edildi.

https://t24.com.tr/haber/ali-ihsan-yavuz-hakkinda-suc-duyurusu,817217

----------

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu 5 kişilik bir ailenin sabah öğlen akşam bir ay boyunca sadece çay simitle beslenmesi durumunda asgari ücretin aileye yeteceğini hatta para bile kalacağını öne sürerek, “Asgari ücretli çalışan kişi 5 kişilik ailesine günde 3 öğün simit yedirse, ayda cebine 1120 lira para kalır, iyi değil mi?†diye muhtarlara sordu.

https://www.gazeteduvar.com.tr/gundem/2019/04/17/ak-parti-baskan-vekilinin-cay-simit-hesabi-tepki-cekti-aileye-3-ogut-simit-cay/

----------

CHP'nin olası 'iptal' kararına karşı nasıl yanıt vereceği belli oldu
CHP'nin YSK'dan İstanbul seçimlerine ilişkin "iptal" kararı gelmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tekrar edilmesini gündeme getireceği belirtiliyor.

https://gazetemanifesto.com/2019/chpnin-olasi-iptal-kararina-karsi-nasil-yanit-verecegi-belli-oldu-257186/

Turdur
18-04-2019, 16:43
https://tr.sputniknews.com/turkiye/201904181038804517-imamoglu-demirtasin-siyasette-aktif-oldugu-donemde-cizdigi-cizgiyi-begenenlerden-biriydim-/?utm_source=https://t.co/mS7nOMRGtg&utm_medium=short_url&utm_content=mneJ&utm_campaign=URL_shortening

İmamoğlu: Demirtaşâ€™ın siyasette aktif olduğu dönemde çizdiği çizgiyi beğenenlerden biriydim

Edirne cezaevinde tutuklu olarak bulunan eski HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın siyasette aktif olduğu dönemdeki çizgisini beğendiğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Gerçekten de barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkaran dili vardı" dedi.

ForumKirpisi
18-04-2019, 16:50
KHK'lıları hiç konuşmadık. YSK tarafından onaylanıp, seçildikten sonra başkanlığı düşürülmek
nedir?

HDP'nin Türkiyelileşme çabasına, karakedinin dediği de gibi kaleşnikof solculuğuna alternatif olma çabasına
karşılık vermezsen ne bok olacak?

Umurlarında değil ki. Aynen Ermenistanla ilişkilerini boşverdikleri, aynen Rumlarla Yunanistanla ilişkilerini boşverdikleri gibi.
Kulağımı tıkarım daha bugün dedi. Financial Times ne yazarsa yazsın! Bir taraftan girer bir taraftan çıkar.

Bence en az İmamoğlunun mazbatası kadar bunu tartışmak lazım. Bu olan şey sonra gelip İmamoğlunu vurur ki vurdu.
YSK'nın mazbatayı ne planlarla verdiğini bilmiyoruz, güvenmiyorum.

Demirtaş'ın hapiste olması ise başka bir saçmalık. Bir suçu varsa koyarsın, yayınlayıp insanları ikna edip
hapse tıkarsın. Fakat Demirtaş hedef gösterilerek güvenilmeyen bir adalet tarafından hapiste.
Aynısını başkasına yapmayacakları ne malum? Zaten yaptılar.

İmamov farkında ki Demirtaş'a sesini çıkarmazsa gelir kendisini bulur. Yarın öbürgün CHP sokağa çağırıyor (MHPli söyledi zaten TVde)
terörist bunlar PKKLı bunlar gizli Kürtmüş gizli Rummuş DNAdan bizi yıkmaya çalışıyolar falan diye alırlar içeri.

Bunlar Türkiyenin yarısından fazlasını terörist yapmaya niyetli bunu göze alırlar hiç şüpheniz olmasın.

Ahlaksız
19-04-2019, 18:25
Erkek çocukları öpüştüren fenomen Gaga Bulut’a 17 yıl hapis cezası!
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/erkek-cocuklari-opusturen-fenomene-17-yil-hapis-cezasi-4343380/
https://www.youtube.com/watch?v=Xw0cstUU8dE

ForumKirpisi
19-04-2019, 19:51
Erkek çocukları öpüştüren fenomen Gaga Bulut’a 17 yıl hapis cezası!
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/erkek-cocuklari-opusturen-fenomene-17-yil-hapis-cezasi-4343380/
https://www.youtube.com/watch?v=Xw0cstUU8dE

ceza onanmış mı yoksa değerlendirme aşamasında mı

17 yıl vermezler. o düşer düşer düşer. daha önce suç yok.
2 yıl altına düşer. ertelenir. sonra gel yat. 1 ay - 2 ay.
iyi hal. falan.

bunları öğrendik yani.

para cezası belki sonra da az hapis belki. o da yarı açık falan var.

sadece takır takır adam öldürürsen hapse girersin. adam yaralarsan bile zor.
tayyibe küfür edersen de girersin. fetöden de girersin.

başka taciz tecavüz gibi suçlar çok zor. tecavüz edip yaralarsan veya tecavüz edip öldürürsen
girersin.

sürekli taciz istismar girersin.

bunlar harici öpüştürmüş para vermiş bunlardan giremezsin. bi kere suç yanlış verilmiş istismar bile değil.

Turdur
22-04-2019, 17:26
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/ibbde-tek-kalemde-13-milyonluk-soygun-51639yy.htm

İBB'de tek kalemde 13 milyonluk soygun!
Kaynak Yeniçağ: İBB'de tek kalemde 13 milyonluk soygun! - Murat AĞIREL

ilahimasal
28-04-2019, 20:08
Kaftancıoğlundan ulusal kanala AYAR

https://www.birgun.net/haber-detay/kaftancioglundan-ulusal-kanala-ahlaksizsiniz.html?amp

Kaftancıoğlu'ndan Ulusal Kanal'a: Ahlaksızsınız

https://www.birgun.net/wp-content/uploads/2019/04/canan-kaftancioglu-2.jpg

karakedi
29-04-2019, 00:08
Kaftancıoğlundan ulusal kanala AYAR

https://www.birgun.net/haber-detay/kaftancioglundan-ulusal-kanala-ahlaksizsiniz.html?amp

Kaftancıoğlu'ndan Ulusal Kanal'a: Ahlaksızsınız

Kaftancioglu bu yorumunda haksiz sayilmaz. Dogu perincek artik gercekten manyaklasmaya basladi. Yaptigi siyasetin dogru olup olmadigini anlamak icin tersinden bakarak, siyasetinin kimlere ulastigini dahi analiz etmesi yeterli olur. Chp gibi bir partiyi Erdogan'in agzi ile bolucukle suclayarak ve Erdogan'da antiemperyalist ve milli karakter arayarak ulastigi insanlarda ne kadar saglikli bir zemin yaratacagi cok kuskulu. Bu siyaset Chp'nin "mustafa kemalin askerleriyiz" siyasetinden dahi cok geride.

Artik ben bu kadarini manyakca buluyorum. Dogu perincek'in yeni akit ve A haberde yalan haber yayinlayarak karalama propaganda yapan sizofreniz serefsizlerden farki kalmamis.

ilahimasal
30-04-2019, 11:09
Dilber Ay hayatını kayıp etti.
Sevgimiz seninle

https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/dilber-ay-hayatini-kaybetti-dilber-ayin-olum-sebebi-belli-oldu/

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcRnhFLk-PjSDBXmy-4SKpOfqQWl2ZzzFByMspbzaJIF7L8NRw9f

ilahimasal
08-05-2019, 16:21
Ne kadar şerefsizler?
Ne kadar alçaklar ?
Ne kadar onursuzlar?
Ne kadar namussuzlar ?
İşte bu kadar
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/belediyeye-is-basvurusunda-bulunan-genc-kadina-skandal-teklif-4719127/amp/

ilahimasal
11-05-2019, 09:23
Muhtemelen
Paraya tapan akp ciler ile hem paraya hem kurta tapan mhp liler , yeniçag gazetesi yazarı
selim demirag ın evine pusu kurup terörist gibi saldırarak darp etmişler .

http://www.cumhuriyet.com.tr/amp/haber/turkiye/1387298/Yenicag_yazari_Yavuz_Selim_Demirag__evinin_onunde_ saldiriya_ugradi.html

Neva
11-05-2019, 10:20
http://www.sonkaleizmir.com/haber/Korkunc-kaza-1-olu/63048

ForumKirpisi
11-05-2019, 18:50
Ben size geçen gün ne yazdım.

AKP + MHP + HDP olabilir diye olmayacak ama seçmen devşirmeye çalışacaklar.

Bahçeli dönecek, her şeyi yutacak yazdım. Bunları okumak çok kolay.

https://odatv.com/bahceliden-cok-konusulacak-cikis-ocalan-avukatlariyla-gorussun-11051950.html

Öcalan yüzünden Ö harfine bile gıcık olan Bahçeli muhteşem dönmüş.

Neva
12-05-2019, 09:43
Belediyenin daireleri dernek ve cemaatlere verilmiş.

31 Mart seçimlerinde AKP'li rakibini geçerek, Kırşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Selahattin Ekicioğlu, belediyede önceki dönemde yapılan usulsüz harcamalar ve borçların nedenlerini açıklamayı sürdürüyor.Ekicioğlu şimdi de belediyenin TOKİ'ye yaptırdığı dairelerin dernek ve cemaatlere peşkeş çekildiğini belirterek, yapılan anlaşmaların hepsini iptal ettiğini açıkladı. Başkan Ekicioğlu'nun açıklamasına göre; Kırşehir Belediyesi’nin TOKİ’de bulunan konutlarından 2'si Yeni Eğitim Derneği'ne, 9'u İlim Yayma Cemiyeti'ne, 2'si de KADEM'e 'elektrik, doğalgaz ve su faturalarınının da belediye tarafından ödenmesi kaydıyla' tahsis edilmiş.

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/belediyenin-daireleri-dernek-ve-cemaatlere-verilmis-4761687/

ilahimasal
12-05-2019, 11:25
Bahçeli'den çok konuşulacak çıkış: Öcalan avukatlarıyla görüşsün


Nede olsa kökleri bir; MİT.
bahçeli apoyu kimseye yedirmez ideolojileri bir ; Irkçılık

Apo nun ve ardından bahçelinin akapa zihniyetine sempati duyması tesadüf olamaz.

Neva
13-05-2019, 04:14
Kılıçdaroğlu ile Akşener bir araya geliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın saat 15:00’te İYİ Parti Genel Merkezi’nde, Genel Başkan Meral Akşener’i ziyaret edecek.

İYİ Parti’den yapılan yazılı açıklamada, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti lideri Akşener’i yarın saat 15.00’de ziyaret edeceği bildirilerek, “İki Genel Başkan, siyasi gelişmeleri değerlendirerek, yol haritası üzerinde görüş alışverişinde bulunacak†denildi.

https://www.birgun.net/haber-detay/kilicdaroglu-ile-aksener-bir-araya-geliyor.html

ilahimasal
13-05-2019, 14:03
Saksocu kocana bak nagihan!
https://m.haberturk.com/yazarlar/nagehan-alci/2461618-aslinda-hepiniz-fikret-ormansiniz-amp

Neva
14-05-2019, 19:15
Kasımpaşa'da teknik direktör Mustafa Denizli, ligin bitimine 2 hafta kala istifa ettiğini açıkladı.

https://skor.sozcu.com.tr/2019/05/14/son-dakika-mustafa-denizli-kasimpasadan-istifa-etti-1249745/

Neva
14-05-2019, 23:16
Alman otomobil devinde şok! 210 bin aracı geri çağırdı.

Açıklamada, Opel Adam ve Corsa'nın 1,2 ile 1,4 litrelik motor hacmine sahip benzinli araçlarında, yüksek hızla seyirlerde ‘lambda sensörü'nin hata verme ihtimalinin bulunduğu; söz konusu hatanın, kanuni nitrik oksit değer sınırlarının aşılmasına sebep olabileceği belirtildi.

https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/alman-otomobil-devinde-sok-210-bin-araci-geri-cagirdi-4797905/

Neva
16-05-2019, 22:28
Demokrat Parti’den ‘İstanbul seçimi’ kararı!
Demokrat Parti 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul seçimlerine katılmama kararı aldı. DP lideri Uysal, “Demokrat Parti olarak YSK tarafından iptal edilen ve 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine katılmama kararı almış bulunmaktayız†dedi.

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/demokrat-partiden-istanbul-secimi-karari-4826479/

"ictenlik"
14-06-2019, 16:10
Glifosat Savaşları ya da Glifosat Kanser ve Otizm

Glifosat bir bitki öldürücüsü. Karadeniz de "Sırgan ilacı" olarak tanınıyor. Tarladaki otlara yapraktan püskürtüyorsunuz ve otlar kuruyor. Glifosat bugünlerde Kanser ve Otizmle gündemde. Kanser, Otizm ve bozulan bağırsak etkinliğinde etken olduğu kanıtlanmış durumda ve İlaç devi Bayer ve Monsanto aleyhine açılan binlerce davayla boğuşuyor.
Antibiyotik ve antidepresanların denize hatta içme sularına karıştığını duymuştuk, benzer bir tehlike de Glifosat için sürüyor. Glifosat toprağa geçiyor ve burdan bir çok tarım ürününe doğal yolla bulaşıyor. Glifosat su da ve doğa da en az 2 yıl bozulmadan kalabilen, içeriğini kaybetmeyen bir madde. Amerikadaki kahvaltılık çocuk gevreklerinde ve Fransaki bebek bezlerinde bile ciddi oranda (sağlığı tehdit edecek oranda) bulunduğu tespit edildi..

İlgili Haberler

https://www.sott.net/article/414882-Monsanto-paid-American-Council-on-Science-and-Health-front-group-to-hide-evidence
https://www.sott.net/article/414779-Glyphosate-Autism-Scientist-Stephanie-Seneff-explains-the-indisputable-link?fbclid=IwAR3RRaWKxZwa35jw-ftejMPH2YsTweRXrHXGPK8SlwA4jeUC72icFl6qTrU
https://www.sott.net/article/414887-Breakfast-cereals-marketed-to-kids-are-loaded-with-glyphosate-says-new-report

https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-46972577

https://bianet.org/bianet/tarim/184902-gidalar-ve-sularda-glifosat-kalintisi-analizi-yapiliyor-mu?fbclid=IwAR1EQbJuAt4voC7TtQFmRbfPAn1HAYq6jXaWlY iO4j3ApHkd1dyyaAP1tBw
https://www.yesilist.com/glifosat-ve-kanser-tartismalari-monsanto-roundup-ile-ilgili-raporlari-etkiledi-mi/?fbclid=IwAR2ByZ5PDQs2lfIpWq3L7gNm34eUAQJWlIHiKhlD IPIgSj3_4UKlDo53Iq0
http://www.yurtgazetesi.com.tr/glifosat-ot-oldurucusu-avrupada-sikisiyor-makale,15857.html?fbclid=IwAR0zfZnVtREqFpqB0MYM8uP ZoMir2g7jxf4hQCm9dyM0ksdZQl5jvPLH3bE
https://yesilgazete.org/blog/2016/07/01/glifosat-abde-yoluna-devam-ediyor/?fbclid=IwAR0rvee475cQW-MEaFAEaFGTZHAN7eBKKHQVdE9s0aUCPg15BXmkfEXokKw
http://www.ilkhaber-gazetesi.com/haber/34845/icme-sulari-tehlike-altinda-iddiasi.html?fbclid=IwAR0MTKQ0LOjXpsX7Vm4areqpMylT APvhDIZNHCZvZXb0NtstYgvgLyzv0Jg

ForumKirpisi
14-06-2019, 16:56
Round up falan var köylerde her yere atıyorlar. Monsantonun galiba.
Ot kurutmak için.

İnsanların yapısı da bitkilere uzak değil canlı olarak.

Bi kimyasalla ot kurutmak mucize mi, atılan şeyin ne olduğunu bilmiyor ki cahiller.

Ama birine bunu içirtirsin pek bişey görülmez başka birisi otistik olur.

Ahlaksız
21-06-2019, 19:04
Habere bakın:D
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/yasam/1450371/Eksi_Sozluk_teki_Berat_Albayrak-Ozge_Ulusoy_basligi_kaldirildi.html#
Bu da bir başkası..Perinçek mesihmiş:D
https://odatv.com/hangimiz-mesih-kavgasi-20061925.html
Bu da bir başka komik haber:D
https://onedio.com/haber/bakan-pakdemirli-den-arakli-daki-sel-felaketi-yorumu-en-nihayetinde-bu-isler-allah-in-isi-876870

spartacus
13-10-2019, 23:23
Kürtçe konuştuğu için linç edilen genç yaşamını yitirdi

Adapazarı'nda Kürtçe konuştuğu için ırkçı saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan Öz Diyarbakır firması muavini Şirin Tosun, dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Diyarbakır'dan Sakarya'ya gelerek tarım işçiliği yapan Şirin Tosun, kendisine sataşan kişiler tarafından başından silahla vurulmuştu.Saldırı sonrası kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım ünitesinde 40 gündür tedavi gören Tosun, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Tosun, Dicle'nin Kaygusuz Mahallesi'nde aile mezarlığında defnedildi.

Irkçı saldırı nedeniyle hayatını kaybeden Şirin Tosun'un sosyal medya hesabı Facebook künyesinde "BÖYLE YAŞAMAKTAN BIKTIM BEN USTAA" yazdığı görülüyor.

https://www.artigercek.com/haberler/kurtce-konustugu-icin-linc-edilen-genc-yasamini-yitirdi

Şüpheci Dinsiz
17-08-2020, 15:44
birgun.net (https://www.birgun.net/haber/tarikat-seyhinden-muritlerine-devletin-kontrol-mekanizmalarinda-olalim-cagrisi-312269)

Tarikat şeyhinden müritlerine 'Devletin kontrol mekanizmalarında olalım' çağrısı


Uşşaki cemaati şeyhi Fatih Nurullah, müritlerine "devletin kontrol mekanizmaları içerisinde olmaları" yönünde çağrı yaptı.

https://static.birgun.net/resim/haber-detay-resim/2020/08/17/tarikat-seyhinden-muritlerine-devletin-kontrol-mekanizmalarinda-olalim-cagrisi-769727-5.jpg

'Uşşaki' isimli cemaat, devlet içerisinde kadrolaşma isteğini açıkça dile getirildi.

Cemaatin lideri olan Fatih Nurullah adlı kişi, cemaatin Nurani Tv adlı Youtube kanalında kendisine yöneltilen "Sarık veya cübbe giymek, resmî işlerimizde engel oluşturuyorsa nasıl bir yol izlemeliyiz?" sorusuna yanıt verirken "Devletin kontrol mekanizmalarında olalım" ifadesini kullanıyor.

"O kisveyi taşıyacağım diye devletten kopma yok" diyen Fatih Nurullah, laikliği yıkma hedefini de gizlemediği ifadelerinde şunları söylüyor:

"Hizmetten kopma yok, ticaretten kopma yok. Tembellik yok. Biz devleti bıraktığımız zaman oraya ne idüğü belirsizler geliyor. Daha sonra amir oluyorlar, başımızı ezmeye uğraşıyorlar. Hele İslami devlet olsun; en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Vakti saati var her şeyin. Mesela başörtü meselesi çözüldü değil mi? Ayasofya mayasofya, Tayyip Bey 'bekleyin' dedi. Ayasofya açıldı…. Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Çünkü ne idüğü belirsizler karar mekanizmalarına geçince Müslümanlar sıkıntı çekiyor."

Fatih Nurullah, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından da Türkiye Cumhuriyeti'nin artık son bulduğunu öne sürmüş ve "2. Osmanlı kuruluyor, onun başı da Tayyip Bey birinci padişahımız olarak gözüküyor" demişti.

Şüpheci Dinsiz
02-09-2020, 13:21
Üstteki haberdeki şerefsiz çocuk istismarından tutuklanmış.

devrimgazete.com (https://www.devrimgazete.com/tarikat-lideri-cocuk-istismarindan-tutuklandi/)

Tarikat lideri çocuk istismarından tutuklandı

https://www.devrimgazete.com/wp-content/uploads/2020/09/sapkin.jpg

"Hele İslami devlet olsun, en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Başörtü meselesi çözüldü değil mi? Ayasofya, Tayyip Bey ‘Bekleyin' dedi. Ayasofya açıldı. Sarık ve cübbe de… Vakti gelir. Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Ne idüğü belirsizler karar mekanizmalarına geçince Müslümanlar sıkıntı çekiyor" ifadelerinin sahibi Uşşaki Tarikatı'nın lideri Fatih Nurullah, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismardan tutuklandı.

Odatv'den Sami Menteş'in haberine göre, Uşşaki Tarikatı'nın dergahlarından birinin bulunduğu Sakarya'nın Akyazı ilçesinin Kuzuluk mahallesine geçtiğimiz perşembe günü Nurullah hakkındaki ihbar nedeniyle jandarma ekipleri geldi. Görgü tanıkları, Jandarma'nın ardından birkaç kişinin daha geldiğini yaşanan tartışmanın ardından tarikat mensuplarının Jandarmaların yanından bir adama saldırdığını söylediler. Görgü tanıkları, Jandarmanın biber gazı dahi kullanmasına rağmen, müritlerin saldırısını güçlükle durdurabildiklerini söyledi. Kavganın ardından Fatih Nurullah gözaltına alındı.

12 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA İSTİSMAR
Jandarmaların Nurullah'ı gözaltına alma sebebi, yakın zamana kadar annesiyle dergahta bulunan 12 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar ihbarıydı. Jandarmanın yanında müritlerin saldırısına uğrayan ise, küçük kız çocuğunun babasıydı. Odatv'nin yargı kaynaklarından edindiği bilgilere göre, babanın omzu kırıldı, belinde ve kolunda yaralar var.

Nurullah'ın gözaltına alınmasının ardından soruşturmayı yürüten Akyazı Cumhuriyet Savcısı, tacize uğrayan küçük çocuğun ifadesine başvurdu. Çocuk İzleme Merkezi, uzmanların eşliğinde alınan ifadede, küçük çocuk yaşadıklarını ayrıntılarıyla anlattı.

10 YAŞINDA BİR BAŞKA ÇOCUK
12 yaşındaki Y.A., "dergahta" 10 yaşında bir kız çocuğunun daha olduğunu belirterek "O bana Fatih'in onu kucağına oturttuğunu anlatmıştı. Bu da benim yaşadığım olay ile aynı gün oldu" dedi. İfadede bulunan uzman ise Y.A.'nın ifadesinde cinsel istismara uğradığına ilişkin detayların olduğu bu beyanların da çevresel detaylarla desteklendiği belirterek, Y.A.'nın ifadesinin güvenilir olduğunu söyledi.

TUTUKLANDI
Perşembe akşam gözaltına alınan Fatih Nurullah, Pazartesi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, Nurullah'ın tutuklanmasına karar verdi. Dava dosyasında Y.A.'nın ifadesinin haricinde Fatih Nurullah'ın Y.A.'nın babasıyla yaptığı ve yaşananları kısmen de olsa itiraf ettiği telefon görüşmesine ait ses kaydının olduğu da öğrenildi.

AİLE TEDİRGİN
Odatv'ye bilgi veren yargı kaynakları, Y.A.'nın ailesinin can güvenliklerinden endişeli ve çaresiz olduklarını söyledi. Kaynakların aktardığına göre tarikat müritleri aileyi, küçük kızın ifadesini değiştirmesi için ölümle tehdit ediyor.

ilahimasal
05-09-2020, 19:35
Tarikat şeyhinden müritlerine 'Devletin kontrol mekanizmalarında olalım' çağrısı


Uşşaki cemaati şeyhi Fatih Nurullah, müritlerine "devletin kontrol mekanizmaları içerisinde olmaları" yönünde çağrı yaptı



Bende çağrı yapıyorum .
Bu sapık üç beş gün sonra salınınca lütfen devletin kreşlerinden , yetim hanelerinden, çocuk esirgeme kurumlarından, ilkokullardan ve hatta kuran kurslarından uzak tutun.

Çocuklar tehlike altında .

Bu yaratık devlet içinde kontrolü niye isterki?


Bu yaratık için haber yasagı felan konmuş diyorlar. Yasagı koyan müriti kim acaba ? Kontrol mekanizmasında oldugu kesin.

ilahimasal
10-09-2020, 18:42
Vavvvvv

https://cdn.yenicaggazetesi.com.tr/news/424793.jpg

Bu resimin sağındaki solunda oturana sapık demiş!!
Ne güzel sırıtıyorlar.

"Hocama feto diyemezsinizz."
"Hoca fetodur , teröristtir "

ilahimasal
07-12-2020, 14:24
https://www.cumhuriyet.com.tr/amp/haber/fatih-mehmet-macoglu-sert-cikti-seni-orada-bekliyor-olacagim-1796649


Fatih Mehmet Maçoğlu sert çıktı: Seni orada bekliyor olacağım!
Amerikalı iş insanı Bradley Garrett Van Hoose için Tunceli'de yaban keçisi vurabilmesi adına geçici avcılık belgesi düzenlendi. Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu, konuyla ilgili belgeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, Yarın köylüler ve duyarlı tüm dostlarla orada seni bekliyor olacağım... ifadelerini kullandı

Destek çıkılacaksa , işte destek çıkılacak bir durum.

1335559977981927426

"ictenlik"
07-02-2021, 15:08
https://i.gazeteduvar.com.tr/storage/files/images/2021/02/07/takvim-market-haberi-1-kYhQ.jpg
GefUqMBo6DI

https://www.gazeteduvar.com.tr/amp/takvimin-az-alisveris-tuyolari-gundem-oldu-halkla-dalga-geciyor-galeri-1512593

"ictenlik"
07-02-2021, 22:29
"Devlet kanalı dediğin çöpten yiyecek toplayan vatandaşın sağlıklı gıdayı ayırt edebilmesini önemsemeli"

Mesela çöpten bir yumurta bulduğunuzda TRT'nin gösterdiği hayati öneme sahip bu yöntemi mutlaka deneyin!

https://t24.com.tr/video/chp-li-adiguzel-den-o-belgesele-tepki-mesela-copten-bir-yumurta-buldugunuzda-trt-nin-gosterdigi-hayati-oneme-sahip-bu-yontemi-mutlaka-deneyin,36144

Saint-Just
08-03-2021, 00:02
https://sol.org.tr/haber/bahceliden-uc-hilal-dovmeli-kadin-katili-hakkinda-aciklama-27471
Devlet Bahçeli, Samsun'da eski eşini feci şekilde darp eden İbrahim Zarap ve Aydın'da komşusu kadına tecavüz edip öldüren Aytu Çetin'in MHP rozetli, üç hilalli görüntüleriyle ilgili açıklama yaptı.

07.03.2021
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Samsun'da kadına yönelik şiddet ve Aydın'da kadın cinayeti faillerinin MHP rozetli, üç hilalli görüntülerinin arkasında "provokatör" arıyor.

Bahçeli her iki saldırıdan da söz ettiği açıklamasında, Aydın'daki kadın katilinin üç hilalli dövmesininin "dikkat çektiğini" belirterek bunun bir "tertip" olabileceğini ileri sürdü ve "Süreç nereye gidiyorsa oraya kadar götürülmeli, katil cezasını bulmalı, eğer varsa arkasındaki provokatörler deşifre edilmelidir" ifadesini kullandı.

Samsun'da eski eşi E.M.'yi 5 yaşındaki kızının önünde feci şekilde darp eden ve bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanan İbrahim Zarap'ın MHP rozeti takılırken çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

Aydın'da da 92 yaşındaki komşusu Hanım Pınarlı'ya tecavüz edip öldürmekten tutuklanan Aytu Çetin'in emniyete götürülürken elinde üç hilal dövmesi olduğu görülmüştü.

Devlet Bahçeli bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamada Samsun'daki saldırganın MHP rozetli fotoğraflarına değinmedi ama Aydın'daki saldırganın üç hilalli dövmesinin "dikkat çektiğini" söyledi.

Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün hemen öncesinde ülkemizin farklı yerlerinde yaşanan şiddet ve cinayet vakaları insanım diyen herkesin kanını dondurmuştur. Suçsuz ve günahsız masum kadınlara yönelmiş hunhar saldırılar toplumsal huzur ve insanlık değerlerini hedef almıştır.

Samsun'un Canik ilçesinde, yanında küçücük kızı olmasına rağmen boşandığı eski eşi tarafından sokak ortasında hiç acımadan, hiç gözünün yaşına bakılmadan alçakça dövülen hanım kardeşimiz bizleri derinden yaralamıştır. Bu caniye zalimliğinin hesabı sonuna kadar sorulmalıdır.

Bir diğer sarsıcı olay ise Aydın'da görülmüştür. 92 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunduktan hemen sonra boğarak öldüren bir katil Nazilli'de bir otel odasında yakalanmıştır. Bu cinayetin failinin en ağır cezaya çarptırılması insanlık onurunun bir gereğidir.

92 yaşındaki bir hanımefendinin ırzına ve hayat hakkına musallat olan canavarın gözaltına alındığı esnada, kameralara yansıyan bileğindeki üç hilal dövmesi ise dikkat çekmiştir. Bunun bir tertip mi yoksa gerçek mi olduğu bütün yönleriyle araştırılması hayati bir zorunluluktur.

Gerek güvenlik güçlerimiz, gerek adli makamlarımız, gerekse de Aydın il teşkilatımız üç hilalli dövmeyle afişe edilen cani hakkında ihtiyaç olan incelemeleri derinleştirmelidir. Bir kadına el uzatan, dil uzatan, kanına ve canına kast eden bir yaratığa tahammülümüz yoktur.

Milliyetçi Hareket Partisi, lekesiz, gölgesiz ve şüphesiz ambleminin istismarına, adi bir suçlu vasıtasıyla karalanmasına asla göz yummayacaktır. Süreç nereye gidiyorsa oraya kadar götürülmeli, katil cezasını bulmalı, eğer varsa arkasındaki provokatörler deşifre edilmelidir.

Kadın cinayetlerini, kadına şiddeti bütün kalbimle ve hissiyatımla lanetliyorum. Aydın'da katledilen merhumeye Allah'tan rahmet niyaz ediyor, Samsun'da menfur saldırıya uğrayan kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."


https://sol.org.tr/haber/katil-zanlisinin-uc-hilal-dovmesinin-gorunmesine-sorusturma-27476
Katil zanlısının 'üç hilal' dövmesinin görünmesine soruşturma!

Bahçeli'nin çağrısının ardından İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı. Aydın'da 92 yaşındaki kadının katil zanlısının elindeki üç hilal dövmesinin 'görüntüsünün yansıtılması' soruşturulacak!

07.03.2021
Aydın'da 92 yaşındaki Hanım Pınarlı'ya tecavüz edip öldürmekten tutuklanan Aytu Çetin'in emniyete götürülürken elinde üç hilal dövmesi olduğu görülmüştü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuyla ilgili açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı dövme görüntüsünün "yansımasıyla ilgili ihmal ya da kasıt bulunup bulunmadığı"nı soruşturmak için iki müfettiş görevlendirdiğini duyurdu.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"Aydın'da, 92 yaşındaki bir kadının canice işlenen bir cinayet sonrasında hayatını kaybetmesinin ardından, failin adliyeye kelepçeli bir şekilde götürülmesi esnasında elindeki dövme görüntüsünün yansıması ile ilgili olarak herhangi bir ihmal ya da kasıt bulunup bulunmadığının soruşturulması için; Bakan onayı ile, bir Mülkiye Başmüfettişi ve bir Polis Başmüfettişi görevlendirilmiştir."

Bahçeli akşam saatlerinde Twitter hesabından yaptığı açıklamada "92 yaşındaki bir hanımefendinin ırzına ve hayat hakkına musallat olan canavarın gözaltına alındığı esnada, kameralara yansıyan bileğindeki üç hilal dövmesi ise dikkat çekmiştir. Bunun bir tertip mi yoksa gerçek mi olduğu bütün yönleriyle araştırılması hayati bir zorunluluktur" ifadelerini kullanmıştı

ilahimasal
08-03-2021, 17:09
Elin musk denen zevat 1 haftada 27 milyar dolar zarar etmiş!
geber , yok ol , sömürücü düzenbaz


https://www.google.com/amp/s/www.cumhuriyet.com.tr/amp/haber/elon-musk-bu-hafta-27-milyar-dolar-kaybetti-tesla-hisseleri-dustu-1819011

Barlas
08-03-2021, 23:00
İslam'ın hoşgörüsünden bir örnek...

Hollanda'da kitabı en çok satanlar listesindeki Lale Gül: Ölüm tehditleri yüzünden tek başıma sokağa çıkamıyorum

Amsterdam'ın "göçmen mahallesi" Bos en Lommer'da doğup büyüyen 23 yaşındaki yazar Lale Gül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, aldığı ölüm tehditleri nedeniyle Hollanda'da en çok konuşulan isimlerden biri oldu. Koyu dindar bir ailede doğup büyüyen ve 17 yaşına kadar Kuran kurslarına devam eden Gül, üniversite eğitimi sırasında başörtüsünü çıkarıp, kendi istediği gibi bir yaşam seçmişti.

Amsterdam'ın, "göçmen mahallesi" Bos en Lommer'da doğup büyüyen 23 yaşındaki Lale Gül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, aldığı ölüm tehditleri nedeniyle Hollanda'da en çok konuşulan isimlerden biri oldu.

Koyu dindar bir ailede doğup büyüyen ve 17 yaşına kadar Kuran kurslarına devam eden Lale Gül, üniversite eğitimi sırasında başörtüsünü çıkarıp, istediği yaşamı seçti.

Amsterdam Üniversitesi'nde Hollandaca eğitimi gören Gül, başından geçenleri ve yaşadığı değişim sürecini, "Yaşayacağım" (Ik ga leven) adlı romanında anlattı.

Lale Gül, yaşadığı kültürel ortamı trajikomik bir dille yansıttı. Gül'ün kitabı, kısa sürede Hollanda'nın en çok satan kitaplar listesine girdi. Haftalardır da, en çok satan ilk 10 kitap arasında kalmaya devam ediyor.

Ancak bu başarılı ilk roman, beklenilenin aksine Lale Gül'ü oldukça mutsuz etti. Başta, Hollanda'da İslami yönetimi savunan Birlik Partisi (Partij van de Eeenheid) lideri Arnold van Doorn olmak üzere çok sayıda kişi, 23 yaşındaki kadın yazarı hedef aldı.

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders'in "sağ kolu" olarak politikaya başlayan ve daha sonra İslam'ı seçen eski polis van Doorn, Lale Gül'ü, "Kitabında Allah'ın konuşmasına izin vererek ailesinin hayatını mahvetmekle" suçladı. Bu nedenle, kadın yazarın Hollanda'daki İslam karşıtları tarafından övüldüğünü öne sürdü.

Bu tartışmanın büyümesi üzerine Lale Gül'e sokakta ve sosyal medya üzerinden sayısız tehdit ve hakaretler gelmeye başladı. Yaşadığı mahalledeki Müslüman göçmenler ve ailesi için "yüz karası" olmakla suçlaman Gül, tehditler yüzünden tek başına sokağa çıkamaz oldu.

AMSTERDAM BELEDİYE BAŞKANI: LALE, CESUR VE TAM DESTEĞİ HAK EDİYOR

Amsterdam polisi, tehditlerin çoğunun isimsiz hesaplardan geldiğini belirterek, kadın yazarın mümkün olduğunca evden çıkmamasını istedi. Amsterdam'ın Belediye Başkanı Femke Halsema, pazar günü Lale Gül ile görüştü.

Femke Halsema, ailesiyle dini baskı ve özgür olma arzusu üzerine yaşadıklarını kaleme alan Gül'ün, tehditler nedeniyle büyük risk altında olduğunu olduğunu vurgulayarak, "Lale, cesur ve tam desteği hak ediyor. Amsterdam onunla gurur duyabilir" dedi.

Gül, Hollandalı okur ve sosyal medya kullanıcılarından da yoğun destek görüyor. Ancak bütün bunlar, onun korku içinde yaşamasını önleyemiyor. Kitabın basılmasından sonra yaşananlar nedeniyle annesi hastalanmış. Ailesi ile ilişkileri iyice bozulmuş. Ailedeki tek desteğinin, kitabın içeriğine katılmasa da, erkek kardeşi olduğunu söylüyor.

Babası, kendi sosyal çevresinde dışlanmış. İlk zamanlar Lale'ye kızsa da, şimdi kızının güvenliğini düşünüyor. Ama oldukça dindar bir kadın olan annesi hala ona kızgın.

Hala ailesiyle aynı evde yaşayan Lale Gül, Hollanda medyasına, yemeğini evdekilerden ayrı yediğini, misafir geldiğinde ise 10 yaşındaki kız kardeşi ile paylaştığı odasından çıkmadığını anlatıyor.

'BEN HİÇBİR ZAMAN DİNLE İLGİLİ KONUŞMADIM'

Çok fazla öfke ve sözlü tacizle karşı karşıya olduğunu söyleyen Gül, geçen hafta evde tartışmanın büyümesi üzerine çantasını toplamış. Ama gidememiş. Bunun nedenini şöyle anlatıyor:

"Çünkü ayrılırsam artık ailem olmayacak. Beni reddederler. Evden ancak bir Türk'le evlenirsem çıkabilirim. Ama bu kişi, benim gibi özgür düşünen biri olmalı."

Konunun dini boyuta taşınmasına tepki gösteren kadın yazar, "Ben hiçbir zaman dinle ilgili konuşmadım. Ben kültürel bir konuyu ele aldım" diyor. Bu nedenle yayıncısına "artık İslam ile ilgili şeyler yazmayacağını" söylemiş.

AD gazetesi köşe yazarlarından Özcan Akyol, "Lale Gül kariyerine son gerçekten son verirse, barbarlar kazanır" diye yazdı.

Ölüm tehditleri nedeniyle erkek kardeşi olmadan sokağa çıkamayan 23 yaşındaki kadın yazar ise "Onun için söylemesi kolay. O bir kadın değil ve Bos en Lommer'da yaşamıyor" diyor.

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/hollandada-kitabi-en-cok-satanlar-listesindeki-lale-gul-olum-tehditleri-yuzunden-tek-basima-sokaga-cikamiyorum-1819094

https://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2021/3/8/164024158-hollandada-kitabi-en-cok-satanlar-listesindeki-lale-gul-olum-tehditleri-yuzunden-tek-basima-sokaga-cikamiyorum_1.jpg

bilgivehis
09-03-2021, 20:14
İslam gibi katil bir dinin kucağında öyle bir kitap yazmış olması, halen o dini iyimser görmesinden kaynaklanır.

Barlas
10-03-2021, 08:53
Dinler, akıl hastalığıdır...

10 yaşındaki oğlunu elleriyle boğarak öldüren İsmail Kılınçer'in ifadesinde, "Ben çok günah işledim ve cehenneme gideceğim. Oğlum da büyüdükçe günaha girecekti ben onu günaha girmeden cennete gönderdim. Oğlumu boğmadan önce ona kendisini öldüreceğimi söyleyip, özür diledikten sonra öptüm. Sonra da boğarak öldürdüm" dediği öğrenildi.

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cani-babanin-ifadesi-ortaya-cikti-6304156/?fbclid=IwAR1lTuNfE11qkCVLtz25DigB1fcChDrIifQa52wl LTGHhpSlL4GtstRQ000

https://www.gercekgundem.com/images/posts/202103/281732_480x270.jpg

Barlas
13-03-2021, 10:35
Bitmeyen kadın cinayetleri...

"Muğla'nın Milas ilçesinde 23 yaşındaki Bensu Narlı, eski sevgili olduğu iddia edilen S.K. tarafından evinde tabancayla vurularak öldürüldü.

Bir diğer iddiaya göre ise cinayeti işleyen S.K'nın Narlı'nın kuzeninin eski kocası olduğu ve Narlı'ya karşı saplantılı olduğu iddia edildi."

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/bir-kadin-daha-hayattan-koparildi-bensu-narli-daha-23-yasindaydi-433688h.htm

https://cdno.yenicaggazetesi.com.tr/news/2021/03/130320210946167881778.jpg

Şüpheci Dinsiz
06-06-2021, 15:21
https://twitter.com/ilerihaber/status/1401476478500548612

"ictenlik"
10-07-2021, 01:38
"Nüfusumuzun üç katı kadarlık doz aşı için anlaşmalar imzalanmıştır"

https://mk0medyascopetblqooo.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2021/04/saglik-bakani-fahrettin-koca-1-aydir-basinin-karsisina-cikmiyor-858525-5.jpg

https://medyascope.tv/2021/05/05/saglik-bakani-fahrettin-koca-turkiye-100-milyon-doz-icin-sinovac-ile-90-milyon-doz-icin-biontech-ile-ve-50-milyon-doz-icin-de-sputnik-ile-anlasma-imzaladi/?fbclid=IwAR2tHRIkzQlAVblj5tEVHU3TkPupuLUry5B0LeBU mstaJrfU5T5VzamjQ3o

Singularity
12-07-2021, 09:57
Bakanın yüzüne bakmak korkmak için yeterli. Her geçen gün de daha çok korkutuyor.

"ictenlik"
15-09-2021, 11:25
- "Ofsaytı kaldıracağız. Ofsayt maçı şey yapıyor"
"Dünyada var"
- "Dünyada da kaldırmamız lazım. Yenilik ve değişim istiyoruz"

https://www.birgun.net/haber/mustafa-sarigul-ofsayti-kaldiracagiz-358701

"ictenlik"
24-10-2021, 15:14
Bu adamı twitter da TAYM (Türkiye Aşı Yaralanası Mağdurları) diye bir örgütlenmenin broşüründe gördüm ve ayı broşürde Bilgehan Bilge ve Yavuz Dizdar da vardı. Kim ne çeviriyorsa artık iyi çeviriyor..

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/twitter-birbirine-girdi-doktor-mu-degil-mi-4188918

"ictenlik"
13-11-2021, 22:09
Viyana'da bir genelev, Kovid-19 aşı merkezine dönüştürüldü.

Genelevde aşı olanlara 'VIP kulüpte' istedikleri bir seks işçisiyle ücretsiz 30 dakika veriliyor.

https://64.media.tumblr.com/5ac5a2cf1308dfe5f4e01a5928b9d777/434f6d6e866fb882-e8/s1280x1920/68695e0280ad59ac82a5ffa4024e84a9480323e4.jpg

Haber
https://tr.sputniknews.com/20211109/viyanadaki-bir-genelevi-kovid-19-asi-merkezi-haline-getirildi-1050627631.html

Pasteur
15-11-2021, 16:43
Viyana'da bir genelev, Kovid-19 aşı merkezine dönüştürüldü.

Genelevde aşı olanlara 'VIP kulüpte' istedikleri bir seks işçisiyle ücretsiz 30 dakika veriliyor.
E hani vatndaşından 100 avro alıp aşı yapıyordu bu "gavurlar"?https://turandursun.com/forumlar/images/smilies/pound.gif


Burada açıkça görülüyor ki, üzerine bi 100 avro veriyorlar aşıya teşvik babında.


Ha bu arada biz de genelevler kapalı sanırım(yanlış ise düzeltin). Camilerde ise saflar sıkı ne hikmetse!? Camiye corona girmiyor(!) nede olsa. .)



https://i.ytimg.com/vi/Ovs5FiOM78A/hqdefault.jpg

Ahlaksız
21-01-2022, 17:16
Tımarhane. Net.!

Homeros'un kitaplarını Türkçeleştiren ünlü filolog Azra Erhat'ın Üsküdar Bülbülderesi Mezarlığı'ndaki kabri, kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi. Azra Erhat'ın "Ölünce belki kuş olurum" sözlerinden yola çıkarak mezarına Füreya Koral tarafından yapılan kuş figürleri de saldırıdan nasibini aldı. Erhat'ın mezarı daha önce de saldırıya uğramış, İBB tarafından restore edilmişti.
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/unlu-filolog-azra-erhatin-mezarina-cirkin-saldiri-41985018

Ahlaksız
21-01-2022, 18:42
Kadın alkollüymüş demişler. Hiç alkollüye benzemiyor ama.!

Burdur Ulu Cami'de Cuma namazı esnasında içeriye giren bir kadın "Burada dünya kadar emekli var ve biz açız" diye bağırdı.
https://www.birgun.net/haber/cuma-namazinda-camiye-giren-kadin-hepimiz-aciz-diye-bagirdi-374181

Ahlaksız
21-01-2022, 18:43
Beklenen açıklama gelmiş.!

Sezen Aksu'nun Hz. Adem ve Hz. Havva'ya yönelik tepki toplayan şarkı sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazını kıldıktan sonra seslendiği cemaatte Sezen Aksu'nun şarkısına tepki göstererek, "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak da bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı.
https://www.tgrthaber.com.tr/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-sezen-aksuya-sert-tepki-kimse-hakaret-edemez-o-dili-kopaririz-2809539

Ahlaksız
22-01-2022, 16:11
Akp'li Sezen Aksu zor durumda.!

Sezen Aksu'nun 2010 referandumunda 'hayır'ı savunanlara ‘iki cihanda da lekelisiniz' dediği iddiası

Sezen Aksu "iki cihanda da lekelisiniz" sözünü 2009 yılında çözüm sürecinin karşısında duranlar için söylemiş.

Aksu'nun 2010 anayasa referandumunda hayır oyu kullananlar için böyle bir şey söylediğine rastlanmıyor.

2015 yılında referanduma dair yaptığı açıklamada "hayır" demenin de bir seçenek olduğunu belirtmiş.
https://teyit.org/analiz-sezen-aksunun-2010-referandumunda-hayiri-savunanlara-iki-cihanda-da-lekelisiniz-dedigi-iddiasi

Ahlaksız
22-01-2022, 17:04
https://www.youtube.com/watch?v=D2IaFQMMA4c&ab_channel=GAZETEMAGTV
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik çok ağır ifadeler kullanan gazeteci Sedef Kabaş gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ters kelepçe takılarak adliyeye sevk edilen Kabaş, gazetecilerin "Bir açıklama yapacak mısınız?" sorusuna "Daha sonra yapacağım" yanıtını verdi.
https://www.sondakika.com/politika/haber-gazeteci-sedef-kabas-a-ters-kelepce-14684991/

Ahlaksız
23-01-2022, 20:20
Hadi bakalım, pamuk eller cebe.!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Afganistan'a yardım kampanyası başlatıldı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/resmi-gazetede-yayimlandi-turkiyeden-afganistan-icin-yardim-kampanyasi-1901955

Ahlaksız
13-11-2022, 21:21
Saat 4 gibi İstanbul'da patlama oldu. Twetter açılmıyor. Youtube açılmıyor.

Şüpheci Dinsiz
13-11-2022, 22:30
Saat 4 gibi İstanbul'da patlama oldu. Twetter açılmıyor. Youtube açılmıyor.

Yayın yasağı koymuşlar, twitter-youtube-instagram-facebook sitelerine ağır kısıtlamalar getirmişler, hızını yavaşlatmışlar.
Opera ile VPN açıkken girilebiliyor.
Ben girdim ama yabancı haber kanalları bloklanmış.
İddialara göre 6 kişi hayatını kaybetmiş, 83 yaralı varmış.

Baskoylu
14-11-2022, 04:55
Nedense sivil toplumun bulundugu yerlere kahpece yapilan saldirilarin arkasinda DERIN DEVLET VE IKTIDAR TARAFINDAN YAPILIYOR.

Ozellikle Secimlere yaklasildigi zaman, Devletin basvurdugu kirli ve cirkin politikasi tarihler boyunca devam etmistir. Ayni politikayi Surdurmeye Devam Etmelerine Ragmen, Halen Bu Halk Uyanmamak icin Inadina Direnmeye Devam Ediyor.

Fasist Gerici, Yobaz ve Irkci devletin soylediklerine inanmaya devam etmek yerine, Bu duzenin ve duzenin temsilcilerin YUZUNE TURKURMEMEYI KENDISINE AMAC EDINMIS.....

DEVLETIN AMACI, kendisinden olmiyani kaka kuka gosterip, KOLTUGUNU KORUMAK...

Baskoylu
14-11-2022, 05:51
Bu Olayda TEROR Kokusu Var....
(Uckagitci) Recep Tayip Erdogan.

Bence bu olayda senin parmagin var..

Singularity
14-11-2022, 11:06
Sonuçta ortada bir zaafiyet var.

Ahlaksız
14-11-2022, 11:57
Fail Suriye'li bir kadın çıkmış. Yakalamışlar.
''Pkklı'' diyorlar ama ama birkaç ay önce şöyle denmişti;

''Ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz''
https://www.yenisafak.com/gundem/bakan-soylu-29-ekim-2023e-kadar-tek-bir-terorist-kalmayacak-3855226

Baskoylu
15-11-2022, 01:57
Sivil halkin bulundugu alanlarda boylesi alcakca her turlu saldiri kahpece bir saldiri olmanin yani sira, Halk Dusmanligidir.

Egemenler her zaman kitleleri kandirmak veya aldatmak icin butun imkanlarini kullanirlar. Orada bulunan veya ordan gecen birini yakalayip iskence sonucu sucu ustune yikmis olabilirler, veya bos kagida imza attirarak daha sonra istedikleri gibi bos kagit uzerinde kendilerini aklamak veya guclu cikarmak icin her turlu oyunu oynarlar.

Yillar once Yasadigim bolgede, Yazilama, Afisleme, Bildiri Dagitma vs vs gibi eylemler oldugu zaman, gece 3 de bile eve baskin duzenler tutuklayip gotururlerdi, Bunu sen yaptin ITRAF ET. Buraya Imza Atarsam serbestsin, Itraf edersen sana yardimci oluruz, hic yatmadan veya goz altinda tutulmadan seni birakiriz vs vs vs vs gibi alcakca planlari ile istediklerini veya kendilerini guclu gostermek icin, YAKALADIK, TURK POLISI YAKALAR, TURK POLISINDEN KACMAZ, vs vs gibi kahpeliklerle istedigi oyunu oynamaya calisirlardi. bu sadece ilk goz altindaki taktikleri ile sinirli degildir.

Ozellikle cok guclu olduklarini sandiklari ISKENCE HANELERDE, iyi iskenceci, kotu iskenceci, iyi polis, kotu polis vs vs rolunu cok iyi oynarlardi.
bulabildikleri bilincsiz garibanlarin uzerine haksiz yere yikar, sadece sahip olduklari efenedilerin gozune girmek icin...

Taksimde oturacak!!!!
Bomba posetini birakacak!!!
Otobusle bilmem nereye gidecek!!!
Sonra BUNLARDA elleri ile koymus gibi bulacaklar!!!

HADI ORDAN.....

Şüpheci Dinsiz
15-11-2022, 14:56
Bu haberden önce PKK ve QSD(YPG) İstiklal Caddesindeki saldırıyla ilgileri olmadığını açıklamışlardı.

Terörist olduğunu söyledikleri kadının Afrin'den girdiğini iddia etmişlerdi, kadının 1 yıldır Türkiye'de yaşadığı ve Suriye'li bir kişinin işyerinde çalıştığı ortaya çıktı. Büyük ihtimalle Suriye'li de değil, Somali'li veya Etyopya'lı.

T24 gazetesinin verdiği haberdeki iddiaya göre MHP'li bir herifin üzerine kayıtlı bir telefondan bu kadınla iki kez görüşme yapılmış.
https://twitter.com/t24comtr/status/1592468685985574913

Şüpheci Dinsiz
15-11-2022, 15:39
MegafonTv

TAKSİM EYLEMCİSİ İLE MHP BAĞLANTISI VAR MI?
piTxhNJkHhI

Baskoylu
15-11-2022, 16:53
Gittigi guzergahi en ince noktasi ile biliyorlar!!!!!!!!!
Sen neymissin beee Turk Polisi?

Hemde kacis guzergahi DIS GUCLERIN bulundugu guzergahta!!!!

Fransa Baskonsoloslugu,
Hollanda Baskonsoloslugu,
Fransa Sarayi,
Rus Baskonsoloslugu,
Isvec Konsoloslugu,
Ingiltere Konsoloslugu,
Kiliselerrrrr.

Bunlar bile yardimci olmus!!! EEEE DIS GUCLER YAAAA,




İstiklal Caddesindeki saldırının şifreleri İşte hainin kaçış rotası
NEDEN İSTİKLAL CADDESİ?

Teröristlerin neden İstiklal Caddesi'ni seçtiklerini analiz eden CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Uludağ, "İstanbul'un gözbebeği, en yoğun sivil hareketinin yaşandığı yer, pazar günü İstiklal Caddesi'nin en yoğun olduğu saatler olmasından ziyade dünya ülkelerinin birçoğunun konsolosluklarının olduğu nokta ve dünyada bu eylemin hızla yayılmasını istemesi" dedi.

https://www.milliyet.com.tr/gundem/istiklal-caddesindeki-saldirinin-sifreleri-iste-hainin-kacis-rotasi-6857634

Baskoylu
15-11-2022, 16:56
Bahçeli'den İstiklal'deki terör saldırısı açıklaması: TBMM terörist görmeye dayanamıyoruz
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında İstiklal Caddesi'nde terör saldırısıyla ilgili net mesajlar verdi.

https://www.milliyet.com.tr/siyaset/son-dakika-mhp-lideri-bahceliden-onemli-aciklamalar-6857481

KOPEGIN HAVLAMASINDAN BELLI OLMUYORMU?

Şüpheci Dinsiz
23-11-2022, 18:24
Tayyip Erdoğan, ABD başkanı Biden herifiyle görüşeceğini umduğu G20 toplantısı için Endonezya'ya gitmeden önce İstiklal Caddesi saldırısı gerçekleşti. Biden'la konuşmak ve uluslararası kamuoyu desteği kazanmak için bu terör olayı, tıpkı 15 Temmuz gibi "Allah'ın lütfu" oldu.

Ne var ki, terör olayını gerçekleştiren kişilerin şeriatçı ÖSO ile ve MHP'li uyuşturucu kaçakçısı bir kişiyle bağlantıları ortaya çıktı. Buna rağmen Türkiye ordusu olaydan PKK/YPG'yi sorumlu tuttu, Kobani'ye, Kandil'e hava bombardımanı gerçekleştirdi.

Hava bombardımanından sonra Türkiye'ye roket saldırısı gerçekleştirildi, Türkiye ordusu bu saldırıdan da PKK/YPG'yi sorumlu tuttu, oysa roketlerin atıldığı bölge Türkiye ordusunun ve ÖSO gibi IŞİD'ci çetelerin kontrolünde.

Belli ki, İstiklal Caddesi saldırısı, Kobani'yi işgal etmek için devlet tarafından organize edilmiş bir eylem. Bunu bütün muhalefet partileri biliyor ama yine de kendi halkını katleden iktidar için kılını kıpırdatmıyorlar.

Ahmet Nesin ve Fehim Taştekin'in bu konu hakkında ayrıntılı bilgi veren youtube videoları var.
https://www.youtube.com/@AhmetNesin1
https://www.youtube.com/@fehim.tastekin

https://twitter.com/fehimtastekin/status/1595352083171000320

Baskoylu
24-11-2022, 15:21
Saygideger Dostlar,

Daha once defalarca kaleme aldigim BU FASIST KOHNE DUZEN VE BU DUZENIN KURUCUSUNUN TURKIYE HALKLARI UZERINDE OYNADIGI OYUNLARI ANLATMAKLA BITIREMEYIZ.

Bu toplum KENDI DUSMANINA ASIK OLAN BIR TOPLUMDUR.
Bu toplum HER TURLU YALAN, SAHTEKARLIK, DUZENBAZLIGA KANAN BIR TOPLUMDUR.

Cumhuriyettin kurulusundan bu yana halklar uzerinde oynanan oyun, halklari bir birine dusman ederek, dusman gostermeye calisarak SALTANATLARINI VE IKTIDARLARINI KORUMUSLARDIR.

Daha onceleri kendilerini cok guclu sandiklari ISKENCE-HANELERINDE, Tirnak koparmak, Parmak kesmek, Vucudun butun bolgelerinde Sigara Sondurmek vs vs vs vs benzeri inskenceleri durduran BU FASIST KOHNE DUZENIN EFENDILERI HIC KUSKUSUZ DUNYA HALKLARIN BAS DUSMANI OLAN EMPERYALISTLERDIR. Bunlarin direktifleri ile iskencicileri ve iskenceyi yaptiranlari kotu konuma sokmamak icin, iz birakmiyacak IC ORGANLARINI PARCALIYACAK VE BEYIN HUCRELERINDE TARIHBATLAR yaratacak taktikleri vererek Hem kendilerine bagimli olanlari hemde kendilerinin omrunu uzatmak icin butun imkanlarini kullanirlar.

11 EYLUL, bunun en guzel orneklerinden biridir, Bin Ladin`i kendi yetistirdi, Afganistanin basina getirdi, ikiz KULELERIN Yapida kullanilan malzemelerin kansere yol acmasindan dolayi yikilmasi gerektiginden, 1 tasla 3 kus vurma misali,
1. Bin Ladin`i kullandi, Kuleleri yikti.
2. Afganistani kendi emirlerini dinliyen bir dedigini iki yapmiyan iktidara teslim etti.
3. Bin Ladinin butun mal varligina el koydu, Mal varligi ile degil ikiz kuleleri, bin tane ikiz kule yaptiracak mal varligina el koydu...

Turkiye`de ABD nin ENIGI olduguna gore. Istedikleri oyunu oynamaktadirlar.....


Saygi ve Insani Sevgilerimle

Şüpheci Dinsiz
07-12-2022, 10:24
https://twitter.com/avcemilcicek/status/1600065309016084480

Yıldıztozu
26-08-2023, 18:32
Fransa'da üretim fazlası şaraplar imha edilecekmiş. Halka bedava dağıtsalarmış diyeceğim de fiyatlar düşer. Üstelik imha etmek için ekstra para harcayacakmış. Boşa giden lezzetli şaraplara üzüldüm.
https://www.bbc.com/turkce/articles/cp61lrn3x8eo

Arz/talep denilen oran her şeyin belirleyicisi. İnsanlar için sınırlı sayıda olan şeyler değerli görülüyor. Bolluk olursa değeri düşüyor.
İnsanda üstteki azınlık olmaya yönelik içgüdüsel bir rekabet yönelimi var. Sistemi sürdüren de bu duygu.
Kedilerde bu yok mesela. Yaşam alanları tehdit edilmediği sürece rekabet ve kıskançlık duygusu sıfır. Kedi felsefesi diye bir kitap okudum, ilgi çekici beğendim. Kedilerden ders alınacak özellikler var.

ilahimasal
13-09-2023, 18:47
Meksika parlementosunda
"uzaylı " ! Cesedi

Yalan haber olması muhtemel ama ! Resmi ya işte.

Haber ilginç
Meksika nın RESMİ bir paylaşımı , şaka yapmıyorlar sanırım çünkü parlementoda resmen sergilemişler.
İnsan desen insan değil , evrim desen böyle evrim mi olur.
Madenlerde bulmuşlar galiba , 1000 senelik deniyor.

Halk tv haber de paylaşılmış
Haber detay
Haberin içinde videoda var.
https://halktv.com.tr/yasam/dunyayi-dehsete-dusuren-goruntuler-1000-yillik-cesetler-insan-degil-769480h

https://cdn.halktv.com.tr/other/2023/09/13/meksika-uzayli-cesedi.jpg

https://cdn.halktv.com.tr/other/2023/09/13/meksika-uzayli12.jpg

https://cdn.halktv.com.tr/other/2023/09/13/uzayli.jpg

Yıldıztozu
14-09-2023, 07:28
Elle yapılmış feyk muhtemelen.
Uzaylı filmlerinden alıntı gibi duruyor tipi.

Andrew
02-03-2024, 02:55
DEM Parti, Hezex'te avukat Doğan Adıbelli ile 40 yıl sonra toprağına geri dönen Süryani yurttaş Türkan Kayır'ı aday gösterdi.

https://www.ozgurpolitika.com/haberi-hezexe-suryani-esbaskan-186883

https://www.ozgurpolitika.com/info/images/albums/photo-700X350-43825.jpg

Guzel haber bu.

"ictenlik"
21-11-2025, 20:35
Rus Ukrayna çatışması bitiyor olabilir

Savaş, Ukrayna varlığının (ABD li) NATO yu savaşa sokmayacağını ve savaşı sürdürerek herhangi bir yere varmayacağını ve son olarakta (ABD li ABD siz) NATO yu savaşa sokma blöfüyle Rus'ların taviz vermeyeceğini kabul ettiği ya da artık ekonomik toplumsal savaşı sürdüremediği ya da artık ABD den destek göremeyeceği ve bu nedenle barışa zorlandığı noktaya erişmiş gözüküyor

Özetle Zelensky ulusuna sanırım şunu diyor. Ya ABD siz Avrupalı müttefiklerimizle devam ederiz ya da pes ederiz

https://x.com/FahrettinAltay_/status/1991888884905750673

https://x.com/FahrettinAltay_/status/1991628067765432621

"ictenlik"
21-11-2025, 21:43
İnsanlık göz göre göre milyonlarca slavın ölmesi ve sakat kalmasını izledi, buna izin verdiler. Tam bugün erişilen noktaya 3-5 yıl önce basit bir müzakereyle de erişilebiliyordu. Basit bir farkla. Kimse ölmemiş olacaktı.

Ruslar Ukrayna sınırına askeri birlikleri yığdılar ve Avrupalı müzakereciler geldi.
Putin Macrona'a dönerek şunu dedi. "Ne yani savaş mı istiyorsunuz? (bir savaş istiyor musunuz)" ve ekledi. "Tabi ki NATO topyekun olarak Rusya'dan büyük bir güç ancak bizim de güçlü bir silah envanterimiz var."

Nükleer bir savaş ya da onun eşiği, bilindik yeni dünyanın ve Avrupa'nın temel askeri üs ve merkezlerinin yıkımı ve bir çok kritik altyapının yıkımları ve özünde NATO-Rusya savaşı göze alınmaksızın bu savaşın böyle biteceği baştan belliydi. Yani Rusya taleplerini elde edecekti. Donbass ve Donetsk'i özgürleştirecekti, bu da belliydi. (Yapay zeka bile analiz edebilir)
Zaten bu savaş göze alınmayacaksa Ukrayna baştan yenikti. (yapay zeka bi analiz edebilir)
Putin zaten bunu demek istiyordu.

Analiz çok basitti.
Saygın stratejistler ve kuruluşlar aynı analizi geçiyordu.

Yani Rusya'ya mutlak diz çöktürmenin neredeyse tek yolu tüm dünyayı savaşa sokmaktı

İnsanlık göz göre göre milyonlarca slavın ölmesi ve sakat kalmasını izledi, buna izin verdiler.

Savaş basitçe Ukrayna'nın, Rusya'nın belli taleplerini yerine getirmesi (Minsk anlaşmasına bağlılık, Donetsk, Donbass'ta Rus kimliğini rahat bırakma, NATO dan uzaklaşma) baştan bitebilir ve hiç başlamayabilirdi.
Zaten nihai askeri destek sağlanmayacaksa ve yani, NATO savaşmayacaksa Ukrayna baştan yenikti ya da zayıftı ve müzakere etmeliydi.

İstanbul görüşmeleriyle daha bir avuç slav ancak ölmüşken aynı müzakere penceresi yine açıktı ve bu fırsatı sadece Rusları aldatmak (onları Kiev'den çıkarmak) için kullandılar

Son sonuçta sanırım artık yarım Ukrayna'yı NATO suz bir AB üyeliği bekliyor ya da kalan yarım ülkelerini Polonya'ya ilhak ederek hem AB li hem de NATO lu olmayı deneyebilirlerdi

Rus Ukrayna çatışması bitiyor olabilir

Savaş, Ukrayna varlığının (ABD li) NATO yu savaşa sokmayacağını ve savaşı sürdürerek herhangi bir yere varmayacağını ve son olarakta (ABD li ABD siz) NATO yu savaşa sokma blöfüyle Rus'ların taviz vermeyeceğini kabul ettiği ya da artık ekonomik toplumsal savaşı sürdüremediği ya da artık ABD den destek göremeyeceği ve bu nedenle barışa zorlandığı noktaya erişmiş gözüküyor

Özetle Zelensky ulusuna sanırım şunu diyor. Ya ABD siz Avrupalı müttefiklerimizle devam ederiz ya da pes ederiz

https://x.com/FahrettinAltay_/status/1991888884905750673

https://x.com/FahrettinAltay_/status/1991628067765432621

"ictenlik"
05-03-2026, 01:11
Bu tam olarak ne geldiği ya da beklememiz gerektiğine dair açık bir Kremlin KGB analiz ya da istihbaratı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ordusundaki askeri personel sayısını 2 milyon 391 bin 770'e çıkaran kararnameyi imzaladı.

https://malatyahaber.com/haber/putin-asker-saysn-24-milyona-ckard

Bunun arkasında başka hiç bir şey aramazdım. Yani Ukrayna savaşı çatışması, vs gibi

Bu Avrupa ya da NATO'yla çatışmayı zorunlu gördükleri anlamına gelirdi.

Ülkedeki her erkeklerin yüzde 3 ünü asker olarak istihdam etmek

Avrupa'nın toplam askeri 1,5 milyon

"ictenlik"
13-03-2026, 20:57
Bibi'nin son yeni konuşmasından satır başları bibi Benjamin Nedenyahu

Bu her kaynakta farklı aktarılıyor ancak ben bunu bir kaç noktadan derledim ve doğrulayamam ancak erişimim şu/şöyle

- Mesih'in gelişi için uygun ortamı/koşulları hazırlıyoruz
- Krallığa ve süper güce ulaşacağız ve bunu Mesih'in gelişinden önce tamamlayacağız
- İsrail'in bölgesel süper gücünün küresel süper güce dönüşmesi
- Hem Şii hem de Sünni aşırı İslam dünya için bir tehdittir ve çözülmesi gerekmektedir.
- Tüm Ortadoğu'yu düşman ve dost açısından değiştireceğimize söz verdim.

---

Dini rejim?
Ben insanlığın takdirine bırakıyorum

"Ana akım medyalarda (özellikle İngilizce) bu ifadelerin çoğuna düzgün erişilemiyor"
Mesela başka bir açıklamasında "Amelek" ifadesi anıyor İngilizce ana akım medyalar ifadeyi yokediyor.
Kime sesleniyor?

--

Krallık ifadesi İsrail'in süper güce dönüşümü denen Büyük İsrail olarak yorumlanıyor. Büyük İsrail de büyük İsrail olarak yorumlanmıyor başka şey yorumlanıyor.
Mesih nedir? (Bir tahmin var)
Söz verdim doğru bir çeviri mi ve kime/neye? Mesih'e mi, Mesihi getirene mi?
Sanırım tanrıya söz vermeli
Nasıl iletişim bağlantı kuruyor, kiminle nasıl?

(Bir tahmin var)
Mesih mi Mesih's/mesihler mi? tahmin bu
Mesih tekil mi çoğul mu tahmin bu

Mesih tanrının oğullarıdır ,Tevratta bu neyse odur (.......?)

Mesih tanrının oğullarıdır
Hayır tanrıların oğullarıdır o da tekil değil ve tanrı değil ve oğul değil

https://x.com/Vikasamiinn/status/2032243812215767246
https://www.reddit.com/r/conspiracy/comments/1rsbvsh/new_netanyahu_on_iran_war_we_will_make_it_to_the/
https://www.middleeasteye.net/live-blog/live-blog-update/netanyahu-israel-will-reach-kingdom-and-make-it-messiahs-return
https://www.yenisafak.com/dunya/netanyahudan-alcak-sozler-islam-dunya-icin-buyuk-bir-tehdit-4805617

"ictenlik"
14-03-2026, 13:29
Bibi'nin son yeni konuşmasından satır başları bibi Benjamin Nedenyahu


Bu konuşmanın yapay zeka olabileceğine dair söylentiler var
Yaşıyor olup olmadığına dair çok fazla spekülasyon

"ictenlik"
16-03-2026, 01:52
Bibi'nin son yeni konuşmasından satır başları bibi Benjamin Nedenyahu

- Krallığa ulaşacağız ..(ve bunu Mesih'in gelişinden önce tamamlayacağız)


Krallık nedir? (ya da ulaşılmak istenen hedeflenen krallık nedir?)

(1977)'de ilan edilen "Tanrı'nın Halkı"nın düşüncesi... bugünü hayal edin.

Irkımız bir efendi ırkıdır.
Bizler bu gezegende tanrılarız; alt ırklardan onların böceklerden farklı olduğu kadar farklıyız.
Aslında ırkımızla karşılaştırıldığında, diğer ırklar canavarlar ve hayvanlardır; birçoğu sığır gibidir,
Kaderimiz "alt ırklar" üzerinde hükmetmektir; dünyevi krallığımız liderimiz tarafından demir bir çubukla yönetilecektir.
"Kitleler ayaklarımızı yalayacak ve bize kölelerimiz olarak hizmet edecekler"

Menachem Begin, 1977 ile 1983 yılları arasında İsrail başbakanı,
Knesset'e (İsrail parlamentosu) yaptığı bir konuşmada


--

"İsrail"in ilk başbakanı David Grün, 1937 yılında oğluna yazdığı bir mektupta, hedefin herhangi bir büyüklükte bir ülke elde etmek ve bunu daha sonra zorla daha fazla toprak ele geçirmek için bir üs olarak kullanmak olduğunu belirtir.

"Nehirden denize" tam anlamıyla Likud Partisi'nin orijinal tüzüğünün bir parçası;

Çoğu insan İsrail'in kendi sınırlarının *kendisi için bile* ne olduğunu belirtmediğinin farkında bile değil

https://x.com/richimedhurst/status/2032994925139153403
https://x.com/IhoPwaitress74/status/2032974678407397504


---

Amerikalıların yalnızca bir dil bilmesi politik bir araçtır ve sansüre yardımcı olur. İsrailliler, Ortadoğu'daki her kahverengi insanı öldürüp topraklarını çalmak istediklerini AÇIKÇA söylüyorlar ama bunu haberlerde İbranice söylüyorlar. İngilizce değil. İNGİLİZCE seslendirmeler için bunun tonunu TAMAMEN kısıyorlar

https://x.com/GeauxGabrielle/status/2033262058620506208


https://x.com/cuaupeluche/status/2033205342905979344

"ictenlik"
19-03-2026, 22:55
Bir muhabirin, "İran'a saldırmadan önce neden müttefiklerinizi bilgilendirmediniz?" sorusuna Trump, "Sürpriz istedik. Sürpriz konusunda kim Japonya'dan daha iyisini bilebilir ki?" ifadelerini kullandı.
Trump ayrıca, "Bana Pearl Harbor'dan neden bahsetmediniz?" sözleriyle açıklamasını sürdürdü.

Trump, Amerikan askerlerinin İran'a ayak basıp basmayacağı konusunda net bir değerlendirme yaparak, "Herhangi bir ABD askerlerini göndermiyorum, göndersem size söylemezdim ama göndermiyorum." dedi.

İsrail'in İran'a ait petrol tesislerini hedef alması konusundaki görüşü sorulan Trump, bu konuyu İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştüğünü söyledi.
Trump, "Ona bunu yapma dedim. O da yapmayacak. Biz bağımsız ülkeleriz, çok iyi anlaşıyoruz, koordineli çalışıyoruz, ama bazen o (Netanyahu) bir şey yapıyor ve ben bundan hoşlanmıyorsam, artık bunu yapmıyoruz." şeklinde konuştu.

https://www.haberler.com/dunya/trump-tan-japonya-basbakani-nin-yaninda-sok-pearl-19673100-haberi/
https://www.ntv.com.tr/dunya/iranin-abd-f-35ini-vurdu-acil-inis-yapti-1716649

Andrew
25-03-2026, 04:27
Elimde guncel bir haber yok ama guncel gelismelere dair bir sorum var. Okuduklarima gore Ozgur Ozel erken secim cagrisinda bulunuyor ve Erdogan'in yeniden aday olabilmesini de destekler gibi bir tutum sergiliyor. Daha once de benzer durumlari cok kez gorduk; "yasalara gore aday olamaz" denilen bir ismin tekrar tekrar secime girdigine ve her seferinde kazandigina sahit olduk. Bu nedenle su soruyu sormak istiyorum: Su anda yasananlar da gecmisteki bu surecin bir tekrari mi, yoksa farkli bir durumla mi karsi karsiyayiz?

spartacus
25-03-2026, 07:39
Elimde guncel bir haber yok ama guncel gelismelere dair bir sorum var. Okuduklarima gore Ozgur Ozel erken secim cagrisinda bulunuyor ve Erdogan'in yeniden aday olabilmesini de destekler gibi bir tutum sergiliyor. Daha once de benzer durumlari cok kez gorduk; "yasalara gore aday olamaz" denilen bir ismin tekrar tekrar secime girdigine ve her seferinde kazandigina sahit olduk. Bu nedenle su soruyu sormak istiyorum: Su anda yasananlar da gecmisteki bu surecin bir tekrari mi, yoksa farkli bir durumla mi karsi karsiyayiz?
Ö. Özel'in böyle sapmaları mevcut, o bakımdan böyle bir haber duymadım, ama varsa da -ki olabilir, sonuçta muhatabımız CHP(batıya göre düşünürsek sağ, bize göre ise (100 yıl geriden geldiğimiz için) sözde sol, sosyal demokratımız)... 3 TİP'li vekilin yaptığını(süreğen toplum içinde ve etkinlik, aktivitelerde) binde birini bunlar 138 vekille yapamıyorlar, yapmadılar...

Türkiyede kendilerini siyasetçi diye pazarlayan ve öteden beridir de 2 ana akım(kambur) olarak kökleşmiş, "dinci, ırkçı, zübükçü", her durumda muhafazakar sağcılarımız, siyaseti kapalı kapılar veya salt görünür alanlarda(örn: meclis) hırlaşma, arka planda, perde gerisinde uzlaşma, entrikalarla yürütüyorlar. Yani meclis, meclis değil, partisi, parti değil, her türlü dalavere beklenebilir. Ağrılıklı olarak siyaset, bunlar için, tepedeki bir kaç kişninin arasında dar rekabetten, hırlaşma, kozlarını paylaşmadan ibaret. devlet dedikleri bir masal kitabının kapağı gibi bir şey, kutsallaştırılmış bir adı var, topluma baskı aygıtı, ceza, vergi dışında pek bir işlevi yok ve aralarındaki uzlaşmaları da, kutsal tabunun(devletin, siz herkesi öpün de tek devlete zeval gelmesin) cilalanması, istismarı üzerne kurguladıkları için de siyasetlerinin de bir çapı yok, hep tepeden, hep bürokratik, hep tabela, brifing...

Ö.Özel bir yana, asıl dikkat edilmesi gereken Oda TV(istihbarat yuvası) çakması Sözcü Gazetesidir. Y.Özdil(Nedim Şener ekolünden, gazetecelikle ilgisi olmayan zübük, hamaset tellalı) ve bu gazeteye de, saray stratejisinde görevler verilmiş olabilir ve ifade ettiğin duyumlar eğer gerçekse, birebir ilgisi olabilir... Diğer yandan da, asıl dikkat edilmesi gereken bu tür sözde medya organları ve sözcüleri, bilen için ülke tam bir acı, tiksinti verici, işkence, kanserlik üzüntü yumağı, hamasetle mutlu olanlar için izahı zor...

Andrew
25-03-2026, 08:04
Tesekkurler yorumun icin. Evet, duyumlar gercek; bir video'da denk geldim ve ondan merak ettim. teşekkür ederim.