PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dayanamıyorum artık. Ben de FETÖ'cüyüm!!!!

upuaut
29-12-2017, 17:25
15 Temmuz'un en büyük kahramanı Yüzbaşı Burak Akın, sonunda itiraf etti: "Dayanamıyorum artık. Ben de FETÖ'cüyüm!!!!" diyerek bugün teslim oldu.

Hatırlayacağınız üzere, 15 Temmuz'da Genelkurmay Başkanlığı'nda Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in derdest edilmesine içine sindiremeyen Süper Kahraman Yüzbaşı Burak Akın, FETÖcü olması rağmen Hayalet Protokol (http://www.ilkfullfilmizle.com/gorevimiz-tehlike-4-hayalet-protokol-turkce-dublaj-izle.html) gereğince Yaşar Güler’i savunmak istemiş ama iki bacağından vurulduğundan revire kaldırılmıştı.

AA, Süper Kahramanımızın aksiyon dolu müthiş savunmasını milletimize şöyle aktarmıştı (kendisi, dışarıdan içeriye girmeye çalışan, mavi ceketli ve kravatlı kişidir):

https://www.youtube.com/watch?v=5DO_rdPwl4o

Ulan, Tom Cruise bile bu kadar aksiyon gösteremedi o filmde!

Bu konuda daha fazla bilgi için "Madalya ile ödüllendirilen 15 Temmuz'un kritik ismi itirafçı oldu (https://odatv.com/yeter-artik-dayanamiyorum-feto-uyesiyim-2912171200.html)" haberine bakabilirsiniz. Eğer yayınlanırsa, bu haberin aşağısında 2 tane mükemmel yorumumu görebilirsiniz!

ATATÜRK: "Bu ülkenin kurtuluşu senin gibilerin elinden olacak!"

https://www.youtube.com/watch?v=B2dNy5AeN5U

Bu filmde İngiliz muhbiri Kara Necati'yi derdest eden Yandım Ali'yi gören ATATÜRK şöyle demiştir (Bkz. 57:58): "Aferin çocuk. Belki de bir milletin kaderini değiştirdin. Bu ülkenin kurtuluşu senin gibilerin elinden olacak. Bunu ilerde anlayacaksın."

Kim ne derse desin; bana göre, Yüzbaşı Burak Akın, 15 Temmuz'da böyle bir kahraman idi!

Leonardo
29-12-2017, 21:47
Karamsarlık iyi bir şey değil ama 90'ların sonunda yemin etsen bunun olacağına kimse inanmazdı.
8 Yıllık eğitim + RP / Fazilet partisinin siyasetten men edilmesi + Devlet içinde imam hatipli / cemaat olabilecek kişilerin kısmi darbe ile ayıklanması.

Kenan Evren'in müdahalesi hakkında bile çoğu insanın görüşü gayet olumlu sayılırdı. Herkes "gerekli idi" filan diyordu.

/ Şimdi ise ciddi bir tıkanma / rejim değişiklikleri / OHAL'ller filan oluyor. Millet 80 darbesindeki gibi Almanya'ya Yunanistan'a kaçıyor.

Subayı bilemem. Ama haberi yoksa adam gidecek Genel Kurmay Başkanını koruyacak tabi. Mecbur.

Olay son derecede basit. Veriyor odunu (kurtlar vadisi mi dersin, Yadım ali mi dersin, yeşil çam mı dersin) halk bu odunlarla ısınıyor. Adam da gitmiyor. Putin 2.0 (Zaten Putin de gitmiyor)

Tıkalı siyaset var. Demokrasi'den uzaklaşma var. 21 yy. faşizmi var.
entelektüel, öğretmen, doktor, bir sürü insanımız, Feto ile de Öcü ile de alakası olamasına rağmen kaçıyor. NATO subaylar Avrupa'da kalıyor. Gelmek istemiyorlar. Sığınma talebinde bulunuyorlar.

"Hepsini Feto yaptı"
-E feto'yu kim yaptı o zaman dedem mi?

/Bir de şuna çok kızıyorum. Ülkede böyle bir siyaset ortamı var. Ciddi ciddi bu konular hakkında yazıyorum. Diğer forumun yöneticisi de o kadar insanın içinde beni seçip beni dışarı atıyor.
(Yakınıyorum ama. Destek olacakları yerde böyle yapmalarından hem huylandım, hem de buna çok kızdım)

Turdur
29-12-2017, 21:58
/Bir de şuna çok kızıyorum. Ülkede böyle bir siyaset ortamı var. Ciddi ciddi bu konular hakkında yazıyorum. Diğer forumun yöneticisi de o kadar insanın içinde beni seçip beni dışarı atıyor.
(Yakınıyorum ama. Destek olacakları yerde böyle yapmalarından hem huylandım, hem de buna çok kızdım)

Diğer forum yöneticileri çok küfürbaz ve baskıcı. Tek mezhep ve tek parti baskısı yapılıyor.

Leonardo
30-12-2017, 01:19
Diğer forum yöneticileri çok küfürbaz ve baskıcı. Tek mezhep ve tek parti baskısı yapılıyor.

- ben "haklı olamazlar" demiyorum.

Ama olayın siyasal yönü bence daha önemli. Bir de benim ihtiyacım var. AKP'ye öyle veya böyle sövmem lazım. Tüm o "derin devlet" hikayelerine inanmıyorum.

Makyavelli'Nin filan yaşadığı entrikalarla dolu Venedik sarayına döndük.

Yok derin devlet, yok mafya, yok Feto, yok bilmem ne tarikatı.

Gerçekte, ülke vardır (ülkeyi halk yönetir), Yasa üstünlüğü vardır, yasa bağımsızdır, basın bağımsızdır,

Yetmiyorsa, Birileri karıştırıyorsa o zaman da CIA / Gizli servis filan vardır. Kimse bu saydıklarıma karşı komplo yapamaz.

Teori böyle: Asker de bunun içinde yoktur. Bence Asker gelip AKP'yi devirsin. Ama sistem o değildir. Sistem olan ülkede sistem sisteme karşı partiyi kapatır. Trump'un bile veto edilip görevden alınma ihtimali var.

Yani 90'ların sonlarında, "iyi kötü ilerliyor işte" anlayışı vardı. Rahmetli Ecevit düşe kalka bir şeyler yapıyordu.

Sonra en beklenmedik şey oldu, sonra ard arda %50 alan parti filan oldu. Olayın da suyu çıktı (15 Temmuz'da bu oldu: Olayın suyu çıktı)

/Yani genel forum politikasını demiyorum. Böyle mesajlar atıp bunların kalıcı olmasını, milletin de okumasını filan isterdim. Amacım oydu ama atıyor işte. bişey diyemezsin.

bilgivehis
30-12-2017, 10:46
/Yani genel forum politikasını demiyorum. Böyle mesajlar atıp bunların kalıcı olmasını, milletin de okumasını filan isterdim. Amacım oydu ama atıyor işte. bişey diyemezsin.

Olayları doğru cümlelerle ifade ettiğin zaman seni kimse atmaya cesaret edemez.
Ama içinde soru işaretleri barındıran ve bunu da titizlik isteyen konularda yaparsan elbette dikkat çeker.
Doğru cümle nedir?
Doğru cümle, haklı olan cümle değildir.
Peki, haklı olduğun halde ifaden neden doğru olmayabiliyor?
Senin haklılığın başkası için haksızlık olabiliyor.
Haklı olmak ile doğru olmak arasındaki farkı yer ve zaman belirliyor.
Buna göre yer ve zaman uygun değilse haklı da olsan haksız duruma düşersin.
Peki, haklılığımı ortaya koymak için yer ve zamanı beklemem mi gerek?
Yerine göre evet, ancak o yer ve zamanı kendin oluşturmaya gayret etmelisin, aksi halde kendi haklılığınla başbaşa kalırsın.
İşte örgütler bunun için kuruluyor, ideolojik ve dinsel çatışmalar bunun için yapılıyor, kendi haklılığına yer ve zemin ayarlamak için...

Leonardo
30-12-2017, 19:13
- AKP düşmanlığı veya mesela Putin düşmanlığı için bence kelime filan önemli değil. Bunlar herkese açık kapılardır. Ama internet ortamında bu kadar önemsiz konular olmasına biraz şaşırdım.

Bir de orası AKP'li Troll kaynıyor. Kim ne derse desin.

Leonardo
31-12-2017, 12:48
Şunu da ekleyebilirim:
- 1 senedir filan aranıp duruyorum. "Sosyalist Forum" denen yere gitmiyorum çünkü PKK'lılarla pek konuşmuyorum.

Bunun dışında siyasal / felsefi forum yok diyebilirim.
Hatta: Sıfır forum bile bir süre sonra gereksiz adam, Kurtlar vadisi izleyen bir sürü boş insanla dolmuştu. 10 sene önce orayı da öylece terk etmiştim. :)

/İnternete bir seviyesizlik sorunu 2000'lerin başından beri var. İnternet kafeler yaygınlaştığından beri her 14 yaşındaki çocuk dildiği yere girebilmeye başladı.

Hem bu var hem de AKP gençliği (ki bence para bile almıyorlar) özellikle "fikir alışverişi" olabilecek yeri bulup kendine benzetmekte iyice ustalaştı.

Mesela "Ateizm" diyelim. Ben tartışma olmasın demiyorum. Ama her iki forumda da siyaset yapılamıyor. AKP karşıtı nefret mesajları atılamıyor. Belirli bir kesime yöneli dini konular ağırlıkta. Ben hiç olmasın demiyorum. Ama yanında sol ağırlıklı başlıklar da olabilir. Ama olamıyor.

Bir de ben mi yaşlandım bilmiyorum. Felsefe, bilim, siyaset yapılan Türkçe platform bulamıyorum. Ya gerçekten yok. Ya da dediğim gibi, olmamasını garanti ediyorlar.

Neyse,

AKP ile alakası olmayan herkese iyi seneler, seneye gelebilirsem yine gelirim :)

ilahimasal
31-12-2017, 13:33
Şunu da ekleyebilirim:
- 1 senedir filan aranıp duruyorum. "Sosyalist Forum" denen yere gitmiyorum çünkü PKK'lılarla pek konuşmuyorum.

İşaret ettiğin forumun , pkk cı olduğunu imâ etmene de, bir gerekçe yazssaydın olmazmıydı.

Şunu iyi bilmeniz gerekir , her sol görüş pkk değildir. Her pkk lı da sol görüşe dahil değildir.

Karşınıza her çıkan sol görüşe bizden değil , hain terörist demeniz , mide bulandırmaktan ileri gidemez.

Objektif görüneyim diye , zıt düşünceli insanların kurtlar vadisi örneğini buraya yazmanız da , bağnazlıktan kurtulduğunuzu göstermez.

Bu ülkede sol ve benzeri düşüncelere düşman olan insanların , solun savunduğu fikirlerde ki ezilmiş halk sınıfları olması da garip bir durum.

Kasabın bıçağına bakıp , kasaba aşık olmakta bir bunlara has özellik olsa gerek.

Bıkmadınız mı ? İnsanlara etiket vurup ayrıştırmaktan.

Türbanlı
Sakallı
alevi
Kürt
Komünist
Ateist
Gavur
Kafir
Hain

Hangi doğru olanı dayanak yaparak bunları ötekileştiririz ki ?

Hırsız hain değil mi ? Hırsız , acından çalarsa en kötü o dur. Ya halkın emeğini çalanlar ? Bunların iti olmaya aday da çoktur. Uluyarak gezerler. Salyalarını akıtarak saldırırlar.

Benim için tek hain vardır.
Halkın emeğini , ideolojisi uğruna yada o ideolojiyi hırsızlığına dayanak yaparak halkı soyan , bu duruma karşı koyana da baskı kurup , ÇALDIĞI her şeyi kutsallaştıran pisliklerdir hain.

Her soyguncu çaldıkları için kapısına bir bekçi diker . İşin trajıkomik tarafı , kapıda ki bekçi , kendinden çalınana bekçilik eder.

Senelerdir gereksiz din ve milliyetcilik akımlarına maruz kalan insanlar forumlardan değil kitaplardan faydalanmalı.

Özelikle sol kitaplar.

bilgivehis
31-12-2017, 14:13
Bu ülkede sol ve benzeri düşüncelere düşman olan insanların , solun savunduğu fikirlerde ki ezilmiş halk sınıfları olması da garip bir durum.

Kasabın bıçağına bakıp , kasaba aşık olmakta bir bunlara has özellik olsa gerek.

Türbanlı
Sakallı
alevi
Kürt
Komünist
Ateist
Gavur
Kafir
Hain

Hırsız hain değil mi ? Hırsız , acından çalarsa en kötü o dur. Ya halkın emeğini çalanlar ? Bunların iti olmaya aday da çoktur. Uluyarak gezerler. Salyalarını akıtarak saldırırlar.

Halkın emeğini , ideolojisi uğruna yada o ideolojiyi hırsızlığına dayanak yaparak halkı soyan , bu duruma karşı koyana da baskı kurup , ÇALDIĞI her şeyi kutsallaştıran pisliklerdir hain.

Her soyguncu çaldıkları için kapısına bir bekçi diker . İşin trajıkomik tarafı , kapıda ki bekçi , kendinden çalınana bekçilik eder.

Söyledikleriniz tamamen doğru, ben de bu doğrunun ince ayrıntılarına değineyim.

Evet, burası işin trajik ve komik tarafıdır.
Burada bekçiyi çaresiz olarak görüyoruz, bekçi işsizdir, geçim derdindedir.
Neden?
Cevabı yine siz vermişsiniz.
"...bu duruma karşı koyana da baskı kurup..."
Baskıya karşı bir örgüt yoksa bekçi kendi hırsızını bekleyecektir.
Neden örgüt yok?
Bunun da cevabını siz vermişsiniz.
"...
Türbanlı
Sakallı
alevi
Kürt
Komünist
Ateist
Gavur
Kafir
Hain

Hangi doğru olanı dayanak yaparak bunları ötekileştiririz ki ?..."
İşte bu ötekileştirme örgütlenmeyi engellemektedir.
Ötekileştirme kendiliğinden mi oluyor?
Elbette hayır, hırsızlar sırf bunun için milyarlar harcıyorlar, yurt dışında özel okullarda binlerce görevli yetiştiriyorlar.
Bunlar çeşitli dernek, kurum, örgüt adı altında ötekileştirme faaliyeti yürütüyorlar.
Dinci ve cahil bırakılmış toplum için çok da zor olmuyor, sonuçlar hepimizin malumudur.
Peki okumuş, aydın olan ezilen sınıf üyeleri bu faliyete karşı neden örgütlenmiyor, sadece baskı mı, hayır.
Onlar da makam-mevki sahibi olunca kendi değerini unutuyor...

Leonardo
01-01-2018, 02:03
İşaret ettiğin forumun , pkk cı olduğunu imâ etmene de, bir gerekçe yazssaydın olmazmıydı.

Şunu iyi bilmeniz gerekir , her sol görüş pkk değildir. Her pkk lı da sol görüşe dahil değildir.

Karşınıza her çıkan sol görüşe bizden değil , hain terörist demeniz , mide bulandırmaktan ileri gidemez.

Objektif görüneyim diye , zıt düşünceli insanların kurtlar vadisi örneğini buraya yazmanız da , bağnazlıktan kurtulduğunuzu göstermez.

Türbanlı
Sakallı
alevi
Kürt
Komünist
Ateist
Gavur
Kafir
Hain

Senelerdir gereksiz din ve milliyetcilik akımlarına maruz kalan insanlar forumlardan değil kitaplardan faydalanmalı.

Özelikle sol kitaplar.

- İşte bu dediklerinizi de yıllar önce katıldığım Sıfır forum / Nicelizm Forum'da tartışırdık.

"Doğruyum" demiyorum. Ama o dönemin tartışmaların sonucu bizi, veya beni şuna götürdü:
- ülkemizde 3 kez üst-üste darbe yapılmış olması birçok şeyi olumsuz etkiledi. Solu da kötü etkiledi. Dönemi tabi ki yüzeysel olarak biliyorum. Çok şey de okumadım. Ama Sol'un devlet terörü + bağnazlığa tepkisi PKK oldu.

Bir de şu var: "Bu ülkeye yeter de artar" diyeceğin şey vardır. Mesela AVM, Lüks araba, Lüks konut gibi şeyler için bunu diyebilirsin.
Demokrasi, hukuk devleti, eğitim, sanat, herkesin belirli bir refah düzeyine sahip olması gibi konularda diyemezsin. İnönü ve Atatürk bu konuda hata yapmadılar. Sonra gelen herkes, şu veya bu şekilde bu konuda yanlışlar yaptılar.

Ötekileştirme de olur. Şöyle olur. (bana göre) Yöntemler aynıdır, adamlar da aynıdır. 1930'ları görmüş olan ve yaşayan az insan var. Ama TV'de dinlediyseniz, O zamanın Almanları, İtalyanları da, "Hitler/ Mussolini için kafanız kesilsin mi?" diye sorulduğunda "Evet kesilsin" diye haykıracak duruma gelmişlerdi.
Bunun sebebi de propaganda. ben çok şey bilmiyorum. temel tarih biliyorum. Özgür basını yok ettiysen. hukuku da kontrol ediyorsan. Böyle bir zemindesindir. Yoksa AKP'liler dünyanın en iyi insanları da olabilirler. Orasını bilemem. Ben bilimin ve tarihin söylediğini söylüyorum. O zaman da ötekileştiririm.
Şöyle ötekileştiririm: Bıkkınlık da var çünkü. Çocukluğumdan beri Osmanlının gelişini bekleyen Bizans mıyım ben? Bu nedir? (Uçağından da, gazından da...)

PKK da şöyle. Ben kendi hayatımda da karşılaştım. Apayrı bir konudur. tartışmam da demedim. dediğim foruma şöyle bir bakıp çıktım. Diğer bir sürü forumda da, AKP / MHP (/Türevi) bir şey görürsem çıkarım. Ben öğretmen değilim. kimsenin 13-14 yaşındaki çocuğuna sanal ortamda öğretmenlik de edemem.

ama ötekileştiririm. İslam dünyası dediğin, Rönesans'a kadar dünyanın ışığı, bilimin kültürün, tıbbın merkezi idi. Şimdi İran'a bakın. kimi "yaşasın şah" diye bağırıyor, diğerleri de "yaşasın devrim" diye bağırıyor.

Aynısını da bize yapmak istiyorlar. Ben de diyorum ki Şah da yetmez, devrim de yetmez. Amerikalı için "ılımlı islam" yeter. Onun derdi değil atlas okyanusunun ötesinden böyle şeylere üzülecek hali yok.

Ben öncelikle cumhuriyet / hukuk devleti / basın özgürlüğü / insan hakları filan istiyorum.

Nasıl liberal ekonomi (kısmen devlet kontrolünde liberal ekonomi) ülkelerin organize ekonomi alanında öne çıkmışsa. Siyasal açıdan da Bu saydıklarım başarılı olduğu kanıtlanmış şeylerdir.

İşte geçmişte yapılan hata: "Benim insanım düşünmesin, din dersi de olsun, fazla meraklı olmasın, ezberlesin, kendi kendine düşünmesin" gibi bir şey, sivri zekalı kişiler tarafından uygun görülmüş olabilir. Bunu yapınca adam sorgulamaz. Tamam. Ama sorgulamazsa o zaman her söylenene inanır. + Oyunu moyunu da satar, Demokrasi'Yi anlamaz, Saltanatın daha mantıklı olduğunu varsayar.

(...)

Nereye varmak istediğimi herkes anlamıştır sanırım. :)

ilahimasal
01-01-2018, 19:43
. . Ama Sol'un devlet terörü + bağnazlığa tepkisi PKK oldu

'Solun devlet terörü "? Bilinçli mi yazdınız bu cümleyi ?

Sol fikirli olan insanlara uygulanan baskı sonucu pkk denilen örgüt ortaya çıkmıstır demeniz kökünden yanlış. Devlet baskısından pkk denilen örgüte giden sol görüşten insanlar oldugu gibi , baska kesimlerden de giden olmustur.

Pkk denilen örgütün amacı bellidir. Kürt bagımsızlığı ve ayrılıkçılıgıdır. Yani ; Milliyetcilik diyebiliriz. Sol görüş kafadan Milliyetçilik denen ilkelliğe zaten karşıdır.

Sol her an için , zayıf olan ve ezildigine inandığı her kesimin yanında durur. Çevrenizden aldığınız boş propagandalara bakıpta boş iddialarda bulunmayınız.

Bu ülkede ki tüm din beyinli insanlar ayni şeyi düşünür. Sol düşünce de olan her insan haindir!!!! Derler. Hainliğin ne oldugunu yukarıda belirttik.

Namaz kılmayan hain
Oruç tutmayan hain
Cumaya gitmeyen hain
İşci hakkı savunan hain
Devleti soyana karşı duran hain
Ezilene destek veren hain
Egemenin zulmune boyun egmeyen hain
Evrensel olan ve bireyin kendine has bir hak olan KÖLE OLMAMAYA direnen hain.
Emeği savunan hain
Dinci , milliyetci ilkellere laf söz eden hain.
Düşünen hain
Sorgulayan hain.
Sokakta hakkını arayan hain.

Bak bunları sol görüşlü insanlar yaptığı için HAİN diye işaret edilirler. Burada şu var !!!! Bu insanlar bu olaylara direnirken silah kullanmadıkları için sol diye adlandırılır. Silah kullanmadığı halde , egemen olan para zihniyeti denilen kapital sever İtler , bu insanlara hain terörist bile derler.

Eline silah almayan , en yogun duyguları ile paracı itlerin yaptığı zulmune direnen insanlara pkk cı demek en büyük şerefsizliktir.

Bu ülkede sol düşünce , para ya tapar itler tarafından her an kötü gösterilir ki , para ya tapan itlerin düzeni bozulmasın diye. Paraya tapan itler pkk dan degil sol düşünce de ki insanlardan korkarlar.

Malumunuz parayı seven itler , pkk ile ticaret yaptıkları için , ticari dost da diyebiliriz. Paracı itler , pkk dan uyusturucu alıp satarlar ve her boşluk bulduklarında ulurlar. Uluyan bu it tayfası , uyuşturucuyu gençlere satmak için mafyalaşmıştırlar. Bu it tayfasını sokakta , hücrelerde , pardisösünün altında , devletten gizleMEYEREK, bulundurdugu silahlardan , Masum sol görüşlü insanları , sırf tekerlerine çomak soktuğu için , kafasına kurşun sıkarak, bomba ile patlatarak yok ettigi hepimizin malumu .

Bu katil it sürüsünün yaptıkları bilinmesine karşın, yaptıkları hep faili mechul kalmıştır.

Bu it sürüsü ve ağa babaları bu isleri kimden öğreniyor ? Tabi ki pkk cılar ve hepsinin ağa babası okyanus ötesi katil devletten.

Pkk kim ki de , sol görüşle bir tutulur.

Solun hiç sevmedigi amerika denen katil devlete ve ordusuna , BİR TEK KURŞUN SIKMIŞ pkk cı duydunuz mu ? Yok duyamazsınız.

Peki ya amerika denen katil devlete ve ordusuna , BİR TEK KURSUN SIKMIŞ uluyan it duydunuz mu ? Bilakis kabe gibi karşısına alıp secde ederler.

Sol düşünce elinde amerikan silahı ile degil , bedende mevcut olanla ( akıl) ile mucadele eder.

Yazarın dedigi gibi. Siper et gövdeni , dursun bu hayasızca akın.

Leonardo
01-01-2018, 20:16
'Solun devlet terörü "? Bilinçli mi yazdınız bu cümleyi ?

Sol fikirli olan insanlara uygulanan baskı sonucu pkk denilen örgüt ortaya çıkmıstır demeniz kökünden yanlış. Devlet baskısından pkk denilen örgüte giden sol görüşten insanlar oldugu gibi , baska kesimlerden de giden olmustur.

Pkk denilen örgütün amacı bellidir. Kürt bagımsızlığı ve ayrılıkçılıgıdır. Yani ; Milliyetcilik diyebiliriz. Sol görüş kafadan Milliyetçilik denen ilkelliğe zaten karşıdır.

Sol her an için , zayıf olan ve ezildigine inandığı her kesimin yanında durur. Çevrenizden aldığınız boş propagandalara bakıpta boş iddialarda bulunmayınız.

Bu ülkede ki tüm din beyinli insanlar ayni şeyi düşünür. Sol düşünce de olan her insan haindir!!!! Derler. Hainliğin ne oldugunu yukarıda belirttik.

- Böyle bir şey yok. Tam da benim anlattığım şeye geldik. "Hain" olur mu? Tam tersine, cumhuriyet rejiminde hakkını arayan, kendini koruyan, kitleler istiyoruz. Sendikasından, Gay haklarına kadar, oradan mesela AİDS ilacı üreten şirketlerinin tutumlarını açığa vurabilen, özgür basını da kullanarak kendi hasta haklarını filan sonuna kadar koruyabilen insan istioruz. yani gözü açık, düşünebilen, örgütlenebilen, birlikte hareket edebilan insan istiyoruz.

/ BU dediklerim bance 70'li yıllara kadar eğitim sisteminde filan iyi-kötü vardı. SOnra Kenan Evren bunları da kaldırdı. Okullara din dersi filan getirdi. Ezbercilik yaygınlaştırıldı. İlkokuldan itibaren "itaat etme" gibi konulara önem verilmeye başlandı.

/Sol'un içinde aslında milliyetçilik yok değildir. Milliyetçilik/ ulusalcılık da modern bir düşünce akımıdır. Mesela ümmetçilik gibi. Sovyetler Birilğinde de mesela Azerbaycan / Ermenistan vs. gibi bölgeler federasyonlar filan vardı.

Ben daha çok Avrupa ile kıyaslıyorum. Dediğim gibi 2000'Li yıllarda biz bunu çok konuştuk. Turt dışında öğrenci hakları, işçi hakları, sınıf farklılıkları vs gibi konulara odaklı sol ve Fransa ve Yunanistan gibi ülkelerde iktidara gelen ve siyasete yön veren "sosyalist" partiler var.
- Bizde öldüre öldüre bitirmişler. Bir tek Turan Dursun değil, 90'Lı yıllarda filan hatta en son bu Hırant Dink davasında filan, bir sürü insan kim vurdu'Ya gidiyor, öldürülüyor. Yurt dışında var mı? - Yok.
Dönemin koyu solcusu olsan sen ne yapardın? dağlara çıkmaktan başka çare kalmamış. O yüzden de daha "medeni" bir solculuk anlayışı bizde pek kalmamış.
-Bu ne zaman düzeldi? - Belki de Gezi Olaylarında biraz değişti. Yine de ayrımı yapmak zorundayız. DHKPC'ci solcu var, bir de benim gibi solcu - solcu var. ikisi aynı şey de değil. :)

"Bu ülkede sol düşünce , para ya tapar itler tarafından her an kötü gösterilir ki , para ya tapan itlerin düzeni bozulmasın diye. Paraya tapan itler pkk dan degil sol düşünce de ki insanlardan korkarlar.(...)"

- Evet bunlar doğru tespitler.

Yine de: Kendi gencini öldüren devlet olmaz. Farklı görüşten insanların mafyalaşıp sokaklarda birbirini öldürmesi de olmaz. Bunun olduğu ülkede devlet çok ilkeldir ya da kötü niyetlidir. Yurt dışında sağ-sol çatışması yok mu? - Var ama ideolojik. Kelime savaşı olarak var. Sokak savaşı olarak yok.

/AYnı şey İran'a bakın. Rejim karşıtları sokağa döküldüğü anda, Rejim yandaşlarını ellerinde satırlarla devletin kendisi piyon gibi öne sürüyor...

Yani bunlar fıkradır. "Ben böyleyim ben değişmeyecem"
- Olur. Suriye gibi gez o zaman. Değişmezsen değişme.

/"Bir kısım insan" dediğinin en güzel taktiği de budur.
Tamam, değişme o zaman.

ilahimasal
01-01-2018, 21:02
-Yani bunlar fıkradır. "Ben böyleyim ben değişmeyecem"
- Olur. Suriye gibi gez o zaman. Değişmezsen değişme.

/"Bir kısım insan" dediğinin en güzel taktiği de budur.
Tamam, değişme o zaman.

Evet , konulara yaklaşımım da , biraz kaba olan kelimeler seçiyor ve kullanıyor olabilirim.

Esas meseleyi daha net söyleyeyim.

Mesele ideolojiye indirgenecek bir mesele degil,

Ne sol ne de , sağ

Mesele , doğada yasam sansını bulup , bu yasam sansından kısıtlanma ve hatta şiddete maruz kalma durumu.

Bunun sebebi , sermaye dedigimiz azınlık olan kesimlerdir.

Devlet yönetimine gelmis insanlara ne kadar laf söz etsekte , sorun onlarda degil , onları şekillendiren sermaye sahiplerindir. Sermaye , yönetmenin gerçek sahibidir.

Dikkat ederseniz, bu günkü yönetim , halkın ekonomik sorunlarına hiç bir an inmez, ilgilenmez. Halk kalabalıktır, paylaşım yapılamaz, paylaşım yapılırsa , sermaye zayıflar, gücü gider ve yönetemez.

Bu günkü en büyük sorunların basında yer alan , üretimden önce FAİZ denen illettir. Hic bir devlet idarecisi , ne kadar güçlü olursa olsun , FAİZ denen illete elini süremez, sürerse o elini kırarlar.

Sermayenin en büyük ve maliyetsiz geliri faizdir. Faiz olmadan olamazlar. Üretimde yaparlar bunlar , ürettikleri satılsın ve kazanç misliyle artsın diye , yine satacakları kesime kredi adı altında FAİZ li borç verirler...

Sistem bu şekilde yürür. Bu sistemin çarkına elini kim sokarsa soksun o kolu kırar atarlar. Türkiye de ki sermaye de bu şekilde işledigi icin , kralda olsan , reiste olsan , uymak zorundasın.

Bu sermaye her dönem , iste o sol dedigimiz kişilerden değil , düşüncelerden korkarlar, sol , onların tabiri ile sermayenin düşmanıdır.

Bu sermaye düşmanı sözünü , vatan kelimesi ile birlikte öyle bir yoğurmuşlar ki , insanlar sermaye düşmanlığı kelimesini , kendi malına düşmanlık gibi algılıyor. Sanki çok bir malları var mısta , birileri elinden alıcak mıs gibi.

Sizler , CUMA NAMAZI çıkışı , FAİZ karşıtlığı için toplanan , dinci bir insan gördünüz mü ? Göremezssiniz. Onları orada bu konuyla alakalı örgütlemek , sermayenin eli ile yönetime dikte edilmistir. Sakın ha sakın faize slogan atılmasın.

Siyasi destek almak için ne yaparlar ? Tabi ki de Türban . Faiz konusu asla ve asla dile getirilmez. Türban knusu sermaye ye asla zarar vermez. Türbanlı bile faiz olayında sermayenin , müsterisidir.

Tarikatlar her konuda , ishal olur ve böğürürken , neden faiz için kabız olurlar? Hiç düşündünüz mü ?

Faiz konusunda dincilerin hasasiyeti , kutsal kitaplarından geldiği icin dincileri örnek verdim.

Peki dincilerin zıttı olanlardan , faiz için bir girişim var mı ? Tabiki de yok. Varsa yoksa , hükümeti eleştirip , sermayeden reklam alma kaygısı.

Uzatmayayım. Esas sorun. Sermaye denen , soygunculardır.

Bu ülke de yada , Dünya da , sermayenin gelirine ve kazancına nerede , karşı duran olursa olsun hapı yutar.

Görün ;

Kaddafi ne oldu ? Ve benzerleri.

bilgivehis
01-01-2018, 21:46
Uzatmayayım. Esas sorun. Sermaye denen , soygunculardır.

Sayın Fabula, esas sorun sermaye değildir, esas sorun evrilememiş toplumlardır.
Bir toplum gerekli gelişmeyi göstermemişse veya koşullar uygun değilse önüne yaşamın en iyisini de koysan onu algılayamaz, ona sahip çıkamaz.
Bugün Türkiye de dahil sömürülmekten mutlu olan ve baskıyı takdiri ilahi gören toplumlar var.
Bunlara sermayenin varlığını istediğin kadar anlat, bir şey değşmeyecektir, tam tersi sizin de belirttiğiniz gibi vatan hainliği ile damgalanacaksınız.
Sermaye bir fırsat bir koşul oluşumudur sadece, asıl neden değildir, zamanı geldiğinde biter.
Buna mukabil, bugün sosyalist bir devrim yapmayı başarsak dahi yürümeyecektir, çünkü toplum ona hazır değilse havada kalacaktır.
Bu ülkede yüz yıldır sömürüye, baskıya karşı mücadele veriliyor, bu insanlara toplum sahip çıkmadı, çünkü onlara sahip çıkacak toplum bilinci yok...

Ayrıca solun baskı ve sömürüye karşı temsil etmesi sadece teoridedir, pratikte durum çok farklıdır.
Sol ya dağıtılıyor ya da güçlenince temel ideolojisinden sapıyor.
Bu ülkede sol adına kurulan derneklere, partilere, farklı örgütlere bakın, ya dağıtılmıştır ya da solun aslından kopmuştur.
Bir sol örgütün temel ideolojisinde sadık kalması onu yönetenlerce değil, halkın sahip çıkmasıyla mümkündür.
Çünkü solun yeğane gücü, ezilen-sömürülen değil, ezilen-sömürülen ama aynı zamanda da evrilen halktır...

Leonardo
02-01-2018, 00:24
Fabula'ya upusun bir mesaj yazdım ama hepsi gitti :)

Özetle
1) Emperyalizm'den söz ettim. Sömürgecili bittiğinde bütün İslam dünyasında laik rejimler vardı. Sudi Arabistan'da Kadınlar TV'ye bile çıkabiliyordu (başları açık olarak) Sonra bu İslamcılık (Abdülhamitten 100 sene sonra) hortladı ve 2000'lerde iyice baş belası haline geldi.

Benim teorim: Büyük güçler bu unsuru kullandılar şimdi kendileri de yapacaklarını bilmiyorlar.

2) "İyi durumda kitle" Dubai'de de var. Başı açık / Porşeli filan tipler. Da yiyip içmekten başka işleri yok. Ülkeleri de ilerlemiyor. Bence bu tip Molla kafalı kişileri mesela Sabancı / Koç gibi, çok kazanan ama cidden çok çalışan + risk gruplardan ayırmak gerek.

3) Atatürk ve İnönü (ve onlardan öncekiler) bize hukuk devleti + basın özgürlüğü + yargı bağımsızlığı + cumhuriyet gibi şeyleri verdiler. Bu zemindir. sağcı - solcu - liberal - sosyalist hepsi bunun içinde. Oyunun kuralı budur. mesela kimseyi sokak ortasında patlatamazsın. Patlatırsan yakalanman, yargılanman ve ceza alman gerek.
- Bizde bir sürü yazar var. Ölüp gitmiş. Kimin yaptığı belli değil (şüpheli bile yok)
- Diyorlar ki solcu şöyle böyle: iyi ama sen elektrikleri kesip, milleti evinden alıp, bedensel kötü muamelede bulunup, belki binlerce insanı orada burada kaybettin (yokmuş gibi)
ABD'de Al Capone'un bile evine arama izni olmadan giremiyorsun. Bizde elektrikleri kesip yerlerde sürükleyerek götürüyor, götürdüğü kişinin de nereye götürüldüğü belli değil.

Sol hiçbir açıdan kopmaz, dağıtılmaz, unutulmaz. Cumhuriyet gibi bunlar ideolojidir. ilkeler vardır, prensipler vardır, bir şey prensipse, mesela "yargı bağımsızlığı" sen o prensibi çiğneyemezsin. Çiğniyorsa o kişi olduğunu iddia ettiği kişi değildir. Propaganda'yı kullanarak yalan söylüyordur sende inanıyorsundur :)

Bir de solun renkleri, düzeyleri, grupları filan vardır. Bana "o dönemde ölmeyip de sağ kalanların çoğu Kürt olduğu için, PKK'yı onlar kurdu" demişlerdi. herhalde öyle olmuştur.

bilgivehis
02-01-2018, 17:39
Sayın Leonardo, ne demek istediğinizi biraz daha net anlatabilirseniz iyi olur, anlaşılması zor oluyor:confused:

Leonardo
03-01-2018, 13:53
Hangi kısmı anlamadınız?

- Ben bir şey öne sürmüyorum. Tartışıyorum.

Bir de özetle, İnternette çok daha fazla AKP karşıtı platform olması gerekirdi diye düşünüyorum. Çok aradım ama bulamadım.
Mesela Ateist Forum'da da "Biz sadece dini tartışırız" gibi bir şey söylediler. Nedense mesela AKP karşıtı propaganda yapılsın istemiyorlar. CHP'ye filan küfür ediyorlar :)

- O yüzden yani :)

bilgivehis
03-01-2018, 17:06
Hangi kısmı anlamadınız?

- Ben bir şey öne sürmüyorum. Tartışıyorum.

Bir de özetle, İnternette çok daha fazla AKP karşıtı platform olması gerekirdi diye düşünüyorum. Çok aradım ama bulamadım.
Mesela Ateist Forum'da da "Biz sadece dini tartışırız" gibi bir şey söylediler. Nedense mesela AKP karşıtı propaganda yapılsın istemiyorlar. CHP'ye filan küfür ediyorlar :)

- O yüzden yani :)

Herhangi bir kısım değil, genel olarak anlamakta zorlanıyorum, sanki sadece kendin anlayacakmış gibi yazıyorsun.
Örneğin bu alıntı yaptığım net olarak anlaşılıyor ama çoğunlukla zorlanıyorum:)

2-3 taneden başka AKP karşıtı platform bulamazsın, bu ülkede artık kişisel çıkarlar ideolojik değerlerin önüne geçti.

Ateist forumda farklı algılanmış ve sen de farklı algılamış olabilirsiniz.
Örneğin yeni üyeler başlıklardan alakasız yorum yaparlarsa bu dikkat çeker, zira her iki foruma troller farklı karakterlerle sızıyorlar, bu da sizin üzerinizde bir anda şüphe oluşturur. Bu yüzden forum yönetimlerinde yanlış algı oluşturmamak için kuşkuya düşürücü yorumlardan kaçınmalısınız.
Örneğin ben seni şimdi hatırlar gibi oldum, zanedersem yukarıdaki cümleyi ateist forumda kullanmıştın, yönetime serzenişte bulunmuştun.
Oysa bu yanlış bir serzenişti, AKP'yi kayırıp CHP'yi öteleme gibi bir durum yok, o CHP'ye laf edenler trollerdir, sürekli başlık açtıklarından size öyle gibi gelmiş.
Kendim haftada, ayda bir tane AKP karşıtı başlık açıyorum, dediğiniz gibi olsaydı bana da uyarı gelirdi.
Farkındaysanız yazınızı anlamakta zorlandığımı söyledim, bir de forum yönetimini düşünün, her gün onlarca kişiyi anlamaya çalışıyorlar, trolleri ayıklamaya çalışıyorlar, bu kolay bir şey değildir...

Leonardo
03-01-2018, 19:34
- Olabilir.

O zaman dedikodudan başladık, dedikodudan devam edelim.

Ateist Forumdan toplamda 3 kere atıldım. Ne kadarı gerçek ne kadarı kendi hayal gücüm ben de bilmiyorum. Çünkü niye attıklarını da anlamdım. Öne sürülen gerekçe "Konuşulan konular anlamıyormuşum" (Oysa ki eğitimli genel kültürü yüksek bir insanım)
- Hani "ateist değilim" diye mi attılar dedim. Onla da alakası olamaz çünkü dini konularda ben ancak fikir alışverişi yaparım. Siyaset tartışırım ama din tartışmam genellikle.
- O olabilir. Da mesela komik videoların olduğu bir başlık açmıştım. Ondan bile rahatsız olup silmişler.
Yani ya 1) Çok bayat bir espiri yaptım (ki gayet de komik bir başlıktı) 2) Yönetim de diğer tarafa geçmiş iki saat beni trollüyorler.

/AKP karşıtı bildiğiniz yer varsa tavsiye edebilirsiniz. Kendim gerçekten bulamıyorum. Mesela "felsefe forumu" diye giriyorum, "Alevilerin hepsi gereksiz insan mı?", "Atatürk'ü sevmeye mecbur muyum?", "Kurtlar vadisi güzel bir dizi mi?" diye başlık açılmış :)

- Gülüyoruz ama öyle: Bence 13-14 yaşında, gecekondu mahallesinde yaşayan, akıllı forumları bulup batırmaktan zevk alan kişilikler var. Bu sonuca da Twitter'den doğru ulaştım. Mesela sahte kimlikle geliyorlar ve 1 kişi kendini 20 kişi gibi gösterip açık açık saldırabiliyorlar filan.

/ Güler geçeriz tabi :)
Da benim ihtiyacım var. Fransız olsaydım mesela LePen'e sövmek isterdim. Sövemeyince sigara krizi gibi krize girerdim. AKP de aynı şey benim için. Yani hakkımı elimden alıyorlar :) :)

bilgivehis
03-01-2018, 20:20
Leonardo, hatırlarsan sana TD forumu ateist forumda ben önermiştim, üstelik özel mesajla da değil, açıkça forum sayfasında önermiştim.
TD forumu sana önermemin nedeni bazı yeni ve güzel fikirler üretiyorsun, yani ufkun geniş.
Ne var ki, belki samimiyetinden veya yazım tarzından olsa gerek, yanlış anlaşılmaya müsait şekilde yazıyorsun, bazen de alaya alıyorsun, hatta bazen AKP'li gibi yazıyorsun.
Takdir etmelisin ki, bu forumlar hassasiyet ister, öyle şeyi götürmez...

Leonardo
03-01-2018, 21:50
- Haklı olabilirsin. Dikkat etmeye çalışacağım.

dine mine ne
04-01-2018, 04:00

Türbanlı
Sakallı
alevi
Kürt
Komünist
Ateist
Gavur
Kafir
Hain

Bana veja sana vurgu yapıyor bunlar, insanı ne yapıyor? rotasından çıkarıyor. Insanın ben ve sen vurgusu üzerine de inşa edilmesi yetiştirmesi geliştirilmesi onun ileride farklı düşünceler geliştirmesine neden oluyor.Nedir bu farklı düşünce ,farklı hayat felsefesi.... Ben güçlü olacağım , ben ilerde olacağım, ya da benim grubum güçlü olacak, ve diğerleri güçsüz olacak, zayıf olacak ve biz onlari ezeceğiz. Rakiplerimizi bir şekilde eleştiririz yani normal insanı şartlarda olmaması gereken bir şey. Mesela biri Milliyet dediği zaman Fasizt dersin ,muhafazakar dendigi zaman yobaz gerici dersin, Sosyal demokrat dedgigi zaman terörist dersin.Böyle hemen onu etiketleyip kendimizi yukarıya çıkarmaya çalışıyoruz .
Işte insanın merkezde olduğu ve algıların her insanda farklı olabileceği değişik olabileceği anlayışının hakim olduğu bir ortamda bunlar dogal olarak ister istemez oluyor.

dine mine ne
04-01-2018, 06:06
Biz Tabii ki kendimize yakın olanları kendimize çekiyoruz.Her anlamda yakın çevre uzak çevre ilişkilerini kurarken sosyal çevremizi oluştururken aslında tercihlerimizi belirleyen kendi kimlik ve kişiliğimiz . Büyük oranda kendi karakterimize yakın insanlarla bir arada yaşamak bize esasında iyi geliyor. Kendi çevremizi oluşturma konusunda tercihimiz de esasında özgürüz ve bu özgürlüğümüz de aslında bir sorun yok. Ama ne zaman ki biz bu sınırlı çevre ,arkadaşlık ,dostluk ,iç grup dış grup yani bu tür ayrımlar la şekillendirdiğimiz yakın ve uzak çevre ilişkilerinde diğerlerini yani ötekini bizim dışımızda olan herkesi ve her şeyi 2 nci leştirdiğimizde birileride tam bu aşamada dışlandığında, sonuçta yani onu yok saydığımızda ve onu düşman ilan ettiğimizde en son aşamada o zaman sorun üretmeye başlamış oluyoruz.

Biraz önce ifade ettiğim yani algı elbette bize dışarıdan gelen uyaranlarla bir yerde duyularımızla inşa ettiğimiz oluşturduğumuz bir şey. Ama modern çağ öyle zannediyorum algılar çağı.Yani biz çoğu zaman kendimiz tarafından değil de bize etki eden dışsal faktörler tarafından oluşturulmuş algılarla kendimizi de tanımlamaya başlıyoruz ,yani burada ben ciddi anlamda bir algı çarpıtması ile karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum.

Biz sanayi devrimi sonrası çok hızlı bir dönüşüm içerisinde bütün dünya toplumları ,aslında bana göre aktör toplumun kendisi değil. Çoğunlukla dünya çapındaki trendler ,bunlardan da bizler bir şekilde etkileniyoruz. Mesela modernleşme ve küreselleşme ,küreselleşme yani bunlar büyük anlatılar , büyük hikayelerdir. Aslında gerçekliği esasında kuşatma iddiasındadır ama dikkat edin bu bir iddiadır aslında hiçbir zaman gerçeği bütünüyle kavrama yetkinliğini bizlere kazandırmaz. çoğu zaman yani detayları görmeden büyük resmi görmeye bizi sevkeder ama büyük resim çoğu zaman ne yazık ki İNSANI yok sayar.