PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çocuklarda Cinsel Eğitim

"ictenlik"
30-12-2017, 03:50
Bu konuyu düşünüyordum. Aklıma bir Amerikan komedi filmi geldi. Kız yanılmıyorsam 6-7 yaşında felandı ve okulda bir derste (sanırım görseller eşliğinde) üreme sistemi, seks ve çocuğun nasıl olduğu anlatılmıştı. Kız eve gelip anne-babasına iğrenç falan diyordu..

Sanırım bizim okullarda bu yapılmıyor...,

youtube da bulabildiğim en düzgün şey bu sanırım 9-10 yaşında bir çocuk bunu okuyabilirdi.. anne baba katkısı güzel-çocukla paylaşmak
-bize kolay gelsin-

https://www.youtube.com/watch?v=SlX3Pxckm3s

Bu gibi konuların konuşulması sadece anneye bırakılmamalıdır. Erkek çocuğun baba ya da bir baba figürüyle kız çocuğunun da aynı şekilde bir anne ya da anne figürüyle konuşması en uygun olanıdır. Çocukların ergenlik döneminde yaşayacağı bazı değişiklikleri bu değişiklikleri yaşamadan yaklaşık olarak 9-11 yaşlarındayken anne babalarıyla konuşmuş olmaları gerekir. Genellikle erkek çocukları ıslanma, uyarılma ve vücutlarındaki kıllanma ile ilgili; kız çocukları da adet dönemi ve vücudundaki oluşacak bazı değişiklikler ile ilgili konular hakkında sorular sorarlar. Daha önceden sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmiş bir çocuk ergenlik dönemine geldiğinde çok şaşırmayacak ve bu süreci olağan sayacaktır.

Çocuklarla iletişim kurarken onları bulundukları yaşa göre değerlendirmek çok önemlidir. Merak çocuk için olağan bir süreçtir ve bu merakın en doğru ve dolaysız şekilde giderilmesi çocuğun gelişiminde çok önemlidir. Cinsellikle alakalı olarak, çocuklarınızın bu konuları sizden öğrenmesine olanak sağlayın. Televizyon ve internet kullanımlarını kontrol edin gerekirse bulanık ve yanlış bilgileri edinmemesi için sınırlamalar koyun. Çocuğunuzun her sorusuna cevap veremeyebilirsiniz, bu normaldir; ancak gelişen teknoloji her türlü bilgiyi edinmede kolaylık sunmaktadır. İnternet, bazı kitap ve yayınlar işinizi kolaylaştıracaktır. Her şeyden önce çocuğunuzla gerçek bir güven duygusuna dayalı bir ilişki kurun.

http://www.derinpsikoloji.com/cocuklara-cinsel-egitim-hangi-yaslarda-ve-nasil-verilmelidir.html