PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kalandar Soğuğu

Felâsife
12-01-2018, 23:47
https://www.youtube.com/watch?v=nnqa54brYEM
Vizyon Tarihi: 16 Eylül 2016
Yapımı : 2015 - Türkiye , Macaristan
Tür : Dram
Süre: 134 Dak.
Yönetmen : Mustafa Kara
Oyuncular : Nuray Yeşilaraz, Haydar Şişman, Hanife Kara, İbrahim Kuvvet, Temel Kara
Senaryo : Mustafa Kara
IMDB: 7.3

Dün tesadüfen 10dk. kadar seyredebildiğim zaten o 10dk. ilede kendine çeken ilginç bir yapım.
Buna normal bir filmde denmez, rollerden ziyade sanki habersizce çekilmiş kareler vardı.
İlk fırsatta tamamını izleyeceğim.

Nette bazı yorumlarda böyle:

mükemmel tabiatı izlerken içiniz ısınacak ama fakirliği ve umudu iliklerinize kadar hissedeceksiniz

AKSİYON YOK MACERA YOK ... ANCAK SAF TEMİZ ORJİNAL ANADOLU ANLATAN ÇOK GÜZEL BİR FİLMDİ

Ancak bir uyarı : Sanat filmi kavramının farkında olmayan veya olsa dahi sevmeyenler lütfen filmden uzak dursunlar. Çünkü çok özel bir film. Her saniyesi samimiyet kokan , ayrıntılara oldukça önem verilmiş bir film. Ayrıca yapmacık duran tek bir sahne bile yok aklımda. Türk filmlerinde görmeye hasret olduğumuz " oyuncunun rolünü yaşama" eylemi bu filmin iliklerine kadar işlemiş.

Kalandar Soğuğu'nu izlerken, tüm kurgusal başarının üzerinde, yaklaşık iki buçuk saat doğanın görkemli atmosferini soluduk. Sarp dağlar, sisli zirveler, dört mevsimin her tonu, börtüsünden böceğine, evcilinden vahşisine canlılar alemi, taşı, toprağı, karı, yağmuru, ışığı.. gözümüzle doğanın arasında kadraj yokmuş hissiyle bizi içine çekip, diri ve var kıldı. Bu sert iklimin bende uyandırdığı esrime neden "The Reverant" filminde olmadı diye düşündüm. The Reverant filminde doğanın ihtişamına rağmen kurgu, Kalandar Soğuğu'ndaysa kültürümüzün ve yönetmenimizin kastettiği duruluğun ön planda olduğu ayrımına vardım.

İzlediğim en iyi görüntülere sahip Türk filmi diyebilirim. Görsellik ve filmdeki ince detaylar harika. O dağ havasını o yaşam koşullarını bize birebir yaşattı. Konu muhteşem olmasa da kendini keyifle izlettiriyor.

harikaydı. çekim koşullarının ve şartlarının bu kadar zor olduğu çok az film vardır.

bilgivehis
13-01-2018, 00:02
Türkler böyle film çekemez, bir yanlışlık olmalı, Hz Muhammed Hristiyanlığa geçti galiba:):confused:

Felâsife
13-01-2018, 01:52
Valla bende anlamadım, bu film filan değilmiş, bir gerçeklikten kısa kısa kesitler izliyorum gibi bir şey bu. Film deyince rol filan olur, o da biraz sırıtır, lakin bunda öyle bir şeyde yok, rol yapacak bir ortamları yok, yaşamışlar resmen.

Dayanamadım bakıyorum filme, sigara arası verdimde öyle yazıyorum. :D

Trashmetal
24-01-2018, 19:13
bu filmi merak ediyorum.