PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Feto universite sinavi sorularini nasil dagitti?

ereninthenature
28-01-2018, 01:57
Feto universite sorularini ogrencilere nasil verdi onun ayrintilari hakkinda yazicam.

Feto 11 yil boyunca OSYM sorularini caldigini biliyoruz. Peki nasil verdiler ogrencilere?

Ogrencilerin sorulari aldigindan haberi yoktu. 11 yil boyunca her sinavi calip sorulari dagitip duyulmamasini saglamanin yolu ogrencilerin bundan haberinin olmamasindan geciyordu. Yani ogrenciler sorulari aldigini bilmiyordu.

Sinava 2-3 hafta kala Feto okullarinda ogrencilere soru sorulur: "Universitede orgutte devam edecek misin? Feto evinde kalacak misin?"

Bu soruya evet diyen ogrencilere ozel etut yapildi. Etutde cikacak sorularin zorlari soruyu tekrar gorunce yapacak sekilde incelikleriyle anlatildi. Cocuklarin sorulari aldigindan haberi yoktu. Son haftalarda yapilan ozel etutlerde benzerleriyle karsilasmislardi. Zaten bu etute alinan ogrenciler derece grubundan seciliyordu. Basindan basarili, zeki, caliskan olan ogrencilere veriliyordu bu etut.

Butun yil hicbir deneme sinavinda derece yapamamis cocuklar universite sinavindan dereceyle cikmiyordu.

Sonuc itibariyla universite hazirlik yilinda FETO okul ve dershanelerinde kalip universite 1'de orgutte kalan butun dereceli ogrenciler sorulari aldi.

Dijwar
28-01-2018, 16:49
Zamanında bana da gel etütlerimize ve eğitimlerimize katıl demişlerdi. (Dershane denemelerinde genelde 1. olurdum)
İyi ki hiç katılmadım, en azından vicdanım rahat.
Tabi onlara katılmama nedenim, Fethullahçıları aşırı Türk Milliyetçisi bulmam nedeniyle idi.

Katıldığım sohbetlerde sürekli Kürtlere giydiriyorlardı. Ben Kürdüm ama Müslümanım, siz de müslümansınız, Aslolan bu değil midir, derdim.Onlar da;
Haklısın kardeşim lafımız müslüman kürtlere değil, atest kürtlere, falan derlerdi.
Ama yine de soğumuştum bir kere.İnandırıcı bulmamıştım söylediklerini.

İyi ki de soğumuşum zamanında.Üniversite sınavlarında sayısalda Türkiye derecesi yaptım ve onların hiçbir etüdüne katılmadım,kimsenin hakkını yemedim,eşşek gibi çalışmanın karşılığını aldım, vicdanım rahat,huzurluyum.

Ama eğitim politikaları iyi idi, ona birşey diyemem. (Soru çalmaları hariç)

Leonardo
28-01-2018, 18:34
- Laik bir ülkede herhangi bir örgütün gençlere bu şekilde ulaşabilmesi suçtur.

İdeolojileri doğru veya yanlış olsun. Devletin kendi okulu hariç hiç kimsenin bu şekilde bir yapılanmaya girip kendi ideolojisi doğrultusunda insan yetiştirme hakkı yoktur.

ABD'deki Feto okulları bile bildiğiniz özel okul gibi çalışıyor (daha islami olan okulları bilemem)

Ama ABD'deki sekülarizm modelinde böyle aşırı özgürlükler de vardır. baban Pakistanlı ise seni de islami okula gönderebilir (adamın hakkı)

Avrupa ülkelerinde ise bu yok. Kimsenin haddi değildir. Din konusundaki seçimini de kendin 18 yaşından sonra yaparsın. Niyetin samimi ise Feto gibi (ya da başka türlü adamları) kendin arayıp bulursun, kimse de sana karışamaz.

Kartopu diğer bir başlıkta "Sence laiklik ne demektir?" diye sordu, biraz ona yanıt veriyorum.

- benim bu tür adamlarla, tesadüfen tanıştıklarım hariç, çok şükür alakam olmadı. Peki bu demek oluyor mu fakir olsaydım, gecekondu mahallesinde yaşasaydım, devlet bunu yapmadığı için bu adamlar bana olanak sağlayabilir?
- Asla. Ne münasebet? Avrupa'da fakir bile olsa, parasız okula kendi imkanlarınla filan gidebiliyorsun. Onlarda da Kilisenin parası çok örneğin. Bir kilise tarikatının birinin eğitim masraflarını karşılaması belki ABD'de olabilir. Avrupa'da asla olmaz. Suçtur.