Orijinalini görmek için tıklayınız : Sosyal medya yasaklanır mı?
Diktatörün, emperyalistlerin uşağı olmuş meclisin, sapık diyanetin, ahlâksız-insanlık dışı-çağdışı İslam dininin ve ülkede dönen her türlü pisliğin eleştirilebileceği/insanların bilgilendirilebileceği tek alan sosyal medya bana göre.
Yani haksızlıklara, çağdışı uygulamalara vb. karşı elimizdeki tek silah olarak görüyorum facebook'u, twitter'ı, youtube'u vs.
Sizce sosyal medyaya erişimi de engeller mi diktatör?
"ictenlik"
01-02-2018, 21:01
O halde internet gökyüzünde özgür dolaşmalı/dolaştırılmalı ve internet servis sağlayıcılardan arındırılmalı sanırım ve sanırım radyo yayımcılığı vb. gibi mantıkla internet yayını/yayımı yapılabilmeli
ya da yapılabilecek teknoloji geliştirilmeli temel? araştırılmalı
Bağımsız uydular internet yayını yapabilir mi mesela? Örn. bunu yapmaya gönüllü bir devletin uyduları olsa?
Uydu dışında nasıl çözümler üretilebilir? Örn. Radyo dalgalarıyla internet yayımı teknolojisi geliştirilebilir mi? ya da yapılabilir mi?
bu alanda bir dünya hukuku, uluslarası hukuk kuralı vs. hukuk var mıdır?
Ya da benim özgür bir ülkem olsa
Ya da teknolojim ve param olsa
İnternet kontrol altında tutulan ya da sıkı denetlenen bir alan sanırım
Kontrol etmeden kontrol
/gözetme ve yazdırmama, yazdırılanı denetleme/bypass 'lama iletiştirmeme vb. de var
Örn. trollük gibi bir bozgun kontrol mekanizması üretildikten sonra?
ya da başka kontroller
İnternet özgünlük/özgürlük ve içerik mantığını da geliştirmeli sanırım. Site dağıtımcılığı ve site portalcılığının yanında ve dışında iletişim özgürleştirme mantıkları geliştirmeli
İnternet belki de tv yayımcılığı gibi kanal/bant gibi bir şeyler ,belki de bilmiyorum başka şeyler ,ağlar ve ağ kondüsyonlar, başka kondüsyonlar (içerikleştirme ve dağıtım-erişim iletişim mantıkları) geliştirmeli
Görsel iletişim ve teknoloji uyanıyor ve çoğalıyor ve ilerliyor -Görsel -olan- yazısalın yerini alacak gibi-yerine geçecek gibi
Sanırım sosyal iletişimler -daha çok- görsel/görüntüsel temaslara yönelecektir
Teknoloji özgürleşmeli/özgrleştirilmeli, herşey özgürleşmeli
neden devletlerin kontrolünde -tekelinde...?
sivilleştirilmeli...
Engse Hohol
01-02-2018, 22:26
Bu akşam ilk defa gördüm, t24 haber sitesinin adres satırında kırmızı çizgili kilit var.
"✔ (http://t24.com.tr/video/cumhurbaskani-erdogan-20-ila-25-civarinda-sehidimiz-var,11909) Tayyip Erdoğan: 20 ila 25 civarında şehidimiz var" haberinden sonra kırmızı çizgili kilit koymuş Bilgi teknolojileri denetleme kurumu.
Birşeyler olacağının ufak habercisi, adres satırındaki o kırmızı çizgili kilit.
Mudiban Çivitgorz
03-02-2018, 15:51
sosyal medya yasaklanırsa cep telefonlarına 2 bin lira vermek önlenmiş olur. özgürlük için kötü olur ama cari açık kaygısının da varlığı hesap edilirse akp sosyal medyayı bu 2 açıdan yasaklayabilir. cari açık dedin mi akla ilk otomobil sonra smartphone piyasası geliyor.
Tumagü İskicap
03-02-2018, 20:06
Geliyoo.com Google'ın yerini aldığında filtreleme yapacaklar.