Orijinalini görmek için tıklayınız : Yine "Türk" alerjisi tuttu
Tayyip Erdoğan, Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Barolar Birliği'nin başındaki Türk/Türkiye kelimelerinden rahatsız, onları kaldırmak istiyor anladığım kadarıyla.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısından sonra basına konuştu.
Erdoğan, "Bir defa onun (Türk Tabipler Birliği) başındaki 'Türk' ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararıdır. Bir defa onun oradan hemen, süratle çıkarılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Türkiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey" dedi.
Uzun süredir meslek odalarındaki HDP'ye yakın isimler Türk ve Türkiye ifadelerinin kaldırılmasını istiyordu.
https://odatv.com/kaldiriliyor-0602181200.html
https://odatv.com/images/2018_02/2018_02_06/kaldiriliyor-0602181200_m2.jpg
Ya sen n'aap usta, böyle parça parça uğraşacağına komple bir seferde bütün her yerden "Türk"ü kaldır bir KHK ile de sen de rahat et, biz de bakalı başımızın çaresine. :(
Daha birkaç gün önce kendisi şu tarihi olayı anlatmıştı: “Saray’da görevli olan bir Arnavut, bahçıvanlık yapan bir Türk’ü, ‘Pis Türk’ diye azarlamıştır. Saray’ın penceresinden bu hakareti gören Padişah II. Abdulhamid Han’ın, Arnavut görevliye karşı tavrı şu olmuştur; –Unutma ki ben de Türk’üm!-"
Ama ben, belgesi olmadan nakledilen bu olaya inanmam. Çünkü çıkarları için yapmayacakları iş yok.
Bir de şu var tabii ki: Y-CHP pas atıyor, AKP gol atıyor. Yani aralarında danışıklı bir dövüş var!
Bence Türk alerjisinden değil.Tam tersine, Kürt oylarından ciddi destek gelmeyeceğini bildiği için, Türk Milliyetçiliğine oynuyor.
70 lerin 80 lerin "ya sev, ya terk et" anlayışına doğru gidiyor.
Başkan olması için, milliyetçi Türk oylarına çok ihtiyacı olacak.
Son günlerde Erdoğan Kürt le terörist i ayırdığı nı sık sık kullanıyor. Buna benzer sözleri barış süreci denilen zaman içinde de kullanıyordu.
Bu gün kullanılan türk sözü bir dönemler TC olarak kullanılıyordu.
Benim aklıma yeniden Kürtlerle ilgili kafasında bir planın olduğu geliyor. Belki de MHP yi dışlayacak. Cünkü yapılan anketler onu rahatlatmıyor.
Son günlerde AKP de ecdadımızın kaybettiği topraklardan bahsedilen sözlerden konuşuluyor. Yani Osmanlıcılık Türkçülükten daha karlı olacağı düşünülüyor sanırım AKP de.
Engse Hohol
29-05-2018, 15:26
https://www.youtube.com/watch?v=eoKUr8L-i84
✔ (https://twitter.com/yaziIif_/status/1001389389883338752) Her meslekte çalışan insanların kıdemlerine ve bireysel özgürlüklerine kadar birçok KHK çıkaran ve bu KHK'ları TBMM'ye getirmeyen akp, 1987 TBMM Bütçe Görüşmelerinde Süleyman Demirel'in Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ilgili dedikleri işitmelidir.
rainfall38
29-05-2018, 19:40
Ne ırkçı adamlarsınız.
Ne ırkçı adamlarsınız.
Rainfall38, çok haklısın ama... Pardon göte, :) bir Türk ırkçı olmaya mecburdur, bitmek tükenmek bilmeyen tehlikelerden korunmak adına.
Velhelebe
29-05-2018, 22:14
Bazılarına göre milliyetçilik o topraklarda yaşayanları aynı milletten kabul etmek ve değer vermektir, vatanı sevmektir. Bu görüş vatandaşlık üzerine temelleniyor. Vatandaş olarak aynı topraklarda yaşayanlara eşit hak verilebilir ama milliyetçilik bu değil.
Millet vatandaş değil. Aynı vatanda farklı milletler de yaşıyor. Aynı vatan diye tek millet kabul edemeyiz, farklı milletlerin aynı vatanda eşit hakka sahip olması olarak bakmak gerekiyor. O vakit de milliyetçilik söz konusu olmuyor, vatandaşlık ve hukuk devreye giriyor. Yani birlikte yaşamak için milliyetçiliğe gerek yok. Farklılıkları yok sayıp tek tipleştirmeye gerek yok. Tek tipleştirmek toplumları birbirine düşürür, huzuru bozar.
Birlik olmak demek farklılıkları yok sayıp aynılaşmak değil. Farklılıklara rağmen hukuk çerçevesinde yaşayabilmektir. Bu zaten vatandaşlık olarak var dünyada. Vatandaşlık kavramı varken bir de buna milliyetçilik demeye gerek yok. Milliyetçilik daha farklı bir şey. Bana göre gerekli olmayan bir kavram milliyetçilik.
Ama milliyetçilik deyince illa ayrım yapılacak diye bir şey yok denebilir belki. Kendi milletini daha fazla sevip öncelikli yapmak olabilir ama bir ayrıcalık durumu oluyor yine de. İnsanı insan olduğu için sevmek gerekirken ayırmaya gerek yok. Aynı topraklarda yaşayanlar farklı topraklardakilere göre birbirlerini daha fazla önemseyebilir ama aynı topraklardaki farklılıklara göre ayrıcalık faydalı değildir ve gerek de yoktur.
Bazılarına göre milliyetçilik o topraklarda yaşayanları aynı milletten kabul etmek ve değer vermektir, vatanı sevmektir. Bu görüş vatandaşlık üzerine temelleniyor. Vatandaş olarak aynı topraklarda yaşayanlara eşit hak verilebilir ama milliyetçilik bu değil.
Millet vatandaş değil. Aynı vatanda farklı milletler de yaşıyor. Aynı vatan diye tek millet kabul edemeyiz, farklı milletlerin aynı vatanda eşit hakka sahip olması olarak bakmak gerekiyor. O vakit de milliyetçilik söz konusu olmuyor, vatandaşlık ve hukuk devreye giriyor. Yani birlikte yaşamak için milliyetçiliğe gerek yok. Farklılıkları yok sayıp tek tipleştirmeye gerek yok. Tek tipleştirmek toplumları birbirine düşürür, huzuru bozar.
Birlik olmak demek farklılıkları yok sayıp aynılaşmak değil. Farklılıklara rağmen hukuk çerçevesinde yaşayabilmektir. Bu zaten vatandaşlık olarak var dünyada. Vatandaşlık kavramı varken bir de buna milliyetçilik demeye gerek yok. Milliyetçilik daha farklı bir şey. Bana göre gerekli olmayan bir kavram milliyetçilik.
Ama milliyetçilik deyince illa ayrım yapılacak diye bir şey yok denebilir belki. Kendi milletini daha fazla sevip öncelikli yapmak olabilir ama bir ayrıcalık durumu oluyor yine de. İnsanı insan olduğu için sevmek gerekirken ayırmaya gerek yok. Aynı topraklarda yaşayanlar farklı topraklardakilere göre birbirlerini daha fazla önemseyebilir ama aynı topraklardaki farklılıklara göre ayrıcalık faydalı değildir ve gerek de yoktur.
Milliyetçilik bizim topraklarımızdan çıkmadı ki. Orijini Napolyon sonrası Avrupa'dır. Buna göre eğer senin düşüncenden yola çıkarsak, Almanya, Fransa, İngiltere vb. ülkelerde Alman, Fransız, İngiliz kelimelerinin yasaklanması gerekir.
Hemen bir örnek vereyim:
Britain/England: İngiltere.
British/English: İngiliz.
Bu kelimeler her İngilizce sözlükte istisnasız böyle geçer. Yani siz kalkıp, ülkeye İngiltere derken, bu ülkenin vatandaşlarına İngiltereliler diyemezsiniz. Siz önce İngilizce sözlükleri buna göre düzenleyin, ondan sonra fikirlerinizi dikkate alırız.
Bak, seninkiler bugünde aynıdır, 65 yıl önce de aynıydı:
https://odatv.com/images/resimler/DeYP9RyX4AAcMl9.jpg (https://odatv.com/menderes-istanbulun-fethinin-500.-yilinda-nereye-gitti-30051815.html)
Bu gazete küpüründeki hata, "Başbakan ve Dışişleri Bakanı, Yunanistan Dışişleri Bakanı Stefanopulos ile görüştüler" cümlesindeki kırmızı renkli kelimededir. Bunun doğrusu, "Yunan" olacaktır!
Velhelebe
30-05-2018, 13:37
Milliyetçilik bizim topraklarımızdan çıkmadı ki. Orijini Napolyon sonrası Avrupa'dır. Buna göre eğer senin düşüncenden yola çıkarsak, Almanya, Fransa, İngiltere vb. ülkelerde Alman, Fransız, İngiliz kelimelerinin yasaklanması gerekir.
Hemen bir örnek vereyim:
Britain/England: İngiltere.
British/English: İngiliz.
Bu kelimeler her İngilizce sözlükte istisnasız böyle geçer. Yani siz kalkıp, ülkeye İngiltere derken, bu ülkenin vatandaşlarına İngiltereliler diyemezsiniz. Siz önce İngilizce sözlükleri buna göre düzenleyin, ondan sonra fikirlerinizi dikkate alırız.
Bak, seninkiler bugünde aynıdır, 65 yıl önce de aynıydı:
https://odatv.com/images/resimler/DeYP9RyX4AAcMl9.jpg (https://odatv.com/menderes-istanbulun-fethinin-500.-yilinda-nereye-gitti-30051815.html)
Bu gazete küpüründeki hata, "Başbakan ve Dışişleri Bakanı, Yunanistan Dışişleri Bakanı Stefanopulos ile görüştüler" cümlesindeki kırmızı renkli kelimededir. Bunun doğrusu, "Yunan" olacaktır!
Elbette milliyetçilik belli bir yere has değil, birçok yerden çıktı. Ben belli bir yere özel demedim,şurdan çıktı demedim. Ayrıca benimki ve seninki diye bir şey yok. Başlığın ilk mesajından ziyade genel bir ilke tartışması yaptım, şu ya da bu kişi ve olayın şahsında ele almadım. Başlığın açılış amacı özel bir olay olabilir ama ben genel tabanda ele alıyorum.
Yasaklanması gerekir demiyorum. Sadece yerli yerinde kullanılabilir. Birlikte yaşamak demek farklılıkları törpülemek ve aynılaşmak değil. Farklılıklara rağmen birarada olabilmektir. O yüzden İngiltere vatandaşı denilebilir. İngiltere vatandaşı ile İngiliz aynı şey değil. Sözlükte öyle ya da genel kabul öyle diye doğru denemez ki. Otoriteye başvuramayız. Vatandaşlığın ifadesi millet olamaz, farklı milletler de aynı vatanda yaşayabilir.
Bu Türk Milliyetçileri çok aptallar. Ben mesela onların yanında iken milliyetçiyim diyorum, sırtımı sıvazlıyorlar ama ben Kürt Milliyetçisiyim deyince, dudak büküyorlar.
E be gerizekalılar milliyetçilik deyince neden Türk Milliyetçiliğini anlıyorsunuz, hepsinden ötesi, o meşru ise; benimki hayli hayli meşru olur.